I svi iz javnog sektora. Eto vidite da ima jos prostora za kresanje plata.
SDA-All about
- Alfons Kauders
#28126 Re: SDA-All about
Sve se nema, a za stranku svaki ima po par milja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#28127 Re: SDA-All about
jeste smiješni titami. pa ovo ne može pokriti ni bajramski prijem u centrali.
- Alfons Kauders
#28128 Re: SDA-All about
Naravno da ne moze, ali eto simpaticno je gledati partijsku stegu na djelu.Chmoljo wrote:jeste smiješni titami. pa ovo ne može pokriti ni bajramski prijem u centrali.
Sve pod konac, datumi i iznosi - rekao bi covjek da su Japanci, a ne Bosanci... A cega god da se dohvate, ne da nije pod konac, vec ide u kurac.
Vidis, sve se moze kad se hoce. Ali kad treba Borgove natjerati da plate clanstvo u partiji koja im je osigurala egizstenciju... SDA radi ko Doxa
-
The BEN10
#28129 Re: SDA-All about
Čim je neki veći iznos u pitanju odmah se zna da je neko ko je hajrovao od partije. U većini slučajeva...

A ovi svi podjednako vole SDA!

A ovi svi podjednako vole SDA!
- Chmoljo
#28130 Re: SDA-All about
to sa decimalom, ipak mislim da je riječ o članarini, a ne donaciji. bitna razlika.
članarina se uvećava za određeni procenat ako je član izabran na neku političku funkciju. inače su ovo presmiješne cifre. ovaj iznos se može klepiti u općini Pale (FBiH) na asfaltiranju.
članarina se uvećava za određeni procenat ako je član izabran na neku političku funkciju. inače su ovo presmiješne cifre. ovaj iznos se može klepiti u općini Pale (FBiH) na asfaltiranju.
- Alfons Kauders
#28131 Re: SDA-All about
Sta ih branis?Chmoljo wrote:to sa decimalom, ipak mislim da je riječ o članarini, a ne donaciji. bitna razlika.
- Chmoljo
#28132 Re: SDA-All about
đe ti vidiš branjenje Bog ti pamet dao 
- Alfons Kauders
#28133 Re: SDA-All about
pa eto, relativiziras clanstvo u zlocinackoj organizaciji...Chmoljo wrote:đe ti vidiš branjenje Bog ti pamet dao
e a fakat koji je kurac na portalu? isto ko kad su doveli onog Fahrinog degenerika sto je svaki sat morao objaviti vijest o Turskoj ili SBB... ne moze proci dan da na Klixu ne osvane neka promotivna prica za Konakovica, Ajnadzica, Koldzu itd... ili nesto se federalnog nivoa, tipa lafine o izgradnji puteva i sl...
nidje veze - portal postao sda-x, a na forumu nema troje ljudi da su u sda (mislim, da otvoreno priznaju - mada sam siguran da barem trecina glasa za njih)
- Chmoljo
#28134 Re: SDA-All about
o portalu, piši redakciji
a što se tiče ovih članarina, to je tako u svakoj stranci. ali je meni šega, i zato postam, što se ovo uopšte objavljuje. ljudi ba milione klepaju na mjesečnom nivou, a objavljuje se spisak sa iznosima od kojeg se kao finansiraju kao da će nam neš bitno pokazati. pa ne mogu ni sekretarici generalnog sekretara platu pokriti sa ovim ba
a što se tiče ovih članarina, to je tako u svakoj stranci. ali je meni šega, i zato postam, što se ovo uopšte objavljuje. ljudi ba milione klepaju na mjesečnom nivou, a objavljuje se spisak sa iznosima od kojeg se kao finansiraju kao da će nam neš bitno pokazati. pa ne mogu ni sekretarici generalnog sekretara platu pokriti sa ovim ba
-
Novak20
#28135 Re: SDA-All about
Najvjerovatnije se radi o uplati procenta zarade od članstva u komisiji, upravnom - nadzornom odboru itd.Chmoljo wrote:to sa decimalom, ipak mislim da je riječ o članarini, a ne donaciji. bitna razlika.
- Chmoljo
#28136 Re: SDA-All about
procenat ide i od mjesta u vijeću, parlamentu... ukratko od svake naknade koja se dobije kroz predstavljanje stranke.
- zforumas
#28137 Re: SDA-All about
Chmoljo priznaj 
Vidi Tesnjaka sve po 10 milja
pameti draga
Vidi Tesnjaka sve po 10 milja
pameti draga
- ultima_palabra
#28138 Re: SDA-All about
Vjerujem da ide procenat i od ovoga što se ne spominjeChmoljo wrote:procenat ide i od mjesta u vijeću, parlamentu... ukratko od svake naknade koja se dobije kroz predstavljanje stranke.
-
The BEN10
#28139 Re: SDA-All about
Čisto da se pokaže snaga.zforumas wrote:Chmoljo priznaj
Vidi Tesnjaka sve po 10 milja![]()
pameti draga
- zforumas
#28140 Re: SDA-All about
Ko kaze da se nemaThe BEN10 wrote:Čisto da se pokaže snaga.zforumas wrote:Chmoljo priznaj
Vidi Tesnjaka sve po 10 milja![]()
pameti draga
- JThomas
#28141 Re: SDA-All about
i hedija dala hediju.
- seln
#28143 Re: SDA-All about
Eto, mobilise ih tema, a ne njihov lopovluk i zelja za minderomGeeTnT wrote:Ova tema za takve kao sto si ti Heller zasluzuje kljuc, jer takav nacin kritike mobilise sve veci broj esdeaovaca, a to ovo drustvo ne zasluzuje...
- Chmoljo
#28144 Re: SDA-All about
ma kakvi. pa obavijesti li bi javnost.ultima_palabra wrote:Vjerujem da ide procenat i od ovoga što se ne spominjeChmoljo wrote:procenat ide i od mjesta u vijeću, parlamentu... ukratko od svake naknade koja se dobije kroz predstavljanje stranke.Tako svaka prava kriminalna organizacija funkcioniše.
ono što je najgore, mislim da i kada bi crno na bijelo izašle i te kapitalne pljačke i pranje para, opet niko ne bi hurcem mrdno. uspjelo se u tome da se kritična masa ljudi uvuče u korupciju na nižem nivou da niko više ne želi upirati u to... jer bi se iz temelja mijenjalo sve... od cvaje drotu, doktoru za carski, bespravne gradnje, do klepanja na kapitalnim projektima, da više i ne pominjem pljačku donacija jer je to postala isprana priča.
- Alfons Kauders
#28145 Re: SDA-All about
seln wrote:Eto, mobilise ih tema, a ne njihov lopovluk i zelja za minderomGeeTnT wrote:Ova tema za takve kao sto si ti Heller zasluzuje kljuc, jer takav nacin kritike mobilise sve veci broj esdeaovaca, a to ovo drustvo ne zasluzuje...
Argument u rangu sa "mislite na povratnike"
-
Novak20
#28146 Re: SDA-All about
Stranački vojnici imaju hiljade opipljivih razloga da izađu na izbore. 
- ultima_palabra
#28147 Re: SDA-All about
To je u rangu one "voda na Dodikov mlin"seln wrote:Eto, mobilise ih tema, a ne njihov lopovluk i zelja za minderomGeeTnT wrote:Ova tema za takve kao sto si ti Heller zasluzuje kljuc, jer takav nacin kritike mobilise sve veci broj esdeaovaca, a to ovo drustvo ne zasluzuje...
- Alfons Kauders
#28148 Re: SDA-All about
ultima_palabra wrote:To je u rangu one "voda na Dodikov mlin"seln wrote:Eto, mobilise ih tema, a ne njihov lopovluk i zelja za minderomGeeTnT wrote:Ova tema za takve kao sto si ti Heller zasluzuje kljuc, jer takav nacin kritike mobilise sve veci broj esdeaovaca, a to ovo drustvo ne zasluzuje...
Dobro te je ba. Ne kradi!Alfons Kauders wrote:Argument u rangu sa "mislite na povratnike"
- ultima_palabra
#28149 Re: SDA-All about
Katarina von Munchausen... uklapa se 
- Alfons Kauders
#28150 Re: SDA-All about
Sta ono izvali juce? Da je SDP sjebo "konjukturu" 2008...ultima_palabra wrote:Katarina von Munchausen... uklapa se
A nema nam nesto ni Banksy plaho, da objasni kako nas je SDA spasila od terora SDP-a.
Kako se zbijaju redovi kad zagusti.