SDA-All about
- madner
#16626 Re: SDA-All about
Kontraofanziva, zaustavljanje HV na Uni, VRS je bio poljuljan no daleko od rasula. Prijedor je bio izvan dometa ne BL.
Sto se tice rada, citirao sam sta je doktor rekao o Aliji.
Sto se tice rada, citirao sam sta je doktor rekao o Aliji.
- zeleni xy
#16627 Re: SDA-All about
Fahro ?? Izlazi li Fahro u grad među raju ?? Treba da tuži svakog drugog Bosanca jer je ta poslovica "uzela maha" vidi ovo:razonoda wrote:ZELENBACH- ZBOG OVE KLEVETE CU TE TUZITI.zeleni xy wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je čovjek kojeg će historija upamtiti, između ostalog, kao i čovjeka koji je svojim parafom suspendovao legalni republički Ustav i protivno svim zakonima ga zamijenio, i time počinio akt državne veleizdaje, jer republički Ustav dozvoljava promjenu samo dvotrećinskom skupštinskom većinom. Radii se o čovjeku koji je oduzeo naziv Republici BiH i dao ga Republici Srpskoj.
U knjizi "Smrt Jugoslavije", autori, inače novinari koji su pratili dejtonske pregovore, Aliju Izetbegovića opisuju kao nezainteresiranog čovjeka kojeg je bilo lako nagovoriti na sve. I dok su Tuđman i Milošević na marginama sa Holbrookom dogovarali svakojake ustupke, Izetbegović se, prema svjedočenju autora, pobunio samo da Ustikolina bude dio FBiH, jer "tamo ima neka džamija".
POZFAHRO
https://www.facebook.com/StopAvaz/posts/603459269777071
-
razonoda
#16628 Re: SDA-All about
covjek RADI , svaki dan je u drustvu stranih zvanicnika. procitaj nekad i AVAZ nece ti oci ispast.
za razliku od Bakira, gdje se setka po evropi i trosi tamo bos. novac unjesto da je otisao na VRELO BOSNE.
za razliku od Bakira, gdje se setka po evropi i trosi tamo bos. novac unjesto da je otisao na VRELO BOSNE.
- shibonja
#16629 Re: SDA-All about
Alfons Kauders wrote:supak tivra mi jaknu!shibonja wrote:Nemoj tako ja sam 94 dobio cizme ,mescini zvali smo ih turkinje,a istu zimu dobismo i maskirne mont jakne zvane izraelke
ps: ja sam svoju skinuo sa jednog pakasa iz komande stana(jedno rezanje na manekena je bilo dovoljno )![]()
znam lika kome su pred komandom tako skinuli cizme... zvornicani cini mi se... samo sto je lik tada bio treci srednje, a oni mu jebavali mater sto nije na liniji... onako, povisok, krupan, jedva im objasnio da zapravo ide iz gimnazije...a onda mu jebavali mater sto nosi gotivne vojne cizme dok oni nose turkinje...
![]()
pokusao je objasniti da to nisu vojne cizme vec martinke koje je posudio od buraza...ali haj ti njima objasni sta je martinka
i tako zauvijek napusti pankerske vode
Nema vracke,treba mi za oko kuce
-
VjecitiStudent
#16630 Re: SDA-All about
Tekst o tome kako je Grobar Dino ukopao Bosnu, bez suvišnog zašto
http://zurnal.ba/novost/18392/hronologi ... ih-duznika
http://zurnal.ba/novost/18392/hronologi ... ih-duznika
- Lokman
#16631 Re: SDA-All about
SDA je bez programa i sadržaja, bez kvalitetnih i stručnih kadrova, koji mogu odgovoriti na izazove krize. Svaka reforma i reformski proces neminovno je u koliziji sa interesima trgovačkih i ekonomskih monopola koji sačinjavaju SDA a kojima je vitalni inetres zadržavanje statusa quo. Osim toga SDA je orijentalna feudalna ideja koja je konfrontirana sa germanskim konceptom organiziranja društva na principu jednakosti i vladavini zakona, što predstavlja suštinu EU. Čitav evropski kontinent pod silnicama tehnoloških i socijalnih promjena kreće se u jednom pravcu a SDA u sasvim suprotnom smjeru. Germanski svijet u narednoj dekadi želi potpunu tehnološku preobrazbu poznatiju kao četvrtu tehnološku revoluciju "Industrie 4.0" u smjeru komjuterizirane industrijske proizvodnje gdje bi EU bila lider u digitalnom i globaliziranom svijetu.
Dok zapadni svijet ulazi u ere digitalizirane industrije, Bošnjaci su izabrali feudalnu vlast koja garantuje propadanje i siromaštvo. To je psihološki fenomen koji zahtjeva ozbiljne studije proučavanja hermetički zatvorenog mentaliteta koji odbija svaki napredak pod etiketom zavjere tipa "nije vjernik" ili "on je špijun". Ako je fukarluk i kmetstvo nečiji dobrovoljan i DEMOKRATSKI pristanak onda nikava spoljna intervencija u pravcu emancipacije nema opravdanja. Preostaje nada u katarzu koja nakon ovih izbora izgleda slaba. Između Pakistana i Austrije orijentalna bosanska fukara odabrala je Pakistan.
Dok zapadni svijet ulazi u ere digitalizirane industrije, Bošnjaci su izabrali feudalnu vlast koja garantuje propadanje i siromaštvo. To je psihološki fenomen koji zahtjeva ozbiljne studije proučavanja hermetički zatvorenog mentaliteta koji odbija svaki napredak pod etiketom zavjere tipa "nije vjernik" ili "on je špijun". Ako je fukarluk i kmetstvo nečiji dobrovoljan i DEMOKRATSKI pristanak onda nikava spoljna intervencija u pravcu emancipacije nema opravdanja. Preostaje nada u katarzu koja nakon ovih izbora izgleda slaba. Između Pakistana i Austrije orijentalna bosanska fukara odabrala je Pakistan.
- sebija
#16632 Re: SDA-All about
Ide kongres SDA, ide čistka Tihićevih ljudi, ide krah "izbornih pobjednika", podjela na dvije stranke, propast iznutra i izvana, a onda će gospoda iz SDP-a, reformirana, pomirena, rock solid, heart touching, da preuzme odgovornost i pokaže snagu, zaustavi uništavanje države nacionalističko-seljačkim lopovskim pohodima SDA i bratskih im stranaka iz Karadžićevih i Bobanovih balona laži.
SDP BiH ima historijsku šansu i aktivnosti u periodu 2014.-2016. odlučit će o sudbini partije. Svakako vjerujem da će ona biti svijetla, a dušmani neka pocrkaju!
SDP BiH ima historijsku šansu i aktivnosti u periodu 2014.-2016. odlučit će o sudbini partije. Svakako vjerujem da će ona biti svijetla, a dušmani neka pocrkaju!
- skupljac_zeljeza
#16633 Re: SDA-All about
sebija wrote:Ide kongres SDA, ide čistka Tihićevih ljudi, ide krah "izbornih pobjednika", podjela na dvije stranke, propast iznutra i izvana, a onda će gospoda iz SDP-a, reformirana, pomirena, rock solid, heart touching, da preuzme odgovornost i pokaže snagu, zaustavi uništavanje države nacionalističko-seljačkim lopovskim pohodima SDA i bratskih im stranaka iz Karadžićevih i Bobanovih balona laži.
sebija wrote: Što je babi milo, to joj se i snilo.
-
putokaz1
#16634 Re: SDA-All about
Bili smo pijetlovi pa ljubav probali a sad nijedno ni drugo... sda+sdp
- Styling
#16635 Re: SDA-All about
Dino Konaković je pred same izbore u jednom kafanskom druženju sa uskim krugom ljudi pričao kako on i još par ljudi iz "njegovog krila SDA" imaju Bakirovo obećanje i garanciju da će do kongresa uslijediti čišćenje kadrova kao što su Zukić, Sarajić, Alispahić, Mujezinović i ostalih koji "vuku stranku na dno". E, da vidimo hoće li Bake držati obećanje.
- Lokman
#16636 Re: SDA-All about
Hoće budi bez brige. Isto kao što će zaposliti 100 000 ljudi. On je čovjek od rijeći.
-
lacrima
#16637 Re: SDA-All about
Pogledaj mu kompenzacijske liste, sve odabrani tihićevci. Ko je nosao kišobran Tihiću, sad ga nosa Bakiru.Styling wrote:Dino Konaković je pred same izbore u jednom kafanskom druženju sa uskim krugom ljudi pričao kako on i još par ljudi iz "njegovog krila SDA" imaju Bakirovo obećanje i garanciju da će do kongresa uslijediti čišćenje kadrova kao što su Zukić, Sarajić, Alispahić, Mujezinović i ostalih koji "vuku stranku na dno". E, da vidimo hoće li Bake držati obećanje.
- Lokman
#16638 Re: SDA-All about
Mudar je Bake. SDA je njegova doživotno. Problem mu može napraviti zapad ali oni su trenutno nezainteresovani. U ovom trenutku izgleda da je on veliki pobjednik političkog raspleta.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#16639 Re: SDA-All about
Bakir ne može očistiti i ispraviti SDA jer i on sam nije čist i ispravan već u korupcijskim aferama. Da bi se jedna rijeka očistila potrebno je puno više čiste vode (poštenih i sposobnih ljudi) od prljave (nepoštenih i korompiranih ljudi).Styling wrote:Dino Konaković je pred same izbore u jednom kafanskom druženju sa uskim krugom ljudi pričao kako on i još par ljudi iz "njegovog krila SDA" imaju Bakirovo obećanje i garanciju da će do kongresa uslijediti čišćenje kadrova kao što su Zukić, Sarajić, Alispahić, Mujezinović i ostalih koji "vuku stranku na dno". E, da vidimo hoće li Bake držati obećanje.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#16640 Re: SDA-All about
Bakir je postigao što je želio da ponovo zasjedne u fotelju, a ostalo mu je sve sasvim nebitno. Sve ostaje isto i ništa se neče promjeniti.Lokman wrote:Mudar je Bake. SDA je njegova doživotno. Problem mu može napraviti zapad ali oni su trenutno nezainteresovani. U ovom trenutku izgleda da je on veliki pobjednik političkog raspleta.
-
antimobb
#16641 Re: SDA-All about
Općenito, narod u BiH je nepismen. Iz nepismenosti proizlazi primitivizam, a primitivan čovjek je opasan. Kad upoznaš u BiH nekoga koga prvi put vidiš, prvo što će on/ona uraditi jeste, da te počne pitati o rodbinskim i prijateljskim vezama.Lokman wrote:SDA je bez programa i sadržaja, bez kvalitetnih i stručnih kadrova, koji mogu odgovoriti na izazove krize. Svaka reforma i reformski proces neminovno je u koliziji sa interesima trgovačkih i ekonomskih monopola koji sačinjavaju SDA a kojima je vitalni inetres zadržavanje statusa quo. Osim toga SDA je orijentalna feudalna ideja koja je konfrontirana sa germanskim konceptom organiziranja društva na principu jednakosti i vladavini zakona, što predstavlja suštinu EU. Čitav evropski kontinent pod silnicama tehnoloških i socijalnih promjena kreće se u jednom pravcu a SDA u sasvim suprotnom smjeru. Germanski svijet u narednoj dekadi želi potpunu tehnološku preobrazbu poznatiju kao četvrtu tehnološku revoluciju "Industrie 4.0" u smjeru komjuterizirane industrijske proizvodnje gdje bi EU bila lider u digitalnom i globaliziranom svijetu.
Šta ti to govori?
To ti govori da smo mi jedno primitivno plemensko društvo, a primitivna društva su se uvijek bojala progresa i borila protiv civilizacije.
U tome je sva suština.
-
Novak20
#16642 Re: SDA-All about
sebija wrote:Ide kongres SDA, ide čistka Tihićevih ljudi, ide krah "izbornih pobjednika", podjela na dvije stranke, propast iznutra i izvana, a onda će gospoda iz SDP-a, reformirana, pomirena, rock solid, heart touching, da preuzme odgovornost i pokaže snagu, zaustavi uništavanje države nacionalističko-seljačkim lopovskim pohodima SDA i bratskih im stranaka iz Karadžićevih i Bobanovih balona laži.
Ovo je stvarno žalosno. Ne znam šta ste kontali kada ste ušli 2010 u bratsku koaliciju sa SDA i spasili je od propasti. Popljuvali ste svoje članstvo i birače. Sad plačite kad SDA pođe da vas čisti sa funkcija i proganja tužbama.
- Banksy
#16643 Re: SDA-All about
Vaši bivši, a možda i budući koalicioni partneri, koji su na dno odvukli vas.Styling wrote:
Dino Konaković je pred same izbore u jednom kafanskom druženju sa uskim krugom ljudi pričao kako on i još par ljudi iz "njegovog krila SDA" imaju Bakirovo obećanje i garanciju da će do kongresa uslijediti čišćenje kadrova kao što su Zukić, Sarajić, Alispahić, Mujezinović i ostalih koji "vuku stranku na dno".
-
VjecitiStudent
#16644 Re: SDA-All about
Sada SDA kreće SDP-ovim stopama, evo prvih pokazatelja da su čvrsto odlučili da u sljedeće 4 godine ukradu sve što se ukrasti može
Salko Selman novi direktor Razvojne banke FBiH
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... banke-fbih
- jazzer
#16645 Re: SDA-All about

- Lokman
#16646 Re: SDA-All about
Ovakav rezultat izbora ne treba da čudi. Bosanci su mentalno u 17 vijeku i to je fenomen za psihoanalizu. Neki to objašnjavaju masovnom nepismenošću ali i Turci su nepismeni ili polupismeni pa nisu tako zatucani i autistični kao bosanski seljaci primitivci. Dovoljno je iz EU (Hrvatska) fizički kročiti u ovu vukojebinu i odmah primjetiti nevidljivi civilizacijski zid između dva svijeta. Bosna pripada orijentu a ne Evropi i to je očigledno na svakom koraku. SDA je manifestacija dominantnog stanja duha primitivnog i zatucanog naroda.
-
antimobb
#16647 Re: SDA-All about
Veliki je stepen nepismenih u BiH (četiri stotine hiljada samo sa završenom osnovnom školom i dvije stotine hiljada totalno nepismenih koji uopće ne znaju ni čitati ni pisati). Nepismen i neobrazovan čovjek je primitivan, tako je i stanje u kojem se nalazimo kao narod jedno sasvim prirodno stanje - primitivno. Ova zulumčarska primitivna vlast se igra sa vatrom. Primitivan čovjek je veoma opasan, šutit će i trpiti ali jednog dana će kao lav ustati i doslovno satrati svoga tlačitelja i onog ko ga je lagao i varao sve ove godine ...
Ne znam, dali se sječate kada je SDA dobila lokalne izbore prije 2 godine ovdje sam napisao da je narod kaznio SDA. Mnogi su mi se smijali govoreći kako to, SDA dobila izbore, a narod ih kaznio? Međutim, onda im se desio 7. Februar kada ih je narod bukvalno gonio po ulicama. Sada vam opet kažem, na ovim zadnjim izborima ovaj narod je ponovo kaznio SDA, samo što odnarođena kvazi-elita sa Poljina još uvijek nije svjesna, šta im primitivni (čitaj opasni) PTSP um čovjeka sa ovih prostora misli i želi.
Ne znam, dali se sječate kada je SDA dobila lokalne izbore prije 2 godine ovdje sam napisao da je narod kaznio SDA. Mnogi su mi se smijali govoreći kako to, SDA dobila izbore, a narod ih kaznio? Međutim, onda im se desio 7. Februar kada ih je narod bukvalno gonio po ulicama. Sada vam opet kažem, na ovim zadnjim izborima ovaj narod je ponovo kaznio SDA, samo što odnarođena kvazi-elita sa Poljina još uvijek nije svjesna, šta im primitivni (čitaj opasni) PTSP um čovjeka sa ovih prostora misli i želi.
Last edited by antimobb on 27/10/2014 14:15, edited 1 time in total.
-
The BEN10
#16648 Re: SDA-All about
Za početak bi trebalo vidjet kakve šifre piskaraju po ovom forumu pa da insan uvjeri kakvih primitivaca ima među onima koji se računaju u pismene...
-
razonoda
#16649 Re: SDA-All about
Sta se desilo. NISTA. Jesu li koga uhvatili. Nisu. Sta bi radili sa tom spodobom i da su je uhvatili. Vlast optuzila opziciju, narod prihvatio objasnjnje. Vuk sit -ovce na broju.antimobb wrote:Veliki je stepen nepismenih u BiH (četiri stotine hiljada samo sa završenom osnovnom školom i dvije stotine hiljada totalno nepismenih koji uopće ne znaju ni čitati ni pisati). Nepismen i neobrazovan čovjek je primitivan, tako je i stanje u kojem se nalazimo kao narod jedno sasvim prirodno stanje - primitivno. Ova zulumčarska primitivna vlast se igra sa vatrom. Primitivan čovjek je veoma opasan, šutit će i trpiti ali jednog dana će kao lav ustati i doslovno satrati svoga tlačitelja i onog ko ga je lagao i varao sve ove godine ...
-
VjecitiStudent
#16650 Re: SDA-All about
Jao rezultata, SDA mora kupiti barem dvije male stranke da bi imali većinu u Federaciji
Zagi već uduplao cijenu
Zagi već uduplao cijenu