cadburry wrote:Imam osjećaj da ukoliko bi SDP iznio stav da je Radovan Karadžić ratni zločinac, da bi Karadžiću jako skočila popularnost kod Bošnjaka.
u posljednje vrijeme, ljudi u javnom životu se ocjenjuju na način da, ako SDP kaže da ne valja, onda sigurno valja i obrnuto, pa se brane okorjeli kriminalci, ustaše i četnici koje kao takve nazove i SDP.
Potrebno je samo malo da vratite kredibilitet. Pronađite unutarnju snagu da se oslobodite Lagumdžije i njegove koruptokracije kojom je okružen, i imate svijetlu budućnost.Na žalost i vaš partijski aparat, baš kao i onaj u SDA, nema zdravu motivaciju. Baš kao što SDA nije imala snage da se oslobodi okova koruptokracije, simbolozirane u mafijaškom dogovoru Tihić-Izetbegović, tako ni SDP nema unutarnju snagu za pobunu protiv Lagumdžije. Dvije najveće stranke, pa samim time indirektno, i čitavo društvo, žrtve su šibicara Tihića i Lagumdžije... naravno pojedincu angažovanom u partijskoj hijerarhiji, svaki nastup u ovom pravcu, značio bi političko samoubistvo. Za društvene trendove ove vrste potrebna je evolucija opće svijesti, što je miljama daleko od naše realnosti...
negdje sam davno čitao, mislim da je to rekao Chomsky, da je demokratija iluzija, a kao dokaz je ponudio činjenicu, da demokratija ne egzistira u stvarnim centima moći...u velikim korporacijama, policiji i političkim strankama...