Rastajemo se mi,vjeruj nije nam lako.....

Tihić je štetočina koja je nanijela ogromnu štetu ovoj zemlji i da je Izetbegović znao šta će sve Tihi raditi, Alija bi došao u iskušenje da ga sam zadavi golim rukama. Sreća pa je taj čovjek iza nas. SDA projekat (zbog Radončića) treba sačuvati na ledu pa neka se takmiče u tom ko će biti podobniji partner SDP-u, ali preduslov za to je dolazak nekog odlučnijeg na čelo SDA umjesto ovog Dodikovog agenta. To je izbor pred SDA kadrovima (među kojim, treba napomenuti, ima i časnih ljudi), ili Tihić ide u bananu ili čitava stranka.addem wrote:Polako se clanstvo ogradjuje od Tihija.
Ovo sto SDP radi, sigurno ce nas izvuci iz krize i okrenuti na pravi put.staradis wrote:SDA je nanio ogromnu stetu Bosni i Hercegovini trebat ce nam 20 godina da popravimo ako se uopste popraviti moze.
Kad je uhapšen Ganić po politički motivisanoj potjernici, Tihić je smirivao Sarajevo i govorio kako se ne treba miješati u rad pravosuđa. Bilo je dosta njegovih glupih izjava, ali to je moja omiljena koja najbolje oslikava za koga taj čovjek radi. A ljudi u SDA bi sebi trebali za lidera naći čovjeka čiji je patriotizam dokazan u ratu, koji rat nije proveo ni vani ni u bunkeru.Salah ad-Din wrote:Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
U stranci SDA ima mnogo boljih ljudi za ovu poziciju, vjerujte mi, nisu svi kriminalci i lopovi.
Kada budu uradili ono sto je uradio Hrvatski HDZ, sa obracunom sa svojim kadrom koji je ogrizo u korupciju i pljacku, e tada ce "piti vode" ta izjava da nisu svi istiSalah ad-Din wrote:Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
U stranci SDA ima mnogo boljih ljudi za ovu poziciju, vjerujte mi, nisu svi kriminalci i lopovi.
Ili ona da je ljiljan ima iste konture kao krst, i da bi zbog toga to trebao biti simbol svih naroda u BIHSkijaš wrote:
Kad je uhapšen Ganić po politički motivisanoj potjernici, Tihić je smirivao Sarajevo i govorio kako se ne treba miješati u rad pravosuđa. Bilo je dosta njegovih glupih izjava, ali to je moja omiljena koja najbolje oslikava za koga taj čovjek radi. A ljudi u SDA bi sebi trebali za lidera naći čovjeka čiji je patriotizam dokazan u ratu, koji rat nije proveo ni vani ni u bunkeru.
Semnjam. Desnica i desni centar su već popunjeni u Bošnjaka. Sva ova priča sa budžetom je bila prilično ljevičarska, pozivanje na socijalu, ugrožene kategorije, i slično. Do izbora će samo pojačati državotvornu priču, i vjerovatno krenuti u blaćenje dosadašnjeg partnera. A tu ima ne mogu mašiti.-LIBERO- wrote:Ja ocekujem da SDA u narednom periodu skrene desno. Narocito poslije ove epizode sa SDP-om, i kaad se zna cinjenica da dobar dio glasaca, vjerovatno ovih sto su vise prema centru, je otisao i jos ce otici kod Fahre. Neminovno je da SDA skrene dosta desno.
SDP BiH je već odavno djl., tako da čak i da je Zlatko jedini adut Bošnjačke desnice u toj partiji (a daleko od toga da je jedini) to ništa ne znači.jon_jovi wrote:Nije čvrsto ovo između Lagumdžije i Radončića. Lagumdžija je jedini na kojega u SDP-u Bošnjačka desnica može računati. Lagumdžija je najavio da će se povuči, ne tako brzo ali ipak je najavio.
Ma slažem se, ali ne treba biti opravdanje i drugima da kradu 20 godinaJohnny_x wrote:SDA-All about
Krali su 20 godina sad vise ne mogu. TO je to all about.
Ma ovaj mi Radončić djeluje ko "vuk" u bakinoj odori.....jon_jovi wrote:Nije čvrsto ovo između Lagumdžije i Radončića. Lagumdžija je jedini na kojega u SDP-u Bošnjačka desnica može računati. Lagumdžija je najavio da će se povuči, ne tako brzo ali ipak je najavio.
Jest Lagumdžija je baš dokazani patriota i borac Armije.Skijaš wrote:Kad je uhapšen Ganić po politički motivisanoj potjernici, Tihić je smirivao Sarajevo i govorio kako se ne treba miješati u rad pravosuđa. Bilo je dosta njegovih glupih izjava, ali to je moja omiljena koja najbolje oslikava za koga taj čovjek radi. A ljudi u SDA bi sebi trebali za lidera naći čovjeka čiji je patriotizam dokazan u ratu, koji rat nije proveo ni vani ni u bunkeru.Salah ad-Din wrote:Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
Biće keksaRicken wrote:Jest Lagumdžija je baš dokazani patriota i borac Armije.Skijaš wrote:Kad je uhapšen Ganić po politički motivisanoj potjernici, Tihić je smirivao Sarajevo i govorio kako se ne treba miješati u rad pravosuđa. Bilo je dosta njegovih glupih izjava, ali to je moja omiljena koja najbolje oslikava za koga taj čovjek radi. A ljudi u SDA bi sebi trebali za lidera naći čovjeka čiji je patriotizam dokazan u ratu, koji rat nije proveo ni vani ni u bunkeru.Salah ad-Din wrote:Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
Nova koalicija je početak kraja platforme i SDPa kao vladajuće opcije. Očigledno se ništa nije naučilo iz prošlosti kako se Fahro razračunava sa svojim partnerima. A biće bolno.
Ćamil Duraković, poznat po tome što nije bio u stanju držati pod kontrolom šatorsko naseljeIt_is_a_Leclerc wrote:Jedini meni prihvatljiv čovjek za predsjednika SDA, osim Salmira Kaplana (Ministre, mi te još uvijek volimo), je Ćamil Duraković. To bi bio sjajan potez za Srebrenicu, ali i za stranku jer bi joj na čelo stao mlad čovjek, svjestan bošnjačkih nacionalnih interesa.
Ovako, sa Sulejmanom Tihićem koji je "jedini" potpisao onaj presmiješni Dodikov pokušaj zvan "Prudski sporazum", SDA je kad-tad morala doživjeti ovo.
ali ko ondaCorto Maltese wrote:Ćamil Duraković, poznat po tome što nije bio u stanju držati pod kontrolom šatorsko naseljeIt_is_a_Leclerc wrote:Jedini meni prihvatljiv čovjek za predsjednika SDA, osim Salmira Kaplana (Ministre, mi te još uvijek volimo), je Ćamil Duraković. To bi bio sjajan potez za Srebrenicu, ali i za stranku jer bi joj na čelo stao mlad čovjek, svjestan bošnjačkih nacionalnih interesa.
Ovako, sa Sulejmanom Tihićem koji je "jedini" potpisao onaj presmiješni Dodikov pokušaj zvan "Prudski sporazum", SDA je kad-tad morala doživjeti ovo.
Tihić. Taman je raščistio vrh stranke, potjer'o Brankovića, Bičakčića, doveo do toga da se Čengić, koji je prije nogom vrata otvarao, sada pita samo koliko je sati, odjebao, ma šta odjebao, nogom napenalio Reisa Cerića... ova situacija mu je odlična prilika da se bez prljanja ruku riješi i lokalnih Š(t)etočina, koji će redom da se sjate u platformaški (izvin'te me što psujem) SBB. Usput se, na državnom nivou pozicionirao se kao jedini naspram Dodika, sa kojim svi ostali dobro sarađuju (eufemizam za "pokorno ga slušaju"). Mislim da je Tihom, bar još dvije- tri godine mjesto tamo gdje jeste.v33 wrote:ali ko ondaCorto Maltese wrote:Ćamil Duraković, poznat po tome što nije bio u stanju držati pod kontrolom šatorsko naseljeIt_is_a_Leclerc wrote:Jedini meni prihvatljiv čovjek za predsjednika SDA, osim Salmira Kaplana (Ministre, mi te još uvijek volimo), je Ćamil Duraković. To bi bio sjajan potez za Srebrenicu, ali i za stranku jer bi joj na čelo stao mlad čovjek, svjestan bošnjačkih nacionalnih interesa.