SDP

smekerica

#26601 Re: SDP

Post by smekerica »

plain vanilla wrote: pa ti maloprije kazes da ostavim SDP na miru

a ja koristim svoje demkratsko, a bgm i forumasko pravo da ne ostavim SDP na miru
i sve vrijeme ozbiljno s tobom diskutujem, ako si ti to shvatila kao ismijavanje, to je druga stvar

vidis, ovo nije SDP, ovdje se smije reci sto mislis, dokle god nekoga ne vrijedjas
Predlozila sam ti da ostavis SDP na miru ako oni za tebe vise nisu ono sto bi ti htjela. Vrijeme je dragocjeno da bi se gubilo na raspravu o onome sto ti se ne svidja. Zato treba pronaci novo polje ili partiju interesovanja i tome se posvetiti.

Meni se SDP svidja i ja cu vrlo rado svoje slobodno vrijeme posvetiti raspravi sa neistomisljenicima. U tim raspravama moram tragati za argumentima kojima cu poduprijeti svoje stavove i time ih ojacati. Sto bi rekao Balasevic: "Brusim filigranske detalje".
racionalista

#26602 Re: SDP

Post by racionalista »

zar nisu ukinute komunisticke stranke u svim normalnim zemljama
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26603 Re: SDP

Post by plain vanilla »

smekerica wrote:
plain vanilla wrote: pa ti maloprije kazes da ostavim SDP na miru

a ja koristim svoje demkratsko, a bgm i forumasko pravo da ne ostavim SDP na miru
i sve vrijeme ozbiljno s tobom diskutujem, ako si ti to shvatila kao ismijavanje, to je druga stvar

vidis, ovo nije SDP, ovdje se smije reci sto mislis, dokle god nekoga ne vrijedjas
Predlozila sam ti da ostavis SDP na miru ako oni za tebe vise nisu ono sto bi ti htjela. Vrijeme je dragocjeno da bi se gubilo na raspravu o onome sto ti se ne svidja. Zato treba pronaci novo polje ili partiju interesovanja i tome se posvetiti.

Meni se SDP svidja i ja cu vrlo rado svoje slobodno vrijeme posvetiti raspravi sa neistomisljenicima. U tim raspravama moram tragati za argumentima kojima cu poduprijeti svoje stavove i time ih ojacati. Sto bi rekao Balasevic: "Brusim filigranske detalje".
ne sekiraj se ti za moje vrijeme
smekerica wrote: Bogami, vi meni uopste ne djelujete ni kao slanovi ni kao simpatizeri. A, ako i jeste onda ste nasli pogresno mjesto da raspravljate o stranci i dopustate SDA-ovcima na ovom forumu da se nasladjuju.

"Prije nego sto sam se ja zacela?!!!!"
A, sta ti mislis koliko ja imam godina?

BTW,mene je Bog okrenu na pravi put, a za druge ne znam.
ovo je pravo mjesto, tema se zove SDP

a gdje je pravo mjesto za raspravu o SDPu? :mrgreen:

pogresno postavljas stvari, zaboli mene sta ce misliti neki SDAovac, mene brine sta ce biti s drzave, s nas
stochar

#26604 Re: SDP

Post by stochar »

oj, žene se počupaše oko Zlaye, biće ovdje sihira...
Corto Maltese

#26605 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

smekerica wrote: Vi ste oni koji mislite da je Zlatko diktator, da je upropastio socijaldemokratiju, da je SDP kriva za krizu vlasti itd.
A, mi smo oni koji misle suprotno od vas.
Mi, prvo lice jednine
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26606 Re: SDP

Post by plain vanilla »

stochar wrote:oj, žene se počupaše oko Zlaye, biće ovdje sihira...
ne zakuhavaj, vidis da je napeto :mrgreen:
smekerica

#26607 Re: SDP

Post by smekerica »

stochar wrote:oj, žene se počupaše oko Zlaye, biće ovdje sihira...
Ne petljaj se medju zene, mozes samo nadrapati. :-)
smekerica

#26608 Re: SDP

Post by smekerica »

plain vanilla wrote:

Kafana, brate. Tamo se tradicionalno uvijek vodi najintelektualnija spika :D
nekavalaitrebatako

#26609 Re: SDP

Post by nekavalaitrebatako »

smekerica wrote:
plain vanilla wrote:

Tamo se održavaju i sjednice partijskog rukovodstva, pa me ne čudi tvoj prijedlog.
smekerica

#26610 Re: SDP

Post by smekerica »

nekavalaitrebatako wrote:
smekerica wrote:
plain vanilla wrote:

Tamo se održavaju i sjednice partijskog rukovodstva, pa me ne čudi tvoj prijedlog.
Da, naravno. Kod nas je sve transparentno, pa i sjednice partijskog rukovodstva u kafani gdje te svi mogu cuti. :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#26611 Re: SDP

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Corto Maltese wrote:
Co0l wrote:Ma nema,provalila vas je sve @smekerica,juce Vanillu i Katarinu,danas nosaru,sve vas razotkrila kao perfidne SDA igrace na forumu,dzaba vam se sad vadit.javite centrali da ste raskrinkani! :D
Jedino je pitanje ko je slijedeci od vas dvostrukih agenata na redu za razotkrivanje...Ja tipujem na @Corta :D
Ja sam trostruki agent.
Ti si razočarano-izigrani bivši SDP-ovac kojem više ništa ne valja i ne vjeruje nikome, vođen parolom "life is a bitch" :oops:
faer

#26612 Re: SDP

Post by faer »

plain vanilla wrote:

pa ti maloprije kazes da ostavim SDP na miru

:thumbup:
nekavalaitrebatako

#26613 Re: SDP

Post by nekavalaitrebatako »

Da, naravno. Kod nas je sve transparentno, pa i sjednice partijskog rukovodstva u kafani gdje te svi mogu cuti.
Ko će čuti kad i kafana pripada stranačkom rukovodstvu. A i da čuje, ima šta i čuti. :roll:
Doktor29

#26614 Re: SDP

Post by Doktor29 »

KatarinaKosaca wrote:
plain vanilla wrote:ko smo mi, a ko ste vi?
Ne pitaj. Upravo su mi javili iz centrale da smo dobile otkaz i ja i ti, jer smo provaljene :D Kažu, zadnjih honorar možeš podići u centrali keš poket od ponedeljka do petka.

17. godina i 7. dana lose vlasti a vi tako :D
faer

#26615 Re: SDP

Post by faer »

smekerica wrote:
plain vanilla wrote: u cijem interesu je bila koalicija SDP-a prvo sa SDA i onim Lijanovicima?
a u cijem interesu je koalicija s SBB?
Koalicija sa SDA je bila prirodna zbog broja glasova koje su osvojili na opstim izborima, medjutim kada je SDA, iz samo njima poznatih razloga, odbila da glasa za budzet, koji je po naredjenju EU i SAD-a morao biti usvojen, SDP je morao uci u koaliciju sa drugim strankama da bi se formirala parlamentarna vecina koja ce usvojiti budzet.
pa dje su vam ti iz eu i sad da vas podrze?

prihvati realnost. a to je da: 1. nije bilo nikakvog numerickog plana koji bi omogucio rekonstrukciju, 2. veliki vodja bi radije prodao zemlju hdz-ovima nego prihvatio da mu je manevar propao katastrofalno, 3. zeljko je zbog toga konacno odlucio da spasi svoju i dusu gradjana koji misle kao on tako sto je napustio sdp, 4. sdp je zgazen na lokalnim izborima i dobio je 40% manje glasova nego 2010 (na vecu izlaznost nego 2010.!), 5. sdp je dosao dotle da vise niko ne zna sta je razlika izmedju sdp i sbb? 6. znamo da danas sdp ima iste stavove kao hdz u vezi ustavnih reformi, 7. ako sdp dobije 100.000 na izborima 2014. treba da bude presretan.

i konacno: nakon izbora 2014. veliki vodja ide u promjene statuta i ostaje na celu sdp jos minimum 8 godina.
Corto Maltese

#26616 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Corto Maltese wrote:
Co0l wrote:Ma nema,provalila vas je sve @smekerica,juce Vanillu i Katarinu,danas nosaru,sve vas razotkrila kao perfidne SDA igrace na forumu,dzaba vam se sad vadit.javite centrali da ste raskrinkani! :D
Jedino je pitanje ko je slijedeci od vas dvostrukih agenata na redu za razotkrivanje...Ja tipujem na @Corta :D
Ja sam trostruki agent.
Ti si razočarano-izigrani bivši SDP-ovac kojem više ništa ne valja i ne vjeruje nikome, vođen parolom "life is a bitch" :oops:
Život je prilično dobar, hvala na pitanju. BH politics is a bitch... u ovom mandatu.
smekerica

#26617 Re: SDP

Post by smekerica »

faer wrote: pa dje su vam ti iz eu i sad da vas podrze?

prihvati realnost. a to je da: 1. nije bilo nikakvog numerickog plana koji bi omogucio rekonstrukciju, 2. veliki vodja bi radije prodao zemlju hdz-ovima nego prihvatio da mu je manevar propao katastrofalno, 3. zeljko je zbog toga konacno odlucio da spasi svoju i dusu gradjana koji misle kao on tako sto je napustio sdp, 4. sdp je zgazen na lokalnim izborima i dobio je 40% manje glasova nego 2010 (na vecu izlaznost nego 2010.!), 5. sdp je dosao dotle da vise niko ne zna sta je razlika izmedju sdp i sbb? 6. znamo da danas sdp ima iste stavove kao hdz u vezi ustavnih reformi, 7. ako sdp dobije 100.000 na izborima 2014. treba da bude presretan.

i konacno: nakon izbora 2014. veliki vodja ide u promjene statuta i ostaje na celu sdp jos minimum 8 godina.
Podrzali su nas, jesi li ti citao novine prije izbora i izjave raznih evropskih duznosnika, ali ne mogu promijeniti narod koji misli tako kako misli. Ako nas narod nije shvatio poruku, onda mu nema pomoci i glasali su kako su glasali.
Sto se tice Zeljkovog odlaska iz partije, to je minsko polje i bolje je o tome ne potezati pricu, jer je prava istina daleko o onoga sto Zeljko predstavlja u javnosti. Njemu su ustavne promjene samo posluzile kao povod a prava istina je potpuno drugacija. Naravno, sada SDA taj izlazak pokusava maksimalno iskoristiti a dodatno oblati Zlatka i SDP.

A, sta je problem sto SDP i HDZ imaju iste stavove o promjeni Ustava? Ni ja nisam za ustavne promjene kakve zele Sejdic i Finci. To bi izazvalo totalni haos u zemlji. O tome sam vec pisala u jednom od svojih prethodnih postova.
faer

#26618 Re: SDP

Post by faer »

smekerica wrote:
faer wrote: pa dje su vam ti iz eu i sad da vas podrze?

Podrzali su nas, jesi li ti citao novine prije izbora i izjave raznih evropskih duznosnika, ali ne mogu promijeniti narod koji misli tako kako misli. Ako nas narod nije shvatio poruku, onda mu nema pomoci i glasali su kako su glasali.
Sto se tice Zeljkovog odlaska iz partije, to je minsko polje i bolje je o tome ne potezati pricu, jer je prava istina daleko o onoga sto Zeljko predstavlja u javnosti. Njemu su ustavne promjene samo posluzile kao povod a prava istina je potpuno drugacija. Naravno, sada SDA taj izlazak pokusava maksimalno iskoristiti a dodatno oblati Zlatka i SDP.

A, sta je problem sto SDP i HDZ imaju iste stavove o promjeni Ustava? Ni ja nisam za ustavne promjene kakve zele Sejdic i Finci. To bi izazvalo totalni haos u zemlji. O tome sam vec pisala u jednom od svojih prethodnih postova.
pa ako imate iste stavove kao hdz o ustavnim promjenama onda ste jos i dobro prosli 2012.

imam dva pitanja. 1. sta je stvarni razlog zeljkovog odlaska? 2. gdje su vas eu i sad podrzali? daj link molim te.
smekerica

#26619 Re: SDP

Post by smekerica »

faer wrote:
pa ako imate iste stavove kao hdz o ustavnim promjenama onda ste jos i dobro prosli 2012.

imam dva pitanja. 1. sta je stvarni razlog zeljkovog odlaska? 2. gdje su vas eu i sad podrzali? daj link molim te.
1. Ne pada mi napamet da o tome pisem na forumu
2. Ne mogu ti dati link na pisane medije i clanke sa portala koji su davno skinuti.
faer

#26620 Re: SDP

Post by faer »

smekerica wrote:
faer wrote:

1. Ne pada mi napamet da o tome pisem na forumu
2. Ne mogu ti dati link na pisane medije i clanke sa portala koji su davno skinuti.
auuuuuu znaci poceli i clanke da vam skidaju s interneta :shock:

znaci gutenbergova naprava vam je jedina nada. sve valja drzati u arhivi :)
Skijaš

#26621 Re: SDP

Post by Skijaš »

smekerica wrote:A, sta je problem sto SDP i HDZ imaju iste stavove o promjeni Ustava? Ni ja nisam za ustavne promjene kakve zele Sejdic i Finci. To bi izazvalo totalni haos u zemlji
Dobro je što su se SDP i HDZ usaglasili oko toga kako riješiti jedan problem, to je i Željko rekao, ali ne može autobus kojeg se poslalo zbog "Ostalih" ostaviti te "Ostale" na stanici. Mora se riješiti pitanje neravnopravnosti Hrvata, ali zašto je problem ako recimo imamo četvrti klub u Domu naroda rezervisan za "Ostale" a koji bi bio ravnopravan ostalim klubovima ?
faer

#26622 Re: SDP

Post by faer »

Skijaš wrote:
smekerica wrote:A, sta je problem sto SDP i HDZ imaju iste stavove o promjeni Ustava? Ni ja nisam za ustavne promjene kakve zele Sejdic i Finci. To bi izazvalo totalni haos u zemlji
Dobro je što su se SDP i HDZ usaglasili oko toga kako riješiti jedan problem, to je i Željko rekao, ali ne može autobus kojeg se poslalo zbog "Ostalih" ostaviti te "Ostale" na stanici. Mora se riješiti pitanje neravnopravnosti Hrvata, ali zašto je problem ako recimo imamo četvrti klub u Domu naroda rezervisan za "Ostale" a koji bi bio ravnopravan ostalim klubovima ?
pa nema grupe na svijetu koja ima 12ak posto stanovnistva i toliko vlasti. kakva crna neravnopravnost.
bingov buraz

#26623 Re: SDP

Post by bingov buraz »

smekerica wrote:]
Vi ste oni koji mislite da je Zlatko diktator, da je upropastio socijaldemokratiju, da je SDP kriva za krizu vlasti itd.
A, mi smo oni koji misle suprotno od vas.
Inace kako ste sve troje? :mrgreen:
vivaldi

#26624 Re: SDP

Post by vivaldi »

Skijaš wrote:zašto je problem ako recimo imamo četvrti klub u Domu naroda rezervisan za "Ostale" a koji bi bio ravnopravan ostalim klubovima ?
zato sto se time pravi jos veci cirkus - koliko god da razumijem sejdica i fincija mislim da su sa tuzbom glupost napravili
Skijaš

#26625 Re: SDP

Post by Skijaš »

faer wrote:
Skijaš wrote:
pa nema grupe na svijetu koja ima 12ak posto stanovnistva i toliko vlasti. kakva crna neravnopravnost.
Konstitutivnost nije uslovljena procentom unutar ukupnog stanovništva.
Post Reply