SDA-All about

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#426 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

novi.dan.nova.nafaka wrote:[quote=
Bljak mi bošnjaci, ponekad mislim da i ne zaslužujemo ništa bolje...
;-)
Jedino,iskonsko ljudsko pravo,od boga,je građanin,seljak,odnosno insan.
Kakvi torovi,kakvi bakrači!?
Innovation

#427 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Nikad i niti ce. Dokazi! Ako mislite tako, onda mi molim recite gdje su tada bili ovi sto ih dizete u oblake da je sprijece u tome? :?
cindrlimindrli

#428 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

Innovation wrote:Nikad i niti ce. Dokazi! Ako mislite tako, onda mi molim recite gdje su tada bili ovi sto ih dizete u oblake da je sprijece u tome? :?
A koga se to dize u oblake?
FOČANSKI PROPISI

#429 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Innovation wrote:Nikad i niti ce. Dokazi! Ako mislite tako, onda mi molim recite gdje su tada bili ovi sto ih dizete u oblake da je sprijece u tome? :?
Višegrad
novi.dan.nova.nafaka

#430 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Danas bio na Igmanu, roštilj, ljepota okolo, borova šuma, svjež zrak. I razmišljam, kako je Bakir bio u pravu u kontekstu da smo svi mi rođeni bogati. Barem pola država u svijetu nema prirodne ljepote kao što ih mi imamo, imamo sva 4 godišnja doba za razliku od ljudi u Africi ili Aljasci na primjer. Koliko ljudi rođeni tamo moraju novca dati da uživaju u onome u čemu mi uživamo. Pa gdje su prirodni resursi (ugalj i voda), od kojih država toliko zaradi u toku godine - doduše, dođoše SDP diletanti na vlast (http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=35&n=1777 pogledati emisiju od 15.05. gdje ljudi iz Nadzornog odbora po ko zna koji put ponavljaju kako se državnim blagom katastrofalno upravlja), pa će Elektroprivreda biti u gubitku, al' dobro proći će i to.
No, nađe se pametni šošon Fahro da poturi već toliko puta ponovljenu, i nikad dokazanu laž, da se samo Bakir bogat rodio. Koristeći se onom starom, provjerenom komunističkom: 100 puta ponovljena laž postaje istina. Da mi je vidjeti faksimil tog Bakirovog bogatstva i vlasništva nad "pola Sarajeva" - ono, kad Fahro zna za to, vjerovatno postoji i pisani dokaz.
desni

#431 Re: SDA-All about

Post by desni »

StupskaBitanga wrote:Ovaj Bakir nije ni za džamije a kamo li za predsjednika normalne države
Pošto mi svakako nismo normalni generalno imamo njega za predsjednika
Odličan komentar sto posto se slažem :thumbup:
Chisum

#432 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

A ove pateticne fraze "mi smo takav narod... samo nek komsiji crkne krava", cak se i mogu primijeniti, i pored sve patetike koju sobom nose, u nekom normalnom okruzenju, pod pretpostavkom da je taj "komsija" neki cestit covjek, a mi ostali tek zavidna govna i neradnici, ali kada s jedne strane imas narod koji cini cuda ne bi li opstao i prehranio sebe i svoju porodicu u jednom ovakvom uzasnom okruzenju, prostire se na sve moguce nacine da sacuva dostojanstvo i ostane covjek, i po cijenu neimastine, a sa druge strane ograde imas Gedzin eksperiment zvani SDA, koji je svoj "slavni" put poceo u Beogradu, pa presao Drinu, kacivsi zastave sa ustasama i cetnicima, onda sve zacinio, u samo praskozorje rata i klanice, maestralnom pronicljivoscu tipa "JNA nije agresor" ili "mirno spavajte", a onda, na kraju, sve zavrsio jednom opstom pljackom, prevarom, prodajom zemlje i obraza i dostojanstva ovog naroda, i u figurativnom, a i u bukvalnom smislu te rijeci - prodajom sna i ideala za koji toliki ljudi izginuse, sve zarad interesa jedne grupe dezertera, profitera i podrumasa, poput malog princa, shoshoncine - koju nisam ja dovukljacio ovdje, nego isti taj Alija - te raznih Budnja, Dzaferovica, Basica, Brankovica, Saja, Cengica, Mujezinovica i inih drugih koji su na ledjima ovog naroda, na KOSTIMA ovog naroda, njihovog sopstvenog naroda, hej, podigli svoje feude.

I evo, iz stranice u stranicu razvija se prica i dijalog, a ja jos NITI JEDNOM ne vidjeh jasan i argumentovan odgovor, tek bljutavu papetiku, besmislene paralela - poput one o dva uspjesna studenta i ove korumpirane ratno-profiterske bande :-) - paralela koje svojom apstrakcijom vrijedjaju sve one koji su na svojim ledjima osjetili svo zlo koje je ova SDA donijela, zlo koje ima i imena i prezimena, i mjesto i vrijeme. Ja rekoh da sam o mnogim od ovih mediokriteta, koji su sistematski unistavali grad i drzavu, pisao na raznim temama na potforuma "Sarajevo", medjutim, kako tada, tako ni danas - odgovora, osim, opet, paptetike i bjezanja u uopsteno, ne dobih... kakve "komsije Sulje", kakve "ma znam ja njega", kakvi kurci, palci... ja SAM radio sa i kraj ovih (ne)ljudi, pisao o njima, navodeci i datume i imena i "projekte" na kojima su zavrtali milione na tudjoj nesreci, o cemu su bezbroj puta pisale novine, izvjestavale televizije, bezbroj puta pokretani sudski procesi... ali - najlakse je bjezati u prazne fraze.

Elem, postove forumasa pod imenom Innovation , odnedavno poznatog i kao Gljiva, necu ni komentarisati... bilo bi neozbiljno. :lol:

Ali interesantno je nesto drugo, nesto sto se konstantno provlaci kroz postove forumasa Nafake, kojem sam vec napisao, i ne samo ja nego i ostali, da je pomalo smijesno, besmisleno, a nekada i bestidno drzati lekcije o necemu u cemu nisi ucestvovao ili o necemu sto poznajes iz perspektive djeteta, skolarca, pa i studenta, jer se sa druge strane nalaze, drzim, ljudi koji su imaju mnogo, mnogo vise iskustva, sto poratnog, sto ratnog, sto prijeratnog, naravno.
Naime, nije to problem, jer svako ima pravo na misljenje, a nekada ni biti prisutan ne znaci i NAUCITI i shvatiti, a ni ne biti prisutan ne znaci i nemati mozga da se naknadno sagleda nesto ovako ocito, makar i sa vremenske distance, kroz "uzorke" nase danasnjice koja je puna refleksija tih proslih vremena... ali...
... valjda je to ta SDA akademija :), valjda je to uvod i prva lekcija, pa nas kolega Nafaka jednostavno ne moze da pobjegne od uopstavanja i apstrakcije o kojoj sam govorio, ne moze da pobjegne od relativizacije, za koju znamo, iz iskustava rata i poratnog vremena, kako zna da zaboli, ali ne zato sto je on nuzno los covjek ili sto je dio halke, pa mu je prati ono sto se oprati ne moze posao, nego zato sto je odrastao, stasao, a evo i zivi u ovom vremenu "duhovnog oslobodjenja", kada je sve sto on moze napisati i sve sto moze izvuci kao zakljucak to da mi ovdje pisemo iz zavisti prema ovim SDA feudalcima, ne bi li, da parafraziram, "u svemu ovome uhvatili svoju sansu", pa i mi postali takvi... :)
To je ta SDA akademija... nasa stvarnost je "SDA akademija", u kojoj, pogotovo mladje generacije poput Nafake, vise ni zamisliti ne mogu da neko zeli ukazati na necije nepostenje, ali ne iz razloga da bi i sam iz toga izvukao korist, nego iz razloga sto je to, u NORMALNOM DRUSTVU, TEMELJNI MORALNI KODEKS - bez kojeg nema buducnosti!
Oni ni i zamisliti ne mogu da posten svijet koji se pokusava realizovati prije svega kroz svoje kvalitete, kroz svoje znanje, obrazovanje, kada govori o Budnjama, Baankovicima, Basicima, Cengicima, Izetbegovicima i ostalim profiterima - NE ZAVIDI, nego upozorava, NE SANJA na tudjoj muci zaradjene vile, kuce i stanove, auta i zgrade - nego iste NAZIVA PRAVIM IMENOM.
Eto, to je ta SDA akademija - tuzna bosanska stvarnost, u kojoj se od mladosti uci da je sasvim normalno da ti mali princ ili ona pobjegulja Svrakic, covjek koji je rat proveo izpod povrsine zemlje ili u dijaspori, porucuje da "ovdje ima dovoljno onih koji ce opet ginuti za Bosnu", da ti sandzacki KOS-ovac, ratni profiter, covjek koji je cetnika Miskovica na mala vrata pokusao uvesti u Bosnu, prica o "boljoj buducnosti", da ti Brankovic, dok zvecka escajgom pred iftar - i ceka presude za privredni kriminal - prica o postenju, skrusenosti i bogobojaznosti.
Zivjela SDA i SDA akademija! :dance:
Last edited by Chisum on 20/05/2012 19:14, edited 5 times in total.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#433 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Izdajnici,četnici i KOS-ovci sve lažu na Bakira i Sulju,a tek na Nedžada B.,zlatnog ljiljana! :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#434 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Ima li ova akademija kakve veze sa onim BANU-om sa sjedištem u Pazaru? :oops:
Je li i na SDA akademiji za počasne članove obavezna veprova kandža oko vrata? :D
novi.dan.nova.nafaka

#435 Re: SDA-All about

Chisum wrote:Elem, postove forumasa pod imenom Innovation , odnedavno poznatog i kao Gljiva, necu ni komentarisati... bilo bi neozbiljno. :lol:
Čim sam pročitao ovu rečenicu podsjeti me na Mirnesa Ajanovića, kako jednom prilikom jednu komunjaru provali sa: "g-dine predsjedavajući, vi se ponašate isto moje dijete od 5 godina - čim nemate argumenata, vi se počnete rugati"... :-D
Dobra stara, komunistička škola - ako nemaš šta pametno reći, onda mu se narugaj na akcenat, ili u najgorem slučaju reci mu da nije upario kombinaciju cipela i kravate. Bravo dečko, dobro su te učili...
prljavi Hare

#436 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Komunjare bez ikakvih argumenata olajavaju takve autoritete i vjernike! :oops:
Chisum

#437 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Ovo su samo neki od domacih predavaca minder-akademije...

"Razuuumis?!"
Last edited by Chisum on 20/05/2012 19:29, edited 1 time in total.
Chisum

#438 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Chisum wrote:Elem, postove forumasa pod imenom Innovation , odnedavno poznatog i kao Gljiva, necu ni komentarisati... bilo bi neozbiljno. :lol:
Čim sam pročitao ovu rečenicu podsjeti me na Mirnesa Ajanovića, kako jednom prilikom jednu komunjaru provali sa: "g-dine predsjedavajući, vi se ponašate isto moje dijete od 5 godina - čim nemate argumenata, vi se počnete rugati"... :-D
Dobra stara, komunistička škola - ako nemaš šta pametno reći, onda mu se narugaj na akcenat, ili u najgorem slučaju reci mu da nije upario kombinaciju cipela i kravate. Bravo dečko, dobro su te učili...
Jos jedan u nizu od smijesnih, pateticnih komentarcica, koji se ni u jednoj jedinoj recenici ne doticu teme, a o argumentima da ne govorimo...

Ajde sto hoce o ratu i odbrani da prica, a sjeca ga se kao malo dijete, ali sto mezi komunizam i predratno vrijeme... udavi se...

Sto bi rek'o bosanski grof Eszterhazy, Budnjo Alija: "Razuuumis?!"... ili bosanski Kozimo de' Medici, Ramiz Dzaferovic: "NeJmam komentara!" :lol:
Last edited by Chisum on 20/05/2012 19:41, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#439 Re: SDA-All about

Chisum wrote:Ajde sto hoce o ratu i odbrani da prica, a sjeca ga se kao malo dijete, ali sto mezi komunizam i predratno vrijeme... udavi se...

Sto bi rek'o Budnjo: "Razuuumis?!"... ili bosanski Kozimo de' Medici, Ramiz Dzaferovic: "NeJmam komentara" :lol:
Ma gledaj, ako pogledaš moje postove, od tvojih postova i citiranih izjava Budnje i Džaferovića se razlikuju makar po tome što su pismeniji, bez gramatičkih grešaka, i bez zle krvi prema forumašima drugačijeg mišljenja. Tolerancija na djelu. Da i vi stariji naučite nešto od nas mladih SDA... ;-)
Chisum

#440 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Ubiste se od pismenosti i erudicije... poput Budnje i njegovog poznatog "razuuuumis"...

Cim cujes te isprepletane krlezijanske recenice, kako prste i varnice na sve strane, znas - ili si u centrali SDA, ili si se putem mimiosao sa mladim polaznicima SDA akademije.

Nemoj samo da ucimo od SDA... Jer, ako ce da nas uce kao sto su nas "odbranili", zavrsicu karijeru na Jezevoj kucici.
prljavi Hare

#441 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Moj @Chisume,svaka ozbiljna rasprava je ovde suvišna,kao da govorimo različitim jezicima. :-) Jedno je jasno,
dosta je onih koji su se uhljebili preko stranke i pucaće floskule tipa "komunjare","četnici","Lagumdžija",
"netolerancija","nepismenost" i slične budalaštine dok se boje ne rastope.

Ne mogu zaboraviti SDA-ove jurišnike iz rata tamo gdje sam ja bio,dok smo sa četnicima vodili višednevne
krvave borbe na početku rata da sačuvamo položaje a mrtve saborce smo više i prestali brojati,SDA bojovnici
su 2 km iza linija dernečili sve sa harmonikašima i kurvama na stolu.Razumijem ja da se trebalo opustiti,veliki je pritisak na njima bio da naprave plan kako spasiti narod,ostali su bili samo operativci na terenu a bez njihovog
mudrog vodstva i vizije opstanak ne bi bio moguć. :oops: Ove poslijeratne ne vrijedi ni spominjati. :roll:

P.S.Što se nepismenosti tiče,ona je uzrokovana činjenicom da nismo pohađali "AKADEMIJU". :D
novi.dan.nova.nafaka

#442 Re: SDA-All about

prljavi Hare wrote:Moj @Chisume,svaka ozbiljna rasprava je ovde suvišna,kao da govorimo različitim jezicima. :-) Jedno je jasno,
dosta je onih koji su se uhljebili preko stranke i pucaće floskule tipa "komunjare","četnici","Lagumdžija",
"netolerancija","nepismenost" i slične budalaštine dok se boje ne rastope.
Pa povuče čovjeka - ono, iz čista mira dobiješ kompliment tipa da si intelektualno ograničen ili sa duševnim posljedicama. Onda ipak čovjek skonta da to nije taj nivo dostojan čovjeka...
prljavi Hare wrote:Ne mogu zaboraviti SDA-ove jurišnike iz rata tamo gdje sam ja bio,dok smo sa četnicima vodili višednevne krvave borbe na početku rata da sačuvamo položaje a mrtve saborce smo više i prestali brojati,SDA bojovnici
su 2 km iza linija dernečili sve sa harmonikašima i kurvama na stolu
.Razumijem ja da se trebalo opustiti,veliki je pritisak na njima bio da naprave plan kako spasiti narod,ostali su bili samo operativci na terenu a bez njihovog
mudrog vodstva i vizije opstanak ne bi bio moguć. :oops: Ove poslijeratne ne vrijedi ni spominjati. :roll:
Da malo ne pretjeruješ. Ja bih se ipak stidio tolikih zlatnih ljiljana koji su članovi SDA. Razumijem neobjektivnost, ipak vas partija plaća po postovima da pljujete po forumu, ali se treba bojati Boga i biti umjeren, čak i u lažima. ;-)
prljavi Hare wrote:P.S.Što se nepismenosti tiče,ona je uzrokovana činjenicom da nismo pohađali "AKADEMIJU". :D
Bez obzira što si pripadnik druge političke opcije, ima nade i za vas dvojicu. Prijavite se slj. godine, a ja mogu potražiti štelu kod korumpiranih članova SDA. Uslov je samo da imate minimalno faks i da govorite barem jedan strani jezik. Džaba je, to je ipak trenutno minimum u SDA. Mislimo na budućnost... :bih:
Čovjek

#443 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

Chisum wrote:Ubiste se od pismenosti i erudicije... poput Budnje i njegovog poznatog "razuuuumis"...

Cim cujes te isprepletane krlezijanske recenice, kako prste i varnice na sve strane, znas - ili si u centrali SDA, ili si se putem mimiosao sa mladim polaznicima SDA akademije.

Nemoj samo da ucimo od SDA... Jer, ako ce da nas uce kao sto su nas "odbranili", zavrsicu karijeru na Jezevoj kucici.
Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.

Zasluga koja se pripisuje Komšiću, koji ima najduži staž od svih članova predsjedništva BiH u predsjedništvu, je to što je bio Zlatni ljiljan. Taj Komšić nije ništa uradio za svoga šestogodišnjeg mandata u predsjedništvu. Da li je on takav zato što je nesposoban ili zato što je nedovoljno opismenjen za obavljanje svoje dužnosti..? Možda nikad nećemo saznati, ali bar su nekome njegova dva "principijelna poteza" po pitanju pozicija u SDP-u i Budžeta BiH otvorila oči. Pitanje je sada koliko je narod pismen i inteligantan da detektuje takve slabosti oonoga ko im je obećao DRŽAVU ZA ČOVJEKA, a dao DRŽAVU ZA (entitetskog) FUNKCIONERA? :bih:
Corto Maltese

#444 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

Čovjek wrote: Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.

Zasluga koja se pripisuje Komšiću, koji ima najduži staž od svih članova predsjedništva BiH u predsjedništvu, je to što je bio Zlatni ljiljan. Taj Komšić nije ništa uradio za svoga šestogodišnjeg mandata u predsjedništvu. Da li je on takav zato što je nesposoban ili zato što je nedovoljno opismenjen za obavljanje svoje dužnosti..? Možda nikad nećemo saznati, ali bar su nekome njegova dva "principijelna poteza" po pitanju pozicija u SDP-u i Budžeta BiH otvorila oči. Pitanje je sada koliko je narod pismen i inteligantan da detektuje takve slabosti oonoga ko im je obećao DRŽAVU ZA ČOVJEKA, a dao DRŽAVU ZA (entitetskog) FUNKCIONERA? :bih:
Dakle ako ne poštuješ Željka Komšića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje onda se pitam poštuješ li uopšte Nebojšu Radmanovića, da Tomislava Nikolića i ne pominjem. Jer, što neko reče, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule :mrgreen:
Čovjek

#445 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

Corto Maltese wrote:
Čovjek wrote: Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.

Dakle ako ne poštuješ Željka Komšića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje onda se pitam poštuješ li uopšte Nebojšu Radmanovića, da Tomislava Nikolića i ne pominjem. Jer, što neko reče, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule :mrgreen:
Klasični pokušaj šukanja, ali to je standardno. Shvatio bi da si htio ili mogao, ali objasnit ću ti ipak šta znači moj ostvrt na Komšića:
Ja poštujem titulu Željka Komšića, člaa predsjedništva BiH. Međutim imam pravo da izrazim nezadovoljstvo i zapažanje po pitanju njegovoga rada u tih 6 godina.
Čovjek dakle nije ništa radio korisno, bar ja imam takav utisak, volio bih da me razuvjeriš.
Moje razmatranje rada članova predsjedništva nije nepoštivanje, nego samo zapažanje.
Chisum

#446 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Čovjek wrote:
Chisum wrote:Ubiste se od pismenosti i erudicije... poput Budnje i njegovog poznatog "razuuuumis"...

Prvenstveno, pismen čovjek je naučio da poštuje autoritete i titule. Dakle ako ne poštuješ Bakira Izetbegovića kao člana predsjedništva svoje zemlje, čovjeka za kojeg je glasao veliki broj stanovnika ove zemlje, onda se pitam koliko si ti zaista pismen, a da ne govorimo o poštovanju lika i djela Rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika ove zemlje, kojeg sav svijet, osim Miloševićevaca, Tuđmanovaca i komunjara, smatra kao jako važnu ličnost u prošlom vijeku. U nekim zemljama se vrlo značajna odličja zovu po Rahmetli Aliji Izetbegoviću, a naši "pismeni" smradovi psuju i pljuju po imenu tog bosanskog velikana.

:lol: :lol: :lol:

I to vas uce na minder-akademiji? Da je "pismen" onaj koji postuje titule i autoritete (i to kakve... :lol: )?

Ne... "pismen" covjek je onaj koji, pored toga sto, za razliku od velike vecine SDA kadrova, Budnja, Saja, princeva iz podruma, Brankovica i ostalih, ima sposobnost da artikulise misao, u ovom slucaju politicku, misli, prije svega, SVOJOM glavom, te uz svijest o moralu, postenju, obrazu, gradi svoje stavove prema svijetu oko sebe, a time i prema "titulama i autoritetima", makar ga takvi stavovi kostali i glave...

.... a ne da bude TELE, bez misljenja i stava, sto je, kako vidim, finalni proizvod SDA minder-akademije.

Nego, posto tvoje postove na ovoj temi pamtim jos od ranije, moram da se nasmijem jos jednom... a da ne govorim kako te je Corto Maltese, s kojim se ja cesto ne slazem, jednom recenicom, jednim zapazanjem i osvrtom na besmislicu kojom si sam sebi pljunuo u usta, istranzirao k'o Gojko onu nesretnu janjad.

Kazem i tebi i ostalim poklonicima ovog Gedzinog eksperimenta bez mirisa i ukusa - za razliku od palamudjenja i podmetanja SDP-a kao neke protuteze, i pored cinjenice da o bosanskom, Zlatkovom, bezmudom SDP-u, ovakvom kakav je danas, ne mislim nista pozitivno, ja sam o ovoj minderaskoj, dezerterskoj SDA bagri pisao, navodeci i imena i datume, te lopovluke, kojih sam i sam bio svjedok, ali...... osim smijesnih ili priglupih odgovora i neke pateticne price o "komunjarama", ateistima, kurcima, palcima, nista smisleno ne vidjeh.

Na temi na kojoj se govori o stranci kojoj pripadate, niste uspjeli uraditi i dokazati nista kontra bezbroj optuzbi, pa vam se na kraju sve svelo na bjesomucnu trku za slicnim primjerima u drugim strankama... koje ste naravno nasli, jer ovaj narod zaista nema adekvatnu ponudhenu politicku opciju i istinsku patriotsku stranku, ali, kao sto vec ranije napisah, ima SDP fore da krade i pravi sranja jos 100 godina, ne bi li stigao vase dzeparose, koji od ovog naroda napravise jedan od najvecih socijalnih slucajeva u Evropi, a i sire.
Last edited by Chisum on 20/05/2012 23:42, edited 2 times in total.
prljavi Hare

#447 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

@Chisume,sredili smo sebi mjesto u džehenemu pisanjem protiv državotvorne stranke! :oops:
Ne poštujemo Bakira i komunistički smo plaćenici! :lol: :lol: :lol:

P.S.@Nafaka,ono "jurišnici" ti je bila ironija,to ti je kada....ma nije važno. :D Radilo se o ljudima koji su
četnike vidjeli samo na TV. :wink:
Chisum

#448 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Moram da priznam da mi je ova prica o "titulama i autoritetima", u postu u kojem se, tek recenicu nize, covjek, mrtav-'ladan, ispovracao po nekom drugom, tudjem "autoritetu i tituli", legla jos bolje od one paralele izmedju dvoje uspjesnih studenata i vrha SDA. :lol:
prljavi Hare

#449 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Chisum wrote:Moram da priznam da mi je ova prica o "titulama i autoritetima", u postu u kojem se, tek recenicu nize, covjek, mrtav-'ladan, ispovracao po nekom drugom, tudjem "autoritetu i tituli", legla jos bolje od one paralele izmedju dvoje uspjesnih studenata i vrha SDA. :lol:
Meni je lično bolje ono poređenje dvoje uspješnih studenata i SDA. :D
Čovjek

#450 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

Chisum wrote:
Čovjek wrote:

:lol: :lol: :lol:

I to vas uce na minder-akademiji? Da je "pismen" onaj koji postuje titule i autoritete (i to kakve... :lol: )?

Ne... "pismen" covjek je onaj koji, pored toga sto, za razliku od velike vecine SDA kadrova, Budnja, Saja, princeva iz podruma, Brankovica i ostalih, ima sposobnost da artikulise misao, u ovom slucaju politicku, misli, prije svega, SVOJOM glavom, te uz svijest o moralu, postenju, obrazu, gradi svoje stavove prema svijetu oko sebe, a time i prema "titulama i autoritetima", makar ga takvi stavovi kostali i glave...

.... a ne da bude TELE , bez misljenja i stava, sto je, kako vidim, finalni proizvod SDA minder-akademije.

Nego, posto tvoje postove na ovoj temi pamtim jos od ranije, moram da se nasmijem jos jednom... a da ne govorim kako te je Corto Maltese, s kojim se ja cesto ne slazem, jednom recenicom, jednim zapazanjem i osvrtom na besmislicu kojom si sam sebi pljunuo u usta, istranzirao k'o Gojko onu nesretnu janjad.

Kazem i tebi i ostalim poklonicima ovog Gedzinog eksperimenta bez mirisa i ukusa - za razliku od palamudjenja i podmetanja SDP-a kao neke protuteze, i pored cinjenice da o bosanskom, Zlatkovom, bezmudom SDP-u, ovakvom kakav je danas, ne mislim nista pozitivno, ja sam o ovoj minderaskoj, dezerterskoj SDA bagri pisao, navodeci i imena i datume, te lopovluke, kojih sam i sam bio svjedok, ali...... osim smijesnih ili priglupih odgovora i neke pateticne price o "komunjarama", ateistima, kurcima, palcima, nista smisleno ne vidjeh.

Na temi na kojoj se govori o stranci kojoj pripadate, niste uspjeli uraditi i dokazati nista kontra bezbroj optuzbi, pa vam se na kraju sve svelo na bjesomucnu trku za slicnim primjerima u drugim strankama... koje ste naravno nasli, jer ovaj narod zaista nema adekvatnu ponudhenu politicku opciju i istinsku patriotsku stranku, ali, kao sto vec ranije napisah, ima SDP fore da krade i pravi jos 100 godina, ne bi li vas stigao i vase dzeparose koji od ovog naroda napravise jedan od najvecih socijalnih slucajeva u Evropi, a i sire.
Hoćeš reći da je TELE onaj ko misli i ko je uvjeren, da je SDA najjača stranka u BiH i da je jedina koja vodi državotvornu politiku, za razliku od mnogih koji su se okušali u vlasti od 2000. godine, pa 2006.do 2010. godine. O kakvih vi 20 godina pričate? Znate li ko je kontrolisao vlast u BiH 2000. do 2002. godine? Znate li ko je kontrolisao vlast od 2006. do 2010. godine, a ko je kontroliše posljednje 2 godine? Čini se da je mnogima Dubioza kolektiv, ugašeni pokret Dosta i vraćeni Valter isprao mozak, ili su mnogi tek nedavno počeli da prate politiku u ovoj zemlji?
Ko je član predsjedništva BiH 6 godina? Šta je uradio?

Ti si nabrajao datume i lopovluke, jesu li procesuirani? Što ih ne tužiš i ne posvjedočiš o istim, kad si već bio nazočan? Da li si se možda okoristio nečim iz nekih od tih lopovluka, ili možda nisi dobio kolač koliki si želio, pa si počeo da iznosiš lopovluke i datume, ali nebi da ih prijavljuješ, jer bi i tebe neko spomenuo negdje? Ipak čestitam ti na poštenju jer nisi posegao za haramom, gledajući kako se krade... ;-)

Korova svugdje ima, ali Politička Akademija SDA zasigurno nije minder politika, tu dolaze vrhunski predavači iz cijelog Svijeta. Ako si već tako pismen i informisan, trebao bi to da znaš, jer je zaista licemjerno iznositi i omalovažavati tu akademiju koja edukuje mlade ne samo iz SDA, nego bilo kojeg mladog čovjeka koji se tu prijavi na prijemni ispit i položi ga.

Ako već nisi nazočio toj akademiji, nemoj je onda ni komentarisati...a možda si i pao na prijemnom, pa si o svemu tome formirao mišljenje, kao i onom, gore navedenom, kolaču. ;-)
Post Reply