SDA - SzBiH

Suti i trpi

#1 SDA - SzBiH

Post by Suti i trpi »

Prosto ne mogu vjerovat da se na forumu vise vodi 'rat opozicije', nego sto se komentarise dosadasnji rad vladajuce koalicije. Kakvo je raspolozenje na ovom forumu (i drugim medijima), nebi me iznenadilo da i naredne 4 godine gledamo iste stranke na vlasti...

Jesu li opozicio stranke veci problem od vladajuci stranki?
Kako ocjenjujete ove 4 godine vladanja SDA i SzBiH?
Da li mislite da ce SDA i SzBiH ponovo formirat vlast?
saraj.ba

#2 Re: SDA - SzBiH

Post by saraj.ba »

Jadno je i bijedno sta rade. Evo neka mi neko kaze sta su to oni dobro uradili otkad su na vlasti? Bolje mi je da o njima nista ne pisem... :x Pokusavam da se sjetim bar neceg dobrog sto su uradili ali ne ide.
Samo kad se sjetim onog cuvenog zakona o placama e stvarno me zanima da li oni imaju makar malo morala,da li se stide?
A sto se tice zajednickog formiranja vlasti sve ce oni uraditi i dusu bi vragu prodali samo da ostanu u foteljama.
Kljuc je u omladini,moramo izaci na izbore,jer inace nemamo pravo da se zalimo.
Control panel

#3 Re: SDA - SzBiH

Post by Control panel »

nadam se da SBIH od oktobra pada u zaborav, a da ce SDA za koju godinu. i da onda mozemo poceti graditi ovu napacenu zemlju
ja_sin_sam_tvoj

#4 Re: SDA - SzBiH

Post by ja_sin_sam_tvoj »

SBiH se ponaša kao stranka opozicije, uvijek im je to bila praksa u izbornoj godini... Dovoljno da uzmu neke pozicije sa kojih će da ordiniraju kriminalno i što je najgore, da prave opstrukcije koje usporavaju napredak, da ne kažem zaustavljaju...
and

#5 Re: SDA - SzBiH

Post by and »

ja_sin_sam_tvoj wrote:SBiH se ponaša kao stranka opozicije, uvijek im je to bila praksa u izbornoj godini... Dovoljno da uzmu neke pozicije sa kojih će da ordiniraju kriminalno i što je najgore, da prave opstrukcije koje usporavaju napredak, da ne kažem zaustavljaju...
a kako bi okarakterisao sda?
ima li tamo kokuza?
cyprus

#6 Re: SDA - SzBiH

Post by cyprus »

Umjesto Haretovih ulijeću Fahrini i opet smo na istom :-) . Istina, pozitivno je što će SDA također doživjeti pad...
ja_sin_sam_tvoj

#7 Re: SDA - SzBiH

and wrote:
ja_sin_sam_tvoj wrote:SBiH se ponaša kao stranka opozicije, uvijek im je to bila praksa u izbornoj godini... Dovoljno da uzmu neke pozicije sa kojih će da ordiniraju kriminalno i što je najgore, da prave opstrukcije koje usporavaju napredak, da ne kažem zaustavljaju...
ima li tamo kokuza?
SDA je najjača stranka koja vodi odgovornu politiku...

Sve šta se spočitava kao krivica SDA je totalno neutemeljeno i bez argumenata, navedi mi konkretan argument protiv sda i ja ću priznati da si u pravu.

Sjećaš li se aprilskog paketa 2006 godine, sjećaš li se SBiH-a, a sjećeš li se SDP-a i SDA. Lično smatram da je obaranje aprilskog paketa ključni trenutak koji je pokrenuo negativni bilans funkcionisanja države u posljednje 4 godine.

Ovo što neko spominje koaliciju SDA i SBiH, to je smiješno...nakon aprilskog paketa SDA i SBiH su totalno nespojivi.
cyprus

#8 Re: SDA - SzBiH

Post by cyprus »

ja_sin_sam_tvoj wrote:...Ovo što neko spominje koaliciju SDA i SBiH, to je smiješno...nakon aprilskog paketa SDA i SBiH su totalno nespojivi.
Ta "nespojivost" im nije smetala da već nakon oktobra iste godine opet uđu u koaliciju :oops:
ja_sin_sam_tvoj

#9 Re: SDA - SzBiH

cyprus wrote:
ja_sin_sam_tvoj wrote:...Ovo što neko spominje koaliciju SDA i SBiH, to je smiješno...nakon aprilskog paketa SDA i SBiH su totalno nespojivi.
Ta "nespojivost" im nije smetala da već nakon oktobra iste godine opet uđu u koaliciju :oops:
Budi realan i samo ocijeni finkcionisanje te koalicije u kantonu Sarajevo...

Jel tako da premijer kantona ne benda ni 2% delegate SDA u kantonu..?

A onda razmisli malo o periodu kad je Denis Zvizdić bio premijer kantona i realan zaključak ti se sam nametne, da je Zvizdić do sad najbolji premijer kantona Sarajevo...koji je najviše dobra uradio za isti kanton. 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: SDA - SzBiH

Post by Truba »

dovoljno je postaviti one liste na kojima smo predzadnji u svakoj šemi i mjerenju
tako da
rezultati rada političara se vide
and

#11 Re: SDA - SzBiH

Post by and »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
and wrote:
ima li tamo kokuza?

Sve šta se spočitava kao krivica SDA je totalno neutemeljeno i bez argumenata, navedi mi konkretan argument protiv sda i ja ću priznati da si u pravu.

Sjećaš li se aprilskog paketa 2006 godine, sjećaš li se SBiH-a, a sjećeš li se SDP-a i SDA. Lično smatram da je obaranje aprilskog paketa ključni trenutak koji je pokrenuo negativni bilans funkcionisanja države u posljednje 4 godine.

Ovo što neko spominje koaliciju SDA i SBiH, to je smiješno...nakon aprilskog paketa SDA i SBiH su totalno nespojivi.
daj ti meni primjer te odgovorne politike
and

#12 Re: SDA - SzBiH

Post by and »

kao najjača i odgovorna stranka,
može par odgovora?
da li imamo bosansku banku,zašto skoro sve državne firme primaju platu preko unikredit banke čija je centrala u hercegovini i inostranstvu?
zašto kupujemo hrvatske i slovenačke proizvode u konzumu i merkatoru?
čije gorivo i gdje sipamo?......
jako odgovorno
ja_sin_sam_tvoj

#13 Re: SDA - SzBiH

and wrote:daj ti meni primjer te odgovorne politike
Odgovorna politika je POLITIKA KOMPROMISA, to Tihić ko papagaj ponavlja, a tako i radi... Međutim jedina stvar koja se dešava kao reakcija, na Tihićeve konstruktivne stavove, jeste neko ismijavanje i izmišljanje da je Tihić bio nečiji špijun, da je bio matičar...i sl.

Tihićeve velike zasluge su Ukidanje naziva poput Srpsko Sarajevo, Srbinje i slično... to je on sve polako završio...
Zatim, jedinstvena Državna Granična Služba, Jedinstvena Vojska...i.t.d. Bio je na putu da riješi problem reforme policije, međutim oboren aprilski paket je, kao prvo Tihića uklonio iz predsjedništva gdje je radio vrhunski posao, a uz to i zaledio reforme policije kao i večinu reformi u BiH, koje za 4 godine od 2006. godine nisu makle sa mrtve tačke...

Smatram, da uređena policija predstavlja prekretnicu u napretku države... da bi se to postiglo... bili su potrebni pregovori poput Pruda, Butmira.... ali SBiH je opet obarao i obarao...i nije se ništa uspjelo dogovoriti...

Eto dao sam ti primjer i odgovorne, a i neodgovorne politike....
Last edited by ja_sin_sam_tvoj on 17/07/2010 01:37, edited 1 time in total.
ljudozder

#14 Re: SDA - SzBiH

Post by ljudozder »

Jbg žao mi je što SBiH ne dobije više glasova da ne mora pravit koalicije s ovim levatima da bi ostala u vlasti, al eto... valjda dođe i Harisovo vrijeme jednom, al 100% njegovo, bez levata, ovako što god pokuša uradit, sjebe ga Uhonja. A što se tiče aprilskog paketa, Haris zbog tog ima moj doživotni respekti i kad ne bi više ništa uradio, doviđenja

Control panel wrote:nadam se da SBIH od oktobra pada u zaborav, a da ce SDA za koju godinu. i da onda mozemo poceti graditi ovu napacenu zemlju
Svaka čast, stvarno pametno razmišljanje, nema šta, isto ja kad sam imo 6 godina :lol: Hahahaha SDA gradi zemlju napaćenu hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa svaka čast Alijaš :D
Last edited by ljudozder on 17/07/2010 01:34, edited 1 time in total.
ja_sin_sam_tvoj

#15 Re: SDA - SzBiH

and wrote:kao najjača i odgovorna stranka,
može par odgovora?
da li imamo bosansku banku,zašto skoro sve državne firme primaju platu preko unikredit banke čija je centrala u hercegovini i inostranstvu?
jako odgovorno
To pitaj Nikolu Špirića... :wink:
and

#16 Re: SDA - SzBiH

Post by and »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
može par odgovora?
jako odgovorno
što špirića?vi nemate ništa s tim.vi ste više za geografiju,mijenjanje imena gradova i sl.odgovorna politika je i dovela do toga da se ti gradovi tako nazovu,da u njima nema bošnjaka i da se i danas ne vraćaju,a imovinu prodaju u bescjenje.
ja_sin_sam_tvoj

#17 Re: SDA - SzBiH

and wrote:
ja_sin_sam_tvoj wrote:
može par odgovora?
jako odgovorno
što špirića?vi nemate ništa s tim.vi ste više za geografiju,mijenjanje imena gradova i sl.odgovorna politika je i dovela do toga da se ti gradovi tako nazovu,da u njima nema bošnjaka i da se i danas ne vraćaju,a imovinu prodaju u bescjenje.
U državnom parlamentu ove godine od 200 zakona oboreno je 150. Misliš li da je to SDA oborila ili SNSD kojeg je proizveo Silajdžić sa parolom 100% BiH?
and

#18 Re: SDA - SzBiH

Post by and »

odgovori ti meni na ova pitanja što si me na špirića uputio.to nema veze ni sa snsd-om,ni sa špirićem,već sa vašom odgovornom strankom.
ja_sin_sam_tvoj

#19 Re: SDA - SzBiH

and wrote:odgovori ti meni na ova pitanja što si me na špirića uputio.to nema veze ni sa snsd-om,ni sa špirićem,već sa vašom odgovornom strankom.
Kako ću ti ja na to odgovorit, kad je to Špirićeva stvar... Znaš i sam da poljoprivrednici spavaju pred državnim parlamentom, a da u tom istom parlamentu SNSD vodi glavnu riječ...

Znaš i sam da postoje ministarstva kojima je špirić nadređen... a upravo su oni ti koji ti trebaju dati odgovor...

Meni je stvarno žao što imaš plitko shvatanje, pa ne shvataš da te stvari trebaš pitati Špirića.
valterbranisarajevo

#20 Re: SDA - SzBiH

Post by valterbranisarajevo »

Kada bi se jednom donio Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, počeo primjenjivati i ta imovina oduzimati, siguran sam da bi se 90% te imovine "našlo" kod simpatizera SDA i SBiH, a u pitanju su milioni, možda i milijarda...To je onaj novac koji nam nedostaje da se pokrene privreda, povećaju penzije, poboljša status policajaca, vatrogasaca.

Dovljno je pogledati rezultate njihove vlasti u sarajevskom kantonu: opšta nesigurnost građana, zagađena izvorišta vode, zaraze i prljavština u zdravstvenim ustanovama, finaciranje idiotskih projekata kao što su koncerti lepe Brene i razne druge budalaštine, koride, divlja gradnja na klizištima i vodozaštitnim zonama, katastrofalan gradski saobraćaj psihički bolesni direktori kao što je Arzija Mahmutović...segregacija djece po vjerskoj i nacionalnoj osnovi još u vrtićima, mlijeko u prahu, kuhane salame za djecu, limuntos, kupovina nagrada.Apsolutna kontrola i vezanje ruku tužilaštvu i sudstvu u borbi protiv kriminala..(sreća pa su stranci izmislili funkciju policijski komesar inače bi i policija bila kao sudstvo i tužilaštvo - ovako ne mogu prići jer ministar ima male ovlasti, a komesar nije stranački čovjek pa je to jedna od rijetkih institucija koja funkcioniše donekle dobro)...uništavanje i rušenje kulturno istorijskih spomenika pod zaštitom države (Tašlihan)i urbanistički kulturocid na Baščaršiji....

uh zaboli me ruka.... :run: ali ako treba još..bojim se past će server... :mrgreen:
Last edited by valterbranisarajevo on 17/07/2010 02:09, edited 1 time in total.
and

#21 Re: SDA - SzBiH

Post by and »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
and wrote:odgovori ti meni na ova pitanja što si me na špirića uputio.to nema veze ni sa snsd-om,ni sa špirićem,već sa vašom odgovornom strankom.
Kako ću ti ja na to odgovorit, kad je to Špirićeva stvar... Znaš i sam da poljoprivrednici spavaju pred državnim parlamentom, a da u tom istom parlamentu SNSD vodi glavnu riječ...

Znaš i sam da postoje ministarstva kojima je špirić nadređen... a upravo su oni ti koji ti trebaju dati odgovor...

Meni je stvarno žao što imaš plitko shvatanje, pa ne shvataš da te stvari trebaš pitati Špirića.
znači od špirića sam trebao očekivati da bošnjaci imaju jaku banku,da telekom i ostale državne firme primaju platu preko njih,da se ne iznose pare lopatama u hercegovinu i okolne zemlje

špirić zna zašto mi nemamo energopetrol i zašto smo nesposobni da sipamo gorivo.baš bih ga pitao koliko se trebaš truditi da u biznisu u kojem cijeli svijet zarađuje ti jedini na svijetu bankrotiraš.

toga se ja i bojim,da ću pored vas odgovornih,izgleda ja za sve morati pitati špirića.
ja_sin_sam_tvoj

#22 Re: SDA - SzBiH

and wrote:
ja_sin_sam_tvoj wrote:

znači od špirića sam trebao očekivati da bošnjaci imaju jaku banku,da telekom i ostale državne firme primaju platu preko njih,da iznose pare lopatama.....

špirić zna zašto mi nemamo energopetrol i zašto smo nesposobni da sipamo gorivo.baš bih ga pitao koliko se trebaš truditi da u biznisu u kojem cijeli svijet zarađuje ti jedini na svijetu bankrotiraš.

toga se ja i bojim,da ću pored vas odgovornih,izgleda ja za sve morati pitati špirića.
Dobro je da si to shvatio...već jednom.

Hajde ti meni objasni, kako će funkcionisati pravni sistem u državi gdje postoje dvije policije?
Kako ćeš obezbijediti da ti bude sigurna ekonomija, bankarstvo i sl u državi gdje imaš dvije policije?

Policija je temeljna stvar i prvo se to treba riješiti na državnom nivou, a sve dok država nije na jakim temeljima ne može se lahko uređivati ostala problematika.
Control panel

#23 Re: SDA - SzBiH

Post by Control panel »

ljudozder wrote:
Control panel wrote:nadam se da SBIH od oktobra pada u zaborav, a da ce SDA za koju godinu. i da onda mozemo poceti graditi ovu napacenu zemlju
Svaka čast, stvarno pametno razmišljanje, nema šta, isto ja kad sam imo 6 godina :lol: Hahahaha SDA gradi zemlju napaćenu hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa svaka čast Alijaš :D
haj malo potrazi po forumu za koga sam ja ako nisi shvatio moj post.
PAZI

#24 Re: SDA - SzBiH

Post by PAZI »

ja_sin_sam_tvoj wrote:
and wrote:
ima li tamo kokuza?

Bakire...jedini sine(barem sudeći prema niku)
SDA(Sumnjivo Društvo Alijino)je najveće zlo koje se moglo dogoditi i događa se Bosanskohercegovačkim Muslimanima..Taj vješto iskonstruisani i dobro osmišljeni pokret,nikada nije ni bio niti je sada ozbiljna politička partija,nego je isključivo i samo poslužio i služi i danas veliko srpskim projektima,odnosno opravdanju sprovođenja njihovih ideja u Bosni i Hercegovini(nažalost zemlji koje više nema)..."Sitna boranija"(Mladi muslimani)itekako su poslužili:Dobrici Ćosiću,Vojislavu Šešelju i kompaniji da jeftinom forom po ko zna koji put,"navuku na fes haršlama","Primitivne,neobrazovane,nepismene glupe bosanske muslimane,one koji se fale svojom glupošću",da euforično prihvate "nesretne mučenike u ime naroda svog", u nadolazećim demokratskim procesima u bivšoj Jugoslaviji...te da se upotpunosti razračunaju i dotuku Muslimanske političke i intelektualne veličine poput braće Pozde rac, braće Dizdarević,prof.Halida Čauševića,prof Fuada Muhića i drugih....!O stvarnoj isti ni o SDA,njenim tv o rcima,prethodn ici i sv emu što je to zlo napravilo Bosni i Hercegovini HITNO bih trebao nezavisni tim hi storičara,Sociologa,Politikologa.., pa i Psihologa da donesenepristrasan i ob jektiv an sud(ocj enu)
A ti pametni sine:
Razlike između :Alije,Slobe ,Franje;Raše, Mome, Mate????u predratno m ratnom i poratnom ponašanju globalno
Razlike u odgovornosti stradanja Muslimana između SDS i SDA???u BiH (1992-1995)
Razlike u po imanju i shv atanj u države(stvarnom, p raktičnom n e virtualno m )izm eđu SDA,SDS i HDZ BiH???
Razlke u tretiranju Vjerskih veledostojnika iz među SDA,SDS,HDZ u BiH???
Razlike u t retiran j u žrtava mržnje i gen ocida(Musli mana)izmeđ u SDA ili bilo koje partije u RS -u???
Razlike u tretir anj u stvarnih bor ac a ARBiH iz među SDA i bil o koje stranke u RS-u
ljudozder

#25 Re: SDA - SzBiH

Post by ljudozder »

Control panel wrote:
ljudozder wrote:
haj malo potrazi po forumu za koga sam ja ako nisi shvatio moj post.
stvarno se izvinjavam ako sam pogriješio, al i dalje ne kontam :S "nadam se da SBIH pada u zaborav od oktobra"
Post Reply