SDP

Post Reply
madner

#11051 Re: SDP

Post by madner »

Jedini plan koji bi imao potencijala za takvo nesto jesto krupno ulaganje u energetski sektor, sve ostalo je na dugom stapu.

Problem je sto u EU imas drzave sa manjim standardom i nizim platama, tako da se ne mozemo tako takmiciti. A da stignemo ove ispred, samo sa NVZom :D
stochar

#11052 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:Stocharu, peti jahacu apokalipse i moj idolu. Prilog nisam gledao, niti sam ga branio.
Takoreci nemam pojma o cemu pricas.

Imam jedno pitanje koje proizilazi iz tvog nadasve objektivnog izlaganja:
Da li bi ti bio spreman da imas manju platu kako bi se svaki slucaj mogao lijeciti iz zdravstvenog osiguranja, i postoji li granica iznad koje ne bi isao? Ako nemas platu nemoj odgovoriti.
znaci, uopste ne pratis o cemu se radi vec upadash na temu 'nako i bez obzira o cemu bilo rijec lupas standardne gluposti i po ustaljenoj matrici razbijash temu? zanimljivo...

naravno da bih bio spreman izdvajati vise na zdravstveno nego sto sad izdvajam, da te pare i idu u zdravstveno a ne da se rebalansom razbacaju za plate nesposobnih politicara i drugih kadrova, i na to da Brega preko reda ide na CT dok teski bolesnici cekaju mjesecima. i sad mislim da izdvajam previse, nisam bio kod doktora godinama, i za taj sam period izdvojio hrpu para, a da se sutra razbolim opet bi mi skupljali u kutijici pred BBI-em i pred katedralom k'o i svima nama ovdje (koji ne znamo Sanku ili nismo Brega).

ako nisi gled'o, evo ti prilog pa mi sad iz nadasve objektivnog neizlaganja reci nije li ovo najgnusniji primjer opravdavanja shtele i promoviranja korupcije kao normalnog obrasca ponasanja:

Hemel

#11053 Re: SDP

Post by Hemel »

draganbl wrote:
Ridjobrki wrote:Nego, blago Srbiji na plodovima 5. oktobra... :roll:

Dačić ih uvodi u EU, o čemu pričamo?
Pa neka ih vodi Dačić, šta fali? Kakve veze nekom Beograđaninu ima ko ga vodi u Evropu? Bitno mu je da ima posao, da može da digne povoljniji kredit, da mu firma dobije kakav projekat iz EU fondova.
Evo ja bih sutra glasao za nekog Dačića koji bi pohapsio ove krimose i otvorio put Bosni ka Evropi, pa makar se taj Dačić prezivao i Komšić.
Sta je falilo M.D. da bude Dacic?
draganbl

#11054 Re: SDP

Post by draganbl »

@stochar
Najbolja reakcija na trollanje je ignorisanje troll-a. Svaka prepirka sa njim je spuštanje na njegov nivo, gdje argumenti ne igraju nikakvu ulogu, a tvoji postovi gube težinu, čak i smisao.
Ridjobrki

#11055 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

draganbl wrote:
Ridjobrki wrote:Nego, blago Srbiji na plodovima 5. oktobra... :roll:

Dačić ih uvodi u EU, o čemu pričamo?
Pa neka ih vodi Dačić, šta fali? Kakve veze nekom Beograđaninu ima ko ga vodi u Evropu? Bitno mu je da ima posao, da može da digne povoljniji kredit, da mu firma dobije kakav projekat iz EU fondova.
Evo ja bih sutra glasao za nekog Dačića koji bi pohapsio ove krimose i otvorio put Bosni ka Evropi, pa makar se taj Dačić prezivao i Komšić.

Nisu ti baš najsretnije paralele mada kontam poantu i slažem se. Samo bih izbjegavao paralele sa Srbijom u kontekstu promjena. Ne znam jesi li primijetio ali nosioc pravih promjena u Srbiji je srokan su snajper, Miloševićev pobočnik upravlja zemljom, mediji su pod kontrolom gorom nego u BiH, tajkuni vedre i oblače... Nije baš neki ideal.

I kandidatski status za Srbiju je sve samo ne plod nekih reformi ili nekog iskoraka, to je valjda jasno obojici.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11056 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Ne mogu vjerovati.... :shock: ..Bregu prate TV ekipe od saltera do saltera, licna karta i pasos prije par dana..sada zdravstvena i osiguranje... :shock: :shock: :shock: ..pa onda sve do kancelarije ministra zdravstva gdje , kao, sasvim slucajno sjedi glavni urednik federalne televizije :shock: :shock: :shock: Ovaj dio oko magnetne rezonanse je degutantan, cudo nismo svi zajedno onako pregledali snimke uz komentar Gavrankapetanovica :run:

Stani BA, je l' ovo skrivena kamera ...je l' se ovo neko zajebaje. :shock: :shock:
madner

#11057 Re: SDP

Post by madner »

Nisam znao da imas monopol na temi, oprosti mi idolu.
Drugi put to nekako naznaci, da se zna i da se niko ne zbuni.

Da ti kazem otvoreno meni to izgleda kako pretjerujes, karikiras i malo pricas napamet. Za koja oboljenja se skupljaju pare pred BBIom i gdje se ti ljude ljece?

Malo je degutantno kako to dovodis u vezu sa ovim prilogom, reklo bi se cista demagogija ali posto mi se ne svidja ovaj marketing za Bregu necu te ismijavati.
madner

#11058 Re: SDP

Post by madner »

draganbl wrote:Zato što izbore nisu dobili pozitivnom, već negativnom retorikom. Svi su išli onim sistemom: Glasajte za nas da ne bi oni drugi pobijedili. Dodik je plašio Srbe, SDA Bošnjake, HDZ Hrvate, a SDP sve zajedno.
Na primjer, SDP je pred izbore izbacio svoje politike, koje su vrlo dobre i načelno prihvatljive za većinu normalnih ljudi. Međutim, od tog dana, pa evo do danas nije napravljen nijedan konkretan potez (čast Suljagiću) u realizaciji tih politika. Samo se priča o onim blokiranim zakonima o negiranju genocida, prebacuje se loptica sa jednih na druge, a socijalni zakoni, ekonomski zakoni i ostali koji direktno utiču na kvalitet života ostaju po strani, mjesecima i godinama.
Ovo je vec ozbiljnije spinovanje. Koga je SDP konkrento plasio i kada?

Fino je imati svoje misljenje, ali nije ispravno isto predstavljati kao cinjenice. Neko ko ovo procita bi stvarno mogao pomisliti da je tako.
Ridjobrki

#11059 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ma jeb'o SDP.
Bodkin

#11060 Re: SDP

Post by Bodkin »

Ridjobrki wrote:Ma jeb'o SDP.
ne znam...ja sam stvarno potrcao da glasam i cekao preko sat u redu mileci da ce sdp napraviti nesto. jos se nadam da ce do kraja mandata stvarno napraviti razliku
Murisno1

#11061 Re: SDP

Post by Murisno1 »

pazi kako švabo začas "zaboravi" da je jedino njemčka stabilna i uspješna zemlja na svijetu, da se sa recesijom nosi ko mačka s mišem ..
„Teška su vremena za Angelu Merkel. Napravila je grešku kod izbora predsjednika, ministar unutarnjih poslova sada joj je protivnik, u Bundestagu nije dobila većinu pri glasanju o evropskoj pomoći... Izgleda da neće moći izdržati nove pritiske: evropski finansijski fond pomoći postaje sve skuplji, a Angela Merkel nije navikla na toliko neuspjeha“, piše u Spiegelu.
nema pardona kad te narod plaća debelo za to što radiš.
mO k3

#11062 Re: SDP

Post by mO k3 »

Murisno1 wrote:pazi kako švabo začas "zaboravi" da je jedino njemčka stabilna i uspješna zemlja na svijetu, da se sa recesijom nosi ko mačka s mišem ..
„Teška su vremena za Angelu Merkel. Napravila je grešku kod izbora predsjednika, ministar unutarnjih poslova sada joj je protivnik, u Bundestagu nije dobila većinu pri glasanju o evropskoj pomoći... Izgleda da neće moći izdržati nove pritiske: evropski finansijski fond pomoći postaje sve skuplji, a Angela Merkel nije navikla na toliko neuspjeha“, piše u Spiegelu.
Treba si i navesti kako je narod zadovoljan sa radom Ejndzi Merkel 70% !!! zadovoljni barem prije par sedmica , Markelova koju nikako nisam gotovio radi dobar poso, njen politicki zivot u CDU/CSU je druga prica
Ridjobrki

#11063 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ako ništa bar ne uređuje javno ZDF, ARD ili koji je gore već javni emiter... :roll:
VjecitiStudent

#11064 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Ridjobrki wrote:Ako ništa bar ne uređuje javno ZDF, ARD ili koji je gore već javni emiter... :roll:
Sta znas, mozda je sredila preko stele CT za Lenu?
Murisno1

#11065 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Ženski Dr.Med wrote:
Murisno1 wrote:pazi kako švabo začas "zaboravi" da je jedino njemčka stabilna i uspješna zemlja na svijetu, da se sa recesijom nosi ko mačka s mišem ..
Treba si i navesti kako je narod zadovoljan sa radom Ejndzi Merkel 70% !!! zadovoljni barem prije par sedmica , Markelova koju nikako nisam gotovio radi dobar poso, njen politicki zivot u CDU/CSU je druga prica
Niko nije reko da je narod nezadovoljan, al nema pardona nikome koga plaća narod i to koga dobro plaća. To je fazon. Moraš uvijek davat svoj maksimum i ne zajebavat se, svaka se glupost kažnjava. Dakle, to tako u ovakvoj njemačkoj. Kada su bili u govnima decenijama prije moglo je biti samo rigoroznije ....
madner

#11066 Re: SDP

Post by madner »

Da da nema zajebancije. Koji je ono kancelar bio 18 godina i branio se da je zaboravio kada su ga pitali za crne fondove i te sitnice? :D
mO k3

#11067 Re: SDP

Post by mO k3 »

madner wrote:Da da nema zajebancije. Koji je ono kancelar bio 18 godina i branio se da je zaboravio kada su ga pitali za crne fondove i te sitnice? :D
Helmut Kohl :) ..
Murisno1

#11068 Re: SDP

Post by Murisno1 »

madner wrote:Da da nema zajebancije. Koji je ono kancelar bio 18 godina i branio se da je zaboravio kada su ga pitali za crne fondove i te sitnice? :D
Tih 18 godina tamo, ovdje bi bi bilo 200
VjecitiStudent

#11069 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Jah, svi smrde, sto ne bi i SDP.
Spineri, imate li jos koju taktiku, moze li kakav komentar na "drzavu stele za covjeka"?
palamuda

#11070 Re: SDP

Post by palamuda »

stochar wrote:
madner wrote:Stocharu, peti jahacu apokalipse i moj idolu. Prilog nisam gledao, niti sam ga branio.
Takoreci nemam pojma o cemu pricas.

Imam jedno pitanje koje proizilazi iz tvog nadasve objektivnog izlaganja:
Da li bi ti bio spreman da imas manju platu kako bi se svaki slucaj mogao lijeciti iz zdravstvenog osiguranja, i postoji li granica iznad koje ne bi isao? Ako nemas platu nemoj odgovoriti.
znaci, uopste ne pratis o cemu se radi vec upadash na temu 'nako i bez obzira o cemu bilo rijec lupas standardne gluposti i po ustaljenoj matrici razbijash temu? zanimljivo...

naravno da bih bio spreman izdvajati vise na zdravstveno nego sto sad izdvajam, da te pare i idu u zdravstveno a ne da se rebalansom razbacaju za plate nesposobnih politicara i drugih kadrova, i na to da Brega preko reda ide na CT dok teski bolesnici cekaju mjesecima. i sad mislim da izdvajam previse, nisam bio kod doktora godinama, i za taj sam period izdvojio hrpu para, a da se sutra razbolim opet bi mi skupljali u kutijici pred BBI-em i pred katedralom k'o i svima nama ovdje (koji ne znamo Sanku ili nismo Brega).

ako nisi gled'o, evo ti prilog pa mi sad iz nadasve objektivnog neizlaganja reci nije li ovo najgnusniji primjer opravdavanja shtele i promoviranja korupcije kao normalnog obrasca ponasanja:

Čuo sam da je izašla nova argeta - Goran Bregović i Vlada FBiH na poklopcu.
ultima_palabra

#11071 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:Jah, svi smrde, sto ne bi i SDP.
Spineri, imate li jos koju taktiku, moze li kakav komentar na "drzavu stele za covjeka"?
Fol je što je Brega omražen među ljudima, bar je tako za većinu na ovom forumu. Da je u pitanju neko drugi, neko ko je zaslužio da se neko potrudi oko njegovog povratka u Sarajevo, ja ne bih imao puno zamjerki na FTV-ovu kampanju.
madner

#11072 Re: SDP

Post by madner »

Ridjobrki wrote:Ako ništa bar ne uređuje javno ZDF, ARD ili koji je gore već javni emiter... :roll:
Tako je, nikad ne bi neko iz politike sprijecio postavljanje urednika ZDFu. Osim ponekad.
I nije da je ZDF nastao jer je ARD bio Adenauaver privatni TV.
VjecitiStudent

#11073 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
Tako je, nikad ne bi neko iz politike sprijecio postavljanje urednika ZDFu. Osim ponekad.
I nije da je ZDF nastao jer je ARD bio Adenauaver privatni TV.
Cestitke, vrijedno se guglalo cijele noci.
Nakon sinocnje blamaze, hajmo sad malo o Njemackoj
madner

#11074 Re: SDP

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
Fol je što je Brega omražen među ljudima, bar je tako za većinu na ovom forumu. Da je u pitanju neko drugi, neko ko je zaslužio da se neko potrudi oko njegovog povratka u Sarajevo, ja ne bih imao puno zamjerki na FTV-ovu kampanju.
Problem je sto je ovo infantilno i uvredljivo. Mos mislit Goran neki da u Sarajevu moze hodat bez da mu neko glavu odkine.
VjecitiStudent

#11075 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
CT preko stele za (bogatog) covjeka ti nimalo ne smeta?
Post Reply