SDP

Post Reply
palermo

#10926 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Do ovog pasusa sam se 100% slagao i klimao glavom. Ovo zaboravi komotno. Živimo u sumraku ideja i ideje ne postoje. Neke iz ovog ili onog razloga općeprihvaćene norme i principi postoje i njih ni SDA ni SDP ne dovode u pitanje, niti bi iko to na njihovom mjestu činio.

Civilizacijsku normu ne definišemo riječima nego djelima. I tu je SDP neslavno propao.
Ideje uvijek postoje, U suprotnom radi se ne o sumraku ideja, nego o sumraku života. A ja nisam od mračnih tipova, iako jesam pargmatičar.

SDP-ova propast ne znači (a još uvijek nije propao) propast ideje, preuzet će je netko drugi. Baš kao što wee jay na drugoj temi reče suživot (ili sukurac, da citiram Ultimu) je jedina moguća budućnost. I netko to ljudima mora reći.
Ridjobrki

#10927 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

I nije onda neka ideja, zar ne? :-?

Ako je takva ideja i ako su joj takvi nosioci - pišaj je komotno.
VjecitiStudent

#10928 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Nema ideja, postoje samo dimne zavjese za naivne glasacke mase.
Isti su tu i SDP i SDA i SBiH.
A ostale cemo lako provjeriti cim dobiju mrvu vlasti.
vivaldi

#10929 Re: SDP

Post by vivaldi »

VjecitiStudent wrote:Ostale cemo lako provjeriti cim dobiju mrvu vlasti.
Bogami, nemas vise koga provjeravati - ja ne znam stranku koja nije bila u vlasti. Upravo sad ih je bar 10. Jos je samo ostalo da se proba "kriza je sansa" , a tu izreku je na svoj nacin pojasnio @brko u forumskoj diskusiji sa izvjesnim nacelnikom opstine, kada je doticni pokusao @brki sloziti neku besmislenu izreku :lol: .

To je inace bio jedan od boljih postova u zadnje vrijeme, uz nosarinog rafu i novaka (to je najlegendarniji kratki post ever na forumu - ne znam jel on za rubriku best of da ga predlozim?) na temi MVP.
Ridjobrki

#10930 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ehej, kad smo kod toga da vam čestitam svog načelnika - utrpalo ga o'zgo i natjeralo OO da proguta unutarstranačku demokratiju. :lol: :lol: :lol:

Fakat, ne znate vi za to. :-)

Toliko što se tiče one moje donacije i glasa koje sam javno ponudio SDP-u.
palermo

#10931 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:I nije onda neka ideja, zar ne? :-?

Nisam te razumio.
Ridjobrki

#10932 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:I nije onda neka ideja, zar ne? :-?

Nisam te razumio.
Do mene je, nisam shvatio da misliš na ideju suživota. Ali ni nju niko ne negira, barem ne javno.
vivaldi

#10933 Re: SDP

Post by vivaldi »

Ridjobrki wrote:Ehej, kad smo kod toga da vam čestitam svog načelnika - utrpalo ga o'zgo i natjeralo OO da proguta unutarstranačku demokratiju. :lol: :lol: :lol:

Ma nemam pojma o kome sada pricas (ako nije smjesno i ne zanima me :D ), ko sto ni onda nisam znao odakle izvlacis one podatke (iskreno ni tada me nije zanimalo :D ), ali sam plako od smjeha i zato sam redovno pratio.
Ridjobrki

#10934 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

vivaldi wrote:
Ridjobrki wrote:Ehej, kad smo kod toga da vam čestitam svog načelnika - utrpalo ga o'zgo i natjeralo OO da proguta unutarstranačku demokratiju. :lol: :lol: :lol:

Ma nemam pojma o kome sada pricas (ako nije smjesno i ne zanima me :D ), ko sto ni onda nisam znao odakle izvlacis one podatke (iskreno ni tada me nije zanimalo :D ), ali sam plako od smjeha i zato sam redovno pratio.
Pa smiješno je do određenog nivoa na kojem cijela stvar postaje prilično otužna. :sad:
palermo

#10935 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Do mene je, nisam shvatio da misliš na ideju suživota. Ali ni nju niko ne negira, barem ne javno.
Naravno, to je ono što ti kažeš neki osnovni principi.

Al, činjenično ( i ne samo činjenično, nego rekao bih i ideološki nužno) stanje kaže da Hrvat ili Srbin ni u perspektivi ne može glasati za SDA, sve da je zlatna. SDP-u taj prostor sama ideja otvara. To što je sadašnji politički establishment ne korisiti, ili ga je možda au sadašnjim političkim okolnostima i nemoguće iskoristiti, je sasvim druga stvar.

Al ta ideja mora živjeti. Uprkos svemu. Jer ona objektivno jeste viša civilizacijska razina.
Ridjobrki

#10936 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:

Al, činjenično ( i ne samo činjenično, nego rekao bih i ideološki nužno) stanje kaže da Hrvat ili Srbin ni u perspektivi ne može glasati za SDA, sve da je zlatna. SDP-u taj prostor sama ideja otvara. To što je sadašnji politički establishment ne korisiti, ili ga je možda au sadašnjim političkim okolnostima i nemoguće iskoristiti, je sasvim druga stvar.

Al ta ideja mora živjeti. Uprkos svemu. Jer ona objektivno jeste viša civilizacijska razina.
Ne insistiram da nužno budem u pravu ali linija između ideje i iluzije je u ovom slučaju nevidljiva. :-?
jedan_dobar_dan

#10937 Re: SDP

Post by jedan_dobar_dan »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:

vjerujem da desnica redovno glasa sa sda, i za njega se pokazala vise nego zlatna. :D

visa civilizacijaska razina moze biti i sda,
(ili neka druga nacionalna strana) samo kada?
sani hoce li tada biti na odredjenom podrucju dovoljno pripadnika sva tri naroda da
se govori o suzivotu? ili ce ostasti pojedinacni incidenti da svjedoce o tome kako je
proces preslagivanja politickog i nacionalnog na ovim prostorima tekao.
VjecitiStudent

#10938 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Prpa.ba wrote:Polako ljudi, jos nismo na dnu dna. Revicon, tj. SDP ima jos poteza skrivenih u rukavima koji ce tek da vas izbiju iz cipela. :D Tako to obicno biva kada jedna struja pametno iskoristi postizbornu pomutnju i trku do fotelja, a druga suti i trpi cekajuci Politicku Pravdu (*tm) . :D
Zar moze gore, sta je jos ostalo?
Osim mozda, prodaje porodicnog srebra, EP, vode i telekoma?
palermo

#10939 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Ne insistiram da nužno budem u pravu ali linija između ideje i iluzije je u ovom slučaju nevidljiva. :-?
Pa svaka ideja je u početku iluzija. Inače, ne bi bila ideja nego stvarnost.
stochar

#10940 Re: SDP

Post by stochar »

Image

Image
Last edited by stochar on 05/03/2012 22:00, edited 1 time in total.
jon_jovi

#10941 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Mora se vaspostavit ravnoteža Gospodinu koji se naziva Merlin i naginje SDA
nemam_ideje

#10942 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Ridjobrki wrote:
palermo wrote:
Ne razlikuju se SDP i SDA samo u slovu, razlikuju se u ideji, ma koliko neki od članova SDP-a tu ideju profanisali. Da pojednostavim stvari, kao član i sipmatizer SDP-a ti ne možeš doći i reći, ja sam protiv života sa drugima.
I to je ono što ovoj daje višu civilizacijsku razinu, Ma koliko, opet naglašavam, mnogi ideju SDP-a profanisali.
Do ovog pasusa sam se 100% slagao i klimao glavom. Ovo zaboravi komotno. Živimo u sumraku ideja i ideje ne postoje. Neke iz ovog ili onog razloga općeprihvaćene norme i principi postoje i njih ni SDA ni SDP ne dovode u pitanje, niti bi iko to na njihovom mjestu činio.

Civilizacijsku normu ne definišemo riječima nego djelima. I tu je SDP neslavno propao.
Još nisu ali su vrlo blizu ( možda izvuku par kečeva iz rukava, mada sumnjam, nemaju kadar za to. Previše nesposobnih poltrona ). Preciznije bi bilo reći, propada. Ostaje neka nada koja umire zadnja ali nisam baš optimista........
Skijaš

#10943 Re: SDP

Post by Skijaš »

nemam_ideje wrote:
Ridjobrki wrote:
palermo wrote:
Ne razlikuju se SDP i SDA samo u slovu, razlikuju se u ideji, ma koliko neki od članova SDP-a tu ideju profanisali. Da pojednostavim stvari, kao član i sipmatizer SDP-a ti ne možeš doći i reći, ja sam protiv života sa drugima.
I to je ono što ovoj daje višu civilizacijsku razinu, Ma koliko, opet naglašavam, mnogi ideju SDP-a profanisali.

Još nisu ali su vrlo blizu ( možda izvuku par kečeva iz rukava, mada sumnjam, nemaju kadar za to. Previše nesposobnih poltrona ). Preciznije bi bilo reći, propada. Ostaje neka nada koja umire zadnja ali nisam baš optimista........
SDP je još uvijek manje zlo od bilo koje druge srajevske stranke (izuzev NS-a). A to je okvir u kojem se ovdje djeluje, okvir manjeg zla. Nekom značajnijem iskoraku se možemo nadati tek kada na čelo SDP-a dođe neko ko ima veze sa socijaldemokratijom-
Ridjobrki

#10944 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Mda, to je otprilike to. Što znači da se nemamo čemu nadati. Meni su 32, Lagumdžija je pedesetpeto znači njemu je - dva pamtim, tri pišem - 57. Ukoliko mu - podari Bože zdravlja Velikom Vođi - se nešto ne desi očekivati je da bude na čelu stranke još bratbratu dvadeset godina. Meni će tada biti oko 50 i glavni problemi će mi biti prejaka muzika iz dječjih soba.

Toliko što se tiče nas, SDP-a i politike ovdje.
madner

#10945 Re: SDP

Post by madner »

Meni je Zlaja odlican.

Gledam i nasladjujem se kako majorizira, na hinjaka preko US provodi reforme i sve to uz onaj arogantni podsmjeh. Da je vise takvih...
Ridjobrki

#10946 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Od gledanja nema selameta. :D
mO k3

#10947 Re: SDP

Post by mO k3 »

madner wrote:Meni je Zlaja odlican.

Gledam i nasladjujem se kako majorizira, na hinjaka preko US provodi reforme i sve to uz onaj arogantni podsmjeh. Da je vise takvih...
Saraj'vski shaner ba ;)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10948 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Ridjobrki wrote:Mda, to je otprilike to. Što znači da se nemamo čemu nadati. Meni su 32, Lagumdžija je pedesetpeto znači njemu je - dva pamtim, tri pišem - 57. Ukoliko mu - podari Bože zdravlja Velikom Vođi - se nešto ne desi očekivati je da bude na čelu stranke još bratbratu dvadeset godina. Meni će tada biti oko 50 i glavni problemi će mi biti prejaka muzika iz dječjih soba.

ne valja ti racunica
na sljedecim izborima niko nece glasati za SDP, tako da ce Zlaja postati nebitan
Corto Maltese

#10949 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
Ridjobrki wrote:Mda, to je otprilike to. Što znači da se nemamo čemu nadati. Meni su 32, Lagumdžija je pedesetpeto znači njemu je - dva pamtim, tri pišem - 57. Ukoliko mu - podari Bože zdravlja Velikom Vođi - se nešto ne desi očekivati je da bude na čelu stranke još bratbratu dvadeset godina. Meni će tada biti oko 50 i glavni problemi će mi biti prejaka muzika iz dječjih soba.

ne valja ti racunica
na sljedecim izborima niko nece glasati za SDP, tako da ce Zlaja postati nebitan
Izgleda da je i Zlaja toga bio svjestan kada je u povelji zadnjeg vanrednog kongresa dopisao: "Naredni stranački izbori će se održati nakon naredni opštih izbora (umjesto nakon lokalnih, čime je sebi produžio mandat za dvije godine)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10950 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:
ne valja ti racunica
Izgleda da je i Zlaja toga bio svjestan kada je u povelji zadnjeg vanrednog kongresa dopisao: "Naredni stranački izbori će se održati nakon naredni opštih izbora (umjesto nakon lokalnih, čime je sebi produžio mandat za dvije godine)
i da se sutra odrze, Lagumdzija bi pobijedio.. :roll: tako da to nije ni vazno

a protivnicima SDP-a to valjda ide u korist
Post Reply