Ja ba, na ovo i ja neki dan ukazah. Kažu "profesor"...ma kurac moj. Što i drugi profesori, i ostali radni ljudi i građani ove zemlje, ne dobijaju stanove od firmi i ne plaćaju renoviranje. Lahko je tako biti bogat....i ja da nisam morao rješavati stambeno pitanje danas ne bih imao kredita i bio bih u plusu 40 000, pa bih se i ja kurčio.wolf07 wrote:Hehehe, SDP mi pravo nalik na ruznu kuravu koja treba da zadovolji impotentnog starca (HDZ), dzaba ne ide, pa ne ide! Uzalud vam trud sviraci, i lizing, i pusing i sado-mazo, jok! Otkako je stranku preuzeo Lagum sva se energija te druzine trosila na to da se diskredituje i i iz vlasti izbaci SDA odnosno SzBiH (dok je Hare bio u opticaju). I sad kad su konacno uspjeli oni vise niti imaju kakvog cilja, niti razlog postojanja, ne znaju gdje im je glava a gdje guzica, tumaraju k'o muhe bez glave. Dodik i Covic okom - Lagumdzija skokom. Rasipa im se vlastito clanstvo (ono malo sto ih ima mrvu mozga u glavi) ali neka, zasluzili su i gore!
A sto se tice zabrinutosti za skolstvo, pa ima jednostavan recept. Neka im sef stranke vrati pare koje je dobio za renoviranje poklonjenog stana i eto modela. Pa i ja bih znao bit bogat kad bi mi firma dala stan i jos pare da ga renoviram, jesu mi moralni u picku materinu. Osim toga ko to prica o sistemskim rjesenjima, Damir Masic! Isti onaj Damir Masic koji je rat proveo u Srbiji (valjda je sistemsko rjesenje za frku u vlastitoj drzavi da pobjegnes u onu zemlju koja te okupira). I onda k'o biber po pilavu sestra mu se uda za brata od Mauzera!!! Masala, fine familije! Znam da je ovo sa sestrom malo zesci off topic i mahalanje al' ima i tome ponekad mjesta. Kad mi neko od govana pravi moralne velicine i donosioce "sistemskih rjesenja" onda ta govna treba bacit na ukljucen ventilator, pa nek smrdi na sve strane svijeta!
SDP
-
julisiz es grant
#28751 Re: SDP
- CaCO3
#28752 Re: SDP
U biti prevedeno sad su svi u vlasti, jedna je vecina u Parlamentu, odluke se mogu provoditi u Vladi onako kako Desnica odluci, znaci nije Niksic premijer nego on, a ovi iz SDA-HSP-NSRZB isto sjede u vladi i imaju ministre i takodje rade kako Desnica odluci.
Nije to rijesenje nikakvo, takodje otpada i opcija podnosenja ostavke svih clanova SDP-a u Vladi Federacije jer opet Desnica odlucuje. Nadam se samo da ce ostati dosljedan svojim stavovima i da zna ko ga je branio ovih dana, a ko sahranjivao.
On iz SDA nikad nije ni otisao, samo sto nije glasao jedan put s njima nego sa ministrima iz SDP-a, vjerovatno ce biti i ucijenjen ponovnim aktiviranjem ostavke
Nije to rijesenje nikakvo, takodje otpada i opcija podnosenja ostavke svih clanova SDP-a u Vladi Federacije jer opet Desnica odlucuje. Nadam se samo da ce ostati dosljedan svojim stavovima i da zna ko ga je branio ovih dana, a ko sahranjivao.
Doktor29 wrote:On je ponovo u SDA sto znaci da SDA ima vecinu u vladi Federacije , tako da je Niksic jedina marioneta tamo.madner wrote:Brez SDP ili SBB-a nista od tog dogovora, ali bar je zanimljivo.
Bumo vidjeli.
Ovo je sve nepotvrdjeno ali vrlo izvjesno.
Ima li SDP i SBB vise ruku od SDA i dva HDZ-a ukljucujuci i Boljitak
On iz SDA nikad nije ni otisao, samo sto nije glasao jedan put s njima nego sa ministrima iz SDP-a, vjerovatno ce biti i ucijenjen ponovnim aktiviranjem ostavke
Last edited by CaCO3 on 26/12/2012 17:17, edited 1 time in total.
- al_akhisari
#28753 Re: SDP
...nisam siguran šta ovo znači za nastavak sapunice u fbih
ko je bio, ko je sad, ko će ubuduće biti "ljevica", a ko "desnica"
mexičke sapunice su mila majka, kakvi su ovdje zapleti

-
mahalik
#28754 Re: SDP
kod senada h. asim s. reče da Desnica nije više u SDA
- Za i Protiv
#28755 Re: SDP
A skim je onda HSP? A zaboravljas da je Budimir iz HSP-a. Nisu te tvoje info tacne, neko te iz SDA slagaoDoktor29 wrote:On je ponovo u SDA sto znaci da SDA ima vecinu u vladi Federacije , tako da je Niksic jedina marioneta tamo.madner wrote:Brez SDP ili SBB-a nista od tog dogovora, ali bar je zanimljivo.
Bumo vidjeli.
Ovo je sve nepotvrdjeno ali vrlo izvjesno.
Ima li SDP i SBB vise ruku od SDA i dva HDZ-a ukljucujuci i Boljitak
-
VjecitiStudent
#28756 Re: SDP
Ko da je i bitno ko je ljevica, ko je desnica, kad smo mi na kraju uvijek donji.al_akhisari wrote:...nisam siguran šta ovo znači za nastavak sapunice u fbihko je bio, ko je sad, ko će ubuduće biti "ljevica", a ko "desnica"
![]()
- AliceInChains
#28757 Re: SDP
Evropski modelCaCO3 wrote:U biti prevedeno sad su svi u vlasti
- CaCO3
#28758 Re: SDP
A sto bi Incko bio lud odreci se 30.000 eura plate, u Austriji bi radio za 1.500AliceInChains wrote:Evropski modelCaCO3 wrote:U biti prevedeno sad su svi u vlastiEfikasno, u pm. Ovi EvroUnijonci su toliko nekompetentni, da se moze mirisati njihova uplitanost u ovom jadnom cirkusu
Balkan ovo ono...pa ti invalidni Nobelovci bukvalno 1000 godina nisu u stanju kontrolirati ovu jebenu, brdovitu, ali ponosnu Bosnu.
I sad preko SDP-a....
ma jadno.
- AliceInChains
#28759 Re: SDP
Pa ko mu je zavezao ruke i napravio ga impotentnim? Sjeverna Korea, Amerika, Rusija, ili pak invalidni EvroUnijonci?CaCO3 wrote:A sto bi Incko bio lud odreci se 30.000 eura plate, u Austriji bi radio za 1.500AliceInChains wrote:Evropski modelCaCO3 wrote:U biti prevedeno sad su svi u vlastiEfikasno, u pm. Ovi EvroUnijonci su toliko nekompetentni, da se moze mirisati njihova uplitanost u ovom jadnom cirkusu
Balkan ovo ono...pa ti invalidni Nobelovci bukvalno 1000 godina nisu u stanju kontrolirati ovu jebenu, brdovitu, ali ponosnu Bosnu.
I sad preko SDP-a....
ma jadno.
-
sase.ba
#28760 Re: SDP
Ostavka premijera ništa ne bi riješila ukoliko svi ministri iz Vlade ne podnesu ostavku. A kada bi se to i desilo ponovo zavise od predsjednika i podpresjednika FBiH.Za i Protiv wrote:A da nije ovoga bilo, siguran potez je ostavka premijera, i vjerovatno novi izbori. A SDA se ispucala za prethodne izbore, zadnji dinar je izvukla i sve ulozila u kampanju. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se odvijala situacija. Vjerovatno bi bili izbori sa najmanjom izlaznoscu, sto opet ne ide na ruku SDA. A k tome ni Komsic nije jos formirao stranku, tako da ako je za SDP ikada vrijeme za vandredne izbore, onda je to sada... A jedna je stvar sigurna, Budimir vise ne bi bio predsjednik Federacije. Ovako ostaje jos 2 godine, a djelimicno, zbog razloga koje je naveo palermo, moguce je da ce unijeti razdor u novu parlamentarnu vecinu... Sada ce i SDP malo popustiti, imaju vecinu u vladi... zanimljiv razvoj situacije, nema sta...
Za ovaj povratak, pretpostavljam da je Desnica shvatio kako je živjeti bez plate i ništa se ne pitati, pa je otišao moliti SDA da ga Budimir vrati u Vladu a zauzvrat je potpisao novu ostavku uz obećanje da će biti lojalan i glasati po uputama. Nešto Škaljić nije oduševljen povratkom Desnice, a i Nikšić je zatečen jer zabrinuto reče "nadam se da će vlada u 2013. godini oslikavati parlamentarnu većinu".
-
Kolt12
#28761 Re: SDP
Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?
Zasto Zlatko Lagumdzija ne smije izaci na megdan, nego na sporedni ulaz ulazi u vijece ministara, gdje tvrdi da predstavlja narod koji ga nije nikad izabrao na izborima?
Molim centralu na odogovor.
Zasto Zlatko Lagumdzija ne smije izaci na megdan, nego na sporedni ulaz ulazi u vijece ministara, gdje tvrdi da predstavlja narod koji ga nije nikad izabrao na izborima?
- Banksy
#28762 Re: SDP
Cirkus ... i patnja, do 2014. ...VjecitiStudent wrote:
Ko da je i bitno ko je ljevica, ko je desnica ...
- Paranoid
#28763 Re: SDP
Kolt12 wrote:Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?
Šta će izlazit pred masu kad je sve već objavljeno...
- kamen spoticanja
#28764 Re: SDP
Sta bi ovo danas
jel to zlaja ostavlja fahra ope? Ili ko koga
- Better Man
#28765 Re: SDP
Za i Protiv wrote:Nije, nego je pritisak na Budimira urodio plodom... Ako bi to bilo, onda Niksic podnosi ostavku, i eto pada vlade, ali i pada Budimira , nakon vandrednih izboraDoktor29 wrote:Presao ponovo u SDAzoom66 wrote:budimir zhivnuo desnicuvratio se valter u vladu
![]()
![]()
![]()
Može Nikišić podnijeti ostavku,a li Vladsa neće pasti, već će se imenovati samo novi premijer! Primjer iz prošlosti je ostavka Brankovića!
- kamen spoticanja
#28766 Re: SDP
Ovo isto lose reziran film za odrasle u kojem na kraju pushe zbunjeni gledaoci 
- JThomas
#28767 Re: SDP
il' onaj vic, moramo se bolje organizovati, ja treći put pušim kurac...
- heckler
#28768 Re: SDP

Zona sumraka.

Sumnjam da je povratak u SDA u pitanju po reakciji Duvnjaka. A opet zasto bi Budimir jednim potezom izbacio HSP iz svih nadzornih odbora u kojima je bio. Ahhhh pitanja pitanja....
Ovo ako je SDPu poslo za rukom je kao da nadoknadis 3:0 u sudijskom vremenu
-
Telemah
#28769 Re: SDP
Tu smoKolt12 wrote:Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?
Zlatko Lagumdžija predstavlja sve građane Bosne i Hercegovine a ne samo Bošnjake, jer ga oni nisu izabrali, već glasači na izborima.
On je i u parlament BiH ušao zahvaljujući glasovima Hrvata, Srba pa i Bošnjaka, i sada kao ministar predstavlja državu BiH i sve njene narode i građane u svijetu. Vrijeme ekskluzivnih predstavnika samo jednog naroda je prošlost.
-
lacrima
#28770 Re: SDP
kakav Duvnjak, ovaj se pita...heckler wrote:
Sumnjam da je povratak u SDA u pitanju po reakciji Duvnjaka. A opet zasto bi Budimir jednim potezom izbacio HSP iz svih nadzornih odbora u kojima je bio. Ahhhh pitanja pitanja....![]()
„Nisam iznenađen ovom odlukom. To je doprinos gospodina Budimira deblokadi rada Vlade FBiH. Ja se iskreno nadam da će Desnica raditi u interesu građana i u skladu sa zakonima“, izjavio je za Source.ba portal Šemsudin Mehmedović, potpredsjednik SDA.
-
julisiz es grant
#28771 Re: SDP
Izvini, ali nije. Osim ako nisu donesene neke izmjene ustava o kojima samo ti pojma imaš. Poslanici u skupštinama podijeljeni su na predstavnike naroda (klub Srba, Bošnjaka i sl), biraju se iz redova naroda, i tako i treba da ostane.Telemah wrote:Tu smoKolt12 wrote:Kad ce Zlaja Lagumdzija, kad vec tako zarko zeli predstavljati Bosnjake u zajednickim institucijama, izaci pred svoj narod i reci, narode, ja sam Zlatko Lagumdzija, kandidujem se za bosnjackog clana predsjednistva ispred SDP-a, molim vas ocijenite moj rad tako da bih imao legitimitet da vas predstavljam u zajednickim instuticijama?
Molim centralu na odogovor.![]()
Zlatko Lagumdžija predstavlja sve građane Bosne i Hercegovine a ne samo Bošnjake, jer ga oni nisu izabrali, već glasači na izborima.
On je i u parlament BiH ušao zahvaljujući glasovima Hrvata, Srba pa i Bošnjaka, i sada kao ministar predstavlja državu BiH i sve njene narode i građane u svijetu. Vrijeme ekskluzivnih predstavnika samo jednog naroda je prošlost.
- heckler
#28772 Re: SDP
heheh sve je mogucelacrima wrote:kakav Duvnjak, ovaj se pita...heckler wrote:
Sumnjam da je povratak u SDA u pitanju po reakciji Duvnjaka. A opet zasto bi Budimir jednim potezom izbacio HSP iz svih nadzornih odbora u kojima je bio. Ahhhh pitanja pitanja....![]()
„Nisam iznenađen ovom odlukom. To je doprinos gospodina Budimira deblokadi rada Vlade FBiH. Ja se iskreno nadam da će Desnica raditi u interesu građana i u skladu sa zakonima“, izjavio je za --- NO LINKS --- portal Šemsudin Mehmedović, potpredsjednik SDA.

- novi.dan.nova.nafaka
#28773 Re: SDP
Nažalost, potpuno tačna konstatacija...VjecitiStudent wrote:Ko da je i bitno ko je ljevica, ko je desnica, kad smo mi na kraju uvijek donji.al_akhisari wrote:...nisam siguran šta ovo znači za nastavak sapunice u fbihko je bio, ko je sad, ko će ubuduće biti "ljevica", a ko "desnica"
-
Telemah
#28774 Re: SDP
Izvini ti, ali nije, osdim ako nisu ovih dana donesene još novije izmjene o kojima samo ti imaš pojma.julisiz es grant wrote: Izvini, ali nije. Osim ako nisu donesene neke izmjene ustava o kojima samo ti pojma imaš. Poslanici u skupštinama podijeljeni su na predstavnike naroda (klub Srba, Bošnjaka i sl), biraju se iz redova naroda, i tako i treba da ostane.
Zlatko L. je izabran kao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH glasovima svih građana BiH, u kojoj ne postoje nikakvi klubovi Srba, Bošnjaka i sl., tako da aa nije niko birao između ''redova naroda''.
Men' se čini da si ti otišao na Dom naroda, s kojim ti Zlatko ima veze taman koliko i moj komšija Dragec
Last edited by Telemah on 26/12/2012 21:07, edited 1 time in total.
- T-Rexx
#28775 Re: SDP
SDP prijeti svojim clanovima tuzbom ako napuste stranku.
Zato sto znaju da kad Zeljko pokrene svoju stranku slijedi agzodus crvene marve iz SDP-a u Zeljkovu stranku.

Zato sto znaju da kad Zeljko pokrene svoju stranku slijedi agzodus crvene marve iz SDP-a u Zeljkovu stranku.