SDA - SzBiH

Control panel

#26 Re: SDA - SzBiH

Post by Control panel »

ljudozder wrote: Svaka čast, stvarno pametno razmišljanje, nema šta, isto ja kad sam imo 6 godina :lol: Hahahaha SDA gradi zemlju napaćenu hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa svaka čast Alijaš :D

evo jasnije. zelim da se sda i s bih i mnoge stranke u rs-u sto prije raspadnu, pa da poslije toga mzemo da konacno pocnemo da gradimo bih a ne da je nesposobni politicari gore pomenutih stranaka pljackaju evo 20 godina.
ljudozder

#27 Re: SDA - SzBiH

Post by ljudozder »

Control panel wrote: evo jasnije. zelim da se sda i s bih i mnoge stranke u rs-u sto prije raspadnu, pa da poslije toga mzemo da konacno pocnemo da gradimo bih a ne da je nesposobni politicari gore pomenutih stranaka pljackaju evo 20 godina.
pa dobro, moguće je to i bez raspadanja SBiH ;-)
Fair Life

#28 Re: SDA - SzBiH

Post by Fair Life »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
and wrote:
ja_sin_sam_tvoj wrote:SBiH se ponaša kao stranka opozicije, uvijek im je to bila praksa u izbornoj godini... Dovoljno da uzmu neke pozicije sa kojih će da ordiniraju kriminalno i što je najgore, da prave opstrukcije koje usporavaju napredak, da ne kažem zaustavljaju...
a kako bi okarakterisao sda?
ima li tamo kokuza?
SDA je najjača stranka koja vodi odgovornu politiku...

Sve šta se spočitava kao krivica SDA je totalno neutemeljeno i bez argumenata, navedi mi konkretan argument protiv sda i ja ću priznati da si u pravu.

Sjećaš li se aprilskog paketa 2006 godine, sjećaš li se SBiH-a, a sjećeš li se SDP-a i SDA. Lično smatram da je obaranje aprilskog paketa ključni trenutak koji je pokrenuo negativni bilans funkcionisanja države u posljednje 4 godine.

Ovo što neko spominje koaliciju SDA i SBiH, to je smiješno...nakon aprilskog paketa SDA i SBiH su totalno nespojivi.
Image
muha_sa

#29 Re: SDA - SzBiH

Post by muha_sa »

saraj.ba wrote:Jadno je i bijedno sta rade. Evo neka mi neko kaze sta su to oni dobro uradili otkad su na vlasti? Bolje mi je da o njima nista ne pisem... :x Pokusavam da se sjetim bar neceg dobrog sto su uradili ali ne ide.
Samo kad se sjetim onog cuvenog zakona o placama e stvarno me zanima da li oni imaju makar malo morala,da li se stide?
A sto se tice zajednickog formiranja vlasti sve ce oni uraditi i dusu bi vragu prodali samo da ostanu u foteljama.
Kljuc je u omladini,moramo izaci na izbore,jer inace nemamo pravo da se zalimo.
-vratili prognane kucima.
-obezbjedili im održiv povratak--nabavili im stoku,poljoprivredne mašine i otvorili otkupne stanice.
-pokrenuli prozvodnju u Energoinvestovim fabrikama.
-otvorili mnoga gradilišta za Hidrogradnju--Vranicu-GP.Bosnu-GP.Put...........
-za iste firme obezbijedili nastup u arapskim zemljama.

-sebi ništa uzeli nisu---kokuzi došli na vlast kokuzi ce i završit.

ima toga još al mi mrsko nabrajat.
sonor

#30 Re: SDA - SzBiH

Post by sonor »

muha_sa wrote:
saraj.ba wrote:Jadno je i bijedno sta rade. Evo neka mi neko kaze sta su to oni dobro uradili otkad su na vlasti? Bolje mi je da o njima nista ne pisem... :x Pokusavam da se sjetim bar neceg dobrog sto su uradili ali ne ide.
Samo kad se sjetim onog cuvenog zakona o placama e stvarno me zanima da li oni imaju makar malo morala,da li se stide?
A sto se tice zajednickog formiranja vlasti sve ce oni uraditi i dusu bi vragu prodali samo da ostanu u foteljama.
-obezbjedili im održiv povratak--nabavili im stoku,poljoprivredne mašine i otvorili otkupne stanice.

de nabroj koju firmu a da nije iz Sarajeva
muha_sa

#31 Re: SDA - SzBiH

Post by muha_sa »

sonor wrote:
muha_sa wrote:

de nabroj koju firmu a da nije iz Sarajeva
naravno-ima dosta uspješnih firmi i fabrika u BiH koje su vladajuci oživjeli :D
sonor

#32 Re: SDA - SzBiH

Post by sonor »

muha_sa wrote:

Aha... ima ima... Polihem, Binas, Bratstvo, Velepromet, Elektrobosna, Azot, Igman, Granit, Agrokomerc...
sve giganti :)
Bosnolog

#33 Re: SDA - SzBiH

Post by Bosnolog »

Ovo je ucinak doticnih,......Dno dna i ponizenja,Zlikovci ce da vade njihove zrtve,..fuj gadite mi se a posebno SDA,..

Skandalozno: Ekshumacije i prikupljanje dokaza za ratne zločine u BiH preuzimaju tužilaštva u RS

Prema Zakonu o krivičnom postupku, nadležno je tužilaštvo na čijem je području djelo učinjeno, ali ovakva situacija ne odgovara porodicama žrtava

A. BAJRAMOVIĆ 19/07/2010 07:44:00

Petnaest godina nakon rata proces ekshumacija i identifikacija, odnosno prikupljanja dokaza ratnih zločina u BiH, preuzimaju tužilaštva u RS koja do sada nisu podigla nijednu optužnicu protiv ratnih zločinaca. Tako bi, primjerice, ekshumacije na području Podrinja od sada trebala voditi tužilaštva u Trebinju i Bijeljini.

Nepovjerenje žrtava

Prema riječima glavnog kantonalnog tužioca u Goraždu Mirsada Bilajca, Tužilaštvo BPK Goražde s dva zaposlena tužioca procese ekshumacija i identifikacija vodilo je na području cijele jugoistočne Bosne.

- Zbog nepovjerenja žrtava da će policija i tužilaštva iz RS profesionalno odraditi svoj posao mi smo to radili, ali sada je jedinstven stav kantonalnih tužilaštava da se odredbe Zakona o krivičnom postupku trebaju početi poštivati i da te poslove trebaju preuzeti kolege iz mjesno nadležnih tužilaštava - kaže Bilajac.

Nakon što je sa ovim stavom glavni federalni tužilac Zdravko Knežević upoznao Sud BiH, pojedini predmeti ekshumacija na području Foče već su dodijeljeni Tužilaštvu u Trebinju.

Lejla Čengić, portparol Instituta za nestale osobe BiH, pojašnjava da su do sada ekshumacije vršila ona tužilaštva koja su tražila žrtve. Međutim, prema Zakonu o krivičnom postupku, nadležno je ono tužilaštvo na čijem je području djelo učinjeno ili pokušano. Ovakva situacija ne odgovara porodicama žrtava.

Predmeti u ladicama

- Ako žrtve budu smještene po mjesnoj nadležnosti, doći će do njihovog miješanja. Osim toga, mjesno nadležna tužilaštva i nemaju kapacitete za smještaj, čuvanje i obradu posmrtnih ostataka žrtava iz proteklog - dodaje Čengić.

Predstavnici udruženja porodica nestalih u izjavama za "Avaz" izražavaju oštro protivljenje pokušajima da se istrage o ratnim zločinima povjere institucijama koje ne samo da nisu uradile ništa da otkriju i kazne počinioce ratnih zločina, već su u pojedinim slučajevima predmete držale u ladicama.

- To je katastrofa! Kako da dozvolimo da to rade oni koji su nad nama izvršili ratne zločine?! To po svaku cijenu treba spriječiti - kaže Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata".

Predsjednik Udruženja "Istina - Kalinovik 92" Kemal Pervan ističe loša iskustva s Tužilaštvom u Trebinju kod kojeg je četiri godine stajao predmet protiv dvojice policajaca.

- Imali smo vrlo loša iskustva, jer tamo je bio predmet "Cerovina i Terzić" koji nikada nije vidio svjetlo dana sve dok nismo objedinili optužnicu pred Tužilaštvom BiH. Zato smo protiv toga da Trebinje vrši uviđaje i angažira svoje vještake - dodaje Pervan.

Kasapović: Nećemo im to dozvoliti

- U Višegradu se i danas slobodno šetaju ratni zločinci, a naočigled tužilaca organizira se doček osuđenom zločincu Mitru Vasiljeviću. Od 3.000 ubijenih Višegrađana do sada je pronađeno oko 10 posto, a policija i tužioci iz RS su mogli doći do svih lokacija na kojima su tijela naših najdražih. Zbog toga nećemo ići ni u Banju Luku, ni u Trebinje, a nećemo dozvoliti ni da naše mrtve oni kopaju. Ja ću prva sa članicama ovog udruženja izaći, spriječiti ih u tome i obustaviti svaku ekshumaciju na području ove općine - kazala nam je Hedija Kasapović, predsjednica Udruženja "Višegrad 92".
Nemam rijeci za minder izdajnicko debilsku SDA sektu ,......... :x :x
seln

#34 Re: SDA - SzBiH

Post by seln »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
and wrote:odgovori ti meni na ova pitanja što si me na špirića uputio.to nema veze ni sa snsd-om,ni sa špirićem,već sa vašom odgovornom strankom.
Kako ću ti ja na to odgovorit, kad je to Špirićeva stvar... Znaš i sam da poljoprivrednici spavaju pred državnim parlamentom, a da u tom istom parlamentu SNSD vodi glavnu riječ...

Znaš i sam da postoje ministarstva kojima je špirić nadređen... a upravo su oni ti koji ti trebaju dati odgovor...

Meni je stvarno žao što imaš plitko shvatanje, pa ne shvataš da te stvari trebaš pitati Špirića.
Spiric je premijer od 2007. Sta je bilo do tada?
seln

#35 Re: SDA - SzBiH

Post by seln »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
Dobro je da si to shvatio...već jednom.

Hajde ti meni objasni, kako će funkcionisati pravni sistem u državi gdje postoje dvije policije?
Kako ćeš obezbijediti da ti bude sigurna ekonomija, bankarstvo i sl u državi gdje imaš dvije policije?

Policija je temeljna stvar i prvo se to treba riješiti na državnom nivou, a sve dok država nije na jakim temeljima ne može se lahko uređivati ostala problematika.
Drugim rijecima, SDA ne moze nista uciniti , jer je drzava takva kakva jeste.
Pa koji cete nam K onda vi? Izabracemo neke druge, neka i oni malo hajruju, vi ste se vec dovoljno nakrali.
black

#36 Re: SDA - SzBiH

Post by black »

Image
nuraH

#37 Re: SDA - SzBiH

Post by nuraH »

sonor wrote:
muha_sa wrote:

Aha... ima ima... Polihem, Binas, Bratstvo, Velepromet, Elektrobosna, Azot, Igman, Granit, Agrokomerc...
Zaboravio si 'Krivaju'' :)
Bloger

#38 Re: SDA - SzBiH

Post by Bloger »

Šta je Silajdžić uradio?
Osim što je gradevincima obezbijedio posao u Libiji od milijardu dolara?
Osim što je obezbijedio sredstva iz Kuvajta i Katara (100 milio0na eura) za 5C?
Osim što je obezbijedio da zenička željezara napokon proradi i da započne proivodnju od dva miliona tona godišnje?
Osim što je angažirao KIA-u da renovira Unisove nebodere?
Osim šo je preko Turske neutralizirao rusku politiku u regiji?
Osim što je na slučaju Ganić pokazao da neće dozvoliti izjednačavanje braniterlja i agresora?
Stvarno ništa.
nosara

#39 Re: SDA - SzBiH

Post by nosara »

Bloger wrote:Šta je Silajdžić uradio?
Osim što je gradevincima obezbijedio posao u Libiji od milijardu dolara?
Osim što je obezbijedio sredstva iz Kuvajta i Katara (100 milio0na eura) za 5C?
Osim što je obezbijedio da zenička željezara napokon proradi i da započne proivodnju od dva miliona tona godišnje?
Osim što je angažirao KIA-u da renovira Unisove nebodere?
Osim šo je preko Turske neutralizirao rusku politiku u regiji?
Osim što je na slučaju Ganić pokazao da neće dozvoliti izjednačavanje braniterlja i agresora?
Stvarno ništa.
Dobar si, vala, svaka ti cast... Citava milijarda za gradjevince...? Ja mislio da su oni u govnima, kad ono imaju posla za milijardu...

Ali, ovo je, pod predpostavkom da je sve tacno (a jeste, ali u *urcu) malo za 20 godina vlasti... Nista, nula, zero...

Mene vise zanima njegov privatni uzlet u smislu suskavih novcanica... Dakle, 1990. imao toliko, do danas ukrao toliko... Taj racun je sigurno impresivniji i pod pretpostavkom da ova "milijarda" za budale, pije vode... :D
MrMaliJoe

#40 Re: SDA - SzBiH

Post by MrMaliJoe »

Suti i trpi wrote:Prosto ne mogu vjerovat da se na forumu vise vodi 'rat opozicije', nego sto se komentarise dosadasnji rad vladajuce koalicije. Kakvo je raspolozenje na ovom forumu (i drugim medijima), nebi me iznenadilo da i naredne 4 godine gledamo iste stranke na vlasti...

Jesu li opozicio stranke veci problem od vladajuci stranki?
Kako ocjenjujete ove 4 godine vladanja SDA i SzBiH?
Da li mislite da ce SDA i SzBiH ponovo formirat vlast?
Ja se ne bi i samo osvrnuo na 4 godine vlasti nego na sve predhodne godine ( o.p.a 14 god. ako se ne varam). Rođačko- prijateljsko- familijarne privatizacije su dovele ekonomiju BIH na koljena. Za sve ove godine vlasti ostale su prazne hale prozvodnih pogona i željezni kosturi nekadašnjih privrednih giganata. Putevi se uglavnom rade pred izbore. 5C se već radi " krupnim" koracima i uglavnom se o njemu priča , nećete vjerovati, prije izbora. Ako pogledaš arhivu SA-X-a ( oktobar 2006) pomislim da se radi o nedavno objavljenim člancima jer su obećanja uglavnom ista, SF žanr kao što je bilo Harisovo obećanje da će izgraditi LUKU NEUM.
Uglavnom se prave režirana prepiranja o ustavu, postojanju ili ne postojanju BIH, i slična demagogija kako bi se neki predstavili kao zaštitnici ovog ili onog naroda. Ja sam pesimista jer dok je junaca biće i glasova za borce nacionalnih interesa. I oni to stvarno dobro rade ! Bore se protiv režiranih neprijatelja kao što je, Dodo naš, koji je prije svega veliki biznismen(čitaj:mafijaš) pa tek onda režirani neprijatelj jer da nema Dode oni ne bi bili više potrebni i obrnuto. Tada bi birali političke opcije sa jasnim i realnim predizbornim ciljevima!
sylar

#41 Re: SDA - SzBiH

Post by sylar »

O ovoj braci poderanih gaća se svašta može reći i pisati. Ali šta da kažem a da svi već to ne znaju. Svi znamo da su krali, da su varali. Sve je već 2006 detaljno i temeljno isplanirano. Šta će se kupiti, šta prodati a šta ugasiti. Sve što smo imali vrijedno su privatizovali i prodali za sitne pare svojim stranačkim kolegama pa kasnije dijelili plijen.
Kada se o ovoj četverogodišnjoj pljački priča treba znati da to nisu u pitanju hiljade nego milioni i milijarde KM. A šta se nije moglo dobro prodati to je ugašeno, poslano u likvidaciju i zakopano. A ljude ko šta pita. Oni ionako nisu bitni. Valjaju samo svake četvrte prestupne godine kada su izbori. Tada se ide po selima, kupuje za olovke i teke, ponekad se da i koja kila kocke i kafe a cak bude para i za pokoje pile. Novim asfaltom što ga izgradiše tik pre izbore sada idu bjesna vozila da se Bakir, Sulejman i Hare pokažu svijetu i da im kroz otškrinut prozor udijele sirotinju.
I tako to ide iz godine u godinu, od izbora do izbora, ONI ŽIVE MI PREŽIVLJAVAMO.
luckylaka

#42 Re: SDA - SzBiH

Post by luckylaka »

Control panel wrote:nadam se da SBIH od oktobra pada u zaborav, a da ce SDA za koju godinu. i da onda mozemo poceti graditi ovu napacenu zemlju
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nadaj se,nadam se i ja punih 15
ajdin.kahrovic

#43 Re: SDA - SzBiH

Post by ajdin.kahrovic »

Nekoliko pitanja za sve one koji podrzavaju ovu koaliciju, odnosno njene konstituente - SDA i SBiH:
1. Zasto se nije uradila teritorijalna reorganizacija FBiH u kojoj bi se redukovao broj kantona i time novac od odrzavanja tog glomaznog birokratkog aparata preusmjerio za investicijske projekte?
2. Zasto se sporazum o reformi policije nije prihvatio kada se pregovaralo o tome da li ce drzavna policija biti funkcionalno organizovana u jedinice koje ce pratiti medjuentitetsku liniju ili ne, nego onda kada su pregovori spali na to da li ce postojati koordinacija policijskih tijela entiteta na drzavnom nivou?
3. Zasto se godinu i po cekalo na parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju?
4. Zasto do maja 2009. (kada su dosli eksperti Evropske komisije) vise od pola uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog rezima nije ispunjeno (iako su mnogi od njih bili cisto tehnicke prirode i rjesenja su imala podrsku oba entiteta)?
5. Zasto se autoputevi ne grade iako postoje kreditna sredstva na racunima?
6. Zasto ne postoji ozbiljan plan iskoristavanja turistickih potencijala FBiH (ako su upitanju prirodne ljepote, koristenje istih je besplatno; ako se radi o historijskim spomenicima u potpunosti su zapusteni; promocija atrakcija je minimalna)?
7. Zasto se ne provodi giljotina propisa u FBiH?
8. Zasto se ne olaksa birokratska procedura osnivanja firmi i ne smanji papirologija?
9. Zasto su se parlamentarcima i ministrima (svih nivoa) u vise navrata povecale plate?
10. Zasto vec 5 godina poljoprivrednici protestuju ispred Zgrade zajednickih institucija?
11. Zasto smo mi jedina zemlja koja nije imala robnih rezervi psenice u doba susa?
12. Zasto se ne privlace strane investicije? (ili: Sta radi FIPA?)
13. Zasto se 4 mjeseca cekalo na konstituiranje Vijeca ministara, pola godine na konstituiranje vlade FBiH, 10 mjeseci na uspostavljanje vlade HNK, a 15 mjeseci na izbor gradonacelnika Mostara?

Bonus pitanja za one koji podrzavaju SDA:
1. Zasto je FBiH pred bankrotom? (Kvisko: rahmetli Ahmet Hadzipasic)
2. Zasto je FBiH namjeravala uzeti kredit od komercijalne banke kako bi isplatila socijalna davanja?
3. Zasto smo se morali uvaliti kod MMFa?
4. Zasto je Ramiz Dzaferovic i dalje direktor Razvojne banke FBiH iako se protiv njega vodi sudski postupak (SDA je rekla da takve osobe ne mogu obnasati duznost dok traje sudski postupak)?
5. Zasto je tadasnji premijer Federacije potpisao sporazum sa Spiricem (Predsjedavajuci Vijeca ministara BiH) i Dodikom (Predsjednik Vlade RSa) o raspodjeli vojne imovine kojim je precizirano da entiteti preuzimaju vojnu imovinu, a Ministarsvu odbrane daju samo ono sto im je neophodno? (jedna od stvari zbog kojih ne mozemo dobiti clanstvo u MAPu)

Bonus pitanja za one koji podrzavaju SBiH:
1. Zasto RS uopce postoji (necu postavljati pitanje zasto je Aprilski paket oboren)?
2. Zasto poslije obaranja Aprilskog paketa, H. Silajdzic nije pokrenuo nikakve razgovore o ustavnim promjenama niti je iznio bilo kakav prijedlog amandmana na Ustav (otezavajuca okolnost je sto ima u kabinetu Damira Arnauta, vrhunskog strucnjaka ustavnog prava)?
3. Zasto je Silajdzic odbio za BiH bolji paket reforme policije, a prihvatio losiji (onaj koji cak ne zadovoljava minimume trazene od Evropske komisije)?
4. Zasto je Srebrenica u RSu?
5. Zasto Neum nema luku?
6. Zasto je Sven Alkalaj i dalje Ministar vanjskih poslova iako je poznato da voli popiti na prijemima po svijetu, pa ga nerijetko zastitari iznose?
7. Zasto je projekt hidroenergetskog sektora bio dodijeljen fantomskoj kompaniji?
8. Zasto Safet Halilovic za cjelokupan mandat nije uputio jedan zakonski dokument u parlamentarnu proceduru (o uspjehu povratka necemo)?
9. Zasto je Mihajlo Krmpotic i dalje u Vladi KS iako je zbog njegove odluke u vezi sa GRASom nanio velike finansijske stete svom ministarstvu (a i sebi) sa kaznom koju je propisalo Konkurentsko vijece (da ne nastavljam sa pitanjem zasto gradjani Sarajeva se ne mogu voziti Centrotransom, iako im je to garantovanom drzavnim Zakonom o konkurenciji)?
10. Zasto je SBiH podrzala SDP u namjeri da kupi NTV99 sto bi znacilo da nece biti dovoljno novca da se isplate place zaposlenim u Gradskoj upravi do kraja 2010.?

Ovo je samo jedan mali isjecak iz niza stotina pitanja koja se mogu poslati na adrese ovih stranaka. Sva pitanja su zasnovana na obecanjima, (ne)radu i aktivnostima clanstva, a posebno vrha ove dvije stranke u poreteklom cetverogodisnjem mandatu. Ko se ne sjeca o cemu se radi, radu cu ga podsjetiti.

Molim odgovor onih koji ih podrzavaju na ovom forumu. :)
sylar

#44 Re: SDA - SzBiH

Post by sylar »

mislim da odgovore na ta pitanja neznaju ni ljudi iz tih stranaka a kamo li neki ljudi koji idu da zaokruze broj na listicu :mrgreen: :mrgreen:
ali staces tako nam je stanje nazalost
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#45 Re: SDA - SzBiH

Post by -LIBERO- »

E moj Ajdine,uzalud ti ulazis u tu "problematiku" :D tako temeljno i duboko.

Opste je poznato da ovi najzadrtiji glasaci te dvije stranke i ne postavljaju sebi ta pitanja,niti stranke biraju po mogucnosti rjesenja tih pitanja.

Galsaci ove dvije stranke za njih glasaju iz licnih interesa,poslova na budjetima,porodicne povezanosti sa pojedincima koji su neki faktori u tim strankama...il' samo iz limitiranih mentalnih afiniteta (ne zelim nikoga uvrijediti...al' :roll: )

A ti kao pos'o probleme rjesavati..... :lol: :D :D

edit: zamalo zaboravih ovaj glavni razlog sto glasaju za te stranke. Pa NASI SUUUUU,nacionalno misli,naravno :thumbup: :dance: :run:
ajdin.kahrovic

#46 Re: SDA - SzBiH

Post by ajdin.kahrovic »

-LIBERO- wrote:E moj Ajdine,uzalud ti ulazis u tu "problematiku" :D tako temeljno i duboko.

Opste je poznato da ovi najzadrtiji glasaci te dvije stranke i ne postavljaju sebi ta pitanja,niti stranke biraju po mogucnosti rjesenja tih pitanja.

Galsaci ove dvije stranke za njih glasaju iz licnih interesa,poslova na budjetima,porodicne povezanosti sa pojedincima koji su neki faktori u tim strankama...il' samo iz limitiranih mentalnih afiniteta (ne zelim nikoga uvrijediti...al' :roll: )

A ti kao pos'o probleme rjesavati..... :lol: :D :D

edit: zamalo zaboravih ovaj glavni razlog sto glasaju za te stranke. Pa NASI SUUUUU,nacionalno misli,naravno :thumbup: :dance: :run:
Ma znam ja to sve, pretpostavljam da vecina njihovih glasaca ne bi uopce razumjela poentu pitanja, a kamoli bila u stanju smisliti odgovor i objasnjenje.
Medjutim, jezim se kada pocnem citati kada neko na forumu svim srcem pocne braniti ove dvije stranke sa nekim argumentima tipa: stranci su vezane ruke zbog SNSDa, ona druga strana (SDA/SBiH) nije htjela itd itd., uz jos gluplje navode kako je Hare odbranio Bosnu i kako bi se mi raspali da nije Haretove snazne i mudre politike.
Eto, ako neko nesto tako pokusa objasniti na forumu, uvijek mu se mogu kopirati ova pitanja, jer gdje pitanja pocinju, podrska ovim strankama prestaje.
vela-ze

#47 Re: SDA - SzBiH

Post by vela-ze »

URED ZA REVIZIJU: Negativno mišljenje za 61 instituciju u FBiH
Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH /FBiH/ dala je negativno mišenje budžetu FBiH, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu, te javnim preduzećima Radio-televiziji FBiH i "BH Airlinesu" po izvršenim revizijama za 2009. godinu.

Generalni revizor Ibrahim Okanović rekao je da od ukupno 61 revizije nad isto toliko institucija u FBiH nijedna nije dobila pozitivno mišljenje, 42 su dobile uslovno mišenje, jedna suzdržano, a za 12 institucija revizorski izvještaj je u toku.

Na pitanje novinara zašto su budžet i federalna televizija dobili negativno mišljenje, Okanović je rekao da se sve dešava u budžetu, a da ne može sada komentarisati negativni izvještaj FTV.

"Svi prihodi, primanja od Međunarodnog monetarnog fonda, krediti, sve se dešava u budžetu i sve transakcije idu iz budžeta. Svaki ministar ogradio se svojim transferom", istakao je Okanović i dodao da se o budžetu moraju brinuti predsjednik vlade i dva potpredsjednika, odnosno najviše ministar finansija. SRNA
Et' kakve su nam istitucije bile... sve dok je na vlasti ova "masinerija" zvana SDA i SzBiH (stranka ZABIH narodu) to im je skracenica izgleda...
GOLFER

#48 Re: SDA - SzBiH

Post by GOLFER »

Control panel wrote:nadam se da SBIH od oktobra pada u zaborav, a da ce SDA za koju godinu. i da onda mozemo poceti graditi ovu napacenu zemlju
Koliko god bio fazon plasirat ovakve parole, moram priznat da samo intelektualno osakacena osoba moze ozbiljno izjavit ovo... Znas li ti kako i na kojem principu funkcionise ova napacena zemlja? Po tebi najveci neprijatelji ove zemlje su SDA i SBiH jer njihovim padom mozemo graditi ovu napacenj uzemlju... Ovo je inace opasan trend kod nase omladine, nemaju pojma ni o cemu a posebno o tome kako se odluke donose u nasoj zemlji... Danas je moda psovat SDA i mislit da ce njenim padom biti u drzavi bolje, a naravno to nije ni blizu istini jer postoje DVIJE OD tri STRANE u svemu tome koje na sve moguce nacine opstruiraju i negiraju drzavu BiH... Ali naravno SDA i SbIh su krivi za to :-)
Suti i trpi

#49 Re: SDA - SzBiH

Post by Suti i trpi »

GOLFER wrote:
Koliko god bio fazon plasirat ovakve parole, moram priznat da samo intelektualno osakacena osoba moze ozbiljno izjavit ovo... Znas li ti kako i na kojem principu funkcionise ova napacena zemlja? Po tebi najveci neprijatelji ove zemlje su SDA i SBiH jer njihovim padom mozemo graditi ovu napacenj uzemlju... Ovo je inace opasan trend kod nase omladine, nemaju pojma ni o cemu a posebno o tome kako se odluke donose u nasoj zemlji... Danas je moda psovat SDA i mislit da ce njenim padom biti u drzavi bolje, a naravno to nije ni blizu istini jer postoje DVIJE OD tri STRANE u svemu tome koje na sve moguce nacine opstruiraju i negiraju drzavu BiH... Ali naravno SDA i SbIh su krivi za to :-)
Klasicna SDA i SzBiH propaganda.. 'BiH ne moze da ide naprijed jer dusmani ne dozvoljavaju'. Pusti nas te price. POKRALI su ovu drzavu, PONIZILI narod gdje su god stigli i NEPRESTANO nam vrijedjaju inteligenciju. Potrebno je jako puno vremena da se navedu sva njihova negativna djeljovanja (ajdin.kahrovic je naveo samo mali dio...). Potpuno je nemoralno na bilo koji nacin opravdavat bahato - bezobzirne pljackase.
Anes Tesanj

#50 Re: SDA - SzBiH

Post by Anes Tesanj »

sonor wrote:
muha_sa wrote:

Evo samo ću nabrojati šta je nama u Tešnju zatvoreno, a ne zna se ni ko je na vlasti SDA, SDP, SBiH ili BPS :
Enker, Ukus i Napredak zatvoreni, Pobjeda radi sa pola kapaciteta, Unico Filteri prodani strancima......
Post Reply