SDP izgubio kompas

Oluja je

1. Imala za cilj oslobodjenje Hrvatske.
47
85%
2. Imala za cilj oslobodjenje Hrvatske i etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske.
8
15%
3. Imala za cilje etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske.
0
No votes

Total votes: 55

omar little

#76 Re: SDP izgubio kompas

Post by omar little »

Air Ramiz wrote: Neko je drzao sudbinu ljudi u olovci i mapama ispred sebe, a narod se ponasa ko ovce.
Smijem li ja pitati za imena tih s olovkama i mapama u ruci a? Hoce li se pojaviti ime tvog voljenog i najdrazeg kojeg branis i velicas cim stignes? Nece ako se tebe pita jelde? :D
Air Ramiz

#77 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

jeza u ledja wrote:
Air Ramiz wrote:Mislim da Bosnjaci ne trebaju uletit u tu zamku da likuju nad hrvatskim zlocinima u Oluji,
Ja ne vidim da je iko napisao da likuje nad hrvatskim zlocinima u Oluji. Jedino sto vidim je da ti koristis priliku da propagiras 'jedinstvo Bosnjaka' protiv ostalih, sto preneseno na izbore znaci glasajte za SDA, ciji se smisao egzistencije svodi na sirenje straha medju narodom, kao sto to uspjesno rade i ostale nacionalisticke stranke. Iako je taj strah i djelimicno utemeljen, on ne opravdava blanko podrsku nacionalnim strankama, koje bez ikakve opozicije i kontrole drze vlast skoro neprekidno vec 17 godina, da nesmetano pljackaju drzavu, podizu sebi plate, istovremeno pokazujuci potpunu bahatost i nesposobnost upravljanja na bilo kojem nivou od drzavnog do opcinskog.
Nacionalizam, strah i netrpeljivost prema drugima je dovela BiH do kolapsa.
Ja mislim da tvoj post nema veze s mozgom, a jos manje s temom. SDP je je krenuo Dodikovim stopama, igra na ratne emocije, cestita nesto sto sutra moze bit proglaseno zlocinom. Tvoja paranoja vezano za SDA (nacionalna stranka jeste, nacionalisticka nije) nije mi jasna, posto su Tihic i Lagumdzija u zadnje vrijeme postali pravo dobri haveri. A jedinstvo Bosnjaka "protiv ostalih" je garant opet posljedica ugrozenosti, ispravi me ako grijesim.
I postavlja se pitanje, kakve majke ti ima veze Komsiceva cestitka Hrvatskoj povodom Oluje sa opstinskim izborima u BiH???? Sta ta izjava (ili stav Komsica ili SDPa) treba da promjeni u glavama glasaca i na koji nacin konkretno ona ima uticaj na svakodnevni zivot i egzistenciju obicnog gradjanina u njegovoj opstini?
Pa sam si dao odgovor na to pitanje, SDP se treba bavit egzistencijalnim pitanjima, a ne ratnim, ako se vec prodaju za socijaldemokrate. :zzzz:
Air Ramiz

#78 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

omar little wrote:
Air Ramiz wrote: Neko je drzao sudbinu ljudi u olovci i mapama ispred sebe, a narod se ponasa ko ovce.
Smijem li ja pitati za imena tih s olovkama i mapama u ruci a? Hoce li se pojaviti ime tvog voljenog i najdrazeg kojeg branis i velicas cim stignes? Nece ako se tebe pita jelde? :D
Smijes pitat, i mene, i Haski sud. Crno na bijelo, sve pise, od Karadjordjeva do Graca.
GandalfSivi

#79 Re: SDP izgubio kompas

Post by GandalfSivi »

Kazem ja da je vuk zelen. Nema boga da se ovaj uvjeri, pa makar mu i 200 ljudi govorilo kako nije u pravu...
Nabildana_Baba

#80 Re: SDP izgubio kompas

Post by Nabildana_Baba »

Air Ramiz wrote:
omar little wrote:
Smijes pitat, i mene, i Haski sud. Crno na bijelo, sve pise, od Karadjordjeva do Graca.
šta reče carla,da je vodila istragu protiv njega.
Ashrafieh

#81 Re: SDP izgubio kompas

Post by Ashrafieh »

Air Ramiz wrote:Iako Zeljka Komsica iskreno volim kao jedno pozitivno iznenadjenje na politickoj sceni BiH, smatram da je njegova cestitka Hrvatskoj povodom Oluje politicki promasaj godine, a samo je jos gore SDP-ovo zalaganje za takvu izjavu (a pogotovo kad se jos uzme njihov katastrofalni odnos prema Armiji BiH, oficirima koji su danas oslobodjeni u Hagu, instaliranje Munje Alibabica na celo obavjestajne sluzbe itd).

Hrvatska je imala pravo na oslobodilacku akciju svoje teritorije, ali Oluja je pored tog cilja imala i nestana Srba iz Hrvatske. Kome to jos nije jasno, taj je veliki naivac. Dovoljno je pogledati Tudjamanove transkripte sa Briona i vidjeti posljedice Oluje pa da s izvuce tacan zakljucak. Tudjman je covjek koji je odigrao najlicemjerniju ulogu u proslom ratu. S Karadzicem se dogovorio oko pomoci u ratu protiv Bosnjaka i podjele BiH, jer je "branio Evropu od islama", pa je malo otvarao konc logore po BiH, a za uzvrat je trazio od Karadzica da se ne mijesa u oslobadjanje Hrvatske. Karadzic je ispostovao deal, kad je RSK zahtjevao pomoc od RS, pomoci nije bilo. S druge strane Tudjman je prevario i Karadzica, nasao je izgovor za Oluju (prema Sarinicu, Hrvatska je trazila bilo kakav povod za napad na RSK), predstavio Oluju kao navodnu brigu za sudbinu Bihaca (posebno me brine ovaj argument za koji se SDP hvata, naprosto ne mogu vjerovati da neko moze bit toliko politicki glup i da povjeruje kako je Oluja pokrenut radi Bihaca) i zbog toga je uspio da se rijesi sankcija zbog agresije na BiH jer sad je postao oslobodilac.

Mislim da je SDP ovakvim gafom izgubio izbore i prije izbora. Niti ce Bosnjaci podrzati SDP kao dosad (ulizivanje zapadnom agresoru je neprihvatljivo) , niti ce Srbi (zbog posljedica Oluje), a Hrvati svakako u SDP-u vide komunistickog neprijatelja koji ih je ugrozavao.
Ako se ozbiljno bavis ovom temom, daj nam podatak koliko je glasova SDP dobio u Republici Srpskoj.
Gledano sa strane politickog marketinga, SDP-u je bolje da se ulizuje Hrvatima i trazi sansu u svadji
dva HDZ-a nego da ide na "srpske" glasove koji se u Federaciji mogu izbrojati na ruke. "Zapadni agresor"
je pustio ljude da izadju sa traktorima i stokom, dok "istocni" ne samo da je sve Srebrenicane pobio
vec su i zlatne zube skidali sa leseva - toliko o izjednacavanju ratne krivice
Nabildana_Baba

#82 Re: SDP izgubio kompas

Post by Nabildana_Baba »

jeste li primijetili da air ramiza nigdje nema na temi alaima za predsjednika na podforumu sarajevo,valjda je svjestan da tu nema argumenata kojima može braniti kriminal golmana
jeza u ledja

#83 Re: SDP izgubio kompas

Post by jeza u ledja »

Air Ramiz wrote:
jeza u ledja wrote:
Air Ramiz wrote:Mislim da Bosnjaci ne trebaju uletit u tu zamku da likuju nad hrvatskim zlocinima u Oluji,
Ja ne vidim da je iko napisao da likuje nad hrvatskim zlocinima u Oluji. Jedino sto vidim je da ti koristis priliku da propagiras 'jedinstvo Bosnjaka' protiv ostalih, sto preneseno na izbore znaci glasajte za SDA, ciji se smisao egzistencije svodi na sirenje straha medju narodom, kao sto to uspjesno rade i ostale nacionalisticke stranke. Iako je taj strah i djelimicno utemeljen, on ne opravdava blanko podrsku nacionalnim strankama, koje bez ikakve opozicije i kontrole drze vlast skoro neprekidno vec 17 godina, da nesmetano pljackaju drzavu, podizu sebi plate, istovremeno pokazujuci potpunu bahatost i nesposobnost upravljanja na bilo kojem nivou od drzavnog do opcinskog.
Nacionalizam, strah i netrpeljivost prema drugima je dovela BiH do kolapsa.
Ja mislim da tvoj post nema veze s mozgom, a jos manje s temom. SDP je je krenuo Dodikovim stopama, igra na ratne emocije, cestita nesto sto sutra moze bit proglaseno zlocinom. Tvoja paranoja vezano za SDA (nacionalna stranka jeste, nacionalisticka nije) nije mi jasna, posto su Tihic i Lagumdzija u zadnje vrijeme postali pravo dobri haveri. A jedinstvo Bosnjaka "protiv ostalih" je garant opet posljedica ugrozenosti, ispravi me ako grijesim.

I postavlja se pitanje, kakve majke ti ima veze Komsiceva cestitka Hrvatskoj povodom Oluje sa opstinskim izborima u BiH???? Sta ta izjava (ili stav Komsica ili SDPa) treba da promjeni u glavama glasaca i na koji nacin konkretno ona ima uticaj na svakodnevni zivot i egzistenciju obicnog gradjanina u njegovoj opstini?
Pa sam si dao odgovor na to pitanje, SDP se treba bavit egzistencijalnim pitanjima, a ne ratnim, ako se vec prodaju za socijaldemokrate. :zzzz:
A kakve tacno veze ima tvoja konstatacija da 'Bosnjaci ne trebaju velicati zlocine u Hrvatskoj' sa temom cestitci Zeljka Komsica Hrvatskoj na godisnjicu njenog oslobadjanja? Glasaci SDPa se ne dijele na krvna zrnca, stoga mi nije jasno zasto spominjes samo Bosnjake? Da li glasaci SDPa koji nisu Bosnjaci trebaju imati razlicito misljenje o Oluji?
Ovo nije 'pitanje kojim se bavi SDP' vec su njegovi protivnici od toga napravili izborni materijal. To nije nikakvo 'pitanje' ili problem kojim glasaci treba da se bave, vec obicna cestitka susjednoj drzavi od clana naseg predsjednistva.
Air Ramiz

#84 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

GandalfSivi wrote:Kazem ja da je vuk zelen. Nema boga da se ovaj uvjeri, pa makar mu i 200 ljudi govorilo kako nije u pravu...
Znas sta je meni fascinantno. Jasno je da je forumska publika u ogromnoj vecini SDP-ovo biracko tijelo. Pred izbore se otvore teme, za koga biste glasali, ko je bolji, ljepsi politicar (Lagumdzija naravno), a ko je najgori (Hare), i to likovanje traje do izbora, komunisti se uvjere kako pobjedjuju, oni sa drugacijim politickim stavovima se sikaniraju, pljuju vrijedjaju i nakon sto SDP dozivi debakl na izborima, krene sve iznova. Hare je lopov, Hrvati su ugrozeni, reis Ceric je politicar itd. ali nije mi jasna jedna stvar, da li ste svjesni da ovakvim nacinom osipate biracko tijelo, jer SDP vise nema vjerodostojnost ni kao nasljednik neke socijalisticke tradicije (kunu se u Ameriku?! nidje veze), ni kao bosanskohercegovacka partija (sta je SDP napravio u RS-u? nista, sta je napravio u tzv. Herceg Bosni, nista).
Air Ramiz

#85 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

Nabildana_Baba wrote: šta reče carla,da je vodila istragu protiv njega.
Na zahtjev srpskih politicara konkretno mladena ivanica, i sta onda? Vodila je i protiv Nasera pa ga oslobodise, Sefera pa ga oslobodise, Zejnila Delalica pa ga oslobodise. Alija je umro, a dok je bio ziv nije ni podignuta optuznica, niti se pominje u bilo kojoj drugoj, a Tudjman se pominje u dva zlocinacka poduhvata, Herceg Bosna i Oluja. Dakle, slobodno pitaj sta te interesuje o Hagu, tu sam ekspert.
Air Ramiz

#86 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

jeza u ledja wrote: A kakve tacno veze ima tvoja konstatacija da 'Bosnjaci ne trebaju velicati zlocine u Hrvatskoj' sa temom cestitci Zeljka Komsica Hrvatskoj na godisnjicu njenog oslobadjanja? Glasaci SDPa se ne dijele na krvna zrnca, stoga mi nije jasno zasto spominjes samo Bosnjake? Da li glasaci SDPa koji nisu Bosnjaci trebaju imati razlicito misljenje o Oluji?
Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje misljenje je da Bosnjaci (koji podrzavaju ili nepodrzavaju SDP, svejedno) ne trebaju velicat Oluju, tacka.
Nabildana_Baba

#87 Re: SDP izgubio kompas

Post by Nabildana_Baba »

Air Ramiz wrote:
Na zahtjev srpskih politicara konkretno mladena ivanica, i sta onda? Vodila je i protiv Nasera pa ga oslobodise, Sefera pa ga oslobodise, Zejnila Delalica pa ga oslobodise. Alija je umro, a dok je bio ziv nije ni podignuta optuznica, niti se pominje u bilo kojoj drugoj, a Tudjman se pominje u dva zlocinacka poduhvata, Herceg Bosna i Oluja. Dakle, slobodno pitaj sta te interesuje o Hagu, tu sam ekspert.
ko je spomenuo aliju,ja nisam.
oslobodiše i braću kupreškić,trebao si i to dodati ,i oni su državljani bih,zar ne.
Air Ramiz

#88 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

Nabildana_Baba wrote:jeste li primijetili da air ramiza nigdje nema na temi alaima za predsjednika na podforumu sarajevo,valjda je svjestan da tu nema argumenata kojima može braniti kriminal golmana
:lol: pa jebemu misa ja ko da sam NATO pakt, pa moram dat misljenje na svakoj temi. Sta vam je ba ljudi?! Stvarno ovolike paranoje nikad nisam vidio, a cuo sam o sebi i da sam iz rejsovog kabineta, da sam iz SDA, SBiH, da sam dijasporac koji truni o BiH iz hladovine, da okupljam Bosnjake protiv drugih :-) stvarno smjesno. Ako imas nesto rec o temi reci, ako nemas idi na temu o Sestrotravanjskoj nagradi :D
Nabildana_Baba

#89 Re: SDP izgubio kompas

Post by Nabildana_Baba »

Air Ramiz wrote:
jeza u ledja wrote: A kakve tacno veze ima tvoja konstatacija da 'Bosnjaci ne trebaju velicati zlocine u Hrvatskoj' sa temom cestitci Zeljka Komsica Hrvatskoj na godisnjicu njenog oslobadjanja? Glasaci SDPa se ne dijele na krvna zrnca, stoga mi nije jasno zasto spominjes samo Bosnjake? Da li glasaci SDPa koji nisu Bosnjaci trebaju imati razlicito misljenje o Oluji?
Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje misljenje je da Bosnjaci (koji podrzavaju ili nepodrzavaju SDP, svejedno) ne trebaju velicat Oluju, tacka.
vjerovatno misliš i na one bošnjake bihaća kojima je oluja pomogla.
NKVD

#90 Re: SDP izgubio kompas

Post by NKVD »

Ramize, ti si odličan pokazatelj razmjera naše tragedije! Od "nika" preko insistiranja na diskusiji (jednostavno, ne znaš!) do potpunog odsustva ičega promišljenog u tvojim naklapanjima. Air Ramiz - nema dalje...
jeza u ledja

#91 Re: SDP izgubio kompas

Post by jeza u ledja »

Air Ramiz wrote:(sta je SDP napravio u RS-u? nista, sta je napravio u tzv. Herceg Bosni, nista).
SDP je najjaca stranka iz FBiH u jednoj od opcina sa najvecim brojem povratnika u RS.

Ili mozda mislis na glasove Srba u RS? A koliko je glasova nebosnjaka dobila SDA? Ili mozda njih ti glasovi ne zanimaju?
Ako je tako, a jeste, kako ce onda SDA ujediniti ovu zemlju?
Nabildana_Baba

#92 Re: SDP izgubio kompas

Post by Nabildana_Baba »

Air Ramiz wrote:
Nabildana_Baba wrote:jeste li primijetili da air ramiza nigdje nema na temi alaima za predsjednika na podforumu sarajevo,valjda je svjestan da tu nema argumenata kojima može braniti kriminal golmana
:lol: pa jebemu misa ja ko da sam NATO pakt, pa moram dat misljenje na svakoj temi. Sta vam je ba ljudi?! Stvarno ovolike paranoje nikad nisam vidio, a cuo sam o sebi i da sam iz rejsovog kabineta, da sam iz SDA, SBiH, da sam dijasporac koji truni o BiH iz hladovine, da okupljam Bosnjake protiv drugih :-) stvarno smjesno. Ako imas nesto rec o temi reci, ako nemas idi na temu o Sestrotravanjskoj nagradi :D

pa ovo je dokaz da te jednostavno nema na temama gdje se nema šta reći u odbranu kriminala sda političara,ti nemaš vremena da ideš na te teme ali zato imaš vremena da napadaš gdje god možeš sdp,koji je inače odogovoran za rat u bih,ništa sds,jna,sve je to sdp
jeza u ledja

#93 Re: SDP izgubio kompas

Post by jeza u ledja »

Air Ramiz wrote:
Pa onda otvori temu o Bosnjacima i njihovom misljenju o Oluji, a ne o SDPu i njihovom izgubljenom kompasu.
NKVD

#94 Re: SDP izgubio kompas

Post by NKVD »

jeza u ledja wrote:Ako je tako, a jeste, kako ce onda SDA ujediniti ovu zemlju?
Tako što će nastaviti razvaljivati zemlju sa svojim pajtašima iz ostalih nacionalističkih pokreta a kad joj definitivno dohakaju - onda će ujediniti svojih par kantončića i u fildžanu vladati...
GandalfSivi

#95 Re: SDP izgubio kompas

Post by GandalfSivi »

Air Ramiz wrote:(sta je SDP napravio u RS-u? nista, sta je napravio u tzv. Herceg Bosni, nista).
Jao Ramize dragi, sjedi jedan. Idi bolan odmori malo, nemoj takve gluposti pisati. Sta je SDP napravio u tzv. Herceg Bosni? Samo je ukinuo, nista vise. Znas to je ono sto se nikada nebi desilo da je SDA cijelo vrijeme bila na vlasti, ali ovako ovima je trebalo manje od dvije godine da je ukinu za vijekove vijekova.
jeza u ledja

#96 Re: SDP izgubio kompas

Post by jeza u ledja »

NKVD wrote:
jeza u ledja wrote:Ako je tako, a jeste, kako ce onda SDA ujediniti ovu zemlju?
Tako što će nastaviti razvaljivati zemlju sa svojim pajtašima iz ostalih nacionalističkih pokreta a kad joj definitivno dohakaju - onda će ujediniti svojih par kantončića i u fildžanu vladati...

Pa naravno, to im je i cilj. A vec su ga dobrano i ostvarili.
Air Ramiz

#97 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

Nabildana_Baba wrote:
Air Ramiz wrote:
oslobodiše i braću kupreškić,trebao si i to dodati ,i oni su državljani bih,zar ne.
Do sada je osudjeno 14 Hrvata na oko 200 godina robije, ukljucujci najvise politicke lidere Hrvata, kao sto je Dario Kordic, za etnicko ciscenje lasvanske doline (pobijeno oko 2 hiljade Bosnjaka) - drugi zlocin po tezini nakon genocida, potom vojni lideri Tihomir Blaskic, Ivica Rajic, Vladimir Santic, malo manje poznati Miroslav Bralo, Mario Čerkez, Anto Furundžija, Drago Josipović, Tuta, Stela itd. Pored toga sudi se vrhu Hrvata u BiH Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić, Berislav Pušić, a u optuznici se kao dio zlocinackog poduhvata pominju Tudjman, Susak, Bobetko itd. Agresija Hrvatske je dokazana u tri medjunarodne presude Rajic, Blaskic, Kordic i Cerkez (http://hrw.org/reports/2004/ij/icty/2.htm#_Toc62882594).

Te prema tome smatram da pominjanje brace Kupreskic (obicni vojnici) zaista nije relevantno u odnosu na vec gore pobrojane osobe.
Air Ramiz

#98 Re: SDP izgubio kompas

Post by Air Ramiz »

jeza u ledja wrote:
SDP je najjaca stranka iz FBiH u jednoj od opcina sa najvecim brojem povratnika u RS.

Ili mozda mislis na glasove Srba u RS? A koliko je glasova nebosnjaka dobila SDA? Ili mozda njih ti glasovi ne zanimaju?
Znas li ti koliko imas opstina u BiH? Ti se mozes zavaravat (to je ono o cemu sam govori) o superiornosti SDP-a, to je tvoje pravo, ali probaj da artikulises svoje misljenje na pravi nacin, jer pitanja, teze, zavjere i fobije koje navodis u komentarima nemaju ni glavu ni rep.
Nabildana_Baba

#99 Re: SDP izgubio kompas

Post by Nabildana_Baba »

Na zahtjev srpskih politicara konkretno mladena ivanica, i sta onda? Vodila je i protiv Nasera pa ga oslobodise, Sefera pa ga oslobodise, Zejnila Delalica pa ga oslobodise. Alija je umro, a dok je bio ziv nije ni podignuta optuznica, niti se pominje u bilo kojoj drugoj, a Tudjman se pominje u dva zlocinacka poduhvata, Herceg Bosna i Oluja. Dakle, slobodno pitaj sta te interesuje o Hagu, tu sam ekspert.[/quote]

oslobodiše i braću kupreškić,trebao si i to dodati ,i oni su državljani bih,zar ne.[/quote]

Do sada je osudjeno 14 Hrvata na oko 200 godina robije, ukljucujci najvise politicke lidere Hrvata, kao sto je Dario Kordic, za etnicko ciscenje lasvanske doline (pobijeno oko 2 hiljade Bosnjaka) - drugi zlocin po tezini nakon genocida, potom vojni lideri Tihomir Blaskic, Ivica Rajic, Vladimir Santic, malo manje poznati Miroslav Bralo, Mario Čerkez, Anto Furundžija, Drago Josipović, Tuta, Stela itd. Pored toga sudi se vrhu Hrvata u BiH Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić, Berislav Pušić, a u optuznici se kao dio zlocinackog poduhvata pominju Tudjman, Susak, Bobetko itd. Agresija Hrvatske je dokazana u tri medjunarodne presude Rajic, Blaskic, Kordic i Cerkez (http://hrw.org/reports/2004/ij/icty/2.htm#_Toc62882594).

Te prema tome smatram da pominjanje brace Kupreskic (obicni vojnici) zaista nije relevantno u odnosu na vec gore pobrojane osobe.[/quote]

u mom postu nije spomenuto ima niti jedne osobe,tako da ne znam otkud alija ili bilo ko drugi u tvom odgovoru na moj post.
omar little

#100 Re: SDP izgubio kompas

Post by omar little »

Air Ramiz wrote:
jeza u ledja wrote:

Znas li ti koliko imas opstina u BiH? Ti se mozes zavaravat (to je ono o cemu sam govori) o superiornosti SDP-a, to je tvoje pravo, ali probaj da artikulises svoje misljenje na pravi nacin, jer pitanja, teze, zavjere i fobije koje navodis u komentarima nemaju ni glavu ni rep.
Pa sto ne odgovori covjeku? Fino te je pitao kako ce SDA ujediniti zemlju? Evo i mene zivo zanima kako ce to SDA ujediniti zemlju (recimo da se pretvaramo da im je to cilj)?
Post Reply