Jedino,iskonsko ljudsko pravo,od boga,je građanin,seljak,odnosno insan.novi.dan.nova.nafaka wrote:[quote=
Bljak mi bošnjaci, ponekad mislim da i ne zaslužujemo ništa bolje...
Kakvi torovi,kakvi bakrači!?
Jedino,iskonsko ljudsko pravo,od boga,je građanin,seljak,odnosno insan.novi.dan.nova.nafaka wrote:[quote=
Bljak mi bošnjaci, ponekad mislim da i ne zaslužujemo ništa bolje...
A koga se to dize u oblake?Innovation wrote:Nikad i niti ce. Dokazi! Ako mislite tako, onda mi molim recite gdje su tada bili ovi sto ih dizete u oblake da je sprijece u tome?
VišegradInnovation wrote:Nikad i niti ce. Dokazi! Ako mislite tako, onda mi molim recite gdje su tada bili ovi sto ih dizete u oblake da je sprijece u tome?
Odličan komentar sto posto se slažemStupskaBitanga wrote:Ovaj Bakir nije ni za džamije a kamo li za predsjednika normalne države
Pošto mi svakako nismo normalni generalno imamo njega za predsjednika
Čim sam pročitao ovu rečenicu podsjeti me na Mirnesa Ajanovića, kako jednom prilikom jednu komunjaru provali sa: "g-dine predsjedavajući, vi se ponašate isto moje dijete od 5 godina - čim nemate argumenata, vi se počnete rugati"...Chisum wrote:Elem, postove forumasa pod imenom Innovation , odnedavno poznatog i kao Gljiva, necu ni komentarisati... bilo bi neozbiljno.![]()
Jos jedan u nizu od smijesnih, pateticnih komentarcica, koji se ni u jednoj jedinoj recenici ne doticu teme, a o argumentima da ne govorimo...novi.dan.nova.nafaka wrote:Čim sam pročitao ovu rečenicu podsjeti me na Mirnesa Ajanovića, kako jednom prilikom jednu komunjaru provali sa: "g-dine predsjedavajući, vi se ponašate isto moje dijete od 5 godina - čim nemate argumenata, vi se počnete rugati"...Chisum wrote:Elem, postove forumasa pod imenom Innovation , odnedavno poznatog i kao Gljiva, necu ni komentarisati... bilo bi neozbiljno.![]()
![]()
Dobra stara, komunistička škola - ako nemaš šta pametno reći, onda mu se narugaj na akcenat, ili u najgorem slučaju reci mu da nije upario kombinaciju cipela i kravate. Bravo dečko, dobro su te učili...
Ma gledaj, ako pogledaš moje postove, od tvojih postova i citiranih izjava Budnje i Džaferovića se razlikuju makar po tome što su pismeniji, bez gramatičkih grešaka, i bez zle krvi prema forumašima drugačijeg mišljenja. Tolerancija na djelu. Da i vi stariji naučite nešto od nas mladih SDA...Chisum wrote:Ajde sto hoce o ratu i odbrani da prica, a sjeca ga se kao malo dijete, ali sto mezi komunizam i predratno vrijeme... udavi se...
Sto bi rek'o Budnjo: "Razuuumis?!"... ili bosanski Kozimo de' Medici, Ramiz Dzaferovic: "NeJmam komentara"
Pa povuče čovjeka - ono, iz čista mira dobiješ kompliment tipa da si intelektualno ograničen ili sa duševnim posljedicama. Onda ipak čovjek skonta da to nije taj nivo dostojan čovjeka...prljavi Hare wrote:Moj @Chisume,svaka ozbiljna rasprava je ovde suvišna,kao da govorimo različitim jezicima.Jedno je jasno,
dosta je onih koji su se uhljebili preko stranke i pucaće floskule tipa "komunjare","četnici","Lagumdžija",
"netolerancija","nepismenost" i slične budalaštine dok se boje ne rastope.
Da malo ne pretjeruješ. Ja bih se ipak stidio tolikih zlatnih ljiljana koji su članovi SDA. Razumijem neobjektivnost, ipak vas partija plaća po postovima da pljujete po forumu, ali se treba bojati Boga i biti umjeren, čak i u lažima.prljavi Hare wrote:Ne mogu zaboraviti SDA-ove jurišnike iz rata tamo gdje sam ja bio,dok smo sa četnicima vodili višednevne krvave borbe na početku rata da sačuvamo položaje a mrtve saborce smo više i prestali brojati,SDA bojovnici
su 2 km iza linija dernečili sve sa harmonikašima i kurvama na stolu.Razumijem ja da se trebalo opustiti,veliki je pritisak na njima bio da naprave plan kako spasiti narod,ostali su bili samo operativci na terenu a bez njihovog
mudrog vodstva i vizije opstanak ne bi bio moguć.Ove poslijeratne ne vrijedi ni spominjati.
Bez obzira što si pripadnik druge političke opcije, ima nade i za vas dvojicu. Prijavite se slj. godine, a ja mogu potražiti štelu kod korumpiranih članova SDA. Uslov je samo da imate minimalno faks i da govorite barem jedan strani jezik. Džaba je, to je ipak trenutno minimum u SDA. Mislimo na budućnost...prljavi Hare wrote:P.S.Što se nepismenosti tiče,ona je uzrokovana činjenicom da nismo pohađali "AKADEMIJU".
Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.Chisum wrote:Ubiste se od pismenosti i erudicije... poput Budnje i njegovog poznatog "razuuuumis"...
Cim cujes te isprepletane krlezijanske recenice, kako prste i varnice na sve strane, znas - ili si u centrali SDA, ili si se putem mimiosao sa mladim polaznicima SDA akademije.
Nemoj samo da ucimo od SDA... Jer, ako ce da nas uce kao sto su nas "odbranili", zavrsicu karijeru na Jezevoj kucici.
Dakle ako ne poštuješ Željka Komšića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje onda se pitam poštuješ li uopšte Nebojšu Radmanovića, da Tomislava Nikolića i ne pominjem. Jer, što neko reče, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i tituleČovjek wrote: Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.
Zasluga koja se pripisuje Komšiću, koji ima najduži staž od svih članova predsjedništva BiH u predsjedništvu, je to što je bio Zlatni ljiljan. Taj Komšić nije ništa uradio za svoga šestogodišnjeg mandata u predsjedništvu. Da li je on takav zato što je nesposoban ili zato što je nedovoljno opismenjen za obavljanje svoje dužnosti..? Možda nikad nećemo saznati, ali bar su nekome njegova dva "principijelna poteza" po pitanju pozicija u SDP-u i Budžeta BiH otvorila oči. Pitanje je sada koliko je narod pismen i inteligantan da detektuje takve slabosti oonoga ko im je obećao DRŽAVU ZA ČOVJEKA, a dao DRŽAVU ZA (entitetskog) FUNKCIONERA?
Klasični pokušaj šukanja, ali to je standardno. Shvatio bi da si htio ili mogao, ali objasnit ću ti ipak šta znači moj ostvrt na Komšića:Corto Maltese wrote:Dakle ako ne poštuješ Željka Komšića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje onda se pitam poštuješ li uopšte Nebojšu Radmanovića, da Tomislava Nikolića i ne pominjem. Jer, što neko reče, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i tituleČovjek wrote: Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.
Zasluga koja se pripisuje Komšiću, koji ima najduži staž od svih članova predsjedništva BiH u predsjedništvu, je to što je bio Zlatni ljiljan. Taj Komšić nije ništa uradio za svoga šestogodišnjeg mandata u predsjedništvu. Da li je on takav zato što je nesposoban ili zato što je nedovoljno opismenjen za obavljanje svoje dužnosti..? Možda nikad nećemo saznati, ali bar su nekome njegova dva "principijelna poteza" po pitanju pozicija u SDP-u i Budžeta BiH otvorila oči. Pitanje je sada koliko je narod pismen i inteligantan da detektuje takve slabosti oonoga ko im je obećao DRŽAVU ZA ČOVJEKA, a dao DRŽAVU ZA (entitetskog) FUNKCIONERA?
Čovjek wrote:Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.Chisum wrote:Ubiste se od pismenosti i erudicije... poput Budnje i njegovog poznatog "razuuuumis"...
Cim cujes te isprepletane krlezijanske recenice, kako prste i varnice na sve strane, znas - ili si u centrali SDA, ili si se putem mimiosao sa mladim polaznicima SDA akademije.
Nemoj samo da ucimo od SDA... Jer, ako ce da nas uce kao sto su nas "odbranili", zavrsicu karijeru na Jezevoj kucici.
Meni je lično bolje ono poređenje dvoje uspješnih studenata i SDA.Chisum wrote:Moram da priznam da mi je ova prica o "titulama i autoritetima", u postu u kojem se, tek recenicu nize, covjek, mrtav-'ladan, ispovracao po nekom drugom, tudjem "autoritetu i tituli", legla jos bolje od one paralele izmedju dvoje uspjesnih studenata i vrha SDA.
Hoćeš reći da je TELE onaj ko misli i ko je uvjeren, da je SDA najjača stranka u BiH i da je jedina koja vodi državotvornu politiku, za razliku od mnogih koji su se okušali u vlasti od 2000. godine, pa 2006.do 2010. godine. O kakvih vi 20 godina pričate? Znate li ko je kontrolisao vlast u BiH 2000. do 2002. godine? Znate li ko je kontrolisao vlast od 2006. do 2010. godine, a ko je kontroliše posljednje 2 godine? Čini se da je mnogima Dubioza kolektiv, ugašeni pokret Dosta i vraćeni Valter isprao mozak, ili su mnogi tek nedavno počeli da prate politiku u ovoj zemlji?Chisum wrote:Čovjek wrote:Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.Chisum wrote:Ubiste se od pismenosti i erudicije... poput Budnje i njegovog poznatog "razuuuumis"...
Zasluga koja se pripisuje Komšiću, koji ima najduži staž od svih članova predsjedništva BiH u predsjedništvu, je to što je bio Zlatni ljiljan. Taj Komšić nije ništa uradio za svoga šestogodišnjeg mandata u predsjedništvu. Da li je on takav zato što je nesposoban ili zato što je nedovoljno opismenjen za obavljanje svoje dužnosti..? Možda nikad nećemo saznati, ali bar su nekome njegova dva "principijelna poteza" po pitanju pozicija u SDP-u i Budžeta BiH otvorila oči. Pitanje je sada koliko je narod pismen i inteligantan da detektuje takve slabosti oonoga ko im je obećao DRŽAVU ZA ČOVJEKA, a dao DRŽAVU ZA (entitetskog) FUNKCIONERA?![]()
![]()
![]()
I to vas uce na minder-akademiji? Da je "pismen" onaj koji postuje titule i autoritete (i to kakve...)?
Ne... "pismen" covjek je onaj koji, pored toga sto, za razliku od velike vecine SDA kadrova, Budnja, Saja, princeva iz podruma, Brankovica i ostalih, ima sposobnost da artikulise misao, u ovom slucaju politicku, misli, prije svega, SVOJOM glavom, te uz svijest o moralu, postenju, obrazu, gradi svoje stavove prema svijetu oko sebe, a time i prema "titulama i autoritetima", makar ga takvi stavovi kostali i glave...
.... a ne da bude TELE , bez misljenja i stava, sto je, kako vidim, finalni proizvod SDA minder-akademije.
Nego, posto tvoje postove na ovoj temi pamtim jos od ranije, moram da se nasmijem jos jednom... a da ne govorim kako te je Corto Maltese, s kojim se ja cesto ne slazem, jednom recenicom, jednim zapazanjem i osvrtom na besmislicu kojom si sam sebi pljunuo u usta, istranzirao k'o Gojko onu nesretnu janjad.
Kazem i tebi i ostalim poklonicima ovog Gedzinog eksperimenta bez mirisa i ukusa - za razliku od palamudjenja i podmetanja SDP-a kao neke protuteze, i pored cinjenice da o bosanskom, Zlatkovom, bezmudom SDP-u, ovakvom kakav je danas, ne mislim nista pozitivno, ja sam o ovoj minderaskoj, dezerterskoj SDA bagri pisao, navodeci i imena i datume, te lopovluke, kojih sam i sam bio svjedok, ali...... osim smijesnih ili priglupih odgovora i neke pateticne price o "komunjarama", ateistima, kurcima, palcima, nista smisleno ne vidjeh.
Na temi na kojoj se govori o stranci kojoj pripadate, niste uspjeli uraditi i dokazati nista kontra bezbroj optuzbi, pa vam se na kraju sve svelo na bjesomucnu trku za slicnim primjerima u drugim strankama... koje ste naravno nasli, jer ovaj narod zaista nema adekvatnu ponudhenu politicku opciju i istinsku patriotsku stranku, ali, kao sto vec ranije napisah, ima SDP fore da krade i pravi jos 100 godina, ne bi li vas stigao i vase dzeparose koji od ovog naroda napravise jedan od najvecih socijalnih slucajeva u Evropi, a i sire.