A kad se ljudi otrijezne nastupa period " rahatluka" saznanjem da je alternativa - jedna velika O !sinuhe wrote:Ali dobro je to sto SDP ima vlast. Treba i to vidjeti pa se konacno otrijezniti.
A to je tek pravi problem...za sve nas !
A kad se ljudi otrijezne nastupa period " rahatluka" saznanjem da je alternativa - jedna velika O !sinuhe wrote:Ali dobro je to sto SDP ima vlast. Treba i to vidjeti pa se konacno otrijezniti.
ha ja ...jedan_dobar_dan wrote:
pa kako mozes znati,
mozda je i ovaj knjiga jeftini populizam ?
zapravo, sdp mora imati i ovakve clanove, moraju prikupljati mase,
na ime i titu su kupili jedne, na ovo druge,
valterbranisarajevo wrote:Ako se busaš da si pravni nasljednik nečega, onda si valjda nasljednik i njegove ideologije a ne samo nečije imovine. (Ovce i novce nikako ne možeš imati u isto vrijeme).Pljuvanje po onima koji su svojom imovinom omogućili SDP-u da izgradi jaku infrastrukturu je također dvolično i licemjerno. Isto kao što će se na kraju vjerovatrno pokazati da su Titove slike u njihovim kabinetima samo jeftini populizam....Uglavnom još jedna šamarčina, i to od onoga koji je svoje političke ambicije ostvario plaćenim oglasima sa hvalospjevima vođi. Od takve "osobe" se ništa drugo ne može ni očekivati. Još jedan autogol u kratkom vremenskom roku...
A nista. Nauciti se skromnosti i bez velikih parola probati uraditi nesto.popajic wrote:A kad se ljudi otrijezne nastupa period " rahatluka" saznanjem da je alternativa - jedna velika O !sinuhe wrote:Ali dobro je to sto SDP ima vlast. Treba i to vidjeti pa se konacno otrijezniti.
A to je tek pravi problem...za sve nas !
Znamo...ZaBiH 100%.KatarinaKosaca wrote:Ako misliš na mene, ja sam Bosanka, 100%nosara wrote:Uostalom, spanjolka ti je sve rekla...
Znam da ti se postovi svode na sms upadice analize forumaša, pa si me već okarakterizirao kao HDZ, HDZ sa brojevima, SDA, SBIH... red bi bilo da pomeneš i SBBseln wrote:Znamo...ZaBiH 100%.KatarinaKosaca wrote:Ako misliš na mene, ja sam Bosanka, 100%nosara wrote:Uostalom, spanjolka ti je sve rekla...
ja znam sta sigurno nisiKatarinaKosaca wrote:
Znam da ti se postovi svode na sms upadice analize forumaša, pa si me već okarakterizirao kao HDZ, HDZ sa brojevima, SDA, SBIH... red bi bilo da pomeneš i SBB
plain vanilla wrote:sad ce se Babo vratiti, pa cemo za njega glasati
ako on nije multietiĆan, ne znam ko je
da mijenjamo parolu?zoom66 wrote:plain vanilla wrote:sad ce se Babo vratiti, pa cemo za njega glasati
ako on nije multietiĆan, ne znam ko je![]()
![]()
babo izlazi na privremenu slobodu...plain vanilla wrote:sad ce se Babo vratiti, pa cemo za njega glasati
apsolutno, apsolutnozoom66 wrote:bolje biti shvabo kad se vrati baboplain vanilla wrote: da mijenjamo parolu?
Vratit ce se Babo, ..... vam mater
Bice etike , bice kokaplain vanilla wrote:sad ce se Babo vratiti, pa cemo za njega glasati
Lagumdžija je problem i male su šanse da kod njega proradi savjest. On je spreman uništiti stranku ali neće dozvoliti da neko osporava njegovo božansko nadahnuće. Boli njega uho to što neko ko je maltene pa krv lio da ta stranka izađe iz opozicije, razmišlja o tom da više ne glasa za SDP. To je taj elitistički mentalitet, kao što je ona ljiga Bojan Zec Filipović kidnapovao ideju liberalizma, i sada istu po asfaltu vuče zavezanu za auto kojim bježi od onih koje je prevario, tako je i Lagumdžija spreman kidnapovati SDP i tu stranku kao taoca držati do samog kraja. Njemu nismo bitni mi kojima smeta Nikšićevo pravdanje korupcije kao nečeg sasvim normalnog, njemu nismo bitni mi kojima smeta ovo posipanje pepelom pred Islamskom zajednicom, Lagumdžija ne funkcioniše na frekvenciji na kojoj funkcioniše prosječan simpatizer SDP-a.valterbranisarajevo wrote:SDP bi mogao izvući pouke iz onog kroz šta sada prolazi Oslobođenje. Kada su postali bilten SDA, počeli pisati kilometarske hvalospjeve o Tihiću i Bakiru, objavljivati feljtone "emigranata" u kojima se pljuje Tito i bljuvotine onog kvazinovinarčiča Vrička koji radi to isto izgubili su veliki broj stalnih čitalaca a nove nisu dobili. Od mene su strpali u džep hiljade KM, ali više neće ni pfeninga dok ne promijene uređivačku politiku..
Apslolutno sam siguran da oni kojima godi ovo što Denis piše i priča nisu većinska glasačka populacija SDP-a....
Skijaš wrote:Lagumdžija je problem i male su šanse da kod njega proradi savjest. On je spreman uništiti stranku ali neće dozvoliti da neko osporava njegovo božansko nadahnuće. Boli njega uho to što neko ko je maltene pa krv lio da ta stranka izađe iz opozicije, razmišlja o tom da više ne glasa za SDP. To je taj elitistički mentalitet, kao što je ona ljiga Bojan Zec Filipović kidnapovao ideju liberalizma, i sada istu po asfaltu vuče zavezanu za auto kojim bježi od onih koje je prevario, tako je i Lagumdžija spreman kidnapovati SDP i tu stranku kao taoca držati do samog kraja. Njemu nismo bitni mi kojima smeta Nikšićevo pravdanje korupcije kao nečeg sasvim normalnog, njemu nismo bitni mi kojima smeta ovo posipanje pepelom pred Islamskom zajednicom, Lagumdžija ne funkcioniše na frekvenciji na kojoj funkcioniše prosječan simpatizer SDP-a.valterbranisarajevo wrote:SDP bi mogao izvući pouke iz onog kroz šta sada prolazi Oslobođenje. Kada su postali bilten SDA, počeli pisati kilometarske hvalospjeve o Tihiću i Bakiru, objavljivati feljtone "emigranata" u kojima se pljuje Tito i bljuvotine onog kvazinovinarčiča Vrička koji radi to isto izgubili su veliki broj stalnih čitalaca a nove nisu dobili. Od mene su strpali u džep hiljade KM, ali više neće ni pfeninga dok ne promijene uređivačku politiku..
Apslolutno sam siguran da oni kojima godi ovo što Denis piše i priča nisu većinska glasačka populacija SDP-a....
Jedini način da se ovo riješi je da se u samom vođstvu SDP-a stvori grupa ljudi koja će zaprijetiti daljom podjelom stranke ako on ne odstupi. Pa kad budemo imali 15 stranaka poput SDU, možda izdobri. Jer kad nam se priredi ovakvo sranje kao u Bosanskom Petrovcu, to više nije nesporazum između centrale i baze, nego nas čovjek jebe u mozak bez imalo ustručavanja.
Malo si se zapetljao. Ne pratim ti logiku.Bosnolog wrote:SDA je najveca krimomafijaska stranka sa dvodecenijskim stazom,ona ih je proizvodila,gajila i hranila,....Sto se tice stranke koja je nova i nije bila u vlasti,ne mozes ih porediti sa SDA,.....One koji su imali aferima i pobjegli u SBBBiH ne stavljati na rukovodece pozicije,vec ih izbaciti iz stranke kao preduslov za kolaiciju i suditi im,...da bi im sudio moras donijeti zakon a kako ce glasati za taj zakon SDA mafijasi koji bi morali iz koalicije ici u zatvor,......?????
Nemam komentar, jer je sve već rečeno.Jesu li, prema Vašem mišljenju, Srbi koji sada žive u Sarajevu ugroženi, što nerijetko potenciraju političari iz RS-a, i kako se Vi, kao Srbin, osjećate u glavnom gradu BiH?
Da, Srbi su ugroženi, i to prvenstveno, iako ne isključivo, od istih društvenih i ekonomskih nedaća, kao i njihovi sugrađani ostalih nacionalnosti. Kao izrazitoj manjini njima se pod izgovorom nepostojanja potrebnih preduslova uskraćuju i lična i kolektivna prava. Stanje koje je stvoreno u protekle dvije decenije ima ugrađen odbrambeni mehanizam, a njega uključuju i podstiču oni koji su ga stvarali ili od njega imali koristi. Dozvolite da vam to ilustrujem. Kad god se pokrene inicijativa za konkretnu provedbu ustavne obaveze nacionalne zastupljenosti službenika i namještenika u organima uprave u skladu sa popisom iz 1991. godine, odmah se kao odbrana uključe teze kako to znači da treba otpuštati Bošnjake i zamijeniti ih Srbima i Hrvatima, ili kako se traži da stručne ljude mijenjaju manje kvalitetni kandidati samo zato što su "prave" nacionalnosti i na to se doda kako je veliki broj pripadnika boračkih porodica koji će biti "bačeni" na ulicu zbog nekih koji su za vrijeme rata, ili pucali po gradu, ili pobjegli van.
Suština je u tome da se, uglavnom, ta odbrana pozicionira na potpunim lažima o talasima otpuštanja, izbacivanjima na ulicu i gaženju dostojanstva, a cilj je da se sačuvaju kumovi, zemljaci i rodbina koja se posmještala po državnoj upravi bez ikakvog kriterija i kvalifikacija. Krajnji ishod jeste da imate masovno kršenje Ustava, stvarnu diskriminaciju i pojačanje stanja opšteg nepovjerenja.