nemam_ideje wrote:Ako je kanton vlasnik Skenderije, ako su se iz hokejaškog saveza obraćali Musiću, premijeru kantona, ako je onaj nekakav vd upozoravao na mogući problem, ako je bilo nekih para za rekonstrukciju pa su se preusmjerile na plato onda možemo reći da se kantonalne vlasti baš i nisu proslavile. Usput, čiji je igrač premijer kantona.popajic wrote: Najsmjesnije je da ovi vjecni SDP pljuvaci bas najvise pomazu SDPu.
Sto puta sam ih i sam htio za sasvim konkretne stvari kritikovati...onda svakodnevno procitam tonu nekih bljuvotina , nekakvih nesuvislih ironija , gute nekih smajlica koje pljuju pljuvanja radi , cisto iz navike i cisto jer se bas o SDPu radi - pa odustanem od kritike jer se nemam namjeru takmiciti sa profesionalnim pljuvacima ko moze dalje dobaciti![]()
( licno im najvise zamjeram sto su dozvolili da padne ovoliki snijeg![]()
Nece biti da je cista slucajnost da su ovo rekordne padavine bas za Zlajinog vakta)
Ovo sve pod uslovom da sa-x ne laže i da imaju prave informacije. Ko spomene Džindu da mu odmah odgovorim, Džindo je govno koje isto tako treba objesiti za muda a nakon toga poslati na robiju, dugrotrajnu.
Mnogo si napisao a zapravo ništa nisi napisao. Zapravo jesi, nenormalno, zlonamjerno, van svake pameti i ostale "argumente".popajic wrote: O Skenderiji se nikad nije vodilo racuna , nikad u nju ulagalo , plus sto su joj 4 god. hahari s brda dusu uzimali.
I nije Skenderija jedina. Bice tu jos slicnih problema i s drugim objektima koji samo "cekaju momenat" da se uruse.
REKOH , neko bi za to morao odgovarati , ali sve okretati na SDP je takodje van pameti .
Lova za rekonstrukciju se preusmjerila proslog mjeseca !!!
Nenormalno je i pomisliti da se zbog "preusmjeravanja" sve urusilo![]()
Ni ova naredba se nije ispostovalaJebi ga , puno je toga trulog u drzavi bosanskoj , treba upirati prstom u krivce , treba ih prozivati , ali kritikovati SDP cak i za vremensku nepogodu i njene posljedice je toliko zlonamjerno da je komicno.Naredba Štaba civilne zaštite KS o uklanjanju snijega i ledenica s objekata
10.02.2012
Na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo danas je izdao naredbu kojom se naređuje svim pravnim i fizičkim licima na području Kantona Sarajevo da uklanjanju snijeg i ledenice sa svojih objekata.
Naredba stupa na snagu odmah, a za njeno provođenje odgovorni su rukovodioci pravnih lica, kao i fizička lica.
Naredbu potpisuje komandant Štaba civilne zaštite i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Abid Jusić.
Postavljaš naredbu CZ ali prelaziš preko činjenice da je vlada kantona upozorena da bi se nešto loše moglo desiti. Ko je kriv jer je to zanemareno ? Isto tako si vrlo elegantno prešao preko članka sa-x portala. Uopšte se nisi dotakao onoga što sam ja napisao i na šta sam se pozvao. Može biti i da sa-x laže.
Ako je objekat razoren, haman pa nefunkcionalan, ako si upozoren na to i ako nema para da se popravi a ti si mu vlasnik, zatvori ga ili ga popravi. To je valjda logika. Ili treba čekati da neko pogine pa da se hvatamo za glavu i govorimo "šta bi". Tu dolazimo do našeg javašluka. Dobiješ obavještenje o Skenderiji, jebaji ga, papir u ladicu ili fol ovlastiš nekog savjetnika da to riješi, padne snijeg, niko od genijalaca se ne sjeti da bi krov mogao propasti i hop, malo palo. Zaista sreća što niko nije poginuo. Zbog nečijeg javašluka. Ovo je zlonamjeran, van svake pameti, nenormalan komenar ? Tako ispade, tako si napisao.
Pao snijeg, kolaps tramvajskog saobraćaja. Tramvaji su radili u Petak kada je bila mećava. Umjesto da nastave da vrte krugove, majstori odu kući. Naredna tri dana, kolaps. Tramvajske stanice podjećaju na rovove a trolejbuske ne liče ni na šta. Od haman 2000 radnika pojavi se 200, direktor GRAS-a njihov nerad objašnjava činjenicom da nemaju zdravstveno osiguranje. Direktor GRAS-a SDP-ovac, Kantonalni ministar prometa i komunikacija isto tako SDP-ovac. Opet javašluk na djelu ili je zlonamjerno, van svake pameti i nenormalan komentar.
Komentar, o Skenderiji se nikada nije vodilo računa kao neko objašnjenje je prilično nebulozno. U redu, nije se vodilo računa. Od potvrđenih gnjida i hoštaplera u vidu SDA i ZgraBiH se to i očekivalo. Ispade sada logično da se i dalje ne vodi računa. Na taj način se sve može objasniti i opravdati.
SDP je bio dugo vremena u opoziciji, očekivao sam da će biti mnogo spremniji za vlast nego što zaista jesu. Očekivao sam malo radišniji kadar, sposobniji. Svi mi znamo da smo u govnima do guše i da su nas u ta govna nagurali SDA i ZgraBiH. Moje mišljenje je da će nas Fahro još dublje uvaliti ako se dočepa vlasti. Kako je krenulo to će se desiti vrlo brzo. Zato kritikujem jer mislim da nam je SDP jedini spas, mislio sam. Polako počinjem da mijenjam mišljenje. Vidjećemo šta nam donosi budućnost.
Usput, pošto si očito poznavalac zlonamjernih, van svake pameti i nenormalnih komentara lijepo bi bilo da napišeš šta nije zlonamjeran, van svake pameti i nenormalan komenat. Lijepo bi bilo to (spo)znati.