SDA-All about

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#376 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

I danas dan,samo na pomen Šajinog ili Brankovićevog imena četnici sami od sebe formiraju izbjegličku kolonu! :D

P.S.Molim članove 404-članog hora da više kao vadionu ne vade Lagumdžiju koji je još jedan tumor na tkivu BiH,
a SDA je dokaz da poslije dna ipak postoji još jedna rupa koja vodi ka nižim nivoima. :lol: :lol: :lol:

Image
novi.dan.nova.nafaka

#377 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

-LIBERO- wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:SDA nikoga nije odbranio, ali je bio glavni pokretač otpora.
Mislis na Muhameda Cengica i ekipu oko njega koji su u mom naselju PRODAVALI puske, kalase po 1300KM i onda se sve zajedno sa tjelohraniteljima koji su pred rat nosali zelene beretke i raj-ban naocale i bili kao nesto namrgodjeni i zeznuti..ispalili u Trusku, a sitna buranija (ukljucujuci mog starog i amidzu) samoorganizovala se i bukvalno branila svoje haustore ulice i slicno. Mislis li na Hasana Cengica i Saju (ljubitelja sexa sa crncima-afera prijetnja) trgovali puskama i zaradjivali na muci i borbi za goli opstanak ovog naroda.

Jel mislis na radikalnu islamizaciju ARBIH, gdje su se masovno odpustali u drugoj polovini rata svi nemuslimani, gdje se rigidno nametao vjerski pozdrav i gdje je u 99% jedinica "oficir za moral" bio fakticki namicatelj vjerske naobrazbe, fakticki politicki komesar SDA.

Kamo srece da nas apsolutno nisu ni branili i da je dopusteno da pocetna borba BH patriota nastavi se i zazivi kao sto je to bilo u toj prvoj polovini ratnih dejstava, gdje je armija zaista i bila armija BH patriota a ne ova mutacija koja je u drugoj polovini rata postala, fakticki stranacka vojska.

I na kraju, ako budes imao potrebu ( ti ili bilo ko drugi) da odgovorite na ovaj moj post, molio bih da se ne izvlace iz konteksta jedna-dvije recenice, jer se gubi smisao, i lako je onda spinovati, ali to ne pije vode jer "Narod zna" :D :lol:
Naravno da bih želio replicirati, i probat ćemo ne izvlačiti izjave iz čitavog konteksta posta.
1. Da, oružje je prodavano, tako je i moj otac kupio pušku (sa kojom sam se ja svakom prilikom igrao kada je on ostavi i sanjao da idem u rat i branim narod) i otišao na liniju, tamo ranjen, demobilisan i na ulicu. Ali, gledajmo malo priču sa one strane sa koje ti ne želiš pogledati: SANU je već dugo vremena pripremao '-92-'95 scenarij, imao je na svojoj strani generale, faktički naoružanu vojsku. A prekoputa je imao tek formiranu šačicu bošnjačkih patriota ('89 je krenula kampanja osvještavanja, ili tako nešto). Šta su Čengić i ekipa trebali uraditi da naoružaju barem 20 000 ljudi (pomnožiš tu izrazito malu cifru sa recimo cijenom puške na tržištu od 1000 KM. To je 20 miliona, brat bratu. Gdje je municija, odijela. I to sve puta nekoliko mjeseci.) - prodavati možda svoju imovinu da urade ono što je bila tvoja i moja dužnost (ili dužnost generacija naših predaka koji se nisu znali izboriti za svoje pravo u exYu): kupiti pušku !?!?!? Ti možda smatraš da bi nas bošnjake JNA naoružavala da budemo bara-bara, ili koji već model imaš u glavi ? :shock:
Slažem se sa ove vremenske distance da je možda bilo i boljih rješenja, ali znaš kako kažu: "lahko je tuđim k.... gloginje mlatiti". Možda bi neka bolja i pametnija ekipa organizovala kvalitetniji otpor, samo je u datom vremenu i na datom mjestu nije bilo...
Inače, potpuno si u pravu šta govoriš za Šaju, i to je za kazniti samo tako, no tako je kako je.
2. Radikalna islamizacija vojske - ma daj, nemoj me nasmijavati. Hoćeš reći da je bilo nasilnog pokrštavanja, pardon, sunećenja, tjeranje na namaz ili šta već? Gdje je to bilo, kako da moj stari onda ostane isti nakon te radikalizacije, lola u duši. Pa gdje su ti islamski bojovnici i preobraćenici danas, nešto mi džamije baš i nisu krcate njima. :razz:
Opet, i za "radikalnu islamizaciju" kako je ti zoveš, ja bih rekao buđenje vjerskog duha u ljudima, ima objašnjenje - sa jedne strane, narod se u tim godinama počeo duhovno oslobađati, odjednom je nestalo okova komunizma, straha od Golog otoka. S druge strane, i sam rat je u startu bio vjerski obilježen, jer ga je tako agresor nametnuo - bebe po Podrinju su ubijane isključivo radi vjerske pripadnosti roditelja, nemojmo da sad dovodimo u pitanje i te činjenice. A i taj faktor licemjerstva u mnogima od nas je odigrao ulogu: mislim na fenomen kada se najveći agnostik i ateista obraća Bogu da ga spasi iz neke opasne situacije. Također, generalno govoreći, poslijeratni je trend da se omladina naročito sve više okreće vjeri, a ti i mnogi to tumačite kao vjersku radikalizaciju. Nažalost...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 18/05/2012 08:40, edited 3 times in total.
cindrlimindrli

#378 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Šta su Čengić i ekipa trebali uraditi
Pa da su ikakvi ljudi, a nisu, trebali su se politi benzinom i zapaliti. Ucinili bi nevjerovatnu uslugu sebi, zemlji i
narodu, posebno onaj logisticki smrad Halid.
osrbih_do_groba

#379 Re: SDA-All about

Post by osrbih_do_groba »

cindrlimindrli wrote:
Pa da su ikakvi ljudi, a nisu, trebali su se politi benzinom i zapaliti. Ucinili bi nevjerovatnu uslugu sebi, zemlji i
narodu, posebno onaj logisticki smrad Halid.
A "slucajni prolaznik" treba dobiti cin Marsala, bijelo odijelo, kubanske cigare.... Jovanku.....
novi.dan.nova.nafaka

#380 Re: SDA-All about

osrbih_do_groba wrote:
cindrlimindrli wrote:
Pa da su ikakvi ljudi, a nisu, trebali su se politi benzinom i zapaliti. Ucinili bi nevjerovatnu uslugu sebi, zemlji i narodu, posebno onaj logisticki smrad Halid.
A "slucajni prolaznik" treba dobiti cin Marsala, bijelo odijelo, kubanske cigare.... Jovanku.....
A nepodobne na Goli otok - ili u modernoj varijanti, na Guantanamo.
Chisum

#381 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Tek sad vidim da ti nemas ni godina, a, logicno, ni znanja, da ozbiljno pricas o ovim stvarima.

Otuda, valjda, ovako deformisan pogled na jednu od najsramnijih uloga u bosnjackoj istoriji, odigranu od strane ovih SDA dzeparosa.

Sama cinjenica da se bjezi u ironiju, u sarkazam, kada se ne mogu braniti sva nedjela koja ova bagra napravi, te da se na svaku opravdanu optuzbu tek svijecom, i rukama i nogama, traze slicni primjeri u okruzenju, govori o tome koga ovdje zastupas. Valjda ti je i samom jasno koliko sramotno, a u isto vrijeme i besmisleno, zvuci kada kriminal branis slicnim mu primjerima.

Trece, ne znam je si li polaznik te komedije zvane SDA akademija, ali ako jesi, i ako vam "starija braca" oblikuju i propisuju znanje, onako, mjereci se po sebi i svojoj erudijici, onda neka vam je nebo na pomoci... :-D

Sto se tice te smijesne, izlizane fraze, duhovnog oslobadjanja i "povratka vjeri", a time i hipokriziji koju guras gdje joj nije mjesto, najbolje govori stvarnost... potpuno siromastvo, kriminal kakav nikada nije bio na ovim prostorima, ubistva i pucnjave na sve strane, uzori mladima razne Saje, Cele, Gasiji (znamo i ciji ljudi... u cijoj laboratoriji stvarani), katastrofalno skolstvo i nikada vise nepismenih i polupismenih u zadnjih nekoliko decenija, sport/zdravlje koje kao ideal vise ne postoji... pa do potpune groteske - primjera koji cesto volim pomenuti - Nedzad brankovic na Hayatu prica o ramazanskom postu i postenju, u ISTO vrijeme kada se protiv njega vode sudski procesi radi pokradenih miliona, iftar na kojem Hankin sin krizira i gleda na sat kad ce da se uradi, reis koji porucuje da je Radoncic pojam cestitog poslovanja... itd... (o onoj ustaskoj i cetnickoj klerofasistickoj bagri da i ne govorim, jer su oni ovu posast "duhovnog oslobadjanja" doveli do "perfekcije", blagosiljajuci klanja i genocid, uvodeci ovo blagosiljanje i potpirivanje zlocina kao redovnu crkvenu sluzbu).

Sve se ovo, ovom nesretnom narodu desava u vrijeme ovog SDA zla, pa su i ove ostale sline u Bosnjaka, poput Zlatka, tek nastavak i refleksija jedne sramne politike i poremecenih vrijednosti.... "duhovnog oslobadjanja i budjenja", s rukom u tudjem dzepu.

P.S. Kakav crni Goli Otok i "duhovno oslobadjanje" Bosnjaka... Znas li ti sta je Goli Otok i ko je na njemu odvaljivao kazne, kada, i za sta... Na njemu je robijalo vise crnogorskih narodnih heroja sa heterokromijom, nego Bosnjaka koji su "zaglavili radi duhovnosti"... :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#382 Re: SDA-All about

Chisum wrote:Tek sad vidim da ti nemas ni godina, a, logicno, ni znanja, da ozbiljno pricas o ovim stvarima.

Otuda, valjda, ovako deformisan pogled na jednu od najsramnijih uloga u bosnjackoj istoriji, odigranu od strane ovih SDA dzeparosa.
Imamo vidovnjake na ovom pdf-u, ili me samo pokušavam kompromitovati svojom blistavom argumentacijom ? :-)
Čast mi je učiti od starijih i pametnijih, stoga, bujrum opleti argumentovano paša, ili me se okani sa svojim govorim punim mržnje i predrasuda.
Chisum

#383 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Chisum wrote:Tek sad vidim da ti nemas ni godina, a, logicno, ni znanja, da ozbiljno pricas o ovim stvarima.

Imamo vidovnjake na ovom pdf-u, ili me samo pokušavam kompromitovati svojom blistavom argumentacijom ? :-)
Čast mi je učiti od starijih i pametnijih, stoga, bujrum opleti argumentovano paša, ili me se okani sa svojim govorim punim mržnje i predrasuda.
Ti na moju argumentaciju do sada niti JEDNOM nisi odgovorio nicim smislenim i vrijednim paznje.... ja ti govorim kao neko ko je pusku nosio, a ti meni kao neko ko se s puskom igrao. Ja ti napisem kako je prije toga bilo u zemlji u kojoj sam proveo citavu mladost, a ti meni iz perspektive djeteta koje je tek odrastalo djelis lekcije? Ja ti napisem kao neko ko je proveo 10 godina radeci i krecuci se medju mnogima iz samog vrha sarajevske SDA (o cemu sam pisao na temama o Sarajevu, dajuci i imena i datume... i tada se niko ne javi da me opovrgne argumentima), a ti mi pricas o SDA akademiji i nekoj romanticnoj slici buducnosti bez pokrica... Ne znam stvarno kome bih vise vjerovao :) Sebi ili tebi.

Osim ovih zajedljivih komentarcica, "pasa, ovo, ono", sve ti se svelo na "okolo kole"... Kao i u ovom slucaju. Ali, nije do tebe, shvatam ja to.... branis nesto sto zdrav razum braniti ne moze.

Elem, moja prva recenica je ovdje najmanje bitna... potpuno irelevantna ostatku posta, koji nisi pokusao ni da nacnes, jer i sam znas kako ces da zavrsis svaki dijalog...

... nesto u stilu - "A sta bi Zlajoglu...."

Medjutim, to ne pomaze.... "Sta bi Zlajoglu", ja ne znam, niti cemo ikada saznati, ali sta pocini ova SDA bagra, to smo imali nesrecu vidjeti, a gledamo i danas.
novi.dan.nova.nafaka

#384 Re: SDA-All about

Chisum wrote:Ti na moju argumentaciju do sada niti JEDNOM nisi odgovorio nicim smislenim i vrijednim paznje.... ja ti govorim kao neko ko je pusku nosio, a ti meni kao neko ko se s puskom igrao. Ja ti napisem kako je prije toga bilo u zemlji u kojoj sam proveo citavu mladost, a ti meni iz perspektive djeteta koje je tek odrastalo djelis lekcije? Ja ti napisem kao neko ko je proveo 10 godina radeci i krecuci se medju mnogima iz samog vrha sarajevske SDA (o cemu sam pisao na temama o Sarajevu, dajuci i imena i datume... i tada se niko ne javi da me opovrgne argumentima), a ti mi pricas o SDA akademiji i nekoj romanticnoj slici buducnosti bez pokrica... Ne znam stvarno kome bih vise vjerovao :) Sebi ili tebi.

Osim ovih zajedljivih komentarcica, "pasa, ovo, ono", sve ti se svelo na "okolo kole"... Kao i u ovom slucaju. Ali, nije do tebe, shvatam ja to.... branis nesto sto zdrav razum braniti ne moze.
Gledaj druže forumašu, da budem iskren, nisam se tebi ni obraćao, niti osjećam potrebu za tim, replicirao sam na Liberov post.
Kao drugo, nemam namjeru ići po tamo nekim postovima gdje si ti svoja životna iskustva dijelio sa svekolikom forumskom zajednicom. Na kraju krajeva, čak i da idem tamo gledati šta si ti pisao, ko mi garantuje da nisi bruku izmišljotina i laži postavio, što iz zlobe ili pak radi toga što se želiš nekome osvetiti. Ili možda nekog samo tebi znanog razloga.
I još nešto, ništa lično, ali moji komentari možda odražavaju moje godine - šta tek reći za tvoj pogled odozgo: ti si iskusan i mudar, nemoj se postavljati tako da te ja trebam tretirati kao neku mudru glavu, čija zadnja treba biti. Uživaj u ovom prelijepom popodnevu. ;-)
FOČANSKI PROPISI

#385 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Chisum wrote:Ti na moju argumentaciju do sada niti JEDNOM nisi odgovorio nicim smislenim i vrijednim paznje.... ja ti govorim kao neko ko je pusku nosio, a ti meni kao neko ko se s puskom igrao. Ja ti napisem kako je prije toga bilo u zemlji u kojoj sam proveo citavu mladost, a ti meni iz perspektive djeteta koje je tek odrastalo djelis lekcije? Ja ti napisem kao neko ko je proveo 10 godina radeci i krecuci se medju mnogima iz samog vrha sarajevske SDA (o cemu sam pisao na temama o Sarajevu, dajuci i imena i datume... i tada se niko ne javi da me opovrgne argumentima), a ti mi pricas o SDA akademiji i nekoj romanticnoj slici buducnosti bez pokrica... Ne znam stvarno kome bih vise vjerovao :) Sebi ili tebi.

Gledaj druže forumašu, da budem iskren, nisam se tebi ni obraćao, niti osjećam potrebu za tim, replicirao sam na Liberov post.
Kao drugo, nemam namjeru ići po tamo nekim postovima gdje si ti svoja životna iskustva dijelio sa svekolikom forumskom zajednicom. Na kraju krajeva, čak i da idem tamo gledati šta si ti pisao, ko mi garantuje da nisi bruku izmišljotina i laži postavio, što iz zlobe ili pak radi toga što se želiš nekome osvetiti. Ili možda nekog samo tebi znanog razloga.
I još nešto, ništa lično, ali moji komentari možda odražavaju moje godine - šta tek reći za tvoj pogled odozgo: ti si iskusan i mudar, nemoj se postavljati tako da te ja trebam tretirati kao neku mudru glavu, čija zadnja treba biti. Uživaj u ovom prelijepom popodnevu. ;-)
Nedo bog da SDA ima kakvu vezu sa nafakom.
cindrlimindrli

#386 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

novi.dan.nova.nafaka wrote:A nepodobne na Goli otok - ili u modernoj varijanti, na Guantanamo.
Pa nepodobni su dozivjeli da ih kleptomanska bagra prisili ili da odu vani, ili da aktiviraju bombu i zavrse sa
mizerijom u koju su dovedeni. Prvo su ih goloruke gurnuli u rat da bi po zavrsetku istog ekspresno dobili nogu
u dupe i pravac ulica. Nisu svi k`o tvoj babo "lola" kojem ili je puhalo 300 na sat kroz tintaru, ili je ipak imao
nekog da ga pogura. Meni se ta ekipa ogadila `93 kad je u jeku najvecih okrsaja dosla po uhljupe koji su bili
clanovi tog smeca da ih vodi na sigurnije pozicije. Treba se sacuvati kadar da na kraju rata ima ko da handri
bosansku sirotinju. Od uzornog muslimana :lol: , logisticara, referenta za bog te pita sta, do uspjesnog vlasnika
benzinske pupme, prodavnice namjestaja, lokalne firme itd. Nisu oni jaro za Golog Otoka, oni su za malja, i
vjeruj mi da bi bez sekunde grize savjesti svu tu bagru pokiselio u bure napunjeno cijanidom.
duh_sa_sjekirom

#387 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ehh, vi bojovnici ste posebna priča, zar ne ? ;-)
@MuaDib - e pa druškane, ti trebaš razlikovati izvorne strategija stranaka od lokalne i trenutne politike. Sasvim je normalno da je SDA-u '90-te bio prioritet zaštiti muslimanski narod i da je u startu deklarisana kao muslimanska stranka, a da je to danas ulazak u EU i da je SDA građanska strana. Nije to nikakva prevrtljivost već se jednostavno radi o tome da kada ispuniš jedan od temeljnih ciljeva mijenjaš i izvornu strategiju. ;-)
Možeš li ovo podebljano malo detaljnije obrazložiti, ako nije problem.
S obzirom da sam i ja među prozvanima, nije mi baš najjasnije šta je umjetnik htio da kaže ovom rečenicom?
Hvala.
Chisum

#388 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

duh_sa_sjekirom wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Gledaj druže forumašu, da budem iskren, nisam se tebi ni obraćao, niti osjećam potrebu za tim, replicirao sam na Liberov post.
Čovjek te lijepo nekoliko puta poziva da izneseš svoje argumente, a tvoj najjači odgovor je u stilu "Pa i drugi to rade".
Po toj logici, ako jedna grupa pojedinaca iz neke stranke krade i otima, onda je to opravdanje da se i u drugoj stranci nađe ista ekipa. Takav tvoj stav pokazuje nepoznavanje elementarnih činjenica, intelektualnu ograničenost i nezrelost da raspravljaš na nekom višem nivou.
Ti kao poslušnik stranke trebaš da se naoružaš činjenicama i uspjesima svoje stranke te da iznosiš ARGUMENTE u korist svoje stranke, a ne da na tuđe argumente odgovaraš da su to laži, podvale, spletke, zavist, bolest itd. Za primjer, pokušaj demantovati @Chisumovu priču o visokom stranačkom dužnosniku koji useljeva sa novim namještajem u petosoban stan u istom periodu kada Srebrenicom teku potoci bošnjačke krvi i kad bošnjački narod doživljava klanje, ubijanje, genocid i najgore dane u svojoj povijesti...Ja za ovo nisam znao, a ako je zaista istina, onda je to strašno! Eto, daj nam to demantuj.
Ako nisi za sve to sposoban, pametnije ti je da se držiš po strani.
Sa najboljim namjerama...

Taj paksu o kojem sam pisao, i dan-danas zivi na istoj adresi, na Mejtasu, a u medjuvremenu je bezbroj puta bio prozivan u razlicitim aferama koje su se ticale korupcije, kradje i zloupotrebe polozaja itd... Da ne bi odstupao od ostatka partijskih glavesina, promijenio je i jedno desetak skupocijenih automobila od kraja rata pa do danas, a sve to dajuci ovoj zemlji jedno veliko NISTA, sto, kad se zna o kakvom se primitivcu i piljaru radi, i nije cudno.

Ne znam da li je u medjuvremenu "prekomandovan" u neku od dvije sestrinske stranke, nastale iz tkiva SDA, zarazene istom kugom - jer, valja krasti u tri smjene... vrijeme je novac! - ali znam da, sto se njega tice, slobodno, poput mnogih ovakvih supaka, moze u dnevnoj sobi napraviti kakav oltar, okaciti sliku i paliti svijece onom seljacicu s Durmitora i nalogodavcu mu iz Knez Mihailove 35, jer mu je ovaj rat, i kriminal koji je dosao s njim u paketu, leg'o k'o budali samar.

Elem, skolski primjer SDA "Saja" patriotizma, patentiranog, nekada davno, u Beogradu, a isprobanog na nasim ledjima, "odbrane Bosne" i velikih "vizija"... u se, na se i poda se.

P.S. Ovo bog ne moze demantovati, jer su mi se, kao i svakom iole normalnom covjeku koji je bio svjedok proteklog rata, ovakve stvari urezale duboko, duboko u sjecanje, da svjedoce o jednom vremenu i da mi ni trenutka ne daju da zaboravim s kim, s kakvim olosem i lazovima, ovdje dijelim zrak.
novi.dan.nova.nafaka

#389 Re: SDA-All about

Idemo redom:
duh_sa_sjekirom wrote:Čovjek te lijepo nekoliko puta poziva da izneseš svoje argumente, a tvoj najjači odgovor je u stilu "Pa i drugi to rade".Po toj logici, ako jedna grupa pojedinaca iz neke stranke krade i otima, onda je to opravdanje da se i u drugoj stranci nađe ista ekipa. Takav tvoj stav pokazuje nepoznavanje elementarnih činjenica, intelektualnu ograničenost i nezrelost da raspravljaš na nekom višem nivou...
StupskaBitanga wrote:Neko samo sa dubokim psihičkim posljedicama može lupiti da je SDA organizovala odbranu BiH
SDA je prodala BiH i naročito bošnjake i toliko uprljala ruke da ih ni Dunav ni Sava zajedno sa Bosnom ne mogu oprati
Diskusija sa vama dvojicom prerasta u jedno bezrazložno vrijeđanje moje malenkosti. Ja pojma nemam koji je vama vrag, da li vam žena nije dala jutros, ili ste svaki dan naopaki tako, ali molim vas - nemate nikakvog razloga proglašavati me psihički poremećenim ili intelektualno ograničenim. Ako ste navikli na takav način komunicirati sa članovima porodice, suprugom ili nedaj Bože roditeljima, onda ih jako žalim. Mene poštedite. Hvala.
Od mene imate prijavu nadležnom moderatoru za vrijeđanje.
Chisum wrote:Taj paksu o kojem sam pisao, i dan-danas zivi na istoj adresi, na Mejtasu, a u medjuvremenu je bezbroj puta bio prozivan u razlicitim aferama koje su se ticale korupcije, kradje i zloupotrebe polozaja itd... Da ne bi odstupao od ostatka partijskih glavesina, promijenio je i jedno desetak skupocijenih automobila od kraja rata pa do danas, a sve to dajuci ovoj zemlji jedno veliko NISTA, sto, kad se zna o kakvom se primitivcu i piljaru radi, i nije cudno....
P.S. Ovo bog ne moze demantovati, jer su mi se, kao i svakom iole normalnom covjeku koji je bio svjedok proteklog rata, ovakve stvari urezale duboko, duboko u sjecanje, da svjedoce o jednom vremenu i da mi ni trenutka ne daju da zaboravim s kim, s kakvim olosem i lazovima, ovdje dijelim zrak.
Šta ima Bog tu da demantuje, i radi čega!? Treba li sad na osnovu čovjeka kojeg ti možda lično mrziš, zavidiš mu, ili nekog šestog razloga, donositi opšti zaključak, koji kao što vidimo na slučaju tvojih kolega iznad, čak obuhvata i mene - svi članovi i simpatizeri SDA su isti, gamad, nesposobni, lopovi. Šta mene briga za taj tamo slučaj (čak i da je prema tvojim navodima tačan). Ja tebi mogu navesti na desetine članova SDA koji su pošteni, ljudi koji imaju titulu Zlatni ljiljan. Nedavno sam pričao sa čovjekom koji se prvi puta odlučio na politički angažman sa 60 godina svog života. Čovjek je inžinjer mašinstva, vodio je regionalnu organizaciju za deminiranje. Jel i taj glup i intelektualno ograničen kao i ja, ili možda vidi nešto što ti do sada nisi vidio ?
Po hiljaditi put - niko ne tvrdi da je SDA zlatna, čak štaviše, bilo je svega. ALI - SDA je kao što sam već pokazao, ključni faktor u organizaciji otpora, i kao takva je zaslužna za održanje u životu Bošnjaka i BiH. Imaju mnogo zasluga u uspostavi mnogih državnih institucija poslije rata. Nisu nikad sami vladali pa da joj se mogu tek tak spočitavati 20 godina vladavine i krađe. Svaka druga argumentovana diskusija, lišena vrijeđanja, sa vama prestaje. Živjeli...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#390 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

novi.dan.nova.nafaka wrote: ...Ja tebi mogu navesti na desetine članova SDA koji su pošteni.....

Po hiljaditi put - niko ne tvrdi da je SDA zlatna, čak štaviše, bilo je svega. ALI - SDA je kao što sam već pokazao, ključni faktor u organizaciji otpora, i kao takva je zaslužna za održanje u životu Bošnjaka i BiH. Imaju mnogo zasluga u uspostavi mnogih državnih institucija poslije rata. Nisu nikad sami vladali pa da joj se mogu tek tak spočitavati 20 godina vladavine i krađe. Svaka druga argumentovana diskusija, lišena vrijeđanja, sa vama prestaje. Živjeli...
Clanova SDA, moguce, i ja vjerujem u to..cak i licno znam neke aktiviste te stranke koji su u sustini sasvim ok ljudi, ali sa nekim drugim ideoloskim stavovima i svjetonadzorima od mene. Meni je to jasno, ja to ne osporavam.

A je l' ti osporavas cinjenicu koliko je samo SDA vladajuceg kadra do danasnjeg dana u stotinama i stotinama afera. Da li pokusavas osporiti cijelu lepezu SDA kadrovika koji su se debelo ogrebali o budjet ove zemlje, koji su poslije mandata izasli bogatiji par stotima puta.

Shvatas li koliko su tog korumpiranog i nesposobnog kadra plasirali do sada, u raznim vladama, ministarstvima i drzavnim kompanijama?

Ja im amnestiju ne dam. Ja ne dajem amnestiju ljudima koji su sistematski stvarali vladavinu feudalizma, sa lokalnim feudalcima po svim mjestima u kojim su vladali, sa nacinom vladanja protkanom nepotizmom stranackom podobnoscu i rodbinskim vezama.

Uvijek i uvijek, u svim mogucim okolnostima i prilikama cu biti protiv te stranke, jer uvjeren sam da je ta stranka jedna od bitnijih kocnica napretka probosanskih snaga, bas zbog svog nacina rezonovanja i vladanja do sada.

Ja im nista halaliti necu.
cindrlimindrli

#391 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

novi.dan.nova.nafaka wrote:svi članovi i simpatizeri SDA su isti, gamad, nesposobni,
Tacno, sve je to u pet deka i na isti kalup. Izostavio si nesto po cemu su najcesce prepoznatljivi, oberlopovi i
poltroni.
Chisum

#392 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

@novi.dan.nova.nafaka

Opet maha...

E sad, ja vise ne znam da li zaista ne razumijes o cemu ti govorim, ili se samo pravis da ne razumijes, ili, sto je danas , u ovom okruzenju "duhovno oslobodjenih" najrasireniji slucaj - jednostavno prelazis preko nekih stvari smatrajuci ih, ako ne sasvim normalnim, a ono, tek perifernim pojavama na koje se ne treba osvrtati previse...

Ja, kada rekoh da u slucaju pomenutog shupka vidim paradigmu jednog potpunog sunovrata, pomislih da ces vec nekako izvuci zakljucak da mi on sam, sa svojim sarolikim dosijeom punim prevara, lopovluka i koristenja tudje nesrece za sopstveno bogacenje, znaci tek potvrdu jednog, od SDA glavesina opsteprihvacenog, porazavajuceg "moralnog" orbasca, pa samim tim mi njegovo ime, koje vidis da nisam ni napisao, ne predstavlja nista - a samoj prici predstavlja sve, jer je vrh SDA bio i ostao satkan od njega takvog, njemu slicnih, nekih nesto boljih, a i onih mnogo gorih. Vrh SDA, njen motor i srce, kazem, dakle onaj uski krug raznih amidzica, tetica, brace, supruga, muzeva, rodjaka sa sela i slicnih pojava i "kvalifikacija" na politickoj sceni ove zemlje, koji su se ocesali o seharu, a ti mi opet o nekim clanovima... O njihovoj zabludi, koju donekle i shvatam i, u tu ruku, i ne osudjujem, odgovorio sam ti takodje u jednom od proslih postova, pa ne znam zasto mi opet postavljas isto pitanje i vracas se na nesto sto smo vec prezvakali, kao da ce najnormalnija stvar - da medju clanovima SDA ima i postenih, kao sto ih ima i u svakoj drugoj stranci, promijeniti cinjenicu, kroz bezbroj afera, sudskih procesa i SLIKA BOSANSKE STVARNOSTI dokazanu, da su stubovi ove partije, oni koji su joj stvorili i oblikovali modus operandi, zlo kakvo ovaj narod ne pamti medju svojim ljudima.

O "presudnoj ulozi o odbrani Bosne i Bosnjaka", gadi mi se i govoriti, a pominjati ovo zlo u istim recenicama, pa te ostavljam onom mom pretposljednjem postu u kojem sam ti na to sve vec i odgovorio.
novi.dan.nova.nafaka

#393 Re: SDA-All about

-LIBERO- wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Clanova SDA, moguce, i ja vjerujem u to..cak i licno znam neke aktiviste te stranke koji su u sustini sasvim ok ljudi, ali sa nekim drugim ideoloskim stavovima i svjetonadzorima od mene. Meni je to jasno, ja to ne osporavam.
Super, fair enough iliti pošteno. Hvala na objektivnosti koju pokazuješ. Inače, bilo bi malo glupo poistovjetiti 90% članova SDA koji se ništa praktično i ne pitaju sa onih 10% koji su važni, a od toga je samo jedan dio kriminalno-korumpirano pokvaren.
-LIBERO- wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:A je l' ti osporavas cinjenicu koliko je samo SDA vladajuceg kadra do danasnjeg dana u stotinama i stotinama afera. Da li pokusavas osporiti cijelu lepezu SDA kadrovika koji su se debelo ogrebali o budjet ove zemlje, koji su poslije mandata izasli bogatiji par stotima puta.
Ne znam dal' sad i tebi moram napisati na kineskom ili već kojem jeziku da je bilo svega. Ne baš u tolikoj mjeri u kojoj ti hoćeš reći, ali da, bilo je svega. No, gledaj to ovako - za dobrim konjem se prašina diže. Kolegica i ja smo na faksu imali ubjedljivo najbolji prosjek, i vazda smo bili na tapetu kod kolega. Hajde, razumijem ono, tehnički fakultet, većina muškarci pa onaj muški animozitet - ali cura sasvim OK, nikom nikad na žulj nije stala. Al' gledaj, ako ništa, prema nekima je imala velika usta, drugima je bila umišljena itd, itd. Dakle, ljudi privale ono što ti i stoji i ne stoji, uz suho i sirovo gori. ;-)
jon_jovi

#394 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Dečki su odradili posal za svoje gazde u Washingtonu, Londonu ili već gdje i sad si mogu samo kofere pakirat.
novi.dan.nova.nafaka

#395 Re: SDA-All about

Pogledati početno izlaganje Gorana Milića, od 12-tog minuta otprilike. Nije sve tako loše kao što se hoće prikazati, samo je problem u tome danas što mnogima odgovara da prikažu situaciju katastrofalnom, kako bi u tome lovli svoju prilku.
Goran je prošao pola svijeta, sa svojim emsijama je dočaravao kako se živi u drugm zemljama u svijetu...
duh_sa_sjekirom

#396 Re: SDA-All about

novi.dan.nova.nafaka wrote: Diskusija sa vama dvojicom prerasta u jedno bezrazložno vrijeđanje moje malenkosti. Ja pojma nemam koji je vama vrag, da li vam žena nije dala jutros, ili ste svaki dan naopaki tako, ali molim vas - nemate nikakvog razloga proglašavati me psihički poremećenim ili intelektualno ograničenim. Ako ste navikli na takav način komunicirati sa članovima porodice, suprugom ili nedaj Bože roditeljima, onda ih jako žalim. Mene poštedite. Hvala.
Od mene imate prijavu nadležnom moderatoru za vrijeđanje.
O kakvom vrijeđanju govoriš? U nedostaku argumenta i činjenica, vadiš se na to da te neko vrijeđa. A onda reaguješ kao uplakano dijete koje u vlastitoj nemoći prijvljuje drugima koga god stigne. Samo konstatujemo da takav tvoj stav nema drugog objašnjenja, a ti se potrudi da nas ubijediš u suprotno. Ako želiš da zastupaš interese svoje stranke ovdje, već smo ti dali upute kako ćeš to da radiš. Želiš da raspravljaš o ratu i ratnim dešavanjima sa ljudima koji su sve to preživjeli, vidjeli i osjeltili na svojoj koži, dok si se ti u isto vrijeme još uvijek hranio na flašicu i ljuljao na ljuljački. Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Dakle, evo po n-ti put te pozivamo da nam argumentima demantuješ neke navode forumaša od prije, a da se ostaviš pominjanja članova porodice svojih sugovornika (mogli bi te moderatori opomenuti zbog toga).
I da li na toj akademiji uče da se u komunikaciji sa drugima i u nedostatku adekvatnog odgovora odmah dohvatiš njihove porodice, ili su u pitanju geni?
I, da, još nisi objasnio u kom smislu su "bojovnici posebna priča". Budi ljubazan pa nam odgovori! Hvala.
duh_sa_sjekirom

#397 Re: SDA-All about

Chisum wrote:@novi.dan.nova.nafaka

Opet maha...

E sad, ja vise ne znam da li zaista ne razumijes o cemu ti govorim, ili se samo pravis da ne razumijes, ili, sto je danas , u ovom okruzenju "duhovno oslobodjenih" najrasireniji slucaj - jednostavno prelazis preko nekih stvari smatrajuci ih, ako ne sasvim normalnim, a ono, tek perifernim pojavama na koje se ne treba osvrtati previse...

...

O "presudnoj ulozi o odbrani Bosne i Bosnjaka", gadi mi se i govoriti, a pominjati ovo zlo u istim recenicama, pa te ostavljam onom mom pretposljednjem postu u kojem sam ti na to sve vec i odgovorio.
Ne vrijedi, prijatelju, objašnjavati...
Narod kaže, a narod zna, da nekim ljudima prije uđe metar u dupe nego centimetar u glavu...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#398 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Moj @ nafaka,kako možeš trošiti energiju da braniš nešto što se odbraniti ne može. :-)
Kakve veze ima tvoj i uspjeh tvoje kolegice na fakultetu sa banditima,razbojnicima i veleizdajnicima? :?
Okolina je uvijek bila zavidna prema izuzetno uspješnima.Nije valjda da vučeš paralelu između svog slučaja
i razbojničke bande?Hoćeš da kažeš da je negativno mišljenje koje ovoliki broj ljudi ima o pomenutima u stvari
zavist zbog uspjeha istih? :shock:

SDA ne može odbraniti ni Adnan Gušo! :dance:

P.S.Može biti da ovi bojovnici jednostrano gledaju na stvari i ne vide žrtve koje je pretrpila SDA
u borbi za državu BiH! :oops:
guruman

#399 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Brod koji tone zove se SDA.To i djeca vide u vrtićima i osnovnim školama.Ineresantno da putnici bježe tiho i neprimjetno,svaki skrivajući svoju nafaku.Naprasno nestaju.Gdje su sad Brankovići (netreba nabrajati jer je sve po zakonu),Kreso (Elektroprivreda i pare na Kajmanskim otocima),Šaćirbegović (ukro pa šta),Budnjo (električar koji je mazno stare austriske hotele na Ilidži-eto ni vrijedne starine se nemogu zaštititi od pohlepe),Veliki laf (sve frustrirane žene su glasale za njega)ponikao u SDA,Hare (milionski pakinstanski kredit),sive eminencije BHTelecoma i Bosnalijeka (pošto je familijarno,nećemo spominjati,ne treba se miješati u prvatne stvari zaboga) itd.itd.itd.. mogla bi se napisati knjiga deblja od RAT I MIR-a.Sve sami kadrovi stranke provjereni poslušnici utemeljiteljske politike.A tek mali prilježnici po državnim firmama i institucijama,općinama,državnim agencijama,institucijama,administrativnim bulumentom),strogi utjerivaći svakog papira za običnog bosanca bilo koje vjere,e to je posebna priča za analizu od strane veoma brojne brigade raznovrsnih doktora nauka proizvedenih pod okriljem utemeljitelja.Vrbovanje mladih i njihovo ubacivanje tamo gdje prirodno im nije mjesto (pa sad narod jede zeleno voće,a išarete mu da je sve zrelo i pametno).
Rezultat: popljuvane komunjare,kvazikapitalistička država u kojoj glavni kapitalista tj. država posluje pod rukovodstvom utemeljitelja svake godine sa gubitkom koji se mjeri milijardama,mada ima prihod naredbodavnog karaktera (pdv,porezi i sijaset drugih umotvorina tipa namet na vilajet).Znači teški gubici sa olakšavajućim okolnostima (najveći stepen korupcije u regionu,uljuljkana masa koja želi da sebe vidi u tom sistemu novca i mešetarenja (od drveta se ne vidi šuma),kriminal na svakom koraku (pošteni ljudi će bježati u šume),nepotizam kao društveni standard (ISO made in Bosna) je kičmeni stub utemeljivača.Ima tu i nešto dobro što utemeljivač nije imao na umu kad je planirao ovakvu svoju izvedbu stvari a nije ni mogao jer su to uglavnom ljudi visprene mahalaške provenijencije,hitri u filđan dijalogu,gromoglasni u komunikaciji,sujetni na svoju minornost u sukobu sa prirodnim zakonima.A jedan od osnovnih zakona fizike glasi: Svaka akcija izazove istu toliku reakciju.Samo su im smjerovi suprotni.To je ono što neznaju jer njih prirodni zakoni ne zanimaju.Zato im brod one,ali neka se ne sekiraju neče dalje od dna a tamo im je i mjesto.
kiky

#400 Re: SDA-All about

Post by kiky »

sda se pred izbore uvijek sjeti dobrih, starih povratnika ...
sad je ponovo aktuelna srebrenica ...
eto odgovora svima onim koji se pitaju ko politizira žrtve genocida ...
Post Reply