SDA-All about

Post Reply
Čovjek

#451 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

prljavi Hare wrote:
Chisum wrote:Moram da priznam da mi je ova prica o "titulama i autoritetima", u postu u kojem se, tek recenicu nize, covjek, mrtav-'ladan, ispovracao po nekom drugom, tudjem "autoritetu i tituli", legla jos bolje od one paralele izmedju dvoje uspjesnih studenata i vrha SDA. :lol:
Meni je lično bolje ono poređenje dvoje uspješnih studenata i SDA. :D
Mislim da obojica trebate razjasniti šta to znači "poštivanje", a šta "pravo na mišljenje". Ja sam ondje jasno iznio mišljenje o radu dugogodišnjeg člana predsjedništva BiH Željka Komšića, a to ne znači da ne poštujem njegovu titulu.
MuaDib

#452 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Čovjek wrote: Hoćeš reći da je TELE onaj ko misli i ko je uvjeren, da je SDA najjača stranka u BiH i da je jedina koja vodi državotvornu politiku, za razliku od mnogih koji su se okušali u vlasti od 2000. godine, pa 2006.do 2010. godine. O kakvih vi 20 godina pričate? Znate li ko je kontrolisao vlast u BiH 2000. do 2002. godine? Znate li ko je kontrolisao vlast od 2006. do 2010. godine, a ko je kontroliše posljednje 2 godine? Čini se da je mnogima Dubioza kolektiv, ugašeni pokret Dosta i vraćeni Valter isprao mozak, ili su mnogi tek nedavno počeli da prate politiku u ovoj zemlji?
Ko je član predsjedništva BiH 6 godina? Šta je uradio?

Ti si nabrajao datume i lopovluke, jesu li procesuirani? Što ih ne tužiš i ne posvjedočiš o istim, kad si već bio nazočan? Da li si se možda okoristio nečim iz nekih od tih lopovluka, ili možda nisi dobio kolač koliki si želio, pa si počeo da iznosiš lopovluke i datume, ali nebi da ih prijavljuješ, jer bi i tebe neko spomenuo negdje? Ipak čestitam ti na poštenju jer nisi posegao za haramom, gledajući kako se krade... ;-)

Korova svugdje ima, ali Politička Akademija SDA zasigurno nije minder politika, tu dolaze vrhunski predavači iz cijelog Svijeta. Ako si već tako pismen i informisan, trebao bi to da znaš, jer je zaista licemjerno iznositi i omalovažavati tu akademiju koja edukuje mlade ne samo iz SDA, nego bilo kojeg mladog čovjeka koji se tu prijavi na prijemni ispit i položi ga.

Ako već nisi nazočio toj akademiji, nemoj je onda ni komentarisati...a možda si i pao na prijemnom, pa si o svemu tome formirao mišljenje, kao i onom, gore navedenom, kolaču. ;-)
Budi Bog s nama !!! :D

Sve na nivou ironija, grmatika, činjenice...... :-) :-) :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#453 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Čovjek wrote:
Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule.
Aha, to je ta matrica funkcionisanja.

Autoritet i titula, ideopoklonstvo i poslusnost bez upotrebe (nedaj Boze jos i kritickog) razmisljanja.

Dobra ta neka "akademija", a vama sa takvim stavovima o titulama i poslusnosti, predvidjam brz uspon u stranackoj hijararhiji :dance:

Al' hajd' sve to..ovo je najjace kada ovima iz SDP-a spocitava neke godine vladavine, sabirajuci dvije godine one "koalicije za promjene" pa i ovih 6 godina Zeljka...a sta bi se tek onda trebalo odnositi na njh, koji su konstantno u vlasti preko 20 godina :D

Ja uopste ne mogu vjerovati sta citam... :run:
Chisum

#454 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Čovjek wrote:
Chisum wrote:
:lol: :lol: :lol:

I to vas uce na minder-akademiji? Da je "pismen" onaj koji postuje titule i autoritete (i to kakve... :lol: )?

Ne... "pismen" covjek je onaj koji, pored toga sto, za razliku od velike vecine SDA kadrova, Budnja, Saja, princeva iz podruma, Brankovica i ostalih, ima sposobnost da artikulise misao, u ovom slucaju politicku, misli, prije svega, SVOJOM glavom, te uz svijest o moralu, postenju, obrazu, gradi svoje stavove prema svijetu oko sebe, a time i prema "titulama i autoritetima", makar ga takvi stavovi kostali i glave...

.... a ne da bude TELE , bez misljenja i stava, sto je, kako vidim, finalni proizvod SDA minder-akademije.

Nego, posto tvoje postove na ovoj temi pamtim jos od ranije, moram da se nasmijem jos jednom... a da ne govorim kako te je Corto Maltese, s kojim se ja cesto ne slazem, jednom recenicom, jednim zapazanjem i osvrtom na besmislicu kojom si sam sebi pljunuo u usta, istranzirao k'o Gojko onu nesretnu janjad.

Kazem i tebi i ostalim poklonicima ovog Gedzinog eksperimenta bez mirisa i ukusa - za razliku od palamudjenja i podmetanja SDP-a kao neke protuteze, i pored cinjenice da o bosanskom, Zlatkovom, bezmudom SDP-u, ovakvom kakav je danas, ne mislim nista pozitivno, ja sam o ovoj minderaskoj, dezerterskoj SDA bagri pisao, navodeci i imena i datume, te lopovluke, kojih sam i sam bio svjedok, ali...... osim smijesnih ili priglupih odgovora i neke pateticne price o "komunjarama", ateistima, kurcima, palcima, nista smisleno ne vidjeh.

Na temi na kojoj se govori o stranci kojoj pripadate, niste uspjeli uraditi i dokazati nista kontra bezbroj optuzbi, pa vam se na kraju sve svelo na bjesomucnu trku za slicnim primjerima u drugim strankama... koje ste naravno nasli, jer ovaj narod zaista nema adekvatnu ponudhenu politicku opciju i istinsku patriotsku stranku, ali, kao sto vec ranije napisah, ima SDP fore da krade i pravi jos 100 godina, ne bi li vas stigao i vase dzeparose koji od ovog naroda napravise jedan od najvecih socijalnih slucajeva u Evropi, a i sire.
Hoćeš reći da je TELE onaj ko misli i ko je uvjeren, da je SDA najjača stranka u BiH i da je jedina koja vodi državotvornu politiku, za razliku od mnogih koji su se okušali u vlasti od 2000. godine, pa 2006.do 2010. godine. O kakvih vi 20 godina pričate? Znate li ko je kontrolisao vlast u BiH 2000. do 2002. godine? Znate li ko je kontrolisao vlast od 2006. do 2010. godine, a ko je kontroliše posljednje 2 godine? Čini se da je mnogima Dubioza kolektiv, ugašeni pokret Dosta i vraćeni Valter isprao mozak, ili su mnogi tek nedavno počeli da prate politiku u ovoj zemlji?
Ko je član predsjedništva BiH 6 godina? Šta je uradio?

Ti si nabrajao datume i lopovluke, jesu li procesuirani? Što ih ne tužiš i ne posvjedočiš o istim, kad si već bio nazočan? Da li si se možda okoristio nečim iz nekih od tih lopovluka, ili možda nisi dobio kolač koliki si želio, pa si počeo da iznosiš lopovluke i datume, ali nebi da ih prijavljuješ, jer bi i tebe neko spomenuo negdje? Ipak čestitam ti na poštenju jer nisi posegao za haramom, gledajući kako se krade... ;-)

Korova svugdje ima, ali Politička Akademija SDA zasigurno nije minder politika, tu dolaze vrhunski predavači iz cijelog Svijeta. Ako si već tako pismen i informisan, trebao bi to da znaš, jer je zaista licemjerno iznositi i omalovažavati tu akademiju koja edukuje mlade ne samo iz SDA, nego bilo kojeg mladog čovjeka koji se tu prijavi na prijemni ispit i položi ga.

Ako već nisi nazočio toj akademiji, nemoj je onda ni komentarisati...a možda si i pao na prijemnom, pa si o svemu tome formirao mišljenje, kao i onom, gore navedenom, kolaču. ;-)
Ja znam da, a o tome sam vec pisao uzimajuci Nafaku kao primjer, mladi SDA simpatizeri i kadrovi, odrastajuci i stasavajuci u vremenu Saja, Bakira i Budnja, jednostavno ne mogu zamisliti, dokuciti i spoznati - jer se u njihovom miljeu to ne pamti - niti istice kao vrlina - da u ovoj zemlji postoje ljudi koji ukazuju na kriminal, ne da bi se i sami u guzvi bogatili, nego iz razloga sto postoji nesto sto ze zove obraz... tako da ne moras da brines - nakon sto sam se demobilisao i poceo sa poslom, u okruzenju u kojem su, dok smo mi 4 godine mladosti proveli u blatu, SDA podrumasi vec uveliko stvarali svijet za sebe, svoje amidzice, tetice i famAliju, vrlo brzo sam sebi obecao da bih prije crk'o i sam sebi grkljan iscupao nego bio kao oni, kao bagra koja je glodala i glodje tkivo ovog grada i drzave, jer, zaista, covjek ili se rodi s obrazom ili ne, valjao se on po prvom safu - da ga se vidi - ili ne...

Bas kao sto, papak moze imati najskuplje odijelo, ali bez one "gosparske" patine i rafinmana - koji se ne mogu platiti ni jeftino kupljenim certifikatima obespravljenih, gladnih boraca, biva i ostaje PAPAK.

(sad se sjetih jednog medjunarodnog skupa, jedne regionalne koordinacije, kada sam imao "cast" saradjivati sa jednim ot tadasnjih ministara, Mehmedagicem, bivsim SDA-ovcem i pulenom Bicakciceve vlade, a kasnije clanom sestrinske stranke ZagraBiH, kako nas je pred svim tim strancima obrukao, kao zadnja seljacina bez manira... sto se mjesecima prepricavalo)

I ne brini. Svi ovi lopovluci su ispraceni i u medijima, a i na sudovima. I o tome sam pisao.
Tuzili su ih oni koji su direktno osteceni, prevareni, ponizeni... E sad, posto u ovoj drzavi krimosi poput Covica i Dodika na ljevom guzu odvale svaki sudski proces, izasavsi iz sudnice s osmijehom, pokazujuci kurac narodu i vladavini prava, nije za ocekivati da ce procesi koje vode minderasi zavrsiti na drugi nacin... Niti su. To, medjutim, ne opovrgava cinjenice koje govore o opstoj kradji, siromastvu i bijedi kakva oko nas jos malo gdje postoji, a koje samo slijepci ne vide.

Sto se tice SDA "akademije"...
Ja sam, srecom, svoje skole i fakultete davno zavrsio, realizovao se u svojoj struci, kroz zivot i posao stekao dovoljno prijateljstava i poslovnih kontakata, i u Bosni, a i po svijetu (o cemu sam takodje pisao), spasivsi tako sebe, svoju porodicu i djecu najgore moguce sudbine - da na bilo koji nacin ovisimo o jednoj do kostiju bolesnoj i truloj SDA, te njihovoj omladini, koju, ako je ona narodna da iver ne pada daleko od klade istinita - mogu samo da zamislim. :)

Sto se tice ove price o "drzavotvornoj politici" SDA itd... to smo na prethodnim stranicama vec prezvakali, od A do Z, i samo jos neko, ko slijepo vjeruje da je najnormalnija pojava da ti o patriotizmu prica ratni profiter, moze mantrati ovu frazu.
Ovo ostalo, nesto, Valter, Dubioza, ovo, ono - to je vec smijesno i neozbiljno.
Last edited by Chisum on 21/05/2012 18:42, edited 4 times in total.
Čovjek

#455 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

-LIBERO- wrote:
Čovjek wrote:
Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule.
Aha, to je ta matrica funkcionisanja.

Autoritet i titula, ideopoklonstvo i poslusnost bez upotrebe (nedaj Boze jos i kritickog) razmisljanja.

Dobra ta neka "akademija", a vama sa takvim stavovima o titulama i poslusnosti, predvidjam brz uspon u stranackoj hijararhiji :dance:

A' hajd' sve ovo..ovo je najjace kada ovima iz SDP-a spocitava neke godine vladavine, sabirajuci dvije godine one "koalicije za promjene" pa i ovih 6 godina Zeljke...a sta bi se tek onda trebalo odnositi na njh, koji su konstantno u vlasti preko 20 godina :D

Možda da ti navedem primjer izbora za predsjednika SDA, kada su bila 3 kndidata i kada je Tihić pobjedio većim brojem glasova? Tu se primjetilo i poštivanje između protukandidata i čestitalo se pobjedniku, za razliku od situacije u nekim drugim strankama... do duše, u drugim strankama uvijek nekim čudom ostane samo jedan kandidat kojeg nekim čudom izabere skupština.

Ne poštuje se samo hijerarhija i titula, poštuje se sve ono što propisuje demokratija. Političke partije se takvim stvarima ponose, a pošto je demokratski proces praksa samo u SDA kad je BiH u pitanju, onda SDA zaista ima zašto biti ponosna.

To nije nikakvo ideopoklonstvo, već bonton. ;-)
sorted

#456 Re: SDA-All about

Post by sorted »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
prljavi Hare wrote:P.S.Što se nepismenosti tiče,ona je uzrokovana činjenicom da nismo pohađali "AKADEMIJU". :D
Bez obzira što si pripadnik druge političke opcije, ima nade i za vas dvojicu. Prijavite se slj. godine, a ja mogu potražiti štelu kod korumpiranih članova SDA. Uslov je samo da imate minimalno faks i da govorite barem jedan strani jezik. Džaba je, to je ipak trenutno minimum u SDA. Mislimo na budućnost... :bih:
U ovom boldiranom je sva sustina, nisi mogao bolje ovo ukomponovati. :wink: U skladu s tim, stranacki kolega Duvnjak ti od samog nastanka vedri i oblaci famoznom akademijom i vazi za jednu od najcjenjenijih ideja vodilja iste. :mrgreen: Inace poslanik u Fed. Parlamentu i vjeciti student u 35-oj godini sa prvom godinom pravnog faksa i knjigama iz druge. Hocemo li dalje o poliglotskim osobinama? 8-) To je samo jedan od ocitih primjera i naravno nije jedini u cijelom tom besmislu, te generalno lik je nebitan i pero laka kategorija u komparaciji sa glavnim banditima i minderpuzama koje je neko prethodno nabrojao.
Dakle da bi dosli do sustine dovoljno je pratiti samo redosljed boldirane recenice. Ako prvaci stranke i akademije sa takvim abilitarnim skilovima :mrgreen: mogu u Parlament, onda mi nesto bas zao ovih poliglota s minimum faksom. A zadnja recenica nije mogla biti bolja kao slag na sve, samo pitanje je ciju buducnost??? Mislim, zna se to vrlo dobro, ali ako si se nasalio pa aludirao s tim da misle na moju buducnost ili naroda i drzave, onda ste me onesposobili da i ja mislim na takvu buducnost, jer jednostavno necu smjeti od straha... :skoljka:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#457 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Čovjek wrote: Možda da ti navedem primjer izbora za predsjednika SDA, kada su bila 3 kndidata i kada je Tihić pobjedio većim brojem glasova? Tu se primjetilo i poštivanje između protukandidata i čestitalo se pobjedniku, za razliku od situacije u nekim drugim strankama... do duše, u drugim strankama uvijek nekim čudom ostane samo jedan kandidat kojeg nekim čudom izabere skupština.

Ovaj cin sam tada kada je to bilo aktuelno i javno hvalio i zaista odajem priznanje SDA na svemu tome. I to opet ne umanjuje odgovornost za 20 godina njegovanja nepotizma i feudalnog vladanja ovim narodom.

Mozes ti biti najdemokraticniji unutar svoje stranke, ali sve to pada u vodu, kada svoju vladavinu sprovodis na tako devijantan nacin sa serijski korumpiranim i nesposobnim kadrom, kao sto je to radila do sada SDA. Cast izuzetcima iz te stranke.

I da, meni nemoj stalno podmetati ov iz SDP-a kao neki pokusaj pravljenja protuteze u nesposobnosti i korupciji, ovo nije tema o njma, a ja sam jasno rekao sta misli i o toj stranci (tj. prije svega o vladajucoj strukturi te stranke) tako da niti su oni tema, niti sam njihov glasac :D . Tako da ono..... :run:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#458 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

sorted wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
prljavi Hare wrote:P.S.Što se nepismenosti tiče,ona je uzrokovana činjenicom da nismo pohađali "AKADEMIJU". :D
Bez obzira što si pripadnik druge političke opcije, ima nade i za vas dvojicu. Prijavite se slj. godine, a ja mogu potražiti štelu kod korumpiranih članova SDA. Uslov je samo da imate minimalno faks i da govorite barem jedan strani jezik. Džaba je, to je ipak trenutno minimum u SDA. Mislimo na budućnost... :bih:
U ovom boldiranom je sva sustina, nisi mogao bolje ovo ukomponovati. :wink: U skladu s tim, stranacki kolega Duvnjak ti od samog nastanka vedri i oblaci famoznom akademijom i vazi za jednu od najcjenjenijih ideja vodilja iste. :mrgreen: Inace poslanik u Fed. Parlamentu i vjeciti student u 35-oj godini sa prvom godinom pravnog faksa i knjigama iz druge. Hocemo li dalje o poliglotskim osobinama? 8-) To je samo jedan od ocitih primjera i naravno nije jedini u cijelom tom besmislu, te generalno lik je nebitan i pero laka kategorija u komparaciji sa glavnim banditima i minderpuzama koje je neko prethodno nabrojao.
Dakle da bi dosli do sustine dovoljno je pratiti samo redosljed boldirane recenice. Ako prvaci stranke i akademije sa takvim abilitarnim skilovima :mrgreen: mogu u Parlament, onda mi nesto bas zao ovih poliglota s minimum faksom. A zadnja recenica nije mogla biti bolja kao slag na sve, samo pitanje je ciju buducnost??? Mislim, zna se to vrlo dobro, ali ako si se nasalio pa aludirao s tim da misle na moju buducnost ili naroda i drzave, onda ste me onesposobili da i ja mislim na takvu buducnost, jer jednostavno necu smjeti od straha... :skoljka:

Najsmješnije od svega je što ovi "SDA akademci" misle da ako je neko protiv te razbojničke bande,automatski
ima nekakvu svoju "političku opciju". :-) Ne drugovi akademci,samo ukazujemo na najgore pljačkaše,razbojnike,
gusare i ljudsko smeće koje je ova zemlja ikada imala. :wink:

P.S.Počela je priča slična kao kod velikosrba.....SDA je toliko značajna i vrijedna da se kuju zavjere na sve strane,
ne bi li naštetilo jednoj tako uglednoj evropskoj stranci. :oops:
Čovjek

#459 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

Chisum wrote: Ja znam da, a o tome sam vec pisao uzimajuci Nafaku kao primjer, mladi SDA simpatizeri i kadrovi, odrastajuci i stasavajuci u vremenu Saja, Bakira i Budnja, jednostavno ne mogu zamisliti, jer se u njihovom miljeu to ne pamti, da u ovoj zemlji postoje ljudi koji ukazuju na kriminal, ne da bi se i sami u guzvi bogatili, nego iz razloga sto postoji nesto sto ze zove obraz... tako da ne moras da brines - nakon sto sam se demobilisao i poceo sa poslom, u okruzenju u kojem su, dok smo mi 4 godine mladosti proveli u blatu, SDA podrumasi vec uveliko stvarali svijet za sebe, svoje amidzice, tetice i famAliju, vrlo brzo sam sebi obecao da bih prije crk'o i sam sebi grkljan iscupao nego bio kao oni, kao bagra koja je glodala i glodje tkivo ovog grada i drzave, jer, zaista, covjek ili se rodi s obrazom ili ne, valjao se on po prvom safu - da ga se vidi - ili ne...
Bas kao sto, papak moze imati najskuplje odijelo, ali bez one "gosparske" patine i rafirmana - koji se ne mogu platiti ni jeftino kupljenim certifikatima obespravljenih, gladnih boraca, biva i ostaje PAPAK.

(sad se sjetih jednog medjunarodnog skupa, jedne regionalne koordinacije, kada sam imao "cast" saradjivati sa jednim ot tadasnjih ministara, Mehmedagicem, bivsim SDA-ovcem i pulenom Bicakciceve vlade, a kasnije clanom sestrinske stranke ZagraBiH, kako nas je pred svim tim strancima obrukao, kao zadnja seljacina bez manira... sto se mjesecima prepricavalo)

I ne brini. Svi ovi lopovluci su ispraceni i u medijima, a i na sudovima. I o tome sam pisao.
Tuzili su ih oni koji su direktno osteceni, prevareni, ponizeni... E sad, posto u ovoj drzavi krimosi poput Covica i Dodika na ljevom guzu odvale svaki sudski proces, izasavsi iz sudnice s osmijehom, pokazujuci kurac narodu i vladavini prava, nije za ocekivati da ce procesi koje vode minderasi zavrsiti na drugi nacin... Niti su. To, medjutim, ne opovrgava cinjenice koje govore o opstoj kradji, siromastvu i bijedi kakva oko nas jos malo gdje postoji, a koje samo slijepci ne vide.

Ja sam, srecom, svoje skole i fakultete davno zavrsio, realizovao se u svojoj struci, kroz zivot i posao stekao dovoljno prijateljstava i poslovnih kontakata, i u Bosni, a i po svijetu (o cemu sam takodje pisao), spasivsi tako sebe, svoju porodicu i djecu najgore moguce sudbine - da na bilo koji nacin ovisimo o jednoj do kostiju bolesnoj i truloj SDA, te njihovoj omladini, koju, ako je ona narodna da iver ne pada daleko od klade istinita - mogu samo da zamislim. :)

Sto se tice ove price o "drzavotvornoj politici" SDA itd... to smo na prethodnim stranicama vec prezvakali, od A do Z, i samo jos neko, ko slijepo vjeruje da je najnormalnija pojava da ti o patriotizmu prica ratni profiter, moze mantrati ovu frazu.
Prvo ću od Valtera i Dubioze, pokreta DOSTA i sl.
Dubioza je napravila pjesmu "Vratit će se Valter, jbat će vam Mater". Kad je SDP pobjedio na nihovoj je Web stranici pisao: "Vratio se Valter", dakle jasno ko dan, šta je šta, ko je ko?
Pokret DOSTA je iskoristio pogibiju mladog srednjoškolca da bi postavio stolicu Behmenu da na nju sjedne, a poslije izbora je taj pokret ugašen i njegovi aktivisti su postali savjetnici SDP-ovih ministara i istaknuti članovi SDP-a. Lako za provjeriti.

I danas djeca ginu i bivaju ranjena u gradu, ali niko ne protestuje i ne priziva Valtera! ( to je žalosna stvar i trebamo se svi toga stiditi )

Svaki kriminalac treba u zatvor, oni koji su osuđeni u zatvoru su, ali ti osuđenici nisu samo članovi jedne partije ima ih iz svake stranke, pa zbog toga me nervira kad se ti kriminalci samo svrstavaju u SDA. Pogledajte malo okolo... Što SDP hoće da skloni Lukača? Jel to zato što nije fin, ili zato što hoće da pokrene slučaj "REKET" koji je neko strpao u Laticu?
Šta je sa Silajdžićevom Željezarom?
Šta je sa President Nekretninama?
Šta je sa tim mnogim upitnim slučajevima... jeL i to povezuješ sa SDA?

Opet ti kažem prijavi se na akademiju, samo da vidiš šta je to i kako to funkcioniše, siguran sam da ćeš shvatiti da se radi o zaista pozitivnoj stvari. Čovjek uči dok je živ, nikad nije previše, a ni kasno! ;-)
cindrlimindrli

#460 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

Čovjek wrote:Opet ti kažem prijavi se na akademiju, samo da vidiš šta je to i kako to funkcioniše, siguran sam da ćeš shvatiti da se radi o zaista pozitivnoj stvari. Čovjek uči dok je živ, nikad nije previše, a ni kasno!
Sudeci po onome sto pises moto na toj wannabe akademiji je, " pravi se lud i prdi u prasinu".
Čovjek wrote:Svaki kriminalac treba u zatvor
Pa ko ce ti onda drzati predavanja na akademiji? Nije tvoja stranka za zatvora, to je za bandere.
Čovjek

#461 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

Lijepo ti meni spusti, evo ne znam šta reći.
cindrlimindrli wrote:
Čovjek wrote:Opet ti kažem prijavi se na akademiju, samo da vidiš šta je to i kako to funkcioniše, siguran sam da ćeš shvatiti da se radi o zaista pozitivnoj stvari. Čovjek uči dok je živ, nikad nije previše, a ni kasno!
Sudeci po onome sto pises moto na toj wannabe akademiji je, " pravi se lud i prdi u prasinu".
Čovjek wrote:Svaki kriminalac treba u zatvor
Pa ko ce ti onda drzati predavanja na akademiji? Nije tvoja stranka za zatvora, to je za bandere.
Frajeru, educiraj se malo da bi bio adekvatno pripremljen za priču o PA SDA.
Pošto mislim da ti je lijeno prelistati postove u nazad, ja ću ti citirati prvi na koji naletim, a koji govori o tim predavačima. ;-)
toni84 wrote:Cestitam tim mladim ljudima na tome sto su iskazali zelju da se ukljuce u politiku i odlucuju o svojoj sudbini... Nadam se da ce ustrajati u svojoj borbi za bolji polozaj mladih... A kada govorite Politickoj akademiji trebate znati da se seminai organizuju u saradnji sa fondacijama Robert Schuman, Konrad Adenauer, IRI, Konzervativna stranka iz VB i td... A predavaci su ugl stranci uz par izuzetaka kao sto su nasi univerzitetski profesori kao npr: Besim Spahic, Nedzma Mirascija, Sabina Cudic.... I polaznici pol akademije nisu samo clanovi SDA vec mladi iz raznih sfera drustva i cijele BiH... Al eto ni to ne valja....
Možda prenesem ovim uvaženim profesorima da si im zaželio Banderu! :mrgreen: (Bit će im simpatično)
Sve u svemu...nikad ne dozvoli sebi da ti bude lijeno prethodno se educirati o nečemu, o čemu bi htio da raspravljaš.
cindrlimindrli

#462 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

Čovjek wrote:Sve u svemu...nikad ne dozvoli sebi da ti bude lijeno prethodno se educirati o nečemu, o čemu bi htio da raspravljaš.
Nema sumnje da pomenute fondacije saradjuju sa milion zaosinutih udruzenja sirom svijeta. Jednostavno, ljudi
upoznaju egzoticne zemlje i kroz "daj sta das akademije" pokusavaju civilizovati luzere.
Čovjek wrote:Možda prenesem ovim uvaženim profesorima da si im zaželio Banderu!
Nemoj, jer ja to nisam napisao.
cindrlimindrli wrote:Nije tvoja stranka za zatvora, to je za bandere.
Čovjek

#463 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

cindrlimindrli wrote:
Čovjek wrote:Sve u svemu...nikad ne dozvoli sebi da ti bude lijeno prethodno se educirati o nečemu, o čemu bi htio da raspravljaš.
Nema sumnje da pomenute fondacije saradjuju sa milion zaosinutih udruzenja sirom svijeta. Jednostavno, ljudi
upoznaju egzoticne zemlje i kroz "daj sta das akademije" pokusavaju civilizovati luzere.
Čovjek wrote:Možda prenesem ovim uvaženim profesorima da si im zaželio Banderu!
Nemoj, jer ja to nisam napisao.
cindrlimindrli wrote:Nije tvoja stranka za zatvora, to je za bandere.
Opet loše educiran...

Možda ti pomogne link, pa skontaš na koji način je SDA toliko interesantna tim strancima, a posebno njena politička akademija, koja je jako dobro prihvaćena od strane Yepp-a i EPP-a.
http://www.epp.eu/, http://youthepp.eu/
Istraži malo, edukuj se...

Evrpoljani koji Vode EU u SDA vide kvalitetnog partnera, pitaš se zašto? Odgovor će ti se nekada valjda sam nametnuti. ;-)
novi.dan.nova.nafaka

#464 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

sorted wrote:U ovom boldiranom je sva sustina, nisi mogao bolje ovo ukomponovati. :wink: U skladu s tim, stranacki kolega Duvnjak ti od samog nastanka vedri i oblaci famoznom akademijom i vazi za jednu od najcjenjenijih ideja vodilja iste. :mrgreen: Inace poslanik u Fed. Parlamentu i vjeciti student u 35-oj godini sa prvom godinom pravnog faksa i knjigama iz druge. Hocemo li dalje o poliglotskim osobinama? 8-) To je samo jedan od ocitih primjera i naravno nije jedini u cijelom tom besmislu, te generalno lik je nebitan i pero laka kategorija u komparaciji sa glavnim banditima i minderpuzama koje je neko prethodno nabrojao.
Šta ću ti ja kad si zlonamjeran i lažeš druge - Jasmin ne vodi PA SDA, već neko drugi, i taj čovjek govori barem 2 svjetska jezika. :) Naravno, tvoje je kao i tvojih prethodnika da iznosite poluistine ili čiste laži i da ih ponovite 100 puta....
-LIBERO- wrote:Al' hajd' sve to..ovo je najjace kada ovima iz SDP-a spocitava neke godine vladavine, sabirajuci dvije godine one "koalicije za promjene" pa i ovih 6 godina Zeljka...a sta bi se tek onda trebalo odnositi na njh, koji su konstantno u vlasti preko 20 godina :D
Ne mogu ni ja vjerovati kako ti, koji si mi važio za najozbiljnijeg diskutanta na ovoj temi, podmećeš onu Fahrovu (Fahrinu): "20 godina na vlasti". Ja sam fino tamo naveo primjer - ode ti dijete u školu balavo/prljavo/mrljavo. Hoćeš li svoju bolju polovicu kriviti, ili ćeš možda i ti g-dine dragi snosit posljedice takvog roditeljskog propusta (jer ste oboje valjda dužni paziti na taj porodični dragulj)!?
Isto tako, SDA jeste bila mnogo godina u vlasti (nikad sama, vjerujem da to znaš). U mandatu 2006-2010 je imala oko 24% (da, dobro si vidio) svojih zastupnika u vladajućim tijelima (@Čovjek je na sličan način govorio o udjelu u vlasti). Naravno, to namjerno preskačeš i ti, a prije tebe balavi šošon, od kojeg je i krenula ta floskula, namjerno iskrivljujući istinu. Neda mi se sad računati koliko su imali u prethodnim mandatima, ali sigurno da nikad nisu imali preko 50%.
ultima_palabra

#465 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

@Chisum sve objasnio, poslije njegovih postova bi iole pametan završio sa diskusijom :thumbup:

A razotkri se i @nafaka :mrgreen: Dobro se sakrivao, ja sam mislio da je Haretova raja...

Sad se vade na šošona... kao da isti nije nastao u njihovoj laboratoriji pa se oteo kontroli. Slabo vas driluju na toj akademiji :zoka:
Hunkar

#466 Re: SDA-All about

Post by Hunkar »

chisum :thumbup:
osrbih_do_groba

#467 Re: SDA-All about

Post by osrbih_do_groba »

Chisum wrote:
Ja znam da, a o tome sam vec pisao uzimajuci Nafaku kao primjer, mladi SDA simpatizeri i kadrovi, odrastajuci i stasavajuci u vremenu Saja, Bakira i Budnja, jednostavno ne mogu zamisliti, dokuciti i spoznati - jer se u njihovom miljeu to ne pamti - niti istice kao vrlina - da u ovoj zemlji postoje ljudi koji ukazuju na kriminal, ne da bi se i sami u guzvi bogatili, nego iz razloga sto postoji nesto sto ze zove obraz... tako da ne moras da brines - nakon sto sam se demobilisao i poceo sa poslom, u okruzenju u kojem su, dok smo mi 4 godine mladosti proveli u blatu, SDA podrumasi vec uveliko stvarali svijet za sebe, svoje amidzice, tetice i famAliju, vrlo brzo sam sebi obecao da bih prije crk'o i sam sebi grkljan iscupao nego bio kao oni, kao bagra koja je glodala i glodje tkivo ovog grada i drzave, jer, zaista, covjek ili se rodi s obrazom ili ne, valjao se on po prvom safu - da ga se vidi - ili ne...

Bas kao sto, papak moze imati najskuplje odijelo, ali bez one "gosparske" patine i rafirmana - koji se ne mogu platiti ni jeftino kupljenim certifikatima obespravljenih, gladnih boraca, biva i ostaje PAPAK.

Ja bih da sam na vasem mjestu ipak povukao "rucnu". Ne treba sve trpati u isti kos. Ja sam "odrastao i stasavao" uz neki drugi kadar kao sto su Trnka, Muratovic, Zivalj, Mahmutcahajic .... Namojte sve gledati kroz novopecene perjanice niti dobar dio stanovnistva BiH proglasavati nepismenim, zatucanim, teladima i sl.
Shvatam da je za vas svako ko ne glasa za SDP nepismen i zatucan ali vas pozivam da budete toliko mudri i to javno ne iskazujete.
Posebna je prica to oko podrumasa i boraca sa prve linije. Zelite uporno istaci da su svi SDA-ovi clanovi ili simpatizeri bili u podrumu, a da su BiH branili i obranili sipmatizeri SDP-a, reformista i sl.
Vrijedjate ovim i dobar dio, cak bih rekao vecinu, boraca ( jer je vecina pusku uzela iz potrebe da obrani glavu a ne zato sto je pripadnik ove ili one stranke ).
Oko "princa podrumasa", nemojte biti jednostrani. Na drugoj strani imate "slucajnog..." sta god da je u tackicama.

I jasno mi je da ima ljudi koji rahmetli Aliji zamjeraju ovo ili ono, ali ako ste zaista bili u ARBiH ili MUPRBiH, ne mogu da vjerujem da imate obraza reci da je rahmetli Alija : "lopov, izdajnik, cetnik, srpski spijun, najvece zlo bosne i bosnjaka...." i jos mnogo gadosti.
novi.dan.nova.nafaka

#468 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

osrbih_do_groba wrote:Ja bih da sam na vasem mjestu ipak povukao "rucnu". Ne treba sve trpati u isti kos. Ja sam "odrastao i stasavao" uz neki drugi kadar kao sto su Trnka, Muratovic, Zivalj, Mahmutcahajic .... Namojte sve gledati kroz novopecene perjanice niti dobar dio stanovnistva BiH proglasavati nepismenim, zatucanim, teladima i sl.
Shvatam da je za vas svako ko ne glasa za SDP nepismen i zatucan ali vas pozivam da budete toliko mudri i to javno ne iskazujete.
Posebna je prica to oko podrumasa i boraca sa prve linije. Zelite uporno istaci da su svi SDA-ovi clanovi ili simpatizeri bili u podrumu, a da su BiH branili i obranili sipmatizeri SDP-a, reformista i sl.
Vrijedjate ovim i dobar dio, cak bih rekao vecinu, boraca ( jer je vecina pusku uzela iz potrebe da obrani glavu a ne zato sto je pripadnik ove ili one stranke ).
Oko "princa podrumasa", nemojte biti jednostrani. Na drugoj strani imate "slucajnog..." sta god da je u tackicama.

I jasno mi je da ima ljudi koji rahmetli Aliji zamjeraju ovo ili ono, ali ako ste zaista bili u ARBiH ili MUPRBiH, ne mogu da vjerujem da imate obraza reci da je rahmetli Alija : "lopov, izdajnik, cetnik, srpski spijun, najvece zlo bosne i bosnjaka...." i jos mnogo gadosti.
Mah, kako povući ručnu kad partija plaća po broju postova.
Ja postavih pitanje, a niko od papagaja koji uporno laži ili poluistine ponavljaju ne odgovori konkretno: koliko od vas zaista poznaje barem 10 članova SDA koji se danas nešta pitaju. Opet ponavljam - floskule su tu da se ponavljaju, i da se ljudi na kraju ubijede da je čak i Alija podmentut od strane četnika. :-) :-) :-)
A druga je naravno i priča ta što sad neko tamo neke polaznike SDA akademije za mlade poistovjećuje sa onim što je i bilo nekada. Eto, bio je Branković, al' ga više nema - sad su na snazi novi ljudi, sa novim idejama. SDA će za 10-15 godina kad stasaju mladi, i kad se ponovi vrati bolja saradnja sa IZ-om, a time ponovo zaradi vjera bošnjačkog korpusa u stranku doći na svoje.
jazzer

#469 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Mah, kako povući ručnu kad partija plaća po broju postova.
Ja postavih pitanje, a niko od papagaja koji uporno laži ili poluistine ponavljaju ne odgovori konkretno: koliko od vas zaista poznaje barem 10 članova SDA koji se danas nešta pitaju. Opet ponavljam - floskule su tu da se ponavljaju, i da se ljudi na kraju ubijede da je čak i Alija podmentut od strane četnika. :-) :-) :-)
A druga je naravno i priča ta što sad neko tamo neke polaznike SDA akademije za mlade poistovjećuje sa onim što je i bilo nekada. Eto, bio je Branković, al' ga više nema - sad su na snazi novi ljudi, sa novim idejama. SDA će za 10-15 godina kad stasaju mladi, i kad se ponovi vrati bolja saradnja sa IZ-om, a time ponovo zaradi vjera bošnjačkog korpusa u stranku doći na svoje.
Pitao sam ja tebe prije par postova da navedes sferu o kojoj zelis da ti ispricam sve uspjehe SDA
u ovih zadnjih 20 godina? Nisi odgovorio. ''Bio Brankovic a sada ga vise nema''? Bio je Brankovic i direktor
Energoinvesta, direktor Zeljeznica, ministar pa premijer? Sada ga nema ali treba zaboraviti sve njegove uspjehe
koje je postigao ''po zakonu''? Sta sada, odrices se Brankovica jer su, zaboga, sada neki novi ljudi tu? Bilo je na stotine tih ''novih'' cije rezultate vidimo i sada.
SDA će za 10-15 godina kad stasaju mladi, i kad se ponovi vrati bolja saradnja sa IZ-om, a time ponovo zaradi vjera bošnjačkog korpusa u stranku doći na svoje.
Ma jarane ti si smijesan s ovom konstatacijom. Statasavaju generacije akademaca koje jedva cekaju da se ogrebu o drzavnu sisu, nista manje od toga. Iskreno se nadam da ja necu docekati u ovoj zemlji rezultate tih novih snaga
koje produkuje tvoja stranka.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#470 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Ona baraba Zlatko plaća samo 30 feninga po postu koji ljaga jednu od najprogresivnijih evropskih stranaka,valja
izbaciti 10 postova za 3 KM punih konstrukcije i nagađanja uperenih protiv poštenih ljudi i velikih vjernika! :oops:

P.S.Čekam poziv predstavnika SDA na pp sa njihovim ponudama,pa ako se dogovorimo prelazim na SDP temu. :lol:
Banksy

#471 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

P o l i t i č k a a k a d e m i j a S D A? :? :lol:

Ko su predavači, o čemu se uči, kakvi su programi u pitanju ... I kome je uopšte palo na pamet ... ? :D
jazzer

#472 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

prljavi Hare wrote:Ona baraba Zlatko plaća samo 30 feninga po postu koji ljaga jednu od najprogresivnijih evropskih stranaka,valja
izbaciti 10 postova za 3 KM punih konstrukcije i nagađanja uperenih protiv poštenih ljudi i velikih vjernika! :oops:

P.S.Čekam poziv predstavnika SDA na pp sa njihovim ponudama,pa ako se dogovorimo prelazim na SDP temu. :lol:
Da sam juce umro mislio bi da dobijamo po 20 feninga za post :x :x

E necemo tako Zlatko, necemo...Meni 20 feninga a Haretu 30 :x

A mislio sam da je SDA nekome majka a nekome maceha :)
FOČANSKI PROPISI

#473 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Prevario sam se:
Još nije sve očerupano!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#474 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ja postavih pitanje, a niko od papagaja koji uporno laži ili poluistine ponavljaju ne odgovori konkretno: koliko od vas zaista poznaje barem 10 članova SDA koji se danas nešta pitaju.

Je l' ti nas zezas ili sta?? Hoces da ti navedem par stotina funkcionera iz SDA koji su vec desetljecima, sto u kontinuitetu, sto u pojedinim mandatima ili vise njih, na celnim pozicijama (bili a i jos su)?

Ti zaista pokusavas da amnestiras ulogu i greske, pljacku i nepotizam SDA kadra do danas??
Razumijem ja da je tesko braniti nesto neobranjivo, ali tim principom pominjanja SDA-a ili koalicionih partnera (sto je valjda SzaBiH) i sve svaljivati na njih, a ne priznati cinjenicu da je cijela lepeza korumpiranog i nesposobnog kadra do sada prodefilovalo SDA, je klasicni pokusaj spinovanja zbog nedostatka konkretnijih mogucnosti branjenja ovog feudalizma kojeg su nametnuli BH narodu.

Oprosti prijatelj, a zasto te nebi poistovjecivali sa vladajucom sturkturom tvoje stranek, i bivsom i sadasnjo, kada ste jednostvano jedinstvena politicka organizacija, i pod etiketom te stranke se i skolujete a toj "akademiji".

A jos gore, velika vecina vas, cak i na ovoj temi, ni jednog momenta nije rekla nesto tipa: Jeste krali su, ime prezime jeste afere su u pitanju, konkretno i direktno...mi cemo doci i boric cemo se protiv toga. Vi ih direktno branite i spinovanjima pokusavate da relativizirate njihova losa djela, i uopste zaslugu SDA za cijeli niz ocajnih odluka, cijeli niz jos ocajnijih kadrova i radi ovog feudalizma kojeg su nam nametnuli.
Čovjek

#475 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

jazzer wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Mah, kako povući ručnu kad partija plaća po broju postova.
Pitao sam ja tebe prije par postova da navedes sferu o kojoj zelis da ti ispricam sve uspjehe SDA
u ovih zadnjih 20 godina? Nisi odgovorio. ''Bio Brankovic a sada ga vise nema''? Bio je Brankovic i direktor
Energoinvesta, direktor Zeljeznica, ministar pa premijer? Sada ga nema ali treba zaboraviti sve njegove uspjehe
koje je postigao ''po zakonu''? Sta sada, odrices se Brankovica jer su, zaboga, sada neki novi ljudi tu? Bilo je na stotine tih ''novih'' cije rezultate vidimo i sada.
SDA će za 10-15 godina kad stasaju mladi, i kad se ponovi vrati bolja saradnja sa IZ-om, a time ponovo zaradi vjera bošnjačkog korpusa u stranku doći na svoje.
Ma jarane ti si smijesan s ovom konstatacijom. Statasavaju generacije akademaca koje jedva cekaju da se ogrebu o drzavnu sisu, nista manje od toga. Iskreno se nadam da ja necu docekati u ovoj zemlji rezultate tih novih snaga
koje produkuje tvoja stranka.
Branković, Branković...
http://www.youtube.com/watch?v=tQOhvLaD ... re=related
Znači i on znači po zakonu znači radi... Međutim čini mi se da je nesposoban za vršenje te funkcije.

Znači Behmen sjedi na stolici Gradonačelnika Sarajeva, a znamo kako je tu došao. Pokret DOSTA je rasformiran i raspoređen po SDP-ovim odborima, što dalje od Sarajeva, a oni koji su ostali u Sa, sada su savjetnici SDP-ovim ministrima. Dok njihova Parola "ovo nije kraj, ovo je početak" još uvijek sramotno titra u gradskom zraku, grada u kojem svako treći dan neko Biva napadnut nožem, pištoljem, sa kobnim ili manje kobnim posljedicama. Čini se da je pokretu DOSTA pobjeda SDP-a značila kraj postojanja tog pokreta.

Lagumdžija prvu svoju zvaničnu posjetu ostvaruje u Republici Srpskoj.

Halo? Branković je otišao, smijenjen je.Sad je red da neradnici i nesposobnjakovići, lažovi i ljenjivci podnesu ostavke, njihov nerad je aktuelna stvar, a ti prićaš o Brankoviću!

Što se tiče PA SDA, djeluješ jako neinformisano po pitanju te akademije, jer svaki komentar koji si namjenio toj akademiji je pun neznanja i neobavještenosti. Stvarno osjećam žaljenje zbog tvoje neinformisanosti, volio bih ti pomoći da se bolje informišeš, ali čini se da su ti moždani kapaciteti popunjeni do kraja, jer mogao si mnogo puta samo na ovoj temi naići na konkretne informacije o PA SDA.
Post Reply