SDP

Post Reply
Ricken

#1401 Re: SDP

Post by Ricken »

madner wrote:
Ricken wrote: Neminovno.
Statistike to ne pokazuju.
Strašno bitan nivo, koji izuzteno doprinosi općoj efikasnosti.
Pogledaj pod primjer 1:Clinton.
Ko je govorio o efikasnosti? Naravno da ima frikcije zbog dodatnih nivoa. Pitanje je koliko je FBiH ekonomski jaca od RS.
Porediti zemlju čija privreda generirala ekonsomku snagu iz inozemnih tržišta i BiH čija privreda ekonomsku moć generira sa dominantno domaćih tržišta je samo pokazatelj manjka osjećaja za realnost, uključujući i priču o kantonima čija egzistencija je realnost. Sposobnost kreiranja uspješnih političkih strategija se uvijek bazira na realnom sagledavanju činjenica, što očigledno iz svega rečenog nije osobina SDP-a, uključujući i priču o IPA fondovima. Ponašanje i odluke kao da su s neba pali.
heckler

#1402 Re: SDP

Post by heckler »

quasar wrote:
Ricken wrote:
quasar wrote:
Srecom imamo tebe koji se odlicno razumijes u makroekonomiju da nam to sve pojasnis, a ja jadan neuk mislio da ce biti bolje ako se pruzas onoliko koliko ti je dug jorgan.
Post koji definitivno doprinosi poprilično mediokritetski koncipiranoj odbrani hipoteze da su u Zlaje veća damu nego u Dodika, i kako je to sve u opće državnom interesu. Ne radi se ovdje o dužini jorgana nego o tome koliko isti može biti duži. Nego mi nije jasno, a s obzirom da sredstva koja su inicijalno namjenjena BiH, će biti preusmjerena tradicionalno neugodnim susjedima, je li i to u našem općem interesu i jačanju naše pozicije naše države?
Ne nego post, koji pokazuje srz problema. Mi se moramo staviti u okvire svojih mogucnosti, nevezano za Zlaju.
Moram da Ti kazem da mi je neobicno drago sto si i Ti sa nama na ovoj temi da nam dizes prosjek svojim enciklopedijskim znanjem iz svih oblasti pa i ove. Posto ovo nije sjednica vlade nego obicni forum na kojem sjede besposlicari u sitne sate i mudroseru, ti definitvno bacas bisere pred svinje, i dobro bi bilo da sacuvas svoje znanje i mudrost za neku buducu vladu koja ce biti sasatavljena od tebi simpaticnih likova, pa da im tako pomognes da rijese sve probleme svojih potomaka, pardon, podanika...

:lol: Legendo :lol: Oplakah :dance:
quasar

#1403 Re: SDP

Post by quasar »

Vidis, covjek sve zna.
stochar

#1404 Re: SDP

Post by stochar »

Na današnjem skupu SDP-a u Sanskom Mostu, predsjednik SDP-a, dr. Zlatko Lagumdžija, je izjavio da bi vlastodršci imali vece šanse na izborima da su, umjesto praznih prijetnji i obecanja, protekle cetiri godine energiju utrošili u stvaranje radnih mjesta i izgradnju autoputeva, sapoceno je iz SDP-a.
"Prazne prijetnje i obecanja nisu napravili ni autoput ni radna mjesta", rekao je predsjednik SDP BiH dr.Zlatko Lagumdžija.
"Zadnje cetiri godine se pokazalo da smijurija od takvih prijetnji ne gradi autoputeve, niti podiže standard života graðana. Graðani 3. oktobra biraju da li žele još cetiri godine prijetnji i straha ili hoce da se država konacno pocne baviti potrebama obicnog covjeka".

eh, ovo je receno. sta sad imamo? smijuriju od praznih prijetnji dok se ne grade autoputevi niti podize stabdard zivota. nazalost, birajuci njega, izabrao sam upravo jos cetiri godine prijetnji i straha, evo ovdje mi njegovi puleni rat prizivaju, a potrebama obicnog covjeka koji nije rodjak nekog iz SDP-aniko se ne bavi...
madner

#1405 Re: SDP

Post by madner »

Ricken wrote:
madner wrote:
Ricken wrote: Neminovno.
Statistike to ne pokazuju.
Strašno bitan nivo, koji izuzteno doprinosi općoj efikasnosti.
Ko je govorio o efikasnosti? Naravno da ima frikcije zbog dodatnih nivoa. Pitanje je koliko je FBiH ekonomski jaca od RS.
Porediti zemlju čija privreda generirala ekonsomku snagu iz inozemnih tržišta i BiH čija privreda ekonomsku moć generira sa dominantno domaćih tržišta je samo pokazatelj manjka osjećaja za realnost, uključujući i priču o kantonima čija egzistencija je realnost. Sposobnost kreiranja uspješnih političkih strategija se uvijek bazira na realnom sagledavanju činjenica, što očigledno iz svega rečenog nije osobina SDP-a, uključujući i priču o IPA fondovima. Ponašanje i odluke kao da su s neba pali.
Kao prvo rekao si neminovno. Dakle vec smo se slozili da to nije tako.
Drugo, fulio si sta sam ja rekao za kantone. :D

Zanimljiva teza za BiH i USA, nazalost i jako unikatna. Imas li nekog ko dijeli tvoje misljenje o ekonomiji USA :D

Nego, jedno pitanje iz struke posto vidim da ekonomija nije bas 100%, kako igrac koji je dao onakav go Juventusu moze propasti? :D
quasar

#1406 Re: SDP

Post by quasar »

stochar wrote:Na današnjem skupu SDP-a u Sanskom Mostu, predsjednik SDP-a, dr. Zlatko Lagumdžija, je izjavio da bi vlastodršci imali vece šanse na izborima da su, umjesto praznih prijetnji i obecanja, protekle cetiri godine energiju utrošili u stvaranje radnih mjesta i izgradnju autoputeva, sapoceno je iz SDP-a.
"Prazne prijetnje i obecanja nisu napravili ni autoput ni radna mjesta", rekao je predsjednik SDP BiH dr.Zlatko Lagumdžija.
"Zadnje cetiri godine se pokazalo da smijurija od takvih prijetnji ne gradi autoputeve, niti podiže standard života graðana. Graðani 3. oktobra biraju da li žele još cetiri godine prijetnji i straha ili hoce da se država konacno pocne baviti potrebama obicnog covjeka".

eh, ovo je receno. sta sad imamo? smijuriju od praznih prijetnji dok se ne grade autoputevi niti podize stabdard zivota. nazalost, birajuci njega, izabrao sam upravo jos cetiri godine prijetnji i straha, evo ovdje mi njegovi puleni rat prizivaju, a potrebama obicnog covjeka koji nije rodjak nekog iz SDP-aniko se ne bavi...
Znas sta druze, svi smo mi manje ili vise razocarani, ali mislim da je prerano reci da si izigran. Neznam zasto tolika rezignacija kod tebe. Ja takodjer ne vidim rjesenje ako ovi izrade, ali imam jos malo nade pa cu da sacekam da vidim.
Meni ce biti dosta da 2014. bude samo bobu bolje nego 2010, jer od 2006. do 2010. je islo skoro vertikalno nadole....
madner

#1407 Re: SDP

Post by madner »

stochar wrote:Na današnjem skupu SDP-a u Sanskom Mostu, predsjednik SDP-a, dr. Zlatko Lagumdžija, je izjavio da bi vlastodršci imali vece šanse na izborima da su, umjesto praznih prijetnji i obecanja, protekle cetiri godine energiju utrošili u stvaranje radnih mjesta i izgradnju autoputeva, sapoceno je iz SDP-a.

Eish, i ti obecao da se vidimo 2014 a vec si tu.

Nego ako sagrade koliko km autoputeva do 2014 ces dati glas Zlaji opet?

Rat se ne treba prizivati, rat je uvijek opcija kada je samo podpisano primirje.
Ricken

#1408 Re: SDP

Post by Ricken »

[/quote]

Ne nego post, koji pokazuje srz problema. Mi se moramo staviti u okvire svojih mogucnosti, nevezano za Zlaju.
Moram da Ti kazem da mi je neobicno drago sto si i Ti sa nama na ovoj temi da nam dizes prosjek svojim enciklopedijskim znanjem iz svih oblasti pa i ove. Posto ovo nije sjednica vlade nego obicni forum na kojem sjede besposlicari u sitne sate i mudroseru, ti definitvno bacas bisere pred svinje, i dobro bi bilo da sacuvas svoje znanje i mudrost za neku buducu vladu koja ce biti sasatavljena od tebi simpaticnih likova, pa da im tako pomognes da rijese sve probleme svojih potomaka, pardon, podanika...[/quote]

Srž problema je da su nam ekonomske mogučnosti u nivou tvoje sposobnosti da vodiš neku smislenu i činjeničnu diskusiju (trajala čitava dva posta), pa tako odbijanje bilo kakvog povečanja tih mogučnosti zbog lične sujete i pokazivanja damu je samo dokaz vlastotog primitivizma i zatucanosti.

Pametni ljudi se nedaju iznervirati, a ti si se baš iznervirao. :D
stochar

#1409 Re: SDP

Post by stochar »

Nezaposlena država je slaba i razjedinjena i to je država kakvu ova vlast želi, jer podjele vode samo u dublju bijedu i još više nezaposlenosti i siromaštva. Zaposlena država je država koja je u stanju osigurati svoje jedinstvo. SDP želi Bosnu i Hercegovinu poslati na posao i ujediniti je u prosperitetu za sve građane naše zemlje i zato vas pozivamo da se ujedinimo oko SDP-a u ratu protiv nezaposlenosti“, rekao je Lagumdžija.

ko nas sada dijeli? ko sad zaostrava? nije ovako nadrkano medju entitetimw bilo od 98... a, ovo za zaposljavanje nije slagao, samo sto se zaposljavaju samo njihovi rodjaci...
Skijaš

#1410 Re: SDP

Post by Skijaš »

stochar wrote:Nezaposlena država je slaba i razjedinjena i to je država kakvu ova vlast želi, jer podjele vode samo u dublju bijedu i još više nezaposlenosti i siromaštva. Zaposlena država je država koja je u stanju osigurati svoje jedinstvo. SDP želi Bosnu i Hercegovinu poslati na posao i ujediniti je u prosperitetu za sve građane naše zemlje i zato vas pozivamo da se ujedinimo oko SDP-a u ratu protiv nezaposlenosti“, rekao je Lagumdžija.

ko nas sada dijeli? ko sad zaostrava?
Dodik. Paket sa 96 miliona je već bio gotov i Brisel bi ga odobrio.
stochar

#1411 Re: SDP

Post by stochar »

"Mi hoćemo da ujedinimo zemlju jer želimo da život od sopstvenog rada ne bude luksuz. SDP želi izgraditi državu koja će radnike slati na posao, a ne kao vladajuća koalicija, policiju na radnike.“"
madner

#1412 Re: SDP

Post by madner »

Pa zaostrava strana koja odbija da prihvati izborni rezultat i ustav ove drzave. Priziva referendum i ceka mig iz Beograda.

Da preforumlises pitanje u zasto ne popusta vise kako bi smanjio tenzije?
quasar

#1413 Re: SDP

Post by quasar »

Ricken wrote:

Srž problema je da su nam ekonomske mogučnosti u nivou tvoje sposobnosti da vodiš neku smislenu i činjeničnu diskusiju (trajala čitava dva posta), pa tako odbijanje bilo kakvog povečanja tih mogučnosti zbog lične sujete i pokazivanja damu je samo dokaz vlastotog primitivizma i zatucanosti.

Pametni ljudi se nedaju iznervirati, a ti si se baš iznervirao. :D
Aha, dobro. Srecom kazem pa imamo tebe koji si prepametan i sve znas.
Iznervirao me nisi. Niko ne voli mudrosere pa ni ja.
Last edited by quasar on 17/09/2011 02:02, edited 1 time in total.
faer

#1414 Re: SDP

Post by faer »

stochar wrote:Nezaposlena država je slaba i razjedinjena i to je država kakvu ova vlast želi, jer podjele vode samo u dublju bijedu i još više nezaposlenosti i siromaštva. Zaposlena država je država koja je u stanju osigurati svoje jedinstvo. SDP želi Bosnu i Hercegovinu poslati na posao i ujediniti je u prosperitetu za sve građane naše zemlje i zato vas pozivamo da se ujedinimo oko SDP-a u ratu protiv nezaposlenosti“, rekao je Lagumdžija.

ko nas sada dijeli? ko sad zaostrava? nije ovako nadrkano medju entitetimw bilo od 98... a, ovo za zaposljavanje nije slagao, samo sto se zaposljavaju samo njihovi rodjaci...
:lol: dakle nije dodik kriv sto prijeti da ce se odcijepiti, tj. prijeti ratom? zlatko je kriv zato sto se nije tihic pa da fino i bez otpora mile krene u sranje?

slabost kod onih koji ne zele da se ova zemlja raspadne je najveca prijetnja miru zato sto slabost provocira agresiju. sto smo jaci to ce biti vise mira. u tom smislu, dobro je da se dosta oruzja proizvodi na teritoriji fbih jer to smanjuje sanse da ludi mile krene autostradom pakla :)
stochar

#1415 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:

Rat se ne treba prizivati, rat je uvijek opcija kada je samo podpisano primirje.
hocu, ako izgrade dovoljno kilometara auto-puta, poboljsaju standard, i urade bar 60 posto obecanog, obecavam svecano da cu glasati za Zlayu. ali oni niti idu naprijed, niti stoje, vec nas vracaju unazad i vec su iznevjerili sva data obecanja.
faer

#1416 Re: SDP

Post by faer »

stochar wrote:
madner wrote:

hocu, ako izgrade dovoljno kilometara auto-puta, poboljsaju standard, i urade bar 60 posto obecanog, obecavam svecano da cu glasati za Zlayu. ali oni niti idu naprijed, niti stoje, vec nas vracaju unazad i vec su iznevjerili sva data obecanja.
:lol: pa ti si fakat zaslijepljen mrznjom. obecanja su do 2014. imas sve na www.istinomjer.ba

za tri godine cemo imati sansu sa uporedimo broj kilometara autoputa sa onim iz 2010. i da im obecanja uporedimo sa postignutim u svemu ostalom.
madner

#1417 Re: SDP

Post by madner »

stochar wrote:
madner wrote:

Pa ja te pitam za konkretnu kilometrazu kako bi mogli 2014 vidjeti da li je to ispunjeno ili nije. Ili, poprilicno sam siguran da prica o autoputevima nije bila suplja :D

Kako cemo mjeriti poboljsanje standarda? Prosjecnom platom ili % nezaposlenosti?
heckler

#1418 Re: SDP

Post by heckler »

stochar wrote:
madner wrote:

Vidimo se za 1112 dana (racunajuci ofrlje da ce izbori opet biti 3. oktobra. :thumbup:
stochar

#1419 Re: SDP

Post by stochar »

"Obični čovjek treba posao, treba vladavinu prava i socijalnu pravdu, zdravstvo i obrazovanje za sebe i onoga u kojem vidi svoju budućnost, i u tome se ogleda država, a ne u zastavi ili himni bez riječi. Država je realizacija tih pet politika", istakao je prof. dr. Zlatko Lagumdžija.

sta od ovoga imamo? ne smeta Dodik bas za sve stavke...
heckler

#1420 Re: SDP

Post by heckler »

stochar wrote:"Obični čovjek treba posao, treba vladavinu prava i socijalnu pravdu, zdravstvo i obrazovanje za sebe i onoga u kojem vidi svoju budućnost, i u tome se ogleda država, a ne u zastavi ili himni bez riječi. Država je realizacija tih pet politika", istakao je prof. dr. Zlatko Lagumdžija.

sta od ovoga imamo? ne smeta Dodik bas za sve stavke...

Ako tebi nije mrsko ponavljati isto pitanje i nakon 100 istih odgovora nije ni meni isti odgovor.

Niko ovdje, ali ama bas niko do sad nije dao SDPu alibi da koristi Dodika kao izgovor za nerad na nivoima gdje imaju vlast.

Ti sutra slobodno opet pitaj, pa ako primjetim, ja cu opet da odgovorim.
stochar

#1421 Re: SDP

Post by stochar »

"Dodik je, nije sporno, rušio državu, ali šta on smeta u Federaciji, u kojoj su krivci uvijek anamo oni. Jedni kažu Bošnjaci, drugi kažu Hrvati. Kada pitate ko je u Sarajevu kriv, gdje su dvije bošnjačke stranke na vlasti, onda kažu ona druga stranka. A kad pritisnete nekog nesretnika iz SDA, i kažete – što ti ne radi ova vlada, on kaže, nisu to moji, to su njegovi, misleći na drugog rukovodioca stranke. " Lagumdžija, Start, 31. 08.2010.
madner

#1422 Re: SDP

Post by madner »

stochar wrote:"Dodik je, nije sporno, rušio državu, ali šta on smeta u Federaciji, u kojoj su krivci uvijek anamo oni. Jedni kažu Bošnjaci, drugi kažu Hrvati. Kada pitate ko je u Sarajevu kriv, gdje su dvije bošnjačke stranke na vlasti, onda kažu ona druga stranka. A kad pritisnete nekog nesretnika iz SDA, i kažete – što ti ne radi ova vlada, on kaže, nisu to moji, to su njegovi, misleći na drugog rukovodioca stranke. " Lagumdžija, Start, 31. 08.2010.
Zato postoji platforma i tacno se zna ko je odgovoran. To je valjda bila i poenta podpisivanja zajednickog programa.

Moras malo elaborirati sta ti tacno smeta sto je u domenu SDP-a :D
Ricken

#1423 Re: SDP

Post by Ricken »

[/quote]

Ko je govorio o efikasnosti? Naravno da ima frikcije zbog dodatnih nivoa. Pitanje je koliko je FBiH ekonomski jaca od RS.[/quote]

Porediti zemlju čija privreda generirala ekonsomku snagu iz inozemnih tržišta i BiH čija privreda ekonomsku moć generira sa dominantno domaćih tržišta je samo pokazatelj manjka osjećaja za realnost, uključujući i priču o kantonima čija egzistencija je realnost. Sposobnost kreiranja uspješnih političkih strategija se uvijek bazira na realnom sagledavanju činjenica, što očigledno iz svega rečenog nije osobina SDP-a, uključujući i priču o IPA fondovima. Ponašanje i odluke kao da su s neba pali.[/quote]

Kao prvo rekao si neminovno. Dakle vec smo se slozili da to nije tako.
Drugo, fulio si sta sam ja rekao za kantone. :D

Zanimljiva teza za BiH i USA, nazalost i jako unikatna. Imas li nekog ko dijeli tvoje misljenje o ekonomiji USA :D

Nego, jedno pitanje iz struke posto vidim da ekonomija nije bas 100%, kako igrac koji je dao onakav go Juventusu moze propasti? :D[/quote]

Tačno rekao sam neminovno jer ne govorim o SAD nego o BiH, puca mi neka stvar za primjerima iz zemalja sa kojima se ni počemu nemožemo porediti. To što tvoj šef po našim univerzitetima prodaje prevedeno gradivo američkih profesora nije odraz veličine nego gluposti. Sjedišta multinacionalnih kompanija ne traže autoriteta da pojasni očigledne stvari. Ipak ni SAD nije imun na javnu potrošnju koja je generirana ratovima od 45-e na ovamo bila temelj svakog oporavka njihove privrede uz eksploataciju tuđih resursa. Ali porediti SAD i BiH je pravi primjer osjećaja za realno sagledavanje stvari i odnosa. Šta god da si htio reći za Kantone, nedoprinosi argumentu o ekonomski jačoj Federaciji u odnosu na RS.

Iako neko može smatrati arogancijom da neka struka smije determinirati pravo građanina da ima mišljenje o nečemu, ja smatram da je u tvom slučaju samo riječ o čistom Bosanskom primitivizmu u izvornom obliku.
Last edited by Ricken on 17/09/2011 02:44, edited 1 time in total.
stochar

#1424 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:
stochar wrote:"Dodik je, nije sporno, rušio državu, ali šta on smeta u Federaciji, u kojoj su krivci uvijek anamo oni. Jedni kažu Bošnjaci, drugi kažu Hrvati. Kada pitate ko je u Sarajevu kriv, gdje su dvije bošnjačke stranke na vlasti, onda kažu ona druga stranka. A kad pritisnete nekog nesretnika iz SDA, i kažete – što ti ne radi ova vlada, on kaže, nisu to moji, to su njegovi, misleći na drugog rukovodioca stranke. " Lagumdžija, Start, 31. 08.2010.
Zato postoji platforma i tacno se zna ko je odgovoran. To je valjda bila i poenta podpisivanja zajednickog programa.

Moras malo elaborirati sta ti tacno smeta sto je u domenu SDP-a :D
smeta mi sto ne ispunjavaju predizborna obecanja,i sto se ponasaju isto k'o ovi koje su naslijedili. nepotizam, pravdanje dodikom za probleme u kantonu sarajevo, federaciji i svugdje gdje dodik nema veze, nastavljanje politike straha i prijetnji protiv kojih je lagumdzija govorio, bahatost, raspodjele funkcija umjesto raspodjela posla...
Ricken

#1425 Re: SDP

Post by Ricken »

A da li je jacanje BiH jacanje RSa?[/quote]

Razmisli sam, pri tome isključujući kordinirano dnevno političko ubiranje političkih poena kojem su skloni vlastodržci iz oba entiteta.[/quote]

Razmislio. Moze li odgovor?[/quote]

Pa ako si razmislio valjda si došao do nekog saznanja, bilo kakvog.
Post Reply