Isto da govorimo o Maoci.
SDP
- madner
#11226 Re: SDP
Pa jesi li prolazio ovih dana oko Alte? Ima li struje?
- madner
#11227 Re: SDP
kojeime wrote:Ako prodje ACTA neces moci ni brati biljke. Neka kompanija ce patentirati stavljanje biljaka u vrucu vodu i moci ces te biljke koristiti jedino ako ih kupis kao proizvod tog proizvodjaca. Nece vise biti hodanja po sumi, branja nane i kamilice i pravljenja caja.heckler wrote:...A nama ce ta industrija uskoro spasti na beranje ljekovitog bilja. Nece ga kod nas ni pakovati.
Samo cekam da ambasador zna se koji nazove naseg ministra vanjskih poslova i kaze mu da potpise ACTA-u.
Haj to, ali sto vise nece biti dzabnih filmova...
-
Murisno1
#11228 Re: SDP
ma šminkajte vi ovaj šupakluk kako hocete.heckler wrote:Murisno1 wrote:mogu razumjet svakakve spinove i zajebancije, al da neko tek tako pravda najkonkretniji i najočitiji (već godinama) reket u ovoj državi je licemjerno da ne moze licemjernije.Control panel wrote:
ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.
Ti placas RTRS isto koliko i FTV. Meni je to puno veci problem nego ovo, ali to se niko od vas dusebriznika ne sjeti problematizovati.
- Dasi
#11229 Re: SDP
Halo bolan, jesu li vlasnici AMERIKANCI pobjegli sa parama? Jesu. Trazi li ih iko? Je li iko cuo za njih kako su dali petama vjetra? Nije. Spominje li ih iko, je li iko podigao neku tuzbu? Hoce li vratiti te pare i zavrsiti u prdekani? Cisto sumnjam. Cuj napravili su CT. I FahrA je napravio toranj, je li manji lopov. Treba li mu sad sve oprostiti zato sto je napravio toranjan?madner wrote:Pa jesi li prolazio ovih dana oko Alte? Ima li struje?![]()
- heckler
#11230 Re: SDP
Skijaš wrote:Zašto niko ne pomisli da Alvogenu treba sarajevska proizvodnja kako bi Bospirin prodavali u Americi ? Tačno je, postoji šansa da Amerikanci urade Bosnalijeku ovo što su Rusi uradili rafineriji, ali sačekajte malo ljudi, rano je još za tužaljke.heckler wrote:Bosnalijek izmedju cekica i nakovnja. Najebace kako god okrenes. Ili ce ih ovaj kriminalac isisati do kraja ili ce ih povaliti ko god ih kupi. Ne vidim im dugorocno neku perspektivu na moju veliku zalost. Malena bara, a pun k... ajkula.
Zato sto niko ne zivi u oblacima i koga god interesuje znaju kako zavrse te akvizicije. Hebote dan koliko je patenata Pliva imala pa ih pretvorise u proizvodjace genericnih ljekova. Ali eto Bospirin im je zelja ne dosanjana
- madner
#11231 Re: SDP
Pobjegao je sa parama
Ne mogu ti objasnjavat, samo mi objasni odkud mu kes i koliko kesa je podigao. Onda mi objasni kako to da alta radi.
Ne mogu ti objasnjavat, samo mi objasni odkud mu kes i koliko kesa je podigao. Onda mi objasni kako to da alta radi.
- Dasi
#11232 Re: SDP
Sto onda te pare idu samo BHT-u, FTV-u i RTRS-u? Taj predajnik koristim da gledam i ostale tv stanice. Sto i njima ne ide dio kolaca?Control panel wrote: ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.
- heckler
#11233 Re: SDP
Murisno1 wrote:ma šminkajte vi ovaj šupakluk kako hocete.heckler wrote:Murisno1 wrote:
mogu razumjet svakakve spinove i zajebancije, al da neko tek tako pravda najkonkretniji i najočitiji (već godinama) reket u ovoj državi je licemjerno da ne moze licemjernije.
Ti placas RTRS isto koliko i FTV. Meni je to puno veci problem nego ovo, ali to se niko od vas dusebriznika ne sjeti problematizovati.
Probaj ti usminkati ti svoje nebuloze loma jerbo ovdje slaboprolaze. Meni je FTV zadnja na listi problema koje imam sa placanjem TV prikljucka. RTRS na vrhu pa 5 praznih, pa BHTV, pa 20 praznih, pa lista ekonomskih/programskih gluposti, pa tek FTV kao FTV.
Daljinski u sake pa saltaj kanale. Ili slobodnu (herceg)Bosnu pod misku pa u park na vazduh.
-
kojeime
#11234 Re: SDP
Ljudi, otisli smo daleko od teme. Jeste da je i Bsnalijek i ostalo vezano za SDP jer oni sada odlucuju, ali da nekako povezemo to direktno ili da prestanemo sa off topicom.
Last edited by kojeime on 07/03/2012 22:47, edited 1 time in total.
- madner
#11235 Re: SDP
Ostali nisu javni emiteri, a ovi jesu.
Inace u zloj Njemackoj ako moze forumat moras placat, jer smatraju i pristup internetu jednakim.
Inace u zloj Njemackoj ako moze forumat moras placat, jer smatraju i pristup internetu jednakim.
- Dasi
#11236 Re: SDP
Nemas mi sta objasnjavati, poznati su mi tvoji stavovi.madner wrote:Pobjegao je sa parama![]()
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/v ... /111028063
Naime, nakon što je Alta Shopping centar, koji je u vlasništvu Trilanda, ostao bez struje zbog duga od 126.000 KM, Sosnowski je dao petama vjetra. Shvatio je Sosnowski da su ulaganja u nekretnine u glavnom gradu BiH za njega prevelik zalogaj pa je s preostalim novcem pobjegao, pretpostavlja se, u svoj rodni Texas.
- poznanik
#11237 Re: SDP
Ili ćemo postati jeftin i pouzdan poligon za ispitivanje raznoraznih lijekova, koje će kreirati i po jeftinoj cijeni prodavati kao američki proizvod - lijek za sve bolesti, od kojih se, u stvari, dobije sve osim ozdravljenjakojeime wrote:Pretvorice Bosnalijek u centar za prepakivanje ko zna kakvih tableta jeftino kupljenih negdje u Aziji, otpustice sve strucnjake jer im nece trebati posto nece biti proizvodnje i razvoja. Pa ce onda, kada izvuku koliko mogu od dokumentacije, registracija i trzista koje Bosnalijek ima ili ga nekome jeftino prodati kao gradjevinsko zemljiste ili ga pustiti da nestane.
Zato ne Alvogenu.
Zato ne Alvogenu, ali i ne Arslanagićima!
- madner
#11238 Re: SDP
Pa genije ako u alti ima struje neko je to morao platiti zar ne? Dakle clanak ti nije istinit
Ako je neko ostecen to je banka, a banka moze uzeti Altu da bi se namirila.
Nema nista gore od ljudi koji ne mogu sabrat 2 i 2.
-
Murisno1
#11239 Re: SDP
prejadno ...heckler wrote:
Probaj ti usminkati ti svoje nebuloze loma jerbo ovdje slaboprolaze. Meni je FTV zadnja na listi problema koje imam sa placanjem TV prikljucka. RTRS na vrhu pa 5 praznih, pa BHTV, pa 20 praznih, pa lista ekonomskih/programskih gluposti, pa tek FTV kao FTV.
Daljinski u sake pa saltaj kanale. Ili slobodnu (herceg)Bosnu pod misku pa u park na vazduh.
ali nije iznenađujuće ...
ovo je zlatkova (pogana i egousrana) politička filozofija. njemu na dušu sve ovo a i onima koji u otimačini u obliku pretplate za promociju uskostranačkih ideja (jer to je jedino što se gleda na ftv-u, i to uglavnom zbog ibrećenja, o ostallom sadržaju fakat nema smisla ni raspravljati) ne vide ništa loše ...
- heckler
#11240 Re: SDP
Murisno1 wrote:prejadno ...heckler wrote:
ovo je zlatkova (pogana i egousrana) politička filozofija. njemu na dušu sve ovo a i onima koji u otimačini u obliku pretplate za promociju uskostranačkih ideja (jer to je jedino što se gleda na ftv-u, i to uglavnom zbog ibrećenja, o ostallom sadržaju fakat nema smisla ni raspravljati) ne vide ništa loše ...
Zlaju ne gumo ocima vidjeti, ali ne gumo ni vas providne dezurne pljuvace koji ignorisu more problema i fokusiraju se na objekivno najmanje vazne zbog licnih nekih poremecaja.
Odakle vam obraz prelaziti preko toga da za RTRS idu nase pare sve ove godine a sad odkad je nekakav SDP na vlasti postade problem dio iz pretplate koji ide FTV. Tolike postove napisati radi te 2 marke za FTV a sve ove godine financirajuci RTRS bez rijeci. Ja koji sam pljuvao po toj pretplati od prvog dana sad ovdje sa vama treba da se natezem
-
VjecitiStudent
#11241 Re: SDP
Imas ne jedan balvan, vec cijelu sumu u ocima.heckler wrote: Probaj ti usminkati ti svoje nebuloze loma jerbo ovdje slaboprolaze. Meni je FTV zadnja na listi problema koje imam sa placanjem TV prikljucka. RTRS na vrhu pa 5 praznih, pa BHTV, pa 20 praznih, pa lista ekonomskih/programskih gluposti, pa tek FTV kao FTV.
Bilo je samo pitanje vremena kad ce se javiti ovi 'hard core' obozavaoci kojima SVE sto urade njihovi prolazi.
Last edited by VjecitiStudent on 07/03/2012 22:47, edited 1 time in total.
- Dasi
#11242 Re: SDP
E de me ti nauci da saberem 2+2.madner wrote:Pa genije ako u alti ima struje neko je to morao platiti zar ne? Dakle clanak ti nije istinit![]()
Je li on platio struju? Ili je pokupio te pare, vjerovatno jos neke (npr. plate od njegovih radnika), i ispalio se.
Genije moj, njemu su isle pare od rente. Od tih para je trebao platiti struju. Je li je platio? Nije! Ispalio se sa tim parama. Mene ne interesuje ko je platio njegove dugove, nego me interesuje kako se on izvukao sa neplacanjem struje i "s preostalim novcem" a da ga svi zaborave.
Neka si mi pomogao da i ovo saberem.madner wrote:Ostali nisu javni emiteri, a ovi jesu.
Odosmo u oft
- stochar
#11243 Re: SDP
a pare od pretplate idu u javne kuhinje? de ba, kako vas vise nije stid boga, ljudi, mao ce tunga i tinki-vinkija?!Control panel wrote:
ne placas federalnoj pretplatu nego za posjedovanje tv aparata. zar ti stvarno mislis da je brega toliki kokuz i da nema bas nigdje drugo nego je dosao da se kod nas pregleda.
boli me qrtz ima li Brega para za pregled, a znam da ima. on je u ovoj prici najmanji problem, problem su sljedeci akteri:
Ministar zdravstva (SDP)
Novinar (SDP)
znaci: Estradna Zvijezda dolazi kod Ministra koji upravo brifuje Novinara i Ministar preko reda odvodi Estradnu Zvijezdu i pruza mu zdravstvenu uslugu koju najtezi bolesnici cekaju mjesecima!
ono sto smo vidjeli cisti je primjer korupcije i shtele, primjer mladima kako mogu uspjeti u drzavi za chovjeka: ako imaju para i poznaju ministra! sve ostalo su budalastine i bahanalije, a vas posao da paznju s bitnih stvari krecete na gluposti i bespotrebne rasprave zahvaljujuci katastrofalnim potezima Vodja i njihovih privatnih novinara sve je tezhi i tezhi...
- madner
#11244 Re: SDP
Dakle da vidimo, ti uzmes kredit da napravis kucu. Poslje 4 godine ne mozes odplacivat isti i ispalis se. Banka je 4 godina primala tvoje pare i sada ima i tvoju kucu. Jesi li ti opljackao banku? 
- valterbranisarajevo
#11245 Re: SDP
Ovim potezom sa Bregovićem vlast je i zvanično promovisala princip „štele“ kao najsigurniji način za ostavrivanje prava koje građani imaju po zakonu i udarila šamar hiljadama onih koji pate u bolovima ili čak umru a ne dočekaju dijagnostički pregled. Bezbozirnost Mesihovića, Gavrankapetanovića, Hadžiomerovića i ekipe sa ovim potezom je sramotna i nehumana...Sram vas bilo neljudi.. 
- Dasi
#11246 Re: SDP
A te 4 godine rentam stan, uzimam kiriju i dogovorim se sa postanarima da meni daju pare za rezije kao ja cu platiti. Naravno ne placam nista, vjerovatno ne placam ni tu ratu banci (jer lik je poslije 2-3 mjeseca od otvorenja pobjega a rata vjerovatno nije bila mala). Zaposlim domara kao da odrzava stan placam ga jedno vrijeme, zadnjih par mjeseci prestanem. Sve te pare ustekam i ispalim se u Ameriku. Znaci na lijepe oci i prevaru sam zaradio nekoliko desetina-stotina milja.madner wrote:Dakle da vidimo, ti uzmes kredit da napravis kucu. Poslje 4 godine ne mozes odplacivat isti i ispalis se. Banka je 4 godina primala tvoje pare i sada ima i tvoju kucu. Jesi li ti opljackao banku?
Haj mi objasni onda sto je bjezao? Sto jednostavno nije rekao banci da ne moze vracati kredit i da uzmu zgradu? Sto je nije prodao i vratio kredit? Sto nije bilo sta drugo uradio osim da je pobjegao bez dinara kao sto ti govoris.
Iako je tržni centar nastavio rad, sudbina Alte nije poznata. Kako smo već ranije pisali, vlasnici ovog tržnog centra pobjegli su iz zemlje sa novcem.
Kako saznajemo, Hypo Alpe Adria Banka je aktivirala hipoteku na objekat, jer je kompanija Triland Development kod ove banke podigla kredit za izgradnju objekta.
U najtežoj situaciji su zakupci poslovnih prostora koji tvrde da su zatečeni stanjem u koje ih je dovela neodgovorna uprava Alta Shopping centra. Kako su nam rekli zakupci, oni su redovno izmirivali svoje obaveze prema TC-u, koje su uključivale i troškove za električnu energiju.
"U ovom trenutku mi smo onemogućeni da obavljamo naše poslovanje i trpimo gubitke na koje svakako nećemo ostati ravnodušni jer ćemo tražiti nadoknadu štete kako za izgubljenu dobit tako i za narušavanje našeg pozitivnog poslovnog ugleda", rekli su nam iz kompanije ComTrade Shop, koja je otvorila prodavnicu u ovom objektu i uposlila 15 radnika.
Last edited by Dasi on 07/03/2012 23:13, edited 1 time in total.
-
Murisno1
#11247 Re: SDP
pa i srbi plaćaju federalnu ...heckler wrote:Murisno1 wrote:prejadno ...heckler wrote:
Zlaju ne gumo ocima vidjeti, ali ne gumo ni vas providne dezurne pljuvace koji ignorisu more problema i fokusiraju se na objekivno najmanje vazne zbog licnih nekih poremecaja.
Odakle vam obraz prelaziti preko toga da za RTRS idu nase pare sve ove godine a sad odkad je nekakav SDP na vlasti postade problem dio iz pretplate koji ide FTV. Tolike postove napisati radi te 2 marke za FTV a sve ove godine financirajuci RTRS bez rijeci. Ja koji sam pljuvao po toj pretplati od prvog dana sad ovdje sa vama treba da se natezem
eto, nama ne godi federalna, ne godi nam ni rtrs (ali iz razlicitih razliga)
njima ne godin federalna, ne godi im ni rtrs (to što vrlo više nas iz federacije prezire federalnu nego što u rs-u preziru rtrs je druga tema) ...
al hajd ..
mećite smajlije, valjda pomažu
-
kojeime
#11248 Re: SDP
Ama nije to, vec su kao dobri domacini izasli u susret dragom gostu...valterbranisarajevo wrote:Ovim potezom sa Bregovićem vlast je i zvanično promovisala princip „štele“ kao najsigurniji način za ostavrivanje prava koje građani imaju po zakonu i udarila šamar hiljadama onih koji pate u bolovima ili čak umru a ne dočekaju dijagnostički pregled. Bezbozirnost Mesihovića, Gavrankapetanovića, Hadžiomerovića i ekipe sa ovim potezom je sramotna i nehumana...Sram vas bilo neljudi..
- heckler
#11249 Re: SDP
Aha haj sad jos malo izjednaci strane. RTRS sa svojim negiranjem genocida, samo-bombardovanjem na markalama itd itd itd, i duplo manje srba pretplatnika javnog rtv servisa, posta ista kao FTV ..... jer se mlada uvrijedila pa ako njoj nije potaman neka sve goriMurisno1 wrote:pa i srbi plaćaju federalnu ...heckler wrote:Murisno1 wrote:
prejadno ...
eto, nama ne godi federalna, ne godi nam ni rtrs (ali iz razlicitih razliga)
njima ne godin federalna, ne godi im ni rtrs (to što vrlo više nas iz federacije prezire federalnu nego što u rs-u preziru rtrs je druga tema) ...
al hajd ..
mećite smajlije, valjda pomažu
- Ridjobrki
#11250 Re: SDP
Čekaj, znači i RTRS je besramno manipulirana od strane politike?
Aaaaa.... OK onda, nema frke... Pa što ne velite koji su vam uzori, boktemazo, ja kontam to neke euroneuro integracije, to neke ideje, to neki takorekuć gospodluk...
Sve ok, sve na mjestu, puž na grani, Bog na svom nebu. Za čovjeka.
Aaaaa.... OK onda, nema frke... Pa što ne velite koji su vam uzori, boktemazo, ja kontam to neke euroneuro integracije, to neke ideje, to neki takorekuć gospodluk...
Sve ok, sve na mjestu, puž na grani, Bog na svom nebu. Za čovjeka.