SDP i mostarski gradonačelnik
- addem
#101 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Ovim je zapravo zatvorena mogucnost koaliranja nakon sljedecih izbora SDA-SDP, i time je vec sasvim jasno da SDP nece u vlast nakon toga.
- latentnicinik
#102 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
puno puta ponovljena laž ovog puta neće postati istina. SDP je logično, slažem se, podržao opciju koja je antibošnjačka, a u ovom slučaju, što je još i važnije, antibosanska. Nikakva komesarska saopćenja i postovi forumaških komesara ne mogu promijeniti tu činjenicu.SDP je sto je logicno odabrao drugu opciju i prepustio vukovima da se jedu izmedju sebe.
-
mostarac
#103 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
The Silent Man wrote:Mostarac vidi ...
sdp nije izabrao ni bosnjake
ni hrvate
sdp je izabrao hdz
zapravo je izabrao njihovu lovu
zlocin omisije
pored toga sto je vecina baze sdp-a (bila) Bosnjacka
ono sto ne podje za rukom bobanovim jurisnicima,uradi sdp
Mostarac , uzivaj u stolnom gradu,zahvaljujuci svom mubarek sdp-u.
joj kako ste vi meni simpa sa tim stranackim parolama
Dajte jos koju da mi uljepsate ovaj snjezni mostarski dan
Mostar je stolnim gradom, ako je to ikad postao, ucinio onaj koji je prodao sve juzno od konjica i koji je u aprilu 1993. godine doveo autobuse iz Zenice da presele mostarske bosnjake na sjever i ti meni kao nesto govoris o stolnom gradu.
A kad je SDA u proslom mandatu glasala za Ljubu Beslica, tad Mostar je li nije bio ucinjen stolnim gradom
Joj sto ste vi meni onako pionirski lijepo naucili te lekcije, al vam stoje na klimavim nogama.
I ne rekoste mi jos uvijek sto SDA nije podrzala Bosnjakinju iz SDP-a Selmu Jakupovic za gradonacelnika pa da Mostar ne bude stolni grad ili su stranacki interesi ipak vazniji od toga je li ili nije stolni grad
Kako lijepo izgledate kad ste nasekirani. Milina vas gledat. Ne znam koga je ljepse bilo gledat - bracu vam po pameti i svemu drugom radi Zeljka Komsica ili vas danas
-
The Silent Man
#104 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ma joj vi ste nasekirani...
dzaba druze...od izdaje se ne moze napraviti herojski cin pa da si svemoguci zlatko...
opet uzivaj u stolnom gradu ...
dzaba druze...od izdaje se ne moze napraviti herojski cin pa da si svemoguci zlatko...
-
mostarac
#105 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
a da je podrzao SDA to ne bi bila antihrvatska opcija je lilatentnicinik wrote:puno puta ponovljena laž ovog puta neće postati istina. SDP je logično, slažem se, podržao opciju koja je antibošnjačka, a u ovom slučaju, što je još i važnije, antibosanska. Nikakva komesarska saopćenja i postovi forumaških komesara ne mogu promijeniti tu činjenicu.SDP je sto je logicno odabrao drugu opciju i prepustio vukovima da se jedu izmedju sebe.
Ti prije svega ne poznajes sustinu SDP-a i njegovog programskog opredjeljenja i svjesno po ko zna koji put stavljas izmedju redova Bosnjac = SDA = Bosna, a to naprosto nije tacno i jos jednom ponavljam SDA nije nista manje antibosanska od HDZ-a. Jednako zlo rade ovoj zemlji.
-
mostarac
#106 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ma jaThe Silent Man wrote:ma joj vi ste nasekirani...
- LadyBear
#107 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Vala bas, moj sljedeci glas ide za A SDA!pure_love wrote:ipak ce najvisi pad dozivjeti sdp ako je sve ovo ovako kako je opisano na temi,nema sanse..ja sam da se glasa za nekog skroz trecegMisljenja sam da ce SDA uveliko da izgubi na sljedecim izborima u Mostaru.![]()
- don vito
#108 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Koalicija SDA-SDP nikad nije postojala niti ce postojati. Na veliku radost i SDA i SDP glasaca. Opet ce biti isto: SDA+SBIH, ovaj put i Scepina stranka. Volju naroda treba postovati! Kao sto SDP postuje volju svojih glasaca. Valjda cemo jednom docekati da gradjanska opcija dobije vise od 15 posto, a dok se to ne desi... zna se SDA/SBiH/HDZ/HDZ1990/SNSD/SDS/PDP... Idemo daljeaddem wrote:Ovim je zapravo zatvorena mogucnost koaliranja nakon sljedecih izbora SDA-SDP, i time je vec sasvim jasno da SDP nece u vlast nakon toga.
- latentnicinik
#109 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
razumijem ja naravno. Bilo vam je bitno jer znate da Tihić ne može dobiti podršku Bošnjaka pa se u tom prelijevanju glasova nadate da će nešto od šićara prijeći na vašu stranu. Pa kome još nije jasno da je vama samo vlastiti interes važan.mostarac wrote:latentnicinik wrote:Interesantno je kako vrli dosljednici sad samo ponavljaju priču kako su SDA i HDZ ista govna i kako se ne može birati između govana. Do prije nekih mjesec dana, Tihić i njegov SDA su bili mezimčad na forumu, Tihić je bio odgovoran političar, čovjek s kojim se može itd.
Kad se birao predsjednik SDA, vrlim dosljednicima i njihovim medijima nije smetalo da se direktno stave na jednu stranu i da biraju između dva govna.
Ali kad se došlo u situaciju da oni koji najavljuju komadanje države i svođenje Bošnjaka u Mostaru na neke male insekte koje niko ništa nizašto ne pita, onda se odjednom izvlači lafo neka dosljednost i ne želi se birati između govana.
Još jednom ste pokazali šta je vaš cilj. Samo rušiti sve ono kod Bošnjaka što vama stoji na putu osvajanja vlasti, a kod Hrvata i Srba, nek budu i najcrnji fašisti nije važno. Važno je da se Bošnjaci osjećaju ko zadnja fukara i gubitnici ne bi li kako promijenili partije za koje glasaju i glasali za jednu i jedinu partiju.
E greška u koracima, gospodo. Tek ste sad donji. Na moje veliko zadovoljstvo.
e nek si nam reko
A ti nikad neces razumjeti sto je bilo svima bitno ko ce biti predsjednik SDA umjereni Tihic ili sovinista Izetbegovic Jr., nazalost.
Pa jasno je da vi smatrate Izetbegovića šovinistom, a Bešlića i ekipu ne. Bošnjaci su jedini što vas interesuje, Hrvate i Srbe sigurno nećete raspametiti, oni vas ne šljive ni 5 posto, zato treba od Bošnjaka budale napraviti pa da glasaju za vas.
A stan' sad. Ako je Tihić umjeren, a Čović, pretpostavljam, nije, kako to da u Mostaru, izuzetno važnom gradu za politiku i narode koje najvećim dijelom predstavljaju stranke te dvojice, izabraste onog kome je neumjereni šef ? Viđu li ti 'tico u koje nebuloze ti sebe uvlačiš svakim novim postom ?
-
ibizza
#110 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
a da SDP pobijedi u Federaciji, s kim bi usli u koaliciju???don vito wrote:Koalicija SDA-SDP nikad nije postojala niti ce postojati. Na veliku radost i SDA i SDP glasaca. Opet ce biti isto: SDA+SBIH, ovaj put i Scepina stranka. Volju naroda treba postovati! Kao sto SDP postuje volju svojih glasaca. Valjda cemo jednom docekati da gradjanska opcija dobije vise od 15 posto, a dok se to ne desi... zna se SDA/SBiH/HDZ/HDZ1990/SNSD/SDS/PDP... Idemo daljeaddem wrote:Ovim je zapravo zatvorena mogucnost koaliranja nakon sljedecih izbora SDA-SDP, i time je vec sasvim jasno da SDP nece u vlast nakon toga.
- latentnicinik
#111 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
halo, ovo je poštamostarac wrote:a da je podrzao SDA to ne bi bila antihrvatska opcija je lilatentnicinik wrote:puno puta ponovljena laž ovog puta neće postati istina. SDP je logično, slažem se, podržao opciju koja je antibošnjačka, a u ovom slučaju, što je još i važnije, antibosanska. Nikakva komesarska saopćenja i postovi forumaških komesara ne mogu promijeniti tu činjenicu.SDP je sto je logicno odabrao drugu opciju i prepustio vukovima da se jedu izmedju sebe.
Ti prije svega ne poznajes sustinu SDP-a i njegovog programskog opredjeljenja i svjesno po ko zna koji put stavljas izmedju redova Bosnjac = SDA = Bosna, a to naprosto nije tacno i jos jednom ponavljam SDA nije nista manje antibosanska od HDZ-a. Jednako zlo rade ovoj zemlji.
Kad bi glas za SDA značio glas za nekoga kome je važnija Bosna ( a valjda ni vi niste toliko bezobrazni da tvrdite suprotno ) od HDZ-a, onda me boli briga kad bi to bilo antibabamog opcija, a ne antihrvatska.
Vi ste ti koji pokušavate ubiti narod silujući mu mozak svojim vrlim bosanstvom. Pa evo pokazali ste koliko ste bosanstveni
- viva_castro
#112 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Eto ti odgovora. SDP prosto ne nasjeda na tu nacional-šuplju priču. Vrlo je jasno da je jedini ključ u Mostaru, u državi, na čitavom svijetu, zapravo moć.-LIBERO- wrote:SDA prica o postenju,principima i ne podrsci HDZ-u![]()
![]()
![]()
![]()
Pa SDA i HDZ su u koaliciji na svim razinama vlasti od '91...sa par godina pauze dok su ratovali..i onda vec '95 . se opet u koaliciju safatali.
Ako su nesposobni što će nam kog vraga i jedan i drugi?
A ako ti već tako gledaš na ovaj problem, onda pročitaj citirano i zapitaj se, po vlestitim parametrima, je li veći problem SDP-ovo neglasanje ili SDA-ovo koaliranje sa istim prije i nakon rata?!
Ne treba ovdje ni braniti SDP, nisu ni oni poništili glasačke listiće zato što su protiv nacionalnih stranki. Prosto ste glupi ako nasjedate na to! To je priča za medije i televiziju. Pravi odgovor je uvijek i svuda moć, a građani moraju to znati da bi onda mogli primorati političare da rade bolje, korektnije, odgovornije!
Last edited by viva_castro on 19/12/2009 14:08, edited 1 time in total.
-
mostarac
#113 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Ako je umjeren Tihic ne znaci da je dobar. Opet ne kontas. Covjece moram ti sve crtati. Nije isto hoce li SDA biti sovinisticka ili jos vise sovinisticka. Isto je to i sa HDZ-om. Kad bi Covic i Ivo Miro Jovic stajali jedan pored drugog za Covica bi navijao svim srcem. Znaci ako je manje zlo, ne znaci da je dobro.latentnicinik wrote:razumijem ja naravno. Bilo vam je bitno jer znate da Tihić ne može dobiti podršku Bošnjaka pa se u tom prelijevanju glasova nadate da će nešto od šićara prijeći na vašu stranu. Pa kome još nije jasno da je vama samo vlastiti interes važan.mostarac wrote:latentnicinik wrote:Interesantno je kako vrli dosljednici sad samo ponavljaju priču kako su SDA i HDZ ista govna i kako se ne može birati između govana. Do prije nekih mjesec dana, Tihić i njegov SDA su bili mezimčad na forumu, Tihić je bio odgovoran političar, čovjek s kojim se može itd.
Kad se birao predsjednik SDA, vrlim dosljednicima i njihovim medijima nije smetalo da se direktno stave na jednu stranu i da biraju između dva govna.
Ali kad se došlo u situaciju da oni koji najavljuju komadanje države i svođenje Bošnjaka u Mostaru na neke male insekte koje niko ništa nizašto ne pita, onda se odjednom izvlači lafo neka dosljednost i ne želi se birati između govana.
Još jednom ste pokazali šta je vaš cilj. Samo rušiti sve ono kod Bošnjaka što vama stoji na putu osvajanja vlasti, a kod Hrvata i Srba, nek budu i najcrnji fašisti nije važno. Važno je da se Bošnjaci osjećaju ko zadnja fukara i gubitnici ne bi li kako promijenili partije za koje glasaju i glasali za jednu i jedinu partiju.
E greška u koracima, gospodo. Tek ste sad donji. Na moje veliko zadovoljstvo.
e nek si nam reko
A ti nikad neces razumjeti sto je bilo svima bitno ko ce biti predsjednik SDA umjereni Tihic ili sovinista Izetbegovic Jr., nazalost.
Pa jasno je da vi smatrate Izetbegovića šovinistom, a Bešlića i ekipu ne. Bošnjaci su jedini što vas interesuje, Hrvate i Srbe sigurno nećete raspametiti, oni vas ne šljive ni 5 posto, zato treba od Bošnjaka budale napraviti pa da glasaju za vas.
A stan' sad. Ako je Tihić umjeren, a Čović, pretpostavljam, nije, kako to da u Mostaru, izuzetno važnom gradu za politiku i narode koje najvećim dijelom predstavljaju stranke te dvojice, izabraste onog kome je neumjereni šef ? Viđu li ti 'tico u koje nebuloze ti sebe uvlačiš svakim novim postom ? :-)
Ti pokusavas da odbranis nesto sto je pogotovo na pitanju Mostara neodbranjivo ali nastavi, jer zabavno te je citati
- latentnicinik
#114 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ali je isto hoće li Mostar biti šovinistički ili još više šovinistički. Zlaja, ukini mu paušal, posra vas više i od tebeNije isto hoce li SDA biti sovinisticka ili jos vise sovinisticka
- don vito
#115 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Principijelni su SDA-ovci nema sta. Nema sansi da podrze Selmu iz SDP-a prije Suada iz SDA, makar to znacilo da ce Bosnjak bit gradonacelnik Mostara. Ali, nije im mrsko podrzat Zeljka iz SDP-a kontra Ive-Mire iz HDZ-a. Zlobnici bi rekli da je to zbog fotelja jer bi Selma, neuzubillah, mogla zauzeti fotelju na koju puca kandidat SDA, dok, sa druge strane, SDA-ovac ni pod razno ne moze biti hrvatski clan predsjednistva BiH (izuzev ako slucajno ne kandiduju Zvonka Marica, alias Bajrama Demicija).mostarac wrote:I ne rekoste mi jos uvijek sto SDA nije podrzala Bosnjakinju iz SDP-a Selmu Jakupovic za gradonacelnika pa da Mostar ne bude stolni grad ili su stranacki interesi ipak vazniji od toga je li ili nije stolni grad
-
Fordas
#116 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Ono sto definitivno simpatisem kod SDP-a i SDP-ovaca je da oni nikada nisu krivi ni za sta, cak i kad ocito stanu na neciju stranu - naravno nekad se mora htio ili ne stati na neciju stranu - ali ne, oni to nisu uradili. Kada ne glasaju za normalan zakon - valjda neko iz SDA ili SBiH - moze nekad predloziti i neki normalan zakon - oni opet nisu krivi je ne zele podrzati ove stranke itd, itd.... pa extra je to 
- LadyBear
#117 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Radujte se, poslije 438 dana ste dobili starog/novog gradonacelnika.zlajaBHF wrote:NIKAD vise moj glas ta stranka nece dobit !!!!!!!
Iz Mostara sam i glasao sam za njih ! E jesu me
Goo Mostar!
- latentnicinik
#118 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
pa neki (mnogi sa ovog foruma) se očito raduju. Nek nije Bošnjak ili neko iz neke bošnjačke stranke ( osim SDP-a), za ostalo ćemo lahko
-
palermo
#119 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Eto, da je sve tako kao što si rekao, opet je ružno napisati ovako nešto. Mogao bih čak pomisliti i da bi zarad dokazivanja nečega, ti pristao i da Mostar zaista bude stolni grad. Znaš ono, šta nas briga SDP je kriv......The Silent Man wrote:ma joj vi ste nasekirani...
-
The Silent Man
#120 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
a sto nije sdp koalirao sa sda poslije rata npr... a mogao kritikovati i kao zgrazati se sto su sa sds-omviva_castro wrote:Eto ti odgovora. SDP prosto ne nasjeda na tu nacional-šuplju priču. Vrlo je jasno da je jedini ključ u Mostaru, u državi, na čitavom svijetu, zapravo moć.-LIBERO- wrote:SDA prica o postenju,principima i ne podrsci HDZ-u![]()
![]()
![]()
![]()
Pa SDA i HDZ su u koaliciji na svim razinama vlasti od '91...sa par godina pauze dok su ratovali..i onda vec '95 . se opet u koaliciju safatali.
Ako su nesposobni što će nam kog vraga i jedan i drugi?
A ako ti već tako gledaš na ovaj problem, onda pročitaj citirano i zapitaj se, po vlestitim parametrima, je li veći problem SDP-ovo neglasanje ili SDA-ovo koaliranje sa istim prije i nakon rata?!
Ne treba ovdje ni braniti SDP, nisu ni oni poništili glasačke listiće zato što su protiv nacionalnih stranki. Prosto ste glupi ako nasjedate na to! To je priča za medije i televiziju. Pravi odgovor je uvijek i svuda moć, a građani moraju to znati da bi onda mogli primorati političare da rade bolje, korektnije, odgovornije!
ili jos bolje... da je sdp slucajno dobio isti broj glasova kao sda s kim bi koalirao?
dakle licemjerstvo i suplja prica!
a to ne trebaju ni jedni ni drugi pa cemo pomoci jednima - onima koji vode antibosansku politiku moze izazvati podrsku samo na skupu foruma mladih boljsevika...
i podrsku plockica eventualno...
a najjace je kad kazu pa vi ne razumjete programsku koncepciju sdp-a ...
sta se tu ima razumjeti?
drvlje i kamenje (i izdaja) po Bosnjackim strankama da se mazne 1-2 procenta glasackog tjela...
znate vi dobro da demokratije ima samo gdje vladaju oni zeleni kleronacionalisticki mracnjaci pa u druge teritorije i ne zavirujete ... prepustili ste ih hds i sds(snsd)-u , necete vi (ne mozete) nikakvog posla da imate sa tim nacionalistima...
zivio stolni grad!
-
mostarac
#121 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
U Mostaru su SDA i HDZ jednake opcije. Cak je Sudo Hasandedic mnogo veci sovinista i jastreb od Ljube Beslica.latentnicinik wrote:ali je isto hoće li Mostar biti šovinistički ili još više šovinistički. Zlaja, ukini mu paušal, posra vas više i od tebeNije isto hoce li SDA biti sovinisticka ili jos vise sovinisticka
-
Samos
#122 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Još, kad bi ti mostarci htjeli glasati za SDP, rahatluku ne bi kraja bilo.
Samo šta ćeš, glupi ljudi ko i u cijeloj državi, pa ne vide ko im dobro misli.
- don vito
#123 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
S onim s kojim su bili u koaliciji 2000-2002.bermiin wrote:a da SDP pobijedi u Federaciji, s kim bi usli u koaliciju???
NHI Kresimira Zubaka
BPS Sefera Halilovica
Ako ne mogu formirati vecinu, ostaju provjereni koalicioni partneri koji su Federaciju ucinili prosperitetnom: SDA/SBiH/HDZ/HDZ1990, ovaj put bogatiji za jos jednog clana - SBB. Sve je jasno.
-
VjecitiStudent
#124 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Zar je uopste bitno ko ce iz dvije sestrinske stranke, HDZ i SDA biti izabran za gradonacelnika?latentnicinik wrote:Vidim, ušutile se komunjare i vrle "bosančine" pa moram ja otvoriti temu.
Hajde nek mi neko od forumaških komesara objasni po kojem je to rezonu SDP HDZ-u poklonio mjesto gradonačelnika u Mostaru, a nasadio SDA koja je, valjda to samo idiotima nije jasno, 300 puta probosanskija stranka od HDZ-a. Dakle, SDA, stranka koju, da ne bi bilo zabune, ni sekunde ne gotivim, je definitivno stranka koja je probosanska i kao takva, bi definitivno trebala biti miljama bliža SDP-u koji se kune u svoje bosanstvo.
Šta mislite koliko ćete glasova dobiti na narednim izborima u Mostaru ? I kako mislite dobiti glasove od Bošnjaka u ostatku BiH ( jedine glasove do kojih vam je stalo i koje možete dobiti ), nakon ovog poteza ?
SDA i HDZ su u koaliciji jos od 1990.
- latentnicinik
#125 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ma daj, vidi se sarkazam u postu na kilometar.palermo wrote:Eto, da je sve tako kao što si rekao, opet je ružno napisati ovako nešto. Mogao bih čak pomisliti i da bi zarad dokazivanja nečega, ti pristao i da Mostar zaista bude stolni grad. Znaš ono, šta nas briga SDP je kriv......The Silent Man wrote:ma joj vi ste nasekirani...
Ja sam bijesan zbog toga što su stvari ovako završile, ali u jednu ruku mi je drago što je SDP još jednom pokazao šta Bošnjaci od njega mogu očekivati ( oni kojima to već odavno nije jasno)
ma jašta. stoka, fašisti i to..Još, kad bi ti mostarci htjeli glasati za SDP, rahatluku ne bi kraja bilo.
ma nije uopće, i jedni i drugi su napadali Bosnu prije 20-ak godina, i jedni i drugi se zalažu za njeno daljnje komadanje, glasači i jednih i drugih mrze Bosnu i prostor na kojem žive smatraju više dijelom druge države nego svoje, i jedni i drugi se ubiše navijajući protiv reprezentacija zemlje u kojoj žive itd, itd..Zar je uopste bitno ko ce iz dvije sestrinske stranke, HDZ i SDA biti izabran za gradonacelnika?
SDA i HDZ su u koaliciji jos od 1990.
Ma nije uopće bitno, mi smo ionako svi stoka i ne kontamo, samo su SDP-ovci pametni