Samo budala je u jesen 1991.,npr. nakon razaranja Vukovara, mogla misliti da će nas tzv JNA braniti. Šta misliš da li se srpski i hrvatski narod sam naoružavao ili je imao nekoga ko je sve to organizovao?AlfaKentaur wrote: Odogovoran je embargo na oruzje, nasa okruzenost agresorskim drzavama, i zaglupljenost naroda koji nije htjeo da se sam naoruzava jer je bio budala pa mislio da ce nas stitit JNA.
Glede embarga, već sam ti pojasnio, vrati se par stranica i ponovi.
Samo iluzionisti mogu smatrati da je jedino Alija zaslužan za opstanak BiH. Više je zaslužnih za to, a među njima su, vidi čuda, i oni koje danas nazivate svakakvim imenima i neprijateljima muslimana. No, tebi je to svakako teško za razumjeti, ali si mlad pa ćeš valjda jednog dana "nadoći". Uzdravlje.AlfaKentaur wrote: Kao politicar i vrhovni komandant je branio i odbranio drzavu od dvostruke agresije, domacih izdajnika, i licemjerne medjunarodne zajednice koja nas je ostavila na cjedilu. Sta su imali drugi a sta je imao Alija? Sve i nista. I ipak je drzava odbranjena i bosnjacki narod je spasen. Takav podvig se rijetko vidja u historijskim knjigama. A ono sto je najvaznije je da Alija nikada nije naredio osvetu a mogao je. Iza njega je ostala drzava BiH i narod svijetlog obraza.