SDP

Adriatic

#28376 Re: SDP

Post by Adriatic »

Skijaš wrote:
Adriatic wrote:
Sve što se moglo izdati, davno je izdano.
Zašto Lagumdžija ne nastupi kao ti umjesto što nas laže pričom kako slabljenje države jača državu ?
O kojoj ti državi govoriš?
O ovom pokušaju od države, gdje je pola stanovništva ne želi i sve radi da je sruši?
A i o ovoj drugoj polovini bi se dalo pričati.
A jebo Lagumdžiju, mene on kao ni ostali ne može slagati.
Čudo bi bilo da neki od njih kaže istinu.
Skijaš

#28377 Re: SDP

Post by Skijaš »

Adriatic wrote:
Skijaš wrote:
Adriatic wrote:
Sve što se moglo izdati, davno je izdano.
Zašto Lagumdžija ne nastupi kao ti umjesto što nas laže pričom kako slabljenje države jača državu ?
O kojoj ti državi govoriš?
O ovom pokušaju od države, gdje je pola stanovništva ne želi i sve radi da je sruši?
Kakva je da je, ja druge zemlje nemam. I ako će Lagumdžija pravdati izdaju tezom da je država svakako u kurcu, trebao je to najaviti prije izbora. Kvisling ušljivi, jeb'o ga Dodik.
Bosnolog

#28378 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Skijaš wrote:
Kakva je da je, ja druge zemlje nemam. I ako će Lagumdžija pravdati izdaju tezom da je država svakako u kurcu, trebao je to najaviti prije izbora. Kvisling ušljivi, jeb'o ga Dodik.
:thumbup:
Takon je Skijas, nijedna stranka niti pojedinac nisu vrijedni sudbine naroda i drzave,....Stranke i stranacki sluzbenici bi trebali biti servis gradana i drzave, a ne da im gradani i drzava bude sredstvo za ostvrenje licnostranackih interesa po svaku cijenu, pa i cijenu izdaje i prodaje tih istih gradan i drzave koja ih placa,.....
novi.dan.nova.nafaka

#28379 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nema-pot ... /121129061
Ustavni sud FBiH Nema većinu za rješenje spora Radivojevića i Budimira

Image

Predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak saopćila je da nije donesena odluka po zahtijevu Desnice Radivojevića za rješavanje spora s predsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine Živkom Budimirom zbog Odluke o prihvatanju Radivojevićeve ostavke s funkcije federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika predsjednika Vlade FBiH.
Nakon što je 27. novembra provedena javna rasprava, na sjednici Ustavnog suda FBiH o vijećanju i glasovanju nije donesena odluka po zahtjevu Radivojevića jer nije postignuta potrebna većina za donošenje odluke, navodi Senjak u saopćenju za medije.
Radivojević je 17. oktobra podnio Ustavnom sudu FBiH zahtjev za rješavanje spora s predsjednikom Budimirom.

Imal' ko da rastumači sad ovu situaciju !?
Ne mogu vjerovati da nema komentara na ovu vijest. :shock:
heckler

#28380 Re: SDP

Post by heckler »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nema-pot ... /121129061
Ustavni sud FBiH Nema većinu za rješenje spora Radivojevića i Budimira

Image

Predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak saopćila je da nije donesena odluka po zahtijevu Desnice Radivojevića za rješavanje spora s predsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine Živkom Budimirom zbog Odluke o prihvatanju Radivojevićeve ostavke s funkcije federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika predsjednika Vlade FBiH.
Nakon što je 27. novembra provedena javna rasprava, na sjednici Ustavnog suda FBiH o vijećanju i glasovanju nije donesena odluka po zahtjevu Radivojevića jer nije postignuta potrebna većina za donošenje odluke, navodi Senjak u saopćenju za medije.
Radivojević je 17. oktobra podnio Ustavnom sudu FBiH zahtjev za rješavanje spora s predsjednikom Budimirom.

Imal' ko da rastumači sad ovu situaciju !?
Ne mogu vjerovati da nema komentara na ovu vijest. :shock:

Ko god je ovo pisao je budala jer nista nije rekao. Ako nije bilo kvoruma da se donese odluka sto nije neobicno jer ustavni sud FBiH vec godina gubi sudije a nove ne dolaze i vec je sad na granici kvoruma gdje se SVI moraju pojaviti da bi uopste imali kvorum onda je trebalo napisati da nije bilo kvoruma. Ako je postojao kvorum a nije bilo dovoljno glasova da se izglasa nesto onda je trebalo tako valjda napisati i da je apelacija odbijena. Ovako ostaje na narodu da nagadja sta je idiot-pisac htio da kaze i da baca grah. Meni se cini da nisu imali kvorum, ali de budi pametan.
VjecitiStudent

#28381 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

heckler wrote: Ko god je ovo pisao je budala jer nista nije rekao. Ako nije bilo kvoruma da se donese odluka sto nije neobicno jer ustavni sud FBiH vec godina gubi sudije a nove ne dolaze i vec je sad na granici kvoruma gdje se SVI moraju pojaviti da bi uopste imali kvorum onda je trebalo napisati da nije bilo kvoruma. Ako je postojao kvorum a nije bilo dovoljno glasova da se izglasa nesto onda je trebalo tako valjda napisati i da je apelacija odbijena. Ovako ostaje na narodu da nagadja sta je idiot-pisac htio da kaze i da baca grah. Meni se cini da nisu imali kvorum, ali de budi pametan.
Mislim da bez obzira na broj trenutnih sudija, da bi donijeli bilo kakvu odluku, za nju je potrebno da glasa barem 5 sudija od 9 koliko Ustavni sud FBiH bi ukupno trebao da ima. Znaci, moguce je da je sjednica imala kvorum ali da je glasanje bilo npr. u omjeru 4:3 i 4:2 i slicno i da odluka nije mogla biti donijeta.
FOČANSKI PROPISI

#28382 Re: SDP

Post by FOČANSKI PROPISI »

Adriatic wrote: O ovom pokušaju od države, gdje je pola stanovništva ne želi i sve radi da je sruši?
Ne ruši se država praznom pričom.
heckler

#28383 Re: SDP

Post by heckler »

VjecitiStudent wrote:
heckler wrote: Ko god je ovo pisao je budala jer nista nije rekao. Ako nije bilo kvoruma da se donese odluka sto nije neobicno jer ustavni sud FBiH vec godina gubi sudije a nove ne dolaze i vec je sad na granici kvoruma gdje se SVI moraju pojaviti da bi uopste imali kvorum onda je trebalo napisati da nije bilo kvoruma. Ako je postojao kvorum a nije bilo dovoljno glasova da se izglasa nesto onda je trebalo tako valjda napisati i da je apelacija odbijena. Ovako ostaje na narodu da nagadja sta je idiot-pisac htio da kaze i da baca grah. Meni se cini da nisu imali kvorum, ali de budi pametan.
Mislim da bez obzira na broj trenutnih sudija, da bi donijeli bilo kakvu odluku, za nju je potrebno da glasa barem 5 sudija od 9 koliko Ustavni sud FBiH bi ukupno trebao da ima. Znaci, moguce je da je sjednica imala kvorum ali da je glasanje bilo npr. u omjeru 4:3 i 4:2 i slicno i da odluka nije mogla biti donijeta.

Zar u tom slucaju ne bi onda prikladnije bilo reci da je apelacija odbijena jer nije dobila dovoljan broj glasova? Znaci sama cinjenica da nije izglasano pozitivno po apelantu znaci da je izgubio?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28384 Re: SDP

Post by JoseMujica »

to bi vi pravno tumačili a zaboravljate da u nas nema sudova već sve gole partijske ekspoziture
Banksy

#28385 Re: SDP

Post by Banksy »

Lagumdžija jeste lud, ali nije glup ...

Rođak Bakira Hadžiomerovića član UO BHRT

Hadžiomerović je znao cijeniti rođačke veze sa Gotovušom, pa mu je zaposlio kćerku na Federalnoj televiziji. Mlada dama je, nešto kasnije, prekomandovana na druge poslove u upravi Servisa

Predstavnički doma Parlamentarne skupštine BiH prije nekoliko dana je imenovao novi Upravni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine. U UO su imenovani Valentina Rupčić, Vladimir Marčeta te Esad Gotovuša.

Izbor Gotovuše je najzanimljiviji jer je bivši direktor Medijskog centra Javnog servisa, odnosno direktor RTV produkcije BHRT-a, na ovu dužnost vraćen iz penzije.

Esad Gotovuša je, inače blizak rođak Bakira Hadžiomerovića, doskorašnjeg megafona Zlatka Lagumdžije na FTV.

Hadžiomerović je znao cijeniti rođačke veze sa Gotovušom, pa mu je zaposlio kćerku na Federalnoj televiziji. Mlada dama je, nešto kasnije, prekomandovana na druge poslove u upravi Servisa.

Bivši penzioner Gotovuša je prije nekoliko godina bio i na izbornim listama kao kandidat SDP-a. (S.B.)

MEDIJSKO-SUDSKI PROCES SE NASTAVLJA: Da li će sud vratiti Bakira Hadžiomerovića na mjesto sa kojeg je smijenjen!?!
Nedjelja | 25.11.2012.

U Kantonalnom sudu Sarajevo dosad su trebale biti održane dvije rasprave po tužbi Bakira Hadžiomerovića prema RTVFBIH zbog načina na koji je u maju ove godine smijenjen. Pravni zastupnik RTVFBIH se dosad dva puta nije pojavio na suđenju, te advokat Hadžiomerovića očekuje da, zbog prirode slučaja, njegovog klijenta sud vrati na funkciju sa koje je smijenjen u maju ove godine

29.11.2012.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Predloženo razrješenje UO RTV FBiH i imenovanje privremenog odbora

U kasnoj fazi cjelodnevne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, pošto je većina poslanika odbacila izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Radio-televizije Federacije BiH, četiri stranačka poslanička kluba aktuelne parlamentarne većine predložila su večeras Domu odluke o razrješenju Upravnog odbora ove medijske kuće i imenovanju novog privremenog saziva na mandat od dva mjeseca
StupskaBitanga

#28386 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

znači osvaja i BHRT i FTV
Harry Tuttle

#28387 Re: SDP

Post by Harry Tuttle »

da li je IKAKO moguce izbaciti politiku iz medija??????
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#28388 Re: SDP

Post by plain vanilla »

cuj rodjak bakira hadziomerovica

koje koljeno? :-) :-) :-)
novi.dan.nova.nafaka

#28389 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

StupskaBitanga wrote:znači osvaja i BHRT i FTV
Znači, opet ćemo početi slušati priče o SDP kao stranci koja nema alternativu !? :roll:
Control panel

#28390 Re: SDP

Post by Control panel »

Znači, opet ćemo početi slušati priče o SDP kao stranci koja nema alternativu !? :roll:
ne treba da slusamo hvalospjeve o SDA i 17 godina blagostanja.
Skijaš

#28391 Re: SDP

Post by Skijaš »

Control panel wrote:
Neko je u SDP mašini greškom pritisnuo "treason mode" dugme i dok je tako, treba ih držati dalje od medija jer je očigledno da ovo kvislinško ponašanje ne mogu oprati samim Avazom.
heckler

#28392 Re: SDP

Post by heckler »

Control panel wrote:
Zasto automatski zakljuciti da glas protiv SDPove gluposti ujedno znaci podrska SDA gluposti?

Eto meni se prvom gadi sta SDP radi u zadnje vrijeme, ali ta gadljivost nista menje ne smanjuje moje gadjenje prema SDA potezima.
Control panel

#28393 Re: SDP

Post by Control panel »

heckler wrote:
Zasto automatski zakljuciti da glas protiv SDPove gluposti ujedno znaci podrska SDA gluposti?

Eto meni se prvom gadi sta SDP radi u zadnje vrijeme, ali ta gadljivost nista menje ne smanjuje moje gadjenje prema SDA potezima.
vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu.
Harry Tuttle

#28394 Re: SDP

Post by Harry Tuttle »

heckler wrote:
Control panel wrote:

ti si u manjini. vecina bira ili SDA ili SDP a tako i ekonomska mafija stoji...

zeznuto ce biti ako SBB dodje do FTVa :-)
heckler

#28395 Re: SDP

Post by heckler »

Harry Tuttle wrote:
heckler wrote:
Control panel wrote:

ti si u manjini. vecina bira ili SDA ili SDP a tako i ekonomska mafija stoji...

zeznuto ce biti ako SBB dodje do FTVa :-)

Ja koliko mogu da primjetim dosta veliki broj ljudi ovdje ako ne i velika vecina su nezavisni igraci. Tokom pravljenja "platforme" SDP je uzivao veliku podrsku. Sad nakon ovih izdajnickih poteza je velika vecina izrazito protiv SDPa. To mi je dobar indikator da ovdje uglavnom nisu stranacki igraci koji propagiraju jednu opciju pod svaku cijenu.
Harry Tuttle

#28396 Re: SDP

Post by Harry Tuttle »

ja ne govorim o forumasima nego o glasacima...
draganbl

#28397 Re: SDP

Post by draganbl »

Bilo je i onih koji su Platformu od pocetka nazivali mrtvo slovo na papiru.
Skijaš

#28398 Re: SDP

Post by Skijaš »

Harry Tuttle wrote:zeznuto ce biti ako SBB dodje do FTVa :-)
Eto po čemu će Lagumdžija ostati poznat, to je njegov trag u istoriji.
Alfa_Ze

#28399 Re: SDP

Post by Alfa_Ze »

Udes kod Vječne vatre

( objavljeno: 02.12.2012. 20:49 )

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila oko 20.35 sati kod Vječne vatre u Sarajevu, učestvovala su dva vozila, "audi" beogradskih tablica i "golf" s bh. tablicama.
pogodite ko je sjedio za volanom vozila ''audi'' beogradskih tablica ??
nekad je bio ''desnicar'' a od nedavno zlatkov ''lEvicar''
heckler

#28400 Re: SDP

Post by heckler »

Alfa_Ze wrote:
Udes kod Vječne vatre

( objavljeno: 02.12.2012. 20:49 )

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila oko 20.35 sati kod Vječne vatre u Sarajevu, učestvovala su dva vozila, "audi" beogradskih tablica i "golf" s bh. tablicama.
pogodite ko je sjedio za volanom vozila ''audi'' beogradskih tablica ??
nekad je bio ''desnicar'' a od nedavno zlatkov ''lEvicar''
Pitam se hoce li ime sad promjeniti u Ljevica Radivojevic?
Post Reply