SDP

Novak20

#44501 Re: SDP

Post by Novak20 »

drugi profil wrote:Da Nurudine, dovukli ste nam zlo na vrat koje smo uspjesno drzali pod nogama, dok se niste vi nesto poceli pitati.
Ovakvi zlocini i zlocinci se mogu kazniti samo smrtnom kaznom i prijekim sudom. Ako im to garantujes, onda su manje sanse da se opet ponove.
A sto se tice SDP i Niksica i njegove familije: oni su produkt vaseg sistema vrijednosti.
Mislim, nema direktne veze sa SDP i jasno mi je šta govoriš kako su se ovakvi zločini rješavali u NOB i u prvim godinama iza WW II da bi se porazio nacionalizam.

Ipak, ostaje svima pitanje, kako to da se sudski postupak vodi na rate godinama, a umiru tri svjedoka zločina dok su osumnjičeni za zločin na slobodi ?
ultima_palabra

#44502 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Meni ostaje pitanje da li je Nurudinova motivacija ovdje nagla navala empatija nad sudbinom konjickih Srba ili zelja za ocrnjivanjem politickog protivnika?

Tesko pitanje, iskoristit cu 'pozovi prijatelja'...
drug_profi

#44503 Re: SDP

Post by drug_profi »

Novak20 wrote:
drugi profil wrote:Da Nurudine, dovukli ste nam zlo na vrat koje smo uspjesno drzali pod nogama, dok se niste vi nesto poceli pitati.
Ovakvi zlocini i zlocinci se mogu kazniti samo smrtnom kaznom i prijekim sudom. Ako im to garantujes, onda su manje sanse da se opet ponove.
A sto se tice SDP i Niksica i njegove familije: oni su produkt vaseg sistema vrijednosti.
Mislim, nema direktne veze sa SDP i jasno mi je šta govoriš kako su se ovakvi zločini rješavali u NOB i u prvim godinama iza WW II da bi se porazio nacionalizam.

Ipak, ostaje svima pitanje, kako to da se sudski postupak vodi na rate godinama, a umiru tri svjedoka zločina dok su osumnjičeni za zločin na slobodi ?
Apsolutno ne branim nikog ko je imao išta sa ovim. Hoću da sam jasan. Dakle smatram da svi zaslužuju najteže kazne.
Ne mislim ni da je današnje vrijeme zrelo da se smrtna kazna potpuno ukine.
Ratni zločini, osobito okrutna ubistva, ubistva djece... mora svako znati da je kazna za to smrt.
Novak20

#44504 Re: SDP

Post by Novak20 »

drugi profil wrote:
Novak20 wrote:

Apsolutno ne branim nikog ko je imao išta sa ovim. Hoću da sam jasan. Dakle smatram da svi zaslužuju najteže kazne.
Ne mislim ni da je današnje vrijeme zrelo da se smrtna kazna potpuno ukine.
Ratni zločini, osobito okrutna ubistva, ubistva djece... mora svako znati da je kazna za to smrt.
Uopšte ne sumnjam u tebe i tvoj stav da bi zločince zasluženo kaznio. Ne sumnjam da tvoj stav podržava većina stanovništva u BiH.

Sumnjam u manjinu koja se bavi ovakvim stvarima, prikrivanjem dokaza, razvlačenjem postupka... Sumnjam u volju pravosudnog sistema da osudi "svoje" zločince, sumnjam u državu i sistem koji se uspostavlja upravo zbog ovakvih stvari.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#44505 Re: SDP

Post by Nurudin »

ultima_palabra wrote:Meni ostaje pitanje da li je Nurudinova motivacija ovdje nagla navala empatija nad sudbinom konjickih Srba ili zelja za ocrnjivanjem politickog protivnika?

Pa upravo to što pričaš je tvoja pozicija na temi "Bakire odlazi" , ti si sdp-ovac koji kritikuje suparnika.
Još k tomu i laže kako "sa sdp-om ima i koliko sa radničkom partijom Kurdistana" pa sam je na brzinu pročačkao privh par stranica
ove teme i nađoh tvoju toplu podršku sdp-u i velikom vođi Zlaji , što sam i postavio na temu citiriajući te, ali ti ništa.Đon obraz
Još imaš obraza meni govoriti kako ja to radim .

Ove stvari na temi sam postavio da se suočite sa vlastitim licemjerstvom. Bitnija vam je Sanela polovnjača, nego ubijeni Petar
jer ga je ubio neko tko je danas u sdp-u.
Što se mene tiče ja sam socijaldemokrata, a vi ste recidivi propalih ideologija.
Alfons Kauders

#44506 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Nurudin wrote:
ultima_palabra wrote:Meni ostaje pitanje da li je Nurudinova motivacija ovdje nagla navala empatija nad sudbinom konjickih Srba ili zelja za ocrnjivanjem politickog protivnika?

Pa upravo to što pričaš je tvoja pozicija na temi "Bakire odlazi" , ti si sdp-ovac koji kritikuje suparnika.
Još k tomu i laže kako "sa sdp-om ima i koliko sa radničkom partijom Kurdistana" pa sam je na brzinu pročačkao privh par stranica
ove teme i nađoh tvoju toplu podršku sdp-u i velikom vođi Zlaji , što sam i postavio na temu citiriajući te, ali ti ništa.Đon obraz

Ove stvari na temi sam postavio da se suočite sa vlastitim licemjerstvom. Bitnija vam je Sanela polovnjača, nego ubijeni Petar
Što se mene tiče ja sam socijaldemokrata, a vi ste recidivi propalih ideologija.
Jel i u Posusju suncano jutros?
PeraDzetic

#44507 Re: SDP

Post by PeraDzetic »

Nurudin wrote: Što se mene tiče ja sam socijaldemokrata, a vi ste recidivi propalih ideologija.
Ti si sine Nurudine socijaldemokrata koliko i Covic.
A pitanje je na mjestu, da li je ovo zal za konjickim srbima ili ocrnjavanje protivnika sto radite zadnjih nekoliko mjeseci*
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#44508 Re: SDP

Post by Nurudin »

nisi u toku, ne provaljuj se.
Druga stvar, i jeste sramotno što je ovakva vijest izignorisana na forumu koji inače cjepa dlaku na troje ako se recimo Sebija
provoza u državnom audiju do Tuzle.
Alfons Kauders

#44509 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Nurudin wrote:nisi u toku, ne provaljuj se.
Druga stvar, i jeste sramotno što je ovakva vijest izignorisana na forumu koji inače cjepa dlaku na troje ako se recimo Sebija
Nije Audi vec Skoda Superb
Nurudin

#44510 Re: SDP

Post by Nurudin »

Alfons Kauders wrote:
eto vidiš
Alfons Kauders

#44511 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Nurudin wrote:
Alfons Kauders wrote:
eto vidiš
Takoe Nurko! Vidimo da nisi u toku

Kakvo je vrijeme u Posusju jutros?
statixx

#44512 Re: SDP

Post by statixx »

I da se istraze Kebini dokumenti o povezanosti Dzaferovica i mudzahedina. :D

Vjerujem da ce 200.000 glasova pasti na 100.000. :D
edo_79

#44513 Re: SDP

Post by edo_79 »

I da se vrati Drina sarajevska na marku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#44514 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP koji bi trebao da bude lider Opozicije ima Nikšića za Predsjednika
PeraDzetic

#44515 Re: SDP

Post by PeraDzetic »

Mislim da je krajnje vrijeme da Nikšić prepusti mjesto nekome mladem i simpaticnijem, jer on kao predstavnik SDP-a, ona slika i pojava njega nista dobro nece donijeti SDP-u.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44516 Re: SDP

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:sdp dobije 300.000 glasova 2010., ne ispuni obećanja i 2014. dobije trećinu od toga. jer je većina glasala iz pozitivnih pobuda, a glas uskratila kad se to nije ostvarilo. dok je 200.000 za sda apsolutno fiksno i u preteženom broju kupljeno direktno ili indirektno. postoje i sdp talibani, naravno. ali broj je neuporediv.
simple as that.
ultima_palabra

#44517 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nurudin wrote:

Malo pročačkao, pa dogurao do 2011... nađi postove iz 2013-14 pa reci jesam li SDP-ovac.

Ma nemoj... da ti je bilo stalo do malog Petra, otvorio bi posebnu temu... ovako skupljaš političke poene na kostima mrtvih. Jadno.
Nurudin

#44518 Re: SDP

Post by Nurudin »

ultima_palabra wrote:
Nurudin wrote:

Malo pročačkao, pa dogurao do 2011... nađi postove iz 2013-14 pa reci jesam li SDP-ovac.

Ma nemoj... da ti je bilo stalo do malog Petra, otvorio bi posebnu temu... ovako skupljaš političke poene na kostima mrtvih. Jadno.
Gdje da stavim sliku Nermina nikšića zagrljenog sa ratnim zločincima?
cadburry

#44519 Re: SDP

Post by cadburry »

Izgleda da je uslov da budeš funkcioner SDP-a da imaš u familiji ratnog zločinca. Prvo Lana Prlić, sad Nermin Nikšić.

Međutim, kapa do poda ovoj Lani. :thumbup:
"Kao socijaldemokratkinja, duboko žalim za svakom žrtvom koja je patila zbog djelovanja Herceg-Bosne. Svojim političkim angažmanom godinama pokazujem kako vidim BiH, njenu prošlost, a za mene još bitniju budućnost u kojoj ćemo prije svega biti građani i građanke, komšije i susjedi, iznad i ispred svega ljudi", napisala je Prlić na Facebooku.

Uz riječi kako uvažava i poštuje osuđujuću presudu Suda u Hagu, Prlić je dodala kako je Socijaldemokratska partija BiH njena porodica koju je izabrala 2010. godine sa željom da doprinese izgradnji jedinstvenog Mostara i jedinstvene BiH.

"U životu imamo više porodica. Dijelimo ih na porodicu koju biramo i onu u kojoj smo se rodili. Ne mogu i ne želim pobjeći od porodice čije prezime nosim od 1993. kada sam i rođena. Svi moraju preuzeti odgovornost za svoja djela i nedjela", naglasila je Prlić.

Potpredsjednica SDP-a BiH potom je zamolila sve političare i utjecajne osobe iz BiH i regije da nas poštede izjava koje su populističke i služe samo za prikupljanje jeftinih političkih poena na ovoj presudi".

"Zamolila bih vas da poštujete Sud te prije svega žrtve i njihove porodice koje su patile i pate dugi niz godina. Ako smijem biti sebična zamolila bih vas da zbog mene i moje generacije budete odgovorni i da nam ne odmažete u stvaranju bolje budućnosti, jer prošlost ne možemo učiniti boljom", zaključila je Prlić u svojoj objavi na Facebooku.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lana-pr ... /171129059
Mohamad Sissoko

#44520 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

Nurudin wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Nurudin wrote:Hamed Lukomirak zvani Pjevac bivši je pripadnik diverzantske jedinice Akrepi. Svjedoci Tužilaštva BiH su potvrdili da je upravo Lukomirak odsjekao uho izvjesnom zarobljeniku Đođiću. I on je jutros uhapšen zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad konjičkim Srbima.

Kada je 2012. godine intenzivirana istraga Tužilaštva BiH, Lukomirak je od Vlade Federacije BiH dobio donaciju u iznosu od 2.000 KM. Odluku je potpisao bivši premijer Nermin Nikšić, čiji je stric Šefik Nikšić uhapšen zajedno sa Lukomirakom, s kojim se lider SDP-a BiH u posljednje vrijeme intenzivno družio.

Image
Da je na slici Bakir umjesto Nermina gorila bi tema a moralisanje bi dozivjelo level 3000. :mrgreen:
skupina Titovih voršipovaca koja se ibreti kad neki mali Bakirov kaže Saneli da je polovnjača , a kad Nermin sakriva amidžu
zločinca, kad se likvidiraju svjedoci ubijene djece , ni mukajet :sax:
Ma hajd kad mogu gotivit socijalisticke diktatore i obiljezavat kao stranka oktobarsku revoluciju ciji je konacan rezultat bio preko 100 miliona mrtvih u 20-om vijeku mogu vala i grlit ove likove :mrgreen:
Banksy

#44521 Re: SDP

Post by Banksy »

Mohamad Sissoko wrote:
oktobarsku revoluciju ciji je konacan rezultat bio preko 100 miliona mrtvih u 20-om vijeku
Šta, ba? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44522 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
oktobarsku revoluciju ciji je konacan rezultat bio preko 100 miliona mrtvih u 20-om vijeku
to ti je ono kao da kažeš da su Isus i Muhamed a.s. krivi za svaku palu žrtvu zbog religijskih ratova... manjeviše...
Mohamad Sissoko

#44523 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

Banksy wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
munjareKo u 20-om vijeku po cijelom svijetu u ime revolucije i uspostavljanja socijalistickih uređenja tamanili su ljude kao mrave.Zlo je krenulo u oktobru. :evil:

#redterror
Last edited by Mohamad Sissoko on 06/12/2017 14:06, edited 1 time in total.
Banksy

#44524 Re: SDP

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
to ti je ono kao da kažeš da su Isus i Muhamed a.s. krivi za svaku palu žrtvu zbog religijskih ratova... manjeviše...
Ma da i jesu, da je svaka njihova, gdje nabra 100 miliona...
Banksy

#44525 Re: SDP

Post by Banksy »

Mohamad Sissoko wrote:
Banksy wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
munjareKo u 20-om vijeku po cijelom svijetu u ime revolucije i uspostavljanja socijalistickih uređenja tamanili su ljude kao mrave.Zlo je krenulo u oktobru. :evil:
Ako nije zahmetli, de mi ugrubo te brojeve. :D
Post Reply