SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
-
emra_a
#1 SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
U proteklih mjesec dana više od hiljadu osoba se učlanilo u Stranku demokratske akcije .
Svakodnevno to čine u svim gradovima Bosne i Hercegovine ugledni građani, profesori, doktori, te znatan broj studenata.
Upravo danas u prostorijama Centrale SDA pristupnicu u članstvo SDA potpisala je i Prof. Dr. Mediha Filipović, profesorica Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.
Svi oni su prepoznali značaj i kvalitete najjače bh. stranke te njene ciljeve kao što su , između ostalog, suverena, cjelovita Bosna i Hercegovina kao demokratska država multietničkih regija , ravnopravnih naroda i građana.
Stranka demokratske akcije je bosanska narodna stranka političkog centra, otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine koji prihvate njene programske ciljeve
Svakodnevno to čine u svim gradovima Bosne i Hercegovine ugledni građani, profesori, doktori, te znatan broj studenata.
Upravo danas u prostorijama Centrale SDA pristupnicu u članstvo SDA potpisala je i Prof. Dr. Mediha Filipović, profesorica Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.
Svi oni su prepoznali značaj i kvalitete najjače bh. stranke te njene ciljeve kao što su , između ostalog, suverena, cjelovita Bosna i Hercegovina kao demokratska država multietničkih regija , ravnopravnih naroda i građana.
Stranka demokratske akcije je bosanska narodna stranka političkog centra, otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine koji prihvate njene programske ciljeve
- Hunkar
- cyprus
#3 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka 
-
newone
#4 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
potpisali jadni ljudi pristupnicu da bi se docepali posla u toj bijedi od drzave.
I bore se za jedinstvenu i multieticnu Bosnu,....,ma daj ba.....
I bore se za jedinstvenu i multieticnu Bosnu,....,ma daj ba.....
-
emra_a
#5 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjakacyprus wrote:Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka
-
newone
#6 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
i ako ima ta saka jada od nebosnjaka i oni su tamo da bi opstali i imali kakav takav posao......halooooooo ba, pa oni su ti glavna ulaznica u recimo Telecom i more drugih svercersko profiterskih firmi...
-
mostarac
#7 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
zar ti ne rece na temi o komsicu da su svi politicari isto sranjeemra_a wrote:gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjakacyprus wrote:Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka
- cyprus
#8 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Ima i u SNSD-u nesrbaemra_a wrote:gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjakacyprus wrote:Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka
- IceQueen
#9 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Isn`t that cute?!emra_a wrote:gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjakacyprus wrote:Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka
I jeste, nacionalna je! Ako nije onda to nije niti HDZ, niti SNSD! Drugim rijecima, pa mi i nemamo nacionalno orijentiranih stranaka!
- kokakolas
-
emra_a
#11 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
HDZ je javno hrvatska stranka,to vidis i u nazivu.SNSD je socijaldemokratska ali se po dosadasnjem radu i izjavama politicara iz te stranke dokazuje taj nacionalizam.S druge strane SDA niti ima u nazivu "bosnjacka",niti su ikada pozivali u nesto takvo..uvijek isticu kako su oni Bosanskohercegovacka stranka ,,i kako sad zakljuciti da su nacionalna? jeli i SDP nacionalna stranka?IceQueen wrote:Isn`t that cute?!emra_a wrote:gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjakacyprus wrote:Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka![]()
I jeste, nacionalna je! Ako nije onda to nije niti HDZ, niti SNSD! Drugim rijecima, pa mi i nemamo nacionalno orijentiranih stranaka!Wooooow
-
mostarac
#12 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
emra_a wrote:
HDZ je javno hrvatska stranka,to vidis i u nazivu.SNSD je socijaldemokratska ali se po dosadasnjem radu i izjavama politicara iz te stranke dokazuje taj nacionalizam.S druge strane SDA niti ima u nazivu "bosnjacka",niti su ikada pozivali u nesto takvo..uvijek isticu kako su oni Bosanskohercegovacka stranka ,,i kako sad zakljuciti da su nacionalna? jeli i SDP nacionalna stranka?
Izvod iz programske deklaracije SDA
Himna SDA[III] ETNIČKI IDENTITET, TRADICIONALNE VRIJEDNOSTI, VJERSKA PRAVA I SLOBODE
Ravnopravnost naroda, zaštita i unapređenje etničkih vrijednosti predstavlja temelj Bosne i Hercegovine. Etnička prava moraju biti međusobno usklađena i ne mogu biti suprotna interesima države Bosne i Hercegovine i univerzalnim ljudskim pravima i slobodama. Zalagat ćemo se za njegovanje i razvijanje tradicionalnih vrijednosti poštovanja različitih kultura i običaja svakog naroda. Kulturno naslijeđe svakog od naših naroda dio je kulturne baštine države Bosne i Hercegovine. Raznolikosti i različitosti su naše prednosti, a ne nedostaci. Uvjereni smo da naša kultura i tradicija imaju svoje mjesto u evropskoj kulturnoj baštini. Poticat ćemo i podržavati procese razvoja i implementacije odgojno-obrazovnih, kulturnih i humanitarnih projekata neophodnih za potpunu afirmaciju Bošnjaka i njihovih tradicionalnih vrijednosti. U tom cilju, radit ćemo na afirmaciji i osiguranju ravnopravne pozicije bosanskog jezika, čiji kontinuitet možemo pratiti od bosanskog srednjovjekovlja do danas. Poštivanje različitih svjetonazora, sloboda vjere i autonomnost vjerskih zajednica je sastavni dio naše politike. To podrazumijeva i vraćanje oduzete imovine, kao i obnovu porušenih i oštećenih vjerskih i objekata kulturno-historijskog naslijeđa uopće.
http://www.sda.ba/tekst.php?id=114
- IceQueen
#13 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Zaključujem po tome sto zastupaju a prior interese bošnjačkog naroda. Kao sto i HDZ zastupa a prior interese hrvatskog naroda. Sad, koliko i jedna i druga zastupaju interese bilo kojeg naroda, to je vec druga diskusija.emra_a wrote:HDZ je javno hrvatska stranka,to vidis i u nazivu.SNSD je socijaldemokratska ali se po dosadasnjem radu i izjavama politicara iz te stranke dokazuje taj nacionalizam.S druge strane SDA niti ima u nazivu "bosnjacka",niti su ikada pozivali u nesto takvo..uvijek isticu kako su oni Bosanskohercegovacka stranka ,,i kako sad zakljuciti da su nacionalna? jeli i SDP nacionalna stranka?IceQueen wrote: Isn`t that cute?!![]()
I jeste, nacionalna je! Ako nije onda to nije niti HDZ, niti SNSD! Drugim rijecima, pa mi i nemamo nacionalno orijentiranih stranaka!Wooooow
A promotris li program i statut obje stranke vidjet ces da u oba stoji "stranka je otvorena za sve građane BiH koji prihvaćaju njene programske ciljeve!"
- cyprus
#14 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
I Šešeljevi Radikali primaju sve koji prihvaćaju njihov statut 
- sffovac
#15 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
mogu ti rec da me i ne cudi, jer kad malo bolje skontas, bar sto se studenata tice
fax je zavrsen ili pri kraju, babuka nema jake veze
nemas amidzu u njemackoj, da te gore povuce
a od necega se mora i zivit
onda skontas preko koje stranke najlakse mozes dobiti posao
i voila, ode sin u sda
as simple as that, ali ne osudjujem, takav vakat doso
samo ako i ja za godinu upadnem u istu gabulu, nadam se da ce na vlasti biti neka liberlano-anarhisticka opcija, bar da ne moram obraz prljat
al nisu lose ni ove trenutne, samo nek mi hljeba dadnu
fax je zavrsen ili pri kraju, babuka nema jake veze
nemas amidzu u njemackoj, da te gore povuce
a od necega se mora i zivit
onda skontas preko koje stranke najlakse mozes dobiti posao
i voila, ode sin u sda
as simple as that, ali ne osudjujem, takav vakat doso
samo ako i ja za godinu upadnem u istu gabulu, nadam se da ce na vlasti biti neka liberlano-anarhisticka opcija, bar da ne moram obraz prljat
al nisu lose ni ove trenutne, samo nek mi hljeba dadnu
-
mostarac
#16 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Obama wrote:SDA ne zastupa interes bosnjackog naroda, da je tako, bošnjaci bi sada puno bolje živjeli!
SDA jeste interesna skupina, dakle zastupa vlastite interese i svojih članova. S obzirom da im je glavna djelatnost hapanje državne imovine i zapošljavanje članova svojih porodica u državne firme, priču o tome da je SDA nacionalna stranka možete okačitii mačku o rep! SDA je zapravo kriminalno interesna grupa, uglavnom slabo obrazovanih ljudi sa izrazito tankim moralnim kodeksom, grupa ljudi koji ne zaslužuju ni da se brinu o većoj farmi krava a kamoli o jednoj državi! Također, to je grupa jako licemjernih ljudi koji se tobože predstavljaju kao vjernici, patriote i moralni čistunci, a zapravo je to obična banda!
- rajvosa^
#17 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Kako to emra-a mudro ubaci temu i novim clanovima SDA
Pa reci Emra-a, jesi li ti clan?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#18 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
il' je na platnoj listirajvosa^ wrote:Kako to emra-a mudro ubaci temu i novim clanovima SDAPa reci Emra-a, jesi li ti clan?
- rajvosa^
#19 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Izgleda. Divi joj uvoda teme..."Sirom BiH ugledni gradjani, doktori, profesori..."Chmoljo wrote:il' je na platnoj listirajvosa^ wrote:Kako to emra-a mudro ubaci temu i novim clanovima SDAPa reci Emra-a, jesi li ti clan?
- Gandalf
#20 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
He he he - prepoznali ti silni profesori , doktori , studenti gdje se može lova hapat preko svake mjere bez imalo odgovornostiemra_a wrote:U proteklih mjesec dana više od hiljadu osoba se učlanilo u Stranku demokratske akcije .
-
nigdje.nikog
#21 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Kako Emra_sda fino ubaci predizbornu kampanju. Naravno po zadatku.
Ali evo - SDA jeste zaista nacionalna stranka koja je ipak malcice drugacija i bolja od drugih, ali sto je mnogo mnogo je - tvrditi da SDA nije nacionalna stranka je ista ona demagogija koja tvrdi da Bosnjaci nisu muslimani.
Ipak, kad je rijec o onih nekoliko nemuslimana u SDA, moram, kao nemusliman, reci da mi je blizi i drazi jedan Omer Behmen od svih njihovih Desnica i Ljevica.
Mada moram reci i to sam na ovom forumu jednom i postavio - Sulejman Tihic mi je trenutno najmoralniji politicar u BiH.
Ali kad skontam da stranku zapravo vode mafijasi poput Brankovica, dodje mi da zakljucim da su Srpski radikali najpostenija stranka - jesu cetnici, ali to ne kriju.
Cuj - SDA multietnicka stranka!
E bas svasta na ovom forumu.
Ali evo - SDA jeste zaista nacionalna stranka koja je ipak malcice drugacija i bolja od drugih, ali sto je mnogo mnogo je - tvrditi da SDA nije nacionalna stranka je ista ona demagogija koja tvrdi da Bosnjaci nisu muslimani.
Ipak, kad je rijec o onih nekoliko nemuslimana u SDA, moram, kao nemusliman, reci da mi je blizi i drazi jedan Omer Behmen od svih njihovih Desnica i Ljevica.
Mada moram reci i to sam na ovom forumu jednom i postavio - Sulejman Tihic mi je trenutno najmoralniji politicar u BiH.
Ali kad skontam da stranku zapravo vode mafijasi poput Brankovica, dodje mi da zakljucim da su Srpski radikali najpostenija stranka - jesu cetnici, ali to ne kriju.
Cuj - SDA multietnicka stranka!
E bas svasta na ovom forumu.
-
jugoistocnjak
#22 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Ako je ovo tacno (da ce im se uvecati clanstvo), onda nam se ne pise dobro.
Sjecam se i '92. Ono rat bi se desio u svakom slucaju, ali takodje znam da je SDA otjerala podosta prosjecno isprepadanih Srba u cetnike sa svojim vezanjima zastava sa HDZ-om i ostalim folklorom.
Sjecam se i '92. Ono rat bi se desio u svakom slucaju, ali takodje znam da je SDA otjerala podosta prosjecno isprepadanih Srba u cetnike sa svojim vezanjima zastava sa HDZ-om i ostalim folklorom.
-
popajic
#23 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Za ne povjerovat ! Pa,upravo predsjednik OVE stranke potpisa sporazum po kojem BIH prestade biti Republika BIH i cjelovita.@emra-a
Sto mislimo da je SDA nacionalna stranka,pita @emra !!!
Eeeee,emra,ti ga bas uprska.
- MuaDib
#24 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
Pa može svako staviti par ikebana!emra_a wrote:gdje pise da je SDA nacionalna? koliko znam u stranci ima i nebosnjakacyprus wrote:Jaka je ta multietičnost koju gura nacionalna stranka bilo kojeg predznaka
- kockica_kockica
#25 Re: SDA za mjesec dana bogatija za vise od hiljadu clanova
mogla bi se i ja uclaniti da dobijem posao u Telecomu