SDP

Post Reply
zahvalan

#11851 Re: SDP

Post by zahvalan »

valterbranisarajevo wrote:Eh eto u Novom Gradu se makar može raspravljati o nekim investicijama, bile one dobre ili loše... nešto se dešavalo, a o čemu se može raspravljati u Centru? Mi već 8 godina na vlasti držimo ekipu predvođenu Dževadom Bećirovićem koja nije uradila ama baš ništa(osim što je naravno velikodušno finansirala izgradnju vjerskih objekata). Na sve strane razvaljeni pločnici, stepenice, ulice pune rupa, dijelovi krovova koji čekaju svoje žrtve....

Toliko su “sposobni“ da su mjesecima rušili jedan bespravni objekat, ustvari potencijalnu bombu koja je mogla razoriti pola grada...Tolika sila, opštinska administracija, inspekcije a nisu mogli ukloniti jedan obični kamion. Pa ja bih ga izrezao na komade brusilicom, platio štetu a ne bih sebi dozvolio takav blam....

Stvarno nisam upoznat s situacijom u Centru,pisao sam o onome cime sam ja zadovoljan.

A ovo za onog Kabadahiju sto je gradio tamo gdje ne treba.nažalost kada Kabadahija gradi on može varati dok općina mora raditi sve po Propisima

I ja bih mu isto izrezao Kamion na komadice ali bi on onda preko suda naplatio taj kamion troduplo vise ;-)

Najbolje bi bilo da preko Mjesne zajednice pokusate Doci do Nacelnika opcine i reci mu sta mora uraditi :thumbup:
zahvalan

#11852 Re: SDP

Post by zahvalan »

valterbranisarajevo wrote:Naravno da ima. Zašto nije uklonio Imamovićev objekat, ako je već utvrđeno da je nelegalan i ugrožava Dom zdravlja. Zašto je dozvolio da se ljudima grade poslovni prostori tako blizu zgrada da više ne znaju da li je noć ili dan...Ali neću o Novom Gradu....
koji Objekat pomenutog Gospodina (to je onaj što drži Imzit jel tako? ) Nisam upoznat :(

kako si opisao ti ispade da su im poslovni objekti tako blizu da ne mogu disati daj boga ti

ko hoce lijep Pogled nek mijenja stan ha ja ili nek kupi parcelu na Igmanu i uziva u prirodi :D

Image

Pricamo o ovome jel tako ?

Izvinjavam se zbog reklame
pemanapemani

#11853 Re: SDP

Post by pemanapemani »

zahvalan wrote:
pemanapemani wrote:
zahvalan wrote:Savrsen Sistem se gradi Godinama

Koliko je samo SDP naslijedio Dugovanja,Obaveza Premam MMF-u itd itd

Naravno da i Sdp ima Mana(a ko ih to nema) ali makar ljudi nesto grade

Evo Damir Hadzic U Opštini Novi Grad je izgradio dosta toga : Kruzni Tok na Dobrinji (kad se samo sjetim kakav je ondje Asfalt bio :-) , Skolu Napravi,Eko Kucu na Mojmilu i Skijaliste na Mojmilu (iako nisam bio za ovo dvoje ali eto),pa uredi moju Mahalu s Dosta stvari koje koriste svim gradjanima i jos mnogo toga da ne duzim

Sto je obecao ljudima u nasem naselju to je i Ispunio zato svi Glasamo za Sdp :thumbup: :D

Eto vidite da ima i dobrih primjera u SDP-u :thumbup:
Na Mojmilo i famozni kružni tok se čekalo osam dugih godina.
Koliko vrijedi stan na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu, a kojem se pogled sa prozora pruža na Agram ili Hypo?
Koliko bespravno izgrađenih kuća na padinskim dijelovima općine čeka da se spusti u gradsko jezgro?

Kakve su ulice u Novom gradu? Ko je radio asfalt od Aneksa do džamije kralja Fahda? Odvode u Aleji Bosne srebrene?

Kao što to uvijek biva, vjerovatno nije nadležan i možda se većina objekata izgradila prije njegove vladavine, ali on nije ništa uradio na saniranju problema.
za vrijeme vladavine drugih stranaka nismo imali rasvjetu,nismo imali asfalt u pjesackim zonama (bilo kamenje izvrnes nogu sad pa sad) o ogledalu na raskrsnici smo samo mogli sanjati

ne znam koliko košta Stan u navedenim zgradama ali znam da su tu napravljene kompanije koje zaposljavaju (mozda te iste stanare). Inace ako zelis stambeni prostor s lijepi pogledom kroz prozor ti lijepo kupis Parcelu ispod Igmana i svaki dan uzivas u prirodi

Bespravnih kuca ima (i one su vecinom gradjene odmah poslije rata tako da).

Od Aneksa do Dzamije nista ne fali Cesti bar ja to nisam primjetio :D Zamisli ide minibus na Aneks sve do Eko kuce Mojmilo (u sred zime) dodje Grtalica i ocisti Snijeg

prije smo o tome samo mogli sanjati

naravno nije Opcina Novi Grad savrsena ali je Dozivjela Procvat od kako je Damir dosao :thumbup:

Bar je za mene tako
Doživjeti procvat u odnosu na ono što su napravili uhljupi ne bi trebalo biti teško.

Navedene firme u svojim objektima nemaju niti deseti dio od broja stanovnika koji su osakaćeni betonsko staklenim skalamerijama.

Asfaltu fali to što je neravan i što su se već počela stvarati udubljenja, iako su ga radili prije dvije godine. Znam da se na to ne bi trebalo obazirati, jer je tako u čitavom Kantonu.

Bespravno izgrađene kuće na padinskim dijelovima općine će jednog dana sletjeti u dolinu. Sreća da to nije bilo u vrijeme vladavine ministra saobraćaja i komunikacija.

Fazon je što se stvari od vitalnog interesa za funkcionisanje jedne općine predstavljaju kao napredak. Npr. grtalica je očistila snijeg sa saobraćajnice koja je od vitalnog značaja za grad, jer tom ulicom saobraćaju trolejbusi. Koga boli neka stvar što je dvije trećine ceste kojom prolazi taj isti trolejbus, a koja se nalazi u općini Novi grad, protkana rupama i šahtovima.

Čini mi se da općina Novi grad ima najveći općinski budžet u državi. Napravi na mikro području, odnosno u općini, sistem kakav želiš napraviti u državi. Neka niži nivoi budu ogledalo promjena.
zahvalan

#11854 Re: SDP

Post by zahvalan »

pemanapemani wrote:
Doživjeti procvat u odnosu na ono što su napravili uhljupi ne bi trebalo biti teško.

Navedene firme u svojim objektima nemaju niti deseti dio od broja stanovnika koji su osakaćeni betonsko staklenim skalamerijama.

Asfaltu fali to što je neravan i što su se već počela stvarati udubljenja, iako su ga radili prije dvije godine. Znam da se na to ne bi trebalo obazirati, jer je tako u čitavom Kantonu.

Bespravno izgrađene kuće na padinskim dijelovima općine će jednog dana sletjeti u dolinu. Sreća da to nije bilo u vrijeme vladavine ministra saobraćaja i komunikacija.

Fazon je što se stvari od vitalnog interesa za funkcionisanje jedne općine predstavljaju kao napredak. Npr. grtalica je očistila snijeg sa saobraćajnice koja je od vitalnog značaja za grad, jer tom ulicom saobraćaju trolejbusi. Koga boli neka stvar što je dvije trećine ceste kojom prolazi taj isti trolejbus, a koja se nalazi u općini Novi grad, protkana rupama i šahtovima.

Čini mi se da općina Novi grad ima najveći općinski budžet u državi. Napravi na mikro području, odnosno u općini, sistem kakav želiš napraviti u državi. Neka niži nivoi budu ogledalo promjena.
:-) Ne znam u cemu je problem s ovim zgradam gdje pise da moras imati lijep pogled s prozora ? uostalom sve zgrade su Haman pa staklene (moderne zgrade) zar ne ?

Ok ja sam ti naveo Grtalicu kao Primjer

Fudbalski teren za djecu u Buća Potoku?Šta je s Dvoranom Ramiz Salčin ?

Igralište na Mojmilu (bunker) samo što su Papci odmah Golove unistili i prodali ga kao staro željezo ?

Ako ocekuješ asfalt koji ce biti neunistiv :lol: :-) pa propale bi kompanije koje se bave asfaltiranjem ;-)

E svašta ću pročitati na ovom Forumu

Nemoj mi govoriti šta sam trebao napraviti jer ja nisam Damir Hadžić niti sam mu šta o rodu. Doduše jesmo u Istoj Stranci :D

ja sam ti naveo Primjere šta je on uradio a sad mi ti navedi šta su drugi uradili za Općinu(Opštinu) Novi Grad
pemanapemani

#11855 Re: SDP

Post by pemanapemani »

zahvalan wrote:
pemanapemani wrote:

:-) Ne znam u cemu je problem s ovim zgradam gdje pise da moras imati lijep pogled s prozora ? uostalom sve zgrade su Haman pa staklene (moderne zgrade) zar ne ?

Igralište na Mojmilu (bunker) samo što su Papci odmah Golove unistili i prodali ga kao staro željezo ?

Ako ocekuješ asfalt koji ce biti neunistiv :lol: :-) pa propale bi kompanije koje se bave asfaltiranjem ;-)

Nemoj mi govoriti šta sam trebao napraviti jer ja nisam Damir Hadžić niti sam mu šta o rodu. Doduše jesmo u Istoj Stranci :D

ja sam ti naveo Primjere šta je on uradio a sad mi ti navedi šta su drugi uradili za Općinu(Opštinu) Novi Grad

On je uradio čuda, nema dalje.

Ko jebe one kojima je susjedna zgrada četiri metra od prozora. Neka idu u šumu ako im smeta.

Kakav je to asfalt koji traje tri godine. To je onaj "bajkoviti" koji traže razočarani.

Zajebi političara koji se poredi sa klerikalnim lopovima. Ako oni trebaju služiti za komparaciju, onda, jebeš sve, otišli smo u neku stvar
Banksy

#11856 Re: SDP

Post by Banksy »

Karl Hungus wrote:Predsjedik SDA Sulejman Tihić izjavio je da će u roku od 60 dana biti donesena odluka o vojnoj imovini, a najkasnije do godinu dana i o državnoj, s tim da u roku od 90 dana ta imovina mora biti popisana kako bi se znalo šta je od državne imovine neophodno za institucije BiH.
Vojna perspektivna imovina određena je odlukama Predsjedništva BiH, a neperspektivna imovina koja se sada koristi bit će upisana u vlasništvo onih nivoa vlasti koji funkcionalno tu imovinu koriste.

Samo neophodna drzavna imovina ce ostati u vlasnistvu drzave a ostalo ode opstinama (entitetima).
Ne razumijem kako iko iz ovoga recenog moze izvuci nesto pozitivno za drzavu...
Hemel wrote:
...sve dupli arsini...ovo da je Suljo uradio u Prudu, digla bi se i kuka i motika ali posto je to uradio sa Zlajom, e to je vec nesto drugo.
ultima_palabra wrote: Očigledno je da su Ameri uzeli stvari u svoje ruke i zadali domaće zadatke svim akterima na političkoj sceni...

onaj koji bude kočio dogovor potpisao bi sebi političku smrt u maniru Silajdžića
Skijaš

#11857 Re: SDP

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
Karl Hungus wrote:Predsjedik SDA Sulejman Tihić izjavio je da će u roku od 60 dana biti donesena odluka o vojnoj imovini, a najkasnije do godinu dana i o državnoj, s tim da u roku od 90 dana ta imovina mora biti popisana kako bi se znalo šta je od državne imovine neophodno za institucije BiH.
Vojna perspektivna imovina određena je odlukama Predsjedništva BiH, a neperspektivna imovina koja se sada koristi bit će upisana u vlasništvo onih nivoa vlasti koji funkcionalno tu imovinu koriste.

Samo neophodna drzavna imovina ce ostati u vlasnistvu drzave a ostalo ode opstinama (entitetima).
Ne razumijem kako iko iz ovoga recenog moze izvuci nesto pozitivno za drzavu...
Hemel wrote:
...sve dupli arsini...ovo da je Suljo uradio u Prudu, digla bi se i kuka i motika ali posto je to uradio sa Zlajom, e to je vec nesto drugo.
ultima_palabra wrote: Očigledno je da su Ameri uzeli stvari u svoje ruke i zadali domaće zadatke svim akterima na političkoj sceni...

onaj koji bude kočio dogovor potpisao bi sebi političku smrt u maniru Silajdžića
Tri simpatizera SDP-a koji su toliko objektivni (za razliku od nekih fanatika na forumu) da se usuđuju kritikovati tu stranku. I što je najbolje, po pitanju pogrešne stvari. Jer u ovom slučaju vojne-državne imovine, četnici su ti koji su donji. Raspodjela imovine je i za Sarajevo i za velikosrbe bila gotova još u Wright Patterson bazi. Ovo je veliki udarac za velikosrpski projekat.
Ridjobrki

#11858 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Dosta je ovdje simpatizera SDP-a koji su realni i objektivni i to je za svaku pohvalu i ulijeva optimizam. Šteta što im je okvir prekrut da bi išta mogli postići u svom djelovanju.

Nego, drugovi i drugarice, gdje nam se Socijalista zametnuo? :-? Puno posla oko cargo-centra, bezbeli? :-?
valterbranisarajevo

#11859 Re: SDP

Post by valterbranisarajevo »

Problem je što obični članovi imaju veoma malo mogućnosti da utiču na rad organa stranke. Sva komunikacija između rukovodstva i članova se svodi na dva sastanka mjesnog odbora isključivo u izbornoj godini, bezbrojne telefonske pozive na dan izbora (jeste li glasali, jeste li glasali...). Ostali organi starnke (Opštinski odbori, Kantonalni odbori) se formiraju, ne znam ni ja kako, a trebao bih jer redovono po statutu izmirujem svoje obaveze (članarina).

Ja sam svojevremeno ovdje (jer nemam gdje drugo) protestvovao kada je SDP objavio da je Lagumdžiju za predsjednika u hiljaditom mandatu kandidovala baza, što znači mjesni, opštinski i kantonalni odbori. S obzirom da mene i još mnoge koji bi trebali biti ta baza niko nije ništa pitao smatram da je ovo gnusna laž.
Skijaš

#11860 Re: SDP

Post by Skijaš »

valterbranisarajevo wrote:Problem je što obični članovi imaju veoma malo mogućnosti da utiču na rad organa stranke. Sva komunikacija između rukovodstva i članova se svodi na dva sastanka mjesnog odbora isključivo u izbornoj godini, bezbrojne telefonske pozive na dan izbora (jeste li glasali, jeste li glasali...). Ostali organi starnke (Opštinski odbori, Kantonalni odbori) se formiraju, ne znam ni ja kako, a trebao bih jer redovono po statutu izmirujem svoje obaveze (članarina).

Ja sam svojevremeno ovdje (jer nemam gdje drugo) protestvovao kada je SDP objavio da je Lagumdžiju za predsjednika u hiljaditom mandatu kandidovala baza, što znači mjesni, opštinski i kantonalni odbori. S obzirom da mene i još mnoge koji bi trebali biti ta baza niko nije ništa pitao smatram da je ovo gnusna laž.
Naravno da je laž. Ako na internetu igdje možeš naći članove i simpatizere SDP-a, to je na ovom forumu. A evidentno je da im je Lagumdžija drag koliko i ekser sedmica u gumi na autu.
Banksy

#11861 Re: SDP

Post by Banksy »

Skijaš wrote: Tri simpatizera SDP-a koji su toliko objektivni (za razliku od nekih fanatika na forumu) da se usuđuju kritikovati tu stranku. I što je najbolje, po pitanju pogrešne stvari. Jer u ovom slučaju vojne-državne imovine,
četnici su ti koji su donji. Raspodjela imovine je i za Sarajevo i za velikosrbe bila gotova još u Wright Patterson bazi.
Ovo je veliki udarac za velikosrpski projekat.
SDS podržao dogovor šestorke
Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) podržao je odluke koje su dogovorene na jučerašnjem sastanku šestorice stranačkih lidera u Banjoj Luci.

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11862 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Skijaš wrote:
Naravno da je laž. Ako na internetu igdje možeš naći članove i simpatizere SDP-a, to je na ovom forumu. A evidentno je da im je Lagumdžija drag koliko i ekser sedmica u gumi na autu.
tako to ide u svim strankama, demokracija na zavidnom nivou
i ne, ne branim Zlaju niti pravdam SDP, nego govorim gdje zivimo
svjezi_ustipak

#11863 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

ZIVIO PROF. DR. ZLATKO LAGUMDZIJA!

ZIVJELA NJEGOVA POLITIKA!

TRIPUT URA ZA PROFESORA LAGUMDZIJU!

ovo malo da razbijem monotoniju :D :D
Last edited by svjezi_ustipak on 11/03/2012 14:50, edited 1 time in total.
stochar

#11864 Re: SDP

Post by stochar »

plain vanilla wrote:
Skijaš wrote:
tako to ide u svim strankama, demokracija na zavidnom nivou
i ne, ne branim Zlaju niti pravdam SDP, nego govorim gdje zivimo
ma ja, zivimo u zemlji u kojoj su i vrli SDP-ovi kadrovi primorani da zovu i trazhe shtele shto Niksic koji je prethodno zaposlio brata na direktorsku funkciju otvoreno spominje komentirajuci prvi kamerom zabiljezen slucaj korupcije i zloupotrebe sluzbenog polozaja u kojem ministar poznaniku omogucuje da preko reda ostvari nesto za sta gradjani BiH cijeli zivot placaju zdravstveno osiguranje a moraju cekati danima i mjesecima.

posto ovdje pamcenje mnogima ne seze dalje od dvije-tri stranice ove teme unazad (da ne govorim o dijelovima u kojima se Zlayino inacenje i glupiranje u kojem smo izgubili godinu i pol da bismo dobili nista pravdalo 'dosta je bilo saradnje s dodikom' da bi sad saradnja i priznanje drzavnosti RS odjednom bila sveto slovo na papiru), da ponovimo neke od nazanimljivijih isjecaka:

posto mi je odvec ljigavo da ponovo gledam onaj ogavni primjer zloupotrebe sluzbenog polozaja, evo vijest objavljena na zvanicnom siteu Doma zdravlja Sarajevo gdje kaze ovako:

Gorana Bregovića dočekalo je ljubazno osoblje odjela porodične medicine u Domu zdravlja Centar Vrazova, a zdravstveni karton otvorio je kod mr.sci.prim.dr Zaima Jatića, koordinatora projekta Porodične medicine.

U ugodnom desetominutnom razgovoru sa mr.sci.prim.dr Jatićem, Bregović je dao i svoje lične podatke, te je tim činom i zvanično postao registrovani korisnik usluga naše ustanove. (...)

Zbog povrede leđa, uzrokovane padom koji se Goranu Bregoviću dogodio prije par godina, a zbog koje je bio hospitaliziran i u beogradskoj bolnici, u Domu zdravlja Centar Vrazova dobio je uputnicu za CT kičme. Sa ovjerenom uputnicom Bregović se uputio ka radiološkoj službi Kliničkog centra Koševo u pratnji svog, kako kaže, velikog prijatelja prof.dr Rusmira Mesihovića, federalnog ministra zdravstva.

http://www.judzks.ba/Sidemenu/Informaci ... ljaKS.aspx

fakat ne znam nikoga ko je otvorio karton u ugodnom destominutnom caskanju, dobio odmah uputnicu za CT i tamo otisao u pratnji prijatelja inace ministra zdravstva...

sorry, ali takvu vlast, stranku ciji ministri to rade a privatni novinari pokazuju kao pozitivno, mogu samo prezirati, kao sto sam prezirao raniju vlast koja nam je obezbijedila 20 najtezih godina zajedno, i obezbjedjuje nam i dalje najteze godine u koaliciji sa 'reformskim SDP-om'! ko ovo moze opravdavati, ili ima ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem, ili i sam ima ovakav tretman zahvaljujuci tome sto je clan i poslusnik... fuj, gadi mi se na kvadrat!

p.s. Brega mi je zaista najmanji problem u svemu ovome, u biti mi je draze vidjeti ljude poput njega da se vracaju nego raznorazne potencijalne koalicione partnere SDP-a tipa Fahre, ali ono sto je pokazao primjer odvodjenja njega na CT u zemlji u kojoj djeca (u stvari van koje) umiru po hodnicima svjetskih bolnica cekajuci da im mi po ulici prikupimo sredstva za lijecenje iako su njihovi roditelji godinama i godinama uredno placali zdravstveno!
svjezi_ustipak

#11865 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

@stochar

postoji li alternativa i sta bi ti sugerisao SDP da ucini?
stochar

#11866 Re: SDP

Post by stochar »

svjezi_ustipak wrote:@stochar

postoji, da se prestanu ponasati k'o kriminalci i apsolutisti! sugerisao bih im da na funkcije postave ljude koji znaju raditi posao a ne klimavce glavom i beskicmenjake koji ce samo izvrsavati naloge dragog vodje!

alternativa Zlayinom SDP-u je stranka koja ce s pravom nositi naziv Socijaldemokratska partija BiH! ono sto oni rade je sve osim socialdemokratije... trenutno nisu nista vise socijaldemokratska stranka od Dodikovog SNSD-a!
zahvalan

#11867 Re: SDP

Post by zahvalan »

pemanapemani wrote:
zahvalan wrote:
pemanapemani wrote:

On je uradio čuda, nema dalje.

Ko jebe one kojima je susjedna zgrada četiri metra od prozora. Neka idu u šumu ako im smeta.

Kakav je to asfalt koji traje tri godine. To je onaj "bajkoviti" koji traže razočarani.

Zajebi političara koji se poredi sa klerikalnim lopovima. Ako oni trebaju služiti za komparaciju, onda, jebeš sve, otišli smo u neku stvar
Ama bolan kakve zgrade gdje pise da moras imati lijep pogled kroz prozor.
Znaci ja bih trebao kriviti Damira sto je komsija napravio kucu do moje ?? Pri tom jos nema Fasadu na kuci za sve je to Damir kriv jel ?? E svasta :-) :-)

Pricas o tim zgradama kao da su stanarima uzeli nesto sto je njihovo,Sve te zgrade su Moderne i ljudi su stavili Staklo gdje god su mogli.
svjezi_ustipak

#11868 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

stochar wrote:
svjezi_ustipak wrote:@stochar

postoji, da se prestanu ponasati k'o kriminalci i apsolutisti! sugerisao bih im da na funkcije postave ljude koji znaju raditi posao a ne klimavce glavom i beskicmenjake koji ce samo izvrsavati naloge dragog vodje!

alternativa Zlayinom SDP-u je stranka koja ce s pravom nositi naziv Socijaldemokratska partija BiH! ono sto oni rade je sve osim socialdemokratije... trenutno nisu nista vise socijaldemokratska stranka od Dodikovog SNSD-a!
pitao sam te zbog tvoje podrske SDP mnogo prije ovih izbora. iskreno, sve sto si rekao stoji ali meni je licno nezamislivo da se tako nesto moze desiti u SDP, pogotovo taj dio sa promjenom ljudi na funkcijama. stoga, vjerujem da ce ostatak mandata SDP biti "Suti i trpi". daj Boze da ne bude istina ali dosadasnje iskustvo mi daje za pravo da mislim tako.

kolika je po tebi mogucnost da se SDP uopce moze brzopotezno reformisati tokom obavljanja vlasti?
svjezi_ustipak

#11869 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

zahvalan wrote:
Znaci ja bih trebao kriviti Damira sto je komsija napravio kucu do moje ?? Pri tom jos nema Fasadu na kuci za sve je to Damir kriv jel ?? E svasta :-) :-)

Pricas o tim zgradama kao da su stanarima uzeli nesto sto je njihovo,Sve te zgrade su Moderne i ljudi su stavili Staklo gdje god su mogli.
zna se koliko osvjetljenje trebas imati u stanu, propisano odavno standardima. onakvom graditeljskom kulturom one zgrade su definitivno nepozeljna i nezdrava mjesta za stanovanje.

offtopic ali:

majke ti sto pises pola imenica velikim slovima? potesko te citati.
zahvalan

#11870 Re: SDP

Post by zahvalan »

Igraliste Buca Potok

Image

Eko Kuca Mojmilo

Image

Image

Dvorana Ramiz Salcin

Image

Kruzni tok Dobrinja

Image

e haj sad vi meni pokazite sta su uradili drugi :D
stochar

#11871 Re: SDP

Post by stochar »

mislim da je liku 'zahvalan' neko ukr'o profil, ili je iznenada dobio posao u Opstini novi Grad pa nam sad ovdje hvali sve poteze Hadžića inkluding i famozno Skijaliste:

zahvalan wrote::( Mnogo Gospode u Sarajevu

Ok nek nastave ovom politikom 70.000 hiljada zaposlenih u Sarajevu i 70.000 Hiljada nezaposlenih

Nisam nista rekao za muzeje pozorista itd samo sam rekao da nam nije trebalo ovo Cudo za buduce Skijase :-)

I kada bih se neko naucio skijati na onom CUDU drzava toliko ulaze u Reprezantaciju Skijanja da smo Medju prvima u Svijetu :D

A sto se tice Uzgoja Krompira i Luka u Sarajevu pa imas dole u Ahatovicima Velika Polja Kukuruza s obje strane Ceste ;-)

Al jbg bolje da nezaposleni gledaju praznog stomaka mlade nade Skijanja nego da im se pokaze da opcina Misli na njih :D
zahvalan wrote:Za mene je ono cisti promasaj vec par noci idem tamo i jako jako malo Ljudi posjecuje ......

Ekonomski neisplativo a novac oko Milion Eura,se mogao i morao investirati Privredu ili Poljoprivredu
zahvalan wrote:
nije problem u skijalistu da smo mi imamo razvijenu Privredu i Poljoprivredu a ovako smo na granici siromastva (to mi niko ne moze osporiti) ja sam samo konstatovao da ovo nije bilo potrebno jer je slabo posjeceno i ekonomski nije isplativo. Ne vidim razlog zasto ste se vezali za sadnju krompira( a jeste se tu nekad sadio i dan danas se sadi pored trolejbuske okretaljke na Mojmilu. Bolje da su posadili Ljesnjak ili neko drugo voce,ovako je to Cisti Promasaj.

A za ovog sto spominje Olimpijski grad pa pored tog skijalista imas neasfaltirane ulice dakle nema Asfalta ni u planu,Mozda je problem u meni jer prolazim pored narodne kuhinje u Svrakinu pa vidim koliko ima ljudi koji nemaju novca za Hranu (znaci nema se novca za hranu,a opstina ima novca za Luksuz Skijaliste i Ledene Dvorane itd itd

Iza mojih stavova stoje jaki Argumenti od 140000 hiljada radno sposobnih zaposleno je samo 70 hiljada
zahvalan

#11872 Re: SDP

Post by zahvalan »

svjezi_ustipak wrote:
zahvalan wrote:

zna se koliko osvjetljenje trebas imati u stanu, propisano odavno standardima. onakvom graditeljskom kulturom one zgrade su definitivno nepozeljna i nezdrava mjesta za stanovanje.

offtopic ali:

majke ti sto pises pola imenica velikim slovima? potesko te citati.

:-) Siguran sam da svi stanovi u pomenutim zgradama dobijaju dovoljno svjetlosti nego je problem sto gospoda sada mora parkirati automobil malo dalje od zgrade :( Valja hodati do zgrade

offtopic

Nisam procitao nigdje u pravilima foruma da ne smijem pisati kako ja hocu,tamo samo pise da ne smijem vrijedjati druge :thumbup:

ako sam nesto preskocio,pokazi mi :thumbup:
zahvalan

#11873 Re: SDP

Post by zahvalan »

stochar wrote:mislim da je liku 'zahvalan' neko ukr'o profil, ili je iznenada dobio posao u Opstini novi Grad pa nam sad ovdje hvali sve poteze Hadžića inkluding i famozno Skijaliste:

Ok nek nastave ovom politikom 70.000 hiljada zaposlenih u Sarajevu i 70.000 Hiljada nezaposlenih

Nisam nista rekao za muzeje pozorista itd samo sam rekao da nam nije trebalo ovo Cudo za buduce Skijase :-)

I kada bih se neko naucio skijati na onom CUDU drzava toliko ulaze u Reprezantaciju Skijanja da smo Medju prvima u Svijetu :D

A sto se tice Uzgoja Krompira i Luka u Sarajevu pa imas dole u Ahatovicima Velika Polja Kukuruza s obje strane Ceste ;-)

Al jbg bolje da nezaposleni gledaju praznog stomaka mlade nade Skijanja nego da im se pokaze da opcina Misli na njih :D
zahvalan wrote:Za mene je ono cisti promasaj vec par noci idem tamo i jako jako malo Ljudi posjecuje ......

Ekonomski neisplativo a novac oko Milion Eura,se mogao i morao investirati Privredu ili Poljoprivredu
zahvalan wrote:
nije problem u skijalistu da smo mi imamo razvijenu Privredu i Poljoprivredu a ovako smo na granici siromastva (to mi niko ne moze osporiti) ja sam samo konstatovao da ovo nije bilo potrebno jer je slabo posjeceno i ekonomski nije isplativo. Ne vidim razlog zasto ste se vezali za sadnju krompira( a jeste se tu nekad sadio i dan danas se sadi pored trolejbuske okretaljke na Mojmilu. Bolje da su posadili Ljesnjak ili neko drugo voce,ovako je to Cisti Promasaj.

A za ovog sto spominje Olimpijski grad pa pored tog skijalista imas neasfaltirane ulice dakle nema Asfalta ni u planu,Mozda je problem u meni jer prolazim pored narodne kuhinje u Svrakinu pa vidim koliko ima ljudi koji nemaju novca za Hranu (znaci nema se novca za hranu,a opstina ima novca za Luksuz Skijaliste i Ledene Dvorane itd itd

Iza mojih stavova stoje jaki Argumenti od 140000 hiljada radno sposobnih zaposleno je samo 70 hiljada
A sto nisi napisao da sam se protivio izgradnji Eko kuce i Skijalista, to ne znaci da necu Ponovo glasati za Sdp :D

i nije niko ukrao profil :thumbup:

da moramo brinuti o nezaposlenim moramo :D da su drugi napravili vise od SDP-a nisu
stochar

#11874 Re: SDP

Post by stochar »

zahvalan wrote:
stochar wrote:mislim da je liku 'zahvalan' neko ukr'o profil, ili je iznenada dobio posao u Opstini novi Grad pa nam sad ovdje hvali sve poteze Hadžića inkluding i famozno Skijaliste:

zahvalan wrote:

A sto nisi napisao da sam se protivio izgradnji Eko kuce i Skijalista, to ne znaci da necu Ponovo glasati za Sdp :D

i nije niko ukrao profil :thumbup:

da moramo brinuti o nezaposlenim moramo :D da su drugi napravili vise od SDP-a nisu
zahvalan wrote:

Last edited by stochar on 11/03/2012 15:23, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11875 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

zahvalan wrote:e haj sad vi meni pokazite sta su uradili drugi :D
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/k ... /120311017

A vidim i bazen za koji je zaslužna Semiha, Batman pripisuje sebi :D
Post Reply