SDP izgubio kompas
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#51 Re: SDP izgubio kompas
dobro mu je receno iz SDP, sto se nije javljao kad je Dodik bacao zastavu BiH....
- Banksy
#52 Re: SDP izgubio kompas
dallton wrote:
Lajčak: 'Oluju' nikada nisam nazvao kontroverznom
Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak ocijenio ja krivim interpretacijama navode pojedinih medija da je hrvatsku vojno-redarstvenu operaciju Oluja nazvao "kontroverznom" te da je kritizirao člana bh. Predsjedništva Željka Komšića koji je hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću uputio čestitku povodom obljetnice Oluje, piše Večernji.
Zamišljam Dodika kako ga, nakon što je pročitao Komšićevo s., nabija nogom u stražnjicu - 'Za šta te ja plaćam, a? Za šta?
- Alfons Kauders
#53 Re: SDP izgubio kompas
Sad mi je Lajcak jos vise pao u ocima (ako je to ikako bilo moguce). Nema muda ni da prizna sta je mislio i vadi se na tehnikalije. Bijedno i jeftino.Banksy wrote:dallton wrote:
Lajčak: 'Oluju' nikada nisam nazvao kontroverznom
Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak ocijenio ja krivim interpretacijama navode pojedinih medija da je hrvatsku vojno-redarstvenu operaciju Oluja nazvao "kontroverznom" te da je kritizirao člana bh. Predsjedništva Željka Komšića koji je hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću uputio čestitku povodom obljetnice Oluje, piše Večernji.
![]()
![]()
![]()
Zamišljam Dodika kako ga, nakon što je pročitao Komšićevo s., nabija nogom u stražnjicu - 'Za šta te ja plaćam, a? Za šta?Odmah odgovaraj!'
![]()
Budi covek, priznaj Miro, da si Srbin bre, come out of the closet.
- uvjek dobar gost
#54 Re: SDP izgubio kompas
Svi smo mi izgubili kompas... samo volio bih da ga što prije nađemo (misli se na kompas)....
- Banksy
#55 Re: SDP izgubio kompas
Opet, ko nam je kriv. S neke druge teme, da ponovim.
Kako bi bilo lijepo da ga nogom nabija (i plaća) neko, bilo ko, od probosanskih (i hercegovačkih) političara.Banksy wrote:I Lajčak i Ashdown su srpski (srbijanski) plaćenici, finansirani iz iste kase iz koje i Dodik. To je jasno, od prvog dana, i bojim se da tu ne možemo puno učiniti. Možda, jedino, povremeno podsjećati na to javnost i one koji to zaboravljaju..
Ali, to nije ništa novo. U srbijanskoj politici postoje domovinske stvari oko kojih nema spora i koje su apsolutni državni prioritet, i na koje lobističke grupe troše ogroman novac. Postoji cilj, postoji plan i postoje sredstva koja se izdvajaju za to. Tek nakon toga dolaze privatni interesi.
U bh politici trojica ne mogu da se dogovore koliki će ko procenat dobiti kod prodaje Telekoma i elenerg resursa, i u stanju su zbog svojih procenata zaustaviti planetu, a kamoli državu. Skoro da je i potpis o EU pridruživanju propao jer se trojica (petorica) nisu 'namirila', ni džepove ni sujete.
Teško da od njih možemo očekivati efikasnu i dugoročnu državnu politiku koja će braniti interese BiH. I teško da to možemo očekivati od bilo kojeg novog lica, sve i da se pojavi.
U pitanju je naš mentalitet, odnos prema društvu, državi ali i prema samima sebi, a to je duga priča. Dobro imamo i ovo što imamo.
I doći će poslije Lajčaka neki novi, isti takav, a mi ćemo se stalno čudom čuditi.
Last edited by Banksy on 08/08/2008 11:05, edited 1 time in total.
-
in33sa
#56 Re: SDP izgubio kompas
Maske su pale.
Lajcak je mudar ko i saobracajni znak.
A Ramiz, tema, ma nema se tu sta komentarisati.
Valjda je SDP jucer u Trzaskim Rastelama slavio dan opcine Cazin i dan spajanja 5. korpusa i Hrvatske Vojske na granici, i konacno oslobodjenje
Zapravo je zalosno i tragikomicno da dok se takvo sto slavi u Cazinu, u reziji SDA, njihovi puleni u Sarajevu kritikuju SDP i pljuju po Oluji.
Valjda prava slika kakva je to politika i cemu vodi.
A Ramiz, tema, ma nema se tu sta komentarisati.
Valjda je SDP jucer u Trzaskim Rastelama slavio dan opcine Cazin i dan spajanja 5. korpusa i Hrvatske Vojske na granici, i konacno oslobodjenje
Zapravo je zalosno i tragikomicno da dok se takvo sto slavi u Cazinu, u reziji SDA, njihovi puleni u Sarajevu kritikuju SDP i pljuju po Oluji.
Valjda prava slika kakva je to politika i cemu vodi.
- Alfons Kauders
#57 Re: SDP izgubio kompas
Maske su davno pale, ali fol je sto nasi nemaju muda da to javno kazu. SDA, HDZx2, SBiH su u koaliciji s SNSD-om i nemaju razloga da seru. Sta je s ostalih? Sad ce se i SDP pomotati ko kurve, kao i ostale stranke koje se furaju da su neka opozicija (Nasa stranke, BPS i slicni marginalci).in33sa wrote:Maske su pale.
Da imaju muda sad bi svi skupa stjerali Lajcaka tamo gdje mu je mjesto i pokupili poene za izbore, ali sta ces, to je nasa politika...
- Air Ramiz
#58 Re: SDP izgubio kompas
Ne znam zasto komunisti zive u ovolikoj paranoji. Ako kritikujem postupak jednog SDP-ovca,Alfons Kauders wrote:Najdrazi su mi ovi, opsjednuti SDP-om...Jest eto, treba mi poslije 3.5 godine rata jebeni SDP da mi kaze kako cetnici ne valjaju, jes, ne mislim svojom glavom, rekli mi Komsic i Lagumdzija da su cetnici gamad, to sto su pucali na mene nije bitno, ceko ja da mi kazu Zlaja i Zeljo...Air Ramiz wrote:Meni anketa govori nesto sasvim drugo, a to je da ljudi ne razmisljaju svojom glavom. Da je SDP rekao kako je snijeg crne boje, ovdje bi vecina glasala da je upravujeza u ledja wrote:
PS: A eto ti pogledaj sta ljudi misle u rezultatima tvoje anketice pa se zamisli.
Jebo te SDP, kita od stranke, ali pravo mi je drago sto je Komsic cestitao. A zasto "tvoji" nisu cestitali? Dje su SDA, HDZ i ostali? Ljube Dodiku i Lajcaku guzove i sute ko pizde. Gdje su bili kad je taj Komsic bio na liniji? Ljubili i tad guzice UN-u i ostaloj bagri i krcmili drzavu.
Koji si ti licemjer, fuj...
to ne znaci da sam SDA-ovac. Politicki je vrlo glup pozdravljat akciju za koju se sutra
moze dokazat u Hagu da je bila zlocinacki poduhvat osmisljen u najvisem vrhu Republike Hrvatske.
Ne mogu da vjerujem da neko moze podrzavat ubistvo 700 civila. Ok, u akcijama se dese ubistva
bude ubijeno 50, pa i 100 nevinih ljudi, pojedinci se nadju osude itd, ali ovo je povelik zlocin
da bi bio individualiziran odnosno spusten na nivo lolaknih kriminalaca. Tudjaman fino rece
na Brionima, treba zadat udarac da Srbi nestanu. Dzaba im peglanje te izjave, da je navodno mislio
na vojsku, kad je na terenu situacija pokazala nesto drugo.
To sto ti se ja gadim zbog kritike SDP-a je vjerovatno posljedica tvoje Lokacije gdje se nalazis,
zato smiri malo dozivljas i pokusaj normalno da diskutujes.
- Alfons Kauders
#59 Re: SDP izgubio kompas
Ja nisam komunista, vec nacionalsocijalista.Air Ramiz wrote:Ne znam zasto komunisti zive u ovolikoj paranoji.
Ako kritikujem postupak jednog SDP-ovca, to ne znaci da sam SDA-ovac.
Ne znaci, mozes biti i SBiH-ovac.
Ta akcija je sluzbeni praznik u RH, zar ne?Politicki je vrlo glup pozdravljat akciju za koju se sutra moze dokazat u Hagu da je bila zlocinacki poduhvat osmisljen u najvisem vrhu Republike Hrvatske.
Aha, pogine 50-100 civila kada se oslobodi gradic ili selo. Kada se vode borbe za 10000+ kvadratnih kilometara, kada je u akciju ukljuceno cetvrt miliona boraca, onda to pomnozi x puta.Ne mogu da vjerujem da neko moze podrzavat ubistvo 700 civila. Ok, u akcijama se dese ubistva bude ubijeno 50, pa i 100 nevinih ljudi, pojedinci se nadju osude itd, ali ovo je povelik zlocin da bi bio individualiziran odnosno spusten na nivo lolaknih kriminalaca.
Sta je pokazala? Da su se Srbi sami povukli i prije no sto im je zadat taj udarac.Tudjaman fino rece na Brionima, treba zadat udarac da Srbi nestanu. Dzaba im peglanje te izjave, da je navodno mislio na vojsku, kad je na terenu situacija pokazala nesto drugo.
Ti mi se gadis nako, radi svojih stavova. Jebo te SDP, i oni mi se gade, kao sto sam vec rekao. Moja lokacija je Sarajevo, 'os na kafu?To sto ti se ja gadim zbog kritike SDP-a je vjerovatno posljedica tvoje Lokacije gdje se nalazis, zato smiri malo dozivljas i pokusaj normalno da diskutujes.
-
damir75
#60 Re: SDP izgubio kompas
Svako normalan ce Hrvatskoj cestitati na "Oluji", jer je ona znacila veliko rasterecenje i za BiH!! Sigurno je da je bilo puno losih poteza Tudjmanove politike, koja je na kraju dovela i do sukoba izmedju ARBiH i HVO-a ali moramo biti svjesni da BiH nikada nece imati iskrenijeg prijatelja od gos. Mesica, koji radi u interesu BiH puno vise od politicara iz BiH, i to iz sve tri naroda!! Ovdje kod nas su imbecili i maloumnici ocito zaludjeni SDP-om koji nema ama bas nikakvog uticaja na zbivanja u BiH, a to znaci da SDP i ovakav slab kakav jeste, i dalje predstavlja jednu od rijetkih opasnosti za sve "nase" nacionaliste koji i dan danas sanjaju snove o podjeli BiH!! To su kao po pravili bivsi zadrti komunisti, udbasi..., koji su pritajeni klonovi karadzica, Bobana i Izetbegovica!! Svi oni sanjaju o svom komadu zemlje u kojemu ce do iznemoglosti pljackati svoj narod i filovati ga ugrozenoscu od onih drugih!!
Sace se javiti zastitnici djela i lika A. I. i poceti baljezgat "kako nas je on spasio..., da ga nije bilo svi bi bilo pobijeni..." i slicna .ranja! Neka malo pocnu razmisljati svojom glavom i svojim stomakom i neka skontaju da smo skoro svi pobijeni, raseljeni, a da oni i dan danas nisu prestali da " vezu zastave" sa onima koji su nas ubijali!! I taj isti A.I. je htjeo u ratu da mjenja Tuzlu za Banja Luku!!!???? A ramiz bi malo trebao poceti da cita, da se obrazuje, a ne da slusa dersove po dzamijama!
Oluja je akcija koja je vratila drzavu na njen dio okupiran od strane cetnickih terorista koji su ( Radmanovic pita da li gosp. Komsic zna da je HV ulazila na teritorij drzave kojoj je on sad Predsjednik!) zajedno sa "domacim" cetnicima klali, palili, silovali... po BiH!! Oluja je srusila cetnicke snove o velikoj srbiji i to je ono sto vlastodrsci iz "manjeg BiH entiteta" ne mogu da prebole!! Sigurno je da su se dogodila i neka nedjela ali je i ISTINA da je srpski narod "podlegao" uticaju svojih vodja i odlucio da je bolje da ode sa svojih ognjista!!??
Nazalost, zbog ljudi koji su vodili BiH, i koji su joj vise bili neprijatelji nego prijatelji , MI SVI sada imamo drzavu u kojoj je sve " na tri", u kojoj se jedva sastavlja kraj sa krajem, u kojoj nam je sudjeno da nam bjelosvjetski diplomatski kreteni tipa Lajcaka "prave" drzavu!!?? U kojoj je normalno da se ratni logisticari, leteci ministri, oni koji su proveli rat van BIH, sada javljaju i kritikuju covjeka KOJI SE BORIO ZA OVU DRZAVU, KOJI KAZE ONO STO MISLI I KOJI SE NE BOJI NI JEDNOG NEPRIJATELJA OVE DRZAVE I SVIH NJENIH NARODA!!
Zbog svega ovoga cestitam Zeljku Komsicu i zelim mu da nastavi borbu protiv neprijatelja svih nas!!
Sace se javiti zastitnici djela i lika A. I. i poceti baljezgat "kako nas je on spasio..., da ga nije bilo svi bi bilo pobijeni..." i slicna .ranja! Neka malo pocnu razmisljati svojom glavom i svojim stomakom i neka skontaju da smo skoro svi pobijeni, raseljeni, a da oni i dan danas nisu prestali da " vezu zastave" sa onima koji su nas ubijali!! I taj isti A.I. je htjeo u ratu da mjenja Tuzlu za Banja Luku!!!???? A ramiz bi malo trebao poceti da cita, da se obrazuje, a ne da slusa dersove po dzamijama!
Oluja je akcija koja je vratila drzavu na njen dio okupiran od strane cetnickih terorista koji su ( Radmanovic pita da li gosp. Komsic zna da je HV ulazila na teritorij drzave kojoj je on sad Predsjednik!) zajedno sa "domacim" cetnicima klali, palili, silovali... po BiH!! Oluja je srusila cetnicke snove o velikoj srbiji i to je ono sto vlastodrsci iz "manjeg BiH entiteta" ne mogu da prebole!! Sigurno je da su se dogodila i neka nedjela ali je i ISTINA da je srpski narod "podlegao" uticaju svojih vodja i odlucio da je bolje da ode sa svojih ognjista!!??
Nazalost, zbog ljudi koji su vodili BiH, i koji su joj vise bili neprijatelji nego prijatelji , MI SVI sada imamo drzavu u kojoj je sve " na tri", u kojoj se jedva sastavlja kraj sa krajem, u kojoj nam je sudjeno da nam bjelosvjetski diplomatski kreteni tipa Lajcaka "prave" drzavu!!?? U kojoj je normalno da se ratni logisticari, leteci ministri, oni koji su proveli rat van BIH, sada javljaju i kritikuju covjeka KOJI SE BORIO ZA OVU DRZAVU, KOJI KAZE ONO STO MISLI I KOJI SE NE BOJI NI JEDNOG NEPRIJATELJA OVE DRZAVE I SVIH NJENIH NARODA!!
Zbog svega ovoga cestitam Zeljku Komsicu i zelim mu da nastavi borbu protiv neprijatelja svih nas!!
-
popajic
#61 Re: SDP izgubio kompas
Postao/la mIRCerka dana 08/08/2008 10:43
dobro mu je receno iz SDP, sto se nije javljao kad je Dodik bacao zastavu BiH...
sta je sa njegovim kompasom? Nikad ga nije imao,ili ga negdje zaturio - sto mu nekako isto dodje !.
-
dallton
#62 Re: SDP izgubio kompas
Ma malo je ovo i sega s kakvim mi amaterom od lajcaka imamo posla, pa i tetka Sevda s Bistrika zna da kad nesto kazes sutra to brani i napadaj druge kako su pokvareni a ne povlaciti se na prvu kritiku
Ma lajcak je izgleda vjezbao politicku komunikaciju negdje u rejonu Goli Brijeg - Trebinje, a tamo ta disciplina i nije bas razvijena...
-
dallton
#63 Re: SDP izgubio kompas
Kako bi bilo lijepo da ga nogom nabija (i plaća) neko, bilo ko, od probosanskih (i hercegovačkih) političara.[/quote]Banksy wrote:I Lajčak i Ashdown su srpski (srbijanski) plaćenici, finansirani iz iste kase iz koje i Dodik. To je jasno, od prvog dana, i bojim se da tu ne možemo puno učiniti. Možda, jedino, povremeno podsjećati na to javnost i one koji to zaboravljaju..
Ali, to nije ništa novo. U srbijanskoj politici postoje domovinske stvari oko kojih nema spora i koje su apsolutni državni prioritet, i na koje lobističke grupe troše ogroman novac. Postoji cilj, postoji plan i postoje sredstva koja se izdvajaju za to. Tek nakon toga dolaze privatni interesi.
U bh politici trojica ne mogu da se dogovore koliki će ko procenat dobiti kod prodaje Telekoma i elenerg resursa, i u stanju su zbog svojih procenata zaustaviti planetu, a kamoli državu. Skoro da je i potpis o EU pridruživanju propao jer se trojica (petorica) nisu 'namirila', ni džepove ni sujete.
Teško da od njih možemo očekivati efikasnu i dugoročnu državnu politiku koja će braniti interese BiH. I teško da to možemo očekivati od bilo kojeg novog lica, sve i da se pojavi.
U pitanju je naš mentalitet, odnos prema društvu, državi ali i prema samima sebi, a to je duga priča. Dobro imamo i ovo što imamo.
I doći će poslije Lajčaka neki novi, isti takav, a mi ćemo se stalno čudom čuditi.
Nemamo mi dovoljno nogu za to, a za placanje se ne mozemo dogovoriti, samodoprinos nam nije jaca strana, cekamo donacije
-
Nabildana_Baba
#64 Re: SDP izgubio kompas
Air Ramiz wrote:Prvo Oluja nije oslobodila BiH, nego operacija Sana koju je sproveo 5. korpus (oktobar 1995), Hrvati nisu htjeli dat artiljerijsku podrsku Armiji za dalje napredovanje prema BL, jerbo bi se osjecali ugrozenim ako bi Armija uzela Bosansku Krajinu. Sto se tice Oluje snage Armije BiH su na sebe navukle vojsku RSK, 5. augusta i dale Hrvatima sansu da lakse razbiju srpsku odbranu. Sto se tice Tudjmanovog plana, covjek je sve rakao o Srbima. Hrvatskim generalima se sudi za udruzeni zlocinacki poduhvat i kojem je naveden i Tudjman. Pitanje. Ako osude hrvatske generale za zlocinacki poduhvat odnosno dokazu te tvrdnje, kakvo ce misljenje SDP-a biti o Oluji?amrica wrote:Ramize, a gdje je tvoj kompas?
Bolan, pa Oluja je pocetak kraja rata, da nije bilo Oluje, ne bi se digla MZ da zaustavi rat. Mada meni zao sto su ga tad zaustavili, da su Hrvati, zajedno sa Armijom BiH nastavili dalje, ne bi smo imali ovo cudoviste od zemlje, ni 2 entiteta, ni troglavo predsjednistvo, ni nikakvo trojstvo, ni OHR ni nesposobne bjelosvjetske guzonje 16. reda koji ovdje uzimaju ogromne pare za svoj nerad, nego jednu drzavu.
zar je bih oslobođena,ja koliko znam republika srpska koja je postojala i prije te operacije postoji i sada,i čak je i priznata kao jedan od dva ravnopravna entiteta u državi.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#65 Re: SDP izgubio kompas
Mislim da je Oluja do jedne mjere i bila planirana kao etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske ali nevjerujem da je u tome kriv samo Zagreb. Vjerujem da je bilo dogovora sa Beogradom da se ova teritorija prepusti Hrvatima koji su to iskoristili i za rjesavanje svoga nacionalnog pitanja. Mislim da nebi Krajina pala tako lako da nije postojao dogovor na visem nivou s obje strane. Sasvim je druga prica sta je Oluja znacila za BiH i specificno za Bihac a zasigurno su posljedice Oluje igrale ulogu i u "Srpskom pitanju" za vrijeme Dejtonskih pregovora (citaj opravdavanje stvaranja RS-a). Dugorocno gledajuci ipak Oluja nije bas koristila BiH. Da se ipak sa Olujom islo do kraja (citaj do Drine) onda bi situacija bila daleko drugacija. Zalosno je ipak, pored svega sto je Oluja donijela ili odnijela, sto su se za vrijeme Oluje desavala i ubijanja civila.
-
omar little
#66 Re: SDP izgubio kompas
don vito prve tri ti stoje ko kuca ali moram dodatidon vito wrote:Iz Ramizovih postova uspio sam razluciti da mu pritisak dizu:
1. Hrvatska i Hrvati (osim "zvonka marica" alias Bajrama Demicija)
2. SDP BiH
3. Federalna TV
Komsiceva cestitka mu je dosla kao "kec na desetku". Jos da nije pauza u emitovanju "60 minuta" mogao se u cijelu pricu ukljuciti i Bakir i eto... jednim udarcem tri muhe.
4. Ivan Lovrenovic i Dani
-
Nabildana_Baba
#67 Re: SDP izgubio kompas
prije njih,slobodna bosnaomar little wrote:don vito prve tri ti stoje ko kuca ali moram dodatidon vito wrote:Iz Ramizovih postova uspio sam razluciti da mu pritisak dizu:
1. Hrvatska i Hrvati (osim "zvonka marica" alias Bajrama Demicija)
2. SDP BiH
3. Federalna TV
Komsiceva cestitka mu je dosla kao "kec na desetku". Jos da nije pauza u emitovanju "60 minuta" mogao se u cijelu pricu ukljuciti i Bakir i eto... jednim udarcem tri muhe.
4. Ivan Lovrenovic i Dani
- Vozdra raja :-)
#68 Re: SDP izgubio kompas
Kao sto tebi i Obaru pritisak dize Avaz...Nabildana_Baba wrote:
prije njih,slobodna bosna
Medjutim, zna se da Avaz, Bosna, i Dani rade za nekoga i nesto. Niko nije cvjecka.
Ali ipak, SBosna je ipak presla normu normalnog...
-
Nabildana_Baba
#69 Re: SDP izgubio kompas
Vozdra raja wrote:Kao sto tebi i Obaru pritisak dize Avaz...Nabildana_Baba wrote:
prije njih,slobodna bosna![]()
Medjutim, zna se da Avaz, Bosna, i Dani rade za nekoga i nesto. Niko nije cvjecka.
Ali ipak, SBosna je ipak presla normu normalnog...
gdje u mom postu piše bilo šta o avazu.
- Air Ramiz
#70 Re: SDP izgubio kompas
ne trebas puno naprezat mozak da bi skontala o cemu sam govorio, ali ako bas nisi bila u stanju, ne bi me zacudilo s obzirom na "nivo" tvojih komentara. dakle, mislio sam na oslobodjenje dijelove bih u operaciji sana.Nabildana_Baba wrote:Air Ramiz wrote:Prvo Oluja nije oslobodila BiH, nego operacija Sana koju je sproveo 5. korpus (oktobar 1995), Hrvati nisu htjeli dat artiljerijsku podrsku Armiji za dalje napredovanje prema BL, jerbo bi se osjecali ugrozenim ako bi Armija uzela Bosansku Krajinu. Sto se tice Oluje snage Armije BiH su na sebe navukle vojsku RSK, 5. augusta i dale Hrvatima sansu da lakse razbiju srpsku odbranu. Sto se tice Tudjmanovog plana, covjek je sve rakao o Srbima. Hrvatskim generalima se sudi za udruzeni zlocinacki poduhvat i kojem je naveden i Tudjman. Pitanje. Ako osude hrvatske generale za zlocinacki poduhvat odnosno dokazu te tvrdnje, kakvo ce misljenje SDP-a biti o Oluji?amrica wrote:Ramize, a gdje je tvoj kompas?
Bolan, pa Oluja je pocetak kraja rata, da nije bilo Oluje, ne bi se digla MZ da zaustavi rat. Mada meni zao sto su ga tad zaustavili, da su Hrvati, zajedno sa Armijom BiH nastavili dalje, ne bi smo imali ovo cudoviste od zemlje, ni 2 entiteta, ni troglavo predsjednistvo, ni nikakvo trojstvo, ni OHR ni nesposobne bjelosvjetske guzonje 16. reda koji ovdje uzimaju ogromne pare za svoj nerad, nego jednu drzavu.
zar je bih oslobođena,ja koliko znam republika srpska koja je postojala i prije te operacije postoji i sada,i čak je i priznata kao jedan od dva ravnopravna entiteta u državi.
komentar nidje veze, totalno off topic, gori nego analiza od strane nekoliko forumasa o mom ugrozavanju hrvatskih nacionalnih interesa
- Air Ramiz
#71 Re: SDP izgubio kompas
Apsolutno se slazem. Cak je o tom dogovoru govorio i nekada poprilicno zadrti HOS-ovac, Ante Prkacin, ali kada je skontao kako i gdje su mu ljudi ginuli, i sta se desavalo u pozadini, valjda mu doslo u glavu.Dado dijasporitus wrote:Mislim da je Oluja do jedne mjere i bila planirana kao etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske ali nevjerujem da je u tome kriv samo Zagreb. Vjerujem da je bilo dogovora sa Beogradom da se ova teritorija prepusti Hrvatima koji su to iskoristili i za rjesavanje svoga nacionalnog pitanja. Mislim da nebi Krajina pala tako lako da nije postojao dogovor na visem nivou s obje strane. Sasvim je druga prica sta je Oluja znacila za BiH i specificno za Bihac a zasigurno su posljedice Oluje igrale ulogu i u "Srpskom pitanju" za vrijeme Dejtonskih pregovora (citaj opravdavanje stvaranja RS-a). Dugorocno gledajuci ipak Oluja nije bas koristila BiH. Da se ipak sa Olujom islo do kraja (citaj do Drine) onda bi situacija bila daleko drugacija. Zalosno je ipak, pored svega sto je Oluja donijela ili odnijela, sto su se za vrijeme Oluje desavala i ubijanja civila.
-
NKVD
#72 Re: SDP izgubio kompas
E, tad je bilo već jako kasno za takve dilove - kada je Alija sa svojim kompanjonima planirao odbranu od agresije, a to je bilo puno ranije (rat u Hrvatskoj buktio a on nama poručivao - sabur, rata neće biti!), birao saveznike i strategiju važila je krilatica - prije podne jedno a poslije, Allaha mi, drugo! Zato smo i fasovali po ušima od svake šuše...Dado dijasporitus wrote:Da se ipak sa Olujom islo do kraja (citaj do Drine) onda bi situacija bila daleko drugacija.
-
palermo
#73 Re: SDP izgubio kompas
Jes, falio je Alija u ovoj pričiNKVD wrote:,Dado dijasporitus wrote:Da se ipak sa Olujom islo do kraja (citaj do Drine) onda bi situacija bila daleko drugacija.
E, tad je bilo već jako kasno za takve dilove - kada je Alija sa svojim kompanjonima planirao odbranu od agresije, a to je bilo puno ranije (rat u Hrvatskoj buktio a on nama poručivao - sabur, rata neće biti!), birao saveznike i strategiju važila je krilatica - prije podne jedno a poslije, Allaha mi, drugo! Zato smo i fasovali po ušima od svake šuše...
- Air Ramiz
#74 Re: SDP izgubio kompas
Mislim da Bosnjaci ne trebaju uletit u tu zamku da likuju nad hrvatskim zlocinima u Oluji, da ismijavaju traktorijadu Srba iz Hrvatske itd. zbog toga sto su Srbi napravili genocid nad nama. Zlocinacki poduhvati, genocid, etnicko ciscenje su projekti koje planiraju institucije i sprovode sistemski na terenu i nije nimalo pametno, a pogotovo nije humano likovat zbog toga. Neko je drzao sudbinu ljudi u olovci i mapama ispred sebe, a narod se ponasa ko ovce.
- jeza u ledja
#75 Re: SDP izgubio kompas
Ja ne vidim da je iko napisao da likuje nad hrvatskim zlocinima u Oluji. Jedino sto vidim je da ti koristis priliku da propagiras 'jedinstvo Bosnjaka' protiv ostalih, sto preneseno na izbore znaci glasajte za SDA, ciji se smisao egzistencije svodi na sirenje straha medju narodom, kao sto to uspjesno rade i ostale nacionalisticke stranke. Iako je taj strah i djelimicno utemeljen, on ne opravdava blanko podrsku nacionalnim strankama, koje bez ikakve opozicije i kontrole drze vlast skoro neprekidno vec 17 godina, da nesmetano pljackaju drzavu, podizu sebi plate, istovremeno pokazujuci potpunu bahatost i nesposobnost upravljanja na bilo kojem nivou od drzavnog do opcinskog.Air Ramiz wrote:Mislim da Bosnjaci ne trebaju uletit u tu zamku da likuju nad hrvatskim zlocinima u Oluji,
Nacionalizam, strah i netrpeljivost prema drugima je dovela BiH do kolapsa.
I postavlja se pitanje, kakve majke ti ima veze Komsiceva cestitka Hrvatskoj povodom Oluje sa opstinskim izborima u BiH???? Sta ta izjava (ili stav Komsica ili SDPa) treba da promjeni u glavama glasaca i na koji nacin konkretno ona ima uticaj na svakodnevni zivot i egzistenciju obicnog gradjanina u njegovoj opstini?