SDP
-
statixx
#72527 Re: SDP
Koji kreteni...jbla ih vlast"POKRET ZA DRŽAVU" PROTIV DRŽAVE
- Prpa.ba
- Haris.ba
-
Hakiz
#72530 Re: SDP
Tramvaji od Skenderije do Baščaršije ne rade zbog rekonstrukcije. OK razumljivo.
Broj autobusa je isti kao da tramvaji rade.
Napredak.
-
cija123
#72531 Re: SDP
Čuj ne prećuruj
Halo ba, pa ne govorimo o periodu rata, ili poslije rata...čuj nije bilo društvenih mreža, dostupnih informacija, cenzura
-
cija123
#72532 Re: SDP
ja, slažem se, napredak je. Ne znam šta je pisac htio da kaže?! Rekoh ima napretka, ali ne sigurno u suzbijanju korupcije, nepotizma itd.
- Styling
#72533 Re: SDP
Kakva nedavna proslost, vladali su od 1992 do 2022. Sve drzali pod svojom sapom i kontrolisali medije. Znam jako dobro sta je moglo u javnost a sta ne i sta su nam plasirali.
-
Novak20
#72534 Re: SDP
Pa medalja ima drugu stranu.
U entitetu RS su sigurno jedva dočekali ovaj Kapidžićev prijedlog o brisanju BiH i usklađivanju sa Anexom 8 DMS. Sad je sve "po zakonu".
https://klix.ba/osap-gacanovic-faruk- ... -sjednice/
Članica Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Anđelina Ošap-Gaćanović izjavila je Srni da je 'bošnjački član' Faruk Kapidžić predlagač brisanja riječi 'Bosna i Hercegovina' iz odluka ove komisije.
Naime, NSRS je jučer usvojila izmjena zakona o odlukama Komisije, a izmjene su se sastojale u tome da se iza riječi nacionalani spomenici briše 'Bosne i Hercegovine'.
"Već neko vrijeme u medijima u Federaciji BiH Faruk Kapidžić se predstavlja kao borac za odbranu institucije Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika od navodnih nemogućih pritisaka iz Republike Srpske. Tu se posebno referiše na to da ja insistiram na brisanju riječi Bosna i Hercegovina iz odluka Komisije, ali je prava istina da je predlagač brisanja ovih riječi zapravo Kapidžić", rekla je Ošap-Gaćanović.
Ona je podsjetila da su članovi komisije na 18. sjednici raspravljali o korištenju termina "nacionalni spomenik" kako bi ga prilagodili terminu iz Aneksa osam, o čemu je upozorila Komisiju.
"Na prijedlog upravo Kapidžića da se brišu riječi Bosna i Hercegovina iza riječi nacionalni spomenici, Komisija je usvojila zaključak o tome da će koristiti termin iz Aneksa osam u daljem radu na svim budućim odlukama", navela je Ošap-Gaćanović.
Ona je pojasnila da je Kapidžić naknadno javnosti nju predstavio kao "nekoga ko briše BiH" iz odluka i kao rušitelja institucije, a sebe kao branioca.
"Svoje nastojanje da opstruiše rad Komisije opravdao je javnosti predstavljajući mene kao predlagača ovog usvojenog zaključka Komisije, iako je predlagač on. Budući da je rad sjednica javan i snima se, audio-snimak sa sjednice je dostupan i javnost se može uvjeriti u istinost ove tvrdnje", naglasila je ona.
-
kakabanja213
#72535 Re: SDP
Ovi su bas izgubili kompas i naumili da uniste partiju. Prije nekoliko mjeseci se odaje pocast ustasi Kraljevicu sad ovi podrzavaju cetnike.
I onda se pojavi ovdje kralj sa TItom u avataru i kaze boli ga neka stvar ko je u koaliciji u HNK.
A ovi pokrili sve strane.
Jucer laznom socijaldemokrati jedan kaze da je nesposoban a drugi da je dobro uvio u celofana i da su se dogovorili da se dogovaraju.
Totalni kolaps. Hahhahahahaha ovih budaletina.
-
kakabanja213
#72536 Re: SDP
Znaci ovaj iz SDA predlozio a ovi iz SDP, prihvatili.Novak20 wrote: ↑06/11/2024 14:32Pa medalja ima drugu stranu.
U entitetu RS su sigurno jedva dočekali ovaj Kapidžićev prijedlog o brisanju BiH i usklađivanju sa Anexom 8 DMS. Sad je sve "po zakonu".
https://klix.ba/osap-gacanovic-faruk-ka ... -sjednice/
Članica Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Anđelina Ošap-Gaćanović izjavila je Srni da je 'bošnjački član' Faruk Kapidžić predlagač brisanja riječi 'Bosna i Hercegovina' iz odluka ove komisije.
Naime, NSRS je jučer usvojila izmjena zakona o odlukama Komisije, a izmjene su se sastojale u tome da se iza riječi nacionalani spomenici briše 'Bosne i Hercegovine'.
"Već neko vrijeme u medijima u Federaciji BiH Faruk Kapidžić se predstavlja kao borac za odbranu institucije Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika od navodnih nemogućih pritisaka iz Republike Srpske. Tu se posebno referiše na to da ja insistiram na brisanju riječi Bosna i Hercegovina iz odluka Komisije, ali je prava istina da je predlagač brisanja ovih riječi zapravo Kapidžić", rekla je Ošap-Gaćanović.
Ona je podsjetila da su članovi komisije na 18. sjednici raspravljali o korištenju termina "nacionalni spomenik" kako bi ga prilagodili terminu iz Aneksa osam, o čemu je upozorila Komisiju.
"Na prijedlog upravo Kapidžića da se brišu riječi Bosna i Hercegovina iza riječi nacionalni spomenici, Komisija je usvojila zaključak o tome da će koristiti termin iz Aneksa osam u daljem radu na svim budućim odlukama", navela je Ošap-Gaćanović.Ona je pojasnila da je Kapidžić naknadno javnosti nju predstavio kao "nekoga ko briše BiH" iz odluka i kao rušitelja institucije, a sebe kao branioca.
"Svoje nastojanje da opstruiše rad Komisije opravdao je javnosti predstavljajući mene kao predlagača ovog usvojenog zaključka Komisije, iako je predlagač on. Budući da je rad sjednica javan i snima se, audio-snimak sa sjednice je dostupan i javnost se može uvjeriti u istinost ove tvrdnje", naglasila je ona.
Trampe salji nekoga. U ovom "bazenu" imas nepresusan izvor kadrova.
-
Novak20
#72537 Re: SDP
U stvari, u svemu se traži dlaka u jajetu i medijska haranga radi izvlačenja sitnih političkih poena. U Anexu 8 DMS se ne spominju nacionalni spomenici BiH i naglašava se teritorij entiteta kao obveznik prema toj imovini.kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 14:42
Znaci ovaj iz SDA predlozio a ovi iz SDP, prihvatili.![]()
Naravno, to nije razlog da se ne podvaljuje političkim protivnicima i diže ovolika graja da bi se tražio krivac.
A krivac je onaj tko je davno napisao i potpisao Anex 8 DMS.
https://propisi.ks.gov.ba/sites/propisi ... govini.pdf
U svakom slučaju kad Povjerenstvo donese odluku kojom se neka imovina proglašava nacionalnim spomenikom, entitet na čijem teritoriju je imovina obvezan je:
a. nastojati da se poduzmu odgovarajuće zakonske, znanstvene, tehničke, upravne i financijske mjere nužne radi zaštite, konzerviranja, prezentacije i obnavljanje te imovine i
b. suzdržati se od poduzimanja bilo kojih namjernih postupaka kojima bi se ta imovina mogla oštetiti.
- drug_profi
#72538 Re: SDP
Ne pojavljujem se ja. Tu sam oduvijek.kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 14:40 onda se pojavi ovdje kralj sa TItom u avataru i kaze boli ga neka stvar ko je u koaliciji u HNK.
I naravno da me nije briga sa kime je SDP, DF, SDA, HDZ u kolaiciji u kantonu u kojem ja ne glasam, ne živim, ne razumijem...
To su vaša posla dole.
-
kakabanja213
#72539 Re: SDP
Covjece koji je oduvijek bio tu, ja nisam ni posumnjao da te je briga. Jucer si se izjasnio. A ja sam prokomentarisao kako to za mene nije u redu, odnosno nije normalno.drug_profi wrote: ↑06/11/2024 15:34Ne pojavljujem se ja. Tu sam oduvijek.kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 14:40 onda se pojavi ovdje kralj sa TItom u avataru i kaze boli ga neka stvar ko je u koaliciji u HNK.
I naravno da me nije briga sa kime je SDP, DF, SDA, HDZ u kolaiciji u kantonu u kojem ja ne glasam, ne živim, ne razumijem...
To su vaša posla dole.
Jer Tito kod mene ne stoji samo da bi nervirao desnicare, kako si mi jednom rekao covjece koji je oduvijek bio tu.
-
pemanapemani
#72541 Re: SDP
Mostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.
Onda Bakir potpise mostarski sporazum i legitimno predstavljanje naroda.
Budu izbori i gradjani Mostara izaberu SDA i HDZ.
Onda budu Opci izbori i gradjani Mostara izaberu SDA i HDZ.
Onda opet budu lokalni izbori i opet mostarci izaberu HDZ i SDA.
Onda pojedini gradjani Mostara krive Sarajevo, vlasti FBiH i Boga oca za svoju sumornu sudbinu.
Ljudi imaju intimne odnose sa HDZ 20 i kusur godina, a svi drugi krivi za to jebanje osim njih samih.
Cega su se likovi dosjetili, pa to je nevjerovatno.
Onda opet budu lokalni izbori i opet mostarci izaberu HDZ i SDA.
Onda pojedini gradjani Mostara krive Sarajevo, vlasti FBiH i Boga oca za svoju sumornu sudbinu.
Ljudi imaju intimne odnose sa HDZ 20 i kusur godina, a svi drugi krivi za to jebanje osim njih samih.
-
kakabanja213
#72542 Re: SDP
Svasta si ti tu iznio. Moguce da je i tacno ali bi valjao nekim postom, cinjenicom potkrijepiti. Ili ti to onako, bacis kockice pa sta padne.pemanapemani wrote: ↑06/11/2024 21:37 Mostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.
Onda opet budu lokalni izbori i opet mostarci izaberu HDZ i SDA.![]()
![]()
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#72543 Re: SDP
To ti je poput Srbije - Gornje Nedeljicepemanapemani wrote: ↑06/11/2024 21:37SpoilerShowMostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.
![]()
Eto oni se bore , ne daju kuće , ne daju prirodu , Rio Tinto ima da ide , ekologija , domaćini , klinci - palci.
Dođu izbori Vučić uzme pazi sad 100 POSTO GLASOVA , BUKVALNO SVI GLASALI ZA NJEGA.
Ko je nas kleo nije nas štedio.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#72544 Re: SDP
Recimo SDA se živo prevrnula na glavu da promijeni ustaške nazive ulica ucjenjujući koalicione partnere principima ?kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 22:07Svasta si ti tu iznio. Moguce da je i tacno ali bi valjao nekim postom, cinjenicom potkrijepiti. Ili ti to onako, bacis kockice pa sta padne.pemanapemani wrote: ↑06/11/2024 21:37 Mostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.
![]()
-
kakabanja213
#72545 Re: SDP
Pa SDA je takodjer simpatizer tih ideologija. Ne kao HDZ ali jeste. Kao sto je sada i SDP. Manji od HDZ, manji od SDA ali simpatizer. Prije par postova sam napisao zasto to mislim, ali da i tebi ponovim, odavanje pocasti ustasetini, ovo sad sa nacionqlnim spomenicima, mada ovaj novak kaze to je predlozio dia, ali oni su jedva docekali da podrze, a u HNK su u koaliciji sa muslimaskim simpatizerima nacista.teskeredzic_22 wrote: ↑06/11/2024 22:12Recimo SDA se živo prevrnula na glavu da promijeni ustaške nazive ulica ucjenjujući koalicione partnere principima ?kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 22:07Svasta si ti tu iznio. Moguce da je i tacno ali bi valjao nekim postom, cinjenicom potkrijepiti. Ili ti to onako, bacis kockice pa sta padne.pemanapemani wrote: ↑06/11/2024 21:37 Mostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.
![]()
Last edited by kakabanja213 on 06/11/2024 22:27, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#72546 Re: SDP
Pita li iko te ljude zašto to rade?
Ili je "analiza" ovakva: Ja kažem da je SDA zlo, ljudi glasaju za SDA, ljudi su glupi. Ne moram ih pitati zašto to rade, znam ja i da ih ne pitam, glupi su,.
Da prestanemo pretpostavljati, pretpostavka je majka zajeba, nego da se ozbiljno ispita zbog čega ljudi koji su svjesni štete koju im neka vlast nosi opet glasaju za tu vlast. Čega se plaše? Zašto im opozicija toj vlasti nije primamljiva?
Nemojte sjediti u foteljama i pretpostavljati. Pitajte ljude.
Forumski analitičari
Ili je "analiza" ovakva: Ja kažem da je SDA zlo, ljudi glasaju za SDA, ljudi su glupi. Ne moram ih pitati zašto to rade, znam ja i da ih ne pitam, glupi su,.
Da prestanemo pretpostavljati, pretpostavka je majka zajeba, nego da se ozbiljno ispita zbog čega ljudi koji su svjesni štete koju im neka vlast nosi opet glasaju za tu vlast. Čega se plaše? Zašto im opozicija toj vlasti nije primamljiva?
Forumski analitičari
-
kakabanja213
#72547 Re: SDP
Hahah jasta nego ce Nermin i Vojin iz Touarega ispitivati zadto i kako. Oni su poslije ove tragedije u Jablanici uspjeli izgubiti izbore, a sve sto je bilo potrebno da se ovaj "socijademokrata" nacelnik u skladu sa navodnom ideologijom svoje stranke spusti medju narod i prvi stavi kacigu, obuce gumene cizme, uzme lopatu... Umjesto toga kralj se sakrivao od kamera 20 dana i svadjao sa lokalnim hodzama.Hakiz wrote: ↑06/11/2024 22:24 Pita li iko te ljude zašto to rade?
Forumski analitičari![]()
-
nauticamid
#72548 Re: SDP
A to se vracamo na "izvorni" Dejton?Novak20 wrote: ↑06/11/2024 14:57U stvari, u svemu se traži dlaka u jajetu i medijska haranga radi izvlačenja sitnih političkih poena. U Anexu 8 DMS se ne spominju nacionalni spomenici BiH i naglašava se teritorij entiteta kao obveznik prema toj imovini.kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 14:42
Znaci ovaj iz SDA predlozio a ovi iz SDP, prihvatili.![]()
Naravno, to nije razlog da se ne podvaljuje političkim protivnicima i diže ovolika graja da bi se tražio krivac.
A krivac je onaj tko je davno napisao i potpisao Anex 8 DMS.
https://propisi.ks.gov.ba/sites/propisi ... govini.pdf
U svakom slučaju kad Povjerenstvo donese odluku kojom se neka imovina proglašava nacionalnim spomenikom, entitet na čijem teritoriju je imovina obvezan je:
a. nastojati da se poduzmu odgovarajuće zakonske, znanstvene, tehničke, upravne i financijske mjere nužne radi zaštite, konzerviranja, prezentacije i obnavljanje te imovine i
b. suzdržati se od poduzimanja bilo kojih namjernih postupaka kojima bi se ta imovina mogla oštetiti.
-
Hakiz
#72549 Re: SDP
Znam da neće oni.kakabanja213 wrote: ↑06/11/2024 22:46Hahah jasta nego ce Nermin i Vojin iz Touarega ispitivati zadto i kako. Oni su poslije ove tragedije u Jablanici uspjeli izgubiti izbore, a sve sto je bilo potrebno da se ovaj "socijademokrata" nacelnik u skladu sa navodnom ideologijom svoje stranke spusti medju narod i prvi stavi kacigu, obuce gumene cizme, uzme lopatu... Umjesto toga kralj se sakrivao od kamera 20 dana i svadjao sa lokalnim hodzama.Hakiz wrote: ↑06/11/2024 22:24 Pita li iko te ljude zašto to rade?
Forumski analitičari![]()
Mislio sam na forumske "analitičare". Na nas koji govorimo šta neko radi, a da toga nismo pitali "šta to radiš i zašto?". Mi bolje od njega znamo šta radi i zašto. Ne moramo pitati, sve znamo.
Znaju li Mostarci da SDA ne valja? Vjerujem da znaju.
Zašto, onda, za SDA glasaju? Pa, da ih pitamo?
Last edited by Hakiz on 06/11/2024 22:53, edited 1 time in total.
-
ReymondReddington
#72550 Re: SDP
Nece im 3 stete pomoci...