To nije bio građanski rat, radilo se o agresiji. Sporazum u Dejtonu je potpisan od strane predsjednika Srbije (iako se velikosrpska ekipa u BiH bunila, pogotovo zbog reintegracije Sarajeva), ratom se upravljalo iz Srbije, Mladić je primao platu iz Srbije. Bilo kakav pomen građanskog rata je iskrivljivanje istorije. Zašto ovo Bakiru treba, ne znam, ali pretpostavljam da se boji Trojkaškog tehničkog mandata, a oko njega 'tići gladni vlasti.Sanjarko wrote: ↑30/08/2026 22:33Gledao snimak, rekao bio građanski rat i agresija da je bila.duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/08/2026 22:07 Koliko se čuje na snimku, čovjek je eksplicitno kazao da je bio građanski rat.
Ne znam na kakvo izvlačenje iz konteksta se u SDA pozivaju...
SDA-All about
- Skijaš
#91226 Re: SDA-All about
- Sanjarko
-
noviclan
#91228 Re: SDA-All about
Ispravio se sa elementima gradjansko, bake no007
-
pemanapemani
#91229 Re: SDA-All about
Da je ovo izjavio Konakovic ili Niksic, ti bi ovdje ispisao stotine postova o izdaji i prevari.Skijaš wrote: ↑30/08/2026 23:14To nije bio građanski rat, radilo se o agresiji. Sporazum u Dejtonu je potpisan od strane predsjednika Srbije (iako se velikosrpska ekipa u BiH bunila, pogotovo zbog reintegracije Sarajeva), ratom se upravljalo iz Srbije, Mladić je primao platu iz Srbije. Bilo kakav pomen građanskog rata je iskrivljivanje istorije. Zašto ovo Bakiru treba, ne znam, ali pretpostavljam da se boji Trojkaškog tehničkog mandata, a oko njega 'tići gladni vlasti.Sanjarko wrote: ↑30/08/2026 22:33Gledao snimak, rekao bio građanski rat i agresija da je bila.duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/08/2026 22:07 Koliko se čuje na snimku, čovjek je eksplicitno kazao da je bio građanski rat.
Kada to izjavi Bakir - ne znam sto mu je to trebalo.
Vjerovatno je to tvoje opravdanje i za propast revizije presude protiv Srbije:lol:
Sve mi je jasno.
- Point.
#91230 Re: SDA-All about
Je li istina da seod Bakirove ćerke momak zove Đorđe Majmunović i da je odao počast pampers sratku.?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
DonieBrasco
#91232 Re: SDA-All about
Koliko je Bakir stete BiH i bosnjacima nanio ovom izjavom o građanskom ratu tek se pokazati.
-
DonieBrasco
- tramvajtrojka
- Chmoljo
#91235 Re: SDA-All about
e jes nam alija ostavio evlad u amanet u pičku materinu.
onaj glup, ona zla, a dijete im još u pubertetu sa trideset u guzici, sere im po imiĐu mumina i patriota.
samo zamislim da konakovićev sin jebucka neku pevaljku koja vako nešto objavi...
al haj, bar će Bake sad dobiti medijski prostor na Alfa tv.
onaj glup, ona zla, a dijete im još u pubertetu sa trideset u guzici, sere im po imiĐu mumina i patriota.
samo zamislim da konakovićev sin jebucka neku pevaljku koja vako nešto objavi...
-
moimoi
#91236 Re: SDA-All about
Kakvih 30.. presla je ona 40Chmoljo wrote: ↑31/08/2026 11:32 e jes nam alija ostavio evlad u amanet u pičku materinu.
- Chmoljo
#91237 Re: SDA-All about
ha eto, još gore 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91238 Re: SDA-All about
sve to stoji i u pravu siSkijaš wrote: ↑30/08/2026 23:14To nije bio građanski rat, radilo se o agresiji. Sporazum u Dejtonu je potpisan od strane predsjednika Srbije (iako se velikosrpska ekipa u BiH bunila, pogotovo zbog reintegracije Sarajeva), ratom se upravljalo iz Srbije, Mladić je primao platu iz Srbije. Bilo kakav pomen građanskog rata je iskrivljivanje istorije. Zašto ovo Bakiru treba, ne znam, ali pretpostavljam da se boji Trojkaškog tehničkog mandata, a oko njega 'tići gladni vlasti.Sanjarko wrote: ↑30/08/2026 22:33Gledao snimak, rekao bio građanski rat i agresija da je bila.duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/08/2026 22:07 Koliko se čuje na snimku, čovjek je eksplicitno kazao da je bio građanski rat.
ali stoji i činjenica da su domaći koljači većinom bili domaći
dakle ratovali su susjed na susjeda
nikako nišlija na ilidžanca
kažu da su srbijanci pjevali ne računajte na nas i imali 6% odaziv za mobilizaciju...i čim su krenuli dobivati po glavi taj je broj spao na manje (osim pljačkaša)
kako sada pomirit organizaciju, financije i logistiku sa izvršiteljima na terenu
nije srbijanska vojska krenula iz niša na prijedor
nego domaći neljudi susjedi
taj segment treba dobro prostudirati
i opet to nije građanski rat jer su jedni bili naoružani do zuba a drugi goloruki
znam da ništa ne znam
-
statixx
#91239 Re: SDA-All about
Dobro je Bake usao u predizbornu, jos par nastupa i potop... 
-
moimoi
#91240 Re: SDA-All about
Al logistika nije bila domacaTruba wrote: ↑31/08/2026 11:54sve to stoji i u pravu siSkijaš wrote: ↑30/08/2026 23:14To nije bio građanski rat, radilo se o agresiji. Sporazum u Dejtonu je potpisan od strane predsjednika Srbije (iako se velikosrpska ekipa u BiH bunila, pogotovo zbog reintegracije Sarajeva), ratom se upravljalo iz Srbije, Mladić je primao platu iz Srbije. Bilo kakav pomen građanskog rata je iskrivljivanje istorije. Zašto ovo Bakiru treba, ne znam, ali pretpostavljam da se boji Trojkaškog tehničkog mandata, a oko njega 'tići gladni vlasti.
kažu da su srbijanci pjevali ne računajte na nas i imali 6% odaziv za mobilizaciju...i čim su krenuli dobivati po glavi taj je broj spao na manje (osim pljačkaša)
kako sada pomirit organizaciju, financije i logistiku sa izvršiteljima na terenu
i opet to nije građanski rat jer su jedni bili naoružani do zuba a drugi goloruki
znam da ništa ne znam
Naredbe su stizale iz bg i zg.
Zasto bi inace srb i hr potpisivali dejton?
- Chmoljo
#91241 Re: SDA-All about
određene haške presude govore o međunarodnom sukobu.Truba wrote: ↑31/08/2026 11:54sve to stoji i u pravu siSkijaš wrote: ↑30/08/2026 23:14To nije bio građanski rat, radilo se o agresiji. Sporazum u Dejtonu je potpisan od strane predsjednika Srbije (iako se velikosrpska ekipa u BiH bunila, pogotovo zbog reintegracije Sarajeva), ratom se upravljalo iz Srbije, Mladić je primao platu iz Srbije. Bilo kakav pomen građanskog rata je iskrivljivanje istorije. Zašto ovo Bakiru treba, ne znam, ali pretpostavljam da se boji Trojkaškog tehničkog mandata, a oko njega 'tići gladni vlasti.
znam da ništa ne znam
nije bila u pitanju klasična agresija država protiv države, ali rata teško da bi bilo, a sasvim sigurno ni blizu u ovolikom obimu da nije bilo susjednihi država i njihove otvorene podrške. kako ideologijom, logistikom, a na određenim mjestima, u određenim periodima i vojno.
zbog čega su milošević, stanišić i simatović bili u hagu? šešelj?
pogrešno je u javnom nastupu pričati o građanskom ratu, jer iako je bilo elemenata, u vidu znatnog broja domaćeg stanovništva koje se pobunilo, u pitanju je otvorena agresija u pogledu karaktera rata.
tako je i krajina imala apsolutno elemente građanskog rata, jer su se pobunili lokalni srbi, a istovremeno, JNA je vukovar napadala direktno iz srbije.
ili drugi svjetski na teritoriji Jugoslavije. od domaćih izdajnika, čije kosti sada oplakuješ, do folksdojčera.
samo što je bakir pizda i gadi mu se upotrijebiti u ovoj prilici sasvim prigodan komunistički vokabular - agresija srbije i hrvatske podržana domaćim izdajnicima.
svakako predlažem kolegama forumašima da češće koristimo ovu sintagmu - domaći izdajnici.
- Sanjarko
- Truba
#91243 Re: SDA-All about
ne da mi se tipkati pa da pitam geminija cisto zbog pretipkavanja: Građanski rat je oružani sukob između suprotstavljenih društvenih, nacionalnih, vjerskih ili političkih grupa unutar granica jedne države. Za razliku od međunarodnih sukoba, u građanskom ratu zaraćene strane formalno pripadaju istoj političkoj zajednici i podčinjene su istoj državnoj vlasti.
U općem smislu, građanski ratovi nastaju zbog dubokih unutrašnjih kriza, borbe za vlast, klasnih antagonizama ili težnji za otcjepljenjem.
Neki od najpoznatijih primjera kroz historiju su: Američki građanski rat (1861. – 1865.): Sukob između Sjevera (Unije) i Juga (Konfederacije) primarno vođen zbog pitanja ropstva i prava saveznih država na odcjepljenje.
Španski građanski rat (1936. – 1939.): Ideološki sukob između republikanaca i nacionalista predvođenih generalom Franciscom Francom, koji je poslužio kao uvod u Drugi svjetski rat.
moj tekst
IZDVOJIMO ŠGR u kojemu je obilatu pomoć sa strane imala i jedna i druga strana njemačka i italija nacionaliste a rusija meksiko i ostale lijeve zemlje republikance dok su britanci i francuzi bili neutralni ali su dozvoljavali dolazak svojih građana u internacionalne brigade...ima sličnosti ima i razlike
na kraju krajeva to što znači da je građanski rat ne znači da nema krivca i da nema popisa zločinaca i presuda
stalno se srbi kriju iza pojma građanski rat kao da ih to pere odgovornosti
ima popis 100 000 žrtava i evidentirano je ko je koliko gdje i koga pobio ne zelim se vraćati u to
sto se hrvata tiče ovo što ja čujem od običnih ljudi oko mene spominje se agresija i/ILI sukob gotovo nikad građanski rat
U općem smislu, građanski ratovi nastaju zbog dubokih unutrašnjih kriza, borbe za vlast, klasnih antagonizama ili težnji za otcjepljenjem.
Neki od najpoznatijih primjera kroz historiju su: Američki građanski rat (1861. – 1865.): Sukob između Sjevera (Unije) i Juga (Konfederacije) primarno vođen zbog pitanja ropstva i prava saveznih država na odcjepljenje.
Španski građanski rat (1936. – 1939.): Ideološki sukob između republikanaca i nacionalista predvođenih generalom Franciscom Francom, koji je poslužio kao uvod u Drugi svjetski rat.
moj tekst
IZDVOJIMO ŠGR u kojemu je obilatu pomoć sa strane imala i jedna i druga strana njemačka i italija nacionaliste a rusija meksiko i ostale lijeve zemlje republikance dok su britanci i francuzi bili neutralni ali su dozvoljavali dolazak svojih građana u internacionalne brigade...ima sličnosti ima i razlike
na kraju krajeva to što znači da je građanski rat ne znači da nema krivca i da nema popisa zločinaca i presuda
stalno se srbi kriju iza pojma građanski rat kao da ih to pere odgovornosti
ima popis 100 000 žrtava i evidentirano je ko je koliko gdje i koga pobio ne zelim se vraćati u to
sto se hrvata tiče ovo što ja čujem od običnih ljudi oko mene spominje se agresija i/ILI sukob gotovo nikad građanski rat
- Sanjarko
#91244 Re: SDA-All about
Bila agresija uz pomoć domaćih najviše. Arkan i co, pa i MiG-ovi iz Srbije su zločine činili ovdje itd.Truba wrote: ↑31/08/2026 11:54sve to stoji i u pravu siSkijaš wrote: ↑30/08/2026 23:14To nije bio građanski rat, radilo se o agresiji. Sporazum u Dejtonu je potpisan od strane predsjednika Srbije (iako se velikosrpska ekipa u BiH bunila, pogotovo zbog reintegracije Sarajeva), ratom se upravljalo iz Srbije, Mladić je primao platu iz Srbije. Bilo kakav pomen građanskog rata je iskrivljivanje istorije. Zašto ovo Bakiru treba, ne znam, ali pretpostavljam da se boji Trojkaškog tehničkog mandata, a oko njega 'tići gladni vlasti.
znam da ništa ne znam
Logistika, pare itd, su iz susjedstva i komšiluka dolazile, osim trupa i ostaloga.
Kako znam primjerice Stari Most u Mostaru su iz Hrvatske srušili, da li posada tenka ili sve tutti completo sa tenkom.
- Truba
#91245 Re: SDA-All about
da ne bude zabune
osobno ga zovem posljednji rat
a borci naši iz FBiH su branitelji
njihovi iz RS su napadači i agresori
rat između H I B je sukob
osobno ga zovem posljednji rat
a borci naši iz FBiH su branitelji
njihovi iz RS su napadači i agresori
rat između H I B je sukob
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#91246 Re: SDA-All about
eroj i zločinac... koga ono sdO bulumenta proglasi, ćek, ćek... a ja cacu...
-
pemanapemani
#91247 Re: SDA-All about
Revizija presude protiv Srbije, necemo u NATO ako ne zele Srbi, mostarski sporazum i legitimno predstavljanje, cetnik Vucic u Sarajevu i Srebrenici, jos javno igranje saha sa cetnikom...
Da je ijedan drugi tzv. proBiH politicar ovo uradio, bio bi politicki sahranjen.
I onda navedeno stavljaju u istu ravan sa Niksicevom nebulozom o njivama i Konakovicevom utakmicom u Laktasima.
Da je ijedan drugi tzv. proBiH politicar ovo uradio, bio bi politicki sahranjen.
I onda navedeno stavljaju u istu ravan sa Niksicevom nebulozom o njivama i Konakovicevom utakmicom u Laktasima.
- dr_Evil
- dr_Evil
- Sanjarko
#91250 Re: SDA-All about
Ma nije nikome trebalo ništa od ovoga nudili su rješenja od pristupa EZ i milijardama dolara Jugoslaviji do Z4 plana i konfederacije Jugoslavije.
Sve odbijano. Od Srpskih predstavnika tadašnjih. Upetljane su bile i strane sile ovdje, ali to neopravdava masovne zločine i genocid od strane Srba najviše i da se drže i dan danas toga ko pijan plota i da bi u trenu to isto ponovili.
Radili su i Hrvati slične zločine samo u manjem obimu od Srba.
Bilo je i sa strane TO i Armije isto zločina. Dječaka onog kod Konjica šta su pa nije se skroz utvrdilo 2 puta streljali i u SBK gdje je od granate ubijeno 6-ro djece ako se dobro sjećam i ako sam dobro zapamtio.
Najviše zločina na početku rata je bilo kako sam upratio. 92 i 93 godine.