Sebija All about

Post Reply
Billy The Pljuc

#13026 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

pici wrote: 24/05/2021 13:00
Billy The Pljuc wrote: 24/05/2021 12:49
pici wrote: 24/05/2021 12:12 za ovo sa kurjakom se znalo od kako je alija umro... i ovdje se je pisalo o njezinoj "specijalizaciji" i bludnicenju u turskoj tokom rata i ocjenama, diplomama itd... sve je to bOkir vrecama zlata zataskavao... zadnji put je ABA3 povukao o tome kad su zgembali šČepa tj utamničili prije pet-sest godina... sad su nadigli mostarsku ispostavu da bi prepanuli senada... a kata sto se nadovezala na kiflu... neki dan sam bio sa njim i u jednom trenutku mi je mobitel zakazao... prati ga osmica jebo kera.
Nije bilo realno očekivati tih godina da Kurjak nešto istupa i govori protiv ove doktorice opšte prakse, hem je kako sam kaže bio dobar sa njenim rahmetli svekrom hem je bilo dovoljno da ona samo izrazi želju i da ne bi bio problem da se "progura" i obrazuje u ustanovi gdje je on bio alfa i omega. Čak je naveo i primjer doktorice za koju je kao "urgirao" mada odavno već nije bio dio toga i istoj se izašlo u susret. Skloniji sam vjerovati da on lično ili nije znao da ga se navodi kao referentnu tačku dijela obrazovanja Sebije Izetbegović ili je o istom šutio zbog dobrog dede Alje. Kad smo već kod dobrog dede Alje, sve ovo se odigravalo dok je on bio živ i teško je za povjerovati da on lično nije znao za sve i da eventualno nije urgirao po pitanju nečega. Doduše, o kakvim se moralnim kapacitetima ljudi radi u stranci SDA inače, postoji mogućnost da su pojedinci ovo gurali bez njegovog direktnog uplitanja a u cilju dodvoravanja i činjenja usluga istom radi sopstvenih interesa. Istina je najvjerovatnije negdje između dok za Kurjaka stvarno vjerujem da nije nikad svjesno ništa potpisao Sebiji Izetbegović, radilo se to o potpisu u indeksu o pohađanoj nastavi, izvršenoj vježbi ili položenom ispitu.
ima jedna moja anegdota sa dobrim dedom alijom, ot prije rata kad je tek poceo sa stramkom i rasla mu popularnost a tako i bankovni racuni... na katedrali udjem ti ja u trajvan i na zadnji dio na one prozore... kolona avta, guzva bila, cekaju semafor zeleno... i ja nako u kola gledam kad vidim na prvom sjedistu lik guta para u rukama i broji... :shock: ja ono bleHnuo, kad vozac njegov ga gurknu i nesto mu rece, podize glOvu kad glavom i bradom, dedo alija :shock: ... pogleda ume i hladno nastavi brojat gutu para u rukama... to je lopovska fEmilija i tHočka... a vozač mu je bio tjelohranitelj dino :mrgreen: tolko o mom susretu sa dobrim dedom alijom... nista mu nije bolji ni podmladak a ni ova kalastura sto je ozenio... banda.
:lol:

Svi vole pare moj Pici, što bi dobri dedo Aljo bio izuzetak, o onima oko njega da i ne govorim. Generalno ne bi bio problem ni da su uzimali ali skromno a ne megalomanski, da su dio makar usmjeravali prema narodu i gradili bolje društvo i državu. Vjerujem da im niko ništa ne bi rekao i da bi svi do dana današnjeg glasali za njih i okivali ih u zvijezde. Da su nam naravno omogućili normalan život, što Muha napisa onomad, da imam kakav - takav posao, da ne razmišljam gdje ću namaći pare kad dođe vrijeme za registraciju ili se pokvari veš mašina, da mogu djecu do jebene Makarske jednom na godinu odvesti, da mogu otići doktoru a da ne razmišljam hoću li imati za lijekove ili strahovati da mi "šta ne nađu" jer sam donji ako uspostave dijagnozu, i moglo bi se o ovome do prekosutra.

I realno kome za sve zahvaliti, na stranu svi njihovi "protivnici", veći ili manji lopovi od njih, godine vladavine ovih ili onih, uglavnom sve zasluge idu njima, i kad nisu bili na vlasti za sve ih se pitalo a o pokradenim parama dovoljno govori imovina čak i najobičnije SDA šuše iz nekakve pripizdine a ne imovina ovih jačih i malo jačih igrača.

Zato i ne treba da nas čudi karijera doktorice opšte prakse o kojoj je tema, glupa bi bila da nije iskoristila sve što joj je sistem nudio, generalno dobro smo i prošli, generalna direktorica najveće zdravstvene ustanove u državi, redovan profesor na Medicinskom fakultetu, dobro pa nismo jednopartijska država i sistem sa jednim predsjednikom i vladom, ne usudim se ni pomisliti ko bi bio na čelu.
suspect_zero

#13029 Re: Sebija All about

Post by suspect_zero »

Joj što su se kamikaze upalile :-)
hadzinicasa

#13030 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

uglavnomja wrote: 24/05/2021 13:16
hadzinicasa wrote: 24/05/2021 13:11
uglavnomja wrote: 24/05/2021 13:02

na sta mislis?
Na clanak s kliksa. Gore postavljeni link.

nije nikad bio na klixu nego na raportu, ali forum izbaci link klix ...
Aha. Ok. Mea culpa.
Billy The Pljuc

#13031 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

deogest wrote: 24/05/2021 13:22
Billy The Pljuc wrote: 24/05/2021 12:49 Nije bilo realno očekivati tih godina da Kurjak nešto istupa i govori protiv ove doktorice opšte prakse, hem je kako sam kaže bio dobar sa njenim rahmetli svekrom hem je bilo dovoljno da ona samo izrazi želju i da ne bi bio problem da se "progura" i obrazuje u ustanovi gdje je on bio alfa i omega. Čak je naveo i primjer doktorice za koju je kao "urgirao" mada odavno već nije bio dio toga i istoj se izašlo u susret. Skloniji sam vjerovati da on lično ili nije znao da ga se navodi kao referentnu tačku dijela obrazovanja Sebije Izetbegović ili je o istom šutio zbog dobrog dede Alje. Kad smo već kod dobrog dede Alje, sve ovo se odigravalo dok je on bio živ i teško je za povjerovati da on lično nije znao za sve i da eventualno nije urgirao po pitanju nečega. Doduše, o kakvim se moralnim kapacitetima ljudi radi u stranci SDA inače, postoji mogućnost da su pojedinci ovo gurali bez njegovog direktnog uplitanja a u cilju dodvoravanja i činjenja usluga istom radi sopstvenih interesa. Istina je najvjerovatnije negdje između dok za Kurjaka stvarno vjerujem da nije nikad svjesno ništa potpisao Sebiji Izetbegović, radilo se to o potpisu u indeksu o pohađanoj nastavi, izvršenoj vježbi ili položenom ispitu.
Pa normalno da se zna, anonimci s par milja kupuju diplome, a da ne moze snaha prvog predsjednika drzave i zena glavnog covjeka u drzavi, godinama. Zar stvarno mislite da je posteno ucila?

Pa Dzeko zavrsio dif, nije se ni pojavio, preko videolinka se 2 puta ukljucio i to je to :lol:

Ljudi imaju pare, i ono jos vaznije- moc. S tim je sve moguce danas, bilo gdje, kamoli u ovoj banana drzavi.
Ma dobro, konstatovali smo da nije jedina, hiljade su takvih ali eto ona se ističe od ostalih zbog položaja i funkcije kao i odgovornosti koju ista nosi. Ništa ona bolja ni gora nije od ostatka SDA kamarile, dobro, možda gora ipak jeste, megalomani brate, daj sve i daj što prije. Da je to obuzdalo makar imalo svoj ego i ostvarilo se recimo u privatnom sektoru niti bi ova tema postojala niti bi neko stvarno obraćao pažnju na nju. Sredile joj se specijalizacije, postdiplomski, naučni radovi ovo ono, sve završavala za dva dana, ma koga briga ako ordinira u svojoj privatnoj prćiji, ako ništa barem su se para nakrali da joj otvore šta poželi. Sve da bude 1/1 na njoj, da zapošljava koga i kada hoće, otpušta isto tako, ne radi sa pacijentima uglavnom ali rukovodi i u zavisnosti od svojih sposobnosti kao i njenih uposlenika ostvaruje sredstva za život i sebi i drugima.

Jelda da ovo jednostavno zvuči?

Mislim da svi znamo odgovor zašto se ova doktorica opšte prakse nije razvijala u gore pomenutom smjeru, vjerovatno bi crkla od gladi.
Hakiz

#13032 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

dustaban wrote: 24/05/2021 10:10
Hakiz wrote: 25/01/2016 13:41
Dr. Kuca wrote:Navodno je rekla svim onim koji imaju privatne klinike da mogu napustiti. Vidjet cemo da li je istina.
To je dobra stvar.
GLUPOST!
Mi moramo shvatiti jednu stvar - ljekar, ako je dobar ili vrhunski, MORA RADITI DOPUNSKI.
To uslovljavanje "imaš poso, vrati dopunski" je, kako vidimo, imalo katastrofalan efekat. Naravno da ce oni ljekari koji nisu niko i nista, ostati u bolnici a otici ce oni koji su postali IMENA u medicini.
Ostace Sebija sa laznom diplomom, otice Mesihovicka, svjetska klasa.

Eto vam Sebijinog "uvodjenja reda".
Ne mora. Neka otvori privatnu kliniku, digne kedit i uloži milione za objekat, MR, CT, operacione sale itd ako misli da mu se to isplati. Treba i zabraniti bolnicama da iznajmljuju opremu i sale privatnicima.

Svi bi hljeba preko pogače. Može, ali u privatnoj režiji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13033 Re: Sebija All about

Post by pici »

šČepo nevadi... ABA3 osuo VBR-om po dotičnoj doktorici opste medicine.
Image
uglavnomja

#13034 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Hakiz wrote: 24/05/2021 14:04
Hakiz wrote: 25/01/2016 13:41
To je dobra stvar.
GLUPOST!
Mi moramo shvatiti jednu stvar - ljekar, ako je dobar ili vrhunski, MORA RADITI DOPUNSKI.
To uslovljavanje "imaš poso, vrati dopunski" je, kako vidimo, imalo katastrofalan efekat. Naravno da ce oni ljekari koji nisu niko i nista, ostati u bolnici a otici ce oni koji su postali IMENA u medicini.

Ne mora. Neka otvori privatnu kliniku, digne kedit i uloži milione za objekat, MR, CT, operacione sale itd ako misli da mu se to isplati. Treba i zabraniti bolnicama da iznajmljuju opremu i sale privatnicima.

ne slazem se sa ovim

ako imas par doktora vrhunskog ranga i tih par doktora otvore privatne ordinacije - narod, vecina naroda, ostaje uskracena za njihovo znanje i pomoc.
pici

#13035 Re: Sebija All about

Post by pici »

ona u najboljem slucaju more radit ko razvodnik u ambulanti... a i to je upitno, imam doktoricu u svojoj ambulanti opste prakse, ne zna recep napisat kako treba...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13036 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Hakiz wrote: 24/05/2021 14:04 Treba i zabraniti bolnicama da iznajmljuju opremu i sale privatnicima.

:thumbup: to e to. U slijepoj mržnji prema Seniji sad se pravda KRAĐA bolničkih sredstava (radnih sati, infrastrukture iii materijala, svejedno) koja se sprovodi godinama na uštrb građana. Na uštrb i pacijenata btw. Svakakvih gluposti se ovdje može pročitati. Čj ako otvori dobar ljekar specijalista svoju kliniku "većina stanovništva će ostati u skraćena za njegove usluge". Pa, nije Torabi da prima hiljade ljudi dnevno :D Dokle ide forumsko-botovska glupost?
Last edited by KatarinaKosaca on 24/05/2021 14:41, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#13038 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Ja razumijem da uhljeb u elektroprivredi ode na Sokolac i zavrsi ekonomiju a i dalje ne zna koliko je 5 puta 5, on samo parazitira i uzima paltu za nerad i neznanje, ali on ne lijeci bolesne ljude.

Gdje je logika da neko kupi diplomu medicinskog radnika i onda ode raditi sa pacijentima. Covjece oni polazu zakletvu i ljudski zivoti su u njihovim rukama, u ovoj dronas drzavi kupi diplomu i nikome nista jer ona je kraljica.
dječak sa šibicama

#13039 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Ovaj Muradif Pajt se pojavljivao kao svjedok i kod slucaja TWRA u Becu odnosno bio je jedan od Alijinih pratilaca kad su se vrece dolara iznosile iz hotela u koji su ulazile na prednja a iznosene na zadnja vrata.

Ne znam koliko covjek istinu govori, ali do danas ga niko demantovao nije. Tada je inace bio oficir Armije BiH.
McGradySA

#13040 Re: Sebija All about

Post by McGradySA »

pici wrote: 24/05/2021 13:00
ima jedna moja anegdota sa dobrim dedom alijom, ot prije rata kad je tek poceo sa stramkom i rasla mu popularnost a tako i bankovni racuni... na katedrali udjem ti ja u trajvan i na zadnji dio na one prozore... kolona avta, guzva bila, cekaju semafor zeleno... i ja nako u kola gledam kad vidim na prvom sjedistu lik guta para u rukama i broji... :shock: ja ono bleHnuo, kad vozac njegov ga gurknu i nesto mu rece, podize glOvu kad glavom i bradom, dedo alija :shock: ... pogleda ume i hladno nastavi brojat gutu para u rukama... to je lopovska fEmilija i tHočka... a vozač mu je bio tjelohranitelj dino :mrgreen: tolko o mom susretu sa dobrim dedom alijom... nista mu nije bolji ni podmladak a ni ova kalastura sto je ozenio... banda.
da si sposoban i ti bi zaradio sebi pa bi broj'o :D begu begovo
Tempo
ZeModerator

#13041 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

pici wrote: 24/05/2021 14:06ABA3

:D :D :D
hadzinicasa

#13042 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

Joj Konakovica...
:facepalm:
Iker C

#13043 Re: Sebija All about

Post by Iker C »

Rahmetli Alija Izetbegovic citav zivot je posvetio borbi za bosnjacki narod i Bosnu i Hercegovinu. Novac koji je zaradio za zivota podijelio je majkama Srebrenice i porodicama sehida.
Njegov sin uvazeni predsjednik SDA od babe je naslijedio tek manji stan i sve sto danas ima a nema puno je stekao svojim radom.
foxlife

#13044 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

Tempo wrote: 24/05/2021 15:58
pici wrote: 24/05/2021 14:06ABA3

:D :D :D
ABBA ima 2 a ne 3
dembele

#13045 Re: Sebija All about

Post by dembele »

Iker C wrote: 24/05/2021 16:04 Rahmetli Alija Izetbegovic citav zivot je posvetio borbi za bosnjacki narod i Bosnu i Hercegovinu. Novac koji je zaradio za zivota podijelio je majkama Srebrenice i porodicama sehida.
Njegov sin uvazeni predsjednik SDA od babe je naslijedio tek manji stan i sve sto danas ima a nema puno je stekao svojim radom.

Dobro je Ikere bolan, ne trolaj ovaj napaćani narod. :D
Hakiz

#13046 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

uglavnomja wrote: 24/05/2021 14:17
Hakiz wrote: 24/05/2021 14:04

GLUPOST!

ne slazem se sa ovim

ako imas par doktora vrhunskog ranga i tih par doktora otvore privatne ordinacije - narod, vecina naroda, ostaje uskracena za njihovo znanje i pomoc.
Ko ima para neka se liječi, ko nema, njegov problem. Ili biste da se vrate Tito i komunisti?
pici

#13047 Re: Sebija All about

Post by pici »

Ugledni doktor, akademik Asim Kurjak pokrenuo je lavinu reakcija nakon što je, gostujući na Face TV-u, izjavio da nije bio mentor direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, kao i da ona nije bila njegova učenica.

- Tačno je da je bila kod mene, ali tek nekoliko mjeseci, tokom rata u BiH - rekao je Kurjak.

Kupila kutu
Školovanje Izetbegović je pod velom tajni. U biografiji prof. Izetbegović navedeno je da je specijalizirala ginekologiju i akušerstvo. Sve to trajalo je od 18. avgusta 1994. do 7. februara 1996. godine u Zagrebu. Inače, specijalizacija traje četiri godine.

Dok je bila u Zagrebu, Izetbegović je živjela s prof. dr. Aidom Cviko, koja danas živi u SAD i ugledni je stručnjak u oblasti dječije patologije. O periodu Sebijinog života u Zagrebu za „Avaz“ je govorio bivši suprug od Aide Cviko Muradif Pajt.

- Upoznao sam je 20. novembra 1991. godine, kada me Alija Izetbegović doveo na prvi Kongres SDA u Sarajevu. Na tom Kongresu sam upoznao i svoju buduću suprugu. One su zajedno živjele kod Salema Šabića, u istom apartmanu. Pred sami rat smo se vjenčali, a poslije, mislim da je bio juni 1992. godine, moja punica je Sebiju dovela kod nas u Zagreb, da živi s nama - kazao nam je Pajt.

U septembru iste godine, kako nam je rekao, posudio je Sebiji 4.500 KM za magisterij. Nekoliko dana poslije kupila je kutu (bijeli mantil) na kojoj je pisalo Sebija Izetbegović.

- Otad nikad više nije otišla na predavanja, čak sumnjam da je ikako uplatila taj magistarski, da budem iskren, jer kutu možeš kupiti i izvesti ime. Nikad mi nije vratila novac, nema veze. U novembru je otišla u Tursku. Sve vrijeme, umjesto na fakultetu, boravila je u klubu „Gradačac“. To je bio zavičajni klub. Držala je kojekakva predavanja, vazila. S naukom ona nije imala ništa - ispričao nam je Pajt.

Godinu poslije se, kako dalje priča, sa suprugom spremao krenuti za Ameriku. Supruga Aida sakupljala je dokumentaciju da bi nastavila raditi te je primijetila da joj nedostaju magisterij i doktorat.

- Pitala me gdje joj je magisterij. Govorio sam joj: „Otkud znam, nemam blage veze, moja Aida.“ Nakon nekoliko dana ona je shvatila da je to Seka uzela. Nazovem Sebiju i pitam je: „Da slučajno ne znaš gdje je Aidin magisterij?“ Počela mi se odmah izvinjavati - „Halali, oprosti“, govorila mi je. Kazala je da ga je slučajno ponijela sa sobom. Rekoh: “Nema problema, prvim avionom dolazim” - rekao je Pajt.

Potom je sa suprugom otišao u Tursku te kontaktirao Sebiju Izetbegović. Nakon nekoliko sati, na dogovoreno mjesto nije došla ona, nego, kako kaže Pajt, „neki tip“.

Bez reakcije
- Donosi nam kesu u kojoj su bili magisterij i doktorat. Kada je supruga otvorila kesu da vidi šta je unutra, primijetila je da nedostaje prvih nekoliko stranica na kojima su pisala imena mentora, članova komisije… Supruga me samo tužno pogledala i meni je sve bilo jasno. Ne kažem da je prepisala ili plagirala magisterij moje supruge, nego da je ukrala rad. Ne znam šta je s tim radila i zašto je iskidala stranice.

Simptomatično je da je akademika Asima Kurjaka vidjela jednom ili dva puta u životu, a da je navedeno da joj je bio mentor. Sve što je gospodin Kurjak rekao je od riječi do riječi ono što ja godinama govorim. Ona nikad nije demantirala ni moje tvrdnje, a ni gospodina Kurjaka, nikad nije tužila za klevetu. Ni ona ni Bakir ni njihovi botovi. Ona nema s naukom blage veze. Zakonski nije imala pravo da se uopće prijavi na magisterij jer nije položila nijedan ispit. To je sve falsifikat - kazao nam je Pajt.

Domet joj je dom zdravlja
Posljednji put Pajt je Sebiju Izetbegović vidio 1992. godine u Zagrebu.

- Nemam nikakav kontakt s njoj. Njen domet je da radi u nekom domu zdravlja. Znam je kao nadripisara, nadriljekara. Znam je kao kriminalca, jer su to krivična djela što je uradila - rekao je Pajt.
da pokrenepo peticiju da se skupi lova da prvoj hanumi u bosnjaka kupimo diplomu specijalizanta...
Tananarive

#13048 Re: Sebija All about

Post by Tananarive »

KatarinaKosaca wrote: 24/05/2021 11:04 Glede pismenosti, nisu ni botovi trojke plaho pismeni. Uvijek u nekom abortusu od humora neoriginalni, nepismeni, dosta nelogični Ne znam koje si nacionalnosti, ali si nacionalist upinjući se biti FGR. A, o kleveti. Klevete nema, ako ima diplome. Ako je 10 od 14 ispita specijalizacije položeno u Zagrebu kao što je napisano u zvaničnoj molbli za nastavak specijalizacije u Sarajevu, još danas treba biti konferencija za novinare . Ako to postoji. Ako ne postoji, opet nije kleveta, nego njeno krivotvorenje. Država pokazuje da je pravna, a pravosuđe da je neovisno otvaranjem Pandorine kutije sa najjačim (Zato je OČAJAN potez NiP samo Romima rušiti bespravno gradnju, jer je to najvulnerabliji dio društva). Sad ima priliku pravosuđe dokazati da se petlja u svoj posao i krenuti sa ovim slučajem. Nastaviti može na 1000000 primjera i nadam se, da se neće prepasti po sistemu danas Sebija, sutra moj amidži, nego jednom zauvijek entablirati jednake kriterijume za sve građane. Ima i akademska zajednica priliku pokazati da nisu stranački fikusi
gdje ti živiš 'ljeba ti, kakvo pravosuđe, ti k'o da si sad s' neba pala :-)
Tananarive

#13049 Re: Sebija All about

Post by Tananarive »

Kejn wrote: 24/05/2021 11:20
Dozer wrote: 24/05/2021 10:50
Kejn wrote: 24/05/2021 09:32 Kako je ona napunila mezarja nije mi jasno? Dakle mezarja nije napunila Fortina vlada koja je do zadnjeg momenta drzala skijalista otvorena i cekala zadnji minut da uvede policijski sat, vec su mezarja napunili zdravstveni radnici sa KCUS-a.

Ja se iskreno nadam da ce narod, pogotovo Sarajlije, uvidjeti, da se konstantnom medijskom kampanjom protiv trenutne opozicije u Kantonu Sarajevu ne moze nadomjestiti nerad i nesposobnost trenutne vlade.
Ti prestani lupetati budalastine. Brukas se covjece. Kakva crna Fortina vlada i kakva skijalista, o cemu pricas?

Znaci, po tvojoj, i SDA logiKi - za svo sranje u KS i FBIH kriva je vlada KS koja je na vlasti od oktobra? To je taj odavno poznati SDA spin kojim sve svoje nebuloze, lazi, prevare i pljacke uvijek prebacujete/u drugima.

Nece ici.
- Direktora KCUS-a imenuje federalna vlada, a ne kantonalna. Ko je u federalnoj vlasti vec 30 godina? Forto? Ne rise, ziv bio.
- Mjesecima od pocetka pandemije Sebija je na sve moguce i nemoguce nacine odbijala pacijente od KCUS-a, sve moguce, a pogotovo one zarazene koronom.
- Od njenog dolaska na celo KCUS-a ta ustanova se kontinuirano srozava na sve moguce nacine, od totalno nebuloznih i idiotskih "menadzerskih" poteza (iz kojih je vise nego jasno da ona nema pojma o menadzmentu, kao i ni o medicini), preko nebrojenih lazi i falsifikovanja stanja, pa do nedostatka svega i svacega potrebnog za lijecenje ljudi.
- Istovremeno, iz ZZO se na ime lijecenja istih tih pacijenata, vec godinama izvlace desetine miliona KM, a u ciju potrosnju niko ziv nema uvida.
- Ukljucivanjem famoznih "Malina respiratora", a sto je DIREKTNA SEBIJINA ODLUKA kako bi se time prikrio kriminal i neposobnost SDA, Sebija je direktno odgovorna za smrt desetina, ako ne i stotina ljudi koji su po njenom naredjenju spajani na te respirator (o ovome postoje brojna svjedocenja i pacijenata, ali i doktora).

I sve ovo je uradila i radi osoba koja nikada nije zavrsila proces meidcinskog obrazovanja neophodnog za bavljenje tom strukom. Ono sto ona ima zavrseno je, u najboljem slucaju, doktor opste/opce medicine. Nista vise od ovoga ona nema, i to je danas jasno svakoj budali s dvije-tri funkcionalne mozdane vijuge.

Naravno, ovo ne vide i ne zele da vide samo SDA poltroni.
Babo ti lupeta budalastine bezobraznice jedan. Jesi cuo!

Da naravno da je vlada KS-a kriva zasto ranije nije uveden policijski sat. Da nece mozda KCUS uvoditi mjere restrikcije? Mjere restrikcije nisu uvedene krajem 26. Februara kada je broj oboljelih na 100 000 stanovnika bio 4 puta veci od evropskog prosjeka! Umjesto 100 zarazenih bilo je skoro 1000 dnevno. Fortina vlada je pobila vise muslimana Bosnjaka u Sarajevu nego VRS u prvim mjesecima opsade. Da ne govorim o skijalistima gdje su u KS masovno dolazili ljudi iz citave Evrope bez ikakvog PCR testa. Ministri u KS su morali znati da vlast na drzavnom nivou ne funkcionise te da su granice sirom otvorene, te da svak moze dolaziti kad mu se digne k.. Upravo iz tog razloga su morali zatvoriti sve zivo jos u Februaru kada se citava Evropa vec bila ponovo zatvorila.

Ove tvoje ostale tvrdnje su toliko stupidne da ih nije vrijedno komentarisati. Ovo je na nivou razvgovora penzionerki dok cekaju kombi za Komatin i prepricavaju sinocnji Hadzifejzovicev CD.

- Direktora KCUS imenuje vlada FBiH al to veze nema sa tematikom o kojoj ja govorim a to su restrikcijske mjere koje uvode kantonalne vlade. Dakle skoncetrisi te 3 mozdane celije koje imas u tikvi i potrudi se dati odgovor na temu o kojoj je rijec.

- KCUS od pocetka pandemije, dakle od Marta 2020-te je jedina primala covid pacijente. Vojna bolnica je tek krajem 2020 otvorila izolatoriji i to sa 30 kreveta. Tezi pacijenti su se i dalje slali na KCUS.

-KCUS od njenog dolaska posluje bez gubitaka za razliku od vremena kada je SDA/SDP imala zajednicku kontrolu i kada su se ljudi zaposljavali tako sto se na hodnicima DIP-a samo pojave jednog dana.

- ako je za ZZO ovo istina, imas tuzilastvo KS-a podnesi prijavu i na mlati slamu na forumu. Do tada ta tvrdnja je prdez u fenjer.
- ti "malina respiratori" se koriste za asistirano disanje za lakse i srednje teske pacijente vec objasnjeno. Na Dregerove se prebacuju sa istih ako se radi o tezim pacijentima. Zato se smrtnost veca na Dregerovim, jer na Dregerove idu pacijenti koji su jednom nogom vec u tabutu. Jedino sto bi moglo biti sporno je nacin nabavke i cijena. Zato naravno ima sudski postupak koji se trenutno vodi.

Ove gluposti oko njene specijalizacije necu ni komentarisati jer se ocito radi o novoj medijskoj hajci koju u miraz donosi Scepo kako bi barem malo uso u Dinin anus, sada kada je "pismo anezsteziologa" provaljeno i kada se javnosti mora objasniti kako neka ustanova moze primiti 13 Anesteziologa bez konkursa u doslovno tehnoloski visak, a nije se u stanju mladim doktorima produziti ugovor na odredjeno vec se jadna djeca moraju poslati nazad na biro a sutra u Njemacku.
jarane keJne, haman je majoneza bila pokvarena danas u SDOOO sandwich-u, popij šta za stomak vidiš da te "proćeralo" :lol:
pici

#13050 Re: Sebija All about

Post by pici »

kata ti je poznata anti FGRovka, sidjmo u gradove da pobijemo gadove...
Post Reply