Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alfons Kauders wrote:
samo se ti kuni u njega, ali u svojoj kuci... u mojoj su se za to batine fasovale...
Zbog takvih i drugih stvari, ona drzava je i propala!
ona drzava je propala jer moji starci, nene i djedovi, nisu dali da se psuje bog i da se kune bogom?
Mislim da se niste razumjeli.
Jeste, bilo je i kod mene takvih koji su govorili da se ne treba u Boga kleti. Mislim da je to bio strah kod tvojih (i mojih) da mozda i nije tako kao sto ti tvrdis i Bogom se kunes, te s'vremenom je to postala i zabranjana stvar.
Sve u svemu pozdravljam vas za danas.
Da je bilo vise slobode u onoj drzavi, da svako moze reci sta ga boli, da nije bilo dozivotnog predsjednikovanja pa da narod bira, sloboda stampe, itd... siguran sam da bi i danas zivjeli u Jugoslaviji!
U svakom slucaju, pozdravljavam vas.
Odoh krave namijeriti.
Avdo Z. wrote:Zasto vi pojedinci maltene opravdavate agresiju na BiH izjednacavanjme SDA (za koju je tada bilo 90% Bosnjaka) sa SDS - om, HDZ-om, nacistima, fasistima i slicnim govnima. Vi komunisti, ste bili na vlasti tolike godine pa je logicnije da ste vi doveli do onoga sto se desilo, nego sto to prebacujete jedinoj bosnjackoj stranci iz toga vremena. Vi, bosnjacki komuniste ste naj gori (od svih komunista) na prostoru bivse Yugoslavije, vi se jedini jos uvijek vodite partijskim nacelima po kome vam je Bog najveci neprijatelj, vi jedini Selam zabranjujete, vi jedini krme u cisto bosnjackom selu okrecete, vi jedine se agresoru u guzicu uvlacite. I to sve, kad ste se samo malo vlasti docepali, nedo vam Bog furcata, goli otok bi bio mila majka.
Kakva ti je ovo postavka, koda si išao u školu ajatolaha Homeinija. A SDA je ako ne znaš finansirana iz Beograda, da bi rušila bosanske komuniste (najprogresivnije krilo SKJ u to vrijeme), sa velikosrpskim SDS i velikohrvatskim HDZ, koji su ustvari nacional-socijalisti. U BiH komunisti nisu mahom preuzeli matricu nacionalizma kao oni u Srbiji i Hrvatskoj, te su predstavljali problem za planove Tuđimana i Miloševića. Ali njihov vrijedni saradnik Alija se tu našao i omogućio pobjedu njihovim stalitima. A znalo se šta zatim slijedi, agresija na BiH i podjela BiH. A preporučujem ti i da odeš na dekontaminaciju mozga. Da nisi možda član Narodne bošnjačke stranke, jer ko da te Latić obrazuje.
Avdo Z. wrote:Vi iz SDA, treba vas dobro degeneciti sto ste unakazili ideje rahmetli Alije Izetbegovica, sto samo na sebe mislite, sto smatrate da je dovljno sto su vase casne stranacke kolege skocili prvi u odbranu BiH, pa vi koji ste tada u misijoj rupi bili hocete sada da se prikazete kao spasiocima i time dobijete svakakav imunitet. Mislite da je dovoljno da ste jednom osvojili vlast i da onda mozete da varate, kradete, marifetlucite. Mislite da je narod ovce koje ce poslucno ici za zvonom pa se trudite da vam zvono bude sto jace, a ko yebe rezultate. Mars smjesta na remont, ako ovako nastavite bicete gori cak i od olosa kakav je SDP (komunisti sugavi).
Pa SDA je i za vrijeme Alije bila što i sad, begovat za Bošnjakistan!
Vozdra raja wrote:Da je bilo vise slobode u onoj drzavi, da svako moze reci sta ga boli, da nije bilo dozivotnog predsjednikovanja pa da narod bira, sloboda stampe, itd... siguran sam da bi i danas zivjeli u Jugoslaviji!
U svakom slucaju, pozdravljavam vas.
Odoh krave namijeriti.
otidji ti u banjaluku sad pa reci sta te boli, da vidis slobode... i da vidis sta ce te poslije zabolit... smijesno... nek smo sad slobodni, u fildzanu....
MuaDib wrote: U BiH komunisti nisu mahom preuzeli matricu nacionalizma kao oni u Srbiji i Hrvatskoj, te su predstavljali problem za planove Tuđimana i Miloševića. Ali njihov vrijedni saradnik Alija se tu našao i omogućio pobjedu njihovim stalitima. A znalo se šta zatim slijedi, agresija na BiH i podjela BiH.
I tako su naravno svi jednako krivi!
Rodila ga majka njegova srpska koja ga nauci 'vako lagati
Ovaj gore post uvazenog Muadiba je pjesma za sve srpske ultranacionaliste; s obzirom da je srpska krivica ocigledna, daj onda sta das pa se izmisli -eto svi su krivi...
Samo izbroji masovne grobnice, a na drugoj strani sacuvane crkve u federaciji, pa ce ti bas biti jasno kako su svi bili isti...
P.S. Da su nam pobijedili sdp-ovci, rata ne bi bilo. Sloba bi se uplasio mitinga uz pjesmu Druze Tito mi ti se kunemo i odustao bi od Velike Srbije...
MuaDib wrote: U BiH komunisti nisu mahom preuzeli matricu nacionalizma kao oni u Srbiji i Hrvatskoj, te su predstavljali problem za planove Tuđimana i Miloševića. Ali njihov vrijedni saradnik Alija se tu našao i omogućio pobjedu njihovim stalitima. A znalo se šta zatim slijedi, agresija na BiH i podjela BiH.
Ovaj gore post uvazenog Muadiba je pjesma za sve srpske ultranacionaliste; s obzirom da je srpska krivica ocigledna, daj onda sta das pa se izmisli -eto svi su krivi...
Samo izbroji masovne grobnice, a na drugoj strani sacuvane crkve u federaciji, pa ce ti bas biti jasno kako su svi bili isti...
P.S. Da su nam pobijedili sdp-ovci, rata ne bi bilo. Sloba bi se uplasio mitinga uz pjesmu Druze Tito mi ti se kunemo i odustao bi od Velike Srbije...
Ovdje se neki stvarno provaljuju...
živa istina.
i po drugi put na ovoj temi:
"Ako pobijedi Durakovic (SDP) bice rata, a ako pobijedi Alija (SDA)... dogovoricemo se."
Moj Tito, samo da vidis kakve se sve gamadi nakotilo.
...ma, kakva jedna, SEADAM Nobela je Josip zasluzio!
Sta nam cetnici uradise... Hajde sto pobise toliki svijet i sklepase instant mrznju al' sto nam protjerase mozgove i nakotise ovoliku gamad, to baska! Definitivno, SANU-u jedan dubok naklon za organizaciju, implementiranje i stabilizaciju cijelog projekta! Jednostavno, za udzbenika.
Vozdra raja wrote:Fasisticka/komunisticka podjela ljudi; na bolje i lose! Protiv ovoga se treba itekako boriti!
nisam mogo odolit a da ovo opet ne citiram, brilijantno...
Mislio sam na bolje i losije, ali po komunistickom svatanju. Ako nisi uz nas, protiv si nas -ides na Goli otok. sto itekako smrdi na fasizam!
Ali ne sumnjam da mnogi nisu ahvatili...
Bolje i losije, po komunistickom shvatanju? Izvini, ja nisam ni Marx, ni Engels, molim te pojasni mi, ovako neukom, o kojem se komunistickom shvatanju radi.
Ako nisi uz nas, protiv nas si, fasizam. To ti govoris, nakon sto si papanski izvrijedjao sve neistomisljenike na ovoj diskusiji, a maloprije si se MuaDibu i majke sjetio. Po licemjerju vas je najlakse prepoznat.
Pricas o slobodi, koje nije bilo o komunizmu, a sada tu istu slobodu misljenja gazis i vrijedjas svakog ko misli drugacije od tebe.
Pricas o masovnim grobnicama i zrtvama zlocinaca, kunes se Bogom, samo da bi pokrio svoje neznanje, mrznju, oholost. To su tvoji argumenti. "Allaha mi", "mama ti je srpkinja", "izbroji masovne grobnice"... Jadno, jeftino i odvratno.
Sva sreca pa Tuzli NIKAD necete pobijediti. Ne zato jer u Tuzli nema ljudi poput tebe, ne zato jer je trenutna garnitura u Tuzli dobra, vec zato jer je to Tuzla - grad se branio protiv AU okupacije 1878. i koji i danas bastini branitelje iz tog davno zaboravljenog vremena, grad koji je digao Husinsku bunu, grad koji je istjerao Svabe i Ustase 1943, a cak i pod njima smo imali svoje milicije, i konacno, grad koji je istjerao cetnike 1992.
Ako nekad zatreb, istjeracemo mi i "domace izdajnike", nikakav problem. Pljujete po nasim svetinjama, po nasim borcima, po nasem obrazu, a nicija do zore nije gorila. Samo mi nemamo Goli, mi to rjesavamo na licu mjesta, raspitaj se na Ozrenu.
Kratko i jasno ja žalim primitvce poput tebe, a šovinističko-mahalska politika izvire iz tebe kad nemaš argumenata, a kako bi ispao "riječit" koristiš predrasude, klevetanje i vrijeđanje. S takvim ja nemam šta pričati, a kamo li diskutovati. :
P.S. Nažalost ti si Karadžićev produkt i krunski dokaz za srpske ultranacionaliste, kako su oni bili "upravu"!
ovdje dosta forumasa mjesaju jabuke i kruske,kako rece ona ministrica za dvije skole pod jednim krovom,da jabuke i kruske ne mogu zajedno,svasta se moze vidjeti i cuti u nasoj bosni
dobar dio forumasa tvrdi da je sda nekakava vjernicka stranka,sa nekakvim djamijskim ljudima,koji kradu itd...
to je apsolutni promasaj
sda najmanje ima pravih vjernika u stranci,stavise mislim da ih i nema,ali nebi da sudim ko je kakav vjernik,ali djela covjeka sve govore
prosli premijer federacija,koji je od perjenica sda je poj... skoro sve kurve sto su radile po bordelima u lasvasnkoj dolini,frajer se nije trijeznio,u spaniji je bruku para prokockao,naravno te pare nije posteno zaradio,sad je mrtav i nek se pravda
to mi ne lici na vjernika covjeka,drugi bivsi premijer je bio najsretniji kad se dobro napije i olesi,ovaj sadasnji je pokrao sta je stigao i svi oni navrate na djumu pred izbore,eto da ih narod vidi
to se naziva licemjerije,i zamolio bi drage forumase da ne vrijedjaju ljude koji zaista se smatraju vjernicima,usporedjujuci ih sa ovom bagrom
sto se tice sdp-a i komunjara,pa vecina clanstva svih stranka su bivse komunjare i sda,hdz,sbih i ostalih
sigurno da u svim strankama ima dobrih ljudi i losih,evo cak i u toj krimigenoj sda imamo par svijetlih primjera poput kebe i smailovica u zenici,vjerovatno ima i drugih na lokalnim nivoima,sigurno da ih ima,ali na zalost u nasim medijima nije bas u trendu da se pise kad neki nacelnik nesto dobro i pohvalno uradi,vec samo nagativnosti i ubijaju ovaj jadni narod u pojam
koliko se ja sjecam u predratnom periodu i ratnom u tuzli su bili reformsti na vlasti,te se selimu i reformistima treba zahvaliti za odbranu tuzle,okolinim opcinama sda treba da se zahvali,jer tuzla se branila u brckom,gradachcu,teocaku,celicu,kalesiji
nije sve crno i bijelo,uglavnom je sve sivilo,sda je negdje dobro odradila posao,poput bihaca i krajine,zenice,tesnja,dok je u sarajevu,istocnoj bosni totalno uprskala
i kad kazem uprskali,ne mislim da su oni krivi za rat i pokolje,vec zato sto su nedovoljno pripremili narod za odbranu,zato sto su se pouzdali u zapad i da ce nas zapad spasiti od pokolja,to je njihova krivica,i krivi su jer su na lokalnom nivou postavljali ljude prema lojalnosti i familijarnoj liniji,a ne prema sposobnosti
i nija samo na aliji krivica,krivica je i na silajdjicu,ganicu,lagumdjiji,durakovicu,kljuicu,svi su oni odgovorni jer nisu upozorili naord i pripremili ga za rat
i sada u bosni,meni licno nije bitno ko je na vlasti,bitno je da imamo strucne i postene funkcionere,koji ce izvrsiti reformu drustva,obrazovanja,privrede,mi moramo mnogo toga da promjenimo,cak pocavevsi od porodice,da uvedemo zakon da ce rdoitelji odgovarati za postupke svoje djece,pa ako dijete ubije,ukrade,oca u zatvor,pa nece ti roditelji pustati djecu da ih ulica odgaja i jos mnogo toga treba da se promjeni
a hoce li to uraditi neko iz sdp-a ili sda ili sbih,ne interesujeme to nimalo,samo da se radi i mjenja na bolje
@ld ,mada si iznio gomilu stvari iz proslosti kojih se normalni ljudi stide,slozio bih se s tobom kada kazes "... i sada u bosni,meni licno nije bitno ko je na vlasti,bitno je da imamo strucne i postene funkcionere,koji ce izvrsiti reformu drustva..." sto ovi koji jesu na vlasti tome uopce nisu dorasli, govorim o generalnoj svijesti politicara o vlastitoj odgovornosti.
Kakva ti je ovo postavka, koda si išao u školu ajatolaha Homeinija.
Kako to mislis? Znam da su jugoslovenski komunisti zabranjivali religiju, u stvari bolje receno sugerisali da se drzi podalje od iste inace nista od karijere niti neke rukovodece pozicije. Ako bi te uhvatili da slavis Bajram, ne bi te stprali u corku ali bi dobio ukor na partijskom sastanku i bio pod prismotrom. Vi bosanske komunjare ste ih nadmasili pa jos imas obraza meni reci da sam Homeinijeva skola samo sto se bunim protiv zabrane Sellama i zbog toga sto su komunisti nakon pobjeda na lokalnim izborima to proslavljali uz krme na raznju i maltretiranjem hodza u 100% bosnjackim sredinama.
A SDA je ako ne znaš finansirana iz Beograda, da bi rušila bosanske komuniste (najprogresivnije krilo SKJ u to vrijeme), sa velikosrpskim SDS i velikohrvatskim HDZ, koji su ustvari nacional-socijalisti. U BiH komunisti nisu mahom preuzeli matricu nacionalizma kao oni u Srbiji i Hrvatskoj, te su predstavljali problem za planove Tuđimana i Miloševića.
Ova je posebno dobra. Istina je da su bosanske komunjare bili najprogresivniji u ocuvanju Yugoslaviji i u momentu kada je bilo jasno da se ona ocuvati ne moze. Umjesto da prihvate cinjenice, da se okrenu Bosni i pripreme je za odbranu oni su apelovali sa raznih Yutela, njima su upravljali kasnije dokazani cetnici i ustase. oni su odrzavali kojekakve skupove za Yugoslaviju dok se cetnicka artiljerija razmjestala oko Sarajeva, nosili trobojke i Titine slike dak ih cetnici nisu potjerali snajperima pa se onda kao kurvice razbjezali i nisu se pojavila do par godina posle rata da ponovo pokusaju prodavati muda za bubrege.
Ali njihov vrijedni saradnik Alija se tu našao i omogućio pobjedu njihovim stalitima. A znalo se šta zatim slijedi, agresija na BiH i podjela BiH. A preporučujem ti i da odeš na dekontaminaciju mozga. Da nisi možda član Narodne bošnjačke stranke, jer ko da te Latić obrazuje.
Hvala Bogu da se nasao Alija, inace danas od Bosne ne bi bilo nista, odn. bila bi srpska i djelimicno hrvatska pokrajina, a Bosnjaci bi izgubili svaki identitet, Komunisti bi pobili one sto bi se pobunili, Bog bi bio tabu tema. Da, znalo se sta slijedi; agresija na BiH i podjel iste pa ipak komunjare nisu dozvoljavale nikakvo organizovanje, proganjali su clanove patriotske lige i zelenih beretki, hapsili ih, osudjivali zbog rusenja "ustavnog poretka socijalisticke federativne republike yugoslavije", osudjivali ih zbog "vojnog organizovanje sa ciljem oruzane pobune" komunisticki policajci Bosnjaci su milion puta bili gori od Srba, pored Srba si i mogao prosvercovati par puski, ali bosnjacki komunisticko policajski psi bi ti rozrovali auto od poda do krova od bampera do bampera i ako nadju jedan metak, najebo si. A kada su ih Srbi najurili dosli su cvileci molit za oprostaj, da bi se vremenom ponovoli pokusali povampiriti. Ma lijepe li glogovine.
ld wrote:ovdje dosta forumasa mjesaju jabuke i kruske,kako rece ona ministrica za dvije skole pod jednim krovom,da jabuke i kruske ne mogu zajedno,svasta se moze vidjeti i cuti u nasoj bosni
dobar dio forumasa tvrdi da je sda nekakava vjernicka stranka,sa nekakvim djamijskim ljudima,koji kradu itd...
to je apsolutni promasaj
sda najmanje ima pravih vjernika u stranci,stavise mislim da ih i nema,ali nebi da sudim ko je kakav vjernik,ali djela covjeka sve govore
prosli premijer federacija,koji je od perjenica sda je poj... skoro sve kurve sto su radile po bordelima u lasvasnkoj dolini,frajer se nije trijeznio,u spaniji je bruku para prokockao,naravno te pare nije posteno zaradio,sad je mrtav i nek se pravda
to mi ne lici na vjernika covjeka,drugi bivsi premijer je bio najsretniji kad se dobro napije i olesi,ovaj sadasnji je pokrao sta je stigao i svi oni navrate na djumu pred izbore,eto da ih narod vidi
to se naziva licemjerije,i zamolio bi drage forumase da ne vrijedjaju ljude koji zaista se smatraju vjernicima,usporedjujuci ih sa ovom bagrom
sto se tice sdp-a i komunjara,pa vecina clanstva svih stranka su bivse komunjare i sda,hdz,sbih i ostalih
sigurno da u svim strankama ima dobrih ljudi i losih,evo cak i u toj krimigenoj sda imamo par svijetlih primjera poput kebe i smailovica u zenici,vjerovatno ima i drugih na lokalnim nivoima,sigurno da ih ima,ali na zalost u nasim medijima nije bas u trendu da se pise kad neki nacelnik nesto dobro i pohvalno uradi,vec samo nagativnosti i ubijaju ovaj jadni narod u pojam
koliko se ja sjecam u predratnom periodu i ratnom u tuzli su bili reformsti na vlasti,te se selimu i reformistima treba zahvaliti za odbranu tuzle,okolinim opcinama sda treba da se zahvali,jer tuzla se branila u brckom,gradachcu,teocaku,celicu,kalesiji
nije sve crno i bijelo,uglavnom je sve sivilo,sda je negdje dobro odradila posao,poput bihaca i krajine,zenice,tesnja,dok je u sarajevu,istocnoj bosni totalno uprskala
i kad kazem uprskali,ne mislim da su oni krivi za rat i pokolje,vec zato sto su nedovoljno pripremili narod za odbranu,zato sto su se pouzdali u zapad i da ce nas zapad spasiti od pokolja,to je njihova krivica,i krivi su jer su na lokalnom nivou postavljali ljude prema lojalnosti i familijarnoj liniji,a ne prema sposobnosti
i nija samo na aliji krivica,krivica je i na silajdjicu,ganicu,lagumdjiji,durakovicu,kljuicu,svi su oni odgovorni jer nisu upozorili naord i pripremili ga za rat
i sada u bosni,meni licno nije bitno ko je na vlasti,bitno je da imamo strucne i postene funkcionere,koji ce izvrsiti reformu drustva,obrazovanja,privrede,mi moramo mnogo toga da promjenimo,cak pocavevsi od porodice,da uvedemo zakon da ce rdoitelji odgovarati za postupke svoje djece,pa ako dijete ubije,ukrade,oca u zatvor,pa nece ti roditelji pustati djecu da ih ulica odgaja i jos mnogo toga treba da se promjeni
a hoce li to uraditi neko iz sdp-a ili sda ili sbih,ne interesujeme to nimalo,samo da se radi i mjenja na bolje
Slazem se sa vecinom onoga sto si rekao uz dodatak kada je Istocna Bosna u pitanju. Istocna Bosna je izdrzala prvi udar, i pored upozorenja narod se uljuljkao (komunjare crni vrani) i nije mogao prihvatiti da ce dojucersnji partijski drugovi i komsije potpomognuti svakakvim olosom iz Srbije u odorama jna biti tako nemilosrdni. Vjeruj mi da je ono malo otpora sto se pripremilo bilo organizovano u totalnoj ilegali. Ipak, i pored svega ta odbrana je izdrzala prve udare (negdje manje, negjde vise) i bila je presudna da narod u drugim sredinama vidi da je vrag odnio salu, da se organizuju Bihac, Tesanj, Zenica. Mnogi danas zamjeraju Aliji sto je rekao da rata nece biti, da je za rat potrebno dvoje, i to gle paradoksa najvise oni koji na drugoj temi mu psuje i mrtvo i zivo zbog toga sto je izazvao rat???? Oni koji su bili ukljuceni u pripremu odbrane (svi oni koji su htjeli), znali su da je to samo davanje vremena njima da se pokusaju koliko toliko pripremiti, znali su da je rat neminovan. Istina je da se Tuzla uglavnom odbranila u Kalesiji, Kladnju, Gracanici, Banovicima, Srebreniku, Brckom...ali je istina i da je Tuzla nesebicno pomagala tim sredinama i da mnogi tuzlaci ostavili kosti po tim gudurama tako da bi bilo neposteno tvrditi kako je Tuzlu odbranio neko drugi.
"Oni koji su bili ukljuceni u pripremu odbrane (svi oni koji su htjeli), znali su da je to samo davanje vremena" avdo ba sta pricas, jesil ti zdrav, koga ovdje jebes u mozak, ko to nije htio branit bosnu,sada se perete za sav ovaj genocid nad golorukim narodom,koji prvi val odbrane,pa dosli odmah do sarajeva, covece nismo svi svedjani pa da sve moze po kozu stat.
Avdo Z. wrote:
Kako to mislis? Znam da su jugoslovenski komunisti zabranjivali religiju, u stvari bolje receno sugerisali da se drzi podalje od iste inace nista od karijere niti neke rukovodece pozicije. Ako bi te uhvatili da slavis Bajram, ne bi te stprali u corku ali bi dobio ukor na partijskom sastanku i bio pod prismotrom. Vi bosanske komunjare ste ih nadmasili pa jos imas obraza meni reci da sam Homeinijeva skola samo sto se bunim protiv zabrane Sellama i zbog toga sto su komunisti nakon pobjeda na lokalnim izborima to proslavljali uz krme na raznju i maltretiranjem hodza u 100% bosnjackim sredinama.
Izvini majke ti, jesmo li mi odrasli u istoj drzavi? Ja sam uvijek slavio Bajram, kao i cijela moja porodica. Ne samo da nismo bili "pod prismotrom" i da nismo dobijali ukore, vec nam je bilo prilicno dobro. Svi su se obrazovali, zavrsavali fakultete i na kraju radili na jakim pozicijama. Smijesno fakat. Hajd skontaj malo koliko je dzamija izgradjeno u BiH u periodu 1945-1990. Stotine, vjerovatno i hiljade... Fakat lupetas. Komunisti nisu ohrabrivali vjeru, ali nije tacno da su progonili vjernike SAMO radi vjere. To sto su nerijetko ti neki nazovi vjernici bili simpatizeri ustaskog ili cetnickog pokreta je sasvim druga stvar i to se ne smije mijesati.
Ova je posebno dobra. Istina je da su bosanske komunjare bili najprogresivniji u ocuvanju Yugoslaviji i u momentu kada je bilo jasno da se ona ocuvati ne moze. Umjesto da prihvate cinjenice, da se okrenu Bosni i pripreme je za odbranu oni su apelovali sa raznih Yutela, njima su upravljali kasnije dokazani cetnici i ustase. oni su odrzavali kojekakve skupove za Yugoslaviju dok se cetnicka artiljerija razmjestala oko Sarajeva, nosili trobojke i Titine slike dak ih cetnici nisu potjerali snajperima pa se onda kao kurvice razbjezali i nisu se pojavila do par godina posle rata da ponovo pokusaju prodavati muda za bubrege.
Jeste, te iste komunjare/reformisti su naoruzavale Tuzlu dok su komunjare iz SDA po Podrinju pricali kako treba predati oruzje JNA... I ova ti ocito ne stoji, a ismijavanje prvih zrtava rata na sarajevskim ulicama i nazivanje istih "kurvicama" je u najmanju ruku uzasno i nije mi jasno zasto ti ovo moderacija tolerise. Ovdje si, sto se mene tice, polozio.
politicar wrote:Prema nekim istrazivanjima SDA u Tuzli na ovim lokalnim izborima pobjedjuje.Salko Bukvarevic kandidat SDA za nacelnika Tuzle vodi ispred kandidata SDP-a.Takodjer prema tim istrazivanjima SDA ce imati vecinu i u OV opcine Tuzla.
Dakle,SDA ce na ovim lokalnim izborima pobijediti i u bastionu SDP-a, Tuzli.To govori o jacini,kvalitetu i popularnosti SDA.
Kako sve ovo komentarisete?
@vozdra raja
Zar si zaboravio ko nas je nagovarao da kao najveci debili pjevamo po Sarajevu dok su tenkovske cijevi bile u nas uperene iza svakog zbuna po okolnim brdima ?
@Avdo Z,
ti si najbolji primjer nekog ko u stvari nema pojma sta govori,a mora na neki nacin SDA umotati u ruzicastu oblandu.
Ziv ti nama bio,moja nana je u Tiletovo doba isla u dzamiju.Pred rat prestala ici.Ogadili joj se vjernici na SDA-ovske baterije.Trka da se uhvati prvi red u dzamiji,kao da je pozoriste!
Ti selamaj koliko hoces,ko ti brani (ja brate vise volim nas jezik),ali onda ne moj ni da se petljas i odredjujes sta ce ko sa raznja jesti? Bil ti zakonom odredio ko ce kakvo meso jesti?
Mene bas strah narednih izbora,jer vidim da mnogim ljudima ama bas nista nije doslo iz guzice u glavu.
Samo mrznja i primitivizam i dalje prisutni