SDP

GandalfSivi

#44351 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

putokaz1 wrote:
GandalfSivi wrote:
putokaz1 wrote:Znači SDA ostaje i 2018
Ubi legendo, upegla
džaba što će u Tuzli pobjedit SDP u Sarajevu NS,gradu,u Zenici FK,Goraždu PBHNL,Bihaću Šuhret.....
sve džaba opet SDA
Vidim, bas si se zadao da prosiris defatizam...
putokaz1

#44352 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Dok Sda pobjeđuje u Čeliću,Brezi,Teočaku,Oba FBIH Doboja,Trnovu,Hadžićima,Nikšićevom Konjicu,Sjevernom Mostaru,Ustikolini....SDA će vladati uz pomoć stranaka ili pojedinaca koji će prkeo npći dres promjeniti,NAŽALOST,SDP kao najajča''Opozicija'',ali niti bilo ko drugi,nema kapacitet da skloni tu SDA,pa ni ujedinjena ljevica ne može mnogo bez Trećeg bloka(Nezavisni,SBB...)
drug_profi

#44353 Re: SDP

Post by drug_profi »

Meni je prilično glupavo što DF i SDP u startu prave konfrontaciju sa HDZ BiH. Ne mozete sad ici kontra njih, samo sebi skacete u stomak.
Kako mislite napraviti funkcionalnu vlast bez HDZ? To ce biti samo nove 4 godine bacene u vjetar i povratak SDA bande jos jace i ohrabrenije da urade sve ono sto sanjaju vec 25 godina.
putokaz1

#44354 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da HDZ je FIX
Ostalo su nepoznate
GeeTnT

#44355 Re: SDP

Post by GeeTnT »

putokaz1 wrote:Da HDZ je FIX
Ostalo su nepoznate
Pogotovo im ide u prilog kriza u matici...evo cekam Breaking News i naslov "U Hr pala vlada "...
El_comadante

#44356 Re: SDP

Post by El_comadante »

drugi profil wrote:Meni je prilično glupavo što DF i SDP u startu prave konfrontaciju sa HDZ BiH. Ne mozete sad ici kontra njih, samo sebi skacete u stomak.
Kako mislite napraviti funkcionalnu vlast bez HDZ? To ce biti samo nove 4 godine bacene u vjetar i povratak SDA bande jos jace i ohrabrenije da urade sve ono sto sanjaju vec 25 godina.
vidjet čemo, najverovatnije si upravu ali se evo i kod hrvata opozzicija okuplja vidjet čemo
ušće

#44357 Re: SDP

Post by ušće »

drugi profil wrote:Meni je prilično glupavo što DF i SDP u startu prave konfrontaciju sa HDZ BiH. Ne mozete sad ici kontra njih, samo sebi skacete u stomak.
-Šta je SDP - multi-etnička stranka lijeve orijentacije
-Za šta se bori SDP- za ravnopravnost svih građana na prostoru BiH.
-Kako to učiniti - Tako što će SDA izbaciti sa vlasti
-Šta če te učiniti sa HDZ-om i SNSD-om --Paa moramo biti realni oni su ipak konstanata ,bez njih ne možemo ...

Šta je onda SDP???
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44358 Re: SDP

Post by Chmoljo »

biti vlast sa HDZom otprilike znači svesti se na par kantona i uraditi šta se uraditi može.

ljudi će blokirati sve bez njihove omiljene kuje SDA. da ne bude zabune, smjenjuju se oni, jedni drugima naguze gdje treba, po potrebi. tako da, bježati od konfrontacije sa HDZom, znači ne mijenjati ništa.

naivan je onaj ko misli da je tajming hapšenja Kurteša i kompanije slučajan sa izbacivanjem prijedloga izbornog zakona uz obavezno isticanje da je riječ o SDPovcima. sad neko veli bivšim, neko mudro prešuti, al koga briga.
kluz franjo

#44359 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Chmoljo wrote: ...
naivan je onaj ko misli da je tajming hapšenja Kurteša i kompanije slučajan sa izbacivanjem prijedloga izbornog zakona uz obavezno isticanje da je riječ o SDPovcima. sad neko veli bivšim, neko mudro prešuti, al koga briga.
...
Interesantne su "slučajnosti". U danu za koji je javnosti i medijima najavljena zajednička konferencija SDP/DF po pitanju izbornog zakona, imamo, naravno (priroda službe), javnosti nenajavljenu (a pravovjernim medijima dojavljenu) akciju hapšenja i istovremeno možda medijima, ali javnosti sigurno nenajavljenu presicu novogodišnjeg programa u SA sa Čolom.
Hebi ga, kako god okrenem... Izgleda da "sudbina" nije htjela da se priča o predloženim izmjenama Izbornog zakona.
drug_profi

#44360 Re: SDP

Post by drug_profi »

ušće wrote:
-Šta je SDP - multi-etnička stranka lijeve orijentacije
-Za šta se bori SDP- za ravnopravnost svih građana na prostoru BiH.
-Kako to učiniti - Tako što će SDA izbaciti sa vlasti
-Šta če te učiniti sa HDZ-om i SNSD-om --Paa moramo biti realni oni su ipak konstanata ,bez njih ne možemo ...

Šta je onda SDP???
Brate ti kao da is s Marsa pao. Poznat ti je naš izborni sistem i SDP nikako sada ne može imati u domu naroda ništa osim bošnjačkog kluba.
Zar nije bolje imati funkcionalnu vlast i na uspjehu takve vlasti graditi temelje da se i među drugim narodima u BiH stvore opštinske organizacije i glasovi i kandidati ili treba i dalje od sebe praviti najvećeg majorizatora Hrvata?
Besmislice su sada pokušavati izbiti HDZ iz vlasti. Iz dva razloga: imaćeš nefunkcionalnu i blokiranu vlast, i opt ćeš vratiti SDA na bar još 8 najtežih godina. O strankama iz RS, ne bih nagađao. Tamo se nažalost svaka proevropska i prozapadna stranka brzo ugasi.
drug_profi

#44361 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote:
biti vlast sa HDZom otprilike znači svesti se na par kantona i uraditi šta se uraditi može.

ljudi će blokirati sve bez njihove omiljene kuje SDA. da ne bude zabune, smjenjuju se oni, jedni drugima naguze gdje treba, po potrebi. tako da, bježati od konfrontacije sa HDZom, znači ne mijenjati ništa.

Svi smo jako pametni kad treba reči šta je greška. A šta je dobar potez?
Koliko još godina vlasti koja ništa ne radi? Nemamo čak ni vanredne izbore za takve situacije, nego čekaj da prođu 4 godine.
Od 2006. godine mi nemamo napretka. Samo se smjenjuju blokade.
Ovo vodi samo ka jednom, a vi to ne želite da priznate. Disoluciji države. Jer to će biti naredni mirovni sporazum.
A mi ćemo ostati Erdoganovi taoci.
Chmoljo

#44362 Re: SDP

Post by Chmoljo »

a ti misliš da neće biti blokada ako se udovolji HDZovim zahtjevima? neće HDZ raditi na disoluciji države?

i vidim kako se uspjelo nasjesti na priču da je HDZ = svi Hrvati u BiH. da je tako, ne bi im bio potreban onaj cirkus oličen u HNSu, koji glumi parlament Herceg Bosne.
drug_profi

#44363 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote:a ti misliš da neće biti blokada ako se udovolji HDZovim zahtjevima? neće HDZ raditi na disoluciji države?

i vidim kako se uspjelo nasjesti na priču da je HDZ = svi Hrvati u BiH. da je tako, ne bi im bio potreban onaj cirkus oličen u HNSu, koji glumi parlament Herceg Bosne.
Dobro, hajd mi reci šta je bolje? Odmah se konfrontirati i u startu čekati godinu dana za formiranje vlasti koja neće nikad profunkcionisati, ili pokušati naći neki minimum zajedničkih interesa sa HDZ-om pa na njima nešto raditi na nivou federacije i drzave. Pa da se jedna stvar rjesi bolje je od nijedne.
Drugo, HDZ nisu svi hrvati. JA to odlično znam. Samo također znam da nam je sistem takav da će HDZ odnijeti pobjede u nekoliko kantona i da će davati delegate za dom naroda.
A ja vidim da si ti naprimjer ubjeđen da imamo vremena koliko hoćeš. A ja ti kažem da za čas dođu dani kad vidiš da si zajebo svoju djecu.
kluz franjo

#44364 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Ni HDZBiH, ni SDA, ni SNSD/SDS nemaju društveno-konstruktivnu politiku. Prvenstveni cilj je razbijanje društva, a tek onda države.
Ja ću i dalje patriotski podržavati kupus iz Semberije za goste u Međugorju, Vlašićki sir za goste na Jahorini i Visočku sudžuku (suđuku) za goste na raftingu na Uni.
A vi kako želite...
Chmoljo

#44365 Re: SDP

Post by Chmoljo »

drugi profil wrote:Dobro, hajd mi reci šta je bolje? Odmah se konfrontirati i u startu čekati godinu dana za formiranje vlasti koja neće nikad profunkcionisati, ili pokušati naći neki minimum zajedničkih interesa sa HDZ-om pa na njima nešto raditi na nivou federacije i drzave. Pa da se jedna stvar rjesi bolje je od nijedne.
Drugo, HDZ nisu svi hrvati. JA to odlično znam. Samo također znam da nam je sistem takav da će HDZ odnijeti pobjede u nekoliko kantona i da će davati delegate za dom naroda.
A ja vidim da si ti naprimjer ubjeđen da imamo vremena koliko hoćeš. A ja ti kažem da za čas dođu dani kad vidiš da si zajebo svoju djecu.
koji bolan minimalni zajednički interes sa HDZom? pa jedini interes je blokada svega i svačega. apsolutna moć Dragana Čovića da kontroliše sve aspekte života tamo gdje postoji predznak hrvatskoga. taj minimalni zajednički interes sa njima nalazi SDA, rastale se preduzeća i krčmi se imovina.

taj prijedlog zakona i ide na to da HDZ NE BUDE U STANJU SVE BLOKIRATI.

bilo kakav minimum dogovora HDZa sa SDPom i ostalim strankama oko njih, predstavlja skok u stomak za taj isti HDZ i njihovu priču o majoriziranju. ja se pitam, je li ti misliš da imamo dovoljno vremena za mrcvarenje? jer, ako će HDZ diktirati politiku u tolikoj mjeri, onda nam izbori realno i ne trebaju. u teškoj si zabludi ako misliš da će ljudi sa toliko moći istu tako olako prepustiti i praviti kompromise. teškoj.
putokaz1

#44366 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP može lako dobiti srpski KLUB u FBIH,te klub Ostalih
Može ali TEŠKO dobiti i Bošnjački klub
HrVATSKI NEMOŽE
Pod SDP mislim Koaliciju više stranaka,osim SDA
Prpa.ba

#44367 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

kluz franjo wrote:
Chmoljo wrote: ...
...
Interesantne su "slučajnosti". U danu za koji je javnosti i medijima najavljena zajednička konferencija SDP/DF po pitanju izbornog zakona, imamo, naravno (priroda službe), javnosti nenajavljenu (a pravovjernim medijima dojavljenu) akciju hapšenja i istovremeno možda medijima, ali javnosti sigurno nenajavljenu presicu novogodišnjeg programa u SA sa Čolom.
Hebi ga, kako god okrenem... Izgleda da "sudbina" nije htjela da se priča o predloženim izmjenama Izbornog zakona.
O SDP/DF prijedlozima se ne prica jer nisu politicki relevantni i spadaju u zeljoteku, a ne zato sto je neko nekog uhapsio. :)
General War

#44368 Re: SDP

Post by General War »

Eto kako je i ocekivano, pustili su ih na slobodu zbog pisljivih milion maraka, sad se mogu fokusirati na izborni zakon kako bi nam sutra bilo bolje samo da skinemo ovu SDA... :-) :roll:
Bez streljackog stroja nema nama naprijed.
Chmoljo

#44369 Re: SDP

Post by Chmoljo »

a ko će streljati?
General War

#44370 Re: SDP

Post by General War »

Chmoljo wrote:a ko će streljati?
Treba raspisat tender :D
Chmoljo

#44371 Re: SDP

Post by Chmoljo »

jes, pa da jeftino podvale memli metke... :D
General War

#44372 Re: SDP

Post by General War »

Ako se turci prijave na tender mozda i bude nesto od toga...vidi sta svojima rade...samo rec da su ovi nesto petljali sa gulenom...ruke nece ni naplatit.
drug_profi

#44373 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote:
drugi profil wrote:Dobro, hajd mi reci šta je bolje? Odmah se konfrontirati i u startu čekati godinu dana za formiranje vlasti koja neće nikad profunkcionisati, ili pokušati naći neki minimum zajedničkih interesa sa HDZ-om pa na njima nešto raditi na nivou federacije i drzave. Pa da se jedna stvar rjesi bolje je od nijedne.
koji bolan minimalni zajednički interes sa HDZom? pa jedini interes je blokada svega i svačega. apsolutna moć Dragana Čovića da kontroliše sve aspekte života tamo gdje postoji predznak hrvatskoga. taj minimalni zajednički interes sa njima nalazi SDA, rastale se preduzeća i krčmi se imovina.

taj prijedlog zakona i ide na to da HDZ NE BUDE U STANJU SVE BLOKIRATI.

bilo kakav minimum dogovora HDZa sa SDPom i ostalim strankama oko njih, predstavlja skok u stomak za taj isti HDZ i njihovu priču o majoriziranju. ja se pitam, je li ti misliš da imamo dovoljno vremena za mrcvarenje? jer, ako će HDZ diktirati politiku u tolikoj mjeri, onda nam izbori realno i ne trebaju. u teškoj si zabludi ako misliš da će ljudi sa toliko moći istu tako olako prepustiti i praviti kompromise. teškoj.
Ja uopste ne kontam kako ti zamisljas da se bez HDZ formira vlast.
Koji ce nam qurac onda izbori fakat.
johntra

#44374 Re: SDP

Post by johntra »

Kako se formirala 2010. godine i zašto ne bi mogla sada?
Banksy

#44375 Re: SDP

Post by Banksy »

johntra wrote:Kako se formirala 2010. godine i zašto ne bi mogla sada?
S nekim novim crnokošuljašima i kobasičarima...? I onda opet u krilo Čoviću.
Post Reply