SDA-All about

Post Reply
Helena2014

#16801 Re: SDA-All about

Post by Helena2014 »

KatarinaKosaca wrote:Sa "malom" razlikom da je Bakirova supruga posteno zaposlena, dok je Zeljkova na birou :D Zeljko nije obecao 100.000 radnih mjesta niti ima svoje tajkune. Nije uprpastio industriju ove zemlje. Zeljko bas i nije neki ekonomista, ali ima u svojim redovima prof. Borisa Tihija i konsulotante. Bakir ima Salku Selmana :D

Dok preuzmu upravne odbore i mjesta direktora od SDP, kad uđu u vlast, sve će DF imati. Sačekaj samo malo, ne mogu imati unaprijed.

A drugo, nije Željko baš sa Marsa pao, pa bio je on u vlasti 8 godina-u Predsjedništvu, a sa SDP mnogo više........
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16802 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Helena2014 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Sa "malom" razlikom da je Bakirova supruga posteno zaposlena, dok je Zeljkova na birou :D Zeljko nije obecao 100.000 radnih mjesta niti ima svoje tajkune. Nije uprpastio industriju ove zemlje. Zeljko bas i nije neki ekonomista, ali ima u svojim redovima prof. Borisa Tihija i konsulotante. Bakir ima Salku Selmana :D

Dok preuzmu upravne odbore i mjesta direktora od SDP, kad uđu u vlast, sve će DF imati. Sačekaj samo malo, ne mogu imati unaprijed.
Dok s to ne desi, razgovaramo cinjenicama, a ne hipotezama.
Helena2014

#16803 Re: SDA-All about

Post by Helena2014 »

KatarinaKosaca wrote:
Helena2014 wrote:

Dok s to ne desi, razgovaramo cinjenicama, a ne hipotezama.

Činjenica: nije Željko baš sa Marsa pao, pa bio je on u vlasti 8 godina-u Predsjedništvu, a sa SDP mnogo više.......
ne može da mi naumpadne ni jedna njegova sjajna ideja, iskorak ili nešto po čemu ću ga pamtiti iz tog perioda
almir90

#16804 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Ja već pretpostavljam šta će SDA da uradi po pitanju zapošljavanja. Već u skorije vrijeme nas mogu očekivati velike inspekcijske kontrole, naravno po nalogu vlasti morati će da obilaze samo sitne obrtnike, koji iz dana u dan propadaju, jer narod nema para, pa idu u minus, tu će doći inspekcija za razne prekršaje da piše minimalno 2000 KM kaznu. Narod koji se bori da opstane, čak ih ima koji članove porodice moraju držati na crno, jer posao pada iz dana u dan. Ovo govorim o onim koji ne žive u Srajevu, nismo svi u Sarajevu. Realna slika privrede se zamazuje sa nekakvim statistikama o povećanom izvozu, gdje je maksimalno 20 osoba iz BiH stavilo koji više milion u džep, dok veliki broj privrednika propada, oni koji zavise striktno od domaćeg tržišta. Naravno, inspekcije će naći nepravilnosti, kao da je to čudo, morati će se osobe koje se nađu da rade na crno prijaviti, i to je to povećanje zaposlenosti, izaći će Bakir pred TV kamere i reći kako je zaposlio u roku mjesec 5000 osoba, a svi znamo šta je u pozadini.

A, neće inspekcije obilaziti velike građevinske firme u vlasništvu SDA tajkuna, prijeratnih kokuza, sada milionera, koji drže po 200 radnika na crno, znamo na kome će se kolo slomiti, kao i svaki put, isto što je i SDP radio. Neće hvatati svoje tajkune za vrat da se isplati dug za porez, ne to, neka "naših" tj. njihovih begova.

Al' eto, pas bio k'o slag'o, tako i ja, ako ovo se ne desi u skorije vrijeme, i to čak u ovom mjesecu.

Poslije toga će doći najvjerovatnije razne blokade, znaš ono Srbi i Hrvati nama ništa ne daju da mi radimo, nismo mi krivi, mi bi radili, al' nedaju, al' dobro je nama, nećemo mi ništa ukidati ni stvarati, a bogami ni raditi.
Helena2014

#16805 Re: SDA-All about

Post by Helena2014 »

almir90 wrote:Ja već pretpostavljam šta će SDA da uradi po pitanju zapošljavanja. Već u skorije vrijeme nas mogu očekivati velike inspekcijske kontrole, naravno po nalogu vlasti morati će da obilaze samo sitne obrtnike, koji iz dana u dan propadaju, jer narod nema para, pa idu u minus, tu će doći inspekcija za razne prekršaje da piše minimalno 2000 KM kaznu. Narod koji se bori da opstane, čak ih ima koji članove porodice moraju držati na crno, jer posao pada iz dana u dan. Ovo govorim o onim koji ne žive u Srajevu, nismo svi u Sarajevu. Realna slika privrede se zamazuje sa nekakvim statistikama o povećanom izvozu, gdje je maksimalno 20 osoba iz BiH stavilo koji više milion u džep, dok veliki broj privrednika propada, oni koji zavise striktrno od domaćeg tržišta. Naravno, inspekcije će naći nepravilnosti, kao da je to čudo, morati će se osobe koje se nađu da rade na crno prijaviti, i to je to povećanje zaposlenosti, izaći će Bakir pred TV kamere i reći kako je zaposlio u roku mjesec 5000 osoba, a svi znamo šta je u pozadini.

A, neće inspekcije obilaziti velike građevinske firme u vlasništvu SDA tajkuna, prijeratnih kokuza, sada milionera, koji drže po 200 radnika na crno, znamo na kome će se kolo slomiti, kao i svaki put, isto što je i SDP radio. Neće hvatati svoje tajkune za vrat da se isplati dug za porez, ne to, neka "naših" tj. njihovih begova.

Al' eto, pas bio k'o slag'o, tako i ja, ako ovo se ne desi u skorije vrijeme, i to čak u ovom mjesecu.

Poslije toga će doći najvjerovatnije razne blokade, znaš ono Srbi i Hrvati nama ništa ne daju da mi radimo, nismo mi krivi, mi bi radili, al' nedaju, al' dobro je nama, nećemo mi ništa ukidati ni stvarati, a bogami ni raditi.

ali prvo popuniti Upravu za indirektno oporezivanje http://www.new.uino.gov.ba/hr/clanci/OG ... -10/987/k5

Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, br. 26/04, 7/05,
48/05, 60/10 i 32/13) i Odluke broj: 01-34-2-2606/14 od 22.10.2014.godine, Uprava za indirektno oporezivanje
raspisuje

JAVNI OGLAS
za prijem 112 zaposlenika
u radni odnos na neodređeno vrijeme

Oglašena radna mjesta po organizacionim jedinicama:
1/01 Nadstojnik zgrade u sjedištu regionalnog centra
1/02 Radnik na održavanju opreme i elektroinstalacija
1/03 Radnik na održavanju opreme i mašinskih instalacija
1/04 Higijeničar
2/01 Administrativni saradnik
3/01 Saradnik rukovalac imovinom
3/02 Recepcioner-čuvar
3/03 Administrativni saradnik
3/04 Saradnik za kancelarijsko poslovanje
3/05 Arhivar-saradnik
3/06 Arhivar u centralnom arhivu-saradnik
3/07 Administrativni saradnik
3/08 Saradnik za obradu podataka
3/09 Saradnik za oduzetu robu-operater
3/10 Administrativni saradnik
3/11 Čuvar skladišta
4/01 Vozač
5/01 Administrativni saradnik za poslove registracije
5/02 Administrativni saradnik
5/03 Administrativni saradnik za poslove vezane za modul rizika
5/04 Administrativni saradnik za poslove vezane za modul rizika
5/05 Administrativni saradnik za poslove vezane za modul rizika
5/06 Administrativni saradnik za poslove vezane za modul rizika
6/01 Administrativni saradnik
6/02 Administrativni saradnik
7/01 Administrativni saradnik
7/02 Administrativni saradnik
7/03 Saradnik za održavanje aplikativnog softvera
7/04 Saradnik za eksternu podršku i održavanje informatičke opreme
8/01 Saradnik za akcizne markice
8/02 Saradnik za vozni park
8/03 Saradnik za obradu trezorskih obrazaca i plata
8/04 Materijalni knjigovođa
8/05 Kafe kuvar-poslužitelj
8/06 Recepcioner-čuvar
8/07 Saradnik za kancelarijsko poslovanje
8/08 Kurir
8/09 Arhivar
8/10 Saradnik za prinudnu naplatu
8/11 Saradnik za obradu podataka
9/01 Administrativni saradnik
9/02 Saradnik-carinik
9/03 Saradnik carinik
9/04 Saradnik-carinik
9/05 Saradnik-carinik
9/06 Saradnik-carinik
almir90

#16806 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Znači već krenulo budžetko popunjavanje "rupa". :lol:
Helena2014

#16807 Re: SDA-All about

Post by Helena2014 »

a popuniti i SIPA- Državna agencija za istrage i zaštitu

J A V N I O G L A S
za prijem kandidata za pohađanje osnovne obuke - kadeta za čin mlađi inspektor u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu

Državna agencija za istrage i zaštitu vrši prijem 20 kandidata za pohađanje osnovne obuke - kadeta za čin mlađi inspektor, sa najmanje VI stepenom školske spreme, kako slijedi:

http://www.nezavisne.com/berza-rada/ogl ... i-862.html
ultima_palabra

#16808 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

To se ti hvališ time, ili? :-)

Ima li šta u realnom sektoru, ako SDA ima pojma da to uopšte postoji?
O'zone
Globalni moderator

#16809 Re: SDA-All about

Post by O'zone »

Trebao je Bake da navede jel ovih 100 000 u realnom ili parazitskom sektoru :roll:
almir90

#16810 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

ultima_palabra wrote:To se ti hvališ time, ili? :-)

Ima li šta u realnom sektoru, ako SDA ima pojma da to uopšte postoji?
Znaš kako kažu za realan sektor, "jel' to ono što mi jedemo".
Alfons Kauders

#16811 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

almir90 wrote:Ja već pretpostavljam šta će SDA da uradi po pitanju zapošljavanja. Već u skorije vrijeme nas mogu očekivati velike inspekcijske kontrole, naravno po nalogu vlasti morati će da obilaze samo sitne obrtnike, koji iz dana u dan propadaju, jer narod nema para, pa idu u minus, tu će doći inspekcija za razne prekršaje da piše minimalno 2000 KM kaznu. Narod koji se bori da opstane, čak ih ima koji članove porodice moraju držati na crno, jer posao pada iz dana u dan. Ovo govorim o onim koji ne žive u Srajevu, nismo svi u Sarajevu. Realna slika privrede se zamazuje sa nekakvim statistikama o povećanom izvozu, gdje je maksimalno 20 osoba iz BiH stavilo koji više milion u džep, dok veliki broj privrednika propada, oni koji zavise striktno od domaćeg tržišta. Naravno, inspekcije će naći nepravilnosti, kao da je to čudo, morati će se osobe koje se nađu da rade na crno prijaviti, i to je to povećanje zaposlenosti, izaći će Bakir pred TV kamere i reći kako je zaposlio u roku mjesec 5000 osoba, a svi znamo šta je u pozadini.

Ne moze to vise upaliti. Od nas se vise nema sta cijediti. Ako pokusaju uvesti nove namete, ili primorati privrednike da radnike koji su npr. na ugovoru o djelu prijave kao zaposlene, to nece imati skoro nikakvog efekta jer ce vise ljudi otici u ilegalu nego sto ce pristati da plati harac. Jednostavno nema para.

Ja cu se u tom slucaju odjaviti i primati pare na neke druge racune kojim ne mogu nista. I nisam jedini, masa ljudi to vec radi, sve po zakonu. :D
almir90

#16812 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote:
Ne moze to vise upaliti. Od nas se vise nema sta cijediti. Ako pokusaju uvesti nove namete, ili primorati privrednike da radnike koji su npr. na ugovoru o djelu prijave kao zaposlene, to nece imati skoro nikakvog efekta jer ce vise ljudi otici u ilegalu nego sto ce pristati da plati harac. Jednostavno nema para.

Ja cu se u tom slucaju odjaviti i primati pare na neke druge racune kojim ne mogu nista. I nisam jedini, masa ljudi to vec radi, sve po zakonu. :D
Definitivno će biti pokrenuti udruženje poslodavaca, da svi zajedno odjave firme, i rade na crno, pa šta nam bude, ovo ovako više ne ide.

Situacija je sve gora, a ja ne vidim nikoga da priča šta će adekvatno da uradi po pitanju ojačanjava privrede. Nešto malo Komšić na Fejsu neku noć, ali čisto sumnjam da on sam ima moći da uradi bilo kakve promjene na bolje, volio bih, ali mi je teško povjerovati.

Od SDA očekivati bolji život, nešto sam sumnjičav, možda radi imenovanja Salke na čelo raz(b)vojne banke.
Alfons Kauders

#16813 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

almir90 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Definitivno će biti pokrenuti udruženje poslodavaca, da svi zajedno odjave firme, i rade na crno, pa šta nam bude, ovo ovako više ne ide.

Situacija je sve gora, a ja ne vidim nikoga da priča šta će adekvatno da uradi po pitanju ojačanjava privrede. Nešto malo Komšić na Fejsu neku noć, ali čisto sumnjam da on sam ima moći da uradi bilo kakve promjene na bolje, volio bih, ali mi je teško povjerovati.

Od SDA očekivati bolji život, nešto sam sumnjičav, možda radi imenovanja Salke na čelo raz(b)vojne banke.
Ma neka rade sta hoce, mene vise nece guziti. Dosta sam se ja naplacao poreza da nahranim budzetsku gamad - ali njima nikad nije dosta. Samo jos sto nisu poceli otimati pare po ulici.

Od mene vise nece dobiti nista vise od ovog sto vec placam. Ako pokusaju, to cu smatrati kradjom, a kod nas se familijarno problemi s lopovima najcesce rjesavaju batinama. :D
It_is_a_Leclerc

#16814 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Helena2014 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Aha. Jest. jest. Zato su uzeli mandat onom cazinskom uči, Husniji Miskiću, i dali ga priprostom Muniru Duraković (ASDA). Logika u SDA više ne stanuje.
- Ako ne budem premijer, povući ću se iz Skupštine i ostaviti mandat nekome od kolega, potvrdio je za Oslobođenje Ogrešević, koji smatra da mu je mjesto u izvršnoj vlasti, a ne zakonodavnoj.
Pred kim na koljena, pitanje je sad ?! Abdić ili Ogrešević ?!

Abdić i Ogrešević kako mi je poznato koaliraju u općini Cazin-općinsko vijeće
A Ogrešević i Lipovača su koalirali na nivou kantona, dok ih Lipovača zbog 1 stolice (samo svoje) nije nogirao.

A-SDA je formirana samo zbog jednog razloga jer nisu htjeli sa komunjarama (SDP)-tako ih nazvao predsjednik A-SDA, tada kad je SDA sa njima koalirala, a poslije kad su počeli sa Lipovačom dijeliti mjesta u upravnim odborima i direktorske pozicije, nisu im više komunjare bile mrske.

Tako da bi možda najbolje bilo da probate se sami uvezati sve stranke što imaju 2-3 poslanika i formirate vlast bez SDA i postavaite Lipovaču za premijera opet :D hahahahah

A šta vam je donio SDP? http://www.avaz.ba/clanak/144252/cazinj ... ko-naselje
Prvo, meni, jednom od najžešćih kritičara SDP-a na ovom forumu, imputirati da ih protežiram može samo neko ko a) trola, b) ne zna.

A vi, koliko ja vidim, ne znate skoro ništa o temi o kojoj govorite. Za početak, u OV Cazin nema zastupnika Laburističke stranke, dakle sljedbenika FIkreta Abdića, već DNZ-a koji djeluje opoziciono. Drugo, nije SDP komunjarama nazvao Izet Hadžić, tadašnji predsjednik A-SDA, već pravosnažno osuđeni kriminalac, Rifet Hozanović, trenutno u iščekivanju izdržavanja kazne zatvora zbog krađe para iz Merhameta. :)

DF i SBB, ako budu htjeli, mogu uz podršku ASDA formirati vladu i bez SDA, i za to molite Boga da ne padne taj dogovor, jer će vam onda kolektivno sudbina Đevada Muslimovića, isto lopova iz SDA, biti ko luna park.

A što se rečenih boraca tiče, što se mene tiče - ne treba ih primati. Ova država mora funkcionisati po zakonu, a ne po slovu ucjene. Liku je invalidet revidiran, so what ?! Pa šta bi trebao doktor da laže ?!
Helena2014

#16815 Re: SDA-All about

Post by Helena2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Prvo, meni, jednom od najžešćih kritičara SDP-a na ovom forumu, imputirati da ih protežiram može samo neko ko a) trola, b) ne zna.

A vi, koliko ja vidim, ne znate skoro ništa o temi o kojoj govorite. Za početak, u OV Cazin nema zastupnika Laburističke stranke, dakle sljedbenika FIkreta Abdića, već DNZ-a koji djeluje opoziciono. Drugo, nije SDP komunjarama nazvao Izet Hadžić, tadašnji predsjednik A-SDA, već pravosnažno osuđeni kriminalac, Rifet Hozanović, trenutno u iščekivanju izdržavanja kazne zatvora zbog krađe para iz Merhameta. :)

DF i SBB, ako budu htjeli, mogu uz podršku ASDA formirati vladu i bez SDA, i za to molite Boga da ne padne taj dogovor, jer će vam onda kolektivno sudbina Đevada Muslimovića, isto lopova iz SDA, biti ko luna park.

A što se rečenih boraca tiče, što se mene tiče - ne treba ih primati. Ova država mora funkcionisati po zakonu, a ne po slovu ucjene. Liku je invalidet revidiran, so what ?! Pa šta bi trebao doktor da laže ?!

Laburistička stranka postoji tačno 10 mjeseci, a do tada su bili DNZ, ali to nije smetalo A_SDA da budu sa njima u koaliciji. :P

A što se tiče USK-a, bujrum formirajte, al nemojte zaboraviti SDP, ipak su oni mnogo truda uložili u A-SDA,a i mnogo cesta, pa i škola po Cazinu napravili za dignute ručice. Sretno, al nemojte bez SDP-a ni koraka. Nije lijepo da ih sada kritikujete
KatarinaKosaca

#16816 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

I mene porene porezi ubise... ne mogu kreirati radno mjesto. Da mi slaze papire, registratore, ode u banku.To mi je 660KM mjesecno jos da mi psuje majku kako radi za minimalac. Odrase nas... posebno male. Svoje tajkune, naravno ne diraju. Oni im placaju reket. Na reket nepristajem. Nego, privlaci me ovo radno mjestocarinika, malo kraduckas,malo se izlezavas... ljepota. Jos mi samo fali stela u SDA :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16817 Re: SDA-All about

Post by pici »

Počeo sastanak SDA i HDZ BiH: Snažna koalicija na svim nivoima

U centrali Stranke demokratske akcije u Sarajevu nešto iza 15 sati počeo je sastanak delegacija SDA i HDZ BiH. Tema sastanka je formiranje vlasti na svim nivoima.

Image
Image

imate cemo treci i 100 000 radnih jedinica :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image
VjecitiStudent

#16818 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

:D
StupskaBitanga

#16819 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Znaci li ovo da je Izetbegović pristao na 3 federalnu jedinicu
ultima_palabra

#16820 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Prva ljubav zaborava nema :D
Danguba

#16821 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

...i Dodo je ove preveslao tako da ''sve je isto samo njega nema''. :D
vee-jay

#16822 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Banane su na stolu :mrgreen:

Image

Image

Mi činimo okosnicu vlasti, a ostalima su vrata još otvorena
Banksy

#16823 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Ima li u SDA kakvog papira, koncepta, prijedloga s vizijom planiranog posla naredne 4 godine? Nešto?
VjecitiStudent

#16824 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Ima li u SDA kakvog papira, koncepta, prijedloga s vizijom planiranog posla naredne 4 godine? Nešto?
Ima, slogan "za jako Sarajevo"
KatarinaKosaca

#16825 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Ima li u SDA kakvog papira, koncepta, prijedloga s vizijom planiranog posla naredne 4 godine? Nešto?
Ima, u jedinstvu j3 snaga, Bosnjaci u pamet podrzite nas u lopovluku. Ko drugacije kaze taj je Fahrin p(l)acenik, Zeljkov obozavatelj (jer ovo ne smije biti), strani placenik, ateista, homosxualac, isfrustriran covjek itd
Post Reply