SDP-ovi kandidati na izborima

komandant mark

#1 SDP-ovi kandidati na izborima

Post by komandant mark »

Hamdija Lipovača u Bihaću, Jasmin Imamović u Tuzli

So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne među prvim stran­ka­ma je odre­di­la go­to­vo sve kan­di­da­te za načel­ni­ke općina na pred­sto­jećim lo­kal­nim izbo­ri­ma ko­ji će se održati u okto­bru. Za sa­da su po­zna­ta 54 kan­di­da­ta, a os­ta­lo je da se do­ne­se odlu­ka o još ne­ko­li­ko načel­ni­ka ka­da se pro­ve­de pro­ce­du­ra, kaže za "San" Ner­min Ni­kšić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar SDP-a BiH. On na­gla­ša­va da su svi kan­di­da­ti pre­dloženi od stra­ne općin­skih odbo­ra ove stran­ke i da su ve­ri­fi­ci­ra­ni na Gla­vnom odbo­ru.

Među kan­di­da­ti­ma na­la­ze se Ham­di­ja Li­po­vača, za načel­ni­ka Općine Bi­hać, Zi­kri­ja Džafić - Općina San­ski Most, Mus­ta­fa Ju­pić - Općina Odžak, Se­ad Ri­bić - Općina Ba­no­vići, Ja­smin Me­ško­vić - Općina #elić, Ismet Ka­rić - Općina Do­boj Is­tok, Nu­sret He­lić Da­so - Općina Gračani­ca, Fer­hat Mus­ta­fić - Općina Gra­dačac, Dževad Hadžić - Općina Ka­le­si­ja, Se­ad Ima­mo­vić - Općina Kla­danj, Ab­dul­fe­hrat La­ti­fo­vić - Općina Sa­pna, Se­udin Hodžić - Općina Lu­ka­vac, Alen Ju­su­fa­gić - Općina Sre­bre­nik, Be­riz Ze­hić - Općina Teočak, Ja­smin Ima­mo­vić - Tu­zla, Ha­san Mu­ra­to­vić - Općina Živi­ni­ce, Su­ad Ćosić -Općina Bre­za, Se­na­id Be­gić - Općina Do­boj Jug, Men­sur Ja­šar­spa­hić Su­ri - Općina Ka­kanj, Nu­ru­din Smaj­la­gić - Općina Ma­glaj.

Po­red vlas­ti­tih kan­di­da­ta za na­čel­ni­čka mjes­ta u broj­nim opći­na­ma, SDP se odlu­čio po­drža­ti i dvo­ji­cu ne­za­vi­snih kan­di­da­ta. Ri­ječ je o Ami­ru Har­ba­šu, kan­di­da­tu za na­čel­ni­ka u Opći­ni Ca­zin, te Ar­mi­nu Ha­li­to­vi­ću, ne­za­vi­snom kan­di­da­tu za na­čel­ni­ka u Opći­ni Bo­san­ska Kru­pa.

Po­red svih ve­ćih gra­do­va u FBiH, za či­je opći­ne će kan­di­di­ra­ti na­čel­ni­ke, SDP će ima­ti kan­di­da­ta i za gra­do­na­čel­ni­ka Ba­nja Lu­ke. Ra­di se o pot­pred­sje­dni­ku stran­ke Slo­bo­da­nu Po­po­vi­ću. Po­red nje­ga u RS-u SDP za prve lju­de opći­na kan­di­di­rao je i Efra­ima Po­di­no­vi­ća u Bo­san­skoj Kos­taj­ni­ci, Ami­ra Za­hi­ro­vi­ća u Odžaku - Vu­ko­sav­lju, Ha­ki­ju Ho­džića u Bra­tu­ncu, te Ha­ki­ju Me­ho­ljića u Sre­bre­ni­ci.

Po­red njih kan­di­da­ti su još i Ta­ib Ha­li­lo­vić - Olo­vo, Er­mi­na Sal­ki­če­vić-Diz­da­re­vić - Te­šanj, Ham­do Fa­tić - Va­reš, El­vir Ka­raj­bić - Za­vi­do­vi­ći, Mir­sad Me­šić - Ze­ni­ca, Mir­ko Tri­fu­no­vić - Že­pče, Emir Fra­što - Go­ra­žde, Ba­kir Mu­jić - Tra­vnik, Ismar Bra­tić - Foj­ni­ca, Re­uf Aja­no­vić - Gor­nji Va­kuf/Us­ko­plje, An­gi­jad Ha­džio­sma­no­vić-An­go - Jaj­ce, Se­ad Še­hić - Vi­tez, Zu­kan He­lez - Bu­goj­no, Se­nad Se­li­mo­vić - Do­nji Va­kuf, Se­miz Čilić - Ja­bla­ni­ca, Su­ad Go­lu­bić - Ko­njic, Slo­bo­dan­ka Gru­bor - Drvar i Jo­sip Do­lu­šić - Li­vno.

Ad. M. (SAN)

Kan­ton Sa­ra­je­vo

U gla­vnom gra­du BiH SDP će kan­di­di­ra­ti načel­ni­ke za sve grad­ske općine. Ta­ko su pre­dloženi Dževad Bećire­vić - Općina Cen­tar Sa­ra­je­vo, Mid­hat Ka­ro­vić - Općina No­vo Sa­ra­je­vo, Da­mir Hadžić -Općina No­vi Grad, Ha­ris Lu­lić - Općina Sta­ri Grad. Ismet Der­vi­še­vić kan­di­dat je za načel­ni­ka Općine Hadžići, Emir Po­ljak za Općinu Vo­gošća, a Ekrem Ham­zić za Općinu Ili­jaš.
winabike

#2 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by winabike »

Igra na provjereno (Jasmin, Hamdija, Damir, Ferhat Mustafic, Suri...), bez puno iznenadjenja (citaj: mladih ljudi) kakva smo imali 2000 i 2004, kad su "otkriveni" Komsic, Imamovic, Hadzic, Lipovaca...

Meni malo preblijedo :(, ali jos uvijek puno bolje nego ostali... :)
BSn

#3 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by BSn »

Ovdje ima nacelnika koji se kandiduju za treci mandat. Ja sve kont'o da se ova funkcija moze obnasati samo dva puta uzastopno.
yugi

#4 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by yugi »

Što se Tuzle tiče nema sumnje da će Jasmin Imamović odnijetei ubjedljivu pobjedu !
winabike

#5 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by winabike »

yugi wrote:Što se Tuzle tiče nema sumnje da će Jasmin Imamović odnijetei ubjedljivu pobjedu !
Tuzla je zakon :) Tamo nije pitanje pobjednika, nego gol-razlike :D
vee-jay

#6 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by vee-jay »

winabike wrote:Igra na provjereno (Jasmin, Hamdija, Damir, Ferhat Mustafic, Suri...), bez puno iznenadjenja (citaj: mladih ljudi) kakva smo imali 2000 i 2004, kad su "otkriveni" Komsic, Imamovic, Hadzic, Lipovaca...

Meni malo preblijedo :(, ali jos uvijek puno bolje nego ostali... :)
Jel' na provjereno ili sigurno :D :D ?

Koliko od ovih ima sansu pa napravi dobar rezultat?

btw. Meni je Popovic zakon, moj glas mu je siguran :D :D :D
chuchumbamayumbe

#7 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by chuchumbamayumbe »

Kako moze Damir Hadzic da se kandiduje po treci put?
Zar moze zakonski biti nacelnik po treci put?
Jel ovo nekakva zajebancija?
sffovac

#8 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by sffovac »

ja cu samo ovaj put izaci i glasati za bilo kog kandidata, koji moze konkurisati hadzicu, kojeg sam do skora gotivio i za kojeg sam mislio da se ne moze treci puta kandidovati, ali izgleda da sam ja pogrijesio

ne oprasta mu ni za 100 godina sto dopusti ono ahitektonsko ruglo po a-fazi i sto unisti i ono malo zelenih povrsina, po kojima su se nejac igrala (citaj gdje ce im dusa), a saraJvo i onako oskudijeva sa parkovima i zelenim povrsinama
samo mi ne ide u glavu kako stanari ne tuze opstinu ili kanton, pa ono je van svake pameti da ti zgradu nacale pod balkon, te da te zarobe u betonu

ne samo da ce cijena stana ondje nehumano pasti, vec sto se i snijeg ne topi do maja
stvarno mi nije jasno kako smiju ono raditi, al onda opet OVO JE BOSNA
Alfons Kauders

#9 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Alfons Kauders »

winabike wrote:
yugi wrote:Što se Tuzle tiče nema sumnje da će Jasmin Imamović odnijetei ubjedljivu pobjedu !
ja sam iz tz, komunjara stara i samo ti mogu reci da je jasmin imamovic puno popularniji u sa nego u tz, sasvim opravdano...

tuzlu vode ljudi kojima je puno vaznija sminka od bitnih stvari, tako da imamo vise fontana od venecije, a nemamo npr. zeleni val... o ostalim propustima da i ne govorim, otidji i uvjeri se sam... higijena nikakva, masa nelogicnosti pri uredjenju grada, javnih povrsina, regulacije saobracaja i sl... a nocni zivot je posebna prica... nakon 23h ne mozes ni kifle u pekari kupit, kamoli pivu popit... doduse moze u par turbofolk klubova koje drze kriminalci, ali to je vec druga tema...

sve u svemu, jednom sam glasao za imamovica i nikad vise...
chuchumbamayumbe

#10 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by chuchumbamayumbe »

sffovac wrote:ja cu samo ovaj put izaci i glasati za bilo kog kandidata, koji moze konkurisati hadzicu, kojeg sam do skora gotivio i za kojeg sam mislio da se ne moze treci puta kandidovati, ali izgleda da sam ja pogrijesio

ne oprasta mu ni za 100 godina sto dopusti ono ahitektonsko ruglo po a-fazi i sto unisti i ono malo zelenih povrsina, po kojima su se nejac igrala (citaj gdje ce im dusa), a saraJvo i onako oskudijeva sa parkovima i zelenim povrsinama
samo mi ne ide u glavu kako stanari ne tuze opstinu ili kanton, pa ono je van svake pameti da ti zgradu nacale pod balkon, te da te zarobe u betonu

ne samo da ce cijena stana ondje nehumano pasti, vec sto se i snijeg ne topi do maja
stvarno mi nije jasno kako smiju ono raditi, al onda opet OVO JE BOSNA
I ja sam siguran da ovaj put necu glasati za Damira Hadzica!
Onaj cirkus i vashar sto je dozvolio da se napravi u A-Fazi, kojekakva krpljenja plocnika po 10 puta (gledao svojim ocima kako mijenjaju prije 5 dana postavljene kocke kojima nista nije falilo-aschare se mlate pare), nebuloze sa parkiranjem, ma, ne znam sta je dobro uradio u ovom mandatu.
Neka drugima prosipa shuplju ali moj glas ne ide za njega.
legendo_moja

#11 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by legendo_moja »

Alfons Kauders wrote:
winabike wrote:
ja sam iz tz, komunjara stara i samo ti mogu reci da je jasmin imamovic puno popularniji u sa nego u tz, sasvim opravdano...

tuzlu vode ljudi kojima je puno vaznija sminka od bitnih stvari, tako da imamo vise fontana od venecije, a nemamo npr. zeleni val... o ostalim propustima da i ne govorim, otidji i uvjeri se sam... higijena nikakva, masa nelogicnosti pri uredjenju grada, javnih povrsina, regulacije saobracaja i sl... a nocni zivot je posebna prica... nakon 23h ne mozes ni kifle u pekari kupit, kamoli pivu popit... doduse moze u par turbofolk klubova koje drze kriminalci, ali to je vec druga tema...

Moram reći da je slična situacija i u Bihaću (Lipovača). Popločan je centar, napravljene tri fontane u krugu od 200 metara, a u ostalim urbanim naseljima ljudi još uvijek drže ogrijevna drva pred zgradama.
Također noćni život zimus do 23. Minutu poslije toga upada policija i naplaćuje kazne (naravno ne svima).
GO SDP :-) :-) :-) :D
winabike

#12 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by winabike »

chuchumbamayumbe wrote:Kako moze Damir Hadzic da se kandiduje po treci put?
Zar moze zakonski biti nacelnik po treci put?
Jel ovo nekakva zajebancija?
Nije, chumba. :(

Nacelnik mozes biti x puta, sve dok te raja bira... E, sad, kako kome upadne kasika. Tuzlaci ne daju Imamovica ni za sta na svijetu. Lipovaca je lud ko struja, i mislim da moze i ovaj put pobijediti u Bihacu. Hadzic je i po meni malo diskutabilan (mada uopste nije los lik, ja sam se 3 puta u zivotu s njim sreo na po 20 minuta, cini mi se da skroz normalno razmislja, ali opet, raja su podijeljena u misljenjima oko njega)

SDP je momacki kaznjen u Novom Sarajevu na prijevremenim izborima, zato jer je Zeljko 2 puta biran, a SDP ga 2 puta micao na drugu poziciju (prvi put za Ambasadora u BG, a sad za Blogera :) ). Pa SDP-ovski orijentisana vecina u NS ne izadje na izbore, a "konstantno glasacko tijelo iz padinskih mjesnih zajednica" izabere Koldzu (tobejarabitobestakirulabozepomoziisveostalo), hebo ih on. I sta sad SDP radi u NS? Stavi za kandidata covjeka koji je vecini glasaca potpuno anoniman (bar meni), a koliko sam uspio upratiti, nije nesto ni mlad da ga mozemo podvesti pod "mlade snage". Hebaji ga. Ispravite me ako grijesim.

vee, i meni je Popovic skroz super lik :) Ali na zalost glasati mogu samo za NS. Da me Koldzo i dalje ne hebe u mozak. :D
yugi

#13 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by yugi »

Alfons Kauders wrote:
winabike wrote:

Odmah da kažem da ne preferiram nešto posebno SDP i mogu se donekle složiti sa nekim od tvojih konstatacija što se tiče rada aktuelne vlasti u Tuzli i naravno i Imamovića kao personifikacije te vlasti.Međutim objektivno, postavlja se pitanje a ko je to alternativa za mjesto načelnika :-) Koliko mi je poznato svoje kandidature istakli su još samo Salko Bukvarević ispred SDA (na njega zaista nebih da trošim riječi) i Munja kao samostalni kandidat :-)
Nedvojbeno je da je u Tuzli napravljeno dosta promašaja (tu prije svega mislim na neracionalno trošenje budžetskih sredstava i nedostatak osjećaja za prioritete) ali korektnosti radi treba reći da je u Tuzli u posljednje četri godine odrađeno i priličan broj značajnih projekata iz oblasti infrastrukture.
Dakle ne smatram jasmina nešto posebno sposobnim kandidatom za mjesto načelnika ali kod ovakve "ponude" kandidata mislim da je on daleko ispred ostalih tako da smatram da će odnijeti više nego uvjerljivu pobjedu!
The__Doctor

#14 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by The__Doctor »

Aj za koga da glasam u Novom Sarajevu, mislio sam za sdp ali jeko ovaj kandidati nikada cuo za njega....

Nadam da Koldzo nece pobjediti :D
The 51st State

#15 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by The 51st State »

The__Doctor wrote:Aj za koga da glasam u Novom Sarajevu, mislio sam za sdp ali jeko ovaj kandidati nikada cuo za njega....

Pobjedjuje hladno, kao i kolega mu Sarajlic u Vogosci, u centru ce veliku bitku voditi Becirevic i Konakovic, Stari Grad ce na konto Resica uzeti hladno pozicije, dok za Novi Grad nemam pojma sta ce se desiti...
zgembo_sa

#16 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by zgembo_sa »

Ma u centru Becirevic gubi i to drasticno. Opstina je od trenutka kad je napustio Markovic opet odron zesci. Mafija preuzela sve konce. Ljetne baste ce jos malo zagraditi pjesacke zone, a vi se pjesaci i biciklisti jebite (vidi bastu "Vatra" koja zauzima dvije trecine sirine Ferhadije).
Polynesian

#17 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Polynesian »

SDP ima šansi ako je vjerovat anketama na lokalnim izborima ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by Truba »

The__Doctor wrote:Aj za koga da glasam u Novom Sarajevu, mislio sam za sdp ali jeko ovaj kandidati nikada cuo za njega....

iz pouzdanih izvora

DOBAR čovjek

za razliku od onog šupačkog izdajnika iz predsjedništva :dance:
batigol

#19 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by batigol »

imal ovdje jos komunista osim sarajlija i tuzlaka....kakva je situacija u drugim opcinama...
klixober

#20 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by klixober »

Je li Hrasno Novo Sarajevo ili Novi Grad?
kicky

#21 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by kicky »

Mostarci lijeve orijentacije - kakvo je sada stanje u gradskom SDP-u...Znam da je bilo dno dna - jel se išta promjenilo?
mostarac

#22 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by mostarac »

stanje je koliko para toliko muzike
Zasto SDP nije jaci u Mostaru i zasto ne ide naprijed je nesto o cemu bi mogao napisati referate i mozda najduzi post koji sam ikad napisao na forumima, al necu jer vrijeme je predizborno, a ovo nije ni mjesto za tu vrstu rasprava, a i ja sam jos uvijek clan te partije i u moru poglavica koji ce se pojaviti na listama mostarskih kriminalno-nacionalnih krugova, SDP-ovi kandidati ma kakvi da su sasvim sigurno u Mostaru za svoje kandidature nisu dobili novac i obecana radna mjesta i cak sta vise stvorili su sasvim sigurno sebi ozbiljan zivotni problem, koji im SDP Mostara nece moci rjesiti, a ove gore svakako i ne zanima. Ako ni zbog ceg drugog onda zbog hrabrosti moj glas ce ici tim ljudima koji su odlucili da pokusaju nesto promjeniti i imaju neku zvijezdu vodilju. Mozda nisu najpametniji, mozda nisu ni najpoznatiji, ali ih sasvim sigurno ima iz svih slojeva drustva, na listu ne idu da bi pravili licnu promociju, jer praviti licnu promociju u Mostaru preko SDP-a je kao praviti promociju u njemackoj 1935. na tome da si jevrej.
Moj glas ma kakvi da su ide nekom od mladih sa tih lista, ako nista zbog hrabrosti i zelje za nekom promjenom. Zelim im svu srecu prije izbora i na izborima, a posebno nakon izbora kad im se sva mostarska vrata zatvore zbog toga sto su odlucili otici na listu SDP-a, listu koja sasvim sigurno donosi sve drugo osim novca i slave.
pike

#23 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by pike »

legendo_moja wrote: Moram reći da je slična situacija i u Bihaću (Lipovača). Popločan je centar, napravljene tri fontane u krugu od 200 metara, a u ostalim urbanim naseljima ljudi još uvijek drže ogrijevna drva pred zgradama.
Također noćni život zimus do 23. Minutu poslije toga upada policija i naplaćuje kazne (naravno ne svima).
GO SDP :-) :-) :-) :D

Pa sta hoces bar je malo upristojio centar Bihaca da lici na nesto, sta je Bihac mal grad, a eto opet se da srediti. Pogledaj one u Sarajevu i Ferhadiju ulicu, glavna ulica glavnog grada, a ninasta nalik. Ofucana boze sacuvaj, eto to ti je samo Ferhadija dalje da i ne govorim.
emra_a

#24 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by emra_a »

Polynesian wrote:SDP ima šansi ako je vjerovat anketama na lokalnim izborima ....
kakve ankete?
emra_a

#25 Re: SDP-ovi kandidati na izborima

Post by emra_a »

NS-SDA-ov kandidat pobjedjuje "jedva"

Stari Grad-SDA

Centar-SDP

N.G-ovdje nisam sigurna,,bit ce gusto izmedju SDA i SDP,ali mislim da SDP ima manju prednost

Ilijas-SDA

Vogosca-SDA

Ilidza-SDA

Hadzici-SDA

to je moja prognoza za SA kanton :-D

Tuzla-99% Imamovic(sdp).Jedini ozbiljni kandidat

Zenica-100% Smajlovic(SDA)..nisam cula apsolutno ni jednog zenicanina da se zali na njega,..gledam nedavno na lokalnoj tv stanici kako ga obicni gradjani hvale,isto Tita iliti Aliju :D

Bihac-vjerovatno Lipovaca(sdp).Inace,u Bihacu Lipovava uziva veliku popularnost ali SDA i dalje pobjedjuje na svakim izborima...pocinjemo li konacno glasati prema kriterijama a ne prema stranackoj pripadnost? :-D
Last edited by emra_a on 29/06/2008 06:48, edited 1 time in total.
Post Reply