SDA-All about

Post Reply
duh_sa_sjekirom

#301 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

madner wrote:Nije, meni ne smetaju dosljaci nego stanje uma da neko misli da ima veca prava jer mu je pradedu prije 60 godina nuzda natjerala iz vukojebine umjesto prije 20.
E, jebiga jarane, tebi niko nije kriv što tvoj praded prije 50+ godina nije bio vizionar i na vakat šljeg'o, sad bi i ti bio "autohtoni" stanovnik ovog grada... :D
Ostaje ti da čekaš 40-50 godina pa da onima koji danas dolaze u Sa držiš predavanje i ponosno pokazuješ "certifikat"...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 20/01/2012 11:14, edited 1 time in total.
amujcic_sa_bih

#302 Re: SDA-All about

Post by amujcic_sa_bih »

madner wrote:Nije, meni ne smetaju dosljaci nego stanje uma da neko misli da ima veca prava jer mu je pradedu prije 60 godina nuzda natjerala iz vukojebine umjesto prije 20.
U pravu si, nesto se ne sjecam da su domicijeli osnovali Sarajevo, vec da su neki dosli (u prolazu, Isa Beg Ishakovic) i osnovali Sarajevo. Svaki grad se formira od tih sto dolaze na odredjeno mjesto i ostaju tu, a ti sto su doli kako rece prije 60 godina dosli su trbuhom za kruhom, kao sto sad u Seher dolaze Krajisnici, Hercegovci i Sandzaklije, dok oni sto su dosli prije 20 godina su dosli u ovaj grad bjezeci pred "kamom", misli da osnovica nije ista i nije isto smatrati jednima dobro doslim a druge nepotebnim.

Gradjani grad nisu oni koji zive u ovom gradu ni 60 a ni 20 godina, vec oni koji su svoj zivot prilagodili gradu a ne da se grad prilagodjava njima, ili da ga oni prilagodjavaju sebi, ovaj grad je svakih 50 godina mjenjao svoju strukturu stanovnistva, pa je i sad izmjenio, ali ovaj grad je uvijek ostao ponosan na svoje razlicitosti i razlike jer su ga cinile ponosinim i mocnim sredstvo za spajanje.

Sarajevo, mjesto sudaranja Istoka i Zapada!!!
popajic

#303 Re: SDA-All about

Post by popajic »

@amujcic_sa_bih
Prica je sljedeca, tj moja zapazanje: Ja bih sad iz sarajeva treba dao radim u Ljubuskom, a ga galsam u Banja Luci da bi po nekima bio kako treba! Lave moj iz Ljubuskog, das fino otkaz u Sarajevu, odes u Ljubuski koji toliko volis (u sto ne sumljam) i pocens zivjeti tu gdje ti je srcu milo, imas glasacko pravo dole, prebacis licnu kartu dole, volis ljude dole, radno mjesto nadjes dole, a Bogami i nama Sarajlijama ostavis vise prostora za nas same, da i mi stanemo na zelenu granu, jer vas tih i takvih ima 90% u Sarajevu, zbog tih i takvih mi Sarajlije smo nacionalna, etnicka, rasna i ko zna koja manjina u vlastitom gradu!

Uuuu...kad se meni , "certificiranom" Sarajliji ovo gadi , kako li tek "dosljama" zvuci :shock:
madner

#304 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ovo neki dvokomponentni nik, revidira se svaka tri posta :D
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#305 Re: SDA Povjereništvo u Sarajevo

Post by antimobbing »

sablja2011 wrote:Ljudi može li mi iko od vas reći šta se dešava oko Povjereništva SDA U sarajevskom kantonu, koliko znam valjda je još 14. januara istekao šestomjesečni mandat Povjereništva a nisu još izabrali novog predsjednika i da li će se Šeta vratiti da bude novi-stari predsjednik?
Umjesto što se svađaju bolje im je da izbrišu sa web sajta ovaj tekst i pokriju ovu sramotu za našu državu: http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/ak ... ?akt_id=75
sumirprimus

#306 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ako cemo posteno
u bosni je takva situacija da smo svi iz nekog izbjeglickog korijena,ha rat,ha socijala,svi smo odnekle dosli...
razlicite situacije nas selile,na bojle il na gore..
zamisli koliko bi sarajevo bilo,da je nastanjeno samo od potomaka onih od prije 400 godina ,pa za vas bi onda visoko čaršija bila :lol: :evil:
al odosmo u ot,poenta je,da sda nije uradila nista konkretno za povrat izbjeglica,jer su svojim licnim primjerom, sda duznosnici pokazali ljudima,gdje treba ici, u sarajevo,tuzlu,zenicu,mostar...
sto bi narod ostajao sam na vjetrometini,izlozeni svakodnevnim provokacijama,pritiscima,u srebrenici,cerskoj,rogatici,foci,zvorniku,banjolluci,kad su im svi predvodnici pobjegli u federaciju u lagodniji zivot...
madner

#307 Re: SDA-All about

Post by madner »

Govori za sebe, ja sam 600 godina svoj na svom :D
duh_sa_sjekirom

#308 Re: SDA-All about

popajic wrote:
@amujcic_sa_bih
Prica je sljedeca, tj moja zapazanje: Ja bih sad iz sarajeva treba dao radim u Ljubuskom, a ga galsam u Banja Luci da bi po nekima bio kako treba! Lave moj iz Ljubuskog, das fino otkaz u Sarajevu, odes u Ljubuski koji toliko volis (u sto ne sumljam) i pocens zivjeti tu gdje ti je srcu milo, imas glasacko pravo dole, prebacis licnu kartu dole, volis ljude dole, radno mjesto nadjes dole, a Bogami i nama Sarajlijama ostavis vise prostora za nas same, da i mi stanemo na zelenu granu, jer vas tih i takvih ima 90% u Sarajevu, zbog tih i takvih mi Sarajlije smo nacionalna, etnicka, rasna i ko zna koja manjina u vlastitom gradu!

Uuuu...kad se meni , "certificiranom" Sarajliji ovo gadi , kako li tek "dosljama" zvuci :shock:
Ja se, pak, ponosim intelektualnim kapacitetima, demokratičnošću i nadasve tolerancijom ovakvih... :D
duh_sa_sjekirom

#309 Re: SDA-All about

sumirprimus wrote:ako cemo posteno
u bosni je takva situacija da smo svi iz nekog izbjeglickog korijena,ha rat,ha socijala,svi smo odnekle dosli...
razlicite situacije nas selile,na bojle il na gore..
zamisli koliko bi sarajevo bilo,da je nastanjeno samo od potomaka onih od prije 400 godina ,pa za vas bi onda visoko čaršija bila :lol: :evil:
al odosmo u ot,poenta je,da sda nije uradila nista konkretno za povrat izbjeglica,jer su svojim licnim primjerom, sda duznosnici pokazali ljudima,gdje treba ici, u sarajevo,tuzlu,zenicu,mostar...
sto bi narod ostajao sam na vjetrometini,izlozeni svakodnevnim provokacijama,pritiscima,u srebrenici,cerskoj,rogatici,foci,zvorniku,banjolluci,kad su im svi predvodnici pobjegli u federaciju u lagodniji zivot...
Sjetimo se ovom prilikom najzornijeg primjera podrške povratku: načelnik Općine Srebrenica, A. Malkić (SDA-Narod zna), sa stalnim prebivalištem u Vogošći...
Valjalo je čovjeku svaki dan iz Vogošće na posao u Srebrenicu, o narodnom trošku, dakako...
sumirprimus

#310 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

o tome ja i govorim,narod jadan i obezglavljen kako u ratu tako i poslije,rata,a onda dodj u kazu MI smo napravili drzavu.-..
tacno me huja uhvati...
popajic

#311 Re: SDA-All about

Post by popajic »

sumirprimus wrote:o tome ja i govorim,narod jadan i obezglavljen kako u ratu tako i poslije,rata,a onda dodj u kazu MI smo napravili drzavu.-..
tacno me huja uhvati...
Ne ljuti se covjece :D I jesu napravili drzavu po svom receptu 8)
valterbranisarajevo

#312 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Evo kako se Adil Omanović "vratio na svoje".. :D

Za zakup stana funkcionera SDA Adila Osmanovića iz budžeta Republike Srpske za osam godina, koliko je bio potpredsjednik RS, isplaćeno je više od 200.000 KM, a mjesečno je za te namjene izdvajano 3.500 KM.
valterbranisarajevo

#313 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

Sad dolazimo do ključne stvari. Svjedoci smo kalvarije koju proživljavaju stanovnici srebreničkih sela Luke i Krušev Dol. Odsječeni od svijeta sniježnim nanosima bez hrane i lijekova..Koliko će se stanovnika tih sela odlučiti da i sljedeće zime prožive isto, odnosno koliko će se njih, kada se otopi snijeg zauvijek isleiti iz tih sela....Ko ima većinsku vlast u Srebrenici? SDA...Zašto ne organizuju teške mašine iz Javnih preduzeća kojima upravljaju i ne deblokiraju mještane, umjesto što čejaju da gratlice dođu iz Han Pijeska (jednog dana negdje u proljeće :( ). Tako bi više i konkretnije pomogli povratnicima od ovih šupljih i izlizanih floskula o popisu stanovništva iz 1991 i Anexu 7 koje se izvuku iz naftalina pred svake izbore.... :oops:
Bosnolog

#314 Re: SDA-All about

Post by Bosnolog »

KEMAL MAHIĆ
Kako SDA izdaje Bosnu

Bila je potrebna temperatura pa da spoznam izdaju onoga ko se predstavlja kao ''zaštitnik muslimansko povijesnog kruga''. Temperaturu (vrućicu) je dobila moja kćerka (2007. god.) pa smo se uputili u Dom zdravlja. Tamo nas je čekalo iznenđenje. Birokratija u medicinskoj ustanovi u Sarajevu, nije htjela razgovarati sa nama, jer je lična karta nositelja zdravstvenog osiguranja glasila na adresi u Ljubuškom, koju sam izvadio u svom gradu po dolasku iz izbjeglištva 1988. godine. Za prve parlamentarne te lokalne izbore, važila je lična karta za glasanje liste za Ljubuški i Zapadnohercegovačku županiju (glasanje u odsustvu).
Image
Kemal Mahić; FOTO: Arhiv Veličina slova:AAA
Piše: Kemal Mahić, tacno.net

Za naredne izbore velika trojka nacionalnih stranaka se dogovorila i sprovela dogovor u djelo, da na budućim izborima važi lična karta (a time i zdravstvena zaštita!) izdata u mjestu gdje je nosilac zdravstvenog osiguranja zaposlen. Po ovome zaključku, morao sam promijeniti ličnu kartu i prijaviti se u Sarajevu, gdje sam i zaposlen. Tako sam nevoljno postao građanin Sarajeva i moja buduća glasanja na izborima (radi zdravstvene zaštite!) su za listu kantona Sarajevo, a samim tim ne mogu glasati za listu svoga grada - Ljubuškog. Ova fašistička odluka, u kojoj učestvuju glavne nacionalne stranke (u dogovoru), važi i danas.

Mislioci i ''vizionari'' SDA nisu ni znali da će na ovaj način izgubiti Bosnu, jer su izgubili ''supstancu''. To su pokazala posljednja dva izborna ciklusa. Na koji način?

Desetine hiljada Bošnjaka iz Podrinja živi i radi u Sarajevu. Ovakvim dogovorom tri ''nacionalna čudovišta'', desetine hiljada glasača su izgubile pravo glasanja u svojim prijeratnim općinama (Vlasenica, Višegrad, Bratunac, Zvornik...), gdje su bili većinsko stanovništvo prije agresije na Bosnu i Hercegovinu. Na ovaj način (radi zdravstvene zaštite), SDA neuki kadrovi su ''servirali'' Republiku Srpsku Dodiku, patrijarhu, vladikama i ostalim paradržavnim elementima. SDA je ovo uradila, da bi sa izbjeglicama iz Podrinja zauzela SDP-u ''Bastilju''- općinu Centar, ali im se plan nije ostvario, ostavši marginalci ondje gdje im pomoć nije ni trebala - općina Stari Grad. Grijeh SDA u primisli se vratio kompletnom narodu, naročito u Podrinju i sada na tom području postoje samo ''enklave'' i ''rezervati'' bošnjačkog naroda koji se samo folklorom može identificirati!

S druge strane i bh dijaspora, naročito iz Podrinja, nije animirana da obavezno izlazi na izbore u stranim državama, jer je vidjela ''izdaju'' one stranke koja ih je zastupala u ratu i nakon rata. Izbori u bh. predstavništvima se i ne vrše, jer to zavisi da li je ambasador Srbin, Hrvat ili Bošnjak. Pogodite koji ne dozvoljavaju izbore? Kompletnim izlaskom na izbore bila je i bila bi onemogućena dvotrećinska većina SNSD u Republici Srpskoj, a time i sva ova ''divljanja'' i ''cirkusi'' koji imaju adrese u Banja Luci, Bijeljini, Trebinju...

Da bi se to postiglo, ovu stranku ne mogu voditi piljari, mlinari, hodžice, već državotvorni kadrovi. Stiče se utisak da je vode ''vjerotvorni'' kadrovi, ali je takav koncept, za moderno upravljanje državom, davno prevaziđen eliminacijom ''mladih muslimana'', koji nisu imali ''nos'' za nacionalno već isključivo vjerske teme, molitve i vjersku politiku.

SDA ne shvata, da je prošlo vrijeme da se u državne institucije instalira rodbina i klijenti, već, da je konačno doba državotvornih kadrova ako žele suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Tada bi njeni kadrovi morali ''okrenuti' devet brojeva na telefonu i čuti kako žive njeni članovi i narod kojeg ''kao predstavljaju'', u Rudu, Čajniču, Čapljini, Livnu, Dubici, a ne koristiti telefonske impulse (na račun građana) bez predbroja i na relaciji Sarajevo-Ilidža.

SDA mora sprovesti edukaciju svojih izvršnih organa (ta riječ je o politici, diplomatiji) kako bi nadoknadili ''godine raspleta'' i ''spavanja'' i na taj način osposobila svoje kadrove da ih drugi ne ''vodaju žedne preko vode''.

Grijeh stranke je u njoj samoj i po njenoj strukturi ne postoje osobe koje bi je promovirale u modernu demokratsku stranku potrebnu zahtjevima Bosne i Hercegovine u vremenima koja traže evropeizaciju a ne ''balkanizaciju'' Bosne i Hercegovine.
NAROD ZNA,..... Ovdje treba jos dodati da se za povratnike u Ausvic treba rijesiti pitanje dobijanja invalidnina,penzija i zdrastvenog osiguranja na nacin da se primanja direktno uplacaju na bankovni racun a zdrastveno osiguranje obezbjedi u vidu mobilnih pokretnih ambulanti ili izgradnju prihvatnih mini ambulanti sa pravom bolnickog lijecenja u bolnickim centrima Federacije uz povratnicki dokumenat prijeratne adreese stanovanja na koju bi samo takve kategorije imala pravo,.....
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#315 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

O tim izdajnicima nema se šta više reći.Znaju oni vrlo dobro šta rade,ne radi se tu o slaboj edukaciji ili
nesnalaženju,ko je jednom izdao izdaće uvijek. :run:
ROGOPEK

#316 Re: SDA-All about

Post by ROGOPEK »

Zna li neko koliko je SDA labaratorija izbacila dr.nauka (naučnika) ala Sena(h)ida Memića,Nedžada Brankovića..
StupskaBitanga

#317 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Još jedan urnebesan potez
Bvši premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović najozbiljniji je kandidat za novog ambasadora BiH u Londonu. Mujezinović je kandidovan da predstavlja BiH u jednoj od najvećih zemalja na svijetu iako on ne zna ni riječ engleskog

Ako se Predsjedništvo odluči da ga imenuje i potvrdi prijedlog SDA, bio bi to definitivan dokaz da se proces imenovanja novih ambasadora pretvorio u pravi cirkus.

O tome svjedoči i slučaj Darka Zelenike, koji je postavljen za predstavnika BiH u Vatikanu, ali je ta kandidatura odbijena jer je on razveden, što se kosi sa strogim pravilima za diplomate u papskoj državi!

I dok Mujezinovićevo nepoznavanje engleskog i ne predstavlja neki naročito veliki problem za bh. diplomatiju jer je do sada zabilježeno više slučajeva da ambasadori ne poznaju nijedan od zvaničnih jezika Ujedinjenih nacija, a kamoli jezik koji se govori u zemlji u koju idu da predstavljaju BiH, imenovanje Zelenike moglo je da preraste u skandal velikih razmjera, ali je sve nekako uspjelo da se sredi pa će u Vatikan drugi, podobniji kadar.
** No links **
mimoza33

#318 Re: SDA-All about

Post by mimoza33 »

Ono sto me konstantno nervira jeste da se SDA-u prebacuje kriza za nezaposlenost, za neimastinu.... a niko ne spominje to da je SDA poslije 1995 uradila sve moguce da nam vrati bosance i hercegovce, i teritorij na kojem zivimo. Pa zar ovaj narod ne vidi ko kolo vodi u Bosni? Zaista vas se divim sto ste pored ociju slijepi.Nekad i pomislim "evo vam Zlaje, za njega glasavi pa sad vidite kako ce vam biti". Zaista mi je zao ove ove lijepe bh mladosti, jer vidim kako nam je.
ultima_palabra

#319 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Eto Nailovoj materi ću prebacivati :-)
mO k3

#320 Re: SDA-All about

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:Eto Nailovoj materi ću prebacivati :-)
Nee diraj Dzenabetu ,nisam poj'o bolju maslencu neg kod nje..
jon_jovi

#321 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Omer Behmen jednom reče za Hadžipašića: naćapo se dosta, i neka ide.
Eto, u suštini to je sva priča oko SDA. Vrijeme je da idu i oni. HDZ je zguran na marginu, SDS također pa ne vidim razloga da im sestrinska stranka bude privilegirana.
monrou

#322 Re: SDA-All about

Post by monrou »

Ma ja, za sve Vam je kriva SDA! A ko je kriv sto evo od izbora proparadamo, sto vise niko nista ne radi. Pa nije vise SDA "glavna" stranka. Sto to Zlaja ne pomogne, pa nije lud, boli njega .... za Bosnu! :run: :run: :run:
O'zone
Globalni moderator

#323 Re: SDA-All about

Post by O'zone »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jon_jovi

#324 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

monrou wrote:Ma ja, za sve Vam je kriva SDA! A ko je kriv sto evo od izbora proparadamo, sto vise niko nista ne radi. Pa nije vise SDA "glavna" stranka. Sto to Zlaja ne pomogne, pa nije lud, boli njega .... za Bosnu! :run: :run: :run:
Plate primate svi a šta radite to vidimo.
Murisno1

#325 Re: SDA-All about

Post by Murisno1 »

može pričat ko šta hoće, ali SDP je odabirom SDA izgubio pravo da za eventualna sranja koja se dese tokom njihovog mandata (a dešavaju se konstantno) optužuje SDA. To je, da prostite, čak i krajnje šupački. Hinjski.
Post Reply