SDP

Maystor

#45076 Re: SDP

Post by Maystor »

drugi profil wrote:Sve ovo što je Zlaja rekao za Komšićevu kandidaturu je vrlo precizno i tačno.
Potpuno se slažem sa njim, mada nisam to znao jasno definisati kao što je on uradio.
Vrlo pogrešno vrijeme za majoriziranje.
Ne budi smiješan :-)

Zlaja kaže "kad sam ja majoriziro hrvate to je bilo ok, al sad nije ok", i ti mu povjeruješ :lol:
oakville

#45077 Re: SDP

Post by oakville »

Prpa.ba wrote:Ne potapa SDP-u Niksic ili neki deseti pojedinac ili interesna grupa vec cinjenica da kao politicka organizacija nisu u mnogome drugaciji od SDA, sto je uostalom slucaj i za sve ostale stranke. Niti su im kadrovi pametniji, sposobniji, niti su izradili korisnijih i realnijih inicijativa, niti imaju viziju i plan, nista, opozicija su samo zato sto nisu na vlasti.

I zasto bi "glupi narod" puno prelamao za koga glasati kad se izbor svodi na izbor dekora, kvazi-gradjanski nasuprot kvazi-vjerskog i ovaj drugi je podrazumijevano brojniji. Pojedinci po forumima pisu isto kao da opozicionari bacaju bisere pred svinje (glupi narod) u vidu projekata, planova, pripremljenih zakonskih mjera ali eto par zvrckanja oruzjem i par hutbi privoli ljude da glasaju u korist svoje stete. Ma hajte molim vas. :lol:
Za tzv. ljevicu nije kriv kapetan Titanika za potonuće, nego su sante leda krive što postoje i što su se nalazile na putu Titanika. :D
adelkam

#45078 Re: SDP

Post by adelkam »

Roccohljup wrote:ne mogu da biliv ono što cu reci.......ali mislim da je Zlaja ovdje dao dobru analizu komšićeve kandidature.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /180116074
Djelimicno....
Dok sam ja bio Predsjednik bilo je legitimno a sada vec nije. :-D Tipicno za Lagumdziju.

Mozda bi Lagumdzija trebao da razmisli o posljedicama i steti koje je on proizveo dok je bio na celu SDP-a. Njegov sukob sa Komsicem rezultirao je jos jednom kolapsu SDP-a, a obzirom da je Lagumdzija bio svjestan da je Komsic uzivao veliku podrsku gradjana i da ce Komsic svojim odlaskom iz SDP-a otcijepiti veci dio SDP-ovog glasackog tijela, onda je morao uciniti sve da tog unutarpartijskog raskola ne dodje.....pa po cijenu i vlastite ostavke..
To rade odgovorni predsjednici.

Ljevica se u BIH dobro urusila...i to sama od sebe, bez pomoci nacionalista.. Ostali su jos temelji ali i to ce sama ljevica razyebat ovakvim kandidaturama jer, budimo realni HDZ nikada nece imati alternativu dok je ovakvih kandidatura.

Zgadi mi se kada promislim sta su uradili....
Last edited by adelkam on 19/01/2018 14:14, edited 1 time in total.
putokaz1

#45079 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Prvo ne slažem se s kandidaturom Komšića
Drugo zašto da Denis Bećirević bude potrošen u Predsjedništvu s Dodikom i Čovićem
Treće Najveća Opozicija SDA-u je ipak SDP,koji i nije baš Opozicija
Roccohljup

#45080 Re: SDP

Post by Roccohljup »

adelkam wrote:
Roccohljup wrote:ne mogu da biliv ono što cu reci.......ali mislim da je Zlaja ovdje dao dobru analizu komšićeve kandidature.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /180116074
Djelimicno....
Dok sam ja bio Predsjednik bilo je legitimno a sada vec nije. :-D Tipicno za Lagumdziju.

Mozda bi Lagumdzija trebao da razmisli o posljedicama i steti koje je on proizveo dok je bio na celu SDP-a. Njegov sukob sa Komsicem rezultirao je jos jednom kolapsu SDP-a, a obzirom da je Lagumdzija bio svjestan da je Komsic uzivao veliku podrsku gradjana i da ce Komsic svojim odlaskom iz SDP-a otcijepiti veci dio SDP-ovog glasackog tijela, onda je morao uciniti sve da tog unutarpartijskog raskola ne dodje.....pa po cijenu i vlastite ostavke..
To rade odgovorni predsjednici.

Ljevica se u BIH dobro urusila...i to sama od sebe, bez pomoci nacionalista.. Ostali su jos temelji ali i to ce sama ljevica razyebat ovakvim kandidaturama jer, budimo realni HDZ nikada nece imati alternativu dok je ovakvih kandidatura.

Zgadi mi se kada promislim sta su uradili....
To sve stoji....ja samo gledam na ovu izjavu/analizu oko Komšićeve kandidature, a on je za mene politički mrtav tip (ko i Zeljko).

A vidi nere......sad ce se sa Fahrom udruziti :)

http://avaz.ba/vijesti/bih/342137/sdp-d ... vnistva-rs
drug_profi

#45081 Re: SDP

Post by drug_profi »

Maystor wrote:
drugi profil wrote:Sve ovo što je Zlaja rekao za Komšićevu kandidaturu je vrlo precizno i tačno.
Potpuno se slažem sa njim, mada nisam to znao jasno definisati kao što je on uradio.
Vrlo pogrešno vrijeme za majoriziranje.
Ne budi smiješan :-)

Zlaja kaže "kad sam ja majoriziro hrvate to je bilo ok, al sad nije ok", i ti mu povjeruješ :lol:
Kao što rekoh slažem se sa njim.
Nastavi se smijati.
Heartbeats

#45082 Re: SDP

Post by Heartbeats »

Ne znam samo hoće li Nerminu partijske kolege uzvratiti posjetu 25.11. kada on i Mašić im odu na čestitanje 9.januara.
http://m.vijesti.ba/clanak/390576/mijat ... avnog-suda
Mohamad Sissoko

#45083 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

Sretan 9.januar
#SDPBIH
The 51st State

#45084 Re: SDP

Post by The 51st State »

Zavrsise karijeru I prije izbora,, nista idemo gs.
ultima_palabra

#45085 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Samoubistvo iz zasjede.
horkesh

#45086 Re: SDP

Post by horkesh »

Heartbeats wrote:Ne znam samo hoće li Nerminu partijske kolege uzvratiti posjetu 25.11. kada on i Mašić im odu na čestitanje 9.januara.
Pa ništa, neka onda računaju na glasove Srba iz RS-a, očito su ove federalne glasove odlučili sami prekrižiti.
Prpa.ba

#45087 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

:lol:
vatrogasac

#45088 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Heartbeats wrote:Ne znam samo hoće li Nerminu partijske kolege uzvratiti posjetu 25.11. kada on i Mašić im odu na čestitanje 9.januara.
Pa tamo ne bi dobili ni jednog glasa ako ne bi ovako pričali. Budimo realni. Znamo kako je Dodik nekada pričao, a kako priča danas i zašto priča tako. Jedno pitanje ostaje da li će ostati umjerenija verzija SNSD-a jer opet je bio bolji koliko toliko ovaj Savez za promjene u odnosu na SNSD. U RS-u ne postoji normalno nego manje zlo.

Ono što kod mene izaziva podsmjeh je što se SDP troši na nekakve večeri promocija knjige o Titu i vodaju Bajtala i Kukića pored ovoliko problema. Umjesto da hodaju i viču kako se iseli mladost ove zemlje i kako je zadržati oni i dalje mantraju o „Tito i mi – jučer, danas sutra" (drugo, dopunjeno izdanje).
Prpa.ba

#45089 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Teska situacija za dvije partije pod jednim krovom.
Alfons Kauders

#45090 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Eto, ujedini se ljevica

S SNSD-om

:D
arzuhal

#45091 Re: SDP

Post by arzuhal »

Moram da priznam da nisam pročitao nešto jasnije, korektnije i bolje od saopćenja Vojina Mijatovića javnosti - a povodom napada SDA na njega zbog njegovih riječi o Danu RS-a - još od onda kada sam, sjedeći malo duže na wc-šolji, dohvatio Violetin omekšivač rublja pokraj veš-mašine i čitao njegov hemijski sastav na više jezika...
horkesh

#45092 Re: SDP

Post by horkesh »

Evo i objašnjenja:
Vojin Mijatović: Ja sam i Srbin i Bosanac, razumijem strah vas nacionalista

Ja sam legalista i vjerujem u vladavinu prava i jasno da se svaka odluka bilo kojeg suda treba poštovati.

Jasno i javno želim reći opet isto što sam i rekao u emisiji na kojoj sam gostovao, a koja je uzeta kao osnov za ovu brutalnu laž koja se pojavila u medijima.

Deveti januar će ljudi u Republici Srpskoj slaviti, bez obzira na odluke Ustavnog suda, i kao što se može vidjeti ništa nisam pogriješio.
Sad želim da dodam nešto što nisam rekao u emisiji, a trebao sam.

Situacija oko 9. januara je rođendanski poklon Bakira izetbegovića i pojave zvane SDA, Miloradu Dodiku. I ne samo to, često oni časte jedan drugoga raznim kvazi nacionalnim incijativama i odlukama raznih sudova. Ali ne da bi nas štitili, već da bi štitili svoja carstva od stotine miliona, dok narod gladuje", piše u saopćenju Vojina Mijatovića.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... sta/288561
Heller

#45093 Re: SDP

Post by Heller »

Volio bi vidjet Kukića na mjestu premijera.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#45094 Re: SDP

Post by Nurudin »

U "ujedinjenoj" ljevici izgleda postoji više pristupa .
Nikšićev SDP ide pragmatično ulaziti u saveze sa Dodikom, kao Tihić nekada , valjda misleći da ta strategija ulaska u rs
može polučiti neko biračko tijelo koje bi se možda moglo pripitomiti u multikulti ili bar upristojiti.

Df odnosno Komšić se posvetio sukobu sa Hrvatima , odnosno kako Zlatko dobro reče, ponovo ujedinjvati Hrvate u HDZ.

Građanski savez radikalno lijevo sa jakom nacionalnom retorikom Suljagića (imaju moj glas na kantonalnom nivou, Bihać će
vjerovatno opet dobiti)

Naša stranka kao neki lijevi centar , ne idu ni uz jednu gore navedenu politiku. Po meni jedini ispravno za sad furaju neku
istinsku građansku opciju, s tim da su još mali ali žilavi. Svakako ih treba podržati na lokalnom nivou
Stari_demagog

#45095 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Vi fakat mislite da će SDP zahvaljujući članstvu ovih malo liberalnijih četnika tipa Mijatović privući Srbe iz rs-a da glasaju za njih ? Da im se Mladić i Karadžić u stranku učlane ne bi glasa dobili, a ne ovi polupoznati političari.
putokaz1

#45096 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nurudin wrote:U "ujedinjenoj" ljevici izgleda postoji više pristupa .
Nikšićev SDP ide pragmatično ulaziti u saveze sa Dodikom, kao Tihić nekada , valjda misleći da ta strategija ulaska u rs
može polučiti neko biračko tijelo koje bi se možda moglo pripitomiti u multikulti ili bar upristojiti.

Df odnosno Komšić se posvetio sukobu sa Hrvatima , odnosno kako Zlatko dobro reče, ponovo ujedinjvati Hrvate u HDZ.

Građanski savez radikalno lijevo sa jakom nacionalnom retorikom Suljagića (imaju moj glas na kantonalnom nivou, Bihać će
vjerovatno opet dobiti)

Naša stranka kao neki lijevi centar , ne idu ni uz jednu gore navedenu politiku. Po meni jedini ispravno za sad furaju neku
istinsku građansku opciju, s tim da su još mali ali žilavi. Svakako ih treba podržati na lokalnom nivou
Ujedinjena ljevica ne postoji ali i da postoji od te 4 stranke se ne može formirali vlast nigdje
Sve 4 stranke su pojedinačno krenulo pogrešnim putem
Najbolje rješenje je jedan zajednički kvalitetan bošnjački kandidat za predsjedništvo,trenutno ima suljagića i možda još kojeg, i zajedničke liste za pojedine nivoe vlasti gdje samostalno ne mogu proći
Nažalost ništa od toga
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#45097 Re: SDP

Post by Nurudin »

putokaz1 wrote:
Nurudin wrote:U "ujedinjenoj" ljevici izgleda postoji više pristupa .

vjerovatno opet dobiti)

Ujedinjena ljevica ne postoji ali i da postoji od te 4 stranke se ne može formirali vlast nigdje
Sve 4 stranke su pojedinačno krenulo pogrešnim putem
Najbolje rješenje je jedan zajednički kvalitetan bošnjački kandidat za predsjedništvo,trenutno ima suljagića i možda još kojeg, i zajedničke liste za pojedine nivoe vlasti gdje samostalno ne mogu proći
Nažalost ništa od toga
Nisu svi sjbani
Naša stranka i GS se nisu kompromitovali . Emir je dobar kandidat, daleko bolji od Komšića
Stari_demagog

#45098 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Mijatović: Ja sam i Srbin i Bosanac, SDA je došao kraj
SDA trn u oku četnicima i komunistima
GandalfSivi

#45099 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Stari_demagog wrote:
Nisam ja sa cetnicima zastave vezao...
Stari_demagog

#45100 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

GandalfSivi wrote:
Stari_demagog wrote:
Nisam ja sa cetnicima zastave vezao...
44. su amnestirani i primljeni u partizane, ali nije to tema. Nego interesantno da njemu kao Srbinu iz rs-a koji do sada bukvalno nikakvog doticaja sa SDA nije imao i kojem SDA nije krojila politiku u entitetu s njom ima najveći problem. Ali hajde, uglavnom smo pronašli razloge ovih stranačkih transfera, ujedinila ih mržnja prema SDA.
Post Reply