SDA se raspada
- Agron P
#51 Re: SDA se raspada
Pravo je pitanje kako neko moze podrzavati stranku ciji predsjednik zmaj od Gusinja nezna padeze Bosanskog jezika? Prije 25 godina je stigao sa kesom u ruci i jos nije naucio nas jezik, treba ga deportovat.
Usput u kojoj to zemlji sem nase neko roden u inostranstvu moze biti kandidat za predsjednika?
Predsjednik predstavlja jedinstvo zemlje.
Usput u kojoj to zemlji sem nase neko roden u inostranstvu moze biti kandidat za predsjednika?
-
VjecitiStudent
#52 Re: SDA se raspada
Kako ste takvom mogli dati da vam nacionalnu novinu pravi?Agron P wrote:Pravo je pitanje kako neko moze podrzavati stranku ciji predsjednik zmaj od Gusinja nezna padeze Bosanskog jezika? Prije 25 godina je stigao sa kesom u ruci i jos nije naucio nas jezik, treba ga deportovat.
-
de balzac
#53 Re: SDA se raspada
Agron P wrote:Pravo je pitanje kako neko moze podrzavati stranku ciji predsjednik zmaj od Gusinja nezna padeze Bosanskog jezika? Prije 25 godina je stigao sa kesom u ruci i jos nije naucio nas jezik, treba ga deportovat.
a kandidat ti sa avatara
-
neki
#54 Re: SDA se raspada
Ne znam prije koliko si ti dosao ali nisi ni ti puno bolji...Agron P wrote:Pravo je pitanje kako neko moze podrzavati stranku ciji predsjednik zmaj od Gusinja nezna padeze Bosanskog jezika? Prije 25 godina je stigao sa kesom u ruci i jos nije naucio nas jezik, treba ga deportovat.
da krenemo od okruzenja? u Hrvatskoj, Srbiji...Agron P wrote:Usput u kojoj to zemlji sem nase neko roden u inostranstvu moze biti kandidat za predsjednika?
- escobar__
#55 Re: SDA se raspada
Toj kriminalnoj organizaciji je davno bilo vrijeme za raspad.
-
almir90
#56 Re: SDA se raspada
Nemaju izgleda više šta da kradu, pa je borba za opstanak u vlasti, ko će biti jači i izdržati ovo sve, a ko će biti donji, saznat ćemo u narednom periodu. Bratstvo-jedinstvo unutar SDA je u raspadu, šućur Allahu. 
- It_is_a_Leclerc
#57 Re: SDA se raspada
Na hiljadu se dijelova raspali dabogda.Salmir Kaplan jučer je javno preko “Saffa” otkrio što se događalo na sjednici u četvrtak i to bi moglo izazvati nove potrese u vrhu SDA.
- Nakon što je Salko Sokolović kazao da stranku vode sarajevski “minderi”, javio sam se za riječ i rekao da on i Zijad Hadžiomerović takav “minder” vode u Mostaru. Hadžiomerović mi je rekao da je on to osnovao kada sam ja bio u pelenama. Uputio mi je pred svima prijetnje da će mi grkljan iščupati nakon što sam rekao da je nedopustivo što je dao odobrenje za mirovinu ratnom zločincu Vojislavu Šešelju (Hadžiomerović je ravnatelj Instituta za medicinska vještačenja – op.a.). Na to mi je on pred svima rekao “da mi Šešelj majku”. Ustao sam i napustio sastanak uz opasku da ne mogu sjediti na sjednici na kojoj mi se psuje majka – ispričao je Kaplan i dodao:
- kamen spoticanja
#58 Re: SDA se raspada
Cuj kaplana cujIt_is_a_Leclerc wrote:Na hiljadu se dijelova raspali dabogda.Salmir Kaplan jučer je javno preko “Saffa” otkrio što se događalo na sjednici u četvrtak i to bi moglo izazvati nove potrese u vrhu SDA.
- Nakon što je Salko Sokolović kazao da stranku vode sarajevski “minderi”, javio sam se za riječ i rekao da on i Zijad Hadžiomerović takav “minder” vode u Mostaru. Hadžiomerović mi je rekao da je on to osnovao kada sam ja bio u pelenama. Uputio mi je pred svima prijetnje da će mi grkljan iščupati nakon što sam rekao da je nedopustivo što je dao odobrenje za mirovinu ratnom zločincu Vojislavu Šešelju (Hadžiomerović je ravnatelj Instituta za medicinska vještačenja – op.a.). Na to mi je on pred svima rekao “da mi Šešelj majku”. Ustao sam i napustio sastanak uz opasku da ne mogu sjediti na sjednici na kojoj mi se psuje majka – ispričao je Kaplan i dodao:
Pa zijad mu je bio drugar u vaktu kad je tihic bio boss
Si vidio kako se patroni mjenjaju
- pumica
#59 Re: SDA se raspada
E to je fahro...razvlaciti bakirovu mrtvu majku je dokaz...It_is_a_Leclerc wrote:
Bla bla bla.
Razvlačiti mrtvog čovjeka je dokaz nemoći, neznanja i besramne količine bešćutnosti i pomanjkanja kućnog i svakog drugog odgoja.
- @mba
#60 Re: SDA se raspada
SDA nikad jaca, samo neka ciste!
- shibonja
#61 Re: SDA se raspada
Za sve koji se jos uvijek pitaju ko je ideoloski tvorac ISIS-a
Gledati od 1:25

Gledati od 1:25
- Helena2014
#62 Re: SDA se raspada
mefistofilis wrote:ne razumijem kako neko moze biti pismen i podrzavati SDA
Ovo se pak ima smatrati uvredom
- Helena2014
#63 Re: SDA se raspada
kamen spoticanja wrote:Cuj kaplana cujIt_is_a_Leclerc wrote:Na hiljadu se dijelova raspali dabogda.Salmir Kaplan jučer je javno preko “Saffa” otkrio što se događalo na sjednici u četvrtak i to bi moglo izazvati nove potrese u vrhu SDA.
Pa zijad mu je bio drugar u vaktu kad je tihic bio boss
Si vidio kako se patroni mjenjaju
Navodno, Adil Osmanović, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Salko Sokolović, Nermin Mandra, Josip Jurišić, Sejad Delić i Salmir Kaplan su “u jednoj liniji” i njihovi odnosi s ostalim članovima Predsjedništva SDA, a ukupno ih je 30, prilično škripe. Može li se to podvoditi pod demokratsko pravo na različito mišljenje, tek će se vidjeti.
Zanimljivo je, možda i znakovito, navodi list, da su ostali članovi Predsjedništva SDA šutke prešli preko okršaja između Hadžiomerovića i Kaplana i nastavili zasjedanje kao da se ništa nije dogodilo.
Kako neslužbeno doznaju, Izetbegović je vodio nakon sastanka pojedinačne razgovore s članovima Predsjedništva SDA.
-
mefistofilis
#64 Re: SDA se raspada
nije to uvreda, vise pitanjeHelena2014 wrote:mefistofilis wrote:ne razumijem kako neko moze biti pismen i podrzavati SDA
kako ne bivaju odbiveni samijem pojavama otijeh sda glavesina i njihovom (ne)elokvencijom.
- Helena2014
#65 Re: SDA se raspada
mefistofilis wrote:nije to uvreda, vise pitanjeHelena2014 wrote:mefistofilis wrote:ne razumijem kako neko moze biti pismen i podrzavati SDA
kako ne bivaju odbiveni samijem pojavama otijeh sda glavesina i njihovom (ne)elokvencijom.
Kao pojedinaca takvih mrskih i odvratnih ima u svim strankama, ali oni ne čine ideju, oni su samo članovi kao i drugdje
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#66 Re: SDA se raspada
SDA i ideje
Sem ako se pod to ne smatra i SCC i trzni centri, Poljine hills
....i tajkunizacija drustva....i korupcija kapilatno.
Ako je to pod SDA ideje, onda su prva liga.
Sem ako se pod to ne smatra i SCC i trzni centri, Poljine hills
Ako je to pod SDA ideje, onda su prva liga.
- nikad_vise
#67 Re: SDA se raspada
Ne vidim razlog da se bilo ko nasladuje nekim cijepanjima u SDA.To je stranka koja je pobjedila na izborima i najmanje sto nam treba je da zbog svojih unutarstranackih problema izgubi politicku snagu da pokrene bilo sta u drzavi.
Nisam glasao za SDA ni na jednom nivou ali je cinjenica da ce oni u naredne 4 godine biti motor drzave i federacije i moj interes kao i interes svih gradjana je da izaberu najbolje ljude i pokusaju nesto da urade.Onaj javasluk koji smo gledali u dosadasnjim godinama tesko da se moze ponoviti.
Nisam glasao za SDA ni na jednom nivou ali je cinjenica da ce oni u naredne 4 godine biti motor drzave i federacije i moj interes kao i interes svih gradjana je da izaberu najbolje ljude i pokusaju nesto da urade.Onaj javasluk koji smo gledali u dosadasnjim godinama tesko da se moze ponoviti.
- O'zone
- Globalni moderator
#68 Re: SDA se raspada
Bil hajr
-
Innovation
#69 Re: SDA se raspada
Helena2014 wrote:Kao pojedinaca takvih mrskih i odvratnih ima u svim strankama, ali oni ne čine ideju, oni su samo članovi kao i drugdje
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#70 Re: SDA se raspada
U Jedinstvu je snaga
- Helena2014
#71 Re: SDA se raspada
It_is_a_Leclerc wrote:Na hiljadu se dijelova raspali dabogda.Salmir Kaplan jučer je javno preko “Saffa” otkrio što se događalo na sjednici u četvrtak i to bi moglo izazvati nove potrese u vrhu SDA.
Krajšnik koji mrzi SDA
Pa tamo barem uvijek pobjeđuju, ko bio, ko ne bio u drugim dijelovima BiH(osim kad je bio Lipovača, LAST 10 YEARS)
- tandmand
#72 Re: SDA se raspada
Kad je u pitanju opstanak BiH i Bosnjaka u njoj kao politickog faktora, onda moras podrzavati napore unutar SDA koji u tom pogledu mogu dati pozitivne rezultate. Sto se tice korupcije, nepotizma, nesposobnosti i nezainteresiranosti vodjenja ekonomije te laznih diploma, to je drugi par opanaka, bolje reci unutar-bosnjacko pitanje koje ce se kada tada morati rijesiti. Po tome pitanju za SDA je najbolje da se unutrasnjom reformom "iščiste". Alternative za sad nema, jer stranke socijaldemokratskog tipa su minorne po ljudskim resursima. Da osvoje vlast ne bi imali ljude koji bi zauzeli funkcije. SDP se pokazao kao stranka kojoj nije stalo do drzave i obicnog covjeka a kamoli nacionalnog interesa Bosnjaka ....mefistofilis wrote:ne razumijem kako neko moze biti pismen i podrzavati SDA
SBB mi izgleda kao stranka kojoj nije stalo do unutrasnje integracije BiH, jer su ponekad izgledali kao glasnogovornici HDZa po pitanj tkzv. "hrvatskog pitanja". Vise mi lice na kopiju DNZ.
Da se razumijemo, uopce nisam neki fan SDA ali to je trenutno najbolje sto imamo kada je u pitanju otpor separatistima.
Treba raditi sa materijalom koji se ima, umjesto da se prepustamo idealistickim cekanjima.
Svaki put nam je sa ljevice dosao lazni Valter a Tito nikako da ustane.
-
The BEN10
#73 Re: SDA se raspada
Šta je reći, dokle je stigao raspad? 
- jazzer
#74 Re: SDA se raspada
A u tom javasluku prethodnih godina ucestvovali su americki demokrati, njemacki CDU i britanski liberali?nikad_vise wrote:Ne vidim razlog da se bilo ko nasladuje nekim cijepanjima u SDA.To je stranka koja je pobjedila na izborima i najmanje sto nam treba je da zbog svojih unutarstranackih problema izgubi politicku snagu da pokrene bilo sta u drzavi.
Najbolji su mi ovi ''nisam ja glasao za SDA ali...'', a onda ovo boldirano
-
razonoda
#75 Re: SDA se raspada
A BAKIR ZIVU MAJKU UVALIO U KRIMINAL I TO SVE SNIMAO I POSLAO FAHRI, nebi li ovaj crko od zavisti.pumica wrote:E to je fahro...razvlaciti bakirovu mrtvu majku je dokaz...It_is_a_Leclerc wrote:
Bla bla bla.
Razvlačiti mrtvog čovjeka je dokaz nemoći, neznanja i besramne količine bešćutnosti i pomanjkanja kućnog i svakog drugog odgoja.