SDP
-
putokaz1
- Teniser
#45528 Re: SDP
Dan kad umrete a sad ste na samrti treba proglasiti danom zahvalnosti.
-
putokaz1
#45529 Re: SDP
Ko kad umreTeniser wrote:Dan kad umrete a sad ste na samrti treba proglasiti danom zahvalnosti.
SDA
ili SDP
- Teniser
#45530 Re: SDP
Koja je razlika realno a mislim na SDP
-
putokaz1
#45531 Re: SDP
Hhehehe SDP okupio u Lukavcu 5000 Duša i svakim danom nove članove ima ih oko 600 novih,kakvo umiranjeTeniser wrote:Koja je razlika realno a mislim na SDP
Nadam se da u Lukavcu SDA umire
Ogromna SDP vijećnici rade za svoje MZ a SDA vijećnici i Predsjednici MZ za svoj džep
Bar je sad tako ovdje
Ali negdje je drugačije negdje i SDP rade za svoj džep
-
zbiljovski
#45532 Re: SDP
E ovo je primjer o čemu konstantno pišem i na šta konstantno upozoravam, samo ovakvi botovi su veća opasnost od same SDA. Poistovijetiti SDA sa bilo kojom građanskom, lijevom strankom u BiH je najveći predizborni spin SDA, kojeg ćemo sve češće slušati, samo u različitim oblicima:"Niko neće sa SDA, a vidjet ćemo poslije izbora"., riječi Izetbegovića.Teniser wrote:Koja je razlika realno a mislim na SDP
Ne smijemo dozvoliti da nasjednemo na ovakve stvari, SDA od poslije rata, pa do danas ni u jednom trenutku, ni jedne sekunde nije bila izvan vlasti, a da ne pričamo o tome, koliko dominiraju sa svojim načelnicima i vlastima u jedinicama lokalne samouprave, gradovima i općinama.
Pa evo taj Lukavac je primjer, kako se stvari počnu normalnije odvijati, kad se SDA mrdne, ubjeđen sam da bi i druge sredine punim plućima prodisale da se SDA mrdne. Ovdje pišem o integralnom izbacivanju iz vlasti, a ne kao 2011 - 2014 sa SDP-om činili vlast, imali ministarska mjesta, a ponašali se kao opozicija i sve dobro za FBiH i državu BiH blokirali, kao dio koalicije. 10 puta su gori bili od HDZ-a i SBB-a, na koje se sad zbog istih stvari žale.
Ovdje se radi o ozbiljnim stvarima, njihovi uhljebljeni, a i oni, koje će do izbora biti uhljebljeni, znaju da ako se vlast promjeni, da im je noga i zato će pokušati sve i svašta i ne treba nas čuditi intezivnija pojava ovakvih kvaziteza o tome kako su svi isti i slično.
Moj savjet, građanska - lijeva opcija u KS, bilo bi poželjno Naša Stranka, jer pretpostavljam da će imati najbolji rezultat od svih građanskih stranaka. U ZDK-u je to SDP, a pristojan rezultat će ostvariti i Nezavisan blok, pa između ove dvije stranke treba birati, iako druga nije građanska, ali Kasumović jako dobro kotira i mislim da će u Zenici NB ubjedljivo pobjediti. USK, lijevo - građanske stranke će vjerovatno imati samostalne liste, i građani - lijevo orjentisani birači će imati izbor između GS-a i SDP-a, a ne treba zanemariti ni ostale lijeve stranke, mada zbog rasipanje je najbolje da glasovi razumnih, idu ka GS-u ili SDP-u. TK će biti crven i to ubjedljivo, dakle SDP ide na rekordan broj glasova, mislim da i 2010. godinu mogu nadmašit. HNK će biti interesantan, u ovom trenutku nisam pametan, ali u svakom slučaju će biti neki lijevi blok, možda neka i opcija HDZ 1990 sa SDP-om, DF-om, NS-om i drugim građanskim strankama, vidjet ćemo, za HNK je još rano, tako i za druge nepomenute kantone. Kada je u pitanju RS, mislim da i tamo ima neki front gdje bi bile uključene građanske političke opcije sa sjedištem u FBiH i stranke iz RS-a, manje poznate, ali državotvornije od SNSD-a i SDS-a.
-
putokaz1
#45533 Re: SDP
Bake je u pravu sad niko ''NEĆE'' s nama a poslije izbora svi ''HOĆE''
Za nešto NOVO potrebna je koalicija LJEVICE i NEZAVISNIH
Strah me da će bar jedna od 4 Lijeve i bar jedna od dvije nezavisne otići s SDA
takođe da će se pojaviti Stojnići,Miladini,Stevandići,Stevančevići(LUKAVAC JARACI SULJIĆI SAKIĆI) koji će preko noći promjeniti stranu
NEZNAMO ko će ali izgleda ZNAMO da će neko izdati i otići s SDA
Za nešto NOVO potrebna je koalicija LJEVICE i NEZAVISNIH
Strah me da će bar jedna od 4 Lijeve i bar jedna od dvije nezavisne otići s SDA
takođe da će se pojaviti Stojnići,Miladini,Stevandići,Stevančevići(LUKAVAC JARACI SULJIĆI SAKIĆI) koji će preko noći promjeniti stranu
NEZNAMO ko će ali izgleda ZNAMO da će neko izdati i otići s SDA
- drug_profi
#45534 Re: SDP
Postoji opasnost da bilo koja stranka opozicije na kraju uđe u koaliciju sa SDA. Bakir je to dobro rekao.
Lično mislim da su najmanje šanse da to uradi SDP, jer ako to urade, sahraniće stranku zauvijek, a i valjda su naučili školu šta znači sa tom bandom koalirati.
Također iz SDP-a su namjanje šanse za preletače, što je kod manjih stranaka normalna pojava nakon izbora.
Lično mislim da su najmanje šanse da to uradi SDP, jer ako to urade, sahraniće stranku zauvijek, a i valjda su naučili školu šta znači sa tom bandom koalirati.
Također iz SDP-a su namjanje šanse za preletače, što je kod manjih stranaka normalna pojava nakon izbora.
-
putokaz1
#45535 Re: SDP
Šanse su za sve istedrugi profil wrote:Postoji opasnost da bilo koja stranka opozicije na kraju uđe u koaliciju sa SDA. Bakir je to dobro rekao.
Rekli smo neće Haris s njima
Neće Zlatko
Neće Željko s njima
Neće Fahro
Ne bi bilo čudo da Fedja bude sad
Šepić i Hadžibajrić su već bili ''njihovi''
To je kad znaš da ćeš izgubit od Velike ekipe ali neznaš da li će biti Penal,Ofsajd,crveni karton ili Gol u 98 minuti
- drug_profi
#45536 Re: SDP
SDP je ipak najozbiljnija organizacija od svih nabrojanih. Ne zavise od ličnosti lidera. Ponavljanje velike greške bi uništilo u potpunosti tu stranku i vjerujem da imaju dovoljno mudrosti im to neće opet pasti na pamet.putokaz1 wrote:Šanse su za sve istedrugi profil wrote:Postoji opasnost da bilo koja stranka opozicije na kraju uđe u koaliciju sa SDA. Bakir je to dobro rekao.
Neće Zlatko
Neće Željko s njima
Neće Fahro
To je kad znaš da ćeš izgubit od Velike ekipe ali neznaš da li će biti Penal,Ofsajd,crveni karton ili Gol u 98 minuti
Ne kažem da je nemoguće, ali najmanje su šanse. Ako se desi, to je kraj priče, a Nikšić i ekipa onda mogu nakon 2022. samo tražiti od Bakira da im vrati uslugu i zaposli ih negdje na budžetu ili ih primi u svoju stranku jer od SDP-a neće više biti živ ni logo.
-
El_comadante
#45537 Re: SDP
pa eto ima mnogo malih stranaka koji hoče kao npr. BOSS, BPS, SDU. itslputokaz1 wrote:Šanse su za sve istedrugi profil wrote:Postoji opasnost da bilo koja stranka opozicije na kraju uđe u koaliciju sa SDA. Bakir je to dobro rekao.
Neće Zlatko
Neće Željko s njima
Neće Fahro
-
zbiljovski
#45538 Re: SDP
Potpisujem apsolutno, imam par prijatelja u DF-u i SDP-u i koliko sam ih shvatio, o koaliciji SDP-a sa nekom strankom više ne odlučuju organi stranke nego članovi, da je tako bilo 2010., SDP ni tada ne bi bio u koaliciji sa SDA. Lično, volio bih da se DF i SDP ujedine u potpunosti do izbora, ali za to su šanse veoma male, ili barem da obećaju da će nakon izbora to učiniti, ipak previše je tu sad uloga i apetita, kod kreiranja lista, što bi ih moglo dodatno udaljiti, zato je možda i pametnije, to odraditi nakon izbora, kao priprema za lokalne 2020. godine i konačan udarac za SDA !!!drugi profil wrote:SDP je ipak najozbiljnija organizacija od svih nabrojanih. Ne zavise od ličnosti lidera. Ponavljanje velike greške bi uništilo u potpunosti tu stranku i vjerujem da imaju dovoljno mudrosti im to neće opet pasti na pamet.putokaz1 wrote:Šanse su za sve istedrugi profil wrote:Postoji opasnost da bilo koja stranka opozicije na kraju uđe u koaliciju sa SDA. Bakir je to dobro rekao.
Neće Zlatko
Neće Željko s njima
Neće Fahro
Ne kažem da je nemoguće, ali najmanje su šanse. Ako se desi, to je kraj priče, a Nikšić i ekipa onda mogu nakon 2022. samo tražiti od Bakira da im vrati uslugu i zaposli ih negdje na budžetu ili ih primi u svoju stranku jer od SDP-a neće više biti živ ni logo.
-
putokaz1
#45539 Re: SDP
Te male poput BOSS SDU BPS ...
uprskaju sve
Njime treba nedat proći prag
BOSS postoji smao u KS i Gradu Tuzla
SDU skoro nigdje,Da u Lukavcu ima,ili do neki dan BIO,Gospodin iz SDU je od Jeseni 2016,pred izbore, u Koaliciji s SDP,a navodno je prešao u NZBLOK, bio je ''na strani SDA'' od 2004 ali promjenio 2016
Ima SUND u Živinicama,oni su s SDA
BPS i oni se smanjuju
Što se tiče DF oni enstaju i nemogu pragove preći,njihov kapacitet je mali,samostalan izlazak je tzv krađa glasova
Naravno i SBIH treba smanjiti
uprskaju sve
SDU skoro nigdje,Da u Lukavcu ima,ili do neki dan BIO,Gospodin iz SDU je od Jeseni 2016,pred izbore, u Koaliciji s SDP,a navodno je prešao u NZBLOK, bio je ''na strani SDA'' od 2004 ali promjenio 2016
BPS i oni se smanjuju
Što se tiče DF oni enstaju i nemogu pragove preći,njihov kapacitet je mali,samostalan izlazak je tzv krađa glasova
-
El_comadante
#45540 Re: SDP
slažem se da ove male stranke polako padaju. boss polagano nije više faktor TK, SDU je sve manje u OV a u skupšitnama u večmi nivoima ih odavno nema.....putokaz1 wrote:Te male poput BOSS SDU BPS ...
uprskaju sve
BPS i oni se smanjuju
-
Stari_demagog
#45541 Re: SDP
Najveci spin je ipak lagati narod kako ove kvazigradjanske politicke stranke imaju kadrovsku infrastrukturu sposobnu za vodjenje ove drzave. Da se ne lazemo to je najveci spin.
-
putokaz1
#45542 Re: SDP
Nikšić Komšić Bajrović nisu sposodni za vođene Države
Vođenej MZ ,možda
Vođenej MZ ,možda
-
Stari_demagog
#45543 Re: SDP
Citam komentare na objavu o prevarenim kupcima stanova u Tuzli, i iako su narod prevarili Jasmin Imamovic i SDP u komentarima se jebe SDA.
-
sumirprimus
#45544 Re: SDP
Stari_demagog wrote:Citam komentare na objavu o prevarenim kupcima stanova u Tuzli, i iako su narod prevarili Jasmin Imamovic i SDP u komentarima se jebe SDA.
-
Stari_demagog
#45545 Re: SDP
Vjeruj kad sam vidio komentare ti si mi prvi naumpao, rekoh ovo je 100 % sumirprimusova brigada iz Jagomira.
- Prpa.ba
#45546 Re: SDP
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-tra ... /180211013
Propali komunisti bi oporezovali bogatstvo ali ga nekako zaboravljaju definisati. S obzirom da se nesto koprcaju oko iznosa od 10% poreza na dohodak, ocito zele oporezovati dohodak. Vjerovatno ce bogatstvo definisati slicno kao komunisti iz NS koji bi uzimali vise od trecine svake marke preko 2000KM zaradjenih. Odlican nacin da ono malo produktivnih i solidno placenih radnika ode u sivu zonu (ili Njemacku), pa revolucionari neka rastaljuju par stoja po radniku koje ce placati Bingo.

Bas me nesto interesuje je li ova nakupina alkosa i revolucionara za porez na nekretnine, recimo..
EDIT: na stranu sama cinjenica da ova drzava ubire previse poreza za usluge koje nudi i da porezi samo trebaju ici prema dole uz privatizaciju fondova..
Propali komunisti bi oporezovali bogatstvo ali ga nekako zaboravljaju definisati. S obzirom da se nesto koprcaju oko iznosa od 10% poreza na dohodak, ocito zele oporezovati dohodak. Vjerovatno ce bogatstvo definisati slicno kao komunisti iz NS koji bi uzimali vise od trecine svake marke preko 2000KM zaradjenih. Odlican nacin da ono malo produktivnih i solidno placenih radnika ode u sivu zonu (ili Njemacku), pa revolucionari neka rastaljuju par stoja po radniku koje ce placati Bingo.
Bas me nesto interesuje je li ova nakupina alkosa i revolucionara za porez na nekretnine, recimo..
EDIT: na stranu sama cinjenica da ova drzava ubire previse poreza za usluge koje nudi i da porezi samo trebaju ici prema dole uz privatizaciju fondova..
-
almir90
#45547 Re: SDP
Priča za paćenike koji samo maštaju o alokaciji bogastva sa jedne strane na drugu kao rješenje svih problema. Uredu, problem jeste što su se neki na nepošten način obogatili; ali rješenje za takve postoji, a nisu ga ni SDP-ovci sproveli kada su vodili vladu. Sjetimo se samo priče o antikorupciji, nove agencije, bla bla, i prhnuli u šišu; pa milijarde su para pokrali iz budžeta, sve po zakonu.Prpa.ba wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-tra ... /180211013
Propali komunisti bi oporezovali bogatstvo ali ga nekako zaboravljaju definisati. S obzirom da se nesto koprcaju oko iznosa od 10% poreza na dohodak, ocito zele oporezovati dohodak. Vjerovatno ce bogatstvo definisati slicno kao komunisti iz NS koji bi uzimali vise od trecine svake marke preko 2000KM zaradjenih. Odlican nacin da ono malo produktivnih i solidno placenih radnika ode u sivu zonu (ili Njemacku), pa revolucionari neka rastaljuju par stoja po radniku koje ce placati Bingo.![]()
Budale su oni koji ne shvaćaju da, sa povećanjem poreza, plaćati će uvijek onaj niži sloj, a ne bogati. To je od vijeka poznato, ali eto nek' je hrane za sirotinju.
Tačno se vidi da se milimetra nisu pomjerili naprijed. Samo daj da se uzjaše na narod, kao što su prethodni puta, sa ovim patetičnim izjavama i inicijativama. Al' dobro, svakako ima barem milion degenerika sa pravom glasa, pa neće tako brzo sa scene. Nikakve razlike od SDA, sve ista bagra.
-
putokaz1
#45548 Re: SDP
Ja nemogu to prihvatiti,da su isti
Da su naših 6 vijećnika SDP+3 DF ista Bagra kao SDA ovih 18 ruku-NEMOGUĆE
Da je Tarik Arapčić SDA zastupnik u TK ili FBIH isto kao Vijećnik Jakub Mahovkić SDP-NEMOGUĆE
Za mene je veći dio SDP Lukavac Pozitivan dobar kreativan Human Rade za Narod
Naravno ima izuzetaka ima Dijelova SDP-a koji rade za SDA i isti su kao oni
Zastupnike SDA SBIH i Vijećnike u Lukavcu nemožeš porediti s Zastupnicima i Vijećnicim SDP DF iz Lukavca Razlika je ogromna
Zastupnica DF u FBIH parlamentu je pokrenula incijativu o smanjenju Zagađenosti,a Zastupnici u parlamentima iz Lukavca SDA SBIH SBB nisu pokrenuli Ništa
Jedina Mjesna Seoska Zajednica SDP u Lukavcu deset puta bolje radi nego sve SDA(SBIH) MZ zajedno.
SBB se u Lukavcu drži ''Neutralan'',Čas je uz SDP čas ''Ničiji''
Moj Glas bi mogao ,trebao,morao ići SDP samo radi naših 9 Vijećnika(sdp+df+1) Gdje se bore za svoj Narod za razliku od većeg broja Vijećnika SDA SBIH koji se bore za svoju djecu da ih utrpaju u Odbore i za bilo kakvo djelovanje moraju pitati Tarika ili Mirsada,tj Arapčića ili Kukića
Ovdje ima razlike
Da je Tarik Arapčić SDA zastupnik u TK ili FBIH isto kao Vijećnik Jakub Mahovkić SDP-NEMOGUĆE
Zastupnike SDA SBIH i Vijećnike u Lukavcu nemožeš porediti s Zastupnicima i Vijećnicim SDP DF iz Lukavca Razlika je ogromna
Zastupnica DF u FBIH parlamentu je pokrenula incijativu o smanjenju Zagađenosti,a Zastupnici u parlamentima iz Lukavca SDA SBIH SBB nisu pokrenuli Ništa
Jedina Mjesna Seoska Zajednica SDP u Lukavcu deset puta bolje radi nego sve SDA(SBIH) MZ zajedno.
Moj Glas bi mogao ,trebao,morao ići SDP samo radi naših 9 Vijećnika(sdp+df+1) Gdje se bore za svoj Narod za razliku od većeg broja Vijećnika SDA SBIH koji se bore za svoju djecu da ih utrpaju u Odbore i za bilo kakvo djelovanje moraju pitati Tarika ili Mirsada,tj Arapčića ili Kukića
Ovdje ima razlike
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#45549 Re: SDP
imaš li ti jaraniko kakve dokaze za to što pričaš?Stari_demagog wrote:Citam komentare na objavu o prevarenim kupcima stanova u Tuzli, i iako su narod prevarili Jasmin Imamovic i SDP u komentarima se jebe SDA.
podastri nam ih.
-
almir90
#45550 Re: SDP
Zašto se povlačiš na pojedince? Cjelokupna politika i način na koji su vodili svoj mandat kada su sačinjavali vladu i potvrđuje da nemaju nikakve razlike od SDA. Uostalom, ako ja griješim, zašto oni izgubiše izbore?putokaz1 wrote:Ja nemogu to prihvatiti,da su isti
Ovdje ima razlike
Šta sa anti-korupcijskom agencijom u njihovom sazivu? Ništa, mrtvo slovo na papiru. Milijarde maraka oprane kroz privatne poslove, niko ni da se počeše. Boli ih ona stvar, znaju da nikada niko neće odgvarati. Dokazali su se da znaju zagrabiti iz tuđih džepova i više od zelenih.