SDP i mostarski gradonačelnik

Locked
HarnagaHarnaga

#151 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by HarnagaHarnaga »

LadyBear wrote:
latentnicinik wrote:pa neki (mnogi sa ovog foruma) se očito raduju. Nek nije Bošnjak ili neko iz neke bošnjačke stranke ( osim SDP-a), za ostalo ćemo lahko
Hem Bosnjak hem Hrvat kakva je razlika?
Meni je cudno da ljudi uopste padaju na te nacionalisticke floskule, umjesto da se pitaju i cude zasto za gradonacelnika nije izabran posten covjek i covjek koji zna raditi svoj posao? :?
Posto smo jos svjetlosne godine daleko od toga, ovaj put je trebalo izabrati onoga ko je manje zlo. Minimum je koliko - toliko cista ratna proslols njega i njegove partije u Mostaru, kao i sadasnja pozicija u vezi Bosna i Hercegovine. Minimum - minimuma.
HarnagaHarnaga

#152 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by HarnagaHarnaga »

a da je podrzao SDA to ne bi bila antihrvatska opcija je li :D
Ne, to bi bila probosanska opcija. HDZ je za raspad BiH, SDA - nije. Inace, nevaljaju ni jedni ni drugi
Ti prije svega ne poznajes sustinu SDP-a i njegovog programskog opredjeljenja i svjesno po ko zna koji put stavljas izmedju redova Bosnjac = SDA = Bosna, a to naprosto nije tacno
Ista sustina kao i 92-e. Ne mjesaj se u nacionalne partije niti u "gradjanski rat". Sramotno.
i jos jednom ponavljam SDA nije nista manje antibosanska od HDZ-a.
Nije tacno, odnosno izbjegavas istinu da ne kazem lazes.
Jednako zlo rade ovoj zemlji.
Da, sto se tice kradje i lopovluka, ne kada je i sam opstanak BiH u pitanju. Da je srece ne bi na vlasti bili ni jedni ni drugi, ali jos manje ni takvi kao SDP tj. komunisti.
The Silent Man

#153 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by The Silent Man »

a vidim na djelu su bili dezurni cistaci nepodobnih postova...

sacuvaj me boze vase demokratije...

licemjeri
grany-smith

#154 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by grany-smith »

latentnicinik wrote:Vidim, ušutile se komunjare i vrle "bosančine" pa moram ja otvoriti temu.

Hajde nek mi neko od forumaških komesara objasni po kojem je to rezonu SDP HDZ-u poklonio mjesto gradonačelnika u Mostaru, a nasadio SDA koja je, valjda to samo idiotima nije jasno, 300 puta probosanskija stranka od HDZ-a. Dakle, SDA, stranka koju, da ne bi bilo zabune, ni sekunde ne gotivim, je definitivno stranka koja je probosanska i kao takva, bi definitivno trebala biti miljama bliža SDP-u koji se kune u svoje bosanstvo.

Šta mislite koliko ćete glasova dobiti na narednim izborima u Mostaru ? I kako mislite dobiti glasove od Bošnjaka u ostatku BiH ( jedine glasove do kojih vam je stalo i koje možete dobiti ), nakon ovog poteza ?
Čudi me da je na ovome forumu dopušteno da se pripadnici jedne političke opcije nazivaju pogrdnim imenom.MIŠLJENJA SAM da je na startu autora ove teme trebalo poslati u Banoviće.
Ito po ovakvoj vejavici.

Bagra nacionalistička,ovu zemlju dovela je do ivice ponora.
Tužan sam,razočaran i ogorčen,što se danas nismo mogli pridružiti našim susjedima Srbiji,Crnoj Gori i Makedoniji u "blagodatima" bezviznog režima.
Ko je kriv za to.
Bagra nacionalistička.

Čuuj,SDP kriv što nije izabran za gradonačelnika Mostara,kandidat SDA hahahaha.
Osta 300puta probosanskija stranka bez svog gradonačelnika

Jazuk.
Control panel

#155 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

The Silent Man wrote:a vidim na djelu su bili dezurni cistaci nepodobnih postova...

licemjeri
sta se palis odmah ko hepo kockica obrisali su i moje pa nije smak svijeta.

bilo je svakavih gluposti i ja bih obrisao.
The Silent Man

#156 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by The Silent Man »

Control panel wrote:
The Silent Man wrote:a vidim na djelu su bili dezurni cistaci nepodobnih postova...

licemjeri
ma dobro, mora se cjela konverzacija obrisat, inace bi ti kao uzoran clan partije ispao sizofren ... :-)
Control panel

#157 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

The Silent Man wrote:
Control panel wrote:

licemjeri
ma dobro, mora se cjela konverzacija obrisat, inace bi ti kao uzoran clan partije ispao sizofren ... :-)
hahahah, kad nebi na usta progovorio.....

znam kako ti je ko gubi ima pravo i da se ljuti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#158 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by KatarinaKosaca »

Ne vidim razloga čemu ljutnja. SDP voli lovu, uzeli lovu, imali odlučujući glas i to uradili. Da nisu imuni na nacio ni korupciju, već odavno poznato. Imali moć odluke, iskoristili je i tačka.
Control panel

#159 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

evo nam i vidovite katarine :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#160 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:evo nam i vidovite katarine :lol:
Eto, ne valja ni kad vas čovjek brani :roll: :roll:
sezammm

#161 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by sezammm »

valterbranisarajevo wrote:Sviđalo se to nekom ili ne najveći broj članova SDP-a je apsolutno protiv bilo kakve koalicije svoje stranke sa nacionalnim strankama. za razliku od nekih pokušaja iz prošlosti koje su se uvijek obijale o glavu samo SDP-u, ovaj put je rukovodstvo očigledno poslušalo ljude koji za njih glasaju-odnosno nisu pomogli ni jedno od nacionalnih stranaka da se dočepa vlasti...

A ako su ovim zeznuli SDA to nije ništa u odnosu šta su kroz godine ovi radili njima. neka to bude mala ali slatka osveta za aferu Državni udar i sve ostale spletke kojima se SDA koristila da eliminiše SDP kao građansku alternativu nacionalšovinističkom divljanju...

Bravo za SDP! :thumbup:
neka to bude mala ali slatka osveta
Golemo
e' sto si se svetio svetio.... u paketu ce rjetki i zadnji primjerci biti poslati na dalju obradu u S.Br....g :D
Za nagradu...hm..cekaj malo....mozda dobijete pocast da imenujete prvog pocasnog gradonacelnika u 'rvatskom stolnom gradu,
bravo sdp :thumbup:
Last edited by sezammm on 19/12/2009 19:04, edited 1 time in total.
harač

#162 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by harač »

mislim da je nakon Behmena i njegove televizije, ovo bio potez koji je SDP sahranio :(
Control panel

#163 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

hajde bice opet lokalni izbori 2012. pa ce SDA imati onda sansu da ima gradonacelnika mostara. nadam se da su se bosnjaci opametili :lol: pa ce svi listom glasati za SDA.
Control panel

#164 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

harač wrote:mislim da je nakon Behmena i njegove televizije, ovo bio potez koji je SDP sahranio :(
nemoj te se vi brinuti za SDP. brinite se vi za SDA ili za neku drugu bosnjacku stranku jer se sve bosnjacke stranke polako raspadaju. nadam se da ce se uskoro raspasti i duge nacionalne stranke. najveci krivci za sunovrat nase drzave.
Control panel

#165 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

ah da zaboravih imate novu perspektivnu a bosnjacku stranku SBB pa mozete da glasate za FahrA. :lol: on ce da ujedini bosnjake. :-)
BiH-x

#166 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by BiH-x »

mozete da glasate za FahrA.
Dobit ce on mnogo vise glasova od SDP-a poslije ovog njihovog poteza, budi siguran :bih:
addem wrote:Ovo je odlican potez koji ce iskoristiti SDA, a koji SDP vodi u propast. Biracima ce sada biti sve jasno. Ne treba gledati sve sa lose strane. Opet ce pametni ljudi, super intelektualci izgubiti od glupog naroda. :D
Kratko i jasno :)
dzungalunga

#167 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by dzungalunga »

vee-jay wrote:Hajmo prvo dopustiti SDPu da i ona malo vlada drzavom, pa da je onda ocjenjujemo.
Vladao je, u tzv Alijansi za promjene, i glavni je krivac za cementiranje RS i sadasnjeg ustavopravnog sustava i politickog vakuma odlukom o tzv konstitutivnosyi na cijelom podrucju BiH.
Skupa sa Petricem su sredili formulu 8+5+3, odstupivsi od formule 6+6 kakav je bio u FBiH.
Tako Bosnjaci nemaju danas - u politickom smislu - moguncnosti da se zale na RS. Ta konstitutivni ste i to vasim planom i izborom ste postali zavazdan manjina u RS.
A Hrvate otjerali od Bosnjaka pravivsi od njih vazda manjinu u RS i FBiH.
A jos potom kroz tu vecinu u FBIH pokazali i svijetu kako bi se bosnjacki politici predstavnici ponasali da je kojim slucajem "gradjanska".
I kakve ovo ima veze glede teme, SDP i mostarski gradonacelnik?
Sve, pajdo moj, bas sve.
Control panel

#168 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

BiH-x wrote:
mozete da glasate za FahrA.
Dobit ce on mnogo vise glasova od SDP-a poslije ovog njihovog poteza, budi siguran :bih:
addem wrote:Ovo je odlican potez koji ce iskoristiti SDA, a koji SDP vodi u propast. Biracima ce sada biti sve jasno. Ne treba gledati sve sa lose strane. Opet ce pametni ljudi, super intelektualci izgubiti od glupog naroda. :D
Kratko i jasno :)
ja ne mogu da se nacudima vamakoji ne vididte dalje od svog nosa. odnosno dalje od bosnjaka, hrvata, srba. kada cete vise konacno shvatiti da ta politika nikuda ne vodi. koliko jos godina treba da prodje da skontate da glavom kroz beton ne mozete. jeste li ista naucili iz proteklih 20 godina.
dario_džamoja

#169 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by dario_džamoja »

harač wrote:mislim da je nakon Behmena i njegove televizije, ovo bio potez koji je SDP sahranio :(
Pa sta treba da se desi pa da ovaj narod sahrani sda, ako su ovo razlozi da se sahrani sdp?
Control panel

#170 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

SDP nije htio da podrzi kandidata iz SDA a ne bosnjaka. isto tako nebi podrzao ni kandidata iz HDZ.
SDP je multietnicka stranka u kojoj ima i hrvata i bosnjaka i sta treba ocekivati da se podrzi kaknidat iz druge politicke opcije bez bzira na nacionalnu pripadnost. :-) . mnogi od vas brkaju neke stvari. ovdje se nije birao bosnjak ili hrvat nego HDZ-ovac ili SDA-ovac.

vec sam prije nekom oedgovorio kada je rekao da su vijecnici SDP-a listice napravili nevazecim. jesu li to oni na njima napisali hebali vas ovi kandidati ili nabijemo ih na neku stvar. :-) :lol:
Control panel

#171 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

dzungalunga wrote:
vee-jay wrote:Hajmo prvo dopustiti SDPu da i ona malo vlada drzavom, pa da je onda ocjenjujemo.
Vladao je, u tzv Alijansi za promjene, i glavni je krivac za cementiranje RS i sadasnjeg ustavopravnog sustava i politickog vakuma odlukom o tzv konstitutivnosyi na cijelom podrucju BiH.
Skupa sa Petricem su sredili formulu 8+5+3, odstupivsi od formule 6+6 kakav je bio u FBiH.
Tako Bosnjaci nemaju danas - u politickom smislu - moguncnosti da se zale na RS. Ta konstitutivni ste i to vasim planom i izborom ste postali zavazdan manjina u RS.
A Hrvate otjerali od Bosnjaka pravivsi od njih vazda manjinu u RS i FBiH.
A jos potom kroz tu vecinu u FBIH pokazali i svijetu kako bi se bosnjacki politici predstavnici ponasali da je kojim slucajem "gradjanska".
I kakve ovo ima veze glede teme, SDP i mostarski gradonacelnik?
Sve, pajdo moj, bas sve.
sve sto je bilo dobro u Alijansi svi su zasluzni a sve sto je lose SDP je kriv. ma daj :run: :-) :-)
dzungalunga

#172 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by dzungalunga »

palermo wrote:Ja nisam od ostrašćenih ljubitelja SDP-a, prije bih rekao da sam od onih razočaranih, ali mi se čini da je ovaj potez jedan od rijetkih dugoročno dobrih poteza SDP-a. Objektivno govoreći, osim simboličkog nivoa izbor gradonačelnika, ko god bio, ne donosi nešto posebno bilo kojem narodu. Jeste da je malo mučno slušati navodne pobjedničke fanfare ostrašćenih Hrvata (dakle ostrašćenih, ne svih) ali nije loše nekad i zbog nečeg dugoročnijeg i progutati ponekad neku žabu.
SDP je imao šansu među dijelom mostarskih Hrvata, pomalo umornih od Čovićevih egzibicija, od ponavljanja istih ljudi koji nikome dobro ne donose, od lopovluka, nažalost u doborj mjeri je tu šansu izgubio.Ovaim potezom bi se mogla otovriti mogućnost za novu šansu, i nadam se da rukovodstvo SDP-a , kako glavno, tako i lokalno je neće baš prokockati.Ne zbog samog SDP-a nego mogućnosti da se makar na trenutak izađe iz začaranog kruga koji objektivno Mostaru ne donosi ništa dobro.
Drago mi je što je Lijanovićeva stranka, ako se to uopšte može nazvati strankom, doživjela svoj moralni slom. A što se tiče položaja Bošnjaka u Mostaru njega neće određivati ko je gradonačelnik, nego sveobuhvatnost ukupne bošnjačke politike, kako na nivou države, tako i na nivou grada. Uostalom ako se hoće obadati i pokazivati zube, prilika je već i usvajanje budžeta grada Mostara.
1. Gradonacelnik ima pravo dekretom proglasiti proracun u utorak.

2. Posto je glasovanje u trecen krugu bilo tajno, nezna se tko je glasovao za koga a tko dostavio nevazece listove.

3. Posto je odredjeno da u Mostaru nijedan narod ne smije imati vise od (mislim) 42% mjesta u gradskoj skupstini, to znaci da ni izborne liste stranaka (barem onih sa vecim politickom pretenzijama) nisu mononacionalne.

4. Sto me iskljucuje da Bosnjak iz HDZ nije htio glasovati za bilo kojeg kandidata pa ni Hasandedica, da je onaj Peric iz SDP glasovao sa Beslica itd itd.

Sto se po nekom automatizmu misli da su ta tri nevazeca glasa nuzno bila iz SDP?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#173 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Chmoljo »

dzungalunga wrote: 1. Gradonacelnik ima pravo dekretom proglasiti proracun u utorak.

2. Posto je glasovanje u trecen krugu bilo tajno, nezna se tko je glasovao za koga a tko dostavio nevazece listove.

3. Posto je odredjeno da u Mostaru nijedan narod ne smije imati vise od (mislim) 42% mjesta u gradskoj skupstini, to znaci da ni izborne liste stranaka (barem onih sa vecim politickom pretenzijama) nisu mononacionalne.

4. Sto me iskljucuje da Bosnjak iz HDZ nije htio glasovati za bilo kojeg kandidata pa ni Hasandedica, da je onaj Peric iz SDP glasovao sa Beslica itd itd.

Sto se po nekom automatizmu misli da su ta tri nevazeca glasa nuzno bila iz SDP?
ma di si ti meni :mrgreen: kako ide ukidanje petokrake?

Image

:mrgreen:
Control panel

#174 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Control panel »

Ljudi nisu se podrzavali predstavnici naroda nego predstavnici politickih opcija. SDp je davno rekao sta misli i o jednim i o drugim.
Lincoln-Burrows

#175 Re: SDP i mostarski gradonačelnik

Post by Lincoln-Burrows »

Chmoljo
Koji je ovaj donji na tvojoj slici?
Locked