SDP

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72301 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 18/09/2024 13:37 Bilo bi lijepo da ste ti i tvoji stranacki drugovi arbitri sta je cinjenica, a sta ne, ali ipak to nije slucaj.

Ono sto ce ostati rezultat ove diskusije je da smatras da nekad debate nisu svrsishodne. Treba to imati na umu. :mrgreen:
činjenica je i to da bi se spinovalo, mora se reći nešto što niko nije rekao. hvala ti što dokazuješ navedeno :D

a za debatu je potrebno imati kvalitetnog sagovornika. nije baš gužva na stadionu kada Bayern igra prijateljsku protiv niželigaša.
Chmoljo

#72302 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 18/09/2024 14:01
Haris.ba wrote: 18/09/2024 13:54 Neka narod odluci. I Bake je 2022, a mislim i da se prije to desavalo, eskivirao neke debate.
Apsolutno. Samo su tada kmecali ovi sto sada masturbiraju po forumu. Ali dobro, okretanje kola politicke srece je vec poznat dio folklora.
ali nikako da vidimo taj dokaz da je Čengić odbio debatu, a kampanja je tek na polovini.

al hajde, biće...
Tvrtko II Kotromanić

#72303 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Sefket007 wrote: 18/09/2024 14:53
Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/09/2024 13:51 tumaci ti sta hoces
prpi je prpa :lol: :lol:
Stari Grad nepovratno izgubljen za zelenu mafiju
Stari Grad je Zelena mafija izgubila prije 15 godina tako da je to stara vijest.

Irfan ne smije na debatu jer će ge nako pitati ponovo koji je fakultet završio i kako pa bolje mu je da se ne dovodi u tu situaciju i dokazat će javno da sav hajp oko njega koji se diže i nema toliko uporišta.

A mogli bi ga pitati kako to da sa dolaskom na poziciju njegova familija i prijatelji dobijaju lovu, tendere, konkurse itd...

Sta ima on oko toga kome objašnjavati javno pa ja, a možda ga neko i pita koliko mu para daje Monetize i gdje ce im dati da pravi hotel itd...

Lično ga razumijem i da ga ja savjetujem rekao bih mu "ne idi na debate samo mozes imati štetu".

Ali ono što ne razumijem jeste da u tolikoj prednosti nad protukandidatom ne dozvoljava im (SDA-u) postavljanje promotivnih štandova. To mi je vec naznaka i simptom poremećaja ličnosti i sklonosti ka diktaturi.

Irfan ima veće šanse za pobjedu ali nije to toliko o sigurno koliko se misli...

Postoji jako veliki broj Hadzibajricevih glasača koji na onim vanrednim nisu izašli i koji će sada odlučiti pobjednika. Ako kojim slučajem SDA dodje do tih ljudi na neki način neće Irfan bas dobro proći to najbolje zna Irfan sam.
Sevko ahbabu, javi se ti Irfanu odmah da mu savjetnik budes, pun si savjeta :thumbup:

a ovo za promotivne standove :lol: :lol:
plati pa postavi
sve po zakonu i pravilnicima Opcine

ali dobro, sve su to vapaji zelenih bandita, tako da i to razumijem, kampanja je pa se moze lagati i gibetiti slobodno jel :-)
ziv bio :thumbup:
Sefket007

#72304 Re: SDP

Post by Sefket007 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/09/2024 15:08
Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/09/2024 13:51 tumaci ti sta hoces
prpi je prpa :lol: :lol:
Stari Grad nepovratno izgubljen za zelenu mafiju
Stari Grad je Zelena mafija izgubila prije 15 godina tako da je to stara vijest.

Irfan ne smije na debatu jer će ge nako pitati ponovo koji je fakultet završio i kako pa bolje mu je da se ne dovodi u tu situaciju i dokazat će javno da sav hajp oko njega koji se diže i nema toliko uporišta.

A mogli bi ga pitati kako to da sa dolaskom na poziciju njegova familija i prijatelji dobijaju lovu, tendere, konkurse itd...

Sta ima on oko toga kome objašnjavati javno pa ja, a možda ga neko i pita koliko mu para daje Monetize i gdje ce im dati da pravi hotel itd...

Lično ga razumijem i da ga ja savjetujem rekao bih mu "ne idi na debate samo mozes imati štetu".

Ali ono što ne razumijem jeste da u tolikoj prednosti nad protukandidatom ne dozvoljava im (SDA-u) postavljanje promotivnih štandova. To mi je vec naznaka i simptom poremećaja ličnosti i sklonosti ka diktaturi.

Postoji jako veliki broj Hadzibajricevih glasača koji na onim vanrednim nisu izašli i koji će sada odlučiti pobjednika. Ako kojim slučajem SDA dodje do tih ljudi na neki način neće Irfan bas dobro proći to najbolje zna Irfan sam.
Sevko ahbabu, javi se ti Irfanu odmah da mu savjetnik budes, pun si savjeta :thumbup:

plati pa postavi

ali dobro, sve su to vapaji zelenih bandita, tako da i to razumijem, kampanja je pa se moze lagati i gibetiti slobodno jel :-)
Naravno da je moj 'savjet' ok i najiskrenije mislim da ga je neko bas tako i savjetovao.

Na debati Irfan može samo sebi nanijeti štetu i to je to zato šuti i pravi se lud.

Za štandove je glupo jer Irfan daje dozvole i ne da sam jednima sto je bas ono 'blaaaaaahhhh'
Tvrtko II Kotromanić

#72305 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Sefket007 wrote: 18/09/2024 15:14
Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/09/2024 15:08

plati pa postavi

Naravno da je moj 'savjet' ok i najiskrenije mislim da ga je neko bas tako i savjetovao.

Na debati Irfan može samo sebi nanijeti štetu i to je to zato šuti i pravi se lud.

Za štandove je glupo jer Irfan daje dozvole i ne da sam jednima sto je bas ono 'blaaaaaahhhh'
nije ovo 1996.godina i SDA nacelnik na celu da nacelnik daje dozvole
ljudi koji nisu iz starog grada bi mogli pomisliti na osnovu tvog pisanja da se nesto tako desava ovdje, a nije istina

sda je ambiciozno predala zahtjev za promo stolove za 30 dana kampanje
dobili fakturu, skontali da im je preskupo, trazili ponistenje, dobili ponistenje, sada pisu i predaju nove zahtjeve
sluzba za investicije i komunalne poslove izdaje rjesenja, sluzba za finansije fakture
sve i jedan covjek/zena koji tu rade, rade davno prije nego sto je Irfan postao nacelnik i po PS-u se radi i predaje kako za SDA, tako i za SDP i svaku drugu registrovanu stranku za ove izbore

izbori su Sevko, dunjalucka stvar
ne vrijedi harama, gibeta i drugih
cija123

#72306 Re: SDP

Post by cija123 »

Chmoljo wrote: 18/09/2024 15:01 ali nikako da vidimo taj dokaz da je Čengić odbio debatu
Emela je rekla da su odbili debatu Čengić, Benjamina i Semir i javno ih zamolila da preispitaju svoj stav i da dođu. To je lako naći.

Za ostale tv ne znam.
cija123

#72307 Re: SDP

Post by cija123 »

Dupli
Chmoljo

#72308 Re: SDP

Post by Chmoljo »

nisu se još odazvali, tako je rekla. nisu odbili. ima još kampanje :)
hepekcina

#72309 Re: SDP

Post by hepekcina »

Chmoljo wrote: 18/09/2024 13:04
hepekcina wrote: 18/09/2024 09:26
:roll:

pa dobro evo ja nisam vidio ni gledao niti jednu, ali pošto ja nisam relevantan, a vi jeste....de mi recite gdje ste gledali tu debatu...na kojoj televiziji?

ili još bolje kada ste toliko nafurani da ste toliko pametni, da sve znate i da je vaše mišljenje jedina mjera svijeta dajte link jedne debate u kojoj su se pojavili Irfan i Benjamina?

pitao sam jer me zanima...hoću da to gledam
irfan je bio nekoliko puta kod Senada, zvao je Skaku koji se krio iza kamere i na kraju su poslali Zahiragića.

naravno, da si stvarno htio, mogao si to lako naći. ali znamo kako je tebi najlakše glumatati i praviti se lud. bubnuti glupost i još je braniti.
otkud ti sada Skaka :? Zvao je i Dino Bakira, ali nisam za to pitao niti me interesuje

pitam za trenutnu predizbornu kampanju...to hoću da vidim, a ne da se naprđujem sa vama koji ovdje vodite stranačke kampanje i u čoporu maltretirate svakoga ko postavi normalno i suvislo pitanje:-)

dajte jednu debatu sa Irfanom i Benjaminom ako je ima, a evo nas skoro pa na pola predizborne...simple as that
Chmoljo

#72310 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Pa sto ce ti kad svakako neces glasati za njih?
last mohicans

#72311 Re: SDP

Post by last mohicans »

Najpametniji potez Irfana, da primitivna papčina, najpoznatiji po otvaranju trotoara, nešta njega pokušava oblatiti i našteti mu, a sve na ad hominem. A svoje je pokazao čim se prvi dan ufatio obnovljenog igrališta. Halo, papak, pa imaš li išta reći da nije blaćenje protukandidata od kojeg ces opet izgubiti. Da zadovolji svoje porive i strasti.
hepekcina

#72312 Re: SDP

Post by hepekcina »

Chmoljo wrote: 18/09/2024 17:16 Pa sto ce ti kad svakako neces glasati za njih?
Nekulturno je uopće pitati bilo koga za koga glasa, a veoma maliciozno i hinjski imputirati ljudima stvari koje nisu rekli, samo kako bi ih omalovažavao.

Al koliko vidim vama onaj solipsizam, uparen s opštim neodgojem i nekulturom, ide od ruke pravo, pa ga na svakom postu primjenjujete

Možeš nastaviti s istim maltretiranjem, štaviše zovni još sendvič ahbaba jer ti loše ide, ali još nisam vidio debatu u kojoj su učestvovali Irfan ili Benjamina i moja molba da to neko postavi još uvijek stoji

A ako me iko odbije od SDP-a to će biti njihovi forumski branitelji

Žalosno, jer je nekada SDP branila kulturna raja :sad:
Chmoljo

#72313 Re: SDP

Post by Chmoljo »

hepekcina wrote: 18/09/2024 18:33
Nekulturno je uopće pitati bilo koga za koga glasa, a veoma maliciozno i hinjski imputirati ljudima stvari koje nisu rekli, samo kako bi ih omalovažavao.

Al koliko vidim vama onaj solipsizam, uparen s opštim neodgojem i nekulturom, ide od ruke pravo, pa ga na svakom postu primjenjujete

Možeš nastaviti s istim maltretiranjem, štaviše zovni još sendvič ahbaba jer ti loše ide, ali još nisam vidio debatu u kojoj su učestvovali Irfan ili Benjamina i moja molba da to neko postavi još uvijek stoji

:lol:

Pa sta reci za lika kojeg odbije neki forumski anonimus od politicke opcije za koju smatra da je najbolja?

Pokazao si kakav si lik na drugoj temi. Moje pitanje gore jeste bila cista malicioznost i podjebavanje, upravo zbog tvoje nadobudnosti.

Da ne govorim da sam se takvih "razocaranih" forumskih glasaca dosad nagledao za tri zivota.

Razocaran jer nema kulturne raje, dok sagovornika naziva hinjom.

:thumbup: za kulturu
vernes81

#72314 Re: SDP

Post by vernes81 »

Chmoljo wrote: 18/09/2024 19:07

Pa sta reci za lika kojeg odbije neki forumski anonimus od politicke opcije za koju smatra da je najbolja?

Pokazao si kakav si lik na drugoj temi. Moje pitanje gore jeste bila cista malicioznost i podjebavanje, upravo zbog tvoje nadobudnosti.

Da ne govorim da sam se takvih "razocaranih" forumskih glasaca dosad nagledao za tri zivota.

Becka skola zalutala u forumsko blato :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72315 Re: SDP

Post by Truba »

/becirovic-pozvao-sdp-ovce-na-druzenje-u-predsjednistvu-pa-kada-je-vidio-kakav-je-odziv-trazio-da-brisu-fotografije

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/930093/ ... otografije
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72316 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 18/09/2024 19:07

Gdje to
Styling

#72317 Re: SDP

Post by Styling »

last mohicans wrote: 18/09/2024 17:59 Najpametniji potez Irfana, da primitivna papčina, najpoznatiji po otvaranju trotoara, nešta njega pokušava oblatiti i našteti mu, a sve na ad hominem. A svoje je pokazao čim se prvi dan ufatio obnovljenog igrališta. Halo, papak, pa imaš li išta reći da nije blaćenje protukandidata od kojeg ces opet izgubiti. Da zadovolji svoje porive i strasti.
Nekada zaista treba procijeniti protivnika i vidjeti da li zavrijedjuje vrijeme i zivce.
Prpa.ba

#72318 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Cengic i Efendic lijepo i principijelno izignorisali kilave Selimbegovice. 8) :mrgreen:

ps
Svaka cast SDP-u na forsiranju perspektivne omladine poput Harkija "izdrzite gospodine Hadzibajric" Selmanovica. Vidi se taj istancani fokus prema nastavku odgovorne politike.
Prpa.ba

#72319 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

HDZ je ukupno dobio 8.500 KM kazne, od čega je 4.500 KM bila kazna za preuranjenu kampanju i zloupotrebu resursa. Iz CIK-a kažu da je HDZ projekte lokalne zajednice na društvenim mrežama prikazivao kao svoje.

Drugi dio kazne, odnosno 4.000 KM, stiglo je zbog lažnog predstavljanja i trgovine biračkim mjestima, a istu kaznu je dobio SDP. Navodi se da je član biračkog odbora Tarik Osmanhodžić bio delegiran ispred HDZ-a, iako je član SDP-a, što govori o tome da je riječ o trgovini biračkim mjestima. On je dobio kaznu od 1.000 KM.
Lijepo, lijepo.

Dakle, problem u saradnji SDA i HDZ-a, njihovoj trgovini birackim odborima i slicnim aktivnostima nije bio u sustini, nego je problem bio sto to radi SDA a ne SDP.

Dosljedno i s karakterom, nastavljate odgovorno gdje je SDA stala. :kiss:
Prpa.ba

#72320 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Steta sto nisu kaznili SDA zbog trgovine birackim odborima sa HDZ-om, sad bi ovdje defilovali tramvaji, batice, ludijankici i ostala svita iz stana. :)
tramvajtrojka

#72321 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 26/09/2024 15:50 Steta sto nisu kaznili SDA zbog trgovine birackim odborima sa HDZ-om, sad bi ovdje defilovali tramvaji, batice, ludijankici i ostala svita iz stana. :)
dosljedno i sa karakterom, posebno ces vidjeti sad taktiku za središnju Bosnu :thumbup: :thumbup: mora se obezbijediti buffer da se ne upisuju razni nevazeci glasovi u korist zna se koje stranke
Prpa.ba

#72322 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Pokusavate na Travnik, ne? :mrgreen:

ps
Salim se, ne mozete ni sa NIP-ovcima na Travnik jer vam fali kapaciteta. Ali cijenim sto pokusavate zadrzati pozicije u Srednjoj Bosni kroz izborni inzenjering. Standardno podmuklo od vas u HDZ-u, a SDP-u i NIP-u je samo smetljiste historije pravi lijek i pouka buducim kolaboracionistima.
sumirprimus

#72323 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Sto se tice travnika samo se sjetim vucibatine hadzpasica iz sda hrak pu
Doduse zenice tu je to :lol:
Last edited by sumirprimus on 26/09/2024 18:53, edited 1 time in total.
sumirprimus

#72324 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Nego

Ovo nisu istine. Cuj mu ba engleskog. King in the castle king in the castle :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#72325 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Isto ona Ingrid “pipl mast trast as”.
Post Reply