"Vidis, sve je stvar percepcije. Ako neko hoce u necemu da vidi nesto pozitivno, vidjet ce. A ako ima u startu negativan stav prema necemu, onda ce ignorisati svaku naznaku pozitivnog i nece to pozitivno htjeti vidjeti i tvrdoglavo ce zadrzati svoj negativan stav.
Zbog toga se mi kao narod nikada necemo moci dogovoriti i krenuti naprijed."
Vidis, mene iskreno zaboli hoce li Zlatko biti ministar inostranih poslova, meni je svakodnevni prakticni zivot vazniji od toga. Njemu i SDP-u je to da li ce Zlatko biti ministar inostranih poslova vaznije od svakodnevnog zivota gradjana ove zemlje i zato su bili spremni nista ne raditi dvije godine osim se boriti za tu ministarsku poziciju.
Zato mi necemo nikad naprijed, jer ljudi koji budu izabrani da vode drzavu nisu za tu istu drzavu i njene gradjane zaintersovani toliko da bi svoje licne ambicije podredili gradjanima i drzavi. Znali smo da su SDA i SBiH takvi, ali SDP nam je godinama govorio da nisu takvi. Pa su dobili mogucnost. Na kraju su pokazali da su isti kao i SDA i SBiH.
To je problem SDP-a, i ti to i sama znas, ali ne zelis sebi da priznas. Jer ako priznas onda ces priznati i to da si se zeznula u procjeni kome vjerovati, mozda ces posumnjati u svoje stavove, mozda ces pomisliti da sve ono u sta vjerujes ipak nije tako cisto i dobro. To je svima tesko. Kao sto Senad Avdic svoju kolumnu nazva "Nocas spaljujemo iluzije". Ti svoje iluzije jos nisi spremna spaliti.
P. S. Hvala na komplimentu