SDP
- johntra
#44376 Re: SDP
Više su te 4 godine nanijele štete HDZ-u, nego bilo šta drugo...Dragan je vrlo dobro toga svjestan, zato ovoliko i kuka oko IZ...crnokošuljaši su bili odron potez svakako, ali ovaj put se može naći nešto zdravije...
-
putokaz1
#44378 Re: SDP
-Neustavno uz pomoć OHRjohntra wrote:Kako se formirala 2010. godine i zašto ne bi mogla sada?
-
putokaz1
#44379 Re: SDP
Kakve štete HDZ -ujohntra wrote:Više su te 4 godine nanijele štete HDZ-u, nego bilo šta drugo...Dragan je vrlo dobro toga svjestan, zato ovoliko i kuka oko IZ...crnokošuljaši su bili odron potez svakako, ali ovaj put se može naći nešto zdravije...
gdje su sad HSP i NSRZB
NESTALI
HDZ vlada
- johntra
#44380 Re: SDP
Baš je SDP nestao, imao i tako slab više glasova od HDZ-a 2014...ovaj prijedlog SDPa o izbornim jedinicama i ne ide nauštrb HDZ-a, jer su svjesni da više onda nema blokiranja formiranja vlasti tipa blokadom Doma naroda i slično...svjestan je Dragan da je sve i više Hrvata van Hercegovine u ostalim strankama, ne samo u SDP-u, pa želi da jedino Hrvati iz Hercegovine mogu biti vlast...ali, prc Milojko...
-
jefff
#44381 Re: SDP
SDP je krenuo sa svojom predizbornom kampanjom i tu ne zaostaje za ostalima. Ovo sa DF je isto samo za predizbornu kampanju. Korisno i za SDP, i za DF. Zajednički prijedlog izbornog zakona isto tako u svrhu predizborne promiđbe. Korisno i za SDP, i za DF.
Nisu uvukli Našu Stranku iako bi to isto bio dobar mamac za glasačke kutije a to stoga što su se ovi iz NS umislili. NS misli da dobro kotira i da im SDP i DF samo štete. Nema veze sa realnošću.
SDP je samo jedna od svih tih silnih stranaka. Mi više ne vidimo i ne znamo šta je to kod njih posebno i alternativno na odnosu stranaka koje su nastale skoro i ne vežu se ni za kakvu tradiciju. SDP je kao neka lijeva stranka. Kada su bili sa radnicima i penzionerima i slično? Nikada.
Oni su salonski ljevičari?
Koalicija sa SDA, HSP, SBB i skim sve ne bi postidila i salonske ljevičare.
Daklem, kao i prije tako i sada SDP počinje da obečava "brda i doline", "med i mlijeko" a poslije izbora, zna se.
Nisu oni ni bolji ni gori od ostalih političkih subjekata.
Nisu uvukli Našu Stranku iako bi to isto bio dobar mamac za glasačke kutije a to stoga što su se ovi iz NS umislili. NS misli da dobro kotira i da im SDP i DF samo štete. Nema veze sa realnošću.
SDP je samo jedna od svih tih silnih stranaka. Mi više ne vidimo i ne znamo šta je to kod njih posebno i alternativno na odnosu stranaka koje su nastale skoro i ne vežu se ni za kakvu tradiciju. SDP je kao neka lijeva stranka. Kada su bili sa radnicima i penzionerima i slično? Nikada.
Oni su salonski ljevičari?
Koalicija sa SDA, HSP, SBB i skim sve ne bi postidila i salonske ljevičare.
Daklem, kao i prije tako i sada SDP počinje da obečava "brda i doline", "med i mlijeko" a poslije izbora, zna se.
Nisu oni ni bolji ni gori od ostalih političkih subjekata.
-
putokaz1
#44382 Re: SDP
Kakva je blokada ako imaš većinu u domu narodu FBIH iz Svog narodajohntra wrote:Baš je SDP nestao, imao i tako slab više glasova od HDZ-a 2014...ovaj prijedlog SDPa o izbornim jedinicama i ne ide nauštrb HDZ-a, jer su svjesni da više onda nema blokiranja formiranja vlasti tipa blokadom Doma naroda i slično...svjestan je Dragan da je sve i više Hrvata van Hercegovine u ostalim strankama, ne samo u SDP-u, pa želi da jedino Hrvati iz Hercegovine mogu biti vlast...ali, prc Milojko...
Jednostavno HDZ je predominatntan
a SDP ovaj sam nemože imati većinu ni Bošnjaka
Mora biti šira koalicija koje NEMA
-
ušće
#44383 Re: SDP
Interesantno ni jednom da se osudi lopovluk,koga bolan briga što je Koka raja što ne kažete da je trebao davno u prdekani biti ,ma ja hebo pišljivi miliončić kad su dugi više krali ...pa hajde da zavrnemo svi po miliončić .. i za par stotina su se punili novinski stupci i hebavala majka ...ali jedino je važno da su to bivši SDP-ovci i da je to namješteni medijski spin baš kad su oni predstavili svoj viđenje izbornog zakona...A što ne bismo kazali da je ovaj prijedlog klasična prevara -Prpa.ba wrote:O SDP/DF prijedlozima se ne prica jer nisu politicki relevantni i spadaju u zeljoteku, a ne zato sto je neko nekog uhapsio.kluz franjo wrote:...Chmoljo wrote: ...
naivan je onaj ko misli da je tajming hapšenja Kurteša i kompanije slučajan sa izbacivanjem prijedloga izbornog zakona uz obavezno isticanje da je riječ o SDPovcima. sad neko veli bivšim, neko mudro prešuti, al koga briga.
Interesantne su "slučajnosti". U danu za koji je javnosti i medijima najavljena zajednička konferencija SDP/DF po pitanju izbornog zakona, imamo, naravno (priroda službe), javnosti nenajavljenu (a pravovjernim medijima dojavljenu) akciju hapšenja i istovremeno možda medijima, ali javnosti sigurno nenajavljenu presicu novogodišnjeg programa u SA sa Čolom.
Hebi ga, kako god okrenem... Izgleda da "sudbina" nije htjela da se priča o predloženim izmjenama Izbornog zakona.
-Objaviti kompletan prijedlog izbornog zakona ,prije puštanja u parlametranu proceduru je stari trik loših učenika Salkinog malog .Biva evo mi smo pokušali ,gledaj šta nam rade..Ne da je neozbiljno nego bezobrazno nadmeno ...
Evo koliko dugo pratim ovaj forum uvijek se isti lože ...e ove godine ima da pometemo ...
-Hoćete li da se kladite da SDP na slijedećim izborima pada toliko ,da će brže završiti od Stranke za BiH ...SDP imajoš samo Mladog Bećirevića i Jasmina Imamovića kao značajne ličnosti .U Sarajevu jedino Slaviša Šućur drži rejting ostalo piši propalo ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#44384 Re: SDP
kome je bolan Koka raja?
eto ti i njega i Miokovića. dva konja, kojima je i plastične pištolje trebalo zabraniti.
eto ti i njega i Miokovića. dva konja, kojima je i plastične pištolje trebalo zabraniti.
-
putokaz1
#44385 Re: SDP
Interesantno ni jednom da se osudi lopovluk,koga bolan briga što je Koka raja što ne kažete da je trebao davno u prdekani biti ,ma ja hebo pišljivi miliončić kad su dugi više krali ...pa hajde da zavrnemo svi po miliončić .. i za par stotina su se punili novinski stupci i hebavala majka ...ali jedino je važno da su to bivši SDP-ovci i da je to namješteni medijski spin baš kad su oni predstavili svoj viđenje izbornog zakona...A što ne bismo kazali da je ovaj prijedlog klasična prevara -
-Objaviti kompletan prijedlog izbornog zakona ,prije puštanja u parlametranu proceduru je stari trik loših učenika Salkinog malog .Biva evo mi smo pokušali ,gledaj šta nam rade..Ne da je neozbiljno nego bezobrazno nadmeno ...
Evo koliko dugo pratim ovaj forum uvijek se isti lože ...e ove godine ima da pometemo ...
-Hoćete li da se kladite da SDP na slijedećim izborima pada toliko ,da će brže završiti od Stranke za BiH ...SDP imajoš samo Mladog Bećirevića i Jasmina Imamovića kao značajne ličnosti .U Sarajevu jedino Slaviša Šućur drži rejting ostalo piši propalo ...[/quote]
PADA????
SDP raste istina izvan Sarajeva će ostati druga stranka kod Bošnjaka,a u KS Koalicija SDP+DF će biti ispred NS i GS i Hadžibajrića,jedino možda SDP bude ispod NS u Centru i Novom Sarajevu,te ispod Hadžibajrića u Starom gradu,ali Vogošća Ilijaš,Trnovo,Ilidža,Hadžići koalicija SDP+DF će biti ispod SDA,pa možda budu drugi i u Novom Gradu bar treći
Da bi koalicija SDP DF pala neko mora rasti,a tog nekoga nema,NS i GS nemogu maknuti se iz Sarajeva,Nezavisni načelnici će pokupit birače SBB i SBIH,tako da SDP DF će biti TK druga ili Prva?,Goražde treća,USK treća,Sarajevo Druga,ZDK Druga ili Treća,SBK treća,HNK treća
Iako to neće biti neki poseban rezultat jedino eventualna pobjeda na TK relativna pobjeda
-Hoćete li da se kladite da SDP na slijedećim izborima pada toliko ,da će brže završiti od Stranke za BiH ...SDP imajoš samo Mladog Bećirevića i Jasmina Imamovića kao značajne ličnosti .U Sarajevu jedino Slaviša Šućur drži rejting ostalo piši propalo ...[/quote]
PADA????
SDP raste istina izvan Sarajeva će ostati druga stranka kod Bošnjaka,a u KS Koalicija SDP+DF će biti ispred NS i GS i Hadžibajrića,jedino možda SDP bude ispod NS u Centru i Novom Sarajevu,te ispod Hadžibajrića u Starom gradu,ali Vogošća Ilijaš,Trnovo,Ilidža,Hadžići koalicija SDP+DF će biti ispod SDA,pa možda budu drugi i u Novom Gradu bar treći
Da bi koalicija SDP DF pala neko mora rasti,a tog nekoga nema,NS i GS nemogu maknuti se iz Sarajeva,Nezavisni načelnici će pokupit birače SBB i SBIH,tako da SDP DF će biti TK druga ili Prva?,Goražde treća,USK treća,Sarajevo Druga,ZDK Druga ili Treća,SBK treća,HNK treća
Iako to neće biti neki poseban rezultat jedino eventualna pobjeda na TK relativna pobjeda
-
ušće
#44386 Re: SDP
Hvala na ponudi sutra će oni ponovno u isti stroj sa "svojima"
Čitam naokolo pa me čudi Lukač SDA papak -Koka raja -podmetnuli mu" zeleni šejtani "
jah ..
@putokaz
Da te ne citiram ...De uozbilji se malo
Ponudi malo relevantne pokazatelje , osim pustih želja...
Sve vam se svodi na SDA pada sigurno SDP raste -pobjeđuje ...Daj mi par zvučnih imena koji mogu povući u kampanji...
Nema ih čovječe nema ...
Čitam naokolo pa me čudi Lukač SDA papak -Koka raja -podmetnuli mu" zeleni šejtani "
jah ..
@putokaz
Sve vam se svodi na SDA pada sigurno SDP raste -pobjeđuje ...Daj mi par zvučnih imena koji mogu povući u kampanji...
Nema ih čovječe nema ...
- Chmoljo
#44387 Re: SDP
poslije trideset hiljada postova nemam namjeru svakom SDA glasaču govoriti da su pogrešne stvari pogrešne, bez obzira ko ih činio i od koga dolazile.ušće wrote:Hvala na ponudi sutra će oni ponovno u isti stroj sa "svojima"
jah ..
-
ušće
#44388 Re: SDP
Očito je da ću od sad ipak morati prije svake napisane riječi , kritike ,reagovanja na neprimjerene i bezobrazne objave izjaviti... Ja glasam za SDA
Ako ništa bar će neko da se našali ...Pa nije valjda
Moguće i da sam zaslužio :Zato javno kažem da sam Bošnjak , da govorim Bosanski ,ali razumijem i ostala dva i još poneke
da idem u džamiju od Bajrama do Bajrama i da ne podržavam SDP ali sam sudjelovao u osnivanju naj manje 10-ak opštinskih odbora jedne stranke građanko-liberalne orijentacije ,sa kojom se u zadnje vrijem baš i ne slažem jer mi počinju ličiti na Stranku Salkinog malog.
Ah da usto još javno priznajem da nisam Sarajlija već Fočak ali ne samo iz poštovanja prema Sarajlijama koje to jesu ,a ne prema onima koji su to pstali ...
Moguće i da sam zaslužio :Zato javno kažem da sam Bošnjak , da govorim Bosanski ,ali razumijem i ostala dva i još poneke
da idem u džamiju od Bajrama do Bajrama i da ne podržavam SDP ali sam sudjelovao u osnivanju naj manje 10-ak opštinskih odbora jedne stranke građanko-liberalne orijentacije ,sa kojom se u zadnje vrijem baš i ne slažem jer mi počinju ličiti na Stranku Salkinog malog.
Ah da usto još javno priznajem da nisam Sarajlija već Fočak ali ne samo iz poštovanja prema Sarajlijama koje to jesu ,a ne prema onima koji su to pstali ...
-
putokaz1
#44389 Re: SDP
@putokaz
Nema ih čovječe nema ...[/quote]
Nisam reko da SDP+DF pobjedjuju ali da -kažem da neće pasti toliko
Više puta Bijedić i Imamović te Begić su rekli da će SDP+DF ostvariti dobar rezultat i pobjediti na TK,da li je to izvodljivo?,imaju 5 načelnika uključuijući Tuzlu koja vrijedi duplo,ako iskoriste popularnosti svih 5 Načelnika,ujedinjeni kroz koaliciju s još nekim,mogu se nadati rezultati koji im može omogućiti premijera bez SDA,ali sve mora da se poklopi,mora Nezavisni blok ukrasti od SDA,mora dio glasača SBB SBIH BPS NSRZB preći u SDP DF,mora ih podržati i NS i GS,Sund te sdu lds gds ne smiju im krast glasove,Prvo moraju odbraniti poziciju Načelnika u Lukavcu gdje ulaze previše samouvjereno ako dođe do Opoziva i očekuju rast i do 100% u odnosu na prošle izbore ali Nikad se ne zna,Po pričama na FB Narodu je dosta Kuke(Mirsad Kukić iz BANOVIĆA)a i Gute(Gutić Premijer TK) a kao Opozicija se pojavljuju SDP i DF te Nezavisni(Suljić Kalesija i Šepićev Nezavisni Blok-iako je upitan rast NZB),Bitno je i razbiti SBIH,pokušava se to uraditi u Lukavcu i Gračanici,SBB slabi iako u Tuzli postoji,BPS se uvjek provuče,Na štetu SDP TK bi mogao ići Prolaz HDZ u Skupštinu TK,a SDA Jest jaka Banovići mnogo znače ostalo su manje Općine koje drže ali uspjeli su kupiti OV,pojedinačno su najjači,jaki u svih 13 Općina,specijalisti za rad za vrijeme predizborne kampanje ,specijalisti za kupovinu izbora,za ucjene,za izmišljenje Novih stranaka,za Kupovinu zastupnika za vrijeme izborne noći, Doboj Istok,Čelić,Kladanj,Sapna,Teočak su male Općine ali s SDA većinom,još ako dodaš Srebrenik i Spomenute Banoviće te da su jaki i u SDP Općinama-Opasan su protivnik,Prednost SDP DF je što na TK nema GS i NS(Osim u Gračanici) i ne dijele glasove
u Sarajevu imate Opcije NS i GS ali i tu će SDP DF biti jaki,pojedinačno svi ispod SDA koja ne bi trebala ponoviti rezultat iz 2016
Nema ih čovječe nema ...[/quote]
Nisam reko da SDP+DF pobjedjuju ali da -kažem da neće pasti toliko
Više puta Bijedić i Imamović te Begić su rekli da će SDP+DF ostvariti dobar rezultat i pobjediti na TK,da li je to izvodljivo?,imaju 5 načelnika uključuijući Tuzlu koja vrijedi duplo,ako iskoriste popularnosti svih 5 Načelnika,ujedinjeni kroz koaliciju s još nekim,mogu se nadati rezultati koji im može omogućiti premijera bez SDA,ali sve mora da se poklopi,mora Nezavisni blok ukrasti od SDA,mora dio glasača SBB SBIH BPS NSRZB preći u SDP DF,mora ih podržati i NS i GS,Sund te sdu lds gds ne smiju im krast glasove,Prvo moraju odbraniti poziciju Načelnika u Lukavcu gdje ulaze previše samouvjereno ako dođe do Opoziva i očekuju rast i do 100% u odnosu na prošle izbore ali Nikad se ne zna,Po pričama na FB Narodu je dosta Kuke(Mirsad Kukić iz BANOVIĆA)a i Gute(Gutić Premijer TK) a kao Opozicija se pojavljuju SDP i DF te Nezavisni(Suljić Kalesija i Šepićev Nezavisni Blok-iako je upitan rast NZB),Bitno je i razbiti SBIH,pokušava se to uraditi u Lukavcu i Gračanici,SBB slabi iako u Tuzli postoji,BPS se uvjek provuče,Na štetu SDP TK bi mogao ići Prolaz HDZ u Skupštinu TK,a SDA Jest jaka Banovići mnogo znače ostalo su manje Općine koje drže ali uspjeli su kupiti OV,pojedinačno su najjači,jaki u svih 13 Općina,specijalisti za rad za vrijeme predizborne kampanje ,specijalisti za kupovinu izbora,za ucjene,za izmišljenje Novih stranaka,za Kupovinu zastupnika za vrijeme izborne noći, Doboj Istok,Čelić,Kladanj,Sapna,Teočak su male Općine ali s SDA većinom,još ako dodaš Srebrenik i Spomenute Banoviće te da su jaki i u SDP Općinama-Opasan su protivnik,Prednost SDP DF je što na TK nema GS i NS(Osim u Gračanici) i ne dijele glasove
u Sarajevu imate Opcije NS i GS ali i tu će SDP DF biti jaki,pojedinačno svi ispod SDA koja ne bi trebala ponoviti rezultat iz 2016
- Chmoljo
#44390 Re: SDP
e jesi ih dobro osnov'o.ušće wrote:Očito je da ću od sad ipak morati prije svake napisane riječi , kritike ,reagovanja na neprimjerene i bezobrazne objave izjaviti... Ja glasam za SDA
a za ostalo... šta da ti kažem, naravno da si zaslužio poslije sitničavog ad hominema.
-
putokaz1
#44391 Re: SDP
Stranka građansko liberalne orjentacije može biti
DF,GS,NS,SDU,USD,LDS.....
A Salkin Mali je otac od ''Salke'',tj ''Z Salke'' ako se ne varam
DF,GS,NS,SDU,USD,LDS.....
A Salkin Mali je otac od ''Salke'',tj ''Z Salke'' ako se ne varam
-
kluz franjo
#44392 Re: SDP
S obzirom da si i moj post citirao, evo da pojasnim. Prvo, meni lično je najnormalnije da Tužilaštvo radi svoj posao i istraži dokumentovanu mutljavinu sa budžetskim novcima, kao što mi je najnormalnije da policija hapsi po nalogu tužilaštva bez obzira koga i bez obzira kada. Znači, meni je tajming totalno nebitan, bitno mi je da institucije stručno i nezavisno rade svoj posao.ušće wrote:
Interesantno ni jednom da se osudi lopovluk,koga bolan briga što je Koka raja što ne kažete da je trebao davno u prdekani biti ,ma ja hebo pišljivi miliončić kad su dugi više krali ...pa hajde da zavrnemo svi po miliončić .. i za par stotina su se punili novinski stupci i hebavala majka ...ali jedino je važno da su to bivši SDP-ovci i da je to namješteni medijski spin baš kad su oni predstavili svoj viđenje izbornog zakona...A što ne bismo kazali da je ovaj prijedlog klasična prevara -
-Hoćete li da se kladite da SDP na slijedećim izborima pada toliko ,da će brže završiti od Stranke za BiH ...SDP imajoš samo Mladog Bećirevića i Jasmina Imamovića kao značajne ličnosti .U Sarajevu jedino Slaviša Šućur drži rejting ostalo piši propalo ...
Drugo. Evidentno je, da je nekome drugom osim suštinske optužnice i tajming bio bitan. Kako drugačije objasniti prisustvo kamera odabranih medija sa već spremnim "bombastičnim" naslovima. Da bude jasno, na isti način posmatram i neke dosadašnje medijske akcije hapšenja i pretresa (Budimir, Zukić, Hadžić itd...).
Treće. U situaciji kada se država nalazi u ustavnoj krizi zbog presude Ustavnog suda i kada jedna politička opcija pod tim izgovorom otvoreno prijeti "mostarizacijom" čitave države, ja smatram da je politički neodgovorno praviti se da se ništa ne dešava.
Da zaključim. To što ja mislim da je pitanje Izbornog zakona u ovom trenutku važnije od hapšenja bivših ministara, puštanja Radeljaša da se brani sa slobode ili Čolinog koncerta, ne znači da mislim da ove ne treba hapsiti ili da Novu godinu treba odgoditi.
Pozdrav
- Chmoljo
#44393 Re: SDP
kluz franjo wrote:
S obzirom da si i moj post citirao, evo da pojasnim. Prvo, meni lično je najnormalnije da Tužilaštvo radi svoj posao i istraži dokumentovanu mutljavinu sa budžetskim novcima, kao što mi je najnormalnije da policija hapsi po nalogu tužilaštva bez obzira koga i bez obzira kada. Znači, meni je tajming totalno nebitan, bitno mi je da institucije stručno i nezavisno rade svoj posao.
Drugo. Evidentno je, da je nekome drugom osim suštinske optužnice i tajming bio bitan. Kako drugačije objasniti prisustvo kamera odabranih medija sa već spremnim "bombastičnim" naslovima. Da bude jasno, na isti način posmatram i neke dosadašnje medijske akcije hapšenja i pretresa (Budimir, Zukić, Hadžić itd...).
Treće. U situaciji kada se država nalazi u ustavnoj krizi zbog presude Ustavnog suda i kada jedna politička opcija pod tim izgovorom otvoreno prijeti "mostarizacijom" čitave države, ja smatram da je politički neodgovorno praviti se da se ništa ne dešava.
Da zaključim. To što ja mislim da je pitanje Izbornog zakona u ovom trenutku važnije od hapšenja bivših ministara, puštanja Radeljaša da se brani sa slobode ili Čolinog koncerta, ne znači da mislim da ove ne treba hapsiti ili da Novu godinu treba odgoditi.
Pozdrav
-
ušće
#44394 Re: SDP
@kluz franjo
Korektan odgovor -hvala
Da ne razglabamo o medijima mogli bi ovdje mnogo toga nabrajati.
Potpuno se slažem da se država nalazi u jednom vakumu iz kojeg iskreno ne vidim neki izlaz .Moja vizija je objedinjavanje svih pro-bosanskih snaga ali na čitavom djelu države , Naj sretniji bi bio kada bi jedna dobra inciativa krenula iz Banja Luke ili Širokog Brijega ,ali za sad od toga ništa ...Možda jednom drugi put budem rekao nešto i tome za sad se držimo SDP-a
-Niko ne misli da je Nikšić ili Komšić politički naivan ili glup ..ali po meni počinju vrijeđati razum jednog običnog čovjeka , ne mogu da se ponavljam i da tupim negdje sam već pisao kako se ideje sprovode u efikasnu akciju ...Da su iole predlagači zakona bili ozbiljni prije sam objave bi poradili na ideji i pridobili što veći broj politički bliskih stranaka svojoj ideji ( lobiranje je svugdje u svijetu javan i jedini efikasan način pridobijanja ljudi ideji ili poslu kojim se baviš )
-Način na koji je to uradio SDP+DF je totalno i vjerujem posve svijesno pogrešan ...
Znači ne govorim o samom zakonu , nisam pravnik pa ne mogu tumačiti prijedog ali iz onoga što sam pročitao i uskladu sa mojim skromnim znanjem djeluje korektno ...
Ali samom objavom prije puštanja u parlametarnu proceduru i prije upoznavanja sa istim recimo ( GS,NS, SBB,NB ) pa što da ne i samog SDA je skidanja odgovornosti sa sebe ako ikada bude poslat u paralament ...kao evo mi smo pokušali ,ali ..e to ali me vrlo često iznervira kod trenutno opozicionih stranka jer ga prečesto upotrijebljavaju u svrhu sopstvenog nerada i nemoći
Lijep pozdrav
Korektan odgovor -hvala
Da ne razglabamo o medijima mogli bi ovdje mnogo toga nabrajati.
Potpuno se slažem da se država nalazi u jednom vakumu iz kojeg iskreno ne vidim neki izlaz .Moja vizija je objedinjavanje svih pro-bosanskih snaga ali na čitavom djelu države , Naj sretniji bi bio kada bi jedna dobra inciativa krenula iz Banja Luke ili Širokog Brijega ,ali za sad od toga ništa ...Možda jednom drugi put budem rekao nešto i tome za sad se držimo SDP-a
-Niko ne misli da je Nikšić ili Komšić politički naivan ili glup ..ali po meni počinju vrijeđati razum jednog običnog čovjeka , ne mogu da se ponavljam i da tupim negdje sam već pisao kako se ideje sprovode u efikasnu akciju ...Da su iole predlagači zakona bili ozbiljni prije sam objave bi poradili na ideji i pridobili što veći broj politički bliskih stranaka svojoj ideji ( lobiranje je svugdje u svijetu javan i jedini efikasan način pridobijanja ljudi ideji ili poslu kojim se baviš )
-Način na koji je to uradio SDP+DF je totalno i vjerujem posve svijesno pogrešan ...
Znači ne govorim o samom zakonu , nisam pravnik pa ne mogu tumačiti prijedog ali iz onoga što sam pročitao i uskladu sa mojim skromnim znanjem djeluje korektno ...
Ali samom objavom prije puštanja u parlametarnu proceduru i prije upoznavanja sa istim recimo ( GS,NS, SBB,NB ) pa što da ne i samog SDA je skidanja odgovornosti sa sebe ako ikada bude poslat u paralament ...kao evo mi smo pokušali ,ali ..e to ali me vrlo često iznervira kod trenutno opozicionih stranka jer ga prečesto upotrijebljavaju u svrhu sopstvenog nerada i nemoći
Lijep pozdrav
- johntra
#44395 Re: SDP
a šta ako ne budeš imao, napisao sam već i zašto?putokaz1 wrote: Kakva je blokada ako imaš većinu u domu narodu FBIH iz Svog naroda
Jednostavno HDZ je predominatntan
a SDP ovaj sam nemože imati većinu ni Bošnjaka
Mora biti šira koalicija koje NEMA
HDZ je prošli put blokirao jer nije bio dio vlasti, a imali su kontrolu nad Domom naroda...ovaj prijedlog izmjena broja i načina izbora mandata želi da spriječi da svi budemo taoci jedne stranke, koja se lažno predstavlja kao stranka svih Hrvata u BiH...
-
putokaz1
#44396 Re: SDP
Nije stranka svih Hrvata ali je stranka većine Hrvata
- johntra
#44397 Re: SDP
Koja jedva osvoji 100.000 glasova, od više od 300.000 registrovanih birača hrvatske nacionalonosti...
-
putokaz1
#44398 Re: SDP
pola svakako ne izlazi ispada da osvoje 90 000 od 15 000 izašlih Hrvata oko 60%johntra wrote:Koja jedva osvoji 100.000 glasova, od više od 300.000 registrovanih birača hrvatske nacionalonosti...
SDP je manjinski predtsavnik Hrvata(ukupno ljevica takođe) i nemogu biti Hrvatska većina
SDP dobije jednog Hrvata iz TZ,Ostatak ljevice 1 Hrvata iz KS,LBH Hrvataicu iz Kladuše,Mujo iz Goražda Hrvat ko zna koje stranke,jednog ili dvojicu dobije 90tka
Ostalo je HDZ,koji ima većinu Hrvata u ZHK,HNK,SBK,ZDK,PK ali kanton 10 je izmiješan tu bi ujedinjena Hravtska oporba mogla da preskoči HDZ ako se ujedine ali neće se ujediniti
U Lukavcu jedno jedino Hrvatsko selo(miješano Hrvatsko) a HDZ pobjedi skoro uvjek
SDP mora pokušati pobjediti SDA,njih eliminista iz TK,i zajedno s Ostatkom ljevice iz KS,možda s Ramovićem kaolirat u Goraždu,ostalo su im šanse male
-
Novak20
#44399 Re: SDP
Samo par dana od spektakularnog hapšenja bivših SDP-ovaca, Žurnal pojašnjava stvari.
http://www.zurnal.info/novost/20787/kad ... rave-zrtve
...Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da se uhapšenima u predmetu „Registar“ odrede mjere zabrane, saznaje Žurnal.
Tako je propala još jedna „spektakularna“ akcija Tužilaštva BiH, Federalne uprave policije i magazina Faktor, planirana i organizovana u sarajevskim brdskim kafanama. Akcija koja je dokazala da su ove pravosudno-policijske institucije u stanju od kriminalaca napraviti žrtve.
Jer, motiv hapšenja Predraga Kurteša i i ostalih nije bila borba protiv korupcije i kriminala, kojeg evidentno ima u predmetu „Registar“, već isključivo obračun federalnog ministra Aljoše Čampare sa svojim neistomišljenicima. Od samog početka ovaj spis prate mnoge nelogičnosti, ali događaji od četvrtka ujutro i petka navečer dokazuju da je hapšenje Predraga Kurteša, Dragana Miokovića, Kemala Kačapora i Enesa Masle provedeno samo da bi federalni ministar policije pokazao svoju moć.....
...Noć prije hapšenja, donesena je odluka da neće biti zatražen pritvor za osumnjičene....
...Advokati su se, potom, obratili Sudu BiH, čiji su službenici, također, kontaktirali FUP gdje im je rečeno da tužilac nije izdao naredbu za puštanje osumnjičenih. A postupajući tužilac Saša Sarajlić bio je nedostupan. I za odbranu, i za Sud BiH i za novinare Žurnala koji su u petak navečer pokušali saznati detalj više. .....
...„Želim da se izvinim, jer sam mislio da je drugačija procedura“, izjavio je jutros na ročištu u Sudu BiH Saša Sarajlić, državni tužilac koji vodi istragu u ovom predmetu. ....
...Koliko je Tužilaštvo predano radilo na ovom predmetu, dokazuje i prijedlog za određivanje mjera zabrane. Naime, u prijedlogu je navedeno da se za osumnjičene „Kurteša, Miokovića, Kačapora i Maslu odrede mjere zabrane komuniciranja sa ODREĐENIM osobama“. Koje su to "određene" osobe, Tužilaštvo nije navelo, pa je, stoga, Sud procijenio da ne može odrediti ni mjere zabrane.
Dalje, Tužilaštvo BiH, prema informacijama Žurnala, godinu i po dana nije poduzelo niti jednu radnju u ovom spisu. U martu prošle godine od Suda BiH su zatražene naredbe za vještačenje bankovnih računa i od tada, pa sve do prošle sedmice, nije uradilo ništa u predmetu „Registar“. A onda su se, naprasno, sjetili da su revizori još 2014. godine upozorili da je posao sa matičnim knjigama državu koštao milion maraka više nego što je bila objektivna cijena. No, izbori su tada bili još daleko.
- Banksy
#44400 Re: SDP
Naravno, odmah je bilo jasno. Čim je Komšić najavio koaliciju s Fahrom, znalo se da će za koji dan Čampara u akciju.Novak20 wrote:
Samo par dana od spektakularnog hapšenja bivših SDP-ovaca, Žurnal pojašnjava stvari.
...Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da se uhapšenima u predmetu „Registar“ odrede mjere zabrane, saznaje Žurnal.
Tako je propala još jedna „spektakularna“ akcija Tužilaštva BiH, Federalne uprave policije i magazina Faktor, planirana i organizovana u sarajevskim brdskim kafanama.
Jer,motiv hapšenja Predraga Kurteša i i ostalih nije bila borba protiv korupcije i kriminala, kojeg evidentno ima u predmetu „Registar“, već isključivo obračun federalnog ministra Aljoše Čampare sa svojim neistomišljenicima.
...„Želim da se izvinim, jer sam mislio da je drugačija procedura“, izjavio je jutros na ročištu u Sudu BiH Saša Sarajlić, državni tužilac koji vodi istragu u ovom predmetu. ....
Sve su upregli, Federalna TV već u 6 ujutro na terenu, a Klix, gdje se bude u 9, već u 7 ujutro s vrućim vijestima na portalu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/velika- ... /171108144
Ali i to je dobro, vidjeti ih u promptnoj akciji, znači da su im gaće pune.