Brine sto ne prolazi Dodikov i Covicev ultimativni plan pa je frustriran SDP-om sto ne udovolje velikosrpsko-HDZ-ovim bosnorusiteljima,.....StupskaBitanga wrote:a bgt šta ti nudišstochar wrote:jes' nam lijepo, jo' jes' nam lijepo. e nek' him je Zlaja svima fino rekno! sad mozemo i bez hljeba!
da se bvlast formira ho ruk i da ett bude nakardna i pod pritiscima ali nek je samo imamo
SDP
- Bosnolog
#676 Re: SDP
- quasar
#677 Re: SDP
Nisam ni ja sretan sa razvojem situacije. Zapravo kriza me je pritisla i ne vidim izlaza. Dotle me nije doveo SDP nego svi ovi prije. Medjutim SDP je dobio moj glas da mijenja na bolje. Federacija bi mogla bolje. Nikako, ama bas nikako Vlada nije smjela ici na godisnji i ne raditi nista mjesec dana. Nisam ni ja isao na godisnji tri godine jer nemam sredstava. Ljut sam jer se u FBiH sve traljavo radi, nema zamaha, samo apatija i beznađe. E tu mi je kriv SDP, i ocekujem da se izvade za to.
Sto se tice drzave: hejteri hejtaju. Kaze g. @stochar da je glupo pitanje ko moze bolje? A po cemu je glupo? Ako pljujete onda dajte prijedlog sta je bolje, pogotovo ako znate da je ovo lose?
Eto nek sada naprave to VM i bez SDP. To ce vam valjda odgovarati? Jel tako? Bice na drzavnom nivou vlst bez SDP-a i sve ce smetnje da se napravi evropska drzava biti otklonjene. idemo pravo u bolju buducnost.
Sto se tice drzave: hejteri hejtaju. Kaze g. @stochar da je glupo pitanje ko moze bolje? A po cemu je glupo? Ako pljujete onda dajte prijedlog sta je bolje, pogotovo ako znate da je ovo lose?
Eto nek sada naprave to VM i bez SDP. To ce vam valjda odgovarati? Jel tako? Bice na drzavnom nivou vlst bez SDP-a i sve ce smetnje da se napravi evropska drzava biti otklonjene. idemo pravo u bolju buducnost.
- Skijaš
#678 Re: SDP
quasar wrote:Nisam ni ja sretan sa razvojem situacije. Zapravo kriza me je pritisla i ne vidim izlaza. Dotle me nije doveo SDP nego svi ovi prije. Medjutim SDP je dobio moj glas da mijenja na bolje. Federacija bi mogla bolje. Nikako, ama bas nikako Vlada nije smjela ici na godisnji i ne raditi nista mjesec dana. Nisam ni ja isao na godisnji tri godine jer nemam sredstava. Ljut sam jer se u FBiH sve traljavo radi, nema zamaha, samo apatija i beznađe. E tu mi je kriv SDP, i ocekujem da se izvade za to.
Platforma ima vlast u FBiH i malo je reći da nisam impresioniran. Ali ko zna, možda se tokom sljedeće građevinske sezone napravi 50 kilometara autoputa, tako zaposli hiljade ljudi i narodu vrati nadu da ipak nismo toliko propali.
A što se tiče državnog nivoa, oni koji misle da SDP griješi, neka naprave taj dreamteam bez SDP-a.
-
VjecitiStudent
#679 Re: SDP
StrasnoIbrovic believes he has created a "brilliant"
political strategy for positioning Komsic as Bosnia's savior
once the current storm of ethQc politics runs its course.
Ibrovic is a mercurial character given to theatrical, angry
outbursts and widely rumored to be an alcoholic, so we take
some of his claims with a grain of salt. Nonetheless,
Radmanovic's and Silajdzic's staff confirm that Ibrovic is
the only advisor to whom Komsic really listens. In this
context, Ibrovic's perceptions may matter more than political
reality, and it certainly is true that Komsic used the
Presidency's Iraq trip for some political showboating. In
any case, Komsic's performance to date has not fulfilled the
high hopes we and many others had for him in the wake of the
October 2006 general elections. It is difficult to imagine
Komsic, in his current incarnation, as an effective chairman
of the Presidency, which is likely to further complicate
efforts to accomplish our objectives in Bosnia over the next
8 months.
MCELHANEY
http://wikileaks.org/cable/2007/05/07SARAJEVO1177.html
-
skojotovski
#680 Re: SDP
[/quote]StupskaBitanga wrote:
SDP je kandidovalo HRVATA nestranaččku liččnost
Nije prošla i šta sada bi Platfomaši SNSD i HDZ čisto onako dati i MVP i Premijera a čujem da HFZ traži finansije a SNSD sigurnost![]()
Onda eto tako Platformašima ostaju ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i tako da ministarstva koja služe kao ikebana
A ima rješenje
Može bez SDP i SDA
Bujrum
cini mi se Bitango da si ti prespavao nekoliko godina i da jos uvijek spavas.
Slavo Kukic je SDP-ov covjek. to i ptice na grani znaju
nego, gledajuci ovu FTV, cini se da u drzavi za pracovjeka tece med i mlijeko. a? sta velis?
-
StupskaBitanga
#681 Re: SDP
skojotovski
apsolutno se slažem i ne ja nisam prespavao već govorim kako je to u javnosti prikazano
Pa preko kukića su kontrolirali FTV
Ali otom potop
i ne psavam već budno pratim ova turbulentna dešavanja
I oko FTV cenzura je evidentna ali kompenzacija u vidu prelijepe Aide mi odgovara
Tako da FTV dnevnik gledam zbog nje
Informacije se ne dobijaju na FTV već na izvoru
A FTV dnevnik služi penzićima ionima koji tu jedino mogu dobiti informaciju
Makar i cenzurisanu
Ali kada vidim da u Švicarskoj se cenzuriše i da Dnevnik liči na lifestyle emisiju sve mi je jasno
apsolutno se slažem i ne ja nisam prespavao već govorim kako je to u javnosti prikazano
Pa preko kukića su kontrolirali FTV
Ali otom potop
i ne psavam već budno pratim ova turbulentna dešavanja
I oko FTV cenzura je evidentna ali kompenzacija u vidu prelijepe Aide mi odgovara
Tako da FTV dnevnik gledam zbog nje
Informacije se ne dobijaju na FTV već na izvoru
A FTV dnevnik služi penzićima ionima koji tu jedino mogu dobiti informaciju
Makar i cenzurisanu
Ali kada vidim da u Švicarskoj se cenzuriše i da Dnevnik liči na lifestyle emisiju sve mi je jasno
-
udrch
#682 Re: SDP
SDA neće ići bez SDP-a, nemojte tako..SDP-SDA je najjača koalicija od ove tri na djelu..to je koalicija sa programom i ciljem da stvari pokrenu napred..ove druge dvije koalicije će se raspasti na općinskim izborima..Skijaš wrote:Dakle, Lagumdžija nudi jednostavan izbor :
1. Državna vlast u koju sa Osovinom SDS/SNSD/HDZ ulazi Platforma, a u skladu sa kompromisnim rješenjem
2. Državna vlast u koju sa Osovinom SDS/SNSD/HDZ ulazi SDA, sa SBB ili SBiH, a u skladu sa Dodikovim ultimatumima
Zašto je i pored ovog izbora, SDP krivac za neformiranje vlasti ? Meni ovo sve izgleda kao da neko namjerno pokušava poniziti SDP, kao da neko blokira čitav proces jer želi uvući SDP u nacionalistički koncept formiranja vlasti.
Osim toga SDA neprihvatanjem vlasti najviše dobija, ulazak u vlast ove dvije, SBB-a i SBiH bi značio i potpuno gašenje te dvije marginalno-interesne grupacije..doduše to ih i očekuje nakon sljedećih izbora, jer će njihovi birači masovno da se vrate ili u SDA ili da izaberu SDP..
Kako god bude, na ultimatum ne treba pristati i koliko vidim to neće ni da se desi..
Pa samo bi budala pristala na to..
Dodik računa 3 ministarska mjesta koje su imali Srbi, a ne računa presjedavajućeg..koji muflon..
I sad bi Bošnjacima dao ministarska mjesta, ali ne i presjedavajućeg, njega bi da dadne haveru..
-
Bloger
#683 Re: SDP
Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
-
1mustra
#684 Re: SDP
Lagumdzija izvjesno nece biti sef diplomatije, jer "platforma" da bi dobila to mjesto morat ce stavit nekoga ko ne pljuje non stop po RS-u, vjerojatno nekog iz SDA, jer SDP nema koga da postavi izuzev ekstremista.Bloger wrote:Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
- vee-jay
#685 Re: SDP
hebi ga, da nije bilo parola tipa "bolje grob, nego rob" tebe danas vjerovatno nebi ni bilo. na drugoj strani, hvala Bogu da ti ne odlucujes na danasnjoj politickoj sceni.stochar wrote:jes' nam lijepo, jo' jes' nam lijepo. e nek' him je Zlaja svima fino rekno! sad mozemo i bez hljeba!
- Bosnolog
#686 Re: SDP
Bloger wrote:Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#687 Re: SDP
sve goli vehabija u SDP-u1mustra wrote:Lagumdzija izvjesno nece biti sef diplomatije, jer "platforma" da bi dobila to mjesto morat ce stavit nekoga ko ne pljuje non stop po RS-u, vjerojatno nekog iz SDA, jer SDP nema koga da postavi izuzev ekstremista.Bloger wrote:Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
-
njonjica
#688 Re: SDP
Chmoljo wrote:sve goli vehabija u SDP-u1mustra wrote:Lagumdzija izvjesno nece biti sef diplomatije, jer "platforma" da bi dobila to mjesto morat ce stavit nekoga ko ne pljuje non stop po RS-u, vjerojatno nekog iz SDA, jer SDP nema koga da postavi izuzev ekstremista.Bloger wrote:Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
sejtane
- LeonardoAC
#689 Re: SDP
To je ta "država za čovjeka"... od silne brige ko će pokupit koji upravni il' nadzorni odbor nemaju oni ni vremena da misle o državnoj vlasti...
-
ragib
#690 Re: SDP
sve goli vehabija u SDP-u
[/quote]
sejtane
[/quote]
ma hajde tepat ce oni miletu.
Neka naprave sistem da valja u federaciji ako ne moze na drzavnom nivou. Struje mi nikad nije dolazilo vise nego u zadnja dva mjeseca i sad trebam reci jao sto su mi olaksali, plin vec jednom poskupio.
sejtane
ma hajde tepat ce oni miletu.
Neka naprave sistem da valja u federaciji ako ne moze na drzavnom nivou. Struje mi nikad nije dolazilo vise nego u zadnja dva mjeseca i sad trebam reci jao sto su mi olaksali, plin vec jednom poskupio.
- ultima_palabra
#691 Re: SDP
Pa zar nije ultimatum da Lagumdžija ne bude šef diplomatije?Bloger wrote:Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
Gdje to Lagumdžija pljuje po RS-u, nešto se ne sjećam da se uopšte bavi vama...1mustra wrote:Lagumdzija izvjesno nece biti sef diplomatije, jer "platforma" da bi dobila to mjesto morat ce stavit nekoga ko ne pljuje non stop po RS-u, vjerojatno nekog iz SDA, jer SDP nema koga da postavi izuzev ekstremista.
- Skijaš
#692 Re: SDP
Dodik nameće pogrešnu tezu da je BiH unija država i to je izvor destabilizacije. Ako kažemo da entiteti nisu države, da se radi o administrativnim jedinicama koje nisu nosilac suvereniteta, to nije pljuvanje po entitetima. Dodik je preponu postavio jako visoko i sada se od Sarajeva očekuje da prihvati njegovu destruktivnu politiku kao nešto normalno a svaku se opoziciju toj politici predstavlja kao napad.1mustra wrote:Lagumdzija izvjesno nece biti sef diplomatije, jer "platforma" da bi dobila to mjesto morat ce stavit nekoga ko ne pljuje non stop po RS-u, vjerojatno nekog iz SDA, jer SDP nema koga da postavi izuzev ekstremista
Srpskom narodu Sarajevo nije neprijatelj, naša zemlja treba biti decentralizovana, u našoj zemlji treba da se njeguje srpsku tradiciju jer je svakim svojim kvadratnim kilometrom i srpska. Srpska djeca treba da pjevaju i da se vesele, kao i bošnjačka, hrvatska i djeca ostalih i to je nešto što ogromna većina želi, pogotovo SDP-ovci. Ali zaboga, nemojte genocidne ciljeve predstavljati strateškim srpskim interesom. Pa kome je u interesu da se po svaku cijenu i što prije mijenja etnički ključ ? Kome je u interesu da se promoviše mržnju prema zastavi Bosne i Hercegovine ? Zalagati se za ciljeve koji su oprečni Dodikovim nije pljuvanje po entitetu i strane se tim floskulama ne može izjednačiti.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#693 Re: SDP
ultima_palabra wrote:Pa zar nije ultimatum da Lagumdžija ne bude šef diplomatije?Bloger wrote:Počela je rasprodaja bošnjačkih intersa na sastanku u Mostru. Još samo malo trebaju popustiti pred ultimatumom Dodika, i eto nama novog Vijeća ministara BiH sa sve Lagumdžijom u fotelji šefa diplomatije.
Gdje to Lagumdžija pljuje po RS-u, nešto se ne sjećam da se uopšte bavi vama...1mustra wrote:Lagumdzija izvjesno nece biti sef diplomatije, jer "platforma" da bi dobila to mjesto morat ce stavit nekoga ko ne pljuje non stop po RS-u, vjerojatno nekog iz SDA, jer SDP nema koga da postavi izuzev ekstremista.
E kad pomisliš da si centar svijeta i da se svako bavi i razmišlja o tebi,a u stvarnosti najmizerniji djelić
naše planete,koje bi svako pametan u širokom luku trebao zaobići!
P.S.Ako postave nekoga ko ne pljuje po genocidnoj i miri se sa njenim postojanjem,onda je to još jedan u
nizu izdajnika.
A šta,vi biste nekoga da vas hvali na sva usta?
- stochar
#694 Re: SDP
Zakon o VM:Skijaš wrote:Možeš li navesti taj član zakona na kojeg se pozivaš ?stochar wrote:ako imamo Zakon o VM i ako se do sada rotiralo kako se rotiralo, onda bi se i sad to trebalo prihvatiti, pa lagano kroz parlamentarnu vecinu gurati izmjene zakona.
^lan 6. Ukupni sastav Vije}a ministara }e u toku cijelog mandata biti u potpunosti u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, naro~ito njegovim ~l. V.4.(b) i IX.3., te }e se u skladu s tim u sastavu Vije}a ministara osigurati jednaka zastupljenost konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Predsjedavaju}i Vije}a ministara i zamjenici predsjedavaju}ih su iz razli~itih naroda. U sastav Vije}a ministara ili na du`nosti generalnog sekretara Vije}a ministara iz ~lana 24. ovog zakona mora se osigurati najmanje jedno mjesto za pripadnike ostalih.
Ustav BiH, čl. V.4.(b):
b) Najviše dvije trećine svih ministara mogu biti imenovani sa teritorije Federacije. Predsjedavajući će, također, imenovati zamjenike ministara (koji neće biti iz istog konstituti-vnog naroda kao i njihovi ministri), koji će preuzeti dužnost nakon odobrenja Predstavničkog doma.
ja sad fakat ne znam cemu se likovi inate. imaju Zakon, imaju Dayton, i to je nazalost za sada jedino po cemu se mogu voditi. sve stoji, drzava nikad u gorem stanju, sad ce godina od izbora, a oni gone inat i to sve kako bi Zlayoglu bio ministar vanjskih poslova. nije im dosta 300 i nesto funkcija koje su izmedju sebe podijelili po Federaciji... SDA je bio uzas, gladezhi koji su tokom i poslije rata popljackali sve sto se moglo popljackati (cast izuzecima, kojih ima), ali ja vece gladi za vlascu odavno nisam vidio.
- ultima_palabra
#695 Re: SDP
I šta nam taj zakon kaže što nismo znali? Izgleda da je važno samo da se pljuje i kritikuje, izgovor će se već naćistochar wrote:Zakon o VM:
^lan 6. Ukupni sastav Vije}a ministara }e u toku cijelog mandata biti u potpunosti u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, naro~ito njegovim ~l. V.4.(b) i IX.3., te }e se u skladu s tim u sastavu Vije}a ministara osigurati jednaka zastupljenost konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Predsjedavaju}i Vije}a ministara i zamjenici predsjedavaju}ih su iz razli~itih naroda. U sastav Vije}a ministara ili na du`nosti generalnog sekretara Vije}a ministara iz ~lana 24. ovog zakona mora se osigurati najmanje jedno mjesto za pripadnike ostalih.
Ustav BiH, čl. V.4.(b):
b) Najviše dvije trećine svih ministara mogu biti imenovani sa teritorije Federacije. Predsjedavajući će, također, imenovati zamjenike ministara (koji neće biti iz istog konstituti-vnog naroda kao i njihovi ministri), koji će preuzeti dužnost nakon odobrenja Predstavničkog doma.
ja sad fakat ne znam cemu se likovi inate. imaju Zakon, imaju Dayton, i to je nazalost za sada jedino po cemu se mogu voditi. sve stoji, drzava nikad u gorem stanju, sad ce godina od izbora, a oni gone inat i to sve kako bi Zlayoglu bio ministar vanjskih poslova. nije im dosta 300 i nesto funkcija koje su izmedju sebe podijelili po Federaciji... SDA je bio uzas, gladezhi koji su tokom i poslije rata popljackali sve sto se moglo popljackati (cast izuzecima, kojih ima), ali ja vece gladi za vlascu odavno nisam vidio.
-
dibidus
#696 Re: SDP
Moze li me neko povezati sa ovim SDPovim covjekom u smjesnom sakou sa ruskom kragnom, Svetozarom Pudaricem koji cisti podrume i vodi ovu smjesnu akciju "tisucu knjiga za Uskoplje, hiljadu knjiga za G. Vakuf"
kako bih se i ja prikljucio ovoj plemenitoj ideji. Imam naime, po mojoj slobodnoj procjeni nekih pet tisusca knjiga i isto toliko hiljada u PDF formatu.
A mogao bih obezbjediti i jedno racunalo i jedan kompjuter kako bi nenacitana djecica Uskoplja i G.Vakufa mogla pristupiti neisrpnom izvoru knjiga na internetu i ujedno izbjegli lagerovanje otpada u njihovim podijeljenim skolama.
A mogao bih obezbjediti i jedno racunalo i jedan kompjuter kako bi nenacitana djecica Uskoplja i G.Vakufa mogla pristupiti neisrpnom izvoru knjiga na internetu i ujedno izbjegli lagerovanje otpada u njihovim podijeljenim skolama.
- Skijaš
#697 Re: SDP
OK, i šta je je problem ? Platforma treba da popuni pola mjesta, pola neka popuni Osovina. Ne vidim šta je tu mimo Ustava. Vidiš li ti ?stochar wrote:Zakon o VM:Skijaš wrote:Možeš li navesti taj član zakona na kojeg se pozivaš ?stochar wrote:ako imamo Zakon o VM i ako se do sada rotiralo kako se rotiralo, onda bi se i sad to trebalo prihvatiti, pa lagano kroz parlamentarnu vecinu gurati izmjene zakona.
Ustav BiH, čl. V.4.(b):
ja sad fakat ne znam cemu se likovi inate. imaju Zakon, imaju Dayton, i to je nazalost za sada jedino po cemu se mogu voditi.
Platforma ima više poslanika u parlamentu od Osovine, neosnovano je bezobrazluk Dodika pravdati Lagumdžijinom sujetom. Da Platforma ima duplo manje poslanika u državnom parlamentu od Osovine, imalo bi smisla nuditi im trećinu ministarskih pozicija i nijedno važno mjesto. Ali to nije slučaj, Platforma ima više. I nudiš im trećinu, Osovini dvije trećine, Platformi ni mjesto mandatara ni MVP a Osovini šta im duša poželi ? I zbog čega ? Stabilnosti i budućnosti ? Političkim elementima koji otvoreno dovode u pitanje opstanak države nudiš premoć u Savjetu ministara i dvije ključne pozicije a tvrdiš da se zalažeš za dobrobit ove zemlje ? To je sigurno neka zajebancija.sve stoji, drzava nikad u gorem stanju, sad ce godina od izbora, a oni gone inat i to sve kako bi Zlayoglu bio ministar vanjskih poslova.
- Skijaš
#698 Re: SDP
Lijepo je vidjeti da je Pudarićeva inicijativa još nekog inspirisala. Mislim da je akcija završena, ali knjige i računare još uvijek možeš dostaviti školama u tom gradu.dibidus wrote:kako bih se i ja prikljucio ovoj plemenitoj ideji. Imam naime, po mojoj slobodnoj procjeni nekih pet tisusca knjiga i isto toliko hiljada u PDF formatu.
- stochar
#699 Re: SDP
platforma ima vise predstavnika, ali je trenutno Ustav tako idiotski postavljen da jednostavno mnoge stvari nemaju smisla. na koncu, sta znaci 'nijedno vazno mjesto'? za koga nije vazno? to Promet nije vazan? ili neke druge oblasti? halo ba, covjek je bolesno ambiciozan, sebi zapikao poziciju, i sada sve prema tome prilagodjava. ne nudim im ja premoc, vec je jednostavno trenutno takav zakon, imaju dogovorenu rotaciju kad ko dobija koja mjesta, i to sve se moze promijeniti samo iznutra, a ne ovakvim ucjenama i inacenjem sto samo pomaze upravo snagama 'Osovine' jer imaju odlican argument da plase i mobilisu svoje glasacko tijelo. na koncu, u Platformi imamo strasan nekadasnji dio Osovine , tako da njena snaga nije bas velika da bi se mogli u tolikoj mjeri kurciti.Skijaš wrote:
Platforma ima više poslanika u parlamentu od Osovine, neosnovano je bezobrazluk Dodika pravdati Lagumdžijinom sujetom. Da Platforma ima duplo manje poslanika u državnom parlamentu od Osovine, imalo bi smisla nuditi im trećinu ministarskih pozicija i nijedno važno mjesto. Ali to nije slučaj, Platforma ima više. I nudiš im trećinu, Osovini dvije trećine, Platformi ni mjesto mandatara ni MVP a Osovini šta im duša poželi ? I zbog čega ? Stabilnosti i budućnosti ? Političkim elementima koji otvoreno dovode u pitanje opstanak države nudiš premoć u Savjetu ministara i dvije ključne pozicije a tvrdiš da se zalažeš za dobrobit ove zemlje ? To je sigurno neka zajebancija.
da bi se promijenilo ovakvo stanje, imaju dva nacina - ili kroz sistem koji je takav kakav je, ili izvana. e, za to izvana niko nema muda (niti podrske) jer to podrazumijeva uzeti zastavu i povesti milion ljudi u promjene, spaljivanje Ustava i proglasavanje novog, gradjanskog, a to se vec zove revolucija i toga nece ovdje biti za 400 godina. a, onaj ko bi u tom utopijskom scenariju mogao ponijeti zastavu bio bi covjek koji ima najvecu podrsku gradjana, a to nije Lagumdzija vec Komsic koji iza sebe ima armiju od 300.000 glasaca, sto Zlayogluova sujeta nikako ne bi mogla ni u toj situaciji podnijeti (covjek nije dopustio protukandidata na Kongresu i napravio msijuriju, a vidim jucer vec Komsicu ubijaju i najmanju ambiciju da se kandiduje na narednom kongresu odstreljujuci ga preko stranackog biltena)
k'o da ja ne bih volio da nam u Ustavu pise da je BiH drzava svih njenih gradjana bez obzira na spol, boju koze i nacionalnu pripadnost, i da pise kako Vijece ministara cini 12 gradjana BiH koji su u tom momentu najsposobniji u odredjenim granama i koji dobiju podrsku gradjana. ali, aj tink det rezultat iz not real.
- Skijaš
#700 Re: SDP
Ili objasni šta je po Ustavu sporno sa prijedlogom Platformaša ili se nemoj pozivati na Ustav.stochar wrote:platforma ima vise predstavnika, ali je trenutno Ustav tako idiotski postavljen da jednostavno mnoge stvari nemaju smisla.Skijaš wrote:
Platforma ima više poslanika u parlamentu od Osovine, neosnovano je bezobrazluk Dodika pravdati Lagumdžijinom sujetom. Da Platforma ima duplo manje poslanika u državnom parlamentu od Osovine, imalo bi smisla nuditi im trećinu ministarskih pozicija i nijedno važno mjesto. Ali to nije slučaj, Platforma ima više. I nudiš im trećinu, Osovini dvije trećine, Platformi ni mjesto mandatara ni MVP a Osovini šta im duša poželi ? I zbog čega ? Stabilnosti i budućnosti ? Političkim elementima koji otvoreno dovode u pitanje opstanak države nudiš premoć u Savjetu ministara i dvije ključne pozicije a tvrdiš da se zalažeš za dobrobit ove zemlje ? To je sigurno neka zajebancija.