SDP

Post Reply
madner

#11076 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
Ridjobrki wrote:Ako ništa bar ne uređuje javno ZDF, ARD ili koji je gore već javni emiter... :roll:
Tako je, nikad ne bi neko iz politike sprijecio postavljanje urednika ZDFu. Osim ponekad.
I nije da je ZDF nastao jer je ARD bio Adenauaver privatni TV.
Cestitke, vrijedno se guglalo cijele noci.
Nakon sinocnje blamaze, hajmo sad malo o Njemackoj
Bome se spavalo, neko mora i na posao :D

Obrati se kolegama sa iluzijama, oni su poceli o obecanoj zemlji.
VjecitiStudent

#11077 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Cestitke, vrijedno se guglalo cijele noci.
Nakon sinocnje blamaze, hajmo sad malo o Njemackoj
Bome se spavalo, neko mora i na posao :D

Obrati se kolegama sa iluzijama, oni su poceli o obecanoj zemlji.
Ima svakakvih izvanrednih primjera iz obecane zemlje, ostavki politicara, smjena nakon afera itd., ali obecana zemlja nije tema.
Ridjobrki

#11078 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:Jah, svi smrde, sto ne bi i SDP.
Spineri, imate li jos koju taktiku, moze li kakav komentar na "drzavu stele za covjeka"?
Fol je što je Brega omražen među ljudima, bar je tako za većinu na ovom forumu. Da je u pitanju neko drugi, neko ko je zaslužio da se neko potrudi oko njegovog povratka u Sarajevo, ja ne bih imao puno zamjerki na FTV-ovu kampanju.
Zbilja, šta bi sa kičmom Jadranke Stojaković?
ultima_palabra

#11079 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:
Spineri, imate li jos koju taktiku, moze li kakav komentar na "drzavu stele za covjeka"?
Fol je što je Brega omražen među ljudima, bar je tako za većinu na ovom forumu. Da je u pitanju neko drugi, neko ko je zaslužio da se neko potrudi oko njegovog povratka u Sarajevo, ja ne bih imao puno zamjerki na FTV-ovu kampanju.
CT preko stele za (bogatog) covjeka ti nimalo ne smeta?
Populističke fore... velika zvijezda ima toliko povjerenje u naše javno zdravstvo, da će se radije pregledati tamo, nego u nekoj skupoj privatnoj klinici :-)

Vidjeli smo mi i čudnije stvari... da se Angelina i Brad odluče preseliti kod nas i urade ovo isto, vidio bi reakcija po forumu :D
VjecitiStudent

#11080 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote:
Zbilja, šta bi sa kičmom Jadranke Stojaković?
Sramota, sramota, sramota.
madner

#11081 Re: SDP

Post by madner »

Pa i to bi bilo jednako loshe kao i ovo. Goran ili Jadranka, ako si protiv stela budi dosljedan.
Ridjobrki

#11082 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

madner wrote:Pa i to bi bilo jednako loshe kao i ovo. Goran ili Jadranka, ako si protiv stela budi dosljedan.
Dosljednost protiv štela poštujem ali ako ti je to jednako loše onda imaš problem sa razumijevanjem socijaldemokratije.
madner

#11083 Re: SDP

Post by madner »

Onda naglasi da je problem sto ima love a ne sto je stela u pitanju.

A sad odoh, ispast ce jos da branim supka. :D
žuta

#11084 Re: SDP

Post by žuta »

šta je sa uputnicom i osiguranjem znači kome treba ct kod ministra pravac pa će vas za rukicu i odvest on lično
j........ li im mamicu fašističku i jos toi prikazuju preko tv u dnevniku trebali bi prikazat i kad se j........ a sa strane čuči Bakir i kuraži ga , fuj :evil:
Ridjobrki

#11085 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

madner wrote:Onda naglasi da je problem sto ima love a ne sto je stela u pitanju.

Nope, štela je u pitanju - lova samo obara argument u vezi Jadranke.

A i lova je u pitanju, kad malo prokontam. Ako pogledamo Robina Hooda kao socijaldemokratskog aktivistu i Superhika kao njegovog antipoda - na koga nam SDP danas više liči?

I bježi dok nisi ispao neoliberal. :D
ultima_palabra

#11086 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Pa i to bi bilo jednako loshe kao i ovo. Goran ili Jadranka, ako si protiv stela budi dosljedan.
Pa to... ja makar kažem da je meni problem u Bregi, a ne u samoj šteli :D
jedan_dobar_dan

#11087 Re: SDP

Post by jedan_dobar_dan »

madner wrote:Onda naglasi da je problem sto ima love a ne sto je stela u pitanju.

svima nama bi manje smetala i stela i goran,
da su oni inace ljubazni, da liste cekanja ne dostizu i po godinu dana.

ovako, cim vidis onaj prilog, izbaci te iz cipela.

svako ko ode u dom zdravlja, ima priliku da vidi sav jad naseg zdravstva,
o ozbiljnijim slucajevima bolesti, lezanju u bolnici, operacijama da i ne govorim.

zdravstveni radnici su sve, samo ne ljubazni (ima izuzetaka)
a sto bi bar malo trebali biti, bar kao humanisti, zar ne,
elem, ona pred bolnicom se smije od uha do uha,
ceka ga pred ulazom,
a obicno kada udjes, mozes dobiti pomocno osoblje, i lutas
kao alisa u zemlji cuda, i trazis nekog da te primi objasni,
gubis se kako da das kovertu i slicno.

o strucnosti da ne pricam.

eto, zato ono smeta.
Banksy

#11088 Re: SDP

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Štela je ono problematično, priča s Bregom je samo gadna, ljigava, degutantna.

Treba Drini reći da malo ohladi s FTV-om, postiže kontraefekat, pljunuće ga (Bregovića) neko na ulici.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11089 Re: SDP

Post by plain vanilla »

jos samo da i Zlaja zapjeva :D
palamuda

#11090 Re: SDP

Post by palamuda »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:

Treba Drini reći da malo ohladi s FTV-om, postiže kontraefekat, pljunuće ga (Bregovića) neko na ulici.
:thumbup: :thumbup:
Mislim da je to poenta.
Još malo pa će Bira izdati novu liniju frižidera u čast Goranovog povratka
Corto Maltese

#11091 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:

'Oće klinac, vazda je neki ministar, i odgovarajuće obezbjeđenje, uz njega
quasar

#11092 Re: SDP

Post by quasar »

Samo da docekam dan da mogu dati kome hocu svojih 300 maraka mjesecno za zdravstveno osiguranje, a ne da mi idu u havu dok ja placam privatne preglede kad mi zatreba.
Hajd sto se sav teret ZZ sveo na one koji rade i placaju doprinose, ali sto prednost na usluzi imaju oni koji ih ne placaju, pa jbg. gdje je tu logika?
Ako vec masno placam, daj mi skrati put da ne gubim radne dane cekajuci po ordinacijama besmisleno, a narocito dijagnostiku koja mora biti urgentna, a ne sumnja na rak necega a snimanje za pola godine.
Pa odmah rupu iskopaj, nemoj ga ni snimati, da ne trosis struju.
VjecitiStudent

#11093 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

No sikiriki, navikli smo se.
draganbl

#11094 Re: SDP

Post by draganbl »

Kada smo već kod zdravstvenog fonda, da dam i ja svoje mišljenje:

Potrebno je izvršiti centralizaciju funkcija iz oblasti zdravstvenog osiguranja, što implicira u krajnjem uspostavu jedinstvenog fonda zdravstvenog osiguranja u kojem bi bio vođen centralni registar osiguranih lica, ali i centralno prikupljanje doprinosa za zdravstveno osiguranje, te državnog Ministrastva zdravsta BiH.
madner

#11095 Re: SDP

Post by madner »

Naravno, ako budemo imali odgovarajuci ustavni poredak.

Niposto prije, jer to je mrkva kao i ujedinjenje penzionog fonda.
Optimus Prime

#11096 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Kad vidim kritike upucene SDP-u dolazim do zakljucka da je danas prilicno tesko biti pljuvac SDP-a. :D
Skoro 4 stranice tematiziranja jednog CT-pregleda je komedija.

Ali sta ces, vremena se mijenjaju.
Nekad se vlast kritizirala zbog nestanka 7 milijardi KM, zbog rasprodaje prirodnih resursa za jednu marku, davanja visemilionskih beskamatnih kredita, rusenja aprilskog paketa i mnostva drugih stvari.

Danas se kritika svodi na CT-preglede, posjete Banjaluci i zaposljavanje Niksicevog brata (koji je ako nista barem kvalificiran za taj posao).
Dozer

#11097 Re: SDP

Post by Dozer »

Hm...zdravstveno treba potpuno pretumbati.
Ja razumijem solidarnost i slazem se s tim, ali je neshvatljivo da mi se godisnje na ime tog osiguranja odbiju hiljade KM, i tako godinama. Nakon 10 godina (a ima i vise) kako nisam bio kod doktora, sad bi trebalo da imam nakupljeno 60-70.000KM, a nemam ni marku jer je sve to otislo, kako je vec receno - u havu.
Sutra da mi zatreba za nekog lijecenje, sve to sto sam godinama odvajao jednosatvno - nemam. I tako svi mi.
Da ne pricam o tome da ce mi sutra, ako zaglavim u bonicu, traziti i neku participaciju. Znaci, pored svega sto su mi uzeli za godinu dana, opet treba da im nesto doplatim.

S druge strane, nesaposleni ne placaju nista. Osigurani su preko biroa, i to je to. Dakle, mi koji radimo placamo i za sebe i za njih (OK), s tim sto mi onda moramo jos i doplatiti?! Da ne pricamo o tome da ni u jednoj bolnici necemo dobiti papir da oni nesto ne mogu operisati ili lijeciti (ako ne mogu), a kada za to nesto nadjete negdje vani mogucnost lijecenja, tada vam pokrivaju iznos do 5.000KM, pri cemu prvo morate pokriti sve troskove vani sami, pa njima donijeti racune.
armin071

#11098 Re: SDP

Post by armin071 »

draganbl wrote:Kada smo već kod zdravstvenog fonda, da dam i ja svoje mišljenje:

Potrebno je izvršiti centralizaciju funkcija iz oblasti zdravstvenog osiguranja, što implicira u krajnjem uspostavu jedinstvenog fonda zdravstvenog osiguranja u kojem bi bio vođen centralni registar osiguranih lica, ali i centralno prikupljanje doprinosa za zdravstveno osiguranje, te državnog Ministrastva zdravsta BiH.
Prvo napraviti državu a ostalo će doći samo po sebi. Za ostale žalbe trenutna adresa je :Трг Републике Српске бр.1; 78000 Бања Лука
VjecitiStudent

#11099 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Naravno, ako budemo imali odgovarajuci ustavni poredak.

Niposto prije, jer to je mrkva kao i ujedinjenje penzionog fonda.
Za pocetak bilo bi dobro da zdravstvena knjizica izdata u Sarajevu vrijedi i u Zenici ili barem Visokom.
Skijaš

#11100 Re: SDP

Post by Skijaš »

Optimus Prime wrote:Kad vidim kritike upucene SDP-u dolazim do zakljucka da je danas prilicno tesko biti pljuvac SDP-a. :D
Skoro 4 stranice tematiziranja jednog CT-pregleda je komedija.
Sektaški pristup svemu je kod nas standardna pojava. Nema objektivnosti nego sve kult do kulta, okupe se u krug s kapuljačama spuštenim preko očiju i nabrajaju nešto na latinskom. Ti si izuzetak. Sjećam se da si, kao simpatizer SDP-a, ipak žestoko kritikovao tu stranku i Lagumdžiju zbog ..... hmmmm ..... šta ono bješe ?

(zbunjeno češkanje po glavi)
Post Reply