U 17 h trebaju biti izbori a nikom još nije jasno ni ko su kandidati! U svakom slučaju pobijediće socijaldemokratija i transparentnost.black wrote:Ridjobrki wrote:Alaj će danas biti veselo...
SDP
- Ridjobrki
#12351 Re: SDP
- vee-jay
#12352 Re: SDP
na koga god da si sa ovime mislio, ovo je uvreda i nebi bilo lose kada bi konacno prestao sa time.stochar wrote:jadno je to sto je SDP kao glavnu predizbornu strategiju odabrao plashenje svojih glasacha beznadjem a njihovi poltroni papagajski 500 stranica ovdje ponavljaju pitanje...
- vee-jay
#12353 Re: SDP
a zasto ne glasas za NS?black wrote:![]()
takodjer nemislim izaci na opcinske a isto i 2014. sem, kao sto kazes, ako se ne desi neki zaokret, u sto cisto sumnjam, ili se ne pojavi neko novi
- black
#12354 Re: SDP
mrsko mi obrazlagativee-jay wrote:
a zasto ne glasas za NS?
- Ridjobrki
#12355 Re: SDP
Meni kad je nestao jedini razlog da ne glasam za NS raspao mi se i OO NS... 
- kamen spoticanja
#12356 Re: SDP
pa hoce li ih birati veceras za ko sdp-a?Ridjobrki wrote:Meni kad je nestao jedini razlog da ne glasam za NS raspao mi se i OO NS...
jel to fakat hajder u sdp-u?
- Ridjobrki
#12357 Re: SDP
Dernek je opšti, čekam haber šta je bilo. Na moje iskreno žaljenje kao jedini gubitnik će iz svega izaći SDP. Uprskali su veliku priliku pod vođstvom Hamde L.kamen spoticanja wrote:pa hoce li ih birati veceras za ko sdp-a?Ridjobrki wrote:Meni kad je nestao jedini razlog da ne glasam za NS raspao mi se i OO NS...
- ultima_palabra
#12358 Re: SDP
Ridjobrki wrote:Dernek je opšti, čekam haber šta je bilo. Na moje iskreno žaljenje kao jedini gubitnik će iz svega izaći SDP. Uprskali su veliku priliku pod vođstvom Hamde L.kamen spoticanja wrote:pa hoce li ih birati veceras za ko sdp-a?Ridjobrki wrote:Meni kad je nestao jedini razlog da ne glasam za NS raspao mi se i OO NS...
- Ridjobrki
#12359 Re: SDP
Koliko znaš ja ne gotivim nikog ni sekunde, samo odobravam ili osuđujem određene poteze određenih ljudi u određenom vremenu i okolnostima.ultima_palabra wrote:Kakvu priliku? Koliko znam, ti ne gotiviš Hamdu ni sekunde.
Hamdo je imao plebiscitarnu podršku Krajišnika i prokockao je. Jednostavno, Hamdo je premali čovjek da bi bio dorastao zadatku koji je bio pred njim.
- vee-jay
#12360 Re: SDP
jos kad se uzme u obzir koliko je malen zadatakRidjobrki wrote:Koliko znaš ja ne gotivim nikog ni sekunde, samo odobravam ili osuđujem određene poteze određenih ljudi u određenom vremenu i okolnostima.ultima_palabra wrote:Kakvu priliku? Koliko znam, ti ne gotiviš Hamdu ni sekunde.
![]()
Hamdo je imao plebiscitarnu podršku Krajišnika i prokockao je. Jednostavno, Hamdo je premali čovjek da bi bio dorastao zadatku koji je bio pred njim.
- ultima_palabra
#12361 Re: SDP
Hmm... okRidjobrki wrote:Koliko znaš ja ne gotivim nikog ni sekunde, samo odobravam ili osuđujem određene poteze određenih ljudi u određenom vremenu i okolnostima.ultima_palabra wrote:Kakvu priliku? Koliko znam, ti ne gotiviš Hamdu ni sekunde.
![]()
Da, ali ti si tu plebiscitarnu podršku predstavljao više kao opasnost po Krajinu nego kao neku šansu. Inače te plebiscitarne podrške nisu dobre, pogotovo u Krajini.
- Hemel
#12362 Re: SDP
Hamdo je pusten niz vodu a zna se i ko mu je presjekao vez. 
- Ridjobrki
#12363 Re: SDP
Tačno tako, to je uvijek dvosjekli mač. To je sjajna šansa, imati taj mač ali ja sam znao u čijim je on rukama i koji je to moron od čovjeka. Nemoguće je da jedna onako mizerna kreatura od ljudskog bića bude dobar lider, džaba sva medijska pompa. Ja sam od prvog dana njegovog načelničkog mandata to govorio. Sjećam se kako sam vrtio glavom čitajući njegov intervju u Danima prije 6-7 godina kad je ono postao gradonačelnik Bihaća. Znam njegove ljudske kvalitete i znao sam (a forum mi je svjedok) da to neće na hair izaći.ultima_palabra wrote: Hmm... ok![]()
Da, ali ti si tu plebiscitarnu podršku predstavljao više kao opasnost po Krajinu nego kao neku šansu. Inače te plebiscitarne podrške nisu dobre, pogotovo u Krajini.
-
detroit-mercy
#12364 Re: SDP
I ja se pitamRidjobrki wrote:Ljudi, je li ko vidio @socijalistu?![]()
Zanima me ovo oko ove skupštine SDP USK a niko nema da mi pruži informaciju, to je krajnje neozbiljno. Ni o najnovijim Hamdinim projektima nemam nikakve informacije, već lagano kriziram..........
Medjutim kada Dodo prima kontrolore leta na Trebinjskoj Zracnoj Luci
- ultima_palabra
#12365 Re: SDP
Ma čuo sam i ja neke stvari, ali sam mu davao benefit of doubt dosta vremena.Ridjobrki wrote:Tačno tako, to je uvijek dvosjekli mač. To je sjajna šansa, imati taj mač ali ja sam znao u čijim je on rukama i koji je to moron od čovjeka. Nemoguće je da jedna onako mizerna kreatura od ljudskog bića bude dobar lider, džaba sva medijska pompa. Ja sam od prvog dana njegovog načelničkog mandata to govorio. Sjećam se kako sam vrtio glavom čitajući njegov intervju u Danima prije 6-7 godina kad je ono postao gradonačelnik Bihaća. Znam njegove ljudske kvalitete i znao sam (a forum mi je svjedok) da to neće na hair izaći.ultima_palabra wrote: Hmm... ok![]()
Hamdija je imao plebiscitarnu podršku Bišćana, ne Krajišnika. Valjda je Krajina i poznata po tome što je u svakoj opštini druga stranka na vlasti
-
detroit-mercy
#12366 Re: SDP
Btw, danas je Mart 19, bilo kakvi ozbiljniji javni radovi su trebali vec pocetiZa i Protiv wrote:Haj da se ne vracamo na staru pricu... Znas i sam da drugog izbora nije bilo, barem za SDP, ili sa SDA ili opozicija... Licno sam navijao za opoziciju, ali sigurno drugih dvije trecine glasaca SDP-a im to ne bi oprostilo, i ti to znas... Na kraju krajeva, zasto ici na izbore, na tim izborima dobiti povjerenje biraca, u neku ruku pobjediti, i ne formirati vlast. S druge strane, niti ja niti ti niti SDP nije kri sto je SDA dobila 220k glasove, jbg, tako je, sa njima se moralo...stochar wrote:@Za i protiv - meni je bilo nezamislivo da udju u aranzman sa SDA, pa su ushli. sad me ne bi iznenadilo ni da udju u aranzhman sa SRS Dr Vojislav Seselj'... a nema sanse za aranzman sa SBiH, oni su bas pali enisu za ushi...
ali, uci ce Zlaya u aranzhman sa crnim djavolom da uzme VLAST i da se raspodijele kadrovi, jer se od svih donesenih mjera i dalje najvise njih odnosi na kadrovsku politiku. lose, tuzno, jadno, beznadezno...
I trebalo je prihvatiti izazove. A kako ce izaci sve, vidjet cemo. Ako ne pocnu javni radovi za 2 mjeseca, ako ne vidim poboljsanu klimu u BiH, i ja cu poceti kritikovati SDP kao i ti. Ali prijatelju, to sto ti cinis je cita pljuvacina, ne konstruktivna kritika.
S trece strane, ako odu sa lopovskom Harizovom ZagraBiH, jebo sve ako ih ikad vise budem branio i glasao za njih (plus sve na koje imam uticaj, a ima ih podosta!)...
Moje obecanje forumu!
- Ridjobrki
#12367 Re: SDP
Ja ga ne bih ismijavao i zezao previše, onako ga malo bocnem samo ali ne bih pretjerivao. Iz njegovih se postova i načina komunikacije jasno vidjelo da je riječ o čovjeku koji iskreno vjeruje ili želi vjerovati u dobre namjere i dobre poteze SDPa i Lipovače i žao mi je što je toliko davao od svog ličnog kredibiliteta za to.detroit-mercy wrote:I ja se pitamRidjobrki wrote:Ljudi, je li ko vidio @socijalistu?![]()
Zanima me ovo oko ove skupštine SDP USK a niko nema da mi pruži informaciju, to je krajnje neozbiljno. Ni o najnovijim Hamdinim projektima nemam nikakve informacije, već lagano kriziram..........bas bi nam godio jedan mali update o cargo centru
ili ona termoelektrana u Sanskom Mostu sto ne smiju ni reci kolika je investicija da se ne bi kome zamantalo
![]()
koju btw gradi neka firma koja se bavi prodajom rabljenih gradjevinskih masina
.
Medjutim kada Dodo prima kontrolore leta na Trebinjskoj Zracnoj Luci, ne bi me culi da i ovi pocnu uskoro primati lozace kotlova u Sanski Most Power Plant
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Volio bih da se javi da nam prenese svježe informacije, nije da ne bi imao šta - eno ih po Bihaću se za vratove hvataju, to su tuče u mjesnim odborima, nema šta se ne radi. I ono u Petrovcu je bio način da Hamdo pribavi 5 šapica za reizbor - nebitno što će rastjerati jedan fin i čestit funkcionalan mali OO.
Pozdrav @Socijalista ako čitaš, nadam se da te aktualna zbivanja u SDP USK ne sekiraju previše.
@palabra: imao je iz Bihaća odličnu odskočnu dasku, uspon SDP-a u ostalim općinama (a u svim je haman zabilježen) je rezultat djelovanja zakona spojenih posuda i Hamdine ublehe.
-
detroit-mercy
#12368 Re: SDP
nosara wrote:Nass wrote:Dok god Silajdzicevi, SDA-ovi, HDZ-ovi i Dodikovi mediji vode zestoku kampanju protiv SDP-a, a u zadnje vrijeme jos je i pojacavaju, ja znam da SDP radi nesto dobro. Kad isti pocnu hvaliti Lagumdziju, vrijeme je da se zabrinem. Isto vrijedi i za neke osobe na forumu.
Ovdje mafija ima svoju drzavu, i kad im pokusas poremetiti koncept, naravno da ce biti vriske i cike do neba, a o prljavim kampanjama da i ne govorimo. Zasad jos nisam ubijedjena da je SDP ucinio ista katastrofalno (manje ili srednje greske tu ne ubrajam, to je takodjer bilo ocekivano za svakog ko je imalo normalan i svjestan da zivi u BiH a ne u bajci).
Ja bih ovo za post godine
-
detroit-mercy
#12369 Re: SDP
Ma ne isimijavam ga niti zezam ali valjda je trebao nesto nauciti iz one zajebancije sa Dodikom i aerodromima, kosmodromima, super-brzim prugama, resortima i sta sve jos neRidjobrki wrote:Ja ga ne bih ismijavao i zezao previše, onako ga malo bocnem samo ali ne bih pretjerivao. Iz njegovih se postova i načina komunikacije jasno vidjelo da je riječ o čovjeku koji iskreno vjeruje ili želi vjerovati u dobre namjere i dobre poteze SDPa i Lipovače i žao mi je što je toliko davao od svog ličnog kredibiliteta za to.detroit-mercy wrote:I ja se pitamRidjobrki wrote:Ljudi, je li ko vidio @socijalistu?![]()
Zanima me ovo oko ove skupštine SDP USK a niko nema da mi pruži informaciju, to je krajnje neozbiljno. Ni o najnovijim Hamdinim projektima nemam nikakve informacije, već lagano kriziram..........bas bi nam godio jedan mali update o cargo centru
ili ona termoelektrana u Sanskom Mostu sto ne smiju ni reci kolika je investicija da se ne bi kome zamantalo
![]()
koju btw gradi neka firma koja se bavi prodajom rabljenih gradjevinskih masina
.
Medjutim kada Dodo prima kontrolore leta na Trebinjskoj Zracnoj Luci, ne bi me culi da i ovi pocnu uskoro primati lozace kotlova u Sanski Most Power Plant
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Volio bih da se javi da nam prenese svježe informacije, nije da ne bi imao šta - eno ih po Bihaću se za vratove hvataju, to su tuče u mjesnim odborima, nema šta se ne radi. I ono u Petrovcu je bio način da Hamdo pribavi 5 šapica za reizbor - nebitno što će rastjerati jedan fin i čestit funkcionalan mali OO.
Pozdrav @Socijalista ako čitaš, nadam se da te aktualna zbivanja u SDP USK ne sekiraju previše.
@palabra: imao je iz Bihaća odličnu odskočnu dasku, uspon SDP-a u ostalim općinama (a u svim je haman zabilježen) je rezultat djelovanja zakona spojenih posuda i Hamdine ublehe.
Ipak ne ide sve bas tako kako ovi prodavaci magle obecavaju
- Ridjobrki
#12370 Re: SDP
Sve spremno za izbornu konferenciju SDP-a USK: Lipovača jedini kandidat?!
Ovom skupu prisustvovat će Alija Behmen, Lidija Korać, Svetozar Pudarić i Marin Ivanišević
Autor M. DEDIĆ | Objavljeno 19.03.2012. u 02:51
U Bihaću su u toku posljednje pripreme za izbornu konferenciju SDP-a USK na kojoj će se birati novi KO SDP-a i predsjednik ovog organa.
Sjednica počinje večeras u 18 sati u sali kulturnog centra. Prije mjesec dana u Cazinu je na izvještajnoj konferenciji krajiškog SDP-a smijenjen KO na čelu sa Hamdijom Lipovačom, a Predsjedništvo SDP-a BiH naložilo je održavanje izborne konferencije.
Najviši organ ove stranke dao je saglasnost za pet kandidata za izbor za predsjednika KO i to: Hamdiju Lipovaču, Farku Hodžića, Mahmuta Alagića, Ekrema Prošića i Albina Muslića.
Iz vrha SDP-a oko 14 sati novinari su obaviješteni da će izborna sjednica biti zatvorenog tipa, a izjave će zvaničnici stranke dati nakon okončanja glasanja. U Bihać će kao supervizori iz sarajevske Centrale pred sjednicu stići Alija Behmen, Lidija Korać, Svetozar Pudarić i Marin Ivanišević.
Iz pouzdanih izvora saznajemo da je jedini kandidat za novog predsjednika Hamdija Lipovača. Nepoznato je zašto su odustali Hodžić, Alagić, Prošić i Muslić, glavni Lipovačini kritičari i kreatori njegove smjene prije mjesec dana.
Izvještač "Dnevnog avaza" nalazi se na licu mjesta. Uskoro nove informacije...
Soooo SDPish...
-
bihac-x
#12371 Re: SDP
ma Mido pise budalestine, Albin ce biti protukandidat ... cini mi se da Hamdo nema previse sanse, okruzio se debilima i to ga je ukopalo, nesto kao sto Zalaja sad radi 
- Banksy
#12372 Re: SDP
Ne mogu naći onaj post u vezi tuče u MOSDP- a Gornje Prekounje, a bio je negdje ovdje ...
- Adriatic
#12373 Re: SDP
Čuj Ivanišević? Zar on ima vremena da radi bilo šta drugo osim što mlati lovu od seminara REVICON-a?
Koliki li će nam porez na plate opaliti?
Koliki li će nam porez na plate opaliti?
- Ridjobrki
#12374 Re: SDP
Sve je to jasno ali cijela stvar je tako SDP-ovski naštimana i netransparentna...bihac-x wrote:ma Mido pise budalestine, Albin ce biti protukandidat ... cini mi se da Hamdo nema previse sanse, okruzio se debilima i to ga je ukopalo, nesto kao sto Zalaja sad radi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12375 Re: SDP
izbris'o ga Darjan Babić.Banksy wrote:Ne mogu naći onaj post u vezi tuče u MOSDP- a Gornje Prekounje, a bio je negdje ovdje ...