SDP i mostarski gradonačelnik

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#326 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by KatarinaKosaca »

Ja od dana daleke 92-e kad mi je prva fisnula dovoljno blizu mene da počnem ozbiljno razmišljati o jako komplikovanim
životnim pitanjima, ljude dijelim samo na one kojima je Bosna druga mati i one koji je mrze iz dna duše. Sve ostalo
mi je manje bitno.
Vrijedi ponoviti.
lijanovajunita

#327 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by lijanovajunita »

Vidim likujes i svrsavas od srece,nemoj da pretjeras ,mozes se unerediti,ovo ce samo da jos vise ohaviza idealiste koji su bili u zabludi shvatajuci nakon ovog da su Ljiganovici mnogo lukaviji i podliji nego se ocekivalo.Ovo je hepek politicki naivnima da se ohavizaju. :wink:
Mora se priznati da je Lijan mnogima uvalio junitu i to do balčaka.

Sve u stilu one za koga ste glasali od toga je i primajte.
Bosnolog

#328 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Bosnolog »

lijanovajunita wrote:
Vidim likujes i svrsavas od srece,nemoj da pretjeras ,mozes se unerediti,ovo ce samo da jos vise ohaviza idealiste koji su bili u zabludi shvatajuci nakon ovog da su Ljiganovici mnogo lukaviji i podliji nego se ocekivalo.Ovo je hepek politicki naivnima da se ohavizaju. :wink:
Mora se priznati da je Lijan mnogima uvalio junitu i to do balčaka.

Sve u stilu one za koga ste glasali od toga je i primajte.
:thumbup: :bih:
hercegovac_pravi

#329 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by hercegovac_pravi »

Kopenhagen wrote:Da rezimiramo,ko koga nag.zi u Mostaru? Skontaste li ? :D
Kao neutralan posmatrač.....izgleda da je SDP ovdje sam sebe "upucao u stopalo"....Jazuk...nisu trebali ali izgleda "para draga"
Kopenhagen

#330 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Kopenhagen »

hercegovac_pravi wrote:
Kao neutralan posmatrač.....izgleda da je SDP ovdje sam sebe "upucao u stopalo"....Jazuk...nisu trebali ali izgleda "para draga"
A oni su bili uzdržani?
don vito

#331 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

lijanovajunita wrote:Donvito, šta je tebi bolan čovječe. Grebe se meni i za Tihića i za Lagumdžiju i Hareta, Damira, Čovića, Dodiga.
Ja od dana daleke 92-e kad mi je prva fisnula dovoljno blizu mene da počnem ozbiljno razmišljati o jako komplikovanim
životnim pitanjima, ljude dijelim samo na one kojima je Bosna druga mati i one koji je mrze iz dna duše. Sve ostalo
mi je manje bitno.
Ja ljude dijelim na one kojima je Bosna druga mati, one koji je mrze iz dna duše
i one koji se prave da je vole (glume patriote a zapravo su lopovi koji su od 1990. u koaliciji sa onima koji ruse Bosnu, manipulisu sa osjecajima naroda...)
Bujrum, prepoznaj se u kojoj si grupi
lijanovajunita

#332 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by lijanovajunita »

Dobro, u redu.

U kojoj su grupi ono 3-je iz Mostara grada.
Za ove Lijanove sad znamo, sami se otkrili. Al ovi zlajini dole, kojem carstvu oni pripadaju.
BaileyS

#333 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by BaileyS »

Nisam od sinoc posjecivao temu a vidim nabralo se stranica,

Kako god, sva ova natezanja od strane simpatizera SDP-a da minimiziraju potez koji su napravili u Mostaru ne piju vode. Razumijem ja pricu mi smo gradjani, nacionalnost nas ne interesuje, stavljanja znaka jednakosti izmedju HDZ-a i SDA ali na kraju, kako god okrenes, od te retorike samo vise stete nego koristi.

Sto se mene tice, ovo je politicki kukavicluk. Koliko god SDA bila ovakva ili onakva ovdje se radilo o izboru izmedju politike koja je otvarala Heliodrome i Dretelje na suprot onih koji su branili Mostar od takve politike. Nije problem sto je Ljubo Beslic Hrvat vec je problem sto se radi o kandidatu HDZ-a. Ovo nije bio izbor izmedju dvije stranke vec izmedju dvije strane Mostara, izbor izmedju dvije politike.

Niko me ne moze ubijediti da su glasaci SDP-a sa istocne obale Nervetve (a SDP dobija glasove samo na toj strani) zadovoljni onim sto su napravila tri poslanika kojima su oni povjerili svoje glasove. Ovim je SDP dao do znanja i nama, koji mozda ne glasamo od 90' jer nemamo za koga, da nemamo razloga da mijenjamo misljenje. Mislim, od mene nikad nece biti nekog ideoloski obojenog glasaca koji slijepo poklanja svoj glas samo na osnovu uvjerenja. Ima nas puno koji su umorni od toga da nam jedni te isti prodaju muda pod bubrege, umorni od toga da nas SDA i njima slicni brane ali sad je barem meni jasno da ni ovi koji se predstavljaju kao alternativa nisu nista bolji, tj. da se radi o politickim kukavicama koje ce se mozda izmaci u stranu kad se budu donosile sudbonosne odluke za ovu zemlju.

Svako ko ima imalo veze sa stvarnoscu zna da ce se svako unutrasnje preuredjenje BiH zasnivati na nacionalnoj osnovi. Kakvi ce tada biti stavovi SDP-a ukoliko bude na vlasti? Sta ce napraviti, zacepiti usi i oci ne zeleci se suociti sa cinjenicom da se moraju staviti na neku stranu? Ili mozda zive u zabludi da ce njihovim dolaskom na vlast okruzenje i cijeli svijet naprasno promijeniti pristup i primjenjivati gradjanske a ne nacionalne principe? U takve utopije nisu vjerovali ni Titovi komunisti jer znamo da je i u to vrijeme postojao nacionalni kljuc.

Ja da kazem, to sto su SDA govna ne vadi SDP sto ce reci mi smo malo manja govna. Da ne bi opet raspravljali na tu temu.
Last edited by BaileyS on 19/12/2009 23:12, edited 2 times in total.
don vito

#334 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

hercegovac_pravi wrote:
:lol: :lol: Image
Kopenhagen

#335 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Kopenhagen »

BaileyS wrote:Nisam od sinoc posjecivao temu a vidim nabralo se stranica,

Kako god, sva ova natezanja od strane simpatizera SDP-a da minimiziraju potez koji su napravili u Mostaru ne piju vode. Razumijem ja pricu mi smo gradjani, nacionalnost nas ne interesuje, stavljanja znaka jednakosti izmedju HDZ-a i SDA ali na kraju, kako god okrenes, od te retorike samo vise stete nego koristi.

Sto se mene tice, ovo je politicki kukavicluk. Koliko god SDA bila ovakva ili onakva ovdje se radilo o izboru izmedju politike koja je otvarala Heliodrome i Dretelje na suprot onih koji su branili Mostar od takve politike. Nije problem sto je Ljubo Beslic Hrvat vec je problem sto se radi o kandidatu HDZ-a. Ovo nije bio izbor izmedju dvije stranke vec izmedju dvije strane Mostara, izbor izmedju dvije politike.

Niko me ne moze ubijediti da su glasaci SDP-a sa istocne obale Nervetve (a SDP dobija glasove samo na toj strani) zadovoljni onim sto su napravila tri poslanika kojima su oni povjerili svoje glasove. Ovim je SDP dao do znanja i nama, koji mozda ne glasamo od 90' jer nemamo za koga, da nemamo razloga da mijenjamo misljenje. Mislim, od mene nikad nece biti nekog ideoloski obojenog glasaca koji slijepo poklanja svoj glas samo na osnovu uvjerenja. Ima nas puno koji su umorni od toga da nam jedni te isti prodaju muda pod bubrege, umorni od toga da nas SDA i njima slicni brane ali sad je barem meni jasno da ni ovi koji se predstavljaju kao alternativa nisu nista bolji, tj. da se radi o politickim kukavicama koje ce se mozda izmaci u stranu kad se budu donosile sudbonosne odluke za ovu zemlju.

Svako ko ima imalo veze sa stvarnoscu zna da ce se svako unutrasnje preuredjenje BiH zasnivati na nacionalnoj osnovi. Kakvi ce tada biti stavovi SDP-a ukoliko bude na vlasti? Sta ce napraviti, zacepiti usi i oci ne zeleci se suociti sa cinjenicom da se moraju staviti na neku stranu? Ili mozda zive u zabludi da ce njihovim dolaskom na vlast okruzenje i cijeli svijet naprasno promijeniti pristup i primjenjivati gradjanske a ne nacionalne principe. U takve utopije nisu vjerovali ni Titovi komunisti jer znamo da je i u to vrijeme postojao nacionalni kljuc.

Ja da kazem, to sto su SDA govna ne vadi SDP sto ce reci mi smo malo manja govna. Da ne bi opet raspravljali na tu temu.
:thumbup: tema može pod katanac
Nićifor

#336 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Nićifor »

don vito wrote:
hercegovac_pravi wrote:
:lol: :lol: Image
Bošnjaci su kompleksaši koji gledaju kako da se dopadnu Srbima i Hrvatima, da im dokažu kako ih vole, kako žele da žive sa njima itd. itd. A kako je SDP najviše bošnjački, politika je vrlo jednostavna, glasaj za HDZ kako bi pokazao da si multietničan.
don vito

#337 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

BaileyS wrote:Ovim je SDP dao do znanja i nama, koji mozda ne glasamo od 90' jer nemamo za koga, da nemamo razloga da mijenjamo misljenje.
Imas za koga glasati:
Savez za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić
lijanovajunita

#338 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by lijanovajunita »

Ovo je tek uvertira u ono što nas čeka naredne godine sve do novembra. Biće krvi do koljena.
don vito

#339 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

Nićifor wrote:Bošnjaci su kompleksaši koji gledaju kako da se dopadnu Srbima i Hrvatima, da im dokažu kako ih vole, kako žele da žive sa njima itd. itd. A kako je SDP najviše bošnjački, politika je vrlo jednostavna, glasaj za HDZ kako bi pokazao da si multietničan.
Stigla treca smjena u ABA3

Nićifor
BaileyS

#340 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by BaileyS »

don vito wrote:
BaileyS wrote:Ovim je SDP dao do znanja i nama, koji mozda ne glasamo od 90' jer nemamo za koga, da nemamo razloga da mijenjamo misljenje.
Imas za koga glasati:
Savez za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić
Joj' jesi me poklopio :-) Argumentovano, nema sta :lol:

Ali znam, to je problem mladih revolucionara, mijenjali bi svijet a u glavi nista sem supljih parola :wink:
lijanovajunita

#341 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by lijanovajunita »

Ali znam, to je problem maldih revolucionara, mijenjali bi svijet a u glavi nista sem supljih parola :wink:
Nema ništa gore od upale imana, još kad se desi u 20-oj. 8-)
Nićifor

#342 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Nićifor »

don vito wrote:
Nićifor wrote:Bošnjaci su kompleksaši koji gledaju kako da se dopadnu Srbima i Hrvatima, da im dokažu kako ih vole, kako žele da žive sa njima itd. itd. A kako je SDP najviše bošnjački, politika je vrlo jednostavna, glasaj za HDZ kako bi pokazao da si multietničan.
Stigla treca smjena u ABA3

Nićifor
De mi pojasni šta je to ABA3 pošto sam ja novi ođe, i nijesam upoznat sa ovijem vašim oznakama?
Nićifor

#343 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Nićifor »

lijanovajunita wrote:
Ali znam, to je problem maldih revolucionara, mijenjali bi svijet a u glavi nista sem supljih parola :wink:
Nema ništa gore od upale imana, još kad se desi u 20-oj. 8-)
Šta?
don vito

#344 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

lijanovajunita wrote:
Ovo je tek uvertira u ono što nas čeka naredne godine sve do novembra. Biće krvi do koljena.
Pretpostavljam, uzeo si kredit koji vise ne mozes vracati pa prizivas rat i "krv do koljena" nadajuci se da ce ti Reifeisen banka halaliti. Fahro, Scepo, jesi to ti?
lijanovajunita

#345 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by lijanovajunita »

Pretpostavljam, uzeo si kredit koji vise ne mozes vracati pa prizivas rat i "krv do koljena" nadajuci se da ce ti Reifeisen banka halaliti. Fahro, Scepo, jesi to ti?
Obriši sline mladi junoša. Izbori su sljedeće godine. Ima da se krvimo po ovim pitanjima sve do tada. Vidićemo šta će polučiti ove odluke sdp politbiroa u Mostaru
glede izbornoga rezultata. Ko priziva rat, jadan ne bio. jes ti zdrav.
don vito

#346 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

Nićifor wrote:De mi pojasni šta je to ABA3 pošto sam ja novi ođe, i nijesam upoznat sa ovijem vašim oznakama?
Glavna četnička filijala u BiH.
Optimus Prime

#347 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Optimus Prime »

don vito wrote:
lijanovajunita wrote:
Razvojna banka?
don vito

#348 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

lijanovajunita wrote:
Obriši sline mladi junoša. Izbori su sljedeće godine. Ima da se krvimo po ovim pitanjima sve do tada. Vidićemo šta će polučiti ove odluke sdp politbiroa u Mostaru
glede izbornoga rezultata. Ko priziva rat, jadan ne bio. jes ti zdrav.
Tesko je ocekivati da ce ovo biti skola za SDA da prekine dugogodisnju koaliciju sa HDZ-om iako su ih koalicioni partneri dobro nag.zili u Mostaru i jos im iza ledja dogovaraju sa Dodikom treci entitet. Ali, uvijek se dogovore "narodne stranke" krajem oktobra svake cetvrte godine kada se dijeli vlast. Zna Covic da mu je lahko sa SDA, odnosno kako je dobio po pi.ci za "samoupravu" dok je SDP bio na vlasti.
valterbranisarajevo

#349 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by valterbranisarajevo »

HDZ je dobio mjesto gradonačelnika, ali je u isto vrijeme izgubio drugu važnu funkciju u gradu-predsjedavajućeg gradskog vijeća jer njihov kandidat Vidović mora odmah podnijeti ostavku. Najozbiljniji kandidat za ovu funkciju je Murat Ćorić iz SDA. Tako da nema sekiracije, HDZ i SDA će nastaviti upropaštavati Mostar zajedno i u narednom periodu, a svi dobro znamo da će Mostar postati "hrvatski stolni grad" kad na vrbi rodi grožđe, jer kada to nije postao 1993 uz svu onu Tuđmanovu i Šuškovu vojnu mašineriju, neće sigurno ni 2009. :run:
don vito

#350 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by don vito »

BaileyS wrote: Joj' jesi me poklopio :-) Argumentovano, nema sta :lol:

Ali znam, to je problem mladih revolucionara, mijenjali bi svijet a u glavi nista sem supljih parola :wink:
Sta je problem? Kazes da ne glasas jer "nemas za koga glasati", izdala te SDA, izdao te SDP (ocekivao si da djeluju kao Savez bosnjackih socijaldemokrata). Ova nova stranka te nije imala kad izdat, daj im glas, mozda "promijene svijet".
Locked