SDP

Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#45476 Re: SDP

Post by Nurudin »

Kejn wrote:Prebjezi iz DF-a o svojoj bivšoj partiji

"....Kako su naveli, ne podržavaju i ne žele sudjelovati “u političkom aktivizmu kojim dominira: populizam i politikanstvo kroz osvrtanje na događaje ili dnevno-politička zbivanja pri čemu se ne nude ili ne predlažu konkretna rješenja; koketiranje sa najugroženijim slojevima društva (radnici, demobilisani borci i dr.) bez ponuđenih rješenje i pretpostavljenog ishoda, a što može proizvesti ozbiljne posljedice, kao i ispoljavanje “viška” patriotizma i eksploatisanje komunističkih fraza, u obliku najjeftinijeg političkog alata za svojevrsnu zloupotrebu emocija kod najslabijih kategorija društva”.

Upravo su opisali većinu simpatizera SDP-a na ovoj temi...
:lol: :lol: :lol:
Stari_demagog

#45477 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Ljudi za SDP glasaju zbog čistoće same stranke.
putokaz1

#45478 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Stari_demagog wrote:Ljudi za SDP glasaju zbog čistoće same stranke.
Neznam šta to znači vidjet ćemo
Sutra nam je skup podrške SDP načelniku očekuje se
Atmosfera je ko dadolazi TITO
Svi najavljuju dolazak
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#45479 Re: SDP

Post by Nurudin »

putokaz1 wrote:
Stari_demagog wrote:Ljudi za SDP glasaju zbog čistoće same stranke.
Neznam šta to znači vidjet ćemo
Sutra nam je skup podrške SDP načelniku očekuje se
Atmosfera je ko dadolazi TITO
Svi najavljuju dolazak

putokaz1

#45480 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Neznam na šta aludira kolega ali Sala podrške SDP načelniku je bila prepuna
Stari_demagog

#45481 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
putokaz1

#45482 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
91
Adil Beg i Muhamed su tražili da se uzme ime Bošnjak a Alije nije bio Za pa je naziv Stranke ostao bez nacionalnog predznaka
Stari_demagog

#45483 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

putokaz1 wrote:
Stari_demagog wrote:Ugasite se petokolonasi, hebo vas srpski i hrvatski jezik u usta.
91
Adil Beg i Muhamed su tražili da se uzme ime Bošnjak a Alije nije bio Za pa je naziv Stranke ostao bez nacionalnog predznaka
Ako je postojala dilema oko nacije 91. nije postojala oko jezika. Pogledaj kojim jezikom su ljudi govorili.
putokaz1

#45484 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Stari_demagog wrote:
putokaz1 wrote:
91
Ako je postojala dilema oko nacije 91. nije postojala oko jezika. Pogledaj kojim jezikom su ljudi govorili.
-1993 je bio maternji i naš jezik u školi kratko
a sad se govori izgleda njemački svi odoše tamo
cadburry

#45485 Re: SDP

Post by cadburry »

Dok je ovakvih "petokolonasa", ova zemlja ima sansu da opstane. Da se tvoji pitaju, razjebali bi je oni davno radi begluka u 5 kantona.
ultima_palabra

#45486 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
putokaz1

#45487 Re: SDP

Post by putokaz1 »

ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
Crnogorski
Stari_demagog

#45488 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

ultima_palabra wrote:Sta je problem? Sto tvrde da je bosanski/srpski/hrvatski jedan jezik sa tri imena? Zar nije?
Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45489 Re: SDP

Post by Chmoljo »

evo čitam članak na klixu vezano za to i uredno se spominju tri jezika. tako da ne vidim šta nam žulja kontraobavještajca.

iako je struka davno rekla svoje vezano za jezik u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i CG, kad se to struka slušala na ovim prostorima?
Chmoljo

#45490 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Stari_demagog wrote:
Kad u Srbiji i Hrvatskoj bude jedan onda moze i ovdje. Ovako nek prestanu eksperimentisati na nama.
znači, Alija najgori od sve djece. ono potpiso konstitutivnost i šta sad...
Kejn

#45491 Re: SDP

Post by Kejn »

Koja struka? Enver Kazaz jel?
Kejn

#45492 Re: SDP

Post by Kejn »

putokaz1 wrote:
91
Jel zaista vjeruješ u ove gluposti ili si zaista reprezentativni predstavnik prosječnog glasača SDP-a?
ultima_palabra

#45493 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Stari_demagog wrote:
Pa tamo i jeste jedan :D
Stari_demagog

#45494 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

ultima_palabra wrote:
Stari_demagog wrote:
Pa tamo i jeste jedan :D
U pravu si, razlika je samo u definiciji, sve je srpski odnosno hrvatski.
Stari_demagog

#45495 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Chmoljo wrote:
Stari_demagog wrote:
znači, Alija najgori od sve djece. ono potpiso konstitutivnost i šta sad...
Djecak, jos na popisu 91. vecina stanovnistva je rekla da govori bosanskim. Kad ste mi toliko bistri i kad pokusavate u istu ravan staviti tri jezika prethodno bih vas zamolio da ovaj pionirski pokusaj prvo provedete u Srbiji i Hrvatskoj i natjerate njih da jezik ne zovu srpskim i hrvatskim nego bosanski/srpski/hrvatski. Moj jezik je bosanski kao i jezik 53 % stanovnistva BiH i nek mi ne poturaju ova ostala dva, iako je sve jedan jezik apsolutno me ne zanima. Susjedne drzave mi negiraju jezik, a vi njihov ovdje velikodusno promovisete. Za medalje ste kvislinzi.
Chmoljo

#45496 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Stari_demagog wrote:Djecak, jos na popisu 91. vecina stanovnistva je rekla da govori bosanskim. Kad ste mi toliko bistri i kad pokusavate u istu ravan staviti tri jezika prethodno bih vas zamolio da ovaj pionirski pokusaj prvo provedete u Srbiji i Hrvatskoj i natjerate njih da jezik ne zovu srpskim i hrvatskim nego bosanski/srpski/hrvatski. Moj jezik je bosanski kao i jezik 53 % stanovnistva BiH i nek mi ne poturaju ova ostala da, iako je sve jedan jezik apsolutno me ne zanima. Susjedne drzave mi negiraju jezik, a vi njihov ovdje velikodusno promovierte. Za medalje ste kvislinzi.
sad bih ja kao trebao sa tobom pričati o jeziku, a vrlo vjerovatno da i ne znaš porijeklo riječi kvisling, kao što nisi imao pojma ko su Chomsky i Klein, al si se svejedno trpo u taj razgovor.

kao što si i trubio da su crveni kmeri uveli entitetska državljanstva, ne imajući pojma da je to Daytonska kategorija, pa si se ušutio, jer ti se jezik ne može slomiti u "Alija izdajnik i kvisling".

deda.
Chmoljo

#45497 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Kejn wrote:Koja struka? Enver Kazaz jel?
Snježana Kordić.

a Kazaz, onakav kakav je, više pijan zaboravi, nego što taj sa tvog avatara zna.
Stari_demagog

#45498 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Chmoljo wrote:
Stari_demagog wrote:Djecak, jos na popisu 91. vecina stanovnistva je rekla da govori bosanskim. Kad ste mi toliko bistri i kad pokusavate u istu ravan staviti tri jezika prethodno bih vas zamolio da ovaj pionirski pokusaj prvo provedete u Srbiji i Hrvatskoj i natjerate njih da jezik ne zovu srpskim i hrvatskim nego bosanski/srpski/hrvatski. Moj jezik je bosanski kao i jezik 53 % stanovnistva BiH i nek mi ne poturaju ova ostala da, iako je sve jedan jezik apsolutno me ne zanima. Susjedne drzave mi negiraju jezik, a vi njihov ovdje velikodusno promovierte. Za medalje ste kvislinzi.
sad bih ja kao trebao sa tobom pričati o jeziku, a vrlo vjerovatno da i ne znaš porijeklo riječi kvisling, kao što nisi imao pojma ko su Chomsky i Klein, al si se svejedno trpo u taj razgovor.

kao što si i trubio da su crveni kmeri uveli entitetska državljanstva, ne imajući pojma da je to Daytonska kategorija, pa si se ušutio, jer ti se jezik ne može slomiti u "Alija izdajnik i kvisling".

deda.
Otkad se entitetsko drzavljanstvo spominje? Od popisa stanovnistva, ko ga utrpa u popis? Normalno da ne moze, Alija je jos tad bio okruzen velikim brojem kvislinga samo tad nisu smjeli biti glasni kao danas i da se je njih pitalo mi bi poslije krvavog rata odmah agresorima pruzili ruku i vratili se u Jugoslaviju protiv koje smo za nezavisnost ratovali.
Chmoljo

#45499 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Stari_demagog wrote:Otkad se entitetsko drzavljanstvo spominje? Od popisa stanovnistva, ko ga utrpa u popis? Normalno da ne moze, Alija je jos tad bio okruzen velikim brojem kvislinga samo tad nisu smjeli biti glasni kao danas i da se je njih pitalo mi bi poslije krvavog rata odmah agresorima pruzili ruku i vratili se u Jugoslaviju protiv koje smo za nezavisnost ratovali.
tako je. nema veze što piše u ustavu, bitno je od kada se spominje na kafama. :lol:
Stari_demagog

#45500 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Chmoljo wrote:
Stari_demagog wrote:Otkad se entitetsko drzavljanstvo spominje? Od popisa stanovnistva, ko ga utrpa u popis? Normalno da ne moze, Alija je jos tad bio okruzen velikim brojem kvislinga samo tad nisu smjeli biti glasni kao danas i da se je njih pitalo mi bi poslije krvavog rata odmah agresorima pruzili ruku i vratili se u Jugoslaviju protiv koje smo za nezavisnost ratovali.
tako je. nema veze što piše u ustavu, bitno je od kada se spominje na kafama. :lol:
Do tad ni Srbi nisu znali da stoji u ustavu. Zahvaljuju SDP-u sto ih je napomenuo.
Post Reply