SDA-All about
- Corto Maltese
#577 Re: SDA-All about
Pa kad će više? Od oktobra 2010 čekamo ta hapšenja, sa ili bez ZONSIja.prljavi Hare wrote:novi.dan.nova.nafaka wrote: Zašto imam osjećaj da vi cijenjeni kolega forumašu imate pokvarenu maštu ?
edit: jako lijepo od vas što ste pogledali šta je budućnost SDA...![]()
- kiky
#578 Re: SDA-All about
šta je sad ...
tihić neče da ide iz vlasti ...

- gidora
#579 Re: SDA-All about
Nije lud,ostaje u vlasti a i u opozicijikiky wrote:šta je sad ...
- novi.dan.nova.nafaka
#580 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/semsudin ... /120531019gidora wrote:Nije lud,ostaje u vlasti a i u opozicijikiky wrote:šta je sad ...
Šemsudin Mehmedović: SDA može izbaciti SDP iz vlasti
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović najavio je danas mogućnost da njegova stranka u pojedinim kantonima Federacije BiH isključi iz vlasti Socijaldemokratsku partiju (SDP), ukoliko to partija Zlatka Lagumdžije sa partnerima pokuša učiniti na državnoj i federalnoj razini vlasti....
- seln
#581 Re: SDA-All about
Ajdeeee?novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/semsudin ... /120531019gidora wrote:Nije lud,ostaje u vlasti a i u opozicijikiky wrote:šta je sad ...
Šemsudin Mehmedović: SDA može izbaciti SDP iz vlasti
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović najavio je danas mogućnost da njegova stranka u pojedinim kantonima Federacije BiH isključi iz vlasti Socijaldemokratsku partiju (SDP), ukoliko to partija Zlatka Lagumdžije sa partnerima pokuša učiniti na državnoj i federalnoj razini vlasti....
![]()
![]()
Bajke su na drugom spratu.
- ultima_palabra
#582 Re: SDA-All about
Kad se akademske ruke slože, sve se može 
- seln
#583 Re: SDA-All about
cetiri po cetiri, 404ultima_palabra wrote:Kad se akademske ruke slože, sve se može
- It_is_a_Leclerc
#584 Re: SDA-All about
SDA je otišla kroz kuruze ! Prvo, njihovo glasačko tijelo i dalje nije do kraja načisto je li dobro što oni blokiraju državu ili ne, a drugo - ovakvi ispadi blogera Mehmedovića su za stojanja u ćošku.
- novi.dan.nova.nafaka
#585 Re: SDA-All about
Pa dobro, i to je napredak, za razliku od SDP-a omladine, koja je sposobna jedino da očisti prilaz zgradi ministra Hadžića u doba vremenskih nepogoda...seln wrote:cetiri po cetiri, 404ultima_palabra wrote:Kad se akademske ruke slože, sve se može
- seln
#586 Re: SDA-All about
Fakat, laprdati o evropskom putu je daleko teze.novi.dan.nova.nafaka wrote:Pa dobro, i to je napredak, za razliku od SDP-a omladine, koja je sposobna jedino da očisti prilaz zgradi ministra Hadžića u doba vremenskih nepogoda...seln wrote:cetiri po cetiri, 404ultima_palabra wrote:Kad se akademske ruke slože, sve se može
- v33
#587 Re: SDA-All about
hmmm jeste zlaja izgleda zahebao klempu ali ispade ipak da je klempo ovo veoma lose odigrao...
eh sda nije ti lako ali ko te hebe, nije da nisi zasluzila...
-
Innovation
#588 Re: SDA-All about
Ovo mi se jako dopada i potpuno je tacno.seln wrote:cetiri po cetiri, 404ultima_palabra wrote:Kad se akademske ruke slože, sve se može
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#589 Re: SDA-All about
Opozicija??
Ako ako, hajd' i vi malo u opoziciju.
- jon_jovi
#590 Re: SDA-All about
Zajebo je Suljo njega. Neće Suljo da odgovara za SDP med i mlijeko obečanjav33 wrote:hmmm jeste zlaja izgleda zahebao klempu ali ispade ipak da je klempo ovo veoma lose odigrao...
- avicena
#591 Re: SDA-All about
Neće to izgleda moći samo sa HAJD'.-LIBERO- wrote:Opozicija??
Mehmedović je rekao da Lagumdžija ima pravo da traži smjenu kadrova SDA, kao što su oni odlučni da takvo što neće proći.
"Ako mi ocijenimo da smo kočnica razvoju BiH, mi ćemo se sami povući iz Vijeća ministara BiH. Ali, nećemo prepustiti zadovoljstvo ni SDP-u, niti njegovim partnerima, da smjenjuju naše ministre. Isti slučaj je u FBiH, ali i u kantonima. Što se tiče kantona, stvoren je negativan ambijent za SDP. Postoji zato mogućnost da će SDA u nekim kantonima sakupiti parlamentarnu većinu, pa će SDP izgurati iz vlasti", kazao je Mehmedović.
Pozvao je SDP da se "uozbilje jer je u pitanju interes države i građana BiH".
"Lagumdžija se ponaša poput njemačkih snaga 1945. godine kada su prilikom povlačenja rušili sve mostove za sobom. SDP gubi tlo pod nogama i traži razloge za neuspjehe u proteklih dvije godine mandata. Nemaju rješenje za probleme, pa pred lokalne izbore nastoje doći u poziciju da oni nisu nizašto odgovorni", rekao je Mehmedović.
- It_is_a_Leclerc
#592 Re: SDA-All about
Jedino je moguća prekompozicija državne vlasti.
Što se entiteta tiče, mislim da bez SDA ne može jer nema proste većine. Baš kao ni u nekim kantonima.
Što se entiteta tiče, mislim da bez SDA ne može jer nema proste većine. Baš kao ni u nekim kantonima.
- CaCO3
#593 Re: SDA-All about
najteze ce ovim kleptomanima iz SDA pasti sto frcaju iz BH Telecoma kojeg pljackaju vec godinama, mislim da ce se pravo stanje u zemlji i dubiozu u koju nas je SDA uvalila vidjeti tek nakon sto konacno budu odstranjeni iz vlasti
- p206
#594 Re: SDA-All about
govna i jedni i drugi
- Tahta
#595 Re: SDA-All about
ja pravim roštilj i slavim kad SDA ne bude u vlasti ni na jednom nivou
a izgleda da to vrijeme se primiče jbg 20 god je puno što jest jest ni babu rođenog nisam mogao trpiti 20 god
a izgleda da to vrijeme se primiče jbg 20 god je puno što jest jest ni babu rođenog nisam mogao trpiti 20 god
- FOČANSKI PROPISI
#596 Re: SDA-All about
SDA jeste veliko zlo,ali da je, ovo gore, napisano ,sve istina,nemoguće je dvadeset godina da to skrivaju, u ovo turbo- atomsko doba.jon_jovi wrote:Faruk Balijagić za "Avaz" (II): Bakir Izetbegović vodio je operaciju uništavanja dokaza o zločinima
Balijagić iznosi šokantna saznanja do kojih je došao kroz slučaj "Herenda"
Autor Admir MUSLIMOVIĆ | Objavljeno 13.10.2011. u 06:18
Balijagić: Garaplija mi je rekao da je bio pod ingerencijom Muje Kaloše
Tuzlanski advokat Faruk Balijagić, branilac svjedoka pokajnika iz slučaja mafijaške grupe Zijada Zike Turkovića, u drugom nastavku intervjua za "Dnevni avaz" iznosi svoja skandalozna saznanja o dešavanjima tokom i nakon agresije na BiH, u koja je uključen najviši politički vrh, kao i dio i sada aktivnih bošnjačkih političara.
Balijagić svoja saznanja temelji na predmetu pokušaja ubistva Nedžada Herende, za šta su osuđeni Edin Garaplija i još dvije osobe, svi bivši članovi Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID). Tuzlanski advokat oborio je presudu protiv Garaplije.
Tajno praćenje
Vi ste se bavili i predmetom "Herenda", u kojem su bili optuženi pripadnici bivše Agencije za istraživanje i dokumentaciju. No, iz tog vremena ima mnogo nerazjašnjenih slučajeva, koji nikada nisu dobili sudski epilog. Kakva su Vaša saznanja?
- Da. Nakon što je ova grupa tajnih policajaca provela pet godina u KPZ-u Zenica, majka Edina Garaplije zatražila je od mene da joj branim sina. Morao sam joj reći da je na osnovu dokumentacije koju mi je donijela, to bilo ravno pokušaju da se oživi mrtvac iz groba. No, nakon afere "Agrokomerc", gdje sam bio branilac prvooptuženog Fikreta Abdića, ovo je za mene bio novi izazov. Posjetio sam Garapliju u Zenici i pet dana nakon ove posjete bio sam u šoku, strahu i beznađu. Garaplija je u svojoj priči bio precizan.
Rekao mi je da je bio šef Centra za tajno praćenje i prisluškivanje tajne političke policije AID i da je bio jedan od 50 najelitnijih tajnih policajaca, koji je bio zadužen za ostvarivanje pobjeda SDA na izborima. Nakon što je preuzet, formalno-pravno mu je Kemal Ademović ostao šef, ali je bio pod ingerencijom Mustafe Hafizovića zvanog Mujo Kaloša i direktno "oca i sina", ističući da se radi o Aliji i Bakiru Izetbegoviću.
Pismena naredba
Na šta konkretno mislite, o kakvim je aktivnostima riječ?
- Operacijom "Orao", kako će to kasnije utvrditi predstavnici UN-a, predvođeni Južnoafrikancem Karlom Keningom (Coening), rukovodio je Bakir Izetbegović uz stalnu konsultaciju sa svojim ocem Alijom. Naime, pismena naredba o operaciji "Orao" i dan-danas se nalazi u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Sadržavala je uništenje posljednjih dokaza zločina i terorizma počinjenog prema svim građanima Sarajeva od terorističke skupine "Ševe", čiji članovi i dan-danas žive i u BiH i izvan nje.
Skupina "Ševe" bila je namijenjena za teroriziranje muslimana, Srba i Hrvata koji nisu bili po ukusu bošnjačkih vladajućih političara. "Ševe" su čak snajperisale i ubijale pripadnike Armije RBiH, pa je Deveta brdska brigada mislila da ih ubijaju ljudi iz Desete brdske brigade i obrnuto. Upucali su i čuvenog Ismeta Bajramovića Ćelu, samo da ne bi smetao Bakiru Alispahiću oko tržišta drogom. Sjećam se iz Garaplijinog kazivanja da su najbolji snajperisti u "Ševama" bili Slobodanka Šakić i njen brat, koji su bili prvaci Jugoslavije u streljaštvu. Kompletnu logistiku "Ševama" pružalo je tadašnje Ministarstvo policije RBiH.
Bio sam izložen napadima
Kako ste Vi, zapravo, došli do takvih saznanja i otkuda je dolazila ta politička podrška koju spominjete?
- Kada sam pokrenuo postupak za poništenje pravosnažne presude Vrhovnog suda Federacije BiH Garapliji pred Domom za ljudska prava za BiH, potražio sam Miodraga Pajića, sudiju tog doma, kojeg sam poznavao kao školskog druga iz Brčkog.
Dom za ljudska prava za BiH, naime, sudio je u sastavu od dvanaest sudija. Dvojica su bila iz Karadžićevog SDS-a, dvojica iz HDZ-a Mate Bobana, a dvojica iz Alijine SDA. Ostali su bili stranci. Bilo je vrlo interesantno da sam nakon podnošenja zahtjeva za poništenje presude Edinu Garapliji, bio izložen stalnim napadima aktuelne vlasti i praćenju od tajne policije. Jedne noći po povratku s puta, po ko zna koji put uništena mi je tabla advokatske kancelarije. Pozvao sam lično Aliju Izetbegovića, javio mi se Mirza Hajrić, rekao mi da Alija ne može sa mnom razgovarati, jer ima goste.
Rekao sam mu da mi prestane više uništavati oznaku advokatske kancelarije. Dobio sam odgovor od Hajrića da je zaprepašten da optužujem Aliju za takve stvari, ali poslije ovoga više nikada nisam imao ovakvih problema.
(Posljednji nastavak intervjua otkriva koliko je bilo "Ševa", šta se dešavalo u "Pivari" i kako je Garaplija oslobođen)
- v33
#597 Re: SDA-All about
u vlasti su pobjednici a SDA ispada iz vlasti. dakle ne znam ko je koga zaheb'o. da ste nakon izbora prihvatili odgovornost, komunicirali i pokazali neki blagi (sasvim dovoljno) oblik distanciranja od zadnje vlasti (dovoljno reci da je Haris za sve lose krivjon_jovi wrote:Zajebo je Suljo njega. Neće Suljo da odgovara za SDP med i mlijeko obečanjav33 wrote:hmmm jeste zlaja izgleda zahebao klempu ali ispade ipak da je klempo ovo veoma lose odigrao...
radi pobjede na lokalnim izborima tihic se oprostio od vlasti na drzavnom nivou i od pobjede na narednim opcim izborima. mozda SDA nauci lekciju (ako vec nisu nista naucili iz iskustva Hariseve stranke) da se istovremeno ne moze biti i na vlasti i u opoziciji.
- v33
#598 Re: SDA-All about
i treci, oni koji ulaze u vlast.p206 wrote:govna i jedni i drugi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#599 Re: SDA-All about
koja je ovo na BHTu kokoška
ako je ona najbolje što su mogli poslati onda ne znam stvarno
PR odron
komunikacija odron
pismenost osrednja...
počeli su kukati
bara je mala a riba mnogo
ako je ona najbolje što su mogli poslati onda ne znam stvarno
PR odron
komunikacija odron
pismenost osrednja...
počeli su kukati
bara je mala a riba mnogo
- jon_jovi
#600 Re: SDA-All about
Ja nisam SDA. Jasni su meni grijesi SDA, ali... kao što sam rekao na temi - SDP: sada kada SDA ispadne svi problemi postaju problemi SDP-a pa i tog SBB-a ako uđe u vlast. Onda neće moći SDP da zauzme stav: ometa nas SDA. Eto, sada ispunite med i mlijeko obečanja. Napravite državu za čovjeka, a ne državu za budžetlije. Zaposlite onih pola miliona nezaposlenih. Obečali ste.v33 wrote:u vlasti su pobjednici a SDA ispada iz vlasti. dakle ne znam ko je koga zaheb'o. da ste nakon izbora prihvatili odgovornost, komunicirali i pokazali neki blagi (sasvim dovoljno) oblik distanciranja od zadnje vlasti (dovoljno reci da je Haris za sve lose krivjon_jovi wrote:Zajebo je Suljo njega. Neće Suljo da odgovara za SDP med i mlijeko obečanjav33 wrote:hmmm jeste zlaja izgleda zahebao klempu ali ispade ipak da je klempo ovo veoma lose odigrao...
eh sda nije ti lako ali ko te hebe, nije da nisi zasluzila...) i krenuli u blage (sasvim dovoljno) reforme mozda bi ste na narednim izborima bolje stajali od SDPa (po pravilu u velikim koalicijama na narednim izborima pobjedjuje manji koalicioni partner). ovako ulaze SDP i SBB u koaliciju i manje vise je svejedno hocete li na narednim opstim izborima dobiti manji dio glasova od SDPa jer SBB nakon ulaska u vlast uzima i jedan dio vasih glasova i jedan dio vasih clanova a u glavama glasaca SDPa SBB vise nije kriminacionalisticka stranka (sto je SBB hajmo reci u zadnjim mjesecima pokazala).
radi pobjede na lokalnim izborima tihic se oprostio od vlasti na drzavnom nivou i od pobjede na narednim opcim izborima. mozda SDA nauci lekciju (ako vec nisu nista naucili iz iskustva Hariseve stranke) da se istovremeno ne moze biti i na vlasti i u opoziciji.