SDA-All about

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#651 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Sve vas vidi Fahrova policija!!! :lol: :lol: :lol:

Image
Rastajemo se mi,vjeruj nije nam lako..... :D
jon_jovi

#652 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Ako je Suljo mogao s komunjarama zašto i radikalno krilo ne bi moglo? SBB i sve to je djelo reisa Cerića i te desničarske klape. Za provokacije Ceriću sada plaća Tihić. Desno krilo SDA se ne oglašava što znači da su i oni u toj igri i da vrebaju trenutak da se s Tihićem razračunaju. Delikatna pozicija. Mislim da Tihić nema više utjecaja u SDA nego što ga je imala Kosor u HDZ-u.
addem

#653 Re: SDA-All about

Post by addem »

Polako se clanstvo ogradjuje od Tihija.
Skijaš

#654 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

addem wrote:Polako se clanstvo ogradjuje od Tihija.
Tihić je štetočina koja je nanijela ogromnu štetu ovoj zemlji i da je Izetbegović znao šta će sve Tihi raditi, Alija bi došao u iskušenje da ga sam zadavi golim rukama. Sreća pa je taj čovjek iza nas. SDA projekat (zbog Radončića) treba sačuvati na ledu pa neka se takmiče u tom ko će biti podobniji partner SDP-u, ali preduslov za to je dolazak nekog odlučnijeg na čelo SDA umjesto ovog Dodikovog agenta. To je izbor pred SDA kadrovima (među kojim, treba napomenuti, ima i časnih ljudi), ili Tihić ide u bananu ili čitava stranka.
Salah ad-Din

#655 Re: SDA-All about

Post by Salah ad-Din »

Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
U stranci SDA ima mnogo boljih ljudi za ovu poziciju, vjerujte mi, nisu svi kriminalci i lopovi.
staradis

#656 Re: SDA-All about

Post by staradis »

SDA je nanio ogromnu stetu Bosni i Hercegovini trebat ce nam 20 godina da popravimo ako se uopste popraviti moze.
Salah ad-Din

#657 Re: SDA-All about

Post by Salah ad-Din »

staradis wrote:SDA je nanio ogromnu stetu Bosni i Hercegovini trebat ce nam 20 godina da popravimo ako se uopste popraviti moze.
Ovo sto SDP radi, sigurno ce nas izvuci iz krize i okrenuti na pravi put.
U slucaju da oni ne uspiju, tu je tajkun Radoncic da nas vadi.
Skijaš

#658 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

Salah ad-Din wrote:Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
U stranci SDA ima mnogo boljih ljudi za ovu poziciju, vjerujte mi, nisu svi kriminalci i lopovi.
Kad je uhapšen Ganić po politički motivisanoj potjernici, Tihić je smirivao Sarajevo i govorio kako se ne treba miješati u rad pravosuđa. Bilo je dosta njegovih glupih izjava, ali to je moja omiljena koja najbolje oslikava za koga taj čovjek radi. A ljudi u SDA bi sebi trebali za lidera naći čovjeka čiji je patriotizam dokazan u ratu, koji rat nije proveo ni vani ni u bunkeru.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#659 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Salah ad-Din wrote:Ja sam isto za to da se tihic skine sa ove pozicije, stvarno ima cudnih izjava i ispada.
Kada budu uradili ono sto je uradio Hrvatski HDZ, sa obracunom sa svojim kadrom koji je ogrizo u korupciju i pljacku, e tada ce "piti vode" ta izjava da nisu svi isti

Ovako.... :skoljka:
Salah ad-Din

#660 Re: SDA-All about

Post by Salah ad-Din »

Skijaš wrote:
Kad je uhapšen Ganić po politički motivisanoj potjernici, Tihić je smirivao Sarajevo i govorio kako se ne treba miješati u rad pravosuđa. Bilo je dosta njegovih glupih izjava, ali to je moja omiljena koja najbolje oslikava za koga taj čovjek radi. A ljudi u SDA bi sebi trebali za lidera naći čovjeka čiji je patriotizam dokazan u ratu, koji rat nije proveo ni vani ni u bunkeru.
Ili ona da je ljiljan ima iste konture kao krst, i da bi zbog toga to trebao biti simbol svih naroda u BIH :-)
S tim se u potpunosti slazem, potpuno je nebulozno da u stranci SDA, koja je organizovala otpor (to sam vec ovdje govorio i raspravljali smo o tome, pa nemojte da opet pocinjemo), glavni bude covjek koji nije bio ovdje za vrijeme rata.
jon_jovi

#661 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Nije ljevica kod nas toliko jaka. Sve je ovo stvar previranja na desnici. Naravno ima tu i individualnih prepucavanja, podviga i interesa isto kao i grupacijskih, ali SDP tu nije presudna politička snaga.
Prema relevantnim informacijama Tihić se svezo Raifa Dizdarevića, al i to sada nije važno. Tihić pada, to je sada posve sigurno. Nadomjestak Bakirom I. je li moguć?
Kolika je svijest u samoj SDA. Mogu li im se ljudi iz najcrnjih sivoeminentnih krugova koji se vrte oko IZ i ostataka klape Izetbegovićeve trinestorke ponovo naturiti? Oni su sve ovo i aranžirali da sruše Tihića.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#662 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Ja ocekujem da SDA u narednom periodu skrene desno. Narocito poslije ove epizode sa SDP-om, i kaad se zna cinjenica da dobar dio glasaca, vjerovatno ovih sto su vise prema centru, je otisao i jos ce otici kod Fahre. Neminovno je da SDA skrene dosta desno.
Corto Maltese

#663 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

-LIBERO- wrote:Ja ocekujem da SDA u narednom periodu skrene desno. Narocito poslije ove epizode sa SDP-om, i kaad se zna cinjenica da dobar dio glasaca, vjerovatno ovih sto su vise prema centru, je otisao i jos ce otici kod Fahre. Neminovno je da SDA skrene dosta desno.
Semnjam. Desnica i desni centar su već popunjeni u Bošnjaka. Sva ova priča sa budžetom je bila prilično ljevičarska, pozivanje na socijalu, ugrožene kategorije, i slično. Do izbora će samo pojačati državotvornu priču, i vjerovatno krenuti u blaćenje dosadašnjeg partnera. A tu ima ne mogu mašiti.
jon_jovi

#664 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Nije čvrsto ovo između Lagumdžije i Radončića. Lagumdžija je jedini na kojega u SDP-u Bošnjačka desnica može računati. Lagumdžija je najavio da će se povuči, ne tako brzo ali ipak je najavio.
Corto Maltese

#665 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

jon_jovi wrote:Nije čvrsto ovo između Lagumdžije i Radončića. Lagumdžija je jedini na kojega u SDP-u Bošnjačka desnica može računati. Lagumdžija je najavio da će se povuči, ne tako brzo ali ipak je najavio.
SDP BiH je već odavno djl., tako da čak i da je Zlatko jedini adut Bošnjačke desnice u toj partiji (a daleko od toga da je jedini) to ništa ne znači.
Nije čvrsto, ali iz sasvim drukčijih razloga.
Last edited by Corto Maltese on 03/06/2012 10:03, edited 1 time in total.
DELEGACIJA

#666 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

Johnny_x wrote:SDA-All about
Krali su 20 godina sad vise ne mogu. TO je to all about.
Ma slažem se, ali ne treba biti opravdanje i drugima da kradu 20 godina :zzzz: :zzzz: :zzzz:

Ovi mi djeluju da traže alibi da bi krali, a ne zaboravimo da su uvijek bili najjača opozicija i bojim se da se nisu toliko uštelili da za nešto što je trebalo ovima 20 godina, ovi to ne raščerupaju za 5...........

Možda dati priliku nekome ko nije do sada trošio budžetske pare, znači ko radi za privatnika (domaći ili strani) :-D
DELEGACIJA

#667 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

jon_jovi wrote:Nije čvrsto ovo između Lagumdžije i Radončića. Lagumdžija je jedini na kojega u SDP-u Bošnjačka desnica može računati. Lagumdžija je najavio da će se povuči, ne tako brzo ali ipak je najavio.
Ma ovaj mi Radončić djeluje ko "vuk" u bakinoj odori.....
Sve za fotelju :P :P :P :P
Jučer laje na SDP, danas na SDA, a sutra vjerovatno na ove svoje koji neće igrati kako on svira....
Ne zaboravimo sa prošlih izbora Terzića kojega danas nema nigdje oko SBB-a (bar u javnosti)....
Ricken

#668 Re: SDA-All about

Post by Ricken »

Skijaš wrote:
Jest Lagumdžija je baš dokazani patriota i borac Armije.
Nova koalicija je početak kraja platforme i SDPa kao vladajuće opcije. Očigledno se ništa nije naučilo iz prošlosti kako se Fahro razračunava sa svojim partnerima. A biće bolno.
DELEGACIJA

#669 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

Ricken wrote:
Skijaš wrote:
Jest Lagumdžija je baš dokazani patriota i borac Armije.
Nova koalicija je početak kraja platforme i SDPa kao vladajuće opcije. Očigledno se ništa nije naučilo iz prošlosti kako se Fahro razračunava sa svojim partnerima. A biće bolno.
Biće keksa :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
It_is_a_Leclerc

#670 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedini meni prihvatljiv čovjek za predsjednika SDA, osim Salmira Kaplana (Ministre, mi te još uvijek volimo), je Ćamil Duraković. To bi bio sjajan potez za Srebrenicu, ali i za stranku jer bi joj na čelo stao mlad čovjek, svjestan bošnjačkih nacionalnih interesa.

Ovako, sa Sulejmanom Tihićem koji je "jedini" potpisao onaj presmiješni Dodikov pokušaj zvan "Prudski sporazum", SDA je kad-tad morala doživjeti ovo.
Corto Maltese

#671 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:Jedini meni prihvatljiv čovjek za predsjednika SDA, osim Salmira Kaplana (Ministre, mi te još uvijek volimo), je Ćamil Duraković. To bi bio sjajan potez za Srebrenicu, ali i za stranku jer bi joj na čelo stao mlad čovjek, svjestan bošnjačkih nacionalnih interesa.

Ovako, sa Sulejmanom Tihićem koji je "jedini" potpisao onaj presmiješni Dodikov pokušaj zvan "Prudski sporazum", SDA je kad-tad morala doživjeti ovo.
Ćamil Duraković, poznat po tome što nije bio u stanju držati pod kontrolom šatorsko naselje :D
Salah ad-Din

#672 Re: SDA-All about

Post by Salah ad-Din »

Je li Tihic stvarno toliko jak u stranci, ili SDA-ovci ne vide dalje od nosa, i ne vide da je on problem?
v33

#673 Re: SDA-All about

Post by v33 »

Corto Maltese wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jedini meni prihvatljiv čovjek za predsjednika SDA, osim Salmira Kaplana (Ministre, mi te još uvijek volimo), je Ćamil Duraković. To bi bio sjajan potez za Srebrenicu, ali i za stranku jer bi joj na čelo stao mlad čovjek, svjestan bošnjačkih nacionalnih interesa.

Ćamil Duraković, poznat po tome što nije bio u stanju držati pod kontrolom šatorsko naselje :D
ali ko onda :cry:
addem

#674 Re: SDA-All about

Post by addem »

SDA je puna ljudi koji se skoro 25 godina ne skidaju sa razlicitih funkcija. Tihic vlada tri mandata, jednom izgubio predsjednicke izbore, zadnji put izgubio opce (tacnije dozivio totalni fijasko). SDA mora da se reformise iz korijena i da dovede i postavi neka nova lica u predsjednistvo a ne da budu marionete sa strane. Stranka sa Zukicem, Sarajlicem, Dzaferovicem, Ahmetovicem nema sta da trazi na politickoj sceni.
Corto Maltese

#675 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

v33 wrote:
Corto Maltese wrote:

ali ko onda :cry:
Tihić. Taman je raščistio vrh stranke, potjer'o Brankovića, Bičakčića, doveo do toga da se Čengić, koji je prije nogom vrata otvarao, sada pita samo koliko je sati, odjebao, ma šta odjebao, nogom napenalio Reisa Cerića... ova situacija mu je odlična prilika da se bez prljanja ruku riješi i lokalnih Š(t)etočina, koji će redom da se sjate u platformaški (izvin'te me što psujem) SBB. Usput se, na državnom nivou pozicionirao se kao jedini naspram Dodika, sa kojim svi ostali dobro sarađuju (eufemizam za "pokorno ga slušaju"). Mislim da je Tihom, bar još dvije- tri godine mjesto tamo gdje jeste.
Nije ga Joseph Biden, tokom posjete BiH, tek tako istakao kao jedinog konstruktivnog političara u ovoj zemlji.
Last edited by Corto Maltese on 03/06/2012 10:56, edited 1 time in total.
Post Reply