SDP
-
putokaz1
#44201 Re: SDP
PITANJE ZA NJAŠU UVAŽENU KOLEGICU S FORUMA
Pod kojim uslovima bi prihvatila koaliciju SDP DF GS NS LDS+... za Predsjedništvo BH,i za BH parlament,te u pojedinim kantonima
Ko treba biti kandidat za Predsjedništvo
Ko nosilac liste za BH parlament
Koji kadrovi ne smiju biti na listi,ZAJEDNIČKOJ....
?
Koja je zajednička ''VEZA'' te 4 ili više stranaka,zajednički imenilac,ko treba da odstupi od svojih stavova ...
?
Pod kojim uslovima bi prihvatila koaliciju SDP DF GS NS LDS+... za Predsjedništvo BH,i za BH parlament,te u pojedinim kantonima
?
Koja je zajednička ''VEZA'' te 4 ili više stranaka,zajednički imenilac,ko treba da odstupi od svojih stavova ...
?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#44202 Re: SDP
Postovani ,putokaz1 wrote:PITANJE ZA NJAŠU UVAŽENU KOLEGICU S FORUMA
?
?
moji stavovi ni u ludilu nisu zvanicni stavovi NS-a , ono sto vam mogu napisati su mjesavina zelja i pretpostavki a opet irelevantno je u bilo kom zvanicnom kontekstu. Jasno , bilo bi super kada bi tako zeljeli svi preostali glasaci NS (svi cvrsti , profilisani).
Predsjednistvo BiH - Jasmin Imamovic bosnjacki clan kandidat cijele ljevice ili neko drugi mlad , svjez , normalan , bez oreola "uhljeba" (sve ovo Imamovic - nije on je samo najmanje zlo u ponudi svih postojecih kandidata koalicije)
Predsjednistvo BiH -ako bi Nasa Stranka izasla sama, najlogicnija kandidatkinja bi bila Sanja Renic, no s obzirom da sam protiv kanidature ZK dijelom i zbog toga sto sam protiv novih destabilizacija i otvorenog rata - blokada sa HDZ bilo bi licemjerno da podrzim i Renic.
Iz Sarajeva listu treba nositi Pedja Kojovic i apsolutno sam za samostalne liste Nase Stranke na svim nivoima osim predsjednistva ako je kandidat barem prihvatljiv. Da , bilo bi logicno da Pedja kao predsjednik stranke bude kandidat za predsjednistvo ali on kao Srbin iz FBIH to ustavno ne moze.
Nisam za zajednicke liste jer ne mislim da se SDP reformisao niti da je DF uopste ozbiljan partner za bilo kakav dogovor. SDP poziva u dogovor a krsi jednu-jedinu ozbiljnu stvar koju su potencijalni partneri zatrazili tako da povjerenha nema plus lokalne koalicije radi interesa. Zajednicki nazivnik treba biti reforma a u zadnje vrijeme se sve vise slazem sa Alfonsom sa ce biti crveno-zelene koalicije nakon izbora ali ne one koju sam ja pretpostavljala (SBB-SDP) vec one najgore...
Lijepo vas pozdravljam.
- Alfons Kauders
#44203 Re: SDP
Fakat - slucajno sam pogledao pola, pojma nisam imao ni da je to isti lik, mislio sam ima slicno ime kao "ovaj" Pecikoza iz muzike... Jos mi se zgadio kad rece da je bio u SBBBanksy wrote:Mahalski, šanerski, ali preporučila bih svima iz ''opozicionih stranaka'' da pogledaju, do kraja.
Banksy wrote:Zanemarimo li kafanski stil i ulični govor, otvoreno, brutalno, hrabro, o današnjoj vlasti, onako kako bi SVAKODNEVNO trebala govoriti opozicija, a korumpirana ne govori, čestitam![]()
Nastup strahota.
I treba biti mahalski, iskreno i autenticno. Slicno su ljudi govorili za Gavrankapetanovica kod Senada prije koji dan, i potpuno ih razumijem...
Vise prasine digose njih dvojica neko svi opozicioni "lideri" zajedno ove godine...
-
putokaz1
#44204 Re: SDP
Da Odličan odgovor
Predsjedavajuća (bivša od danas) je Hrvatica,ja sam Mislio ranije da je Srpkinja?
Da ako SDP DF budu imali kvalitetnog kandidata NS bi trebala njega ili nju da podrži
Problem predstavljaju glasovi za BH nivu iz Izborne jedinice Sarajevo,gdje se teorijski može desiti da sva četiri Lijeve stranke budu blizu praga a da ga nijedna ne prođe,Teorijski moguće,e tu bi baš došlo do izražaja ta podijeljenost,npr Prag je oko 10% a sve čitri stranke dobiju po 9,5%,ukupno 38% a da nijedna ne pređe prag TO BI BIO APSURD,Da SDA dobije zbog te podjele npr 4 mandata iz te izborne jedinice.
Prošli puta je bio odnos
DF-2
SDA-1
mislim daje četvrti bio SBB.
Zavisi dosta od rasta popularnosti određene stranke pred same izbore,Prošli puta je bila Popularnost Željka Komšića
Po prezentaciji iz 2016,koju sam ja pravio
Omjer za BH parlament iz IZ SARAJEVO+GORAŽDE je: SDA -3,DF ili SDP(plus njihovi kandidati iz reda manjina) 1
Takava omjer se nesmije dozvoliti,mora biti bar 2-2 što je realno stanje na terenu,u tom slučaju bi bar 1 bio iz NS a bar 1 iz SDP+DF
Treba imati u vidu pad DF,nakon 2016 i podjelu na 3 ostale stranke
Zato treba biti taktički dogovor da se iz Izbornih jedinica izvuče maksimum za FBIH i BH
Predsjedavajuća (bivša od danas) je Hrvatica,ja sam Mislio ranije da je Srpkinja?
Da ako SDP DF budu imali kvalitetnog kandidata NS bi trebala njega ili nju da podrži
Problem predstavljaju glasovi za BH nivu iz Izborne jedinice Sarajevo,gdje se teorijski može desiti da sva četiri Lijeve stranke budu blizu praga a da ga nijedna ne prođe,Teorijski moguće,e tu bi baš došlo do izražaja ta podijeljenost,npr Prag je oko 10% a sve čitri stranke dobiju po 9,5%,ukupno 38% a da nijedna ne pređe prag TO BI BIO APSURD,Da SDA dobije zbog te podjele npr 4 mandata iz te izborne jedinice.
Prošli puta je bio odnos
DF-2
SDA-1
mislim daje četvrti bio SBB.
Zavisi dosta od rasta popularnosti određene stranke pred same izbore,Prošli puta je bila Popularnost Željka Komšića
Po prezentaciji iz 2016,koju sam ja pravio
Omjer za BH parlament iz IZ SARAJEVO+GORAŽDE je: SDA -3,DF ili SDP(plus njihovi kandidati iz reda manjina) 1
Takava omjer se nesmije dozvoliti,mora biti bar 2-2 što je realno stanje na terenu,u tom slučaju bi bar 1 bio iz NS a bar 1 iz SDP+DF
Zato treba biti taktički dogovor da se iz Izbornih jedinica izvuče maksimum za FBIH i BH
- Banksy
#44205 Re: SDP
Sigurno. Sve su to stvari koje svi znamo, ali ih niko dosad nije naglas izgovorio, pogotovo korumpirana, s vladajućom SDA već 20 godina uvezana, CIJELA opozicija. Čestitam, zaista. Iako se čini da je jednostavno i lako izreći takve stvari, nisam još čula nikoga da tako otvoreno i javno govori o Sebiji i Bakiru Izetbegoviću. Obično se sve završava na anonimnim, plitkim i neduhovitim Facebook ismijavanjima koje kritiku i eventualnu akciju ili protest u stvari ''rashlade'', spuste i neutraliziraju. A od tih FB ''majstora'' mi se zaista diže kosa na glavi.Alfons Kauders wrote:Fakat - slucajno sam pogledao pola, pojma nisam imao ni da je to isti lik, mislio sam ima slicno ime kao "ovaj" Pecikoza iz muzike... Jos mi se zgadio kad rece da je bio u SBBBanksy wrote:Mahalski, šanerski, ali preporučila bih svima iz ''opozicionih stranaka'' da pogledaju, do kraja.
Banksy wrote:Zanemarimo li kafanski stil i ulični govor, otvoreno, brutalno, hrabro, o današnjoj vlasti, onako kako bi SVAKODNEVNO trebala govoriti opozicija, a korumpirana ne govori, čestitam![]()
Nastup strahota.![]()
I treba biti mahalski, iskreno i autenticno. Slicno su ljudi govorili za Gavrankapetanovica kod Senada prije koji dan, i potpuno ih razumijem...
Vise prasine digose njih dvojica neko svi opozicioni "lideri" zajedno ove godine...
Sve čestitke Pecikozi. Održao je lekciju i jalovoj opoziciji i svima nama.
- sabina1
#44206 Re: SDP
Mislila sam da je cenzus iz svake izborne jedinice - 3 % , znam da je samo Republika Srpska jedna izborna jedinica za parlalent entiteta a da se sve ostalo popunjava iz različitih izbornih jedinica (odnosno i kanton je jedna izborna jedinica za parlament kantona) no ponavljam, cenzus je 3 % i po tome svako ko na određenoj izbornoj jedinici i određenom nivou osvoji 3 % , ušao je u to tijelo osim ako broj stranaka koje osvoje mjesta u parlamentu (iznad cenzusa) ne bude veći od samog broja mjesta u parlamentu pa dhontovim metodom otpadaju one sa dna ?putokaz1 wrote:....
Dakle , nimalo mi nije jasno ovo 3 x 9,5 % ???
Unaprijed hvala.
- johntra
#44207 Re: SDP
ponavljaš sve Emirovo sa tw, daj nešto novo...sve jači argument od jačeg...Capsicum wrote:
To nije trebalo demantovati, ali zato je fb grupa morala hitno da se raskrinkada nam se Željko ne naljuti...
https://m.facebook.com/SDPBIH/photos/a. ... &source=54
Last edited by johntra on 21/09/2017 20:40, edited 1 time in total.
- johntra
#44208 Re: SDP
evo Peđa i večeras podržava ovo između SDP i DF, iako to nije što su očekivali i najavljuje nastavak pregovora...jedino GS glumi uvrijeđenu mladu...politika i jeste stvar kompromisa, inače bi sve bilo dosadno, zar ne?sabina1 wrote:
Ko god imalo poznaje Pedju lako ce zakljuciti da je on posljednja osoba koja je iz ideoloskih pozicija za bilo kakvu saradnju sa socijaldemokratama odnosno ex komunistima , svjestan je Pedja realnosti i potreba i sistema i glasaca pa pristaje na kompromise.
Isto tako ako pogledamo pozadinu svih ostalih istaknutih clanova NS-a poput Denisa i Sabine ili donedavnog sekretara Albina vidjecemo da su to mahom americki djaci i oni imaju identicnu ideolosku doktrinu , nemaju nista zajednicko ni sa NOR-om ili socijalizmom , komunizmom , Titom...dakle jedina zajednicka spojka je zapravo antifasizam.
U svakom slucaju i NS i GS su jasno istakle sta je neprihvatljivo sto je potpuno legitimno prema svim biracima , SDP je to izignorisao , porucio da bira glasove ZK dok istovremeno isti SDP ponavlja da su i ostali dobrodosli iako ni minumum njihovih stavova nije ispostovan.
Da , pominjali ste Sanju Renic i njen "kolicioni pristup" , prica je ocigledno zavrsena : https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanja-r ... /170921083
Lijep pozdrav.
što se tiče Sanje, bespredmetno je pričati sada o nečemu, mislim da NS nikako nije trebao ulaziti u tu priču...to je isto što vi i neki ovdje gurate SDP 2018., odnosno nagađate, kao ući će SDP sa SDA, da se formira vlast i ispoštuju građani...po čemu se onda NS razlikuje sa ovim potezom u Zenici?
- sabina1
#44209 Re: SDP
Po tome što je Sanja Renić :johntra wrote:evo Peđa i večeras podržava ovo između SDP i DF, iako to nije što su očekivali i najavljuje nastavak pregovora...jedino GS glumi uvrijeđenu mladu...politika i jeste stvar kompromisa, inače bi sve bilo dosadno, zar ne?sabina1 wrote:
Ko god imalo poznaje Pedju lako ce zakljuciti da je on posljednja osoba koja je iz ideoloskih pozicija za bilo kakvu saradnju sa socijaldemokratama odnosno ex komunistima , svjestan je Pedja realnosti i potreba i sistema i glasaca pa pristaje na kompromise.
Isto tako ako pogledamo pozadinu svih ostalih istaknutih clanova NS-a poput Denisa i Sabine ili donedavnog sekretara Albina vidjecemo da su to mahom americki djaci i oni imaju identicnu ideolosku doktrinu , nemaju nista zajednicko ni sa NOR-om ili socijalizmom , komunizmom , Titom...dakle jedina zajednicka spojka je zapravo antifasizam.
U svakom slucaju i NS i GS su jasno istakle sta je neprihvatljivo sto je potpuno legitimno prema svim biracima , SDP je to izignorisao , porucio da bira glasove ZK dok istovremeno isti SDP ponavlja da su i ostali dobrodosli iako ni minumum njihovih stavova nije ispostovan.
Da , pominjali ste Sanju Renic i njen "kolicioni pristup" , prica je ocigledno zavrsena : https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanja-r ... /170921083
Lijep pozdrav.
što se tiče Sanje, bespredmetno je pričati sada o nečemu, mislim da NS nikako nije trebao ulaziti u tu priču...to je isto što vi i neki ovdje gurate SDP 2018., odnosno nagađate, kao ući će SDP sa SDA, da se formira vlast i ispoštuju građani...po čemu se onda NS razlikuje sa ovim potezom u Zenici?
- postala predsjedavajuća jer ne pripada istom narodu kao i načelnik
- radila volonterski
- tražila od vijećnika da rade pa da budu plaćeni
- provodila vlastitu volju a ne volju SDA "uglednih biznismena" od kojih je dobijala ozbiljne ali baš ozbiljne prijetnje
-nije više predsjedavajuća
Vidjećemo kako će SDP bar u Novom Sarajevu glasati za nadolazeći budžet.
Lijep pozdrav.
- johntra
#44210 Re: SDP
Nema nikakve veze što je ona sve žrtvovala zbog toga, ostala je obilježena, kao i NS....rekao sam već kako SDA lako rješava probleme nacionalnosti, kad im treba...od muslimana prave ostale ili od bošnjaka prave srbe ili hrvate...sabina1 wrote:
Po tome što je Sanja Renić :
- postala predsjedavajuća jer ne pripada istom narodu kao i načelnik
- radila volonterski
- tražila od vijećnika da rade pa da budu plaćeni
- provodila vlastitu volju a ne volju SDA "uglednih biznismena" od kojih je dobijala ozbiljne ali baš ozbiljne prijetnje
-nije više predsjedavajuća
Vidjećemo kako će SDP bar u Novom Sarajevu glasati za nadolazeći budžet.
Lijep pozdrav.
vidjet ćete i to vrlo uskoro...
Lp
- Capsicum
#44211 Re: SDP
I šta je problem što je to rekao Emir? Jel šta slagao?johntra wrote:ponavljaš sve Emirovo sa tw, daj nešto novo...sve jači argument od jačeg...Capsicum wrote:
To nije trebalo demantovati, ali zato je fb grupa morala hitno da se raskrinkada nam se Željko ne naljuti...
https://m.facebook.com/SDPBIH/photos/a. ... &source=54
- johntra
#44212 Re: SDP
Pa normalno da je napravio priču i spinovao od nečega što piše na toj stranici...jasno potpuno šta piše i zašto je napisano...ako mu nije jasno nek nazove Denisa, slobodno...isto tako, nadam se kad ljevica, bez GSa ili s njima, bude imala kandidata za bošnjačkog člana, da će pojesti sve svoje pljuvačke tvitove...u najmanju ruku...
- Capsicum
#44213 Re: SDP
Da ste htjeli Bošnjačkog člana kandidovati, ne bi započinjali tu koaliciju sa DF-om, mimo ostalih sa Jahorine.
- Alfons Kauders
#44214 Re: SDP
Kljucni problem za SDP je sto od 2010 do danas iz cijele organizacije nije ponikao nijedan novi lider i potencijalni kandidat.Capsicum wrote:Da ste htjeli Bošnjačkog člana kandidovati, ne bi započinjali tu koaliciju sa DF-om, mimo ostalih sa Jahorine.
Otuda Komsic, i probni baloni za Imamovica: SDP jednostavno nema koga kandidovati, cak ni u koaliciji s DF
-
Novak20
#44215 Re: SDP
Nek' zamole Zlatka Lagumdžiju da se kandiduje za bošnjačkog člana. Jbg, original je bolji od klonova.Alfons Kauders wrote:Kljucni problem za SDP je sto od 2010 do danas iz cijele organizacije nije ponikao nijedan novi lider i potencijalni kandidat.Capsicum wrote:Da ste htjeli Bošnjačkog člana kandidovati, ne bi započinjali tu koaliciju sa DF-om, mimo ostalih sa Jahorine.
Otuda Komsic, i probni baloni za Imamovica: SDP jednostavno nema koga kandidovati, cak ni u koaliciji s DF
- Alfons Kauders
#44216 Re: SDP
Molili su oni iz odlazece administracije, kao i ovi novi iz EU. Molio je i Bakir, i Zlatko mu je bio cest i rado vidjen gost u kabinetu zadnjih godina.Novak20 wrote:Nek' zamole Zlatka Lagumdžiju da se kandiduje za bošnjačkog člana. Jbg, original je bolji od klonova.Alfons Kauders wrote:Kljucni problem za SDP je sto od 2010 do danas iz cijele organizacije nije ponikao nijedan novi lider i potencijalni kandidat.Capsicum wrote:Da ste htjeli Bošnjačkog člana kandidovati, ne bi započinjali tu koaliciju sa DF-om, mimo ostalih sa Jahorine.
Nece covjek, povukao se iz politike, uz poruku "ko vas jebe, ovo ste sami zakuhali"
-
putokaz1
#44217 Re: SDP
Ima Reuf SDP DF GSAlfons Kauders wrote:Kljucni problem za SDP je sto od 2010 do danas iz cijele organizacije nije ponikao nijedan novi lider i potencijalni kandidat.Capsicum wrote:Da ste htjeli Bošnjačkog člana kandidovati, ne bi započinjali tu koaliciju sa DF-om, mimo ostalih sa Jahorine.
- Alfons Kauders
#44218 Re: SDP
Pa dobro, ako ce se SDP i DF porediti sa strankom tri lika na Twitteru... 
-
putokaz1
#44219 Re: SDP
Ako ćemo tako i DF je stranka jednog starog licaAlfons Kauders wrote:Pa dobro, ako ce se SDP i DF porediti sa strankom tri lika na Twitteru...
i SNSD možda i BPS i BOSS
- sabina1
-
AsharaK
-
AsharaK
#44223 Re: SDP
Tražimo da se na sjednici Parlamenta FBiH razmatra stanje na KCUS-u
http://sdp.ba/trazimo-da-se-na-sjednici ... na-kcus-u/
http://sdp.ba/trazimo-da-se-na-sjednici ... na-kcus-u/
- Beaverknight
#44224 Re: SDP
Pozivam mlade SDP-a na šetnju u zapadnom Mostaru, Širokom Brijegu, Stocu, Čapljinu da i tamo šire svoju multikularnost. Lahko je šetati Sarajevom i glumetati multikularnost, toleranciju. 90%, ako ne i više glasova koji dobiju su Bošnjaci, a vamo glume teške socijaldemokrate. Dobro su prošli na izborima radi lošeg SDA, da bi ušli u koaliciju s njima, nešto slično kao kampanja SBB-a, koja je završila sa koalicijom sa SDA.
Dobiješ izbore na osnovu prozivanja, pisanja, plakanje protiv zelenih, da bi na kraju koalirao s njima radi "interesa" države BiH, koja bahatost i licemjere.
Sretno u Hercegovini gdje su dobro prolazili, e neće više
Dobiješ izbore na osnovu prozivanja, pisanja, plakanje protiv zelenih, da bi na kraju koalirao s njima radi "interesa" države BiH, koja bahatost i licemjere.
-
putokaz1
#44225 Re: SDP
Tačno.Beaverknight wrote:Pozivam mlade SDP-a na šetnju u zapadnom Mostaru, Širokom Brijegu, Stocu, Čapljinu da i tamo šire svoju multikularnost. Lahko je šetati Sarajevom i glumetati multikularnost, toleranciju. 90%, ako ne i više glasova koji dobiju su Bošnjaci, a vamo glume teške socijaldemokrate. Dobro su prošli na izborima radi lošeg SDA, da bi ušli u koaliciju s njima, nešto slično kao kampanja SBB-a, koja je završila sa koalicijom sa SDA.
Jedina stranka koja je isto glasova dobila u Bošnjačkim i u Hrvatskim sredinama je bio,gle čuda ,Lijanovićev Boljitak.Na istu priču.
SDP to ne može.
Ali MOŽE promjenit SDA na TK,AKO budu HTJELI,ZNALI