SDP

smekerica

#26751 Re: SDP

Post by smekerica »

wolf07 wrote:"Osmanskosvetosavska koalicija", naravno za "bosnocid" (a za sta bi drugo)!!! :D

Ovdje stvarno ima ljudi koji se sluze psihoaktivnim supstancama prije sjedanja za racunar. Jos kad se ovome odozgo doda citav jedan niz "insider" informacija od @smekerice (koje mracne sile upravljaju sa SDA, Zlatko nije htio napustit Aliju na aerodromu, SDP je jos jedinstveniji otkako je otisao Zeljko - kao sto je ojacan i odlaskom u anonimnost Bogica Bogicevica :-) ....). Pa ljudi ima li kraja pravdanju svih gluposti koje pravi El Che Lagumvara???

Ja opet kazem, nisam ja razocarani SDP-ovac, nikad im nisam dao svoj glas upravo radi Zlaje, ali se sve nadam da ce dotaci dno i da ce se konacno moci glasati za socijaldemokrate, ali jok!

BTW, uskoro slijedi nastavak sage o smjeni Zlaje s mjesta ministra. Hajde da opet pogodim (kao i za Zeljkov odlazak iz stranke i izborni fjasko SDP-a)! Evo Covic je potrosio sat vremena kod Duske Jurisic a da nista konkretno nije rekao. Tvrdim da ga nece smijeniti u VM ali ce to opet biti neki debeli ustupak SNSD-HDZ koaliciji, jedinoj koaliciji u BiH koja nije nigdje potpisana a fercera sve u sesnaest! A vi nastavite da branite lik djelo Zlatka Lagumdzije, najveceg zla koje je zadesilo Bosnjake i Bosance otkako se rat zavrsio.
Najvece zlo ove drzave su ljudi koji jako povrsno prilaze odredjenim temama i nemaju pristup pravim informacijama pa smatraju da svako ko kaze nesto sto oni do sada nisu znali ili im se ne svidja bude proglasen korisnikom psihoaktivnih supstanci i pokusava ga se diskreditovati i prikazati nekredibilnim sagovornikom. Vidim da si apsolvirao predmet "Specijalni rat" koji sam i ja ucila na fakultetu.
wolf07

#26752 Re: SDP

Post by wolf07 »

Da odmah razbistrimo, nisam glasao za SDA ni na ovim ni na proslim izborima, a ne kazem da mozda nekad necu. I isto tako zaista mislim da cu mozda nekad dati glas i SDP-u ali dok se ovaj demagog makne ili dok ga neko drugi ne sklone s mjesta koje uzurpira.
Nego da vidim vase misljenje cija guzica ce popunjavati fotelju ministra za vanjske poslove BiH. Ja evo rekoh da Zlaja ostaje uz ko zna koju cijenu!
wolf07

#26753 Re: SDP

Post by wolf07 »

madner wrote:Ti si jedan od onih kojima se olovka uvijek omakne sa neke od socijaldemokratskih partija i sklizne na snagu? :D
Nista se meni nije omaklo, a ako ti nije mrsko pogledaj koliko su tacne moje prognoze bile!
yugi

#26754 Re: SDP

Post by yugi »

Ko da mi je Zlaja malo smršo :D
Control panel

#26755 Re: SDP

Post by Control panel »

pitam se da li je narod zasluzio bolju vlast.
gledam izborne rezultate u jablanici i zavidovicima.
premije niksic nakon vise godina zastoja pokrenuo proizvodnju i ponovo dao hljeb u ruke radnicima i vratio im nadu u zivot.
kao nagradu dobija da ova dva grada glasaju za SDA. :?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26756 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
wolf07 wrote:A vi nastavite da branite lik djelo Zlatka Lagumdzije, najveceg zla koje je zadesilo Bosnjake i Bosance otkako se rat zavrsio.
Mnogo ga precjenjuješ... nije on ni blizu SDA.
da, ljudi kontaju ako kudis SDP da je SDA dobar

mrsko mi traziti onu sliku-jos 20 najtezih godina s vama :mrgreen:
Canton

#26757 Re: SDP

Post by Canton »

Control panel wrote:pitam se da li je narod zasluzio bolju vlast.
premije niksic nakon vise godina zastoja pokrenuo proizvodnju i ponovo dao hljeb u ruke radnicima i vratio im nadu u zivot.
Nasa posla
kojeime

#26758 Re: SDP

Post by kojeime »

smekerica wrote:Najvece zlo ove drzave su ljudi koji jako povrsno prilaze odredjenim temama i nemaju pristup pravim informacijama pa smatraju da svako ko kaze nesto sto oni do sada nisu znali ili im se ne svidja bude proglasen korisnikom psihoaktivnih supstanci i pokusava ga se diskreditovati i prikazati nekredibilnim sagovornikom. Vidim da si apsolvirao predmet "Specijalni rat" koji sam i ja ucila na fakultetu.
Da li da vjerujem tebi ili svojim ocima. U prevodu, ja nemam pristup pravim informacijama, ti imas. Sa druge strane, zasto ce mi pristup pravim informacijama kada znam kakav mi je zivot bio u protekle dvije godine, kao i u vrijeme Alijanse kada je takodje SDP-u bila data sansa. Tako da mi informacije ne trebaju, svakodnevna stvarnost mi je dovoljna informacija.

Jeste da se za dvije godine, i jos kada nemas ni 50% vlasti, ne moze ispraviti sva steta koju su nanijeli SDA, SBiH, HDZ, SDS, SNSD i ostali, ali da su iz SDP-a barem pokazali da ce raditi drugacije od prethodnika. Da postoje neki principi. Medjutim, ne, dzaba smo se nadali.

Tako da ne treba pristup pravim informacijama, vec iz ovoga sto smo imali priliku vidjeti za ukupno 4 godine vladavine SDP-a, kako se ono kaze, pametnom dovoljno.
drug profi

#26759 Re: SDP

Post by drug profi »

Jah to stoji, ali kako onda objasniti vracanje na SDA, kad god SDP "pokaze da ne zna"?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26760 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kojeime wrote:
smekerica wrote:Najvece zlo ove drzave su ljudi koji jako povrsno prilaze odredjenim temama i nemaju pristup pravim informacijama pa smatraju da svako ko kaze nesto sto oni do sada nisu znali ili im se ne svidja bude proglasen korisnikom psihoaktivnih supstanci i pokusava ga se diskreditovati i prikazati nekredibilnim sagovornikom. Vidim da si apsolvirao predmet "Specijalni rat" koji sam i ja ucila na fakultetu.
Da li da vjerujem tebi ili svojim ocima. U prevodu, ja nemam pristup pravim informacijama, ti imas. Sa druge strane, zasto ce mi pristup pravim informacijama kada znam kakav mi je zivot bio u protekle dvije godine, kao i u vrijeme Alijanse kada je takodje SDP-u bila data sansa. Tako da mi informacije ne trebaju, svakodnevna stvarnost mi je dovoljna informacija.

Jeste da se za dvije godine, i jos kada nemas ni 50% vlasti, ne moze ispraviti sva steta koju su nanijeli SDA, SBiH, HDZ, SDS, SNSD i ostali, ali da su iz SDP-a barem pokazali da ce raditi drugacije od prethodnika. Da postoje neki principi. Medjutim, ne, dzaba smo se nadali.

Tako da ne treba pristup pravim informacijama, vec iz ovoga sto smo imali priliku vidjeti za ukupno 4 godine vladavine SDP-a, kako se ono kaze, pametnom dovoljno.
pravo je pitanje odakle njoj prave informacije :?
Gazija2001

#26761 Re: SDP

Post by Gazija2001 »

SDP jedino zna kritikovati tj dobri su kao opozicija, tjeraju one druge da rade svoj poso, i tako treba i ostati.
kojeime

#26762 Re: SDP

Post by kojeime »

drug profi wrote:Jah to stoji, ali kako onda objasniti vracanje na SDA, kad god SDP "pokaze da ne zna"?
Kada ti propadne eksperiment sa nenacionalnom strankom, i kada vidis da HDZ pobjedjuje kod Hrvata trazeci treci entitet, da SDS ili SNSD pobjedjuju kod Srba negirajuci BiH, genocidu Srebrenici itd, onda iz straha kazes "kada svi oni glasaju za svoje, da za svaki slucaj i ja glasam za svoje". I opet uglavnom Bosnjaci, mada rijetko, pokusaju glasati za partiju koja barem glumi da je nenacionalna. Da u zapadnoj Hercegovini i u RS-u glasaju za SDP ili bilo koju drugu partiju koja nije nacionalna, ko zna kako bi prosla SDA kada propadne SDP. Ali, strah je efikasan ubjedjivac.
ultima_palabra

#26763 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

kojeime wrote:
drug profi wrote:Jah to stoji, ali kako onda objasniti vracanje na SDA, kad god SDP "pokaze da ne zna"?
Kada ti propadne eksperiment sa nenacionalnom strankom, i kada vidis da HDZ pobjedjuje kod Hrvata trazeci treci entitet, da SDS ili SNSD pobjedjuju kod Srba negirajuci BiH, genocidu Srebrenici itd, onda iz straha kazes "kada svi oni glasaju za svoje, da za svaki slucaj i ja glasam za svoje". I opet uglavnom Bosnjaci, mada rijetko, pokusaju glasati za partiju koja barem glumi da je nenacionalna. Da u zapadnoj Hercegovini i u RS-u glasaju za SDP ili bilo koju drugu partiju koja nije nacionalna, ko zna kako bi prosla SDA kada propadne SDP. Ali, strah je efikasan ubjedjivac.
Ovo su bili lokalni izbori... kakve veze ima sa izborom načelnika u Novom Sarajevu ili općinskog vijeća u Maglaju to što su u RS-u ili Hercegovini glasali za "svoje" :?
Shahab

#26764 Re: SDP

Post by Shahab »

Lagumdžija je jučer ponudio korektnu soluciju...neka se vlasti na svim nivoima prave prema principu većine. Zaista Tihićeva politika gubi svaki smisao..to je nezapamćena praksa da zloupotrebljava proceduralne mehanizme kako bi zadržao svoje nesposobne ministre u foteljama, i tako istovremeno opstruiše parlamentarnu većinu da preuzme vlast.
Corto Maltese

#26765 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Shahab wrote:Lagumdžija je jučer ponudio korektnu soluciju...
Koja mu je ovo po redu konkretna solucija od kada je prije dvije godine izvojevao "najveću pobjedu od 45-te"?
Osobe koje toliko vole experimente i experimentisanje, obično karijeru prave u laboratorijama, a ne na živim ljudima.
Last edited by Corto Maltese on 16/10/2012 09:25, edited 1 time in total.
Shahab

#26766 Re: SDP

Post by Shahab »

Corto Maltese wrote:
Shahab wrote:Lagumdžija je jučer ponudio korektnu soluciju...
Koja mu je ovo po redu konkretna solucija od kada je prije dvije godine izvojevao "najveću pobjedu od 45-te"?
Osobe koje toliko vole experimente i experimenrtisanje, obično karijeru prave u laboratorijama, a ne na živim ljudima.
Potpuno si u pravu...generalna slika njegovog rada je katastrfa za zajednicu, konstantno projeciranje haosa, latentna nesposobnost i pogrešno kadroviranje, kriminogene sklonosti, arogancija, cinizam i nasilništvo u javnim nastupima..ali u konkretnom slučaju je u pravu Lagumdžija..Ako SDP, SBB i HDZ imaju većinu, onda je njihovo demokratsko pravo da formiraju Vladu, a ne da im nesposobni i pokvareni Tihić, zarad još gorih SDA ministara i njihovih fotelja, takvo pravo opstruoše i proizvodi još veći haos...
Gandalf

#26767 Re: SDP

Post by Gandalf »

ultima_palabra wrote:
wolf07 wrote:A vi nastavite da branite lik djelo Zlatka Lagumdzije, najveceg zla koje je zadesilo Bosnjake i Bosance otkako se rat zavrsio.
težina kućnog sefa Izetbegovića = patnji opljačkanog naroda privatizacijom
wolf07

#26768 Re: SDP

Post by wolf07 »

Gandalf wrote:
ultima_palabra wrote:
težina kućnog sefa Izetbegovića = patnji opljačkanog naroda privatizacijom
A jadni Lagumdzija bezbeli jede u narodnoj kuhinji, hajd' okanite se tih sranja o pljackanju naroda i slicnih gluposti. Evo Covic na sudu provodi vise vremena od pojedinih uposlenika suda pa opet dobije skoro plebiscitarnu podrsku Hrvata. Ja koliko znam za Izetbegovica nema ni nekakve istrage a kamo li optuznice ili presude pa se nikako otresti tog backgrounda da je kriminalac par exelance sto bi rek'o Izet Fazlinovic.
A sto se tice ministara i njihovih sposobnosti, pa jel vi stvarno vjerujete da se trazi smjena ministara jer su nesposobni i jel stvarno vjerujete da ce doci neki koji su sposobniji???
Gandalf

#26769 Re: SDP

Post by Gandalf »

istina boli :D
smekerica

#26770 Re: SDP

Post by smekerica »

Pa, naravno, naš narod ignoriše sve što je Federalna vlada uradila u zadnjih 18 mjeseci : Granit, Konjuh, Zavidovići, rudnici (rudati imaju sada isti topli obrok kao i radnici Elektroprivrede), isplata stare devizne štednje (presuda suda u Strazburu), sve to nije važno, važno je da je Zlatko narcisoidan i to je, koliko ja vidim, najveći problem u ovoj državi. Sve ostalo je marginalno.
Kompleksi su čudo.
likid

#26771 Re: SDP

Post by likid »

smekerica wrote:
Pa, naravno, naš narod ignoriše sve što je Federalna vlada uradila u zadnjih 18 mjeseci : Granit, Konjuh, Zavidovići, rudnici (rudati imaju sada isti topli obrok kao i radnici Elektroprivrede), isplata stare devizne štednje (presuda suda u Strazburu), sve to nije važno, važno je da je Zlatko narcisoidan i to je, koliko ja vidim, najveći problem u ovoj državi. Sve ostalo je marginalno.
Kompleksi su čudo.

Draga šmekerice SDP nije zino zbog toga već niti nijednog razloga navedenog prava istina je da je izgubio lokalne izbore zbog revizije ratnih vojnih invalida koju provodi pijandura helez,nije skino nijednog stranačkog kolegu iz bilo koje stranke,ni direktora,ni gradonačelnika itd itd,udario je na KRV amputiraca i paraplegičara,čovjek se je u konjicu zapalio benzinom radi toga i umro,vas su 2001 skinuli invalidi i opet vam nije ušlo u glavu,helez vam je najveći krivac za izgubljene izbore jer provodi inkviziciju pri tome ne vodeći računa o pravim invalidima,zato SDP stranci želim da završe kao i silajdžićeva stranka,sram vas bilo šta radite sa borcima dok vam lažnjaci sjede po parlamentima itd itd
Corto Maltese

#26772 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

smekerica wrote: Pa, naravno, naš narod ignoriše sve što je Federalna vlada uradila u zadnjih 18 mjeseci : Granit, Konjuh, Zavidovići, rudnici (rudati imaju sada isti topli obrok kao i radnici Elektroprivrede), isplata stare devizne štednje (presuda suda u Strazburu), sve to nije važno, važno je da je Zlatko narcisoidan i to je, koliko ja vidim, najveći problem u ovoj državi. Sve ostalo je marginalno.
Kompleksi su čudo.
Možda mještani Zavidovića i Jablanice znaju nešto što mi ne znamo? Pišem to imajući u vidu da je SDP žestoko kleknuo baš u tim mjestima navodnog privrednog oporavka.
Ili znaju nešto više, ili su neviđeni mazohisti.
smekerica

#26773 Re: SDP

Post by smekerica »

likid wrote:
smekerica wrote:
Kompleksi su čudo.

Draga šmekerice SDP nije zino zbog toga već niti nijednog razloga navedenog prava istina je da je izgubio lokalne izbore zbog revizije ratnih vojnih invalida koju provodi pijandura helez,nije skino nijednog stranačkog kolegu iz bilo koje stranke,ni direktora,ni gradonačelnika itd itd,udario je na KRV amputiraca i paraplegičara,čovjek se je u konjicu zapalio benzinom radi toga i umro,vas su 2001 skinuli invalidi i opet vam nije ušlo u glavu,helez vam je najveći krivac za izgubljene izbore jer provodi inkviziciju pri tome ne vodeći računa o pravim invalidima,zato SDP stranci želim da završe kao i silajdžićeva stranka,sram vas bilo šta radite sa borcima dok vam lažnjaci sjede po parlamentima itd itd
Neću negirati da je možda bilo greški prilikom revizije, ali se moralo uraditi. Kontrole ovakve vrste su bolne ali neophodne. Zar je u redu da se tolerišu razni "prvoborci" iz Prve Diezeldorfske ili Druge Minhenske koji su samo na osnovu izjava svjedoka dobili to što su dobili. Jedu budžetske pare nezasluženo. Naravno da će biti nezadovoljni oni koji pored penzije ili čak plate dobijaju prilične invalidnine. Bilo je ovih revizija i ranije, neki moji rođaci i prijatelji su sa 100% invalidnosti skinuti na 50% ili čak 30%. Tada se nije dizala ovolika dževa oko toga jer su se procenti smanjivali samo onima koji nisu imali nikoga u komisiji ili nekoj od vladajućih stranaka da ih pripazi.
Ja ne želim da se u ovoj državi poveća porez koji plaćamo mi građani da bi tamo neko nezasluženo dobijao invalidninu.
likid

#26774 Re: SDP

Post by likid »

Neću negirati da je možda bilo greški prilikom revizije, ali se moralo uraditi. Kontrole ovakve vrste su bolne ali neophodne. Zar je u redu da se tolerišu razni "prvoborci" iz Prve Diezeldorfske ili Druge Minhenske koji su samo na osnovu izjava svjedoka dobili to što su dobili. Jedu budžetske pare nezasluženo. Naravno da će biti nezadovoljni oni koji pored penzije ili čak plate dobijaju prilične invalidnine. Bilo je ovih revizija i ranije, neki moji rođaci i prijatelji su sa 100% invalidnosti skinuti na 50% ili čak 30%. Tada se nije dizala ovolika dževa oko toga jer su se procenti smanjivali samo onima koji nisu imali nikoga u komisiji ili nekoj od vladajućih stranaka da ih pripazi.
Ja ne želim da se u ovoj državi poveća porez koji plaćamo mi građani da bi tamo neko nezasluženo dobijao invalidninu.

Draga djevojko ti nisi upućena da je ovo inkvizicija a ne revizija,jer je u isti koš strpao lažnjake,one koji ne zaslužuju možda neki određeni procenat i one koji su najteži invalidi dakle pijanduri helezu je to sve isto,onda je svoju ljubavnicu senadu bakotić koja je rat provela u italiji zadužio da se sa svojim revizorskim timom iživljava nad invalidima,takođe je u isti tim zaposlio i sestrinog sina Elvisa lako se može provjerit,dalje razlozi zbog kojih se provodi revizija i kako vidi ovde http://www.klix.ba/forum/revizija-inval ... 04978.html i ovde http://www.klix.ba/forum/novi-uslovi-sv ... 04994.html

Tako da ste platili cijenu zbog revizije koja se ne provodi kako treba
smekerica

#26775 Re: SDP

Post by smekerica »

likid wrote:

Draga djevojko ti nisi upućena da je ovo inkvizicija a ne revizija,jer je u isti koš strpao lažnjake,one koji ne zaslužuju možda neki određeni procenat i one koji su najteži invalidi dakle pijanduri helezu je to sve isto,onda je svoju ljubavnicu senadu bakotić koja je rat provela u italiji zadužio da se sa svojim revizorskim timom iživljava nad invalidima,takođe je u isti tim zaposlio i sestrinog sina Elvisa lako se može provjerit,dalje razlozi zbog kojih se provodi revizija i kako vidi ovde http://www.klix.ba/forum/revizija-inval ... 04978.html i ovde http://www.klix.ba/forum/novi-uslovi-sv ... 04994.htmlTako da ste platili cijenu zbog revizije koja se ne provodi kako treba
Odličan ti je ovaj link. Znači, mora se. SDA i HDZ su svom glasačkom tijelu nemilice davali svaku vrstu privilegija da bi dobili glasove i time nas sve strovalili. Ljetos gledam one kampere pred zgradom Parlamenta države. 80% ih nema preko 45 godina a hoće privilegovane penzije koje su im SDA i HDZ obećali da bi dobili glasove na izborima. Većina njih uredno radi a hoće i penziju od države. Pa gdje to ima? I, sada im je kriva Vlada Federacije koja kaže da za to nema para i da se to mora revidirati.
Post Reply