SDP
-
hladan.preminger
#9751 Re: SDP
Ovi anonimusi iz SDP nisu svjesni koliko je Lipovača važan za rezultat SDP u USK. Treba samo uoprediti rezultate prije i poslije. Čuj ogranak SDP iz Cazina. Zar to postoji?
Kako će samo sebi polomiti zube na lokalnim izborima ako nastave ovako.
Kako će samo sebi polomiti zube na lokalnim izborima ako nastave ovako.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9752 Re: SDP
Banksy wrote:Lipovača je morao biti pametniji i oprezniji, scenario je uvijek isti.
Reisbor
2009
Kad predsjednik SDP-a tvrdi da mu je cilj pobjeda SDP-a na izborima, uvjerljiv je taman kao kad pred kamerama digne ruke da uči Fatihu. I za Bosnu i Hercegovinu i za svoju stranku, najviše što je mogao učiniti bilo je da se povuče sa njenog čela. No, očito je procijenio da ni jedna, ni druga toliku njegovu osobnu žrtvu ne zaslužuju.
Da se ikada usudio izaći na direktne izbore i provjeriti vlastiti rejting makar u svojoj mjesnoj zajednici, Lagumdžija vjerovatno ne bi imao obraza i dalje držati stranku svojim taocem. No, nije glup i to dobro zna i zato su izgledi da Bosna i Hercegovina dočeka da Milorad Dodik traži bezuslovno ukidanje Republike Srpske puno veći od mogućnosti da Socijaldemokratska partija BiH postane političkim faktorom kakvim bi mogla biti da nije Lagumdžije na njenom čelu.
- kamen spoticanja
#9753 Re: SDP
pa vidis da se dzaba ne proziva...Alfons Kauders wrote:I ne samo to, vec da su ga smijenili zato jer ih nije dovoljno uhljebio...andromeda101 wrote:I šta to govori? Da je Lipovača ostao odan centru SDP iz Sarajeva koji je napravio koaliciju s SDA, i radi formiranja vlade pristao na određene ustupke. I zbog toga je Lipovača smjenjen od strane USK SDP-a.kamen spoticanja wrote:ev sta kaze havaz![]()
U Cazinu je u utorak oko 23 sata na Izvještajnoj konvenciji SDP-a Unsko-sanskog kantona, tajnim glasanjem, smijenjen Kantonalni odbor SDP USK na čelu sa Hamdijom Lipovačom.
Lipovača je, kako saznajemo, podnio dvogodišnji izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDP USK, ali je u raspravi eskaliralo veliko nezadovoljstvo članova koji su oštricu kritike usmjerili na izuzetno loše implementiranje izbornih rezultata.
Istaknuto je da je partnerska SDA kao dio Platforme u potpunosti popunila dobijene pozicije svojim kadrovima,dok je SDP katastrofalno prošao u postavljanju svojih kadrova.
U toku održavanja Izvještajne konvencije Hamdija Lipovača je sa nekolicinom članova, većinom ministara iz Bihaća, napustio salu, nakon čega su delegati odlučili da se tajnim glasanjem odrede o sudbini KO SDP.
Za smjenu ovog organa na čelu sa Lipovačom glasalo je 63 delegata, dok su protiv bila 34. Obzirom na broj delegata smjenu KO SDP USK izveli su uglavnom članovi ove političke stranke iz Bihaća, Cazina i Sanskog Mosta.A po forumu se 15 mjeseci proziva SDP bas zato jer se bori samo za fotelje....
- andromeda101
#9754 Re: SDP
Kako onda krajiški ogranak SDP-a smjenio svog vođu. Pa onda USK rastura s demokratijom.nosara wrote:Ne trolaj... Cuj zlaja i smjena...andromeda101 wrote:Šta vama nije jasno? Da u politici vlada bratstvo i drugarstvo?!
Ako nemaš tvrdu kožu, nije za tebe politika.
Taj film se nikad nece snimit u bivsem sdp-u...
RS pod diktaturom, centralna Bosna smušeno, Hercegovina da ne pričam o sudskim procesima.
USK je lider demokratije u BiH. Treba te se svi ugledati na krajišnike. Ne slažem se, glasanje i van.
Nikakv puč, revolucija ili vojni udar.
Last edited by andromeda101 on 22/02/2012 12:42, edited 2 times in total.
- nosara
#9755 Re: SDP
Nije se promiijenilo nista, izuzev cinjenice da je zloya krajinu, koja je dala povjerenje bivsoj partiji kroz Hamdu, sutnuo nogom u guzicu...quasar wrote:Pa ja. Naduravamo se oko ociglednog.nosara wrote:quasar wrote:Istina. Covjek osvojio vlast i stavio stranku pod kontrolu. Nekako vise vjerujem takvoj stranci nego nekoj bez jasnog vodje.
Covjek osvojio vlast i na izborima.
Dok mu dobro ide, tu je gdje je. Kad mu ne bude islo, manje ce i vlasti biti, a onda moze biti gazda u marginalnoj partiji za koju vi ne morate vise nikad glasati jer vas je razocarao, ili ce ga smjeniti pa ce se stranka oporaviti.
Eno SDU, NS, ko ne voli SDP ili ne moze cekati smijenu sefa stranke.
Covjek prihvatio cvrsto. Jel to bilo nepoznato prije godinu i po? Nije.
Sta se promijenilo? Nista.
Ko nece ne mora.
Da sam krajisnik, a i da nisam, ne bih dao glas bivsem sdp-u nikad vise, da je jedina partija u drzavi...
- nosara
#9756 Re: SDP
Jebe pa rastura...andromeda101 wrote:Kako onda krajiški ogranak SDP-a smjenio svog vođu. Pa onda USK rastura s demokratijom.nosara wrote:Ne trolaj... Cuj zlaja i smjena...andromeda101 wrote:Šta vama nije jasno? Da u politici vlada bratstvo i drugarstvo?!
Ako nemaš tvrdu kožu, nije za tebe politika.
Taj film se nikad nece snimit u bivsem sdp-u...
- Alfons Kauders
#9757 Re: SDP
Naprotiv - SDP najvise i prozivaju "razocarani" koji nisu zasjeli u te fotelje. A evo i unutar samog SDP-a ocito ima previse guzica za premalo fotelja.kamen spoticanja wrote:Alfons Kauders wrote:pa vidis da se dzaba ne proziva...andromeda101 wrote:
I ne samo to, vec da su ga smijenili zato jer ih nije dovoljno uhljebio...A po forumu se 15 mjeseci proziva SDP bas zato jer se bori samo za fotelje....
Ali Hamdija preko noci postade pravednik, jebes ti to, sve mu se oprosti. I surovanje s reisom, i gluposti tipa kargo aerodroma. Doduse ne znam ko je prvi izvalio tu kargo furku, on za Zeljavu ili Imamovic za Dubrave. Tu su negdje i po lafini, i po plati, mada je Lipovaca kao nacelnik imao skoro milju vise od Imamovica, koji ima skoro cetiri milje.
- andromeda101
#9758 Re: SDP
Šta bi ti diktaturu kao u RS-u i ne pokazuj slabosti, dok ti ne počnu sa strane kupovati tajne za najlonke?!nosara wrote:Jebe pa rastura...andromeda101 wrote:Kako onda krajiški ogranak SDP-a smjenio svog vođu. Pa onda USK rastura s demokratijom.nosara wrote: Ne trolaj... Cuj zlaja i smjena...
Taj film se nikad nece snimit u bivsem sdp-u...Ali sebe...
- Banksy
#9759 Re: SDP
Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a, nije mi se nikada sviđao. Da je to neki stari SDP, pozdravila bih smjenu.
Ovako, zna se da je skinut jer je previše ojačao i jer je predstavljao prijetnju Lagumdžiji, posebno nakon najava da će se kandidovati za novog predsjednika.
Njegovim skidanjem Lagumdžija će lakše disati u stranci, ali će izgubiti ogroman broj glasova, posebno onih u Krajini, jer Lipovača i slični njemu su upravo ono na čemu je novi SDP dobio glasove na prošlim izborima.
Neko naivan, kratkovid i ljut bi otišao iz stranke, kako je učinila cijela ratna garnitura nakon što ih je vožd politički eliminisao. Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.
Ovako, zna se da je skinut jer je previše ojačao i jer je predstavljao prijetnju Lagumdžiji, posebno nakon najava da će se kandidovati za novog predsjednika.
Njegovim skidanjem Lagumdžija će lakše disati u stranci, ali će izgubiti ogroman broj glasova, posebno onih u Krajini, jer Lipovača i slični njemu su upravo ono na čemu je novi SDP dobio glasove na prošlim izborima.
Neko naivan, kratkovid i ljut bi otišao iz stranke, kako je učinila cijela ratna garnitura nakon što ih je vožd politički eliminisao. Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.
- nosara
#9760 Re: SDP
Znaci, smijenjen je zbog plate...?Alfons Kauders wrote:
Ali Hamdija preko noci postade pravednik, jebes ti to, sve mu se oprosti. I surovanje s reisom, i gluposti tipa kargo aerodroma. Doduse ne znam ko je prvi izvalio tu kargo furku, on za Zeljavu ili Imamovic za Dubrave. Tu su negdje i po lafini, i po plati, mada je Lipovaca kao nacelnik imao skoro milju vise od Imamovica, koji ima skoro cetiri milje.
- kamen spoticanja
#9761 Re: SDP
i bas je zanimljivo da i lipovaca i havaz daju skoro identicna saopstenja za javnost...lipovaca tvrdi da su mu dohakali zbog pozicija i havaz tvrdi da isto...samo je jedinom to vrlina a potonjim smrtni grijehAlfons Kauders wrote:
Naprotiv - SDP najvise i prozivaju "razocarani" koji nisu zasjeli u te fotelje. A evo i unutar samog SDP-a ocito ima previse guzica za premalo fotelja.![]()
ostalo se slazemo ugalavnom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9762 Re: SDP
pazi samo da ti predviđanja ne budu tačna kao i ona koja si postavila u člankuBanksy wrote:Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a, nije mi se nikada sviđao. Da je to neki stari SDP, pozdravila bih smjenu.
znaš šta se kaže: nije lijepo čitati jučerašnji horoskop...
- nosara
#9763 Re: SDP
Pa oni ce ga eliminisat potpuno... zloya zna znanje... To je vec u tijeku...Banksy wrote:Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a, nije mi se nikada sviđao. Da je to neki stari SDP, pozdravila bih smjenu.
- Alfons Kauders
#9764 Re: SDP
Nenosara wrote:Znaci, smijenjen je zbog plate...?Alfons Kauders wrote:
Ali Hamdija preko noci postade pravednik, jebes ti to, sve mu se oprosti. I surovanje s reisom, i gluposti tipa kargo aerodroma. Doduse ne znam ko je prvi izvalio tu kargo furku, on za Zeljavu ili Imamovic za Dubrave. Tu su negdje i po lafini, i po plati, mada je Lipovaca kao nacelnik imao skoro milju vise od Imamovica, koji ima skoro cetiri milje.E, onda je opravdano...
To mu je bila nacelnicka plata
Sjecas se?
U to vrijeme si ti bio vatreni SDP-ovac, a ja ga prozivo radi plate, zajedno s kolegom mu iz Tuzle...
- Alfons Kauders
#9765 Re: SDP
Cekati da se obistini sve sto je Banksy linkala (a linkala je dosta toga) je isto kao cekati da se obistine sva prorocanstva Nostradamusa ili onih Tarabica ili kako se vec zovu.Chmoljo wrote:pazi samo da ti predviđanja ne budu tačna kao i ona koja si postavila u člankuBanksy wrote:Lipovača je paradigma novog bošnjačkog SDP-a, nije mi se nikada sviđao. Da je to neki stari SDP, pozdravila bih smjenu.
Neko naivan, kratkovid i ljut bi otišao iz stranke, kako je učinila cijela ratna garnitura nakon što ih je vožd politički eliminisao. Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.![]()
znaš šta se kaže: nije lijepo čitati jučerašnji horoskop...
-
Holms
#9766 Re: SDP
više brige i sekiracije za to ko je predsjednik jedne stranke, od onih koji tu stranku ne vole, još nije viđeno....
- ultima_palabra
#9767 Re: SDP
Lipovača jeste jak u Krajini (sad će se vidjeti i koliko), ali da je on neka prijetnja Lagumdžiji za mjesto predsjednika SDP-a
Vrlo nategnuta konstrukcija...
- nosara
#9768 Re: SDP
Kako se situacija promijeni u letu...Alfons Kauders wrote:Nenosara wrote:Znaci, smijenjen je zbog plate...?Alfons Kauders wrote:
Ali Hamdija preko noci postade pravednik, jebes ti to, sve mu se oprosti. I surovanje s reisom, i gluposti tipa kargo aerodroma. Doduse ne znam ko je prvi izvalio tu kargo furku, on za Zeljavu ili Imamovic za Dubrave. Tu su negdje i po lafini, i po plati, mada je Lipovaca kao nacelnik imao skoro milju vise od Imamovica, koji ima skoro cetiri milje.E, onda je opravdano...
Sjecas se?
U to vrijeme si ti bio vatreni SDP-ovac, a ja ga prozivo radi plate, zajedno s kolegom mu iz Tuzle...
A dobar je jasmin, jebe ga sto je u krivoj stranci...
- CaCO3
#9769 Re: SDP
A mozda osnuje svoju stranku "krajisku" i Zlajoglu ostane bez 30.000 glasova koje je dobio Hamdija Lipovaca i omogucio SDP-u da bude najjaca stranka?nosara wrote:
Pa oni ce ga eliminisat potpuno... zloya zna znanje... To je vec u tijeku...Lipovaci bi trebala ogromna energija da sad okrene situaciju unutar kantonalnog bivseg sdp-a u svoju korist... Ja bih licno volio da zakuha, ali ne vjerujem...
Na izborima za nacelnika Bihaca Hamdija je od 44.000 glasaca dobio 22.000 glasova, a SDP 10.000, a prije njega nisu mogli na citavom kantonu nakupiti 3.000.
-
hladan.preminger
#9770 Re: SDP
Živa istina!CaCO3 wrote:A mozda osnuje svoju stranku "krajisku" i Zlajoglu ostane bez 30.000 glasova koje je dobio Hamdija Lipovaca i omogucio SDP-u da bude najjaca stranka?nosara wrote:
Pa oni ce ga eliminisat potpuno... zloya zna znanje... To je vec u tijeku...Lipovaci bi trebala ogromna energija da sad okrene situaciju unutar kantonalnog bivseg sdp-a u svoju korist... Ja bih licno volio da zakuha, ali ne vjerujem...
Na izborima za nacelnika Bihaca Hamdija je od 44.000 glasaca dobio 22.000 glasova, a SDP 10.000, a prije njega nisu mogli na citavom kantonu nakupiti 3.000.
- kamen spoticanja
#9771 Re: SDP
zvace se A- Sdphladan.preminger wrote:Živa istina!CaCO3 wrote:A mozda osnuje svoju stranku "krajisku" i Zlajoglu ostane bez 30.000 glasova koje je dobio Hamdija Lipovaca i omogucio SDP-u da bude najjaca stranka?nosara wrote:
- nosara
#9772 Re: SDP
Velim, volio bih, zasluzili su zbog hiljadu stvari, ali s njegove tacke gledista, sto cemu to...? Moze solo, okupljat vrijedne ljude, vec je odaslao poruku o tome da cijeni vrijedne i sposobne prije podobnih...CaCO3 wrote:A mozda osnuje svoju stranku "krajisku" i Zlajoglu ostane bez 30.000 glasova koje je dobio Hamdija Lipovaca i omogucio SDP-u da bude najjaca stranka?nosara wrote:
-
Holms
#9773 Re: SDP
i Babo je SDA donio 300.000 glasova i pobjedu 1990.godine
- andromeda101
#9774 Re: SDP
Može biti.CaCO3 wrote:A mozda osnuje svoju stranku "krajisku" i Zlajoglu ostane bez 30.000 glasova koje je dobio Hamdija Lipovaca i omogucio SDP-u da bude najjaca stranka?nosara wrote:
Možda se Lipovača samo malo spusti s radara, i pusti da ovi što ga smjenuše pokažu svoje (ne)sposobnosti.
- Alfons Kauders
#9775 Re: SDP
Promijenila se s tvoje strane.nosara wrote:Kako se situacija promijeni u letu...Alfons Kauders wrote: Ne
Sjecas se?
U to vrijeme si ti bio vatreni SDP-ovac, a ja ga prozivo radi plate, zajedno s kolegom mu iz Tuzle...![]()
A dobar je jasmin, jebe ga sto je u krivoj stranci...
Dok si ih ti kovao u zvijezde, ja sam ih prije par godina pljuvao i nisam mijenjao stav. Sad se doduse i kod tebe mijenja opet, pa ti je Hamdija dobar, mada je bio los, a Jasmin je dobar, dok ga ne "povuku" na neki visi nivo vlasti.
Mada mislim da nikad nece. Onda ce svi govoriti da je to zato jer predstavlja prijetnju Velikom Vodji, mada je istina mnogo jednostavnija.