Moram pitati za razliku između bošnjačkih političara i državnika BiH (bošnjaka)?Canton wrote:Ricken wrote: Milanović je došao s ciljem da posreduje u rekonstrukciji federalne vlade. Sve ostalo je usputni cirkus za narod. Hrvatski.
P.s. Dovoljno bi bilo da se sastao sa udruženjima privrednika BiH, poput Vanjsko Trgovinske Komore. Pusti šuplju. Netrebaju domaći državnici da pokazuju 1% brige za bošnjake u inozemstvu, nego za sve građane sa pasošem naše zemlje.
Bosnjacki politicari trebaju da se brinu za Bosnjake izvan BiH, a drzavnici BiH trebaju da se brinu o svima, pa i o Bosnjacima.
SDP
- Ricken
#10626 Re: SDP
- Ricken
#10627 Re: SDP
Aha znači Milanović je posjetio Hrvatsku dijasporu u Bosni i Hercegovini?Canton wrote:To je tvoje misljenje. Milanovic je premijer Hrvatske a Hrvata u BiH ima oko 400 000. Logicno je da ce nakon drzavnih institutcija posjetiti sve one koje se vezi za hrvate i hrvatsvo. Ja nemam problem s tim sve dok ne ide na stetu Bosne i Hercegovine.Ricken wrote:
Milanović je došao s ciljem da posreduje u rekonstrukciji federalne vlade. Sve ostalo je usputni cirkus za narod. Hrvatski.
P.s. Dovoljno bi bilo da se sastao sa udruženjima privrednika BiH, poput Vanjsko Trgovinske Komore. Pusti šuplju. Netrebaju domaći državnici da pokazuju 1% brige za bošnjake u inozestvu, nego za sve građane sa pasošem naše zemlje.
- Prpa.ba
#10628 Re: SDP
A sta to?travnik wrote:Zlaji ekstremni srpski i hrvatski nacionalisti svaki dan skidaju kapu, jer ono što oni nisu mogli uraditi, ni politikom, ni oružjem, on radi i to veoma efikasno.
- armin071
#10629 Re: SDP
Iako ovdje mnogi svršavaju na tog Milanovića u njegovoj zemlji jedna velika većina pučanstva nema nikakvo mišljenje(teži ka negativnom) o istom i to na samom početku njegovog mandata. Umjesto da prvo obiđe svoju zemlju i vidi u kakvoj dubiozi ljudi žive on se naravno odlučuje da posjeti "suseda" te vidi sa inim "generalnim predstavništvima" da li će i dalje nastaviti "sustavno" potkradanje vlastite zemlje. Pri tome naravno neće zaobići ni "ugrožene sabore" da i s njima promuhabeti koju, sve valjda s ciljem jačanja BiH samo što smo mi kratkovidni pa ne vidimo dalekometnost njegovih državničkih poteza. E sad da li je Zlaji bilo pametnije da se sastane sa takvim "dobronamjernim Milanovićem" ili da ode malo do mrskog Dode i pokuša da isposluje nešto što će biti dobro za privredu čitave BiH i "onih anamo" i "nas vamo". Osim toga ova posjeta Zlaje vjerovatno se malo "gura" i od strane EU i Amerike te mene ista uopšte ne čudi. Sa osudom Zlaje ipak bih malo sačekao da vidim rezultate ovog sastanka sa preCjednikom, a što se tiče ignoriranja Milanovića ne znam čemu tolika prašina, bezveznijeg premijera HR nije imala od osamostaljenja, plus protokol boli glava sve je mirisalo na ovo što se na kraju i desilo.
-
palermo
#10630 Re: SDP
Nije bilo negativne konotacije, samo sam ti htio pokazati paralelu. Uostalom, i sama si shvatila.jedan_dobar_dan wrote:
vidis kako ti to okrenu brzo, odmah ubaci beogradske krugove, da bi to dobilo neku negativnu konotaciju.
pa nemoj mi spocitavati da sam rekla da ste vi krivi u mostaru. niste. mnogo je to slozenije od vas. ali
sta sad ??? mi vam odavde (iz sa) ne pomazemo puno... zbog cega bi onda ocekivao puno od zagreba?
u sustini ostajete vi tamo, da se borite sa zivotom kao do sada.
sta vas briga sta hoce hns? nece biti hrvatski stoni grad, jer je to grad gradjana mostara.
dakle ne samo hrvata, pa makar se tu koncetrisala sva politicka snaga hrvata tog dijela bih.
ali pomislis li ti kako se prave ti protokoli, kako su se tamo kod vas odlucili da bojkotuju milanovica,
a ovi opet samo da ga vode po tim hrvatskim institucijama,
to je ono sto kazem da moze ispraviti samo razgovor.
i ne, nisam za stolini, ja sam za normalni mostar. i normalnu bih.
btw. evo kaze lagumdzija, dodik mu je posudio pare da se kladi na bih sinoc.
jojjjjj jel to sad smijesno, sta li ? ili korak naprijed ???
E vidiš, ja hoću, ja tražim da mi Sarajevo puno pomaže. I prije sam pisao, ljudi su u Mostaru ratovali zbog toga da bi im Sarajevo bilo glavni grad, a ne Zagreb. I imam pravo da tražim od Sarajeva (govorim o Sarajevu kao političkoj, ekonomskog, u svakom smislu prijestonici Bosne i Hercegovine) da mi pomaže. I imam pravo da onda kada se osjećam ugroženim, a osjećam se ako predsjednik susjedne države, u stilu Franje Tuđmana, obilazi krajeve koje su oni sa kojima on priča iscrtali ko svoje, da tražim od Sarajeva da na neki način pokaže da smo i mi živi. Može se razgovarati o tome da li je Lagumdžija to trebao ovako ili onako, ali kako god, u ovom slučaju ga podržajem.
A ove ovdje što zbog svoje sujete, nekih partijskih ili koznakojekakvih interesa jesu spremni prodati moje ( briga me za njihovo) dostojanstvo......rekoh već za to
- strong69
-
popajic
#10632 Re: SDP
Nass wrote:Ovaj fijasko Milanovica tokom posjete BiH je jedan od najboljih poteza SDP-a dosad. Ovu josipovicevsku-milanovicevsku politiku prema BiH, koja je povratak na tudjmanovstinu, treba staviti na pravo mjesto. A to sto pojedini tzv. ljevicari ovdje to ne razumiju, odnosno boli ih briga, me odavno ne cudi. Takvi bi i Hitlera podrzali, samo da je protiv Lagumdzije. Ja sam prvobitno ostala sokirana kada sam vidjela kolika tastina vlada na cijeloj ljevici u Sarajevu i kakve sve obracune ta ogromna tastina proizvodi izmedju pojedinih partija i licnosti. Vani kad pogledas, vlada fasizam na kvadrat, a dio ljevice izgleda zivi u nekoj svojoj vritualnoj stvarnosti gdje stalno protiv ostalih lijevih elemenata podgrijavaju uzasne i besmislene carke i podmetanja do rezanja vratova, pa se tako i ovdje neki 'ljevicari' neprestalno ostrasceno svadjaju i picajzlaju, kao da zivimo u Finskoj.
Sto se tice Dodika, bez obzira na semantiku i formu, ovaj susret sa Lagumdzijom i prica o ekonomskoj neravnopravnosti sa susjednim zemljama i opcenito svemu sto treba napraviti da bi BiH isla naprijed je odlicna stvar. Poenta je da Dodik izgleda postaje kooperativniji. Ne znam, mozda vec gledamo pocetak promjene politike Dodika, pod pritiskom Amerike i Brisela? A u vezi ovih dogadjaja sa Kosovom i kandidaturom Srbije.....? Nije uzalud Sorensen rekao da je vazno postici unutrasnji dogovor u BiH i da je on veoma blizu. Dakle, milom ili silom, Dodik ce se morati mijenjati....Nije uzalud Moon rekao ovih dana: "Amerika voli Dodika."
![]()
Ne znam da li je ovo taj pocetak promjena, ali ako i nije, nesto slicno tome cemo sigurno gledati u buducnosti.
Ali, kad se zbog raznoraznih razloga ima SDP fobija , onda se cak brani ono sto apsolutno ide na stetu BIH
- Optimus Prime
#10633 Re: SDP
Konacno, nakon 20 godina i preko 300 miliona izgubljenih KM.
Dok vi ovdje zugate, SDP-ovci rade posao.
Dok vi ovdje zugate, SDP-ovci rade posao.
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... 8763899a91Hadžić najavljuje: Do kraja godine potpuna kontrola bh neba
Krajem godine Bosna i Hercegovina bi trebala osigurati sve preduvjete da preuzme kontrolu nad svojim zračnim prostorom, najavio je ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić.
Prethodno je potrebno da Agencija za pružanje usluga u zračnom prometu BiH (BHANSA) i sustava upravljanja počnu raditi u punom kapacitetu te da se okonča potrebna edukacija kadrova.
"Nakon potpisivanja međunarodnog sporazuma između sedam zemalja našeg okruženja, u kojem nisu zemlje istočno od BiH, uspostavlili smo funkcionalne zračne blokove u kojima očekujemo da BiH, putem svog providera, ukoliko bude spremna, već od 1. studenog krene u preuzimanje bh.neba", pojasnio je Hadžić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.
Kontrolu zračnog prostora BiH trenutno vrše nadležne agencije iz Srbije i Hrvatske, koje za ove usluge ubiru i značajan iznos prihoda, odnosno godišnje na svojim računima zadrže oko 20 milijuna, od preleta preko BiH.
Hadžić, koji je danas posjetio sjedište Direkcije civilnog zrakoplovstva BiH u Banjoj Luci, kazao je da je spomenuti sporazum nepovoljan za BiH te da će biti promijenjen, a preduvjet su tehničke prepostavke.
Testiranje sustava, koji je uspostavljen u BiH, trebalo bi se obaviti 7. svibnja, a resorni bh.ministar očekuje da u prosincu 2012. budu osigurane sve predispozicije u tom smislu i da naša zemlja može kontrolirati svoje nebo.
Velike probleme ima Banjalučki aerodrom, koji je ostao bez letova i posluje s gubicima već duže vrijeme, a resorni ministar RS-a Nedeljko Čubrilović navodi da ta zračna luka ipak ne smije izgubiti međunarodnu dozvolu, zbog čega će Vlada uložiti napore da se ona zadrži.
Razmatraju se mogućnosti, kaže Čubrilović, i uspostave zračnih linija, bar u ljetnom razdoblju.
-
pemanapemani
#10634 Re: SDP
"Takozvana ljevica", odlično. Kroz godine sam odjebao pola familije i hipten tzv. prijatelja sa kojima sam dolazio skoro u fizički obračun da bih odbranio te neke principe za koje sam mislio da ih gaji SDP. Nisam ništa očekivao, najmanje ličnu korist, samo pridržavanje minimuma principa.
Sad su oni koji su protiv fašiste Dodika tuđmanovci i ustaše.Oni su lažni ljevičari jer im Milanović nije personifikacija Francetića, dok Zlaja legitimira nacizam i šovinizam HDZ govana i pristaje na etnički princip.
Hajd super, dobro je da se zna.
Sad su oni koji su protiv fašiste Dodika tuđmanovci i ustaše.Oni su lažni ljevičari jer im Milanović nije personifikacija Francetića, dok Zlaja legitimira nacizam i šovinizam HDZ govana i pristaje na etnički princip.
- Better Man
#10635 Re: SDP
Ako je neko doživio fijasko onda je to Lagumdžija koji nam je ovim svojim bahatim i egositičnim istupom nanio ogromnu štetu! Milanović nije doživio nikakav fijasko, jer ako ćemo smatrati fijaskom što je Zlaja odbio susret s njim, onda nismo ni svjesni koliko smo jadni i glupi! Lagumdžija bi mogao dosta toga da nauči od Milanovića!Nass wrote:Ovaj fijasko Milanovica tokom posjete BiH je jedan od najboljih poteza SDP-a dosad. Ovu josipovicevsku-milanovicevsku politiku prema BiH, koja je povratak na tudjmanovstinu, treba staviti na pravo mjesto. A to sto pojedini tzv. ljevicari ovdje to ne razumiju, odnosno boli ih briga, me odavno ne cudi. Takvi bi i Hitlera podrzali, samo da je protiv Lagumdzije. Ja sam prvobitno ostala sokirana kada sam vidjela kolika tastina vlada na cijeloj ljevici u Sarajevu i kakve sve obracune ta ogromna tastina proizvodi izmedju pojedinih partija i licnosti. Vani kad pogledas, vlada fasizam na kvadrat, a dio ljevice izgleda zivi u nekoj svojoj vritualnoj stvarnosti gdje stalno protiv ostalih lijevih elemenata podgrijavaju uzasne i besmislene carke i podmetanja do rezanja vratova, pa se tako i ovdje neki 'ljevicari' neprestalno ostrasceno svadjaju i picajzlaju, kao da zivimo u Finskoj.
Sto se tice Dodika, bez obzira na semantiku i formu, ovaj susret sa Lagumdzijom i prica o ekonomskoj neravnopravnosti sa susjednim zemljama i opcenito svemu sto treba napraviti da bi BiH isla naprijed je odlicna stvar. Poenta je da Dodik izgleda postaje kooperativniji. Ne znam, mozda vec gledamo pocetak promjene politike Dodika, pod pritiskom Amerike i Brisela? A u vezi ovih dogadjaja sa Kosovom i kandidaturom Srbije.....? Nije uzalud Sorensen rekao da je vazno postici unutrasnji dogovor u BiH i da je on veoma blizu. Dakle, milom ili silom, Dodik ce se morati mijenjati....Nije uzalud Moon rekao ovih dana: "Amerika voli Dodika."
![]()
Ne znam da li je ovo taj pocetak promjena, ali ako i nije, nesto slicno tome cemo sigurno gledati u buducnosti.
- jedan_dobar_dan
#10636 Re: SDP
nista, vjeruj onda da ce vam sarajevopalermo wrote:jedan_dobar_dan wrote: .............
A ove ovdje što zbog svoje sujete, nekih partijskih ili koznakojekakvih interesa jesu spremni prodati moje ( briga me za njihovo) dostojanstvo......rekoh već za to
ovakvim potezima pomoci...ako nista, nisu teski.
-
palermo
#10637 Re: SDP
jedan_dobar_dan wrote:
nista, vjeruj onda da ce vam sarajevo
ovakvim potezima pomoci...ako nista, nisu teski.
- vee-jay
#10638 Re: SDP
Zlaja pomirio nepomirljivo.
Zlaja pomirio HDZ i HDZ90.
Zlaja pomirio Tadica i Josipovica.
Zlaja pomirio Covica i Dodika.
Zlaja pomirio HDZ BiH i SDP HR.
Pa jebote, ili je ovaj Zlaja BOG ili jednostavno Srbija i Hrvatska dogovaraju zajednicku agendu.
STA JE LOGICNIJE? Pitanje upuceno onima koji su prezivjeli devedesete.
Pa jebote, ili je ovaj Zlaja BOG ili jednostavno Srbija i Hrvatska dogovaraju zajednicku agendu.
STA JE LOGICNIJE? Pitanje upuceno onima koji su prezivjeli devedesete.
-
Canton
#10639 Re: SDP
Pa tako nekako... to je njihov problem...Ricken wrote:Aha znači Milanović je posjetio Hrvatsku dijasporu u Bosni i Hercegovini?Canton wrote:To je tvoje misljenje. Milanovic je premijer Hrvatske a Hrvata u BiH ima oko 400 000. Logicno je da ce nakon drzavnih institutcija posjetiti sve one koje se vezi za hrvate i hrvatsvo. Ja nemam problem s tim sve dok ne ide na stetu Bosne i Hercegovine.Ricken wrote:
Milanović je došao s ciljem da posreduje u rekonstrukciji federalne vlade. Sve ostalo je usputni cirkus za narod. Hrvatski.
P.s. Dovoljno bi bilo da se sastao sa udruženjima privrednika BiH, poput Vanjsko Trgovinske Komore. Pusti šuplju. Netrebaju domaći državnici da pokazuju 1% brige za bošnjake u inozestvu, nego za sve građane sa pasošem naše zemlje.
Cas hoce da su konstitutivni, cas se proglasavaju dijasporom... to je druga tema...
- stochar
#10640 Re: SDP
ono sto nam je Lagumdzija jucer uradio uoci Dana nezavisnosti jednostavno je neoprostivo! mozete se vi sada upinjati koliko hocete, skidati mu i kapu i gace zbog 'mudrog' poteza, ali to je tako. Dzombic i Dodik su ga docekali kao premijera bilo koje druge strane drzave, a on jednostavno u sve to usao, a vrijeme ce nam pokazati sta mu je Dodik dao zauzvrat. sta god je, sumnjam da moze nadomjestiti shtetu koja nam je nanesena! Lagumdzija je jucer uradio vise za priznanje drzavnosti RS-a nego bilo ko posljednjih 15 godina i Dodik mu poslije onoga moze samo dici spomenik u centru Laktasa!
-
Nass
#10641 Re: SDP
Meh, gdje ti zivis..... Josipovic i Milanovic spram BiH pokusavaju biti veci HDZ od HDZ-a. Ja sam zalila za Jadrankinim HDZ-om, jer su oni vec bili disciplinirani, ove ce se nazalost morati nanovo disciplinirati. Ako se itko obrukao, onda je to Milanovic koji u 2012. pokusava glumiti light Tudjmana, i posjecivati light hrvatske samouprave zvane HNS i mijesati se u BiH. Ali, mozda nije ni cudo ako se sjetimo tko je donio upravo onu sramnu deklaraciju o domovinskom ratu u hrvatskom saboru. Ovo ce sigurno i Ameri zabiljeziti kao veliki minus nove vlasti u Hrvatskoj, samo cekaj dok dobiju po prstima.Better Man wrote:Ako je neko doživio fijasko onda je to Lagumdžija koji nam je ovim svojim bahatim i egositičnim istupom nanio ogromnu štetu! Milanović nije doživio nikakav fijasko, jer ako ćemo smatrati fijaskom što je Zlaja odbio susret s njim, onda nismo ni svjesni koliko smo jadni i glupi! Lagumdžija bi mogao dosta toga da nauči od Milanovića!
-
Ripicipi
#10642 Re: SDP
Kako gledas na danasnju posjetu Brckom?stochar wrote:ono sto nam je Lagumdzija jucer uradio uoci Dana nezavisnosti jednostavno je neoprostivo! mozete se vi sada upinjati koliko hocete, skidati mu i kapu i gace zbog 'mudrog' poteza, ali to je tako. Dzombic i Dodik su ga docekali kao premijera bilo koje druge strane drzave, a on jednostavno u sve to usao, a vrijeme ce nam pokazati sta mu je Dodik dao zauzvrat. sta god je, sumnjam da moze nadomjestiti shtetu koja nam je nanesena! Lagumdzija je jucer uradio vise za priznanje drzavnosti RS-a nego bilo ko posljednjih 15 godina i Dodik mu poslije onoga moze samo dici spomenik u centru Laktasa!
Last edited by Ripicipi on 29/02/2012 23:44, edited 1 time in total.
-
Nass
#10643 Re: SDP
Ti si izrazito pozitivna osoba, to znam odavno. I ja sam imala primjedbu na formiranje drzavne vlasti jer je SDP skoro potpuno prihvatio fatalni 2+2+2 princip. Bila sam rekla da bi takav potez jedino imao smisla ako su mu stranci obecali da ce odblokirati sve blokade koje su se ranije javljale kao stalna pojava, medjutim nisam ni ja vjerovala u taj scenarij, i mislila sam da SDP sa ovakvim partnerima - SNSD, SDS, HDZ - ne moze nista napraviti i da je to u biti vrlo los potez SDP-a. Medjutim, poslije sam vidjela da je izgleda upravo strani faktor ipak imao svoje prste u takvom nacinu formiranja drzavne vlasti i da zaista tajna diplomatija intenzivno radi na pomicanju BiH sa mrtve tacke. Dali su SDP-u neke hrvatske pozicije cisto da zadovolje princip da nije bas skroz 2+2+2, a sada tjeraju sve na saradnju i reforme. Milom ili silom. Ima to sve veze i sa desavanjima na Kosovu i u Srbiji. Tako je Amerika htjela i to je njihov plan za razresenje situacije, odnosno to su oni 'kontrolirani kompromisi' o kojima sam govorila, a koji idu nama u prilog. A ocito je da se federalna vlada nece dirati ni u teoriji, tako da je zapravo sve na svom mjestupemanapemani wrote:"Takozvana ljevica", odlično. Kroz godine sam odjebao pola familije i hipten tzv. prijatelja sa kojima sam dolazio skoro u fizički obračun da bih odbranio te neke principe za koje sam mislio da ih gaji SDP. Nisam ništa očekivao, najmanje ličnu korist, samo pridržavanje minimuma principa.
A o Milanovicu sam sve rekla, ne znam zasto ga ti branis, zasto je tebi dobro to sto se Milanovic htio mijesati se u fedealnu vlast, sto posjecuje HNS i sto govori o 'legitimnim predstavnicima', kad takva kategorija ne postoji, osim u Covicevoj i Dodikovoj naraciji?
- stochar
#10644 Re: SDP
ma ja, k'o sto je i Srbija dobila po prstima dobijanjem kandidatskog statusa... Josipovic je s nekoliko dolazaka u BiH uradio vise nego svi ovdasnji politicari zajedno, posjetio je Ahmice i Krizancevo brdo i da nije bilo njega tamo ne bi otisli ni reis ni kardinal niti bilo ko od ovih nasih nazovipoliticara!Nass wrote:Meh, gdje ti zivis..... Josipovic i Milanovic spram BiH pokusavaju biti veci HDZ od HDZ-a. Ja sam zalila za Jadrankinim HDZ-om, jer su oni vec bili disciplinirani, ove ce se nazalost morati nanovo disciplinirati. Ako se itko obrukao, onda je to Milanovic koji u 2012. pokusava glumiti light Tudjmana, i posjecivati light hrvatske samouprave zvane HNS i mijesati se u BiH. Ali, mozda nije ni cudo ako se sjetimo tko je donio upravo onu sramnu deklaraciju o domovinskom ratu u hrvatskom saboru. Ovo ce sigurno i Ameri zabiljeziti kao veliki minus nove vlasti u Hrvatskoj, samo cekaj dok dobiju po prstima.Better Man wrote:Ako je neko doživio fijasko onda je to Lagumdžija koji nam je ovim svojim bahatim i egositičnim istupom nanio ogromnu štetu! Milanović nije doživio nikakav fijasko, jer ako ćemo smatrati fijaskom što je Zlaja odbio susret s njim, onda nismo ni svjesni koliko smo jadni i glupi! Lagumdžija bi mogao dosta toga da nauči od Milanovića!
a, dok samo FBiH ima vise nezaposlenih nego cijela Hrvatska koja 1. srpnja dvijetisucetrinaeste ulazi u EU, vama problem deklaracija o domovinskom ratu u Hrvatskom saboru... da nije žalosno bilo bi još žalosnije!
Milanovic je SOCIJALDEMOKRAT, i nije on potpisao sporazum s Čovićem iz light samouprave vec je to uradio Lagumdzija. nije Milanovic pred Dan nezavisnosti posjetio RS i potvrdio njenu drzavnost, nego je to uradio Lagumdzija. Nije Milanovic koalirao sa nacionalistima i fasistima, i to je uradio Lagumdzija! Milanovic je svoje nacionaliste i fasiste poder'o k'o zvechke, i Milanovic je drzavnik kakav Zlaya i njegovi trabanti ne mogu biti ni u snu tako da razumijem njihovu palanačku ljubomoru!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10645 Re: SDP
gluho bilo
nekog ce hercika strefiti

nekog ce hercika strefiti
- vee-jay
#10646 Re: SDP
kao sto vec napisah:stochar wrote:ma ja, k'o sto je i Srbija dobila po prstima dobijanjem kandidatskog statusa... Josipovic je s nekoliko dolazaka u BiH uradio vise nego svi ovdasnji politicari zajedno, posjetio je Ahmice i Krizancevo brdo i da nije bilo njega tamo ne bi otisli ni reis ni kardinal niti bilo ko od ovih nasih nazovipoliticara!Nass wrote:Meh, gdje ti zivis..... Josipovic i Milanovic spram BiH pokusavaju biti veci HDZ od HDZ-a. Ja sam zalila za Jadrankinim HDZ-om, jer su oni vec bili disciplinirani, ove ce se nazalost morati nanovo disciplinirati. Ako se itko obrukao, onda je to Milanovic koji u 2012. pokusava glumiti light Tudjmana, i posjecivati light hrvatske samouprave zvane HNS i mijesati se u BiH. Ali, mozda nije ni cudo ako se sjetimo tko je donio upravo onu sramnu deklaraciju o domovinskom ratu u hrvatskom saboru. Ovo ce sigurno i Ameri zabiljeziti kao veliki minus nove vlasti u Hrvatskoj, samo cekaj dok dobiju po prstima.Better Man wrote:Ako je neko doživio fijasko onda je to Lagumdžija koji nam je ovim svojim bahatim i egositičnim istupom nanio ogromnu štetu! Milanović nije doživio nikakav fijasko, jer ako ćemo smatrati fijaskom što je Zlaja odbio susret s njim, onda nismo ni svjesni koliko smo jadni i glupi! Lagumdžija bi mogao dosta toga da nauči od Milanovića!
a, dok samo FBiH ima vise nezaposlenih nego cijela Hrvatska koja 1. srpnja dvijetisucetrinaeste ulazi u EU, vama problem deklaracija o domovinskom ratu u Hrvatskom saboru... da nije žalosno bilo bi još žalosnije!
Milanovic je SOCIJALDEMOKRAT, i nije on potpisao sporazum s Čovićem iz light samouprave vec je to uradio Lagumdzija. nije Milanovic pred Dan nezavisnosti posjetio RS i potvrdio njenu drzavnost, nego je to uradio Lagumdzija. Nije Milanovic koalirao sa nacionalistima i fasistima, i to je uradio Lagumdzija! Milanovic je svoje nacionaliste i fasiste poder'o k'o zvechke, i Milanovic je drzavnik kakav Zlaya i njegovi trabanti ne mogu biti ni u snu tako da razumijem njihovu palanačku ljubomoru!
Zlaja pomirio nepomirljivo.
STA JE LOGICNIJE? Pitanje upuceno onima koji su prezivjeli devedesete. A moze i onima koji su bili slucaji prolaznici u spotovima dubioze kolektiv
- ultima_palabra
#10647 Re: SDP
Opet moramNass wrote:Ovaj fijasko Milanovica tokom posjete BiH je jedan od najboljih poteza SDP-a dosad. Ovu josipovicevsku-milanovicevsku politiku prema BiH, koja je povratak na tudjmanovstinu, treba staviti na pravo mjesto. A to sto pojedini tzv. ljevicari ovdje to ne razumiju, odnosno boli ih briga, me odavno ne cudi. Takvi bi i Hitlera podrzali, samo da je protiv Lagumdzije. Ja sam prvobitno ostala sokirana kada sam vidjela kolika tastina vlada na cijeloj ljevici u Sarajevu i kakve sve obracune ta ogromna tastina proizvodi izmedju pojedinih partija i licnosti. Vani kad pogledas, vlada fasizam na kvadrat, a dio ljevice izgleda zivi u nekoj svojoj vritualnoj stvarnosti gdje stalno protiv ostalih lijevih elemenata podgrijavaju uzasne i besmislene carke i podmetanja do rezanja vratova, pa se tako i ovdje neki 'ljevicari' neprestalno ostrasceno svadjaju i picajzlaju, kao da zivimo u Finskoj.
![]()
Reforme koje guraju Ameri će se najlakše provesti preko Dodika, isto kao što su reforme prije 2006. najlakše išle preko stranke koja je sprovela genocid. Jednostavno, svi drugi bi bili izdajnici srpstva kad bi nešto tako pokušali.
I zašto ne biti tu dok se osmišljavaju modaliteti kako da navedeni pojede hrpu krastavih žaba
Što se tiče kvazi-ljevičara, sve je o njima rečeno... maloprije sam htio napisati post o onom glupavo-demagoškom govoru Zlaje na FTV-u, ali ovdje naletim na još gore gluposti protiv istoga, pa se suzdržim... veliku mu uslugu čine.
- Sasvim_Obican
#10648 Re: SDP
Ne samo da pretjeruješ, već karikiraš, hiperboliraš i neargumentirano sipaš doskočice.stochar wrote:ono sto nam je Lagumdzija jucer uradio uoci Dana nezavisnosti jednostavno je neoprostivo! mozete se vi sada upinjati koliko hocete, skidati mu i kapu i gace zbog 'mudrog' poteza, ali to je tako. Dzombic i Dodik su ga docekali kao premijera bilo koje druge strane drzave, a on jednostavno u sve to usao, a vrijeme ce nam pokazati sta mu je Dodik dao zauzvrat. sta god je, sumnjam da moze nadomjestiti shtetu koja nam je nanesena! Lagumdzija je jucer uradio vise za priznanje drzavnosti RS-a nego bilo ko posljednjih 15 godina i Dodik mu poslije onoga moze samo dici spomenik u centru Laktasa!
- atko
#10649 Re: SDP
pa dao mu love da se kladi na bih protiv brazilastochar wrote:ono sto nam je Lagumdzija jucer uradio uoci Dana nezavisnosti jednostavno je neoprostivo! mozete se vi sada upinjati koliko hocete, skidati mu i kapu i gace zbog 'mudrog' poteza, ali to je tako. Dzombic i Dodik su ga docekali kao premijera bilo koje druge strane drzave, a on jednostavno u sve to usao, a vrijeme ce nam pokazati sta mu je Dodik dao zauzvrat. sta god je, sumnjam da moze nadomjestiti shtetu koja nam je nanesena! Lagumdzija je jucer uradio vise za priznanje drzavnosti RS-a nego bilo ko posljednjih 15 godina i Dodik mu poslije onoga moze samo dici spomenik u centru Laktasa!
slazem se s tobom 100% u jednom ... lagumdzija je u najmanju ruku ko napusen ovih dana ... nema frajer veze jel doso il je poso, ni gdje je a gdje bi trebo biti
to oko priznavanja drzanosti RS i to je do nekle istina - indirektno ... jer dodik je opet dobio politicku bitku i moze i dalje suvereno da bosnu odrzava u stanju NENORMALNOSTI kako bi pokazo svijetu da je to neodrziv koncept i da se treba igrati razlaza ...
I na kraju SDA svake decenije pusti zalju da se isprovaljuje par godina i opet se vrati na tron
-
Canton
#10650 Re: SDP
Sta je uradio konkretno? Posjetio Ahmice da bi svaki buduci potez mogao pravdati sa" pa znate ja sam bio u Ahmicima"stochar wrote:
ma ja, k'o sto je i Srbija dobila po prstima dobijanjem kandidatskog statusa... Josipovic je s nekoliko dolazaka u BiH uradio vise nego svi ovdasnji politicari zajedno, posjetio je Ahmice i Krizancevo brdo i da nije bilo njega tamo ne bi otisli ni reis ni kardinal niti bilo ko od ovih nasih nazovipoliticara!
Ne smatram ga neprijateljem ali mu bas i ne vjerujem nesto.
Posjeta RSu potvrda njene drzavnosti? Smijesno i zlonamjerno. Jel podrvrdjena drzavnost i Distrikta Brcko?
Hoce li danas sutra biti potvrdjena drzavnost kantona i opstina koje ce Lagumdzija posjetiti?
Milanovic jeste poderao svoje fasiste a Lagumdzija ne moze, jer protiv sebe ne samo da ima fasiste, nego i one koji su protiv njega spremni dodavati municiju tim istim fasistima.