SDP

julisiz es grant

#28751 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

wolf07 wrote:Hehehe, SDP mi pravo nalik na ruznu kuravu koja treba da zadovolji impotentnog starca (HDZ), dzaba ne ide, pa ne ide! Uzalud vam trud sviraci, i lizing, i pusing i sado-mazo, jok! Otkako je stranku preuzeo Lagum sva se energija te druzine trosila na to da se diskredituje i i iz vlasti izbaci SDA odnosno SzBiH (dok je Hare bio u opticaju). I sad kad su konacno uspjeli oni vise niti imaju kakvog cilja, niti razlog postojanja, ne znaju gdje im je glava a gdje guzica, tumaraju k'o muhe bez glave. Dodik i Covic okom - Lagumdzija skokom. Rasipa im se vlastito clanstvo (ono malo sto ih ima mrvu mozga u glavi) ali neka, zasluzili su i gore!
A sto se tice zabrinutosti za skolstvo, pa ima jednostavan recept. Neka im sef stranke vrati pare koje je dobio za renoviranje poklonjenog stana i eto modela. Pa i ja bih znao bit bogat kad bi mi firma dala stan i jos pare da ga renoviram, jesu mi moralni u picku materinu. Osim toga ko to prica o sistemskim rjesenjima, Damir Masic! Isti onaj Damir Masic koji je rat proveo u Srbiji (valjda je sistemsko rjesenje za frku u vlastitoj drzavi da pobjegnes u onu zemlju koja te okupira). I onda k'o biber po pilavu sestra mu se uda za brata od Mauzera!!! Masala, fine familije! Znam da je ovo sa sestrom malo zesci off topic i mahalanje al' ima i tome ponekad mjesta. Kad mi neko od govana pravi moralne velicine i donosioce "sistemskih rjesenja" onda ta govna treba bacit na ukljucen ventilator, pa nek smrdi na sve strane svijeta!
Ja ba, na ovo i ja neki dan ukazah. Kažu "profesor"...ma kurac moj. Što i drugi profesori, i ostali radni ljudi i građani ove zemlje, ne dobijaju stanove od firmi i ne plaćaju renoviranje. Lahko je tako biti bogat....i ja da nisam morao rješavati stambeno pitanje danas ne bih imao kredita i bio bih u plusu 40 000, pa bih se i ja kurčio.
CaCO3

#28752 Re: SDP

Post by CaCO3 »

U biti prevedeno sad su svi u vlasti, jedna je vecina u Parlamentu, odluke se mogu provoditi u Vladi onako kako Desnica odluci, znaci nije Niksic premijer nego on, a ovi iz SDA-HSP-NSRZB isto sjede u vladi i imaju ministre i takodje rade kako Desnica odluci. :-)

Nije to rijesenje nikakvo, takodje otpada i opcija podnosenja ostavke svih clanova SDP-a u Vladi Federacije jer opet Desnica odlucuje. Nadam se samo da ce ostati dosljedan svojim stavovima i da zna ko ga je branio ovih dana, a ko sahranjivao.
Doktor29 wrote:
madner wrote:Brez SDP ili SBB-a nista od tog dogovora, ali bar je zanimljivo.

Bumo vidjeli. :D
On je ponovo u SDA sto znaci da SDA ima vecinu u vladi Federacije , tako da je Niksic jedina marioneta tamo.
Ovo je sve nepotvrdjeno ali vrlo izvjesno.
Ima li SDP i SBB vise ruku od SDA i dva HDZ-a ukljucujuci i Boljitak

On iz SDA nikad nije ni otisao, samo sto nije glasao jedan put s njima nego sa ministrima iz SDP-a, vjerovatno ce biti i ucijenjen ponovnim aktiviranjem ostavke :-?
Last edited by CaCO3 on 26/12/2012 17:17, edited 1 time in total.
al_akhisari

#28753 Re: SDP

Post by al_akhisari »

...nisam siguran šta ovo znači za nastavak sapunice u fbih :? ko je bio, ko je sad, ko će ubuduće biti "ljevica", a ko "desnica" :-) mexičke sapunice su mila majka, kakvi su ovdje zapleti :D :lol:
mahalik

#28754 Re: SDP

Post by mahalik »

kod senada h. asim s. reče da Desnica nije više u SDA
Za i Protiv

#28755 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Doktor29 wrote:
madner wrote:Brez SDP ili SBB-a nista od tog dogovora, ali bar je zanimljivo.

Bumo vidjeli. :D
On je ponovo u SDA sto znaci da SDA ima vecinu u vladi Federacije , tako da je Niksic jedina marioneta tamo.
Ovo je sve nepotvrdjeno ali vrlo izvjesno.
Ima li SDP i SBB vise ruku od SDA i dva HDZ-a ukljucujuci i Boljitak
A skim je onda HSP? A zaboravljas da je Budimir iz HSP-a. Nisu te tvoje info tacne, neko te iz SDA slagao :D
VjecitiStudent

#28756 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

al_akhisari wrote:...nisam siguran šta ovo znači za nastavak sapunice u fbih :? ko je bio, ko je sad, ko će ubuduće biti "ljevica", a ko "desnica" :-) mexičke sapunice su mila majka, kakvi su ovdje zapleti :D :lol:
Ko da je i bitno ko je ljevica, ko je desnica, kad smo mi na kraju uvijek donji.
AliceInChains

#28757 Re: SDP

Post by AliceInChains »

CaCO3 wrote:U biti prevedeno sad su svi u vlasti
Evropski model :mrgreen: Efikasno, u pm. Ovi EvroUnijonci su toliko nekompetentni, da se moze mirisati njihova uplitanost u ovom jadnom cirkusu :mrgreen: Balkan ovo ono...pa ti invalidni Nobelovci bukvalno 1000 godina nisu u stanju kontrolirati ovu jebenu, brdovitu, ali ponosnu Bosnu. :mrgreen: I sad preko SDP-a.... :lol: ma jadno.
CaCO3

#28758 Re: SDP

Post by CaCO3 »

AliceInChains wrote:
Evropski model :mrgreen: Efikasno, u pm. Ovi EvroUnijonci su toliko nekompetentni, da se moze mirisati njihova uplitanost u ovom jadnom cirkusu :mrgreen: Balkan ovo ono...pa ti invalidni Nobelovci bukvalno 1000 godina nisu u stanju kontrolirati ovu jebenu, brdovitu, ali ponosnu Bosnu. :mrgreen: I sad preko SDP-a.... :lol: ma jadno.
A sto bi Incko bio lud odreci se 30.000 eura plate, u Austriji bi radio za 1.500
AliceInChains

#28759 Re: SDP

Post by AliceInChains »

CaCO3 wrote:
AliceInChains wrote:
A sto bi Incko bio lud odreci se 30.000 eura plate, u Austriji bi radio za 1.500
Pa ko mu je zavezao ruke i napravio ga impotentnim? Sjeverna Korea, Amerika, Rusija, ili pak invalidni EvroUnijonci?
sase.ba

#28760 Re: SDP

Post by sase.ba »

Za i Protiv wrote:A da nije ovoga bilo, siguran potez je ostavka premijera, i vjerovatno novi izbori. A SDA se ispucala za prethodne izbore, zadnji dinar je izvukla i sve ulozila u kampanju. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se odvijala situacija. Vjerovatno bi bili izbori sa najmanjom izlaznoscu, sto opet ne ide na ruku SDA. A k tome ni Komsic nije jos formirao stranku, tako da ako je za SDP ikada vrijeme za vandredne izbore, onda je to sada... A jedna je stvar sigurna, Budimir vise ne bi bio predsjednik Federacije. Ovako ostaje jos 2 godine, a djelimicno, zbog razloga koje je naveo palermo, moguce je da ce unijeti razdor u novu parlamentarnu vecinu... Sada ce i SDP malo popustiti, imaju vecinu u vladi... zanimljiv razvoj situacije, nema sta...
Ostavka premijera ništa ne bi riješila ukoliko svi ministri iz Vlade ne podnesu ostavku. A kada bi se to i desilo ponovo zavise od predsjednika i podpresjednika FBiH.

Za ovaj povratak, pretpostavljam da je Desnica shvatio kako je živjeti bez plate i ništa se ne pitati, pa je otišao moliti SDA da ga Budimir vrati u Vladu a zauzvrat je potpisao novu ostavku uz obećanje da će biti lojalan i glasati po uputama. Nešto Škaljić nije oduševljen povratkom Desnice, a i Nikšić je zatečen jer zabrinuto reče "nadam se da će vlada u 2013. godini oslikavati parlamentarnu većinu".
Kolt12

#28761 Re: SDP

Post by Kolt12 »

Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?

Zasto Zlatko Lagumdzija ne smije izaci na megdan, nego na sporedni ulaz ulazi u vijece ministara, gdje tvrdi da predstavlja narod koji ga nije nikad izabrao na izborima?

Molim centralu na odogovor.
Banksy

#28762 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Ko da je i bitno ko je ljevica, ko je desnica ...
Cirkus ... i patnja, do 2014. ...
Paranoid

#28763 Re: SDP

Post by Paranoid »

Kolt12 wrote:Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?

Zasto Zlatko Lagumdzija ne smije izaci na megdan, nego na sporedni ulaz ulazi u vijece ministara, gdje tvrdi da predstavlja narod koji ga nije nikad izabrao na izborima?

Image

Šta će izlazit pred masu kad je sve već objavljeno... 8-)
kamen spoticanja

#28764 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Sta bi ovo danas :-) jel to zlaja ostavlja fahra ope? Ili ko koga
Better Man

#28765 Re: SDP

Post by Better Man »

Za i Protiv wrote:
Doktor29 wrote:
zoom66 wrote:budimir zhivnuo desnicu :D vratio se valter u vladu :D
Presao ponovo u SDA :-) :-) :-) :-)
Nije, nego je pritisak na Budimira urodio plodom... Ako bi to bilo, onda Niksic podnosi ostavku, i eto pada vlade, ali i pada Budimira , nakon vandrednih izbora ;)

Može Nikišić podnijeti ostavku,a li Vladsa neće pasti, već će se imenovati samo novi premijer! Primjer iz prošlosti je ostavka Brankovića!
kamen spoticanja

#28766 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Ovo isto lose reziran film za odrasle u kojem na kraju pushe zbunjeni gledaoci :-)
JThomas

#28767 Re: SDP

Post by JThomas »

il' onaj vic, moramo se bolje organizovati, ja treći put pušim kurac...
heckler

#28768 Re: SDP

Post by heckler »

Image

Zona sumraka.

Image

Sumnjam da je povratak u SDA u pitanju po reakciji Duvnjaka. A opet zasto bi Budimir jednim potezom izbacio HSP iz svih nadzornih odbora u kojima je bio. Ahhhh pitanja pitanja.... :-)

Ovo ako je SDPu poslo za rukom je kao da nadoknadis 3:0 u sudijskom vremenu :shock:
Telemah

#28769 Re: SDP

Post by Telemah »

Kolt12 wrote:Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?

Tu smo :)
Zlatko Lagumdžija predstavlja sve građane Bosne i Hercegovine a ne samo Bošnjake, jer ga oni nisu izabrali, već glasači na izborima.
On je i u parlament BiH ušao zahvaljujući glasovima Hrvata, Srba pa i Bošnjaka, i sada kao ministar predstavlja državu BiH i sve njene narode i građane u svijetu. Vrijeme ekskluzivnih predstavnika samo jednog naroda je prošlost.
lacrima

#28770 Re: SDP

Post by lacrima »

heckler wrote:
Sumnjam da je povratak u SDA u pitanju po reakciji Duvnjaka. A opet zasto bi Budimir jednim potezom izbacio HSP iz svih nadzornih odbora u kojima je bio. Ahhhh pitanja pitanja.... :-)

Ovo ako je SDPu poslo za rukom je kao da nadoknadis 3:0 u sudijskom vremenu :shock:
kakav Duvnjak, ovaj se pita...

„Nisam iznenađen ovom odlukom. To je doprinos gospodina Budimira deblokadi rada Vlade FBiH. Ja se iskreno nadam da će Desnica raditi u interesu građana i u skladu sa zakonima“, izjavio je za Source.ba portal Šemsudin Mehmedović, potpredsjednik SDA.
julisiz es grant

#28771 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

Telemah wrote:

Tu smo :)
Zlatko Lagumdžija predstavlja sve građane Bosne i Hercegovine a ne samo Bošnjake, jer ga oni nisu izabrali, već glasači na izborima.
On je i u parlament BiH ušao zahvaljujući glasovima Hrvata, Srba pa i Bošnjaka, i sada kao ministar predstavlja državu BiH i sve njene narode i građane u svijetu. Vrijeme ekskluzivnih predstavnika samo jednog naroda je prošlost.
Izvini, ali nije. Osim ako nisu donesene neke izmjene ustava o kojima samo ti pojma imaš. Poslanici u skupštinama podijeljeni su na predstavnike naroda (klub Srba, Bošnjaka i sl), biraju se iz redova naroda, i tako i treba da ostane.
heckler

#28772 Re: SDP

Post by heckler »

lacrima wrote:
heckler wrote:

kakav Duvnjak, ovaj se pita...

„Nisam iznenađen ovom odlukom. To je doprinos gospodina Budimira deblokadi rada Vlade FBiH. Ja se iskreno nadam da će Desnica raditi u interesu građana i u skladu sa zakonima“, izjavio je za --- NO LINKS --- portal Šemsudin Mehmedović, potpredsjednik SDA.
heheh sve je moguce Image
novi.dan.nova.nafaka

#28773 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

VjecitiStudent wrote:
al_akhisari wrote:...nisam siguran šta ovo znači za nastavak sapunice u fbih :? ko je bio, ko je sad, ko će ubuduće biti "ljevica", a ko "desnica" :-) mexičke sapunice su mila majka, kakvi su ovdje zapleti
Ko da je i bitno ko je ljevica, ko je desnica, kad smo mi na kraju uvijek donji.
Nažalost, potpuno tačna konstatacija...
Telemah

#28774 Re: SDP

Post by Telemah »

julisiz es grant wrote: Izvini, ali nije. Osim ako nisu donesene neke izmjene ustava o kojima samo ti pojma imaš. Poslanici u skupštinama podijeljeni su na predstavnike naroda (klub Srba, Bošnjaka i sl), biraju se iz redova naroda, i tako i treba da ostane.
Izvini ti, ali nije, osdim ako nisu ovih dana donesene još novije izmjene o kojima samo ti imaš pojma.
Zlatko L. je izabran kao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH glasovima svih građana BiH, u kojoj ne postoje nikakvi klubovi Srba, Bošnjaka i sl., tako da aa nije niko birao između ''redova naroda''.
Men' se čini da si ti otišao na Dom naroda, s kojim ti Zlatko ima veze taman koliko i moj komšija Dragec :)
Last edited by Telemah on 26/12/2012 21:07, edited 1 time in total.
T-Rexx

#28775 Re: SDP

Post by T-Rexx »

SDP prijeti svojim clanovima tuzbom ako napuste stranku.
Zato sto znaju da kad Zeljko pokrene svoju stranku slijedi agzodus crvene marve iz SDP-a u Zeljkovu stranku.

:lol: :roll:
Post Reply